Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Nuorten murheet ovat ikuisia, paljastaa päiväkirja liki vuosisadan takaa: opettaja on epäreilu, tunnilla väsyttää ja trendikäs polkkatukka on saatava

Varakkaan tamperelaisperheen tytär harrasti kirjoittamista. Hänen kirjoitustensa helmi ovat vasta nyt julkaistut päiväkirjamerkinnät. Teos Vangittu prinsessa kertoo eloisasti kulttuuririennoissa kiitäneen nuoren naisen ajatuksista.

Kun Jason Reynoldsin ystävä ammuttiin, hän halusi kostaa – nyt hän on suosittu nuortenkirjailija ja ikionnellinen, että valitsi toisin

Amerikkalainen Jason Reynolds on nykyisin myös lukemisen lähettiläs, vaikka luki kokonaisen romaanin vasta 17-vuotiaana. Hän haluaa omalla esimerkillään näyttää, että kaikki on mahdollista.

Ulla Järven kolumni: Kirjoitin piilottelevaa tappajaa ulos itsestäni

Hoida itseäsi kirjoittamalla, mutta älä satuta muita, sanoo Järvi.

Vihaan ja rakastan kielioppia!

Kieltä ei opi pelkästään pänttäämällä kielioppia.

Kirje häviää nopeudessa, mutta voittaa tunteessa – 90-vuotias Alma Räisänen ilahdutti kirjeellä: "Mummon mussukka, Jussi-kultani!”

Tänä vuonna Posti kuljettaa noin 500 miljoonaa kirjettä. Kymmenen vuoden kuluttua määrä laskee 100 miljoonaan.

Rakas päiväkirja, saako sinulle valehdella?

Päiväkirjaan kirjoittaminen on säilyttänyt suosionsa.

Voisiko fontti poistaa nettikiusaamisen? Suomalaiskeksintö muokkaa vihapuhetta: "rumasta" tulee "omanlainen" ja törkeydet sumennetaan

The Polite Type -kirjaisintyyppi on ilmainen, ja siihen rakennettu koodi on avoin, jotta eri toimijat voivat kehittää sitä edelleen.

Riihimäkeläiset voivat taas ehdottaa taiteen ja kulttuurin tunnustuspalkintojen saajia

Ehdotuksia ja hyviä perusteluita voi tehdä syyskuun loppuun mennessä.

Työ teho-osastolla on taistelua elämästä ja kuolemasta – vapaapäivinään Patricia G. Bertényi kirjoittaa dekkareita, joiden päähenkilö on upporikas supernainen

Kulttuurivieras, unkarilaistaustainen kirjailija Patricia G. Bertényi osasi sanat tyttö ja poika, kun aloitti koulun Suomessa.

Mona Mannevuon kolumni: Kuka kaipaa uusia keskustelukumppaneita, jos he toivovat kuolemaasi?

Kenenkään ei pitäisi koskaan kuunnella päivittäin solvauksia, vaikka tekisikin töitään sosiaalisen median kautta, kirjoittaa Mona Mannevuo.

FYI: Teinikin käy välillä googlettamassa, mitä toisen teinin viesti tarkoittaa – Ok:sta tulee pelkkä k, "koska ei vaan jaksa"

OMG. Nuorisolle edellä mainittu on kivikautinen ja liian pitkä lyhenne. Nyt sana voi viestissä typistyä yhdeksi kirjaimeksi.

Tärkeä digitaito puuttuu koululaisilta: sujuva tietokoneen näppäily – "Jos ylioppilaaksi ollaan kirjoittamassa kahdella sormella, niin se on hankalaa"

Käsin kirjoitettu jää paremmin muistiin. Asiasta väitellyt tutkija arvioi taustalla olevan sen, että näppäillessä ajatukset ovat muualla kuin sisällössä.

Game of Thronesin paras käsikirjoitus tehdään vasta tuhannen vuoden kuluttua

Säilyykö GoT yhtä kauan kuin islantilaiset saagat?

Eikö opittava asia jää mieleen? Kokeile kirjoittaa se käsin

Käsin kirjoittaessa syntyy vahvempi muistijälki.

Tällaisella tekstillä äidinkielen kirjoitustaidon yo-kokeesta sai täydet pisteet

Tällainen on täyden pisteen kirjoitustaidon vastaus.

Prisma: Hyvä paha lukihäiriö?

Isä ja poika selvittävät lukivaikeuden vaikutuksia.

Pekka Juntin kolumni: Pitäisi soittaa Kaaron Janille

Kaikkein pysäyttävimmissä teksteissä on kyse sen herättämistä kuvista ja tunteista eikä tarinasta, kirjoittaa Pekka Juntti.

Näin saat hyvästä vastauksesta erinomaisen äidinkielen lukutaidon kokeessa

Näin viet äidinkielen yo-vastauksesi seuraavalle tasolle.

Suomen luovien terapioiden keskus haluaa vahvistaa asemaansa: Jyväskylään kaavaillaan yliopistotasoista taideterapian koulutuskeskittymää

Jyväskylä on jo luovien terapioiden keskus, sillä esimerkiksi Jyväskylän yliopistossa on maan ainut musiikkiterapian professuuri.

Suomalaiset rynnivät musiikkikeikoille ja päiväkirjojen suosio romahtanut – Kulttuurimenoissa käy aktiivinen mutta kapea joukko

Harva suomalainen on kulttuurin suhteen passiivinen, vaikka tilasto siltä näyttäisi, tutkija sanoo ja kysyy, mihin unohtui esimerkiksi saunominen.

Vuoden parhaassa esikoiskirjassa rivit hyppivät ja kirjaimet tekevät kuvioita – "Tekstissä pitää olla pientä kapinaa"

Esikoiskirjailijalle myönnettävän Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkinnon sai tänä vuonna Eeva Turunen novellikokoelmallaan.

12-vuotias Arto Melleri kirjoitti Seita-kuunnelman kahdessa ja puolessa tunnissa

Tuleva kirjailija ja runoilija kertoo kuunnelmadebyytistään.

Tuesday's papers: Reporter harassment, police recruiting problems and Markkanen marches on

Papers on Tuesday include demands for measures against intimidation of reporters, problems finding police recruits, and Lauri Markkanen's latest success.

Väitös: Yhdessä kirjoittaminen avaa uusia näkökulmia koulussa kirjoittamiseen

Oulun yliopiston tutkimuksen mukaan oppilaiden näkökulma on tärkeä ottaa huomioon kirjoittamisen opetuksen kehittämisessä ja opettajan oman toiminnan arvioinnissa.

Kynä ja paperi jäävät historiaan – Äidinkielen ylioppilaskoe suoritetaan viimeisen kerran käsin

Oikeakielisyys ei saa olla yo-kokeen tärkein arviointikriteeri, sanoo asiantuntija.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle