Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Tokion olympialaiset olivat pettymys painija Arvi Savolaiselle.

Loukkaantuminen painitreeneissä päätti Arvi Savolaisen kauden MM-kisojen kynnyksellä – edessä puolen vuoden kuntoutumisjakso

Savolaisen ranne leikataan torstaina Helsingissä. Painija on jo siirtänyt tavoitteensa ensi vuoteen.

Konsta Mäenpää.

Kovat ottelut ja tuntuvat palkkiot vetävät suomalaispainijoita Bundesliigaan

Saksalainen Bundesliiga kiehtoo jälleen suomalaispainijoita.     

Konsta Mäenpää kuvassa.

Suomen painitähti Konsta Mäenpää tuskaili, kun hänen olisi pitänyt laihduttaa 10 kiloa – päätti tehdä rohkean ratkaisun, joka tuotti heti tulosta

Konsta Mäenpään tarina on oiva esimerkki siitä, kuinka tärkeää on saada pidettyä lapset urheiluseuroissa mukana teini-iän myllerryksessä. Mäenpään matka aikuisten arvokisamitalistiksi on täynnä yllättäviä käänteitä.

Kaksi painijaa ottelee.

Yli 300 nuorta painijaa kokoontuu viikonloppuna Kokkolaan – SM-kisat käydään lauantaina

Lauantaina Kokkolassa väännetään 15- ja 20-vuotiaiden suomenmestaruuksista.

Painija Arvi Savolainen.

Arvi Savolaiselle uran ensimmäinen aikuisten arvokisamitali – suomalainen oli voimaton EM-finaalissa, katso miten kulta ratkesi

Arvi Savolainen hävisi Unkarin EM-kisoissa finaaliottelun Kiril Miloville. EM-hopea on Arvi Savolaiselle uran ensimmäinen aikuisten arvokisoissa.

Konsta Mäenpää kuvassa

Kuka oikein on Suomen tuore painisankari Konsta Mäenpää? Päävalmentaja: "Vielä tulee sekin aika, että Konsta leipoo vastustajia huolella"

Budapestin EM-painien pronssi oli Konsta Mäenpään, 24, ensimmäinen aikuisten arvokisamitali. Painimaajoukkueen päävalmentaja Juha Lappalainen avaa Mäenpään menestyksen taustoja.

Konsta Mäenpää tuulettaa EM-pronssia

Konsta Mäenpäälle painin EM-pronssia! Suomelle jättipotti, myös Arvi Savolainen varmisti mitalin

Konsta Mäenpää voitti pronssiottelussa Franz Richterin. Arvi Savolainen painii sunnuntaina EM-finaalissa.

Arvi Savolainen juhli olympiapaikkaa.

Painitähti Arvi Savolaisella on tapa, jonka takia hän joutuu sosiaalista mediaa selatessaan jännittäviin tilanteisiin

Sydänoperaatiossa syksyllä käynyt Arvi Savolainen lähtee viikonlopun EM-paineihin mitali mielessä. Savolainen ei halua vielä tietää avausvastustajansa nimeä, vaikka ottelukaaviot on jaettu.

Zhan Beleniuk kertoo Ukrainan sodan kovasta hinnasta

Ukrainalainen olympiavoittaja tyrmää Vladimir Putinin väitteet Ukrainan natseista: "Olen elävä esimerkki, että kyseessä on järjetön valhe"

Zhan Beleniuk juhli viime kesänä olympiavoittoa Tokiossa. Nyt Yle Urheilun haastattelema painitähti toimii Ukrainan parlamentissa ja yrittää puolustaa maataan Venäjän hyökkäykseltä.

Painivat sisarukset Sara ja Rita Rantonet ovat molemman suomenmestareita omissa luokissaan.

Sara ja Rita Rantonen ovat Suomen mestareita ja Harjun Woiman ainoat kilpajunioritytöt – "Saa enemmän kovuutta kun painii poikia vastaan"

Naispaini on pysynyt Suomessa suhteellisen harvinaisena lajina. Tyttöharrastajien määrä on kasvanut tasaisesi, mutta edes Petra Ollin kolmen vuoden takainen maailmanmestaruus ei ole nostanut merkittävästi naispainin suosiota. Jyväskylässä painii kaksi nuorta suomenmestarityttöä.

Kaksi miestä painii kapulasta kiinni pitäen lattialla.

Ähinä on kovaa, kun jakutialaisessa painilajissa otellaan puukapulan herruudesta – maailman parhaat iskevät viikonloppuna yhteen Pyhtäällä

Mas-wrestlingin maailmancup-kilpailu tuo Pyhtäälle 80 urheilijaa eri puolilta maailmaa. Suomessa lajilla on kymmenkunta aktiivista harrastajaa.

Suomen Arvi Savolainen (vas.) otti olympialaisten pronssimatsissa mittaa Iranin Mohammadhadi Saravista.

Suomen painihuippu Arvi Savolainen kärsii sydämen rytmihäiriöistä – joutunut useamman kerran sairaalaan: "Oireet ovat vahvistuneet"

Suomen ykköspainijat kärsivät terveysongelmista. Arvi Savolainen joutuu sydämen rytmihäiriöiden takia toimenpiteeseen. Elias Kuosmasen molemmat kädet leikattiin syksyllä, minkä vuoksi häneltä jää todennäköisesti EM-kisat väliin.

Sumopainija Oskari Riihiojalle puetaan mawashia eli sumopainin vyötä. Sensei Sami Ylä-Kero pukee.

Urheilun pukeutuminen puhuttaa ja myös ikivanha sumopaini venyttää sääntöjään – MM-mitalisti Oskari Riihioja: "Onneksi saa olla kalsarit"

Urheilupukeutumisen tiukkoja sääntöjä vastustetaan, venytetään ja välillä myös muutetaan. Jopa perinteisiä rituaaleja noudattava sumopaini sallii nykyään alushousut "sumovaipan" alle.

Arvi Savolainen painii.

Arvi Savolainen paini 23-vuotiaiden MM-pronssia

Arvi Savolainen on taistellut keräilyotteluiden kautta MM-pronssia painin alle 23-vuotiaiden MM-kilpailuissa Belgradissa.

Joni Komppa ja Denis Bolunov EST kansainvälisessä Vantaan painicupissa lauantaina 19. marraskuuta 2016.

Suomalaispainija joutui todella harvinaisen "kalsarifarssin" uhriksi – Joni Komppa avaa, mitä ihmettä matolla tapahtui: "Luulin, että se oli vitsi"

Pronssiotteluun edennyt Arvi Savolainen kaatoi armenialaisen Albert Yeghikyan, jolla oli painitrikoiden alla pitkät shortsit. Yeghikyan sai otella toisin kuin Joni Komppa, joka hylättiin shortsien takia.

Arvi Savolainen painii.

Markus Sihtolan pronssimatsi päättyi loukkaantumiseen – puolivälierissä pettynyt Arvi Savolainen pääsi mukaan keräilyeriin

Arvi Savolainen ja Otto Ketonen jatkavat vielä urakkaansa keskiviikkona alle 23-vuotiaiden MM-kisoissa.

Painuransa lopettanut Petra Olli Helsingissä 6. lokakuuta 2021.

Petra Olli maksoi menestyksestään kovan hinnan – terapia ja lääkitys pelastivat: "Muuten en istuisi nyt tässä"

Tiistaina julkaistaan Petra Ollin kokemuksista avoimesti kertova kirja. Urheiluhullut-ohjelmassa vieraillut Olli kertoo, että hänen oli vaikeaa hakea apua ongelmiinsa.

Petra Olli

Kirja: Petra Olli uhrasi urheilulle fyysisen ja henkisen terveytensä – painin maailmanmestari on maanantaina Urheiluhullujen vieraana

Painiuransa Petra Olli on Urheiluhullut-ohjelman vieraana maanantaina. Ollin elämäkerta julkaistaan tiistaina.

Mikko Peltokangas kuvassa.

Peltokangas avasi MM-painit voitolla, mutta toisessa ottelussa tuli selvä tappio – "Uskomatonta kuraa minulta"

Painin MM-kisoissa Oslossa avattiin torstaina kreikkalais-roomalaisen painin sarjat, ja matolla nähtiin kaksi suomalaispainijaa.

Painija Jere Heino alakynnessä Valko-Venäjän Dzianis Khramiankouta vastaan.

Vapaapainija Jere Heino MM-matolla heti kisojen alkuun – vastassa EM-mitalisti

125 kilon sarjassa painiva Jere Heino kohtaa avausottelussaan Puolan Robert Baranin.

Mikko Peltokangas

Suomi viidellä painijalla MM-kisoihin – olympiakävijöille kisat tulivat liian nopeasti

Elias Kuosmanen ja Arvi Savolainen eivät ole mukana Oslon MM-kisoissa ensi viikolla.

Uutsivahti-sovelluksen Läheltä-toiminnon esittelykuva

Vaasan Voima-Veikkojen painijoille SM-mitalit – edellinen mitali Vaasaan 58 vuotta sitten

Vaasan Voima-Veikkojen Nestori Mannila otteli sarjassaa kultaa ja Oliver Pada omassa sarjassaan hopeaa.

Arvi Savolainen.

Arvi Savolainen kuin raivo härkä SM-molskilla – lähtee painimaan Saksan Bundesliigaan

Haussa harjoitusvastustaja ja painirutiinia Saksan Bundesliigasta, suuntana nürnbergiläisseura.

Arvi Savolainen i OS i Tokyo.

Tokiossa karvaasti pettynyt Arvi Savolainen ei lähde painin MM-kisoihin Osloon – "On ollut sen verran rankka projekti"

Ilmajoella painin SM-kisoihin valmistautunut Savolainen kertoo seuraavan suuren tavoitteensa siintävän ensi vuoden EM-kisoissa. Hän tietää nyt, mitä tekisi toisin Tokion pronssiottelussa.

Elias Kuosmanen juhli painin olympiapaikan varmistusmista.

Elias Kuosmasella on edessään tiukka painivalinta, jossa molemmat vaihtoehdot ovat hyviä – "Kysymys on todella vaikea"

Painija Elias Kuosmanen kertoi Yle Urheilulle pohtivansa, pysyykö raskaassa sarjassa vai vaihtaako takaisin 97-kiloisiin. Entiset suomalaiset painijat näkevät molemmissa vaihtoehdoissa puolensa.

Elias Kuosmanen ja leikkaava lääkäri.

Elias Kuosmanen joutui leikkaukseen painittuaan Tokiossa, taistelu oli jälkiviisaana "tyhmänrohkeaa" – pohtii jatkoaan raskaassa sarjassa

Suomalaispainija Elias Kuosmanen kertoo Yle Urheilulle kyynärpäänsä leikkauksesta, johon joutui Tokion olympialaisissa tulleen vamman myötä.

Afganistanilainen nyrkkeilijä Shirahmad Hassani

Suomessa asuvat urheilijat kertovat Afganistanissa olevien perheidensä epätoivoisesta tilanteesta – "Välillä mietin, olisinko siellä edes elossa"

Yle Urheilun haastattelemia urheilijoita piinaa epätietoisuus Afganistanissa olevien läheisten voinnista. Maasta jatkuvasti kantautuvat synkät uutiset ovat lisänneet nuorten urheilijoiden huolta.

De olympiska ringarna lyser i Tokyonatten.

Kajaanilaisen painituomari Stevo Petrovicin mukaan Tokion olympialaisissa ei pääsee syntymään tunnetta isoista kisoista

Petrovic oli tuomaroimassa painia myös viisi vuotta sitten Rion olympialaisissa. Nyt käynnissä olevat kilpailut ovat siis kokonaan toisenlaiset kuin edelliset olympialaiset ja arki vaatiikin melkoista järjestelyä.

Arvi Savolainen kuvassa

Arvi Savolainen sätti itseään, mutta Petra Olli muistutti vaikeasta tilanteesta – seuraavaksi ajatukset on saatava irti painista: "On sellaisia pohjalaisia vinkkejä"

Yle Urheilun asiantuntija Petra Ollin mukaan Elias Savolainen onnistui hienosti pronssiottelun avausjaksolla. Maailmanmestari uskoo, että niin Savolaisen kuin Elias Kuosmasen asenne voi vielä myöhemmin kantaa olympiamenestykseen asti.

Arvi Savolainen 2.8.2021 Tokion olympialaisissa

Arvi Savolainen hävisi raastavan pronssiottelun – katso tästä, kuinka väsyneinä painijat kaatuivat mattoon: "Huono maku jäi"

Suomalaispainija Arvi Savolainen ei onnistunut peittoamaan iranilaisvastustajaansa Tokion olympialaisten pronssiottelussa. Ottelu ratkesi pistein 9–2. Olympiaturnauksessa viidenneksi jäänyt Savolainen oli painin jälkeen todella pettynyt.

Karsten Warholm ei ole uskoa silmiiän: 45,94!

Warholm pysäytti kellot epätodelliseen aikaan, Savolainen paini vakuuttavasti pronssiotteluun – ota haltuun Tokion historiallisen yön tapahtumat

Tokion tiistaiyöstä tuli yksi olympiahistorian ikimuistoisimmista. Karsten Warholmin maailmanennätys 400 metrin aidoissa piirtyy ikuisesti yleisurheiluhistoriaan. Suomalaisista onnistui painija Arvi Savolainen.

Arvi Savolainen kaatoi keräilyerissä kirgisialaisvastustajansa.

Katso, miten Arvi Savolainen eteni vakuuttavasti pronssiotteluun

Arvi Savolainen kamppailee iltapäivällä 97-kiloisten painin olympiapronssista Tokiossa. Savolainen ottaa kello 14:n aikoihin mittaa iranilaisesta Mohammadhadi Saravista.

Arvi Savolainen painii.

Katso tästä tiistain olympiaohjelma ja tv-lähetykset

Kolme suomalaista kilpailee tiistaina Tokion olympialaisissa.

Tuomo Karila painimatolla vastustajan päällä.

Nestehukkaa ja rajuja tyhjennysharjoituksia – suomalaisurheilijat kertovat rääkistä, johon keho on pakotettu historian saatossa tulosten toivossa

Suomalaisten olympiaurheilijoiden käytössä ollut ravitsemustietous ja keinot kilpailuun valmistautumiseen ovat vuosikymmenten varrella eläneet ajan mukana.

Artur Aleksanjan juhlii Armenian lipun kanssa.

Savolaisen kohtalo ratkesi dramaattisella tavalla – katso loukkaantuneen armenialaisen taistelu, joka toi suomalaiselle mahdollisuuden mitaliin

Suomen Arvi Savolaisen painit jatkuvat 97 kiloisten sarjan keräilyerissä tiistaina. Armenialaisen Artur Aleksanjanin voitto takasi Savolaiselle paikan keräilyeriin.

Arvi Savolainen joutui matossa alakynteen Armenian Artur Aleksanjania vastaan.

Vain tämä kymmenen sekunnin pätkä erotti Arvi Savolaisen olympiavoittajasta – päävalmentajan mukaan suomalaislupaus on lähellä maailman kärkeä

Suomen päävalmentaja Marko Yli-Hannukselan mukaan Savolainen ei ole kaukana maailman kärjestä. Myös Petra Olli kehui Savolaista ja näki, miten kymmenen sekuntia erotti vielä suomalaistoivon ja sarjan hallitsevan olympiavoittajan.

Elias Kuosmanen, 2.8.2021

Suomen painitoivoille pettymyksiä: Arvi Savolaisella pieni oljenkorsi pronssiotteluun – Elias Kuosmanen paljasti tuomarin tylyn piikittelyn

Elias Kuosmanen selviytyi upeasti Tokion olympialaisten raskaaseen sarjaan pikaisella aikataululla, mutta varsinaisissa kisoissa rahkeet eivät riittäneet. Kuosmanen oli tylynä itselleen kahden murskatappion jälkeen.

Sara Kuivisto ja Kristiina Mäki iloitsivat 1500 metrin välieräpaikasta.

Kuiviston ennätystehtailu jatkui, Savolainen jäi hallitsevan olympiavoittajan jalkoihin – kertaa Tokion vaiherikkaan yön tapahtumat

Sara Kuivisto oli Tokion olympialaisten aamuyön suomalaisnimi. Elias Kuosmanen kärsi painissa rökäletappion, mutta Arvi Savolainen palautti suomalaispainijat pitkästä aikaa voittokantaan olympialaisissa.

Voipunut painija ottelun jälkeen. Kuvituskuva.

Venäjän painiekspertiltä kovaa puhetta vaietusta huijaamisilmiöstä: "Suuret rahat ovat urheilullemme katastrofi"

Venäläinen painiasiantuntija Vladimir Ivanitski on huolissaan maansa lajikulttuurin puolesta. Menestys on tuonut mukanaan myös varjopuolia.

Topi Raitanen 3000 metrin estejuoksun alkuerissä Tokiossa

Raitanen olympiafinaalissa iltapäivällä – katso tästä maanantain olympiaohjelma ja tv-lähetykset

Sara Kuivisto (1 500 metrin alkuerät kello 3.35) ja Kristian Pulli (pituusfinaali kello 4.20) avaavat suomalaisista maanantain urakan ensimmäisinä. Maanantaina kisaamassa on yhteensä seitsemän suomalaista.

Elias Kuosmanen.

Elias Kuosmanen etenee keräilyeriin – suomalaisella on vielä mahdollisuus pronssimitaliin

Pronssiottelu on yhden voiton päässä. Kuosmanen kohtaa keräilyerissä Venäjän olympiakomitean joukkueen Sergei Semenovin.

Elias Kuosmanen pui avaustappiotaan georgialaisjärkäleelle

Georgialaisjärkäle antoi kylmää kyytiä Elias Kuosmaselle: "Tuommoinen isät vastaan pojat -ottelu"

Raskaaseen sarjaan vain muutama kuukausi sitten siirtynyt Elias Kuosmanen hävisi olympialaisten avausottelunsa georgialaiselle Jakobi Kajaialle.

Elias Kuosmanen juhli painin olympiapaikan varmistusmista.

Elias Kuosmanen joutuu heti rajuun testiin – suomalaiset painijat saivat tärkeät apurit mukaan Tokioon

Painijat Elias Kuosmanen ja Arvi Savolainen aloittavat urakkansa Tokiossa sunnuntaina ja maanantaina. Yle Urheilun asiantuntija Jarkko Ala-Huikku arvioi Kuosmasen avausvastustajan.

Arvi Savolainen är iklädd jacka och leder en häst.

Arvi Savolainen hyppi lapsena takavoltteja poninsa selästä ja roikkui sukset jalassa hevosen perässä – miten ihmeessä hänestä tuli painimestari?

Oletko koskaan kuullut hiihtoratsastuskilpailusta? Sitä olympiapainija Arvi Savolainen harrasti nuoruudessaan. Etkö usko? Katso vaikka itse.

Kristiina Mäkelä landar i sanden.

Katso tästä sunnuntain olympiaohjelma ja tv-lähetykset

Kymmenen suomalaista kilpailee Tokion olympialaisissa sunnuntaina. Purjehduksessa Kaarle Tapper ja Tuula Tenkanen ovat mitalilähdöissä, Kristiina Mäkelä huipentaa päivän kolmiloikan finaalissa.

Elias Kuosmanen paini itsensä Tokion olympialaisiin raskaassa sarjassa.

Elias Kuosmasen tahdonvoima hämmästytti ja vakuutti syvästi jopa kaiken nähneen Venäjän painiekspertin – "En voi kuin kumartua hänen edessään"

Olympiapaikan hankkiminen uudessa painoluokassa oli Elias Kuosmaselta sen luokan suoritus, että kriittinen lajiasiantuntija Vladimir Ivanitskikin innostui.

Nelivuotias Julius haastaa isänsä, olympiapainija Jarkko Ala-Huikun tämän tuosta nurmikkopainiin. Erotuomarin tehtäviin pääsi toinen ilmajokelainen olympiapainija Tero Välimäki.

Tokion olympialaiset alkavat kohta, eikä painimatolla nähdä ainoatakaan eteläpohjalaista – jopa yli 110 vuotta vanha ketju katkeaa

Edellisen kerran olympialaisissa painittiin ilman pohjalaisia kisaajia vuonna 1908. Kisapaikan irtoaminen on nykyisin entistä vaikeampaa, arvioivat asiantuntijat: "Kaikki putket katkeavat joskus".

Siniasuinen Arvi Savolainen painii Nikoloz Kakhelashvilia vastaan.

Arvi Savolainen paini pronssia Puolassa

Arvi Savolainen saavutti sunnuntaina pronssia kreikkalais-roomalaisen painin ranking-kilpailussa Puolan Varsovassa.

Elias Kuosmanen paini toisen olympiapaikan Suomelle, Rauman Lukko finaaleissa 33 vuoden jälkeen, Helmareiden Hyyryselle neljäs Italian mestaruus ja naiset lentopallon EM-karsinnoissa

Elias Kuosmasen huima olympiapaikka ja Suomen päävalmentajan raivokas reaktio keräsivät hehkutusta Jälkihiessä: "Siinä on minulle urheilun ydin"

Kuosmasen lauantaina painima olympiapaikka keräsi ihastelua Jälkihiessä. Asiantuntijat arvostivat painijan ponnistelua isommassa painoluokassa. Myös päävalmentaja Marko Yli-Hannukselan välierävoiton kunniaksi esittämää tuuletusta arvostettiin.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle