Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Vene kaatui kovassa aallokossa Viinijärvellä: kaksi miestä oli veden varassa noin 50 minuuttia

Vene kaatui lähellä Koiraluotoa, Outokummun ja Liperin rajalla. Paikalle hälytettiin useampi pelastusyksikkö, ensihoitoyksiköitä ja lääkärihelikopteri.

Aurora Botnia kärsii myöhästymisistä – useampia syitä taustalla

Myöhästymiset ovat vaivanneet Aurora Botniaa alusta lähtien. Yksi syy on väliaikainen laituri Uumajassa. Nyt kuitenkin aikataulutusta katsotaan uudemman kerran, ja muutoksia tehdään tarpeen mukaan.

Pyhäjärven säännöstelystä valitettu oikeuteen – valittajien mielestä säännöstely lisää ympäristöhaittoja

Valittajien suurin huoli kohdistuu siihen, että Pyhäjärven keskimääräinen vedenkorkeus on pitkällä aikavälillä pudonnut.

Venekyytejä tarjoava sovellus sai hyvän vastaanoton Haminassa – ensi kesänä ulkomaalaisten turistien uskotaan lisäävän kysyntää entisestään

Bout Oy on tyytyväinen kesäänsä Haminassa. Nyt koulutetaan uusia veneenkuljettajia, koska ulkomaalaisten turistien uskotaan lisäävän kyytimääriä ensi kesänä. Toiminta laajeni myös Pyhtäällä.

Kaksi ihmistä joutui veden varaan veneen kaaduttua Vuosaaren sillan lähellä

Henkilöillä oli pelastusliivit ja heidät saatiin turvaan lievästi kylmettyneinä.

Kemissä rantaan ajautuneen moottoriveneen omistaja on löytynyt maista – etsinnät on lopetettu

Länsi-Suomen merivartioston mukaan vene oli lähtenyt ajelehtimaan kovan tuulen ja vedennousun vuoksi.

Vaasan Pilvilammen henkirikostutkinnassa ei uusia epäiltyjä – ajelehtimasta löytynyt vene liittyy tapaukseen

Pilvilammesta löytyneen ruumiin johdosta aloitettu henkirikostutkinta ympärillä odottaa ruumiinavauksen tuloksia. Ajelehtimasta löytynyt vene liittyy tapaukseen. Uusia epäiltyjä ei ole, poliisi on kuitenkin tapauksesta vaitonainen.

Syysmyräkkä katkoi sähköjä ja puita Etelä-Savossa – pahimmillaan 1 700 taloutta ilman sähköjä

Pelastulaitos ja Järvi-Suomen Energia ovat korjailleet puita teiltä ja sähkölinjoilta, mutta suuremmilta ongelmilta on Etelä-Savossa vältytty. Myräkkä heikkenee tiistai-iltapäivään mennessä.

Keski-Suomessa luoteistuuli yltyy ja voi puhaltaa puuskissa 15 metriä sekunnissa – Suolahdessa iso moottorivene oli vähällä lähteä tuuliajolle

Keski-Suomessa tuuli on lähiajat voimakasta ja sateet tulevat vetenä. Ilmatieteen laitoksen mukaan maan pohjoisosissa saattaa sadella jo räntää ja luntakin.

Kaatunut soutuvene aiheutti mittavan pelastusoperaation Mikkelin Haukivuorella

Laajaan tehtävään osallistui useita pelastuslaitoksen yksiköitä: kaksi venettä, pintapelastajia ja pelastussukellusyksikkö. Pelastustoimintaan osallistui myös pelastuselikopteri joka avusti pelastuslaitoksen henkilöstöä kohteen paikantamisessa.

Veneilijä hukkui Simossa

Rovaniemellä Kemijokeen joutunut pääsi omin avuin rantaan.

Rankka sade upottaa pienveneitä Varsinais-Suomessa – Aurajokeen painuneelle veneelle ei ollut mitään tehtävissä

Pelastuslaitos uskoo, että veneitä on todellisuudessa uponnut enemmänkin. Nyt ilmi tulleet neljä tapausta ovat olleet vilkkaammilla paikoilla, joissa ohikulkijat ovat huomanneet veneet.

Ammattiveneiden kysyntä jatkuu hyvänä – Kewatec Aluboatilla jo kolmas iso tilaus tänä vuonna

Kokkolalainen ammattiveneitä valmistava Kewatec Aluboat toimittaa Ruotsiin kaksi tutkimusalusta. Iso tilaus on kuluvana vuonna jo kolmas laatuaan.

Laituriin hylätyn mysteeriveneen tapauksessa epäillään törkeää kätkemisrikosta – kahden henkilön osallisuutta selvitetään

Poliisi on aloittanut rikostutkinnan koskien Ruotsista varastettua venettä, joka löytyi heinäkuussa hylättynä Kantasataman laiturista Kotkassa. Vene on yhä Kotkassa, mutta se pyritään palauttamaan omistajalleen mahdollisimman pian.

Etelä-Saimaan meripelastajia on tarvittu 47 kertaa – moottorin tai ohjainlaitteiden hajoaminen yleisin avunpyynnön syy

Veneen potkurin ympärille kiertyneitä köysiä on tänä kesänä irroiteltu tavallista useammin.

Lappeenrannan vierasvenesatamissa vilkas heinäkuu – juhannukseen asti oli poikkeuksellisen väljää

Loppuunmyytyjä Lappeenrannan vierasvenepaikat eivät ole tänä kesänä olleet kertaakaan.

Karilleajoja ja muita veneilyvahinkoja sattuu yhä enemmän – vakuutusasiantuntija: "Aloittelijoille pitäisi olla pakollinen käytännön kurssi"

Veneilyvahingot ovat lisääntyneet huomattavasti tänä ja viime kesänä. Vahinkojen taustalla ovat veneilyharrastuksen kasvu ja veneilijöiden kokemattomuus. Suomessa ei vaadita veneilykorttia alle 24-metristen huviveneiden ohjaamiseen.

Purjeveneen epäillään osuneen sähköjohtoon Paraisten merialueella – vahingot voivat nousta mittaviksi

Alusrekisterin tietojen mukaan masto ei ole mahtunut alittamaan verkkojohtoa.

Tuula Tenkanen viides olympialaisten purjehduksessa toista kertaa peräkkäin – pitkä ura päättyi kyyneliin: "Tämä liikutus ei johdu surusta"

Tuula Tenkanen purjehti mitalilähdössä neljänneksi ja nousi lopputuloksissa seitsemänneltä sijalta viidenneksi.

Jopa olympiahopea on mahdollinen – näillä loppusijoituksilla purjehtija Tuula Tenkanen voittaa sunnuntaina olympiamitalin

Tuula Tenkanen starttaa sunnuntaina purjehduksen laser radial -luokan mitalilähtöön seitsemänneltä sijalta. Suomalaisella on yhä mahdollisuus olympiamitaliin. Sen nappaaminen vaati kuitenkin myös sopivia sijoituksia muilta purjehtijoilta.

"En nukkunut kolmeen vuorokauteen, kun jännitin henkilökunnan tuloksia" – Regatta-viikonloppu ryöpsäytti koronatartunnat kasvuun Hangossa ja vei ravintolatyöntekijät testeihin

Hangossa on meneillään vilkas matkailukesä ja se on kasvattanut myös koronatartuntojen määrää kaupungissa varsinkin viime viikkoina. Ravintolatyöntekijöille on järjestetty tilanteen takia massatestaus ja myös asiakkaat ovat nyt entistä varovaisempia.

Tuula Tenkanen putosi toiselta sijalta kauemmaksi kärjestä, mutta selvisi sunnuntain mitalilähtöön draaman sävyttämän viimeisen lähdön jälkeen

Laser radial -luokan suomalaispurjehtija Tuula Tenkanen lähtee sunnuntain mitalilähtöön seitsemänneltä sijalta.

Merivartiosto varoittaa veneilijöitä kesämyrskyn mahdollisuudesta

Saaristomerelle, Suomenlahdelle ja Ahvenanmerelle ennustetaan kovaa lounaistuulta torstaista alkaen. Tilanne kestää perjantain ja lauantain väliseen yöhön asti. Merivartioston mukaan merellä on tällä hetkellä paljon veneilijöitä, joihin myrsky voi vaikuttaa.

Onko tässä Suomen seuraava olympiamitalisti Tokiossa? Tuula Tenkanen vahvisti asemiaan – "Huomenna pidetään hauskaa"

Tenkasen vahva torstai vahvisti suomalaisen asemia tiukassa mitalitaistelussa. Myös Nacra 17 -luokan kaksikko Akseli Keskinen - Sinem Kurtbay taistelee yhä paikasta mitalilähtöön.

Sankarikaksikko on nostanut vaarallisia tukkeja vedestä koko kesän – oikeasti vastuu kuuluisi puun uittajille, mutta heitä ei enää ole

Veteen vajonneet tukit ovat jäänne uiton ajoilta. Varsinkin helteillä uppotukit nousevat pintaan ja voivat aiheuttaa vaaratilanteita vesillä liikkuville. Tänä kesänä niitä on näkynyt poikkeuksellisen paljon.

Veneilyn ja mökkeilyn suosio kuormittaa saariston jätepisteitä – roskiksia täyttävät niihin kuulumattomat rakennusjätteet

Turunmaan saariston jätehuolto on ollut kovilla vilkkaan kesän aikana. Hankaluuksia tuottavat pitkät välimatkat ja jätepisteiden väärinkäyttö.

Saaristomerelle iski vuosisadan ruuhka – venepaikkaa jaksetaan odotella tuntikaupalla, vaikka toisessa suunnassa olisi väljää

Suomenlahti on harvojen veneilijöiden lomakohde. Itäistä Suomenlahtea pidetään vieraana, kapeana ja kivikkoisena, jossa on vähemmän satamia ja vähemmän nähtävää. Suomenlahdelle päätyneet kehuvat välitöntä tunnelmaa ja väljyyttä.

Kaarle Tapper ja Tuula Tenkanen mitalikamppailussa – näin Tapper selitti heikkoa viimeistä lähtöään: "Purjehdin itse huonosti"

Kaarle Tapper putosi kärjestä, mutta on yhä oivissa asemissa. Tuula Tenkanen onnistui päivän lähdöissään erinomaisesti. Suomalainen nousikin takaisin mitalitaistoon.

Tapper ja Tenkanen avasivat vahvasti olympiavesillä – Petäjä-Sirén joutui lujille kevyissä tuulissa

Purjehduksen avauspäivän jälkeen Kaarle Tapper purjehti laser-luokassa toiseksi ja Tuula Tenkanen neljänneksi laser radialissa. Tuuli Petäjä-Sirén kamppaili haastavien olosuhteiden kanssa.

Urho Kekkoselle tilattiin arvokas lahja, jota presidentti ei ikinä saapunut noutamaan – vuosikymmenten jälkeen se on vihdoin kunnostettu

Kekkosta varten teetetty vene jäi Imatran ilmailukerhon haltuun, ja nyt liki 60 vuotta myöhemmin se on vihdoin kunnostettu.

Suomalaismies loukkaantui pudottuaan vesijetistä Virossa, Korallimerellä suomalaisten purjevene joutui hätään – "Uhkana juomaveden loppuminen"

Merivartioston mukaan puomin katkeaminen aiheutti suomalaisen purjeveneen avuntarpeen Korallimerellä, Australian pohjoispuolella. Virossa Haapsalun edustalla vesijetin kyydistä pudonnut mies on kuljetettu sairaalahoitoon.

Tässä lajissa Suomella on mahdollisuus yllätysmitaleihin Tokiossa – "Purjehtijan kannalta paljon hankalampia olosuhteita ei voi kuvitella"

Taistelu purjehduksen olympiamitaleista aikaa sunnuntaina. Suomea Enoshiman haastavissa olosuhteissa edustavat Tuula Tenkanen, Kaarle Tapper, Tuuli Petäjä-Sirén sekä pari Sinem Kurtbay/Akseli Keskinen.

Veneen ruoriin saa tarttua melkein kuka vaan ja se näkyy nyt laineilla – alan konkarit kuvailevat menoa jo lähes villiksi länneksi

Merellä ja sisävesillä riittää nyt Suomessa ruuhkaa: veneilijöiden määrä on kasvanut parin viime vuoden aikana voimakkaasti, ja se teettää lisätöitä viranomaisille ja meripelastukseen. Veneilyn suosion ohella tietämättömyys vesillä liikkumisen säännöistä on kasvanut.

Poliisi ymmällään – Kotkaan tuli ruotsalainen vene, mutta kukaan ei tiedä miten: "Ei mitään havaintoa, miten se on tänne joutunut"

Kotkan Kantasatamasta on löytynyt Ruotsista varastettu huvivene. Vene löytyi, kun Kotkan merivartioaseman partio alkoi selvittää väärään paikkaan pysäköidyn veneen omistajaa. Poliisi on tapauksesta ymmällään.

Kaksi tuuliajolle joutunutta veneilijää on pelastettu Hiidenvedestä

Veneestä olivat airot unohtuneet eikä pelastusliivejäkään löytynyt.

Härski psyykkaus avitti suomalaiskaksikon ylivoimaiseen olympiakultaan – toinen konkareista myöntää: "En kestänyt kuunnella sitä teurastusta"

Thomas Johanson ja Jyrki Järvi avaavat Yle Urheilulle, miten voittivat olympiakultaa purjehduksen 49er-luokassa Sydneyssä vuonna 2000.

"Hommataan vene, mutta ei osata kulkea sillä", sanoo järvipelastaja – vesillä pärjää jo pitkälle, kun asenne on kunnossa ja ottaa toiset huomioon

Erilaisten veneiden lisäksi vesillä liikkuu vauhdikkaita vesijettejä, verkkaisia suppailijoita sekä huomaamattomia melojia ja avovesiuimareita. Toisten huomioon ottaminen on turvallisen vesillä liikkumisen a ja o.

Saunalautalta ei poistuta veneellä – Rovaniemen viikonlopun veneonnettomuuden kaltaisia tapauksia ei pitäisi edes sattua

Rovaniemellä tapahtui lauantain ja sunnuntain välisenä yönä veneonnettomuus, jossa saunalautalla iltaa viettänyt seurue siirtyi lautalta moottoriveneeseen, joka kaatui. Saunalautan omistajan mukaan saunalautan kyytiin noustaan ja sieltä poistutaan ajamalla lautta laituriin.

Imatralla murtauduttiin venevajaan ja sotkettiin paikkoja – poliisi pyytää havaintoja

Poliisi tutkii tapahtunutta vahingontekona ja selvittää, onko venevajasta myös viety omaisuutta.

Swan European Regatta tuo purjeveneitä Turun Aurajokirantaan – tapahtuma Turussa viimeksi viisi vuotta sitten

Swan European Regatta järjestetään Turussa ja Airistolla keskiviikosta sunnuntaihin.

Miekojärven uistelumaratonissa kerättiin rahaa vesipelastustoimintaan

Tapahtuman aikana pyydettyjen kalojen myynnistä syntynyt myyntituotto käytetään järvipelastukseen sekä pelastusvene Tiirapaasin ylläpitoon.

Merenkurkun saaristossa Vaasan ja Raippaluodon edustalla on enää yksi venetankkausasema – kaksi asemaa lakkautettiin ennen kesää

Vaasan Palosaaren salmessa ainoa veneiden tankkausasema Vaasan saaristossa. Vielä viime kesänä automaatteja oli kolme. Hieman kalliimmasta polttoainehinnasta huolimatta on myynnistä on vaikea saada kannattavaa.

Kaikkea ei tarvitse omistaa itse, ja siitä syntyy liiketoimintaa – kuukausimaksulla käytettävien veneiden kysyntä kasvoi

Kuukausimaksulla käytössä olevien moottoriveneiden kysyntä on kasvanut. Palvelua myyvän yrityksen mukaan asiakkaita on myös jonossa ja käyttäjämäärää on rajoitettu. Kausimaksu on jopa yli kaksi tuhatta euroa.

11 putosi veteen, kun moottorivene kaatui viime yönä – kellään ei ollut pelastusliivejä

Illanviettäjät olivat siirtyneet lautalta moottoriveneeseen, joka kaatui. Kaksi henkilöä oli vielä vedessä, kun pelastuslaitoksen pintapelastajat pääsivät kohteeseen.

Merten valtateillä on nyt vilkasta – venepoliisilla apuna 20 vesijettiä, merivartiosto huolissaan vuokraveneilijöiden taidoista

Vesillä on nyt vilkasta, kun lomakausi on parhaimmillaan. Korona on kasvattanut vuokraveneilyn suosiota ja liikkeellä on myös kokemattomia, jotka ovat jo joutuneet vakaviin onnettomuuksiin varsinkin Suomenlahdella.

Kuopiossa alkaa tänään kovatasoinen kilpaveneilyviikonloppu – Saanan edustalla kisataan ratamoottoriveneilyn SM-taistossa

Ratamoottoriveneilyn SM-sarja jatkuu Kuopion osakilpailulla lauantaina ja sunnuntaina. Kisat järjestetään Kuopion Siikarannassa. Viikonlopun aikana kisataan useissa eri kilpaveneluokissa.

Klassikkoveneet kilpailevat suomenmestaruudesta Oulussa

Purjehdusväen klassikot, puiset Hai-veneet, kilpailevat tänä viikonloppuna Oulussa suomenmestaruuksista. Vanhin mukana oleva vene on rakennettu 1930-luvulla. Kisa kestää sunnuntaihin saakka.

Varsinais-Suomen vierasvenesatamissa ruuhkia, ongelmana paikoin isot paatit

Veneilykausi on parhaimmillaan. Kesälomat ja helle houkuttelevat vesille.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle