Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Nyt lunta putoaa ja pudotetaan katoilta – Sairaalaan tikattavaksi joutunut nainen: Varoittakaa lumen pudottamisesta, ettei muille käy näin

Kiinteistöliitto neuvoo taloyhtiöitä vaatimaan lunta pudottavilta yhtiöiltä riittävät suojaustoimet eli puomitukset, kyltit ja kadulla päivystävän huutajan.

Tiesitkö, että teatterissa ei saa toivottaa onnea tai viheltää? Näyttelijä Kristiina Halttu kertoo taikauskosta teatterin lavalla ja sen takana

Teatterimaailma on täynnä erilaisia uskomuksia, joita jotkut näyttelijät edelleen tarkoin noudattavat.

Eräänä päivänä suomalainen moottoripyöräilijä avasi hunajapurkin ja vihelsi yli vuorokauden putkeen – katso video

Jukka Parkkinen Kouvolasta teki viheltämisen maailmanennätyksen ylittämällä edellisen ajan kymmenellä minuutilla.

Sorsamaailmassa osataan ennakoida – kumppani katsotaan jo nyt kevättä varten

Sorsalammikoilla mittaillaan parhaillaan höyhenpeitteiden parhautta, kun sorsanaaraat etsivät itselleen kumppania kevättä varten.

Kiehuuko kuha enää koivikossa? Etelä-Savon maakuntalintu kuhankeittäjä on vaarassa

Kirkkaista väreistä huolimatta kuhankeittäjää ei ole moni havainnut. Havainnot ovat yhä harvinaisempia, kun laji on vähentynyt. Nyt se on uhanalainen ja erittäin vaarantunut. Uhkia on sekä Suomessa että talvehtimisalueilla Afrikassa.

Video: He livertävät kuin pienet lintuset – Japanissa järjestettiin kansainvälinen vihellyskilpailu

Japanilaiset ja intialaiset napsivat voittoja vihellyskilpailussa.

Hallituksen edustajat otettiin vastaan vihellyksin ja buuauksin

Hallituksen edustajat saivat Rautatientorille Helsinkiin kokoontuneen noin 30 000 ihmisen joukon buuaamaan ja viheltämään, kun kolmikko yritti puolustaa hallituksen valitsemia linjauksia ja tekemiä päätöksiä. Yksimielinen kolmikko muistutti, että nyt on vastaesityksen aika.

Kaikki taiteen harrastajat eivät halua ammattilaisiksi

Monille taide on rakas harrastus, josta ei haluta ammattia

Pelko sai yliotteen Saksan euroviisu-karsinnan voittajasta – "En haluakaan laulaa!" – video

Saksan euroviisu-karsinnoissa koettiin omalaatuinen näytelmä, kun voittajaksi julistetun Andreas Kümmertin itsevarmuus petti. Kümmert ilmoitti, ettei haluakaan matkustaa viisukilpailuihin.

Hämminki Saksan Euroviisu-karsinnoissa – voittaja kieltäytyi edustamasta Saksaa

Saksan karsintavoittajalle tuli ilmeisesti pupu pöksyyn. Yleisö ei ymmärtänyt Andreas Kümmertin viime hetken ilmoitusta, ettei haluakaan olla euroviisuedustaja.

Tunnistatko pöllöjä? Testaa taitosi ja opettele matkimaan pöllöjen ääniä

Tyynellä säällä pöllöjen äänet kuuluvat parhaiten.

Viheltämistä voi kehittää kuin laulutaitoa

Viheltäminen ei suju kaikilta luonnostaan, mutta valtaosa taidon oppii, uskoo muusikko Jouni Suuronen. Mahdottomaksi sen voi tehdä hyvin lyhyt kielijänne tai hampaiden erikoisuudet. Musiikki ei ole kiinni instrumentista, sanoo mies, joka kasvatti oman viheltelyäänialansa kolmesta sävelaskeleesta pariin oktaaviin.

Hyvikset syntyivät vastapainoksi vihaisille siileille ja linnuille

Pitkänenäiset ja kaapuiset Wenkoolit ovat kyyristyneet hyppyyn, maailman valloitus on vireillä. Taiteilija Heikki Eklöf uskoo hyväntahtoisiin piirroshahmoihinsa, jotka kopsuttelevat puukengillä.

Tutkijat vahvistavat: delfiinit kutsuvat toisiaan nimeltä

Delfiinit vastaavat yksilölliseen vihellykseensä myös, jos niille tuntematon delfiini kutsuu niitä samalla vihellyksellä.

Tanskan pääministeriä ammuttiin vesipyssyllä

Vihellyskonsertti ja tomaatit keskeyttivät Thorning-Schmidtin puheen.

Pöllö pelmahti kuistille - aamukahvi oli mennä väärään kurkkuun

Anu ja Otto Uotisen aamukahvi oli mennä sunnuntaina väärään kurkkuun, kun kuistilta alkoi kuulua outoa ääntelyä. Tilanne raukesi, kun Otto kävi päästämässä kuistille harhautuneen pöllön matkoihinsa.

Kari Kuuva taistelee kitara-vihellyssäveltäjien puolesta

Kari Kuuva on levyttänyt 22 vuoden tauon jälkeen. Henkilökohtaisia kappaleita sisältävän levyn sävelmät ovat syntyneet perinteisellä mies, kitara ja vihellys -tekniikalla. Kuuva etsi pitkään uusille lauluilleen esittäjiä, mutta paras esittäjä löytyikin läheltä. - Nämä biisit sopivat mulle, kiteyttää konkarisäveltäjä.

Lennosta otettu matkustaja voi olla riski

Lappeenrantalaiset taksiyrittäjät kertovat, että taksin tilaukset otetaan mieluiten vastaan puhelimitse. Lennosta kyytiin otettu matkustaja voi olla turvallisuusriski kuljettajalle, sillä hänestä ei jää jälkeä järjestelmiin. "Käsipystyjä" otetaan riskistä huolimatta kyytiin.

Tuulivoimalan omistaja hymyilee myrskylle

Kotkalainen Kimmo Ilmasti päätti hankkia pientuulivoimalan lisätäkseen omavaraisuuttaan. Tyynemmällä kelillä virtaa tulee akuista.

Teatterissa ei toivota onnentoivotuksia ennen ensi-iltaa, eikä laiteta vihellellen kenkiä pöydälle

Teatterimaailmassa on paljon erilaisia uskomuksia, jotka voivat vaikuttaa näytelmän onnistumiseen. Taikauskoon perustuvat uskomukset elävät edelleen ja vaikka niihin suhtaudutaan periaatteessa huumorilla, monet tavat ovat juurtuneet käytäntöön.

Teatterissa ei jaeta onnentoivotuksia ennen ensi-iltaa

Teatterimaailmassa on paljon erilaisia uskomuksia siitä, mitkä asiat voivat vaikuttaa näytelmän onnistumiseen. Taikauskoon perustuvat uskomukset elävät edelleen ja vaikka niihin suhtaudutaan periaatteessa huumorilla, monet tavat ovat juurtuneet käytäntöön.

Revontulten luultiin polttavan hiukset päästä

Ihminen on kautta aikojen keksinyt selityksiä ilmiöille, joiden syystä tai merkityksestä ei ole oikeaa tietoa. Revontuliin on liittynyt eri puolilla Suomea monenlaisia uskomuksia. Niiden on muun muassa uskottu liittyvän tulivuorten purkauksiin.

Revontulten luultiin polttavan hiukset päästä

Ihminen on kautta aikojen keksinyt selityksiä ilmiöille, joiden syystä tai merkityksestä ei ole oikeaa tietoa. Revontuliin on liittynyt eri puolilla Suomea monenlaisia uskomuksia. Niiden on muun muassa uskottu liittyvän tulivuorten purkauksiin.

Äärioikeistoa vastaan kahakoitiin Tukholmassa

Tukholman ydinkeskusta oli lauantaina kaaoksessa äärioikeiston ja heitä vastustavien ryhmien mielenosoitusten takia. Poliisi otti kiinni noin 30 ihmistä.

Viron ja Suomen nokkapokka ihmetytti nettikommentoijia

Viron valtiovarainministeri Jurgen Ligi sanoo, että Suomen Kreikan tukipaketin yhteydessä neuvottelemat takuut ovat poikkeus euroalueen yleisestä politiikasta. Nettikommentoijat ovatkin keskustelleet Suomen ja Viron välisistä suhteista. Kuinka paljon naapurin asioihin saa puuttua?

Kuhankeittäjän vihellystä ikävöidään Hauholla

Pyhäjärven maisemista kuhankeittäjä on kadonnut lähes kokonaan. Ennen seutukunnalle tuttu huilumainen viheltelijä on taantunut viime vuosikymmeninä vain yhdeksi pesiväksi pariksi.

Italia juhlii yhdistymistään epäyhtenäisenä

Italia juhlii yhdistymisensä 150-vuotisjuhlaa pahasti jakautuneena. Torstaina Roomassa järjestettyjen juhlallisuuksien keskipisteenä oli asemaansa vahvistanut presidentti Giorgio Napolitano. Kaupungin keskustassa näyttäytynyt, skandaalien ryvettämä pääministeri Silvio Berlusconi sai niskaansa kannattajiensa suosionosoitukset ja vastustajiensa vihellyskuoron.

Kyllönen: Jätevesiasetus mennyt lepikkoon

Vasemmistoliiton suomussalmelainen kansanedustaja Merja Kyllönen vaatii jätevesiasetuksen kumoamista. Asetuksen toteutukset ovat jääneet hänen mukaansa markkinavoimien haltuun, vaikka tavoitteena oli parantaa vesistöjen tilaa.

Haukiputaan hallitukselle esitetään potkuja

Haukiputaan kunnanvaltuuston asettama tilapäinen valiokunta esittää kunnanhallituksen erottamista. Perusteluina on luottamuspula. Valiokunnan puheenjohtaja Mirja Vehkaperä halusi selkeyttää ilmapiiriä.

Laivat siunataan Saimaalle

Lappeenrannan satamassa pirskotellaan pyhitettyä vettä erikseen jokaiseen sataman matkustaja-alukseen, Meripelastusseuran meripelastusaluksiin sekä pelastuslaitoksen alukseen.

Liikenne Moskova-Pietari-radalla normalisoituu vähitellen

Venäjällä liikennöinti Moskova-Pietari-junaradalla yritetään saada pikaisesti ennalleen perjantaisen turman jälkeen. Ensimmäiset matkustajajunat ohittivat onnettomuuspaikan lauantai-iltana seitsemän jälkeen paikallista aikaa.

Lemmikkilintu ei pääse avaralle taivaalle

Taivas on avara mutta häkki on häkki. Voiko lemmikkilintu siis elää täyttä linnun elämää?

Viheltäjä Vehmaskoski Keuruulta

Keuruulainen Irma Vehmaskoski on tietääkseen ainoa esiintyvä naisviheltäjä Suomessa. Sanoistaan pitää Vehmaskosken kanssa olla tarkkana.

Kalajoella viheltelee harvinainen kirjorastas

Kalajoella retkeilleet lintuharrastajat kuulivat sunnuntaina hyvin erikoisen lintuäänen. Maanantaina outo viheltelijä havaittiin, ja tunnistettiin Suomessa erittäin harvinaiseksi kirjorastaaksi.

Kuulohavainto harvinaisesta kirjorastaasta Kalajoella

Lintuharrastajat tunnistivat sunnuntain ja maanantain välisenä yönä Suomessa erittäin harvinaisen kirjorastaan. Linnusta ei tehty näköhavaintoa, mutta sen haikea vihellysääni saatiin tallennettua.

Viheltelevä oranki hämmästyttää Saksassa

Vihellystaidon oppineesta orangista on tullut saksalaisen Heidelbergin eläintarhan vetonaula. Eläintarhan henkilökunta ei ollut viime kesänä uskoa korviaan, kun 14-vuotiaan Ujan-nimisen orangin erityislahjakkuus tuli ilmi.

Wagnerin jälkikasvu keräsi buuauksia Bayreuthin oopperajuhlilla

Katharina Wagnerin ohjaama Nürnbergin mestarilaulajat herätti odotetusti närkästystä Wagner-oopperoiden pyhätössä Bayreuthin oopperajuhlilla sunnuntaina. Säveltäjä Richard Wagnerin kolmannen polven jälkeläinen otti kumarruksin vastaan vanhoillisen yleisön myrskyisät buuaukset, vihellykset ja pilkkahuudot.

Delfiineillä aluekohtaiset murteet

Delfiinit ääntelevät eri tavalla eri puolilla maailmaa, asiaan perehtyneet tutkijat sanovat.

Kupletin kuningas J. Alfred Tanner

Laulava rakennusmestari oli aikansa kotimainen megatähti.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle