Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kuvassa on einesruokahylly Helsingissä Pasilan Triplan Prismassa heinäkuussa 2020.

Valmisruuan suosio on kasvanut merkittävästi – ostajina kansalaisten lisäksi suurkeittiöt, lounasruokalat ja ravintolat

Monissa ammattikeittiöissä elintarviketehtaiden puolivalmisteet ja kypsät ruokakomponentit ovat korvanneet koronarajoitusten aikana alalta lähteneiden ammattilaisten työpanosta.

Paistettuja maksalaatikoita rivissä

Maksalaatikko ja muut valmisruoat tehdään yhä osin venäläisellä maakaasulla: Saarioinen pyrkii vaihtamaan polttoaineen mahdollisimman nopeasti

Tuotannosta vastaa johtaja Anu Lempinen kertoo, että korvaamalla maakaasun LNG:llä Saarioinen pyrkii turvaamaan tuotteidensa toimitukset suomalaisille.

Charklinje vid Snellman Ab i Jakobstad

Lihatalo Snellman ylsi jälleen huipputulokseen – kasvua avittavat taas eläinten ruokien ja valmisruuan myynnin nousu

Lihatalo investoi lähivuosina kymmeniä miljoonia, jotta kasvu saadaan pidettyä noususuunnassa.

Komero Foodin tuotantolinjasto.

Tv-ohjelma siivitti kuopiolaisen ruokavalmistajan huimaan kasvuun – yritys on palkannut liki 30 uutta työntekijää

KomeroFood nousi televisio-ohjelman myötä merkittäväksi alan työllistäjäksi Kuopion seudulla.

Nuori henkilö saa koronarokotteen Energia-areenan rokotuspisteessä Vantaalla.

Keskiviikko 11.8.2021

Budjettineuvottelut. Yläkoululaisten koronarokotukset. Koronatoimet työpaikoilla. Valmisruokien suosio. Sää.

Kuvassa on Atrian logo.

Atrian oikaistu liikevoitto koheni selvästi

Tuoteryhmistä vahvinta kehitys oli valmisruoassa. Atria on nostanut myös liikevoittoennustettaan muun muassa sen vuoksi, että sianlihan vienti Suomesta Kiinaan on lisääntynyt alkuvuoden aikana.

Charklinje vid Snellman Ab i Jakobstad

Lihatalo Snellman vastaa valmisruokien kysynnän kasvuun 11 miljoonan tehdasinvestoinnilla

Uusi tehdas tuottaisi puolivalmisteita esimerkiksi suurtalouskeittiöiden tarpeisiin sekä valmisruokia.

Savonlinnalaisille etäkoululaisille jaettava ruokapaketti Mertalan koulun keittiössä.

Etänä opiskeleville yläkoululaisille jaetaan jälleen ruokakasseja - "Parasta on työstä saatu kiitos, tämä on iso apu monelle", sanoo ruokapalveluesimies

Etäopetukseen siirtyneiden yläkoululaisten ruokailun järjestäminen on puhuttanut jälleen eri puolilla Suomea. Savonlinnassa jaetaan ruokakasseja kotiin ja se on herättänyt vanhemmat antamaan kiitosta koulujen ruokapalveluita hoitaville työntekijöille.

Valmisruokarasioita pakkauslinjastolla.

Forssassa valmistetut valmisruoat tekivät kauppansa viime vuonna

Atrian mukaan valmisruoan lisäksi jauhelihan menekki kasvoi.

Kuvassa on einesruokahylly Helsingissä Pasilan Triplan Prismassa heinäkuussa 2020.

Lounassetelillä voi maksaa myös kaupassa, mutta kiellettyjen ruokien lista hämmentää – mikroaterioita ja eineksiä ei saa ostaa

Verottajan vastaus hämmentää kysymykseen, miksi toiselta puolelta kauppaa saa ostaa ruokaa lounassetelillä ja toiselta puolelta ei.

Ranskalaiset perunat

Napostelua, ikuista juhlaa, ei perinteisiä perheaterioita – tutkija kertoo, miksi suomalaiset lapset lihovat

Lapsiperheissä kuluu mehua, makeisia ja makkaraa. Joka neljäs poika on ylipainoinen, tytöistä joka viides.

Real Snacksin perunalastuja ava

Pyhäntäläinen ruokakonserni Fodelia hakee rohkeaa kasvua ihmisten arjesta ja kuntien ulkoistuksista

Fodelia tunnetaan Real Snacks- ja Feelia-yhtiöistään, mutta kotitalouksien verkkokauppa on jo isoin myyntikanava.

Atria kehittää valmisruokatuotantoaan

Salaatinteko on jo keskitetty Forssaan.

Finnairin ruokakauppoihin tarkoitettu einesannos.

Lentokoneruoka keksittiin viedä vantaalaiseen ruokakauppaan ja myytiin loppuun heti ensimmäisenä päivänä – yhteistyökokeilu työllistää nyt kymmenen ihmistä

Finnair Kitchen aikoo laajentaa toimintaa yhdestä kauppiaasta moniin. Ensimmäinen pilotti on kuukauden mittainen.

Härkis-tuotantoa Dometorilla

Atria osti kauhavalaisen elintarvikevalmistaja Domretorin

Atrian omistukseen siirtyvä kauhavalainen Domretor on elintarvikkeiden ja puolivalmisteiden sopimusvalmistaja.

Perunamuusin valmistusta kauhavalaisessa Domretor Oy:ssä

Korona pani kauhavalaisen kasvis- ja juurestuotteiden valmistajan suunnitelmia uusiksi – kotimaan markkinoilta löytyi yllättävän nopeasti kysyntää uusille tuotteille

Kotimaan kysyntä on pitänyt Domretorin kiireisenä. Suunnitelmat viennistä ja laajennuksesta se on kuitenkin joutunut laittamaan taka-alalle.

Huono Äiti -valmisruokia kaupan hyllyllä.

Kruunu Herkku valmistamaan brändivalmisruokia – tilausmäärien vuoksi palkattu lisätyövoimaa

Huono Äiti -brändin yrittäjä Sari Helin kertoo, että uusia työntekijöitä aiotaan rekrytoida jatkossa lisää.

Jussi Pesonen UPM:n tiedotustilaisuudessa.

Yritykset koronakriisissä: Johtaako paperin jyrkkenevä alamäki tehtaiden sulkemiseen Suomessa? UPM:n Pesonen: "Ei sitä voi poissulkea"

Pakkausmateriaalit ovat UPM:lle isompi liiketoiminta kuin perinteinen paperi – ruokarasiat ja munakennot kannattelivat myös Huhtamäkeä.

Charklinje vid Snellman Ab i Jakobstad

Lihatalo Snellman rakentaa 4 miljoonan pakkasvaraston Pietarsaareen: investointi nelinkertaistaa varastotilan

Yhtiön mukaan kuljetusralli ympäri Suomen vähenee merkittävästi investoinnin myötä.

lehmiä navetassa

Kotiruoka tekee taas kauppansa – kun tilojen myynti ravintoloihin väheni, kotimainen ruoka virtaa kauppoihin

Koronakriisi on nostanut kotimaisen ruuan arvostusta. Suomalaiset peruselintarvikkeet ja einekset käyvät kaupaksi.

Riisipiirakoita liukuhihnalla.

Monissa suomalaiskodeissa mikrotetaan nyt valmisruokia

Atrian Forssan tehtailla on valmistettu kiivaasti esimerkiksi laatikoita ja salaatteja. Joidenkin tuotteiden menekki on kaksinkertaistunut lyhyessä ajassa.

Työntekijöitä Snellmanin makkaratehtaalla.

Snellman-konsernin liikevaihto kasvoi – etenkin valmisruokien menekki lisääntyi

Liikevaihtoa kertyi 307 miljoonaa euroa, loppuvuosi oli lihatalolle vahva.

Musiikin lehtori Antti Taipale

Opettaja söi terveellisesti päivät, ahmi pizzaa illat eikä lopulta mahtunut enää peilikuvaan – näin hän pudotti liki 40 kiloa lihomatta takaisin

Laihduttaminen onnistuu lähes kaikilta, mutta suurella osalla kilot tulevat salakavalasti takaisin.

Tässä valmistuu porkkanalättyjä Atrian tehtaalla Seinäjoella – niitäkin suositumpia ovat pinaattilätyt

Lihatalot kilpailevat nyt myös kasviksilla – Ruokatalojen tulos tulee silti perinteisistä lihaa sisältävistä tuotteista

Liha- ja ruokatalot haluavat myydä enemmän ruokaa myös kasvissyöjille. Vegaanit ovat vielä marginaalissa.

Real Snacksin perunalastuja ava

Pyhäntäläisyhtiö tavoittelee sipseillä ja valmisruoalla miljoonapottia Helsingin pörssistä

Listautumisantia suunnitteleva Fodelia omistaa Real Snacksin ja valmisruokia valmistavan Feelian.

Läheltä

Juvalla Kruunu Herkun ruokatehdas hakee yhtiölle kasvunvaraa rakentamalla lisää pakkasvarastoa

Kruunu Herkussa uskotaan, että valmisruuan kysyntä kasvaa.

Nuori mies Miro, lämmittää mikroruokaa keittiössä

Einesruokien myynnissä selvä piikki koululaisten kesälomien aikana – ravitsemusterapeutti: näin tuunaat valmisaterian terveellisemmäksi

Kesälomakausi kasvattaa valmisruokien ja helppojen välipalojen myyntiä jopa 10 prosenttia.

Teollista ruokaa

Ultraprosessoitu ruoka lihottaa koska sitä syödään enemmän

On myös mahdollista, että yhdysvaltalaiset prosessoidut elintarvikkeet eroavat suomalaisista.

Valmisruuat

Poll: Young men most critical of processed foods

Increased body and health consciousness among young men could be causing the aversion to prepared foodstuffs, a Finnish professor argues.

Oscar Storgårds

Yllättävä tulos: Eniten eineksiä kammoavatkin nuoret miehet – professorin mielestä nyt ollaan niin kehotietoisia, ettei valmisruoka enää kiinnosta

Saarioisten teettämän selvityksen mukaan lähes 40 prosenttia nuorista miehistä suhtautuu valmisruokiin kielteisesti. Professori uskoo, että taustalla ovat mielikuvat eineksistä.

Kuva Saarioisten 200g einespizzasta (jauheliha).

Roiskeläppä oli 20 vuotta sitten juhlakausien hitti, nyt siitä on tullut arkiruokaa – taistelee maksalaatikon kanssa siitä, kumpi on eineshyllyjen kuningas

200 g:n einespizza on kuulunut suomalaiseen arkeen ja juhlaan lähes 40 vuotta. Nykyisin Atria ja Saarioinen valmistavat yhteensä 27 miljoonaa roiskeläppää vuodessa.

Henkilö syö lounasta henkilöstöravintolassa.

Lounaalla syö itsensä helposti ähkyyn, mutta eväät voivat olla yksipuoliset – vertasimme einesevästä ja työpaikkalounasta

Raskaan ja fyysisen työn tekijät syövät usein yksipuolisia einesruokaeväitä, kun taas istumatyötä tekevät toimistotyöläiset runsaan buffet-lounaan.

Varusmiehet syömässä

Uunimakkara on inttiruokien kunkku: Eineksistä halutaan eroon, mutta ne maistuvat koululaisille sekä varusmiehille

Varuskunnissa vähennettiin ensin eineksiä ja nyt pyritään eroon myös ruokahävikistä. Samanlainen suuntaus on myös koulu- ja päiväkotiruokailussa.

Turun kaupungin protokollapäällikkö Mika Akkanen julistaa joulurauhan Turussa jouluaattona 24. joulukuuta 2017.

Sunnuntai 24.12.2017 (radio)

Turku julisti joulurauhan. Liikenne hiljenee ja monet kaupat sulkeutuvat jouluksi. Monessa joulupöydässä on myös kaupan valmisruokaa. Hyvä joulumieli -keräys auttoi köyhiä lapsiperheitä.

Lanttu- ja perunalaatikkoa.

Jouluruuassa saa oikaista – Martat vinkkaavat keinot valmislaatikon tuunaukseen

Valmislaatikot rakastavat kermaa ja helpon karpaloleivän ehtii vielä tehdä ennen joulua.

Valmis joulupöytä.

Kinkun kyljestä löytyy usein valmislaatikko – 3 kysymystä joulun valmisruuista

Peruna-, porkkana- ja lanttulaatikko pitävät pintansa. Bataatti vahvistaa asemiaan.

Naiset valmistavat ruokaa Pietarsaaren keskuskeittiössä cook- and chillmenetelmällä

”Vedessä lilluvaa tonnikalaa ja perunaa”

Kouluruokien sulatejuusto on fosfaattipommi

Kasvishampurilainen ja ranskalaiset perunat lautasella.

Vegaanin ei tarvitse olla enää guru keittiössä – valmisruokavalikoima kasvaa kohisten

Tiedot uusista vegaanisista tuotteista ja herkuista leviävät somessa kulovalkean tavoin.

Taina Tiitto

Ruokaa voi saada iltaisin jopa 60 prosentin alennuksella

S-ryhmä haluaa vähentää ruokahävikkiä ja alkaa syksyllä myydä viimeistä käyttöpäivää lähestyvät tuotteet lisäalennuksilla iltaisin.

kaksi kokkia

Karjalanpiirakoita, roiskeläppiä ja karppausta – maailma on tullut suomalaisten ruokapöytiin sadassa vuodessa

Yle Uutisten juttusarjassa perehdytään suomalaisten arkeen Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi.

Pikkutyttö syö kotiruokaa.

Kotiruoka ei ole hifistelyä – ja reseptitkin saa kotikeittiössä unohtaa

Kotiruoka voi olla tacoja tai kaalilaatikkoa, kunhan se on tehty läheisille ja kotona.

Ruokakauppa Mascot Lahti

MM-kisat piristävät kaupankäyntiä Lahden keskustassa – Olut ja savukala maistuvat kisavieraille

Hiihdon MM-kisoja odotettiin vesi kielellä Lahden keskustan kaupoissa. Kisojen puolivälissä näyttää siltä, että lupaukset käyvät toteen.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle