Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Jarmo Hirvonen Savonlinnan satamassa seisomassa.

Keihäänheiton mestarivalmentajan koskettava tilitys potkujen jälkeisestä tuskasta: “Ilman uutta ihmissuhdetta olisi käynyt köpelösti”

Aki Parviaisen ja Antti Ruuskasen valmentajana ja managerina pitkään työskennellyt Jarmo Hirvonen on käynyt kovan elämänkoulun. Mies selvisi kolhuista täpärästi koiran, kavereiden ja uuden ihmissuhteen avulla.

Lassi Etelätalo heittää keihästä.

EM-mitalisti Lassi Etelätalon ratkaisu ryhtyä päätoimiseksi urheilijaksi kannatti – urheilija-apuraha ”on tärkein elämiseen menevä tuki”

Veropäivänä seurataan myös urheilijoiden verotettavia tuloja. Yksilöurheilijat ovat kuin yksityisyrittäjiä ja monilla onkin oma yritys.

Magnus Kirt.

Keihäänheiton parrasvaloissa paistatellut Magnus Kirt sanoo hyvästit ehdottomalle huipputasolle – "En ole valmis lopettamaan, mutta olen tienhaarassa"

Keihäänheittäjä Magnus Kirt, 32, myöntää, ettei hänellä ole enää jatkossa asiaa entisille ennätyslukemille, yli 90 metrin heittoihin.

Muun muassa nämä heitot olivat Leo Pusan pitkän valmennusuran huippuhetkiä

Keihäsluotsi Leo Pusan menestyksekäs ura päättyy – valmentajalegenda aikoo keskittyä kuntoiluun ja jatkaa yhteydenpitoa Lassi Etelätalon kanssa

Leo Pusa, 75, valmensi pitkällä urallaan muun muassa olympiavoittajia Tapio Korjusta ja Heli Rantasta sekä viimeisen kahdeksan vuoden ajan EM-pronssimitalisti Lassi Etelätaloa.

Wilma Murto.

Kommentti: Huiman yleisurheiluvuoden jälkeen seuraavan tavoitteen pitää olla MM-mitali – nämä urheilijat ovat lähellä

Wilma Murrolla ja keihäsmiehillä on realistinen mahdollisuus palauttaa suomalainen yleisurheilu MM- tai olympiamitaleille kahdeksan vuoden tauon jälkeen, kirjoittaa Yle Urheilun Joel Sippola.

Sanne Erkkola heittää keihästä.

Miksi Suomesta ei tule uusia nimiä naisten keihäshuipulle? Petteri Piironen kyseenalaistaa lahjakkuuksien sitoutumisen huippu-urheiluun

Suomalaisen naisten keihäänheiton korpivaellus on jatkunut jo toistakymmentä vuotta. Viime vuosien lupaava kehitys on hiipumaan päin.

Oliver Helander pettyneenä vuoden 2019 Dohan MM-karsinnan jälkeen.

Oliver Helander jättää Ruotsi-ottelun väliin: "En halua riskeerata terveyttäni"

Selkäkrampin kanssa elokuun tuskaillut keihäslupaus sai kivuista tarpeekseen, pani kautensa pakettiin ja matkusti Kreetalle.

Lassi Etelätalo

Kommentti: Lassi Etelätalo on huikea urheilija, jonka kilpailijanlahjoista moni maksaisi maltaita – fakta Tero Pitkämäestä kannattaa silti pitää mielessä

Münchenin EM-kisoissa mitaleita juhlineet suomalaisurheilijat kilpailivat absoluuttisella huipputasollaan. Seuraavana edessä on perustason korotus, kirjoittaa toimittaja Atte Husu.

Lassi Etelätalo kastar spjut

Valmentajalegenda näki heti Lassi Etelätalon huippuvireen – nämä asiat osuivat nappiin pronssiheitossa

Keihäsguru Leo Pusa aikoo juhlia mitalia Etelätalon perheen kanssa perinteisten mitalikahvien parissa.

Toni Kuusela grimaserar i EM.

Toni Kuusela otti pistesijan keihään finaalissa

Kuusela heitti viidenneksi tuloksella 80,20. Lassi Etelätalo palautti suomalaisen keihäänheiton arvokisojen mitalikantaan heittämällä pronssia.

Lassi Etelätalon perhe haastattelussa

Lassi Etelätalon veljelle meinasi käydä kylmät keihäsfinaalin tärkeimmällä hetkellä – "Just ehdin vessasta pois"

Keihäänheiton EM-pronssimitalistin Lassi Etelätalon perhe kertasi Yle Urheilulle pitkää matkaa arvokisamitaleille. Etelätalo, 34, on jahdannut saavutusta pitkään ja matkalla on ollut vaikeita hetkiä.

Lassi Etelätalo, Julian Weber ja Jakub Vadlejch kuvassa.

Lassi Etelätalo yllätti totaalisesti mestarivalmentaja Boris Obergföllin – "Hatunnoston arvoinen suoritus"

Saksan päävalmentaja Boris Obergföll vaikuttui erityisesti siitä, että Lassi Etelätalo pystyi parantamaan roimasti ennätystään yli 30-vuotiaana. Öbergföll oli juhlatuulella, sillä Julian Weber toi Saksalle EM-kultaa.

Lassi Etelätalo ja Vitezslav Vesely kuvassa.

Tero Pitkämäki päivitteli Veselyn toimintaa keihäsfinaalin ratkaisuhetkillä: "Munasi ihan täysin" – Aki Parviainen sortui samaan MM-finaalissa 2001

Tshekin Vitezslav Vesely pudotti hetkellisesti Suomen Lassi Etelätalon mitaleilta keihäänheiton finaalissa. Sen jälkeen kokenut Vesely sortui ratkaisevaan virheeseen.

Lassi Etelätalon haastattelu

EM-pronssia Suomeen! Lassi Etelätalo, 34, nappasi uransa ensimmäisen arvokisamitalin dramaattisella tavalla – "En saakeli hävinnyt tällä kertaa"

Ennakkosuosikit Julian Weber ja Jakub Vadlejch olivat odotetun kovia. Weber otti kultaa tuloksella 87,66. Suomen toinen keihäsmies Toni Kuusela oli viides.

Lassi Etelätalo Oregonin MM-finaalissa.

Kommentti: Lassi Etelätalolla on elämänsä tilaisuus mitaleille – keihään mitalisuosikit ovat EM-finaalissa harvassa

Moni viime vuosien Euroopan kärkinimistä on EM-finaalista sivussa. Lassi Etelätalon mitalimahdollisuuksien kannalta ainut realistinen uhka on 39-vuotias konkari, kirjoittaa Yle Urheilun Joel Sippola.

Toni Kuusela irvistää.

Suomella on keihäänheiton EM-finaalissa todellinen yllätyskortti – "Tonilla on potentiaalia heittää 85 metriä"

Urho Kujanpää onnistui tilanteeseen nähden hyvin miesten seiväsfinaalissa, sanoo Yle Urheilun asiantuntija Jaakko Ojaniemi. Asiantuntijan mukaan Münchenin EM-kisojen päätöspäivän keihäsfinaalissa leijuu mitalin tuoksu.

Lassi Etelätalo Tokion olympialaisissa.

Keihäänheittäjä Lassi Etelätalolla on mystinen poikkeuskyky, joka ilmeni jo teini-iässä

Keihäänheittäjä Lassi Etelätalo on kuulunut Suomen joukkueen onnistujiin arvokisoissa, mutta mitalisija on kiertänyt konkariheittäjää. Kahdeksan vuotta sitten hän ehti jo melkein haistaa EM-mitalin, mutta nyt hän tietää, että sen saavuttaminen voi olla realistista.

Wilma Murto kietoutuneena Suomen lippuun.

Tajusitko kultahuuman keskellä, kuinka kovan tuloksen Wilma Murto tuli tehneeksi? Kaikkien aikojen tilastossa edellä enää Aki Parviainen

Wilma Murto nousee uudella Suomen ennätyksellään kaikkien aikojen seivästilastossa sijalle 12.

Oliver Helander.

Oliver Helanderin kyljestä ei löytynyt uutta vammaa – "Oli jo aikaisemmassakin kuvassa"

Helsingissä tehty magneettikuvaus paljasti keihäänheittäjä Oliver Helanderille tietoja, joiden valossa hän saattaa heittää vielä loppukaudesta.

Toni Keränen Kalevan kisoissa 2022.

Toni Keränen pääsee sittenkin EM-kisoihin, varapaikka vaihtuu edustuspaikkaan

Limingan Niittomiehiä edustava Toni Keränen lähteekin Saksan Müncheniin Euroopan mestaruuskisoihin. Hän tulee kisoihin aiemmin valitun Oulun Pyrinnön Oliver Helanderin tilalle.

Oliver Helander heittämässä keihästä.

Sunnuntai 14.8.2022 (radio)

Salman Rushdie toipuu. Opiskelija-ateria kallistuu. EM-kisat alkavat. Selkouutiset palaa televisioon. Sää lämpenee.

Toni Keränen Kalevan kisoissa 2022.

Toni Keränen harmittelee Oliver Helanderin kohtaloa, mutta kertoo olevansa täysin valmis EM-kisoihin – oli tehnyt kaiken Müncheniä silmällä pitäen

Toni Keränen debytoi aikuisten arvokisoissa Oregonin MM-kisoissa. Nyt paikka aukesi myös EM-karkeloihin, koska Oliver Helanderin kylki ei salli heittämistä.

Sara Killinen heittää moukaria.

SUL nimesi Kuuselan, Killisen ja viestiryhmät EM-kilpailuihin – Lotta Kemppinen ja Aku Partanen eivät kilpaile Münchenissä

Suomen Urheiluliitto nimesi Münchenissä käytäviin EM-kilpailuihin myös juoksijat miesten ja naisten 4x100 metrin viestijoukkueisiin sekä naisten 4x400 metrin viestijoukkueeseen.

Oliver Helander.

Pitkämäeltä huojentavia uutisia: Helanderin selkävaiva ei vakava

Suomen keihästoivon, Oliver Helanderin, kilpailu sunnuntain Kalevan kisoissa päättyi jo ensimmäisen kierroksen jälkeen. Helanderin valmentajan Tero Pitkämäen mukaan kyse oli klassisesta noidannuolesta.

Toni Kuuselalta loistoveto, päälle 84 metriä!

"Lähdemme hakemaan mitalia" – Lassi Etelätalon ja Toni Kuuselan hieno tuloskunto nostattaa menestysodotuksia Müncheniin

Toni Kuusela lähtee kolmantena keihäsmiehenä Münchenin EM-kisoihin. Oliver Helanderin terveystilanne herättää taas kysymysmerkkejä.

Topi Raitanen kuvassa

Saako EM-toivo Topi Raitanen juoksunsa kulkemaan? Näille urheilijoille Kalevan kisoilla on erityisen suuri painoarvo, sanoo asiantuntija

Yle Urheilun asiantuntija Jaakko Ojaniemi uskoo, että Eveliina Määttänen antaa Sara Kuivistolle mainion kiriavun 800 metrillä viikonloppuna Joensuun Kalevan kisoissa.

Sara Kuivisto Jyväskylän GP:ssä 2021.

Katso ainakin nämä Kalevan kisojen huippusuoritukset

Yleisurheilun Kalevan kisoissa Joensuussa ratkotaan tänä viikonloppuna Suomen mestaruuksien lisäksi myös paikkoja Münchenin EM-kisoihin.

Säilykeruokatölkkejä pahvilaatikoissa lähikuvassa. Vieressä lappu, jossa lukee Ukraina. Kuva on Lahden ukrainalaispakolaisten avustuskeskuksesta.

Sunnuntai 24.7.2022

Ukrainalaisten auttaminen. Tulivuorenpurkaus Japanissa. Maastopaloja Kreikassa. Yleisurheilun MM-kisat. Sää.

Oliver Helander.

Kommentti: Jan Zelezny kiteytti Oliver Helanderin MM-finaalin täydellisesti – Suomen ainoa realistinen mitalitoivo oli Oregonissa opintomatkalla

Oliver Helanderilta löytyy tarvittavat tehot, mutta ei rutiinia. Keihäsmiehestä kertovat uutisotsikot voivat hyvin olla kuukauden päästä paljon suurempia, kirjoittaa Atte Husu Hayward Fieldiltä.

Valmentaja Boris Obergföll istuu katsomossa.

Keihäspaikkaa kritisoinut Boris Obergföll ei halunnut puhua sanaakaan keihäsfinaalin jälkeen – Jan Zelezny ihmettelee saksalaisvalmentajan toimintaa

Julian Weberille jäi jälleen luu käteen, kun Tokion olympiafinaalin tavoin tuloksena oli katkeransuloinen neljäs sija. Valmentaja Boris Obergföll ei ollut juttutuulella finaalin jälkeen.

Oliver Helander heittämässä.

Tero Pitkämäki kertoo, mikä Oliver Helanderilla meni pieleen keihäsfinaalissa

Tero Pitkämäen mukaan muun muassa rutiinin puute arvokisafinaaleista näkyi Oliver Helanderin otteissa. Lajivalmentaja Petteri Piirosen mukaan Lassi Etelätalo vastasi odotuksiin.

Lassi Etelätalo heittämässä Oregonin MM-kisoissa.

Lassi Etelätalo teki sen taas! Oli ylpeä venymisestään keihäsfinaalissa – Oliver Helander pettyi rajusti: "Ei lennä mihinkään"

Lassi Etelätalo oli kuudes keihäänheiton MM-finaalissa. Oliver Helander jäi kahdeksanneksi. Grenadan Anderson Peters heitti kolmesti yli 90 metriä ja oli omaa luokkaansa.

Näistä maista keihäsfinalistit ovat tulleet MM-kisoissa ja olympialaisissa

Suomalaisten menestyslaji mullistuu – keihäänheitossa tapahtui MM-kisoissa historiallinen käänne, jonka taustalla on myös suomalainen vientituote

Petteri Piironen kuvailee keihäänheittoa "pirun seksikkääksi lajiksi" ja ottaa hieman kunniaa lajin kansainvälistymisestä itselleen.

Saksalaiskeihäänheittäjä Julian Weber.

Kommentti: Oregonin MM-kisoissa pakka on aivan levällään – Helanderin finaalipaikka takasi keihäsjännärin, jossa Saksalla on pelissä koko yleisurheilunsa maine

Suomen yleisurheilun kruununjalokiven, miesten keihäänheiton, kunnioitettava putki jatkuu. Samalla se vältti saksalaisen mieskiekonheiton karun kohtalon, kirjoittaa Atte Husu Hayward Fieldiltä.

Oliver Helander heittää keihäänheiton karsinnassa.

Tero Pitkämäki paljasti Oliver Helanderille kehitetyn suunnitelman – asiantuntija kertoo, millä tuloksella keihäsmitali tulee Suomeen

Keihäänheiton mitali Oregonin MM-kisoissa vaatii vähintään 87-metrisen, sanoo Yle Urheilun asiantuntija Tuomas Raja. Oliver Helander on mitalitaistelussa mukana.

Oliver Helander tuulettaa heittoaan.

Oululainen Oliver Helander varmisti paikkansa miesten keihäänheiton MM-finaalissa

Helander heitti karsinnoissa kerran, ja tulos 82,41 metriä riitti kuudenteen sijaan. Myös Lassi Etelätalo on mukana sunnuntaina aamyöllä Suomen aikaa alkavassa loppukilpailussa, tuloksella 80,03. Limingasta tuleva Toni Keränen karsiutui.

Helanderilta hyvä heitto ensimmäisellä: 82,41

Oliver Helander vakuuttavasti keihäsfinaaliin, Etelätalo joutui jännittämään viimeiseen asti – supertähdet kiskaisivat melkoiset huippuheitot

Jamaikan Shericka Jackson juoksi kaikkien aikojen toiseksi kovimman ajan 200 metrillä. Noah Lyles rikkoi Michael Johnsonin Yhdysvaltojen ennätyksen. Tästä jutusta löydät MM-kisayön merkittävimmät tapahtumat.

Vauva makaa kehdossa ja näyttää uniselta.

Torstai 21.7.2022

EKP nostaa korkoja. UPM teki hyvän tuloksen. Britannian pääministeriksi on 2 ehdokasta. Suomessa syntyi vähemmän lapsia kuin koskaan ennen. Sää on lämmin.

Mikko Paavola harjoittelemassa seiväshyppyä Botniahallissa

Etelä-Pohjanmaalta kaksi urheilijaa yleisurheilun MM-kisoissa Yhdysvalloissa

Paikan päällä ovat seiväshyppääjä Mikko Paavola ja moukarinheittäjä Suvi Koskinen. Toni Kuusela on kotona lajinsa varamiehenä.

Krista Tervo heittää moukaria Tokion olympialaisissa.

Tässä ovat Suomen menestystoivot yleisurheilun MM-kisoissa, merkitse ainakin nämä kisat kalenteriin

Yle Urheilun asiantuntija Jaakko Ojaniemi listaa kymmenen mielenkiintoista urheilijaa Suomen joukkueesta, joita kannattaa seurata Oregonin MM-kisoissa.

Keihäänheitto, kuvituskuva.

Sauna-aho jatkoi Parviaisen viitoittamaa menestystietä 18-vuotiaiden keihäässä

Suomi voitti ikäluokan molemmat keihäsmestaruudet Israelissa. Suomen mitalimäärä nousi torstaina viiteen.

Topi Parviainen otti ilon irti EM-kullasta ja hirmuheitostaan

Topi Parviaiselle nuorten EM-kulta – keihäänheiton maailmanmestari Aki Parviaisen veljenpoika paransi ennätystään liki kymmenen metriä

Topi Parviainen järjesti yleisurheilun alle 18-vuotiaiden EM-kisoissa Jerusalemissa melkoisen ilotulituksen miesten keihäässä myöhään keskiviikkoiltana.

Johannes Vetter kilpaili viime kaudella 17 kilpailua, joista hän voitti 15 ja oli kerran toinen. Olympiafinaalissa hän jäi kuitenkin yhdeksänneksi.

Yksi Helanderin kovimmista kilpakumppaneista jättää MM-kisat väliin – olkapääongelma vesitti Vetterin kisahaaveet

Johannes Vetter ei ole tarvittavassa kunnossa ensi viikolla alkavia MM-kisoja varten.

Jukka Härkönen ei allekirjoita Suomen MM-joukkueen kokoa.

Jukka Härkönen kritisoi Suomen yleisurheilun MM-joukkueen kokoa, mutta myös länsinaapuri saa pyyhkeitä – ruotsalaisjuoksijan kohtalo pöyristyttää

Ruotsin yleisurheiluliitto ei valinnut juoksija Lovisa Lindhiä MM-joukkueeseensa. Kaikki eivät pureskelematta nielleet ratkaisua jättää Lindh rannalle toista vuotta putkeen.

Kasvokuva Eila Mikolasta palkintokaapin edessä suu mutrussa

Juokseminen ei enää sopinut Eila Mikolalle, 88, joten hän ryhtyi heittämään kiekkoa, keihästä ja moukaria MM-tasolla

Kuntosalitreeniä kuudesti viikossa, kiekonheittoa kotipihassa ja yleisurheilun MM-kisat edessä! Normisettiä porilaiselle supermummulle. Kurkista Eila Mikolan elämään.

Keihäänheittäjä Oliver Helander tuulettaa heittoaan.

Katso tästä yleisurheilun MM-kisojen ohjelma ja lähetysajat

Yle Urheilu seuraa tiiviisti yleisurheilun Eugenen MM-kisoja, jotka alkavat 15. heinäkuuta. Yle Areenassa on kisojen aikana tarjolla useita erillisiä, selostamattomia lähetyksiä.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle