Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Pankkien yhteisvastuu EU:ssa lisääntyy – "Suomi haluaa, että pankkijärjestelmä huolehtii omista virheistään", Matti Vanhanen sanoo

Suomalaiset pankit pelkäävät joutuvansa maksajiksi muiden maiden kriiseissä. Veronmaksajien riskit pienenevät.

Edessä kaikkien aikojen riita rahasta – Miljardit tai tuhannetkaan eivät riitä, kun EU-maat etsivät pelastusta kriisin jälkeen

EU suunnittelee jättimäistä jälleenrakennusta. Onko unionista ollut kriisissä mihinkään ja miten verorahoja aiotaan käyttää jatkossa? Kokosimme listan.

Eurooppa-kirje: Ihmistä ei ole tehty olemaan yksin, kriisiajat paljastavat meistä paljon – Ja pian voi olla edessä myös pankkikriisi

Saat Euroopan unionin sisäpiirijutut kerran viikossa suoraan sähköpostiisi, kun tilaat Ylen Eurooppa-uutiskirjeen.

Lappi ei ole vieläkään toipunut 1990-luvun alun lamasta

Suomessa on yhtä paljon työllisiä kuin ennen 90-luvun alun lamaa, mutta Lapissa on jääty selvästi alhaisemmalle tasolle.

Investointipankki Lehman Brothers kaatui 10 vuotta sitten

Lehman Brothersin kaatumista seurasi globaali taantuma ja lopulta Euroopan velkakriisi

EKP:n entinen pääjohtaja: Maailman rahoitusmarkkinat yhtä haavoittuvaiset kuin ennen vuoden 2008 finanssikriisiä

Jean-Claude Trichet arvioi, että velanoton kiihtyminen kehittyvissä maissa on tehnyt maailman rahoitusjärjestelmästä jälleen haavoittuvaisen.

USA:n senaatti löyhentäisi pankkivalvontaa – päätös nosti pintaan demokraattien sisäiset kiistat

Jos esitys menee läpi, on se suurin pankkivalvonnan löyhennys 2000-luvun alun pankkikriisin jälkeen.

Perussuomalaisten Huhtasaari: 90-luvun pankkikriisi tarvitsee totuuskomission

Perussuomalaisten presidenttiehdokas Laura Huhtasaari asettaisi presidenttinä totuuskomission selvittämään 90-luvun alun pankkikriisin tapahtumat.

Italia pelastaa kaksi pankkia viidellä miljardilla eurolla

EU hyväksyy Italian pelastussuunnitelmat.

Taantuman taittuminen näkyy jo taksiyrittäjän arjessa – "Nyt pystyy maksamaan laskuja paremmin"

Suomen Pankin ennustus sekä taksikyytien määrän kasvu kertovat samaa tarinaa vuonna 2008 alkaneen taantuman selättämisestä.

Italia päätti hätäavusta pankeilleen – yrittää estää maailman vanhinta pankkia kaatumasta

Italian parlamentti on hyväksynyt 20 miljardin euron tukipaketin ongelmapankeille, muun muassa maailman vanhimmalle pankille Monte dei Paschi di Sienalle.

Eurojohtaja: Italian pankit eivät kaadu

Kriisirahoituslaitos EVM:n eli Euroopan vakausmekanismin toimitusjohtaja Klaus Regling pitää liioiteltuna puheita, että Italian pankit kaatuisivat ja muut euromaat joutuisivat kriisin maksajiksi.

Renzi pelasi upporikasta ja rutiköyhää – Mitä Italiassa nyt tapahtuu?

Italialle Renzin ero on paluu normaaliin, poliittisen epävarmuuden tilaan. Se merkitsee loppua Renzin uudistuspolitiikalle ja on huono uutinen maan riskialttiille pankkisektorille.

Piraattipuolue voi nousta valtaan Islannin tämänpäiväisissä vaaleissa

Nykyinen porvarihallitus on kyselyjen perusteella menettämässä enemmistönsä.

Pankkipomo: ”Erittäin hyvä, että veronmaksajat eivät maksa pankkiongelmia”

Pohjoismaiden suurin pankki Nordea sanoo olevansa paljon paremmassa kunnossa kuin ennen laajaa pankkikriisiä Euroopassa. Pankkien ongelmista vastaavat nyt etupäässä omistajat.

Jos synnyit 1970-luvulla, muistat ehkä – Sinun tarinasi

1970-lukulaisen silmin Yle ja Suomi saattaa näyttää tältä.

Nordean pääanalyytikko stressitestistä: Pankkikriisiä ei tarvitse pelätä, mutta heikkouksia on edelleen

Eurooppalaisten pankkien kyky sopeutua talouden häiriötilanteisiin on parantunut. Nordean pääanalyytikon mukaan pankkisektorin tervehdyttämisessä kuitenkin riittää vielä töitä.

Italian pankkikriisi koettelee euroyhteisön perustuksia – stressitestejä jännitetään

Euromaiden pankkiunionin valmisteluun voi tulla mutkia Italian pankkeja vaivaavan kriisin takia. Tällä hetkellä jännitetään myös meneillään olevien stressitestien tuloksia. Suomeen Italian vaikeudet heijastunevat vain vähän.

Islannin kannattaja: Koko maailma on tukenamme!

Islantilaiset vaeltavat sankoin joukoin katsomaan peliä Reykjavikin keskustaan. Islanti voittaa, sanovat kaikki vastaantulijat

Islannissa naperotkin saavat oppia koulutetuilta futisvalmentajilta

Väkilukuun nähden Islannissa on käsittämätön määrä lisensoituja jalkapallovalmentajia, hyviä nurmikenttiä ja sisäpelihalleja. Jalkapalloihme ei ole syntynyt tyhjästä.

Italian pankit ovat finanssimarkkinoiden uusin murheenkryyni

Pankkien haasteena ovat 350 miljardin euron roskalainat, sekä osakkeiden tuntuva arvonmenetys. Italian valtio haluaisi siirtää ongelmaluotot valtion roskapankkiin, mutta EU:n uudet säännöt kieltävät tämän. 

Tarkasti leikatut paperitaideteokset yllättävät tarinoilla ja tunteilla – video

Karen Bit Vejle leikkaa pienillä saksilla suuria paperitöitä, joiden yksityiskohdissa elävät satujen hahmot ja vahvat tunteet. Maailmalla kiertäneet taideteokset ovat saapuneet Suomen-vierailulleen Joensuuhun taidemuseo Onniin.

SVT: Nordea on hoitanut asekauppiaan pöytälaatikkofirmoja Panamassa

Panaman papereista selviää, että Islannin pankkikriisin jälkeen Nordea otti asiakkaakseen asekaupasta epäillyn liikemiehen. Miehen kerrotaan tienanneen miljoonaomaisuutensa asekaupalla kylmän sodan aikana.

OP:n Karhinen: Suomen pankit hyvässä kunnossa, ei huolta pankkikriisistä

Pankkijärjestelmä on Suomessa vahvassa kunnossa, joten mahdollinen uusi kansainvälinen kriisi ei vaikuttaisi siihen juurikaan, arvioi OP:n pääjohtaja Reijo Karhinen.

Islannissa mielenosoittajat vaativat pääministerin eroa – video

Islannin pääministeri Sigmundur David Gunnlaugsson on omistanut veroparatiisiyhtiön, jolla oli suuria omistuksia Islannin suurimmissa pankeissa.

Kysymykset veroparatiisiyhtiöstä olivat Islannin pääministerille liikaa – käveli ulos kesken haastattelun (tekstitetty video)

Islannin pääministeri Sigmundur David Gunnlaugsson on omistanut veroparatiisiyhtiön, jolla oli suuria omistuksia Islannin suurimmissa pankeissa. Hän ajoi vaalikampanjassaan kovaa linjaa pankkeja vastaan, jotka kaatuivat Islannin talouskriisissa. Valtio otti ne haltuunsa.

Islannin pääministerin seikkailut veroparatiisissa

Islannissa vaaditaan pääministerin eroa

Pankkiirien toiminnasta järkyttyneen toimittajan teesit: "Näin tuhoisa kriisi estettäisiin"

Pankkimaailmaan perehtynyt toimittaja Joris Luyendijk maalasi keskiviikon A-studiossa synkän kuvan pankkiireista ja uhkaavasta uudesta kriisistä. Luyendijkillä on kuitenkin myös ratkaisuehdotuksia, joilla uusi finanssikriisi voitaisiin estää.

Pankkikriisien yhteisvastuu kasvaa ensi vuonna – FK varoittaa jo maksumiehen roolista

EU:n kriisinratkaisurahastoon kerätään 55 miljardin euron pääoma. Finanssialan keskusjärjestö toivoo, ettei kirstua turhaan availtaisi.

Huomasitteko? Euroopan pankkikriisi hellitti

Euroopan pankkivalvonta näyttää saaneen niskalenkin sitkeästä pankkikriisistä. Luottamus pankkeihin on palautunut, sanoo Jukka Vesala. Hän johtaa yhtä pankkivalvonnan neljästä pääosastosta.

Roskapankkiiri takavarikoi oligarkkien varat: "Minua on kutsuttu milloin Venäjän tai Suomen mafiaksi"

Lakimies Janne Harjunpää toimii tällä hetkellä Slovenian valtion pankkivarainhoitoyhtiössä. Hänellä on pitkä kokemus riskiluottojen muuttamisesta toimiviksi. Kaikki eivät hänen mukaan pidä siitä, että ulkomainen kaveri tulee ja yrittää laittaa asioita järjestykseen.

Organisaatiouudistus on esimiehelle tiukka paikka – "Epävarmuuden näkeminen kaikkein rankinta"

Kun työpaikalla on myllerrys menossa, on esimiehen pää pyörällä - ja syystäkin. Organisaatiomuutoksen takana on yleensä ylin johto, mutta sen toteuttaminen jää usein keski- ja alajohdon harteille. Organisaatiouudistus ei kuitenkaan ole uusi ilmiö suomalaisessa työelämässä, sanoo tutkija.

Kreikka vatuloi – nyt myös pankkikriisi entistä lähempänä

Euromaiden valtiovarainministereiltä on odotettu tänään päätöstä Kreikalle myönnettävästä lainaerästä. Päätöksiä ei ole kuitenkaan voitu tehdä, kun Kreikka muutti omia esityksiään talousuudistuksistaan. Rahoituspäätöksen viipyminen uhkaa koko maan pankkijärjestelmää.

Islantilaiset opettelevat luottamaan pankkeihin ja politiikkaan

Islanti yrittää vetää lopullisen viivan massiivisen pankkiromahduksensa yli, mutta epätasa-arvoisuuden tunne pienessä saarivaltiossa on kasvanut

EU:n jättimäinen pääomahanke etenee: Sijoittajien rahat pientenkin yritysten ulottuville

Eurooppalainen yritys on perinteisti hankkinut rahat investointeihinsa pankista. Pankkikriisin ja sitä seuranneen sääntelyvyöryn myötä pankit ovat tulleet vaativammiksi rahaa tarvitsevia yrityksiä kohtaan. EU:n komission alkuvuonna käynnistämän hankkeen tavoitteena on avata etenkin pienille ja keskisuurille yrityksille vaihtoehtoisia rahoituskanavia kasvun edistämiseksi.

Kiinteistönvälittäjien talous on tiukalla – "Uudet yrittäjät joutuvat tekemään kovasti töitä"

Suomen asuntokaupan piristymisestä on orastavia merkkejä, mutta rinnalla kulkee vielä suuri epävarmuus. Kansalaisen luottamusta nakertaa huoli taloudesta ja tulevan hallituksen linjauksista.

Islanti selvisi pankkikriisistään omintakeisin keinoin

Islannin talous kasvaa kohisten, ja maassa vallitsee lähes täystyöllisyys. Toisin kuin muissa kriisimaissa, Islannissa pankit päästettiin kaatumaan vuonna 2008.

Norjalaispankille isot tappiot Venäjältä

Pohjois-Norjan säästöpankki SpareBank1 Nord-Norge kirjaa mittavan luottotappion Venäjälle tehdyistä sijoituksista. Syynä on Venäjän talous- ja pankkikriisi.

Venäläiset nostavat talletuksiaan tileiltään - suurin pankki vakuuttaa käteisvarojen riittävän

Käteisen suuri kysyntä on johtanut häiriöihin pankkiautomaateilla.

Irlanti lupaa lyhentää tukilainaansa etuajassa

Kansainvälisille lainamarkkinoille palannut Irlanti uskoo säästävänsä näin huomattavasti kalliin tukilainansa koroissa.

Eurokriisiä läheltä seurannut ex-komissaari Rehn: Vaikea ennustaa voiko jokin pankki kaatua veronmaksajien kontolle

Edellisen EU-komission talouskomissaarina velkakriisiä aitopaikalta seurannut Olli Rehn pitää pankkien tuoreita stressitesti- ja tasetarkastelutuloksia odotettuina. Sitä, voisiko joku ongelmapankki kaatua veronmaksajien syliin, on vielä vaikea arvioida. Rehn sanoo, että ongelmapankkien on ensisijaisen tärkeää hakea rahoitusta muualta.

Espanja läpäisi stressitestit – kiinteistöbuumin tappioita katettu jo 270 miljardilla

Pankkikriisin jäljiltä tuomioistuimet pursuilevat talousrikossyytteitä säästöpankkien entisiä johtajia vastaan. Kyse on satojen miljoonien eurojen kavalluksista ja muista epäselvyyksistä.

Espanjan Santander-pankin johtaja Emilio Botín kuoli

Santander on suuri kansainvälinen pankkiryhmä, joka on kyennyt yritysostoissaan taitavasti hyödyntämään finanssikriisiä. Santander säilyi voitollisena Espanjan pankkikriisissä - miljardivoitot ovat valtaosin peräisin ulkomailta.

Taistelu Katinkullasta

Katinkullan lomakylä vei perustajansa konkurssiin.

Valtio, joka meni konkurssiin − ja selvisi siitä

Argentiinan lama päättyi vuonna 2002 konkurssiin.

Analyytikko: Portugalin pankkikriisi ei leviä

Portugalilainen suurpankki Banco Espirito Santos heiluu rahoitusvaikeuksissa. Epäilyt pankin kyvystä selvitä velvoitteistaan on nopeasti nostanut Portugalin valtion lainojen korkoja. Maan keskuspankki ja pääministeri ovat perjantaina jatkaneet vakuutteluja siitä, että pankkijätti ei tarvitse ulkopuolista apua.

Bulgarian presidentti rauhoittelee kansalaisia pankkiongelmien keskellä: Rahanne ovat turvassa

Bulgarian keskuspankki pitää kahteen suureen pankkiin kohdistunutta talletuspakoa suunniteltuna yrityksenä horjuttaa maan pankkijärjestelmää. Tapaukseen liittyen on pidätetty useita ihmisiä.

Kaksi pidätetty Bulgarian pankkisotkussa

Pankkien asiakkaita on viranomaisten mukaan peloteltu nostamaan rahansa tileiltä, mikä on horjuttanut jo kahta isoa bulgarialaispankkia.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle