Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Keihäänheittäjä Julia Valtanen Rauman talviharjoitteluhallissa

Yleisurheiluväellä iso urakka edessään – näin nuorista huippulupauksista tehdään aikuisten arvokisamitalisteja

Suomen Urheiluliiton toimitusjohtaja Harri Aalto arvioi, että valmentajuus on asia, jonka eteen liiton on tehtävä jatkossa parempaa työtä. Suomessa kasvaa nyt poikkeuksellisen lahjakas nuorten yleisurheilijoiden sukupolvi.

Huntington.

Maria Huntingtonin uralla iso muutos – ottelutähden pitkäaikainen valmentaja vaihtuu, taustalle mukaan muun muassa Tero Pitkämäki

Maria Huntingtonin ja Matti Liimataisen yhteistyö päättyi syksyllä. Huntington hyppää Mika Vakkurin valmennukseen, ja mukana on useita eri lajien huippuosaajia. Myös Miia Sillman vaihtaa valmentajaa.

Tero Pitkämäki, 28.8. Kalevan kisoissa

Tuomio Oliver Helanderin vaivoista yllätti Tero Pitkämäen, joka puhuu nyt suoraan, mikä muuttuu jatkossa – "Se on ollut mielestäni täysin väärä toimintamalli"

Seitsenkertainen arvokisamitalisti yllättyi totaalisesti, kun sai kuulla uuden suojattinsa magneettikuvien tulokset.

Oliver Helander kastar spjut.

Oliver Helander sai helpottavia uutisia olkapäästään ja akillesjänteestään – kuvaus paljasti kuitenkin odottamattoman, leikkausta vaativan vamman

Oliver Helander kävi Kuopiossa kuvauttamassa vaivojaan. Lopputulos oli heittäjälupaukselle huojentava, mutta korjattavaa löytyi silti.

Neeraj Chopra Intiasta poseeraa olympiakultamitalin kanssa.

Keihäänheittäjästä tuli yhdessä yössä maailman seuratuin yleisurheilija ja miljonääri – nyt odotetaan Bollywood-elokuvaa: "Tarvitsemme enemmän hänen kaltaisiaan ihmisiä"

23-vuotias Neeraj Chopra valloitti intialaisten sydämet voitettuaan kultaa Tokion olympialaisten keihäänheitossa 7. elokuuta. Suomessa asuvat intialaiset kertovat, miksi Chopra on kotimaassaan niin suosittu.

Antti Ruuskanen, VM 2015.

Antti Ruuskasesta tehdään elämäkertakirja

Kirjoittaja on dekkaristina tunnettu Leena Lehtolainen.

Marjaana Heikkinen heittää keihästä

Siilinjärven kunta muistaa Marjaana Heikkistä paralympiamenestyksestä urheilijastipendillä

Kunnanhallitus päätti kokouksessaan palkita keihäänheittäjä Marjaana Heikkisen paralympiapronssista 800 euron stipendillä. Siilinjärven Ponnistusta edustava Heikkinen saavutti eilen pronssia paralympialaisten F34-luokan keihäänheitossa.

Oliver Helander voitti sunnuntaina uransa toisen Suomen mestaruuden.

Kommentti: Kalevan kisoissa nähtiin Oliver Helanderin uskonpalautus, seuraavaksi olisi pystyttävä samaan kuin Wilma Murto

Väläytys ja taso ovat kaksi täysin eri asiaa. Suomalaisen huippuyleisurheilun lähihistoriasta tästä käyvät esimerkkeinä eritoten Wilma Murto ja Oliver Helander, kirjoittaa Atte Husu.

Katso tästä Marjaana Heikkisen pronssiheitto!

Marjaana Heikkinen heitti Tokiossa pronssille! Mitalisti oli tyytymätön: "Eihän tämä ollut ollenkaan sitä, mitä tänne tultiin hakemaan"

Keihäänheittäjä Marjaana Heikkinen nappasi pronssimitalin 17,47 metrin heitolla. Pronssi on Suomen ensimmäinen mitali Tokion paralympialaisissa.

Keihäsmestari Antti Ruuskanen jätti jäähyväiset kilpakentille lauantaina Ratinan stadionilla.

Kommentti: Antti Ruuskanen oli yksi parhaista kilpailijoista, jonka tulokset asettuvat erikoiseen valoon, kun hänen uraansa tutkii tarkemmin

EM-kultaa ja -pronssia, olympiahopeaa ja kuusi muuta arvokisafinaalia. Antti Ruuskanen maksimoi potentiaalinsa keihäänheittäjänä, jos hänen uraansa tarkastellaan tilastojen pohjalta, kirjoittaa Atte Husu.

Oliver Helander.

Tero Pitkämäki aloittaa Oliver Helanderin valmentajana, tavoitteena olympialaiset – "Valmentajan osaaminen joutuu nyt kovaan testiin"

Keihäänheittäjä Oliver Helanderin uusi valmentaja on Suomen urheiluliiton lajivalmentaja Tero Pitkämäki.

Tero Pitkämäki Kalevan kisoissa.

Pitkämäki oli järjestämässä Ruuskasen uralle arvoistaan päätöstä – "Harvinaisen kova mies, äärettömän kova kilpailija ja sitkeä urheilija"

Keihäänheiton lajivalmentaja Tero Pitkämäki kertoo Antti Ruuskasen olleen kilpakumppanina vaikea voitettava ja "vähän liian hyvä".

Antti Ruuskanen tuuletti EM-kultaa Zürichissä 2014.

Takuuvarma arvokisaheittäjä nousi suomalaisten suureksi keihässuosikiksi – kertaa tästä Antti Ruuskasen upean uran huippuhetket

Antti Ruuskasen menestyksekäs ura tuotti kolme aikuisten arvokisamitalia sekä lukuisia ikimuistoisia hetkiä suomalaisille yleisurheilun ystäville.

Antti Ruuskanen.

Antti Ruuskasen ansiokasta uraa muistettiin Kalevan kisoissa

Keihäänheittäjä Antti Ruuskanen päätti urheilu-uransa, eikä heitä enää Tampereella Suomen mestaruudesta.

Antti Ruuskanen.

Antti Ruuskasen ansiokas ura päättyy – ei osallistunut enää Kalevan kisojen keihään karsintaan: "Harmitus, haikeus ja helpotus"

Antti Ruuskanen laittaa keihään naulaan 18 vuotta kestäneen komean arvokisauran päätteeksi. Euroopan mestari ja Lontoon olympiahopeamitalisti muistetaan erityisesti kovana kilpailijana.

Marjaana Heikkinen heittää keihästä

Tokion kuumat ja kosteat olosuhteet jakavat Suomen parayleisurheilijat kahtia – Manni on kuin kotonaan, Heikkinen kauhuissaan: "Heittäminen on tällä hetkellä pienin murhe"

Tokion lämpimät sääolot ovat ratakelaajien mieleen, mutta voivat viedä keihäänheittäjä Marjaana Heikkisen mitalin.

Pikajuoksija Santeri Örn on Polvijärven urheiluylpeys

Santeri Örn pinkaisee Kalevan kisojen 100 metrille mitalitoivein

Santeri Örn juoksi pari viikkoa sitten nuorten SM-kisoissa 100 metriä aikaan 10,37, mikä on kauden kolmanneksi paras tilastonoteeraus.

Lassi Etelätalo kastar i OS i Tokyo.

Lassi Etelätalo hakee Kalevan kisoista kolmatta Suomen mestaruutta – vastustajien tavoitteena torpata suunnitelma

Miesten keihään loppukilpailu käydään Tampereen Kalevan kisoissa sunnuntaina kello 17.55.

Janne Läspä voitti nuorten MM-kultaa Nairobissa.

Suomen mitalijuhlat jatkuvat! Janne Läspä kiskaisi keihäässä nuorten MM-kultaa: "Onhan se mahtavaa olla maailmanmestari"

Läspän 76,46 metrin voittoheitto tuli kolmannella kierroksella. Suomen 19-vuotias keihäslupaus voitti Ukrainan Arthur Felfnerin 14 sentillä.

Aitajuoksija Heidi Salminen

Salminen ja Heikkinen loppukilpailuihin alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa

Juoksija Ilona Mononen sijoittui 3 000 metrin loppukilpailussa viidenneksi. Keihäänheittäjät Vivian Suominen ja Anni-Linnea Alanen eivät yltäneet mitalisijoille.

Saga Vanninen hoppar längd.

Saga Vanninen otteli MM-kultaan! Ensimmäinen alle 20-vuotiaiden mestaruus Suomelle 11 vuoteen – valmentaja "laittoi peukun" voiton jälkeen

Seitsenottelija Saga Vanninen voitti alle 20-vuotiaiden MM-kultaa yhteistuloksella 5 997. Suomen toinen ottelija Neea Käyhkö oli kilpailun kahdeksas pistein 4 523.

Saga Vanninen

Saga Vanninen oli lähes pysäyttämätön seitsenottelun avauspäivänä – suomalaisen nappasi jo kolme lajivoittoa alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa

Vanninen ylsi lajivoittoihin aitajuoksussa, korkeushypyssä ja kuulantyönnössä sekä toiseksi 200 metrillä. Torstaina edessä on vielä pituushyppy, keihäänheitto sekä 800 metrin juoksu.

Keihäänheittäjä Maria Andrejczyk.

Puolalaiskeihäänheittäjä huutokauppasi olympiamitalinsa vauvan sydänleikkausta varten

Hopeamitali palautettiin jälkeenpäin puolalaiskeihäänheittäjälle Maria Andrejczykille.

Veteliläinen keihäänheittäjä Janne Läspä seisoo urheilukentän laidalla keihäs kainalossa.

Veteliläinen Janne Läspä heittää tänään keihästä nuorten MM-kisoissa – tavoitteena ennätys ja arvokisamitali

Kaustisen Pohjan-Veikkoja edustava Läspä sijoittui kuudenneksi alle 20-vuotiaiden EM-kisoissa Tallinnassa heinäkuussa.

Tuomo Salonen verryttelee Otaniemen urheilukentän portaissa

Euroopan yleisurheiluliitto vahvisti Münchenin 2022 EM-kisojen ankarat tulosrajat – "Urheilijamäärän kaventaminen ei tunnu hyvältä"

Euroopan yleisurheiluliitto EA vahvisti tiistaina Münchenin 2022 EM-kisojen tulosrajat ja valintajärjestelmän.

Johannes Vetter irvistää heiton jälkeen.

Valmentaja raivosi suursuosikki Johannes Vetterin murentunutta olympiaunelmaa ja syytti ratavalmistajaa farssista: "Ottaisin heitä niskasta"

Keihään ennakkosuosikki Johannes Vetter joutui pettymään rajusti Tokion olympiafinaalissa.

Lassi Etelätalo tuulettaa Tokion olympialaisten keihäskarsinnassa karsintarajan ylittänyttä ensimmäistä heittoaan

"Lähdetään mitalikamppailuun" – keihään olympiafinaalissa kilpailu on auki yllätyksille, ja yksi niistä voi olla Lassi Etelätalo

Miesten keihäänheiton loppukilpailu käydään lauantaina, eikä tälläkään kertaa ilman suomalaisjännitystä.

Tuomas Sammelvuo valmentaa olympialaisissa venäläisurheilijoiden joukkuetta.

Sammelvuon suojatit kamppailevat olympiakullasta – katso tästä lauantain olympiaohjelma ja tv-lähetykset

Golfia jännitetään lauantaina aamuyöllä. Iltapäivällä on vuorossa muun muassa yleisurheilua ja miesten lentopallofinaali.

Toni Kuusela ja Lassi Etelätalo

Kommentti: Miesten keihäässä tapahtui vaivihkaa valtava muutos, joka lävähti olympiakarsinnassa lopullisesti silmille – Etelätalolla on aito mitalisauma

Jos yleisurheilusta on nimettävä yksi laji, jossa loukkaantumiset ovat muokanneet viime vuosina pelikenttää perustavanlaatuisesti, on miesten keihäänheitto ylivoimainen ykkönen, kirjoittaa Atte Husu Tokion olympiastadionilta.

Oliver Helander keihäänheiton karsinnassa.

Helander yllätti ja pettyi, Etelätalo keihäsfinaaliin, Armannon mitalihaaveet menivät – katso maailmanennätykseen huipentuneen olympiayön kohokohdat

Tokion keskiviikkoyö oli suomalaisittain erittäin mielenkiintoinen, kun olympiakisoissa nähtiin peräti kahdensan suomalaista tositoimissa. Suomalaisonnistujia olivat keihäänheittäjä Lassi Etelätalo, seitsenottelija Maria Huntington ja golffari Matilda Castren.

Lassi Etelätalo hymyili miesten keihään karsinnassa Tokiossa.

Lassi Etelätalo kiskaisi ensimmäisellä heitolla keihäänheiton finaaliin – suomalainen avasi, miksi on hämmästyttävän kova arvokisoissa

Lassi Etelätalo heitti Tokion olympialaisten keihäänheiton karsinnassa uransa toiseksi parhaan heiton ja lunasti suoran paikan keihään finaaliin. Toni Kuusela ja Oliver Helander jäivät karsintaan.

Toni Kuuselan nimissä on kauden kotimainen kärkitulos 85,03.

Toni Kuusela tajusi jo lapsena, että haluaa olla yksilöurheilija – tie Tokion olympiakeihääseen on ollut pitkä ja lukuisten vastoinkäymisten sävyttämä

Vimpeliläisestä pesäpalloilijasta kasvoi Suomen kovin keihästoivo Tokion olympialaisiin. Toni Kuuselan tarinassa päättäväisyys on asia, jota ilman olympialuku olisi jäänyt kirjoittamatta.

Lizzie Armanto ilmassa skeittauksen parkin harjoituksissa.

Katso keskiviikon olympiaohjelma ja tv-lähetykset

Keskiviikkona Tokion olympialaisissa kilpailee yhdeksän suomalaista. Aamuyöllä jännitystä tarjoavat muun muassa golfnaiset ja skeittaajatähti Lizzie Armanto.

Oliver Helander

Oliver Helander loukkaantui harjoituksissa – "On todennäköistä, ettei hän pysty osallistumaan karsintaan"

Oliver Helander on loukkaantunut. Osallistuminen olympiakarsintaan on vaakalaudalla. Antti Ruuskanen ei saavu Tokioon kilpailemaan Helanderin tilalle.

Suomen ennätyksen hypännyt Senni Salminen Paavo Nurmen kisoissa.

Katso Tokion olympialaisten yleisurheilun koko kisaohjelma ja suomalaisten aikataulu

Yleisurheilun kisatapahtumat alkoivat Tokiossa perjantaina 30. heinäkuuta ja kestävät kisojen päätöspäivään saakka.

Jami Kinnunen

Jami Kinnunen heitti keihästä yli 80 metriä – ensimmäisenä maailmassa kolmannessa polvessa

Jami Kinnusen isä Kimmo on maailmanmestari ja isoisä Jorma heitti maailmanennätyksen vuonna 1969.

Heli Rantanen heittää Atlantan olympiakisoissa.

Suomalaisen urheilun kuuluisa ihme nähtiin tasan 25 vuotta sitten – Heli Rantanen kertoo, mikä jäi harmittamaan olympiavoiton jälkeen

Heli Rantanen otti keihäänheiton olympiakultaa tasan 25 vuotta sitten 27. heinäkuuta vuonna 1996. Rantanen avaa Yle Urheilulle, millä tavalla kultaa tuli ja kertoo myös legendaarisista kultajuhlista hampurilaisravintolassa.

Keihäänheittäjä Topias Laine, moukarinheittäjä Silja Kosonen ja seitsenottelija Saga Vanninen

Nämä luvut paljastavat, että nuorten EM-kultamitali ei tarkoita vielä yhtään mitään – miksi vain harva Suomen yleisurheilija jalostuu timantiksi?

Suomi toi nuorten EM-yleisurheilusta eniten kultamitaleita 2000-luvulla. Yleisurheiluvaikuttajat kertovat, miten nuorten menestys näkyisi aikuisten tasolla paremmin. Arto Bryggaren mukaan Suomessa tuijotetaan nuorten kisojen mitalisaldoa liikaa.

Anni-Linnea Alanen.

Mitali keihäässä! Anni-Linnea Alanen kiskaisi nuorten EM-kisoissa pronssille: "Tästä olen unelmoinut"

Anni-Linnea Alanen heitti 54,80 ja nappasi pronssia alle 20-vuotiaiden EM-kisoissa Tallinnassa.

Toni Kuusela

Suomi-iskelmä pauhaa korvissa kovaa, kun keihäsmies Toni Kuusela valmistautuu olympiataistoon: "Ensin hoidetaan karsinta alta pois ja sitten teroitetaan kulmahampaat finaaliin"

Keihäänheittäjä Toni Kuusela lähtee Tokion olympialaisiin tavoittelemaan finaalipaikkaa. Eteläpohjalaisella uholla hän piiskaa itseään huippusuoritukseen niin kuin on piiskannut koko uransa ajan. "Jos ei siedä kipua, on turha olla keihäänheittäjä", Kuusela sanoo.

Camilla Richardsson öppnade tävlingssäsongen i Vasa på 3000 meter slätt.

Kestävyysjuoksija Richardsson jättää Tokion olympialaiset väliin – "Minulla on arvokisakokemusta, mutta menestystä puuttuu"

Suomen olympiajoukkueeseen valittu Camilla Richardssonin mukaan päätös jättää olympialaiset väliin oli vaikea, mutta oikea.

Oliver Helander ja Antti Ruuskanen halaavat kaksinkamppailunsa päätteeksi. Helander vei pidemmän korren olympiapaikan ratkaisseessa keihäskisassa.

Mika Lehtimäki avaa keihäsmiesten kanssa tehtyä sopimusta ja viimeisen kisapaikan ratkaisuhetkiä, ei ole huolissaan Kortteen tilanteesta

Suomen olympiajoukkue sai keskiviikkoiltana lopullisen muotonsa, kun Olympiakomitea valitsi Oliver Helanderin kolmanneksi olympialaisiin matkaavaksi keihäänheittäjäksi. Tokion kisoihin osallistuu yhteensä 46 suomalaisurheilijaa 11 eri urheilumuodossa.

Oliver Helander tarttui Tokion kisalippuun kiinni viimeisellä heitollaan

Jännäksi meni! Näin Oliver Helander nousi Antti Ruuskasen ohi ja kiskaisi Tokion olympialaisiin viimeisellä heitollaan: "Se oli vähän sinnepäin"

Oliver Helander löi Antti Ruuskasen taistelussa viimeisestä Tokion keihäslipusta, mutta tulostaso Joensuussa jäi vaisuksi. Mikko Paavola taivutti seipäässä ennätyksensä ja Topi Raitanen iloitsi 3 000 metrin ennätyksestään.

Korte ja Hurske maaliviivalla Kuortaneella.

Kuka säväytti Joensuun GP-illassa? Äänestä parasta urheilijaa

Yleisö pääsee äänestämään suosikkiaan yleisurheilun GP-kisan parhaaksi urheilijaksi. Äänestyksen voittaja palkitaan suorassa lähetyksessä illan päätteeksi.

Antti Ruuskanen ja Oliver Helander

Antti Ruuskanen vai Oliver Helander? Keskiviikkona selviää viimeisen olympiakeihäsmiehen kohtalo – "Kuumottava tilanne"

Yleisurheilun GP-sarjan osakilpailu Joensuussa on usean olympiaurheilijan kenraaliharjoitus. Illan suurin jännitysmomentti on kuitenkin keihäskisassa, jossa ratkaistaan kolmannen olympiapaikan saaja.

Topias Laine heitti alle 23-vuotiaiden Euroopan mestariksi Tallinnassa heinäkuussa 2021.

Tero Pitkämäki hehkuttaa keihäslupaus Topias Lainetta – tuoreella Euroopan mestarilla on poikkeusominaisuus, jota täytyy ylläpitää: "Muilla olisi Suomessa opittavaa"

Topias Laineen keihäskulta alle 23-vuotiaiden EM-kisoissa lämmitti maailmanmestari Tero Pitkämäen ja Yle Urheilun asiantuntijan Tuomas Rajan mieltä. Pikajuoksutaustaisen Laineen nopeusominaisuudet ovat kunnossa, ja ennuste tulevaisuutta ajatellen näyttää hyvältä.

Topias Laine heitti keihään EM-kultaa

Topias Laine räväytti ennätyksellään alle 23-vuotiaiden Euroopan mestariksi – "Pakko oli vastata Portugalin kaverille ja näyttää, mihin ne keihäskullat kuuluvat"

Suomen keihäänheiton kruununjalokivi Topias Laine otti omansa yleisurheilun alle 23-vuotiaiden EM-kilpailuissa Tallinnassa.

Senni Salminen kuvassa

Timanttiliigan kilpailu päättyi todella hämmentävästi – Senni Salmisen tulos oli parempi kuin voittotulos, suomalainen sijoittui silti kuudenneksi

Timanttiliigan uudessa kisamallissa vain kolme parasta urheilijaa pääsee päätöskierrokselle. Tässä vaiheessa kolmen parhaan aiemmat tulokset nollataan ja päätöskierroksen tulokset määräävät kolmen parhaan loppujärjestyksen.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle