Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

LähiTapiolan konttori

Kolme viranomaista ja sisäinen tarkastus selvittäneet Pirkanmaan Lähi-Tapiolan epäkohtia: Aamulehti paljasti uutta tietoa

Aluehallintovirasto, keskusrikospoliisi, Finanssivalvonta ja yrityksen oma sisäinen tarkastus ovat selvittäneet esille tuotuja epäkohtia.

Rakenteilla oleva talo.

Kati ja Juha Rapon perheen koti oli jo valmistumassa, kun se jouduttiin purkamaan – maanvajoamisiin rakennusten alla on yleensä useita syitä

Rakennusten alla tapahtuvat maanvajoamiset ja painaumat ovat suhteellisen yleisiä. Rapon perheen talo Vanhan Vaasan historiallisella ruutukaava-alueella jouduttiin purkamaan ennen perheen muuttoa. Yle on seurannut rakennusprojektin vaiheita.

Mies ja nainen istuvat romahtaneen terassin katon päällä lumisella pihamaalla. Taustalla omakotitalo, jonka seinässä on reikä.

Lumi tuhosi Ikosten talosta koko terassin, mutta korvauksia ei ole tiedossa – taustalla yksi vakuutusalan yleisimmistä linjauksista

Runsasluminen talvi on aiheuttanut monenlaisia vaurioita pientalojen pihoille. Pohjois-Karjalan Kontiolahdella lumi tuhosi omakotitalon terassin. Vakuutusyhtiöt eivät korvaa tämäntyyppisiä vahinkoja.

Miehen kädet kirjoittaa kannettavalla tietokoneella.

Identiteetin voi vakuuttaa varkauden varalta, mutta kyberiskuilta se ei suojaa – tärkeämpää olisi turvata henkilötiedot ja perhekuvat

Identiteettivarkausvakuutus ei tunnista kaikkia tilanteita, joissa tietoja käytetään väärin.

Kaappaus videokuvasta, jossa vakuutusetsivä kävelee Sofia Tuomen takana ja kuvaa kännykällä. Vakuutusetsivän kasvot on sumennettu.

Sofia Tuomea, 27, tarkkailtiin ja kuvattiin salaa kuukausia – vakuutusyhtiön mukaan videot osoittavat hänen teeskennelleen vakavasti sairasta

Vakuutusyhtiön etsivät yrittävät paljastaa vilppiä. MOT:n selvitys valottaa, miksi salaa kuvatut videot eivät kerro kaikkea työkyvystä.

Teksti, jossa lukee Käsikirjoitus.

MOT: Kymppitonnin vakuutusmoka

Lue tästä ohjelman käsikirjoitus.

Eftersläckningsarbete pågår vid Kieppimuseet i Karleby.

Kokkolan kaupungille on tulossa Kiepin palosta vakuutuskorvauksia satojen tuhansien edestä

Kolme vuotta sitten syttyneessä palossa syntyi tuhoisaa jälkeä luonnontieteellisen museon rakennuksille ja näyttelyesineille.

Anita Ström-Sosoi näyttää 7361,96 euron laskua.

Moottoripyörä oli ilman liikennevakuutusta talven tallissa, lasku 7 400 euroa – lakiuudistuksen myötä laiminlyönneille tuli huikea hintalappu

MOT:n selvitys osoittaa, että pakollisen liikennevakuutuksen laiminlyönnin seuraamukset voivat kohota yli 10 000 euroon. Viisi vuotta sitten uudistetussa laissa kuitenkin puhutaan kohtuullisesta vakuutusmaksua vastaavasta maksusta.

Pohjantähti-yhtiön logo katolla.

Vakuutusyhtiö Pohjantähti saattaa irtisanoa jopa 10 prosenttia työntekijöistään

Muutosneuvottelut alkavat 7. helmikuuta ja alustavan arvion mukaan henkilöstön vähennystarve on enintään 27 työntekijää. Pohjantähti työllistää koko maassa 300 työntekijää.

Veera Könönen

Veera Könönen, 23, ei saanut vakuutusta terapiakäyntinsä takia – eikä hän ole ainoa, ja siksi vakuutusala lupaa nyt tarkastella käytäntöjään

Mielenterveydestä huolehtiminen saattaa estää vakuutuksen saamisen. Vakuutusalalle luovutettiin torstaina tuhansien ihmisten allekirjoittama vetoomus, jossa tilanteeseen toivotaan pikaista korjaamista.

Verohallinnon OmaVero-nettisivu tietokoneen näytöllä.

Mies otti miljoonavakuutuksen loppuelämän turvaksi vaimolleen – leskirouva jätti tulot ilmoittamatta verottajalle ja tuomittiin ehdolliseen

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeuden mukaan nainen jätti yli 600 000 euron tulot ilmoittamatta verottajalle. Hän sai tuotot miehensä lahjaksi antamasta yli miljoonan arvoisesta säästöhenkivakuutuksesta.

Vakuutusyhtiö Fennian toimisto Lappeenrannassa.

Fennia sulkee Närpiön toimipisteen – Vaasan ja Pietarsaaren konttorit eivät ole lakkautettavien listalla

Fennia on saanut yt-neuvottelut päätökseen ja organisoi toimintaa uudelleen. Vuoden 2022 aikana Fennia sulkee 17 toimipistettä eri puolilla Suomea, Pohjanmaalla suljettavien joukossa on Närpiön konttori.

Helsingin käräjäoikeus Ruoholahdessa 19. helmikuuta.

Yli sata ravintola-alan yritystä haastoi vakuutusyhtiön oikeuteen epidemiakorvauksista korona-ajalta – oikeus hylkäsi osan kanteista

Ravintola-alan yritykset haluavat vakuutusyhtiöltä korvauksia epidemiavakuutuksen perusteella. Oikeus antoi tänään kanteista välituomioita.

Heikki Hiilamo

Heikki Hiilamon kolumni: Kenelle eläkerahat oikein kuuluvat? 

Valtaviksi paisuneet eläkerahastot kuuluvat niille nykyisille palkansaajille, joiden maksamat eläkemaksut on kerätty suuria ikäluokkia varten, kirjoittaa Hiilamo.

Sampo-konsernin logo.

Nordean osakkeiden myynti paisutti Sammon tulosta

Nordean osakkeiden myynnistä tuli 144 miljoonan euron suuruinen positiivinen kirjapitovaikutus. Ilman tätä tulos oli 488 miljoonaa euroa. 

YTHS:n suuhygienisti

Kela sends late health care fee reminders to 44,000 students

The majority, around 227,000 students, have paid the fee on time. However, students need to pay the fee on their own initiative as it is not directly billed by the social insurance agency.

Kiviniemen retkeilykeskuksen päärakennus tuhoutui tulipalossa Kontiolahdessa.

Kunta odottaa vakuutusyhtiön päätöstä palaneesta Herajärven leirikeskuksesta

Retkeilykeskuksen päärakennus tuhoutui tulipalossa toukokuun lopulla. Sen mukana paloi retkeilykeskuksen kahvila-ravintola.

Labradorinnoutaja kantaa suurta keppiä syksyisessä metsässä.

Lemmikkieläinvakuutusten määrä kasvoi roimasti korona-aikana – vakuutuksia hankitaan yhä enemmän myös kissoille ja sekarotuisille koirille

Korona-ajan lemmikkieläinbuumi näkyy myös vakuutusyhtiöissä. Lemmikkieläimille otettujen vakuutusten määrä on kasvanut osassa yhtiöistä jopa kymmeniä prosentteja vuodentakaiseen verrattuna.

Sortunut maa rivitalon pihalla.

Sortumavaarassa olleen rivitalon asukkaat pääsivät takaisin koteihinsa Tampereella – harvinaisesta liukusortumasta yli miljoonan euron lasku

Tampereen Kaarilassa sijaitsevan rivitalon asukkaat joutuivat olemaan yli puolitoista vuotta evakossa kodeistaan. Taloyhtiössä elää toivo vakuutuskorvausten saannista.

Hoitaja otti nenä-nielunäytettä Mehiläisen drive-in-testausasemalla Helsingissä 2. heinäkuuta.

Potilasvahinkoraportti: Kokonaiskuva koronaan liittyvistä potilasvahingoista nähdään vasta vuosien kuluttua

Tuoreen raportin mukaan Potilasvakuutuskeskus on elokuun 2021 loppuun mennessä antanut ratkaisun 77 koronaan liittyvään potilasvahinkoilmoitukseen. Vain joka kymmenes ilmoitus on johtanut korvauksiin.

Täynnä roinaa oleva katu ja kaksi miestä kaivamassa rojua.

Alkuvuoden sään ääri-ilmiöistä tuli vakuutusyhtiöille jättilasku – Jälleenvakuttaja Swiss Re:n mukaan korvauksia on maksettu maailmanlaajuisesti 36 miljardin euron edestä

Ankarat sääolosuhteet ovat aiheuttaneet vakuutusyhtiöille tammi-kesäkuussa poikkeuksellisen paljon korvausvaateita. Vakuutusyhtiöt panevat nyt riskiarvioitaan uusiksi, ja edessä on myös vakuutusmaksujen korotuksia.

Lääkäri ja potilas

New rules on cutting medical jargon welcomed by pension providers

Insurance company doctors must now give their opinions in clearer and more consistent language, which providers hope will help cut the number of appeals against decisions.

Lääkäri ja potilas

Vakuutuslääkärit joutuvat perustelemaan lausuntonsa aiempaa selkeämmin – voi olla ratkaiseva merkitys työkyvyttömyyseläkkeisiin

Heinäkuun alussa voimaan tulleen lainmuutoksen myötä asiantuntijalääkärin kannanotot on laadittava selkeästi ja yhdenmukaisesti, jotta niitä voidaan käyttää lääketieteellisiin seikkoihin perustuvan päätöksen perusteluina.

Tyttö katselee ikkunasta ulos

Mielenterveysjärjestön kysely: Mielenterveysongelma voi estää vakuutuksen saamisen – "Erityisen huolestuttavaa, jos psykoterapia on esteenä"

Mielenterveyden keskusliiton kyselyn mukaan tieto mielenterveysongelmasta tai sen hoidosta voi vaikeuttaa hoito-, sairauskulu- tai henkivakuutuksen saamista. Kyselyn mukaan hoidon saaminen on kuitenkin esteenä harvemmin kuin kymmenen vuotta sitten.

Turisteja kiikaroimassa Svedjehamnin näkötornissa Björkössä, Unescon maailmanperintökohteessa.

Lähi-Tapiola: Koronasta matkavakuutuksiin vain pieni notkahdus

Vakuutusyhtiöstä muistutetaan, että ulkomaan matkailun tyrehtymisestä huolimatta matkavakuutus kannattaa pitää voimassa, koska vakuutus on voimassa myös kotimaan matkoilla.

Sampo-konsernin logo.

Sampo ylsi roimaan tulosparannukseen – vahinkovakuutusyhtiö IF iskussa, Nordea-myynnit jatkuu

Konserni jatkaa Nordean osakkeiden myymistä. "Paras arvonluontipotentiaali on vahinkovakuutustoiminnassa."

Sami Vainikka

Aivo- ja niskavammainen Sami Vainikka ei pysty edes imuroimaan – työkyvyttömyyden todennut vakuutusyhtiö päätti, että hänen pitäisi mennä töihin

Moottoripyöräonnettomuus lähes seitsemän vuoden takaa hankaloittaa yhä Sami Vainikan elämää. Hän kokee vakuutusyhtiön kohdelleen häntä epäoikeudenmukaisesti, kun se pudotti täyden työkyvyttömyyseläkkeen määrän puoleen.

Tulenteko kielletty -kyltti.

Kesäkuun ennätyksellinen hellejakso ei ole näkynyt metsäpalojen määrässä – vain noin puolella metsänomistajista on vakuutus tuhojen varalle

Metsänomistaja voi saada korvausta metsäpalon aiheuttamista vahingoista, jos hänellä on voimassa oleva palovakuutus.

Valtion osuuden yrittäjien eläkemenoista arviodaan kasvavan vajaasta 40 miljoonasta vuonna 2020 lähes 400 miljoonaan vuonna 2020.

Iso osa yrittäjistä määrittelee työnsä liian halvaksi eivätkä eläkemaksut riitä kattavaan eläketurvaan – lopulta laskun kuittaa veronmaksajat ja nyt tälle halutaan loppu

Työtulo on yrittäjän sosiaali- ja eläketurvan perusta. Osa yrittäjistä määrittelee sen liian matalaksi. Silloin eläkemaksut pysyvät pieninä, mutta sosiaali- ja eläketurva heikkenee. Finanssivalvonnan mukaan työeläkeyhtiöt ovat osa alivakuuttamisen ongelmaa.

Eerika Pasanen, Samu Silventoinen ja Sari Veijalainen saattoivat pelastaa Savonlinnassa tuleen syttyneen kerrostalon asukkaita ripeällä toiminnallaan.

Kaupunki palkitsee ihmisiä Savonlinnan kerros­talo­palosta pelastaneet nuoret

Aiemmin vakuutusala ilmoitti palkitsevansa samat kolme nuorta esimerkillisestä toiminnasta.

Maisema myynnissä olevan kesämökin ikkunasta järvelle.

Mökkiläinen: näitä vahinkoja mökillä sattuu eniten – vakuutusten kysyntä pomppasi, kun mökkeilybuumi jatkuu jo toista kesää

Uudet mökkeilijät ovat olleet tänä vuonna vakuutusostoksilla jo maaliskuusta lähtien. He pohtivat, mitä vaaroja vastaan mökki kannattaa vakuuttaa ja, mitä se maksaa. Nyt mökkejään vakuuttavat etenkin nuoret lapsiperheet.

Vakuutusyhtiö Pohjantähden pääkonttorin ovi Hämeenlinnassa.

Vakuutusyhtiö Pohjantähden osuus Suomen vakuutusmarkkinoista on noin kolme prosenttia

Hämeenlinnassa pääkonttoria pitävän Vakuutusyhtiö Pohjantähden maksutulo, eli liikevaihto on kasvussa. Yhtiön tiedotteen mukaan myös asiakasmäärien kasvutahti on hyvällä mallilla.

Sampo-konsernin logo.

Sampo paransi tulostaan vahvasti – vahinkovakuutus vedossa, kaikki yksiköt kohensivat kannattavuuttaan

Koronapandemia vaikutti vahinkovakuutustoiminnan kannattavuuden myönteiseen kehitykseen, kertoo yhtiö. Britanniassa toimiva autovakuutuksiin erikoistunut Hastings hyötyi ankarista koronarajoituksista.

Ketjukolarissa vaurioitunut auto Espoon Ikean parkkipaikalla.

Vakuutusyhtiöt ovat joutuneet valvojan syyniin: Osa yhtiöistä vitkuttelee korvausratkaisuja nyt laittoman pitkään ja jopa terveys voi olla vaarassa

Oikeusasiamies on saanut poikkeuksellisen paljon kanteluita pakollisten liikenne- ja työtapaturmavakuutusten käsittelyaikojen venymisestä.

Osuuspankin liput liehuvat pääkonttorin edustalla.

KKV: Pankki- ja vakuutusalan bonusten kilpailua vääristävä verotuki poistettava

KKV:n mukaan verotuki suosii yhtä yritystä, OP-ryhmää, muiden yritysten kustannuksella.

Polkupyöriä telineessä

Pyörävarkaudet mittaushistorian ennätykseen – menopelejä vietiin 11 miljoonan euron edestä

Viime vuonna vakuutusyhtiöille ilmoitettiin varastetuksi 20 900 polkupyörää. Edellisvuoden luku oli runsaat 17 600. Poliisin tietoon tuli vajaat 24 000 varastettua pyörää.

Työeläkevakuutusyhtiö Varman logo pääkonttorin edustalla.

Vakuutusyhtiö Varma irtisanoo 12 työntekijää

Osalle työntekijöistä löydettiin uusia töitä yhtiön sisältä. 

Grohe merkkinen vuotovahti kodinhoitohuoneen kaapissa.

Suomessa sattuu 100 vesivuotoa joka päivä ja korvauksia maksetaan puolen miljoonan euron edestä – hyvitystä voi saada pienestä laitteesta

Vesivuotovahdin voi parhaimmillaan saada vakuutusyhtiöltä ilmaiseksi, tosin itse hankittuna laite voi maksaa jopa tonnin.

Miehen kädet sekä passi ja henkilöllisyystodistuksia tietokoneen näppäimistöllä.

Identiteettivarkauden varalle tarjotaan nyt vakuutuksia – eivät korvaa vaivannäköä ja mielipahaa

Varastetuilla henkilötiedoilla tehtaillaan rikoksia netissä. Vakuutusturva jakaa kuitenkin asiantuntijoiden mielipiteet.

Peeveebar Kajaanissa

Ravintoloiden sulkutila jää valtion korvattavaksi: vain hyvin harvalla ravintolalla on edes pieni mahdollisuus saada vakuutuksesta korvauksia

Pieni porsaanreikä lohduttaa lähinnä niitä yrityksiä, joilla on vakuutus Pohjolassa eikä yhtiö ole ehtinyt irtisanoa vakuutusta.

Sampo Groupin tunnus yhtiön pääkonttorin ovessa Helsingissä.

Sampo aikoo vähentää omistustaan Nordeasta merkittävästi

Sammon tarkoitus on keskittyä entistä vahvemmin vahinkovakuutustoimintaan.

Viidenkymmenen euron seteleitä

Pieksämäen talous kipusi lähes kuusi miljoonaa plussalle

Tulos on arviolta lähes seitsemän miljoonaa odotettua parempi.

talon omistaja Esa Hussa

Hyytävä pakkanen koettelee putkia ja kattoja – Vakuutusyhtiö: "Putkia yritetään sulattaa avotulella ja syntyy tulipaloja"

Kiinteistövahinkoilmoituksia on tullut kuluvana talvena enemmän suurien lumimäärien kuin jäätymisten vuoksi.

Katja Lehtinen

Terveyskuluvakuutusten suosio kasvaa yhä – Tutkija: “Suomessa on perheitä, joissa ei ole sukupolviin käyty terveyskeskuksessa“

Jo yli 1,2 miljoonalla suomalaisella on sairauskuluvakuutus. Bloggaaja Katja Lehtisellä on sellainen ja omien lasten vakuuttaminen oli hänelle itsestäänselvyys.

Kuva oikeussalista käräjäoikeuden istunnosta

Käräjäoikeus hylkäsi vakuutusyhtiö Pohjantähden kahdeksan työntekijän syytteet

Käräjäoikeuden mukaan avoimien valtakirjojen kerääminen asiakkailta ja niiden jakaminen ei ollut lainvastaista. Myöskään vakuutusyhtiörikoksen tunnusmerkit eivät täyttyneet.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle