Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Karhunkaadon poikkeusluvat ovat tänä vuonna olleet hyvässä käytössä pohjalaiskunnissa

Keski-Pohjanmaalle myönnetyt kaikki kolme poikkeuslupaa on käytetty, kun taas Etelä-Pohjanmaalla on vielä yksi lupa käyttämättä

Rauman tulevan kauppakeskuksen vuokrasopimuksia tehdään jo – Unesco haluaisi vielä jäädyttää rakennusluvan

Rakennuttaja ei näe edellytyksiä luvan jäädyttämiselle. Se valmistautuu parhaillaan kauppakeskuksen rakentamiseen. Koronapandemia on kuitenkin viivästyttänyt vuokralaisten löytymistä.

Hämeenlinna on viimein saamassa kelluvan ravintolan ensi kesäksi

Hämeenlinnan kaupunginhallitus hyväksyi maanantaina ravintolan, saunan ja uima-altaiden kokonaisuuden poikkeusluvan Engelinrannan alueelle. Kokonaisuus toteutettaisiin kuitenkin vaiheittain.

Oulun Haukiputaan kivikoululle myönnettiin purkulupa – tilalle halutaan asuntoja

Purkulupa 1950-luvulla rakennetulle keskuskansakoululle annettiin torstaina kaupungin rakennuslautakunnassa. Esimerkiksi Haukipudas-seura on vastustanut purkamista ja vaatinut rakennuksen suojelua.

Peurajahti alkoi tänään – keinovalo ja yötähtäin käyttöön poikkeusluvalla

Peurajahti jatkuu helmikuun puoliväliin saakka, hirvenmetsästys jatkuu tammikuun puoliväliin.

Pirkkalan Hakatien uudet vuokra-asunnot viivästyvät

Rakennusluvasta on valitettu, perusteluissa epäillään asuntojen lisäämisen johtavan pysäköintiongelmiin.

Apulaispormestari Valkonen vaatii ripeyttä Turun rakennuslupien käsittelyyn

Avoinna olevien lupahakemusten jono on poikkeuksellisen pitkä, koska rakentamisen määrä on korkealla.

Lappeenranta valitti lautakunnan päätöksestä: Perustelut ja erityinen syy poikkeusluvan myöntämiseen puuttuvat

Kaupunki vaatii hallinto-oikeutta kumoamaan Lappeenrannan kaupunkikehityslautakunnan päätöksen ja hylkäämään Rutolassa sijaitsevaa vapaa-ajan tonttia koskevan poikkeuslupahakemuksen. 

Päijät-Hämeen ensimmäinen tuulivoimapuisto nousee Iittiin parin vuoden kuluttua

Solarwindin Perheniemen tuulipuistohanke on niin pitkällä, että rakentamaan päästään todennäköisesti vuonna 2023.

Kotkassa ja Haminassa on rakennettu aiempaa enemmän – lupien määrä kasvoi viime vuodesta

Rakennuslupien käsittely ei Kotkassa ole ruuhkautunut kasvaneesta hakemusmäärästä huolimatta.

Kiista turvapaikanhakijoiden yksikön toiminnasta menee hallinto-oikeuteen – SPR ja kiinteistöyhtiö eivät tyydy kaupungin päätökseen

SPR Hämeen piiri ja Tapanilan Kartanokodit Oy ovat yhteisrintamana tehneet valituksen hallinto-oikeuteen, sillä osapuolten tulkinnat ja näkemykset eroavat toisistaan merkittävästi. Asukkaat valittivat vastaanottokeskuksen toiminnasta.

Korona on vauhdittanut rakentamista Kouvolassa – lupia haettu enemmän kuin viiteen vuoteen

Rakennuslupia on haettu Kouvolassa tänä vuonna runsaasti. Kouvolan lupapalvelut onkin ruuhkautunut kevään ja kesän aikana. Erityisesti ihmisiä kiinnostaa lomarakentaminen.

Porin ruotsalaisen kulttuurikampuksen rakentaminen alkaa näillä näkymin ensi kesänä

Uusi kampus valmistuu Svenska Kulturfonden i Björneborg -säätiön arvion mukaan syksyllä 2024. Rakennuslupa pyritään saamaan ensi vuoden alkupuolella. Rakennus tulee vanhan Mustikka-kahvilan tontille.

Hallinto-oikeus: Vääksyn koulun purkulupa käsiteltävä uudelleen

Hallinto-oikeus on kumonnut Asikkalan ympäristölautakunnan päätöksen, jolla lautakunta hylkäsi Vääksyn koulun A-osan purkuluvan.

Vaasan kelluva saunaravintola sai rakennusluvan

Vaasan sisäsataman kelluva saunaravintola on mahdollisesti todellisuutta ensi vuonna. Rakennus- ja ympäristölautakunta hyväksyi asian yksimielinen.

Mikkelin Kirkonvarkauteen rakennettavasta asuinkerrostalosta valitettiin hallinto-oikeuteen

Asuntomessualueen lähelle rakennettavana talon töistä vastaa rakennusliike Ola Oy. Valituksessa vaaditaan rakennuslupapäätöksen täytäntöönpanokieltoa.

Tapanilakodin toiminta määrättiin lopetettavaksi rakennusluvan vastaisena – kaupunki tehostaa päätöstä uhkasakolla

Entisen vanhainkodin tiloissa toimivan SPR:n palveluyksikön toiminta tulee lopettaa heinäkuun loppuun mennessä.

Ravintola tyhjennettiin asiakkaista ja rikostutkinta alkoi Kotkassa – ravintolan mukaan syynä olivat väärin asennetut vessanpöntöt

Poliisi sulki Kotkan Kantasatamassa kelluvan Oceanbar-ravintolalautan noin viikko sitten. Nyt ravintola kertoo saaneensa luvan avata ovensa taas asiakkaille.

Helsinkiin rakennettiin terassi, jossa pystyi ruokailemaan läpinäkyvän kupolin sisällä – Nyt kupoli joudutaan poistamaan: "Se on ihan pätsi"

Vallilan Konepajalle avattiin terassi, jonka keskellä seisoo suuri kupoli. Pian kävi ilmi, että sisällä on kuitenkin aivan liian kuuma oleskella. Kaupunki kertoo, että terassilta ja kupolilta puuttuu rakennusvalvonnan lupa.

Uudet opiskelija-asunnot saivat rakennusluvan Kotkassa – Kotkansaarelle rakennetaan kolme kerrostaloa ja päivittäistavarakauppa

Kotkan opiskelija-asunnot ja Kymen seudun osuuskauppa rakentavat Kotkansaarelle kolme opiskelijoille tarkoitettua asuinkerrostaloa, päivittäistavarakaupan ja autohallin.

Skinnarilan hovin remontti alkaa ensi vuoden alussa – LAB-ammattikorkeakoulu etsii kunnostusta varten rahoitusta

Lappeenrannassa sijaitseva Skinnarilan hovi remontoidaan seuraavien kolmen vuoden aikana. Sekä yksityistä että julkista rahoitusta tarvitaan runsaasti, sillä korjaus maksaa useita satoja tuhansia euroja.

Uuden opiskelija-asuntokorttelin rakennuslupa nostetaan tänään pöydälle Kotkassa – keskustaan suunnitteilla 100 uutta asuntoa

Kotkansaarelle on tarkoitus rakentaa kolme uutta opiskelijoille tarkoitettua asuintaloa ja päivittäistavarakauppa autohalleineen.

Isojen rakennusten lupakäytäntö ei muutu Lappeenrannassa – rakennuslupajaosto äänesti esittelijän ehdotuksen nurin

Rakennuslautakunta käsittelee rakennusluvat, jotka koskevat uusia yli 2 000 kerrosneliön julkisia ja liikerakennuksia sekä näiden yli 1 500 kerrosneliön laajennuksia ja yli kolmekerroksisia asuinrakennuksia.

Vuokatin vesiurheilukeskus pysyy kiinni tulevan kauden: valituksen hallinto-oikeuteen jättänyt säätiö haluaa Ahvenuslammen käyttöön kaavoituksen kautta

Vuokatin säätiö jätti valituksen hallinto-oikeuteen. Nyt vesiurheilukeskus pysyy kiinni käsittelyn ajan. Valittaja haluaa, että alue kaavoitetaan tasapuolisesti kaikki toimijat huomioiden.

Lappeenranta haluaa sujuvoittaa liikerakennusten ja kerrostalojen rakennuslupien käsittelyä – jatkossa luvat voisi myöntää rakennusvalvontaviranomainen

Jos Lappeenrannan rakennusvalvontaviranomainen saa jatkossa myöntää liikerakennusten ja kerrostalojen rakennusluvat, niiden käsittely nopeutuu.

Omakotitalorakentaminen on Rovaniemellä yhä suositumpaa – rakennuslupien määrä kasvussa

Erityisesti Vennivaaran alue kiinnostaa nyt omakotitalorakentajia.

Hallinto-oikeus hylkäsi Pyhtään kirkonkylän osayleiskaavasta tehdyt valitukset – otti kantaa myös lentokentän rakennuslupien myöntämiseen

Itä-Suomen hallinto-oikeus on pääosin hylännyt lentoalueen kaavaa koskevat valitukset. Sen sijaan rakennuslupia ei saa myöntää pelkästään yleiskaavan perusteella. Pyhtään kunta on tyytyväinen hallinto-oikeuden ratkaisuun.

Turun Telakkarantaan tulee kesän ajaksi 150-paikkainen ulkoterassi

Samalle paikalle on jo aikaisemmin myönnetty rakennuslupa Vulcan Spa -nimiselle kylpylälle. Kesäterassin taustalla on sama yrittäjä.

Korona ei hiivuttanut rakentamista Kajaanissa

Ennakko-odotusten vastaisesti rakentaminen on vilkkainta moneen vuoteen. Rakennuslupia on haettu myös tänä kevaäänä vilkkaasti.

Tunturitonttien kysyntä on niin kiivasta, että osa tekee kaupat sokkona – rakennustarkastaja: "Lumien sulaessa tulevat katsomaan mitä tuli ostettua"

Rakennusalan ammattilaiset uhkaavat loppua kesken, kun suomalaiset ryhtyivät rakennuttamaan tunturimökkejä. Työtila ja nopea nettiyhteys on nyt yhtä tärkeä kuin suksivarasto.

Kolin uusi pysäköintialue vastatuulessa – Ylä-Kolintien asukkaat vaativat toimenpideluvan kumoamista

Lieksan kaupungin lupajaosto vastaanotti pysäköintialueen naapurikiinteistöjen omistajilta oikaisuvaatimuksen, jossa vaaditaan toimenpidelupapäätöksen kumoamista ja lupahakemuksen hylkäämistä.

Oulu on vuoden pientalomyönteisin kunta – viime vuonna kaupunkiin rakennettiin 440 omakotitaloa

Omakotiliiton mukaan Oulussa pientaloja rakennetaan runsaasti ja monipuolisesti eri puolille kaupunkia ja rakennuslupakäytännöt toimivat hyvin. Oulussa myös asumiskustannukset on onnistuttu pitämään alhaisina.

Riihimäen kesäteatteri rakennetaan Allinnan Monttuun – teatterin suunnittelu alkaa piakkoin

Riihimäen kaupunginhallitus päätti teatteriasiasta äänestyksen jälkeen. Vastaesitys kesäteatterin rakentamisesta Rautatienpuistoon kaatui äänin 2–9.

Lieto on Suomen pientalomyönteisin kunta – valintaperusteluissa kiiteltiin sujuvia rakennuslupakäytäntöjä

Rakentajilta selvitettiin mielipiteitä muun muassa viestinnästä, kaavoituksesta ja päätöksenteosta.

Rakennusbuumi pitkittää lupahakemusten käsittelyä Jyväskylässä – lomakausi venyttää odotusaikaa vielä pidemmäksi

Kiivas rakennustahti teettää töitä myös Jyväskylän lupaviranomaisilla. Kaupunki muistuttaa, että jos syksyllä haluaa päästä rakentamaan, lupahakemuksen pitäisi olla perillä rakennusvalvonnassa jo nyt.

Ilmatar rakentaa tuulivoimaa Humppilaan ja Urjalaan

Hämeenlinnan hallinto-oikeus kumosi vastikään kahden tuulivoimalan rakennusluvat Humppilaan. Vastatuuli ei juurikaan vaikuta Ilmattaren rakennushankkeisiin. Yhteensä kuusi voimalaa Humppilaan ja Urjalaan ovat jo tekeillä.

Lappeenrannan Raatihuoneen kortteliin suunnitellusta asuin-liiketalosta on varattu jo lähes kaikki asunnot – rakentaminen alkaisi syksyllä

Lappeenrannan seurakunnat tarjoaa Koulukatu 10:stä vuokralle sekä asuntoja että liikehuoneistoja. Jos rakennuslupa hyväksytään, rakentaminen alkaa elo-syyskuussa.

Ilmattaren tuulivoimahankkeelle vastatuulta hallinto-oikeudesta: Humppilan kahden voimalan rakennusluvat nurin

Voimaloiden lavat olisivat ulottuneet lähemmäksi maata kuin alueen kaavassa määrätään, joten niille olisi pitänyt hakea poikkeamislupaa. 

Kajaani arvioi 3000 haja-alueen rakennusta uudelleen – kiinteistöverotuloihin odotetaan 50 000 euron nousua

Nyt arvioidaan Kajaanijoen pohjoispuolisia kiinteistöjä. Aiemmin kaupungin keskustasta löytyi noin 300 000 euroa lisäverotettavaa. Joen eteläpuoli ja Vuolijoki ovat seuraavana vuorossa.

Rovaniemen ympäristölautakunta myönsi rakennusluvat viidelle kerrostalolle

Rovaniemellä kuluvasta vuodesta vaikuttaa tulevan poikkeuksellisen vilkas rakennusvuosi.

Atrian jätti-investointi rakentuu kolmen vuoden aikana Nurmoon

Atrian Nurmon tehtaan siipikarjateurastamon laajennus on yhtiön historian tähän mennessä suurin investointi. Mylläys on tontilla jo alkanut.

Yrittäjä pystytti nelimetrisiä palmuja Kuopion suosituimmalle uimarannalle – Mautonta vai ei? Katso videolta kaupunkilaisten kommentit

Kuopion Väinölänniemelle pystytettyjä palmuja sekä kiitellään että moititaan. Yrittäjän mukaan palmut sopivat hyvin rantakahvilaan.

Lappeenrannan Rakuunamäen uusi päiväkoti sai rakennusluvan ja rakennustyöt alkavat pian – reilut 2 000 tonnia pilaantunutta maata on poistettu

Lappeenrannan Rakuunamäelle tuleva Uusi Snellmanin päiväkoti on saanut rakennusluvan ja rakennustyöt alkavat toukokuun ensimmäisellä viikolla.

Rakennuslupia haettu Kuopiossa vilkkaasti

Haettujen lupien määrä on ollut alkuvuonna kasvussa.

Omakotitalorakentamisen suosio laskenut jyrkästi Päijät-Hämeessä

Maakunnassa myönnettiin viime vuonna rakennuslupa vajaalle 150 omakotitalolle.

Hattulan lautakunta hylkäsi irtisanottujen viranhaltijoiden oikaisuvaatimukset niukalla enemmistöllä

Elinvoimalautakunnan äänestys asiassa oli tiukka, päätös syntyi luvuin 5-4.

Tuomiokirkkotorin yhteisterassille esitetään viiden vuoden jatkoa – Museokeskus toivoo pienempää anniskelualuetta

Turun rakennus- ja lupalautakunnan käsittelyyn tuleva rakennuslupa olisi voimassa kesäkuukausina 1.4.–30.9. viiden vuoden ajan.

Hattulan kunta tilasi asianajajalta lausunnon irtisanomisista: Luottamuksen menetys on perusteltu syy potkuihin

Irtisanottujen oikaisuvaatimukset ovat perusteettomia, todetaan Hattulan kunnan tilaamassa asianajajan lausunnossa.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle