Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Yhdysvaltain olympiajoukkueen entinen voimisteluvalmentaja teki itsemurhan – Sai 24 syytettä vain tunteja ennen kuolemaansa

John Geddertiä syytettiin muun muassa seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja ihmiskaupasta.

Moni suomalaispelaaja yrittää vaihtoehtoista tietä tennisammattilaiseksi, Yhdysvaltain yliopistoista on ponnistanut isoja tähtiä – "Loistava mahdollisuus"

Parikymmentä suomalaista tennispelaajaa pelasi ja opiskeli viime talvena Yhdysvaltain yliopistoissa. Eero Vasa ja Mariella Minetti ovat tyytyväisiä ratkaisuihinsa.

Näin lapset treenaavat silloin, kun tavoitteena on MM-kulta: "Tässä lajissa on oltava nuorena huipulla"

Kun joukkuevoimistelija haluaa menestyä, kovaa työtä vaaditaan lapsesta saakka. Treenitunteja kertyy parhaimmillaan 20 viikossa.

Seitsemän voimistelujoukkuetta ulkomailta harjoitteli Vantaalla huippuolosuhteissa ja söi 1 500 ihmiselle tarkoitettuja ruokia – maailmancupkisa vaihtui harjoitusleiriksi

Joukkuevoimistelun maailmancupkausi piti avata viikonloppuna Vantaalla. Koronavirus sotki suunnitelmat ja torstaina kisat jouduttiin perumaan viime hetkellä.

Alle 12-vuotiaat voimistelijat eivät saa enää meikata kilpailuihin ja hiusvärien käyttöä rajoitetaan – Voimisteluliitto hakee sääntöuudistuksella vastuullisuutta

Esteettisissä lajeissa, kuten voimistelussa, ulkonäköön liittyvät asiat opitaan usein jo lapsuusiän kilpailuissa.

Venäläiset juhlivat, OVO Team kolmanneksi – Mineteille jättipettymys

Joukkuevoimistelun maailmancup päättyi Budapestissa.

Minetit petrasi alkukilpailusta ja nappasi hopeaa maailmancupissa

OVO Team täydensi suomalaispäivän ottamalla pronssia.

HGK uusi team gymin Suomen mestaruutensa – "Kisat ovat bileet!"

Voimistelun SM-kisoja voi seurata Yle TV2:ssa ja Areenassa.

Minetit nappasi joukkuevoimistelun SM-kultaa – OVO Team jäi kakkoseksi

MM-hopeaa vajaa viikko sitten saanut Minetit sai pidettyä OVO Teamin takanaan myös SM-kisoissa.

Voimistelun SM-kisat keräävät kahdeksan lajin urheilijat Turkuun – huimien temppujen akrobatiavoimistelu houkuttelee harrastajia

Voimistelulajin yhteiset SM-kilpailut järjestetään viikonloppuna viidennen kerran. Turkuun kokoontuu lähes 1 000 voimistelijaa kilpailemaan kahdeksassa eri lajissa.

Miksi teinit lopettavat urheilun, ja miten sen voisi estää? Kemissä tiedetään ainakin yksi vastaus ja haussa on lisää

Koululle palkatun personal trainerin tehtävänä on pitää nuoret liikkumassa tekemällä urheilusta taas hauskaa.

Maanantai 20.5.2019 (tv)

Kesämökkejä vuokrataan nyt vilkkaasti. Hallitusneuvotteluissa puhutaan taloudesta. Suomi sai 2 mitalia joukkuevoimistelun MM-kisoissa. Helsingissä vietettiin viikonloppuna Hanami-juhlaa. Säätiedot.

Sunnuntai 19.5.2019 (radio)

Hallitusneuvottelut ovat jatkuneet jo 9 päivää. Sunnuntaina on vietetty kaatuneitten muistopäivää. Maailman suurimmat vaalit päättyvät Intiassa. Kansanradio on 40-vuotias. Minetit ja OVO Team pääsivät mitaleille. Hollanti voitti euroviisut.

Suomalaisilla vahva alku joukkuevoimistelun MM-kisoissa – Minetit toiselta sijalta MM-finaaliin

Minetit oli toinen ja OVO Team kolmas alkukilpailussa joukkuevoimistelun MM-kisoissa.

Konkarivalmentaja on todistanut joukkuevoimistelun muutosta fyysiseksi huippu-urheiluksi – nöyrästi töitä paiskiva OVO Team lumoaa lennokkaalla energiallaan

Nuori OVO Team joutui viime vuoden MM-kisoissa tyytymään neljänteen sijaan. Nyt tavoitteena on nousta takaisin mitalikantaan.

Valmentaja Titta Heikkilää ympäröinyt kritiikkimyrsky satutti, mutta lopulta vahvisti – Minetit janoaa MM-kultaa takaisin Tampereelle

Urheilijat, joukkuehenki ja koreografia ovat aiempaa paremmassa kunnossa, joten Minettien nousujohteisen kauden toivotaan huipentuvan jättipottiin.

Joukkuevoimistelussa tehdään suomalaishistoriaa – Veikko Pulkki otti rohkean hypyn naisten rinnalle

Suomessa on saatu nauttia joukkuevoimistelun menestyksestä useiden naisjoukkueiden saavuttamien MM-mitalien ansiosta. Nyt Sport Club Vantaan riveistä löytyy lajin ensimmäinen suomalainen sekajoukkue. 

Voimisteluliitto ei ole koskaan antanut valmentajalle toimitsijakieltoa Suomessa — kurinpitovaliokunnan pomo kertoo nyt mistä rikkeestä seuraa sanktio

Voimisteluliiton kurinpitolautakunnan puheenjohtaja Kristiina Rintala sanoo, että ensimmäisestä rikkeestä on annettava lievin mahdollinen seuraamus.

Tikkanen avasi rytmisen maailmancupin ennätyspisteillään

Olympiakarsintojen vuosi nostaa tasoa myös rytmisessä.

Suomalaiset jälleen mitaleilla joukkuevoimistelun maailmancupissa – Minetit paransi hienosti finaalipäivänä

Minetit juhli hopeaa ja OVO Team ylsi pronssille joukkuevoimistelun maailmancupissa.

Kirmes hioo EM-kuntoa Britanniassa, Saarenketo kaatui vaikeassa hypyssään

Kuusiottelija Oskar Kirmes on vaikeuttanut sarjojaan ja kaipaa niihin varmuutta.

Rajua kritiikkiä valmennusmetodeistaan saaneen Titta Heikkilän toiminnasta käynnistetään Voimisteluliiton kurinpitomenettely

Voimisteluliiton valmennuskulttuuriin liittyvässä selvityksessä selvisi, että joka neljäs voimistelija on kokenut valmentajan huutamista.

Kohuvalmentaja Titta Heikkilän valmennusmetodit tutkitaan – "Haluamme kantaa vastuuta ja rauhoittaa tilanteen"

Voimisteluliitto kertoo pyytäneensä Suomen urheilun eettistä keskusta selvittämään maailmanmestarivalmentaja Titta Heikkilän valmennusmetodeja.

Imatralla järjestetään historian ensimmäiset joukkuevoimistelun välinemestaruuskilpailut

Viikonlopuksi Imatralle saapuu lähes tuhat voimistelijaa ja heitä katsomaan odotetaan saman verran väkeä.

Minetit voimisteli maailmancupin päätöskilpailussa hopealle

Minetit sijottui toiseksi joukkuevoimistelun maailmancupin päätöskilpailussa pistein 38,200.

Huippuvalmentaja näpäyttää Voimisteluliittoa vaikenemisesta ja tuen puutteesta – "Olisi varmasti mahdollisuus palkata eri alojen ammattilaisia, jos se nähtäisiin tärkeäksi"

Olarin Voimistelijoiden päävalmentaja Anneli Laine-Näätänen vieraili Ylen Urheiluhullut-ohjelmassa ja otti kantaa kohuun joukkuevoimistelun kovista valmennusmetodeista ja voimistelijoiden painontarkkailusta.

Pyhittääkö tulos keinot? Kiira Korpi nosti huippu-urheilun pimeän puolen esiin, nyt Urheiluhullut selvittää vakavia ongelmia joukkuevoimistelussa

Urheiluhulluissa puhutaan maanantaina siitä, mitä kaikkea voi perustella huippu-urheilun armottomuudella.

Voimisteluliitto teettää valmennuskulttuurista ulkopuolisen selvityksen: ”Jokaisen tulee voida tuntea olonsa turvalliseksi”

Voimisteluliiton puheenjohtajan Kaisa Vikkulan mukaan liitossa tarvitaan nyt nykyisestä valmennustilanteesta luotettava yhteenveto.

Tamperelaisseuran entinen pomo kertoo, miksi rankkaa kritiikkiä saaneen valmentajan toimintaan oli pakko reagoida – "Ongelmia oli siinä, miten urheilevalle lapselle puhutaan ja miten hänen ihmisarvonsa nähdään"

Urheilulehti kertoi keskiviikkona voimisteluvalmentaja Titta Heikkilästä, joka valmensi Minetit maailman huipulle. Tampereen voimistelijat saivat tarpeekseen Heikkilän rajusta valmennustavasta, jota hän käytti myös lapsiin.

Kritiikkiä metodeistaan saanut voimisteluvalmentaja ottaa syytökset raskaasti, mutta valmennukseen kohu ei vaikuta: "En koe, että joudun muuttamaan tyyliäni, mutta haluan kehittää sitä"

Minetit joukkuevoimistelun maailmanmestaruuteen kahdesti valmentanut Titta Heikkilä ei koe, että hän joutuisi Urheilulehdessä esitetyn kritiikin takia muuttamaan valmennustyyliään.

Voimisteluliitto vastustaa epäasiallista käytöstä, mutta vaikenee kohuvalmentajan toiminnasta: "En ole ollut seuraamassa hänen valmennustaan"

Voimisteluliiton pääsihteeri Maria Laakso sanoo, että liitto ei hyväksy minkäänlaista epäasiallista käytöstä. Titta Heikkilän valmennusmetodeihin Laakso ei halua ottaa kantaa.

Urheilulehti: Palkittu valmentaja on nöyryyttänyt ja pelotellut nuoria voimistelijatyttöjä – maailmanmestaruuksien taustalla rajut valmennusmetodit

Minetit joukkuevoimistelun maailmanmestaruuksiin valmentanut Titta Heikkilä on Urheilulehden artikkelin mukaan käyttänyt rajuja keinoja saadakseen valmennettavistaan kaiken irti.

Minetit saa 5000 euroa Tampereen kaupungilta

Myös nyrkkeilijät Elina Gustafssonin ja Mira Potkonen sekä golfaaja Aleksi Myllymäki savat palkinnon.

Pariisista tuli kakkossija, Minetit taistelee joukkuevoimistelun cup-voitosta

Minetit nappasi kakkossijan Pariisin maailmancupista. Joukkue on ennen cupin viimeistä osakilpailua pisteen päässä johtavasta Madonna-joukkueesta.

Minetit tyytyväisiä MM-hopeaan: "Pisteet olivat paremmat kuin kuukausi sitten"

Tampereen Sisun Mineteille MM-hopea tuntui realistiselta saavutukselta.

Mineteille hopeaa joukkuevoimistelun MM-kisoissa

Venäläisjoukkue Madonna voitti joukkuevoimistelun maailmanmestaruuden Budapestissa.

Tampereen Sisun Minetit tavoittelee joukkuevoimistelun maailmanmestaruutta Budapestissa

Minettien valmentajat olivat tyytyväisiä alkukilpailun jälkeen.

Suomella kovat tavoitteet joukkuevoimistelun MM-kisoihin – Minetit haluaa uusia maailmanmestaruuden

Tulevan viikonlopun MM-kisoista on tulossa jälleen tiukka Suomi–Venäjä-maaottelu. Suomi lähtee hakemaan kisoista kahta MM-mitalia.

Jättikorvauksista alustava sopu Yhdysvaltain voimistelujoukkuetta ravistelleessa hyväksikäyttöskandaalissa – uhreille ennennäkemättömät puoli miljardia dollaria

Miljoonakorvausten maksaja on Michigan State -yliopisto, jonka palkkalistoilla Yhdysvaltain voimistelumaajoukkueen entinen lääkäri Larry Nassar oli.

Minetit nousi EM-hopealle

Tampereen Sisun Minetit on saavuttanut EM-hopeaa Tallinnassa käydyissä joukkuevoimistelukilpailuissa.

Minetit vei mestaruuden niukasti – OVO Team hävisi hallitsevalle maailmanmestarille puoli pistettä

Alkukilpailun jälkeen johtanut Minetit kesti paineet ja otti joukkuevoimistelun Suomen mestaruuden.

Minetit maailmancupissa voittoon - "Voimme vielä parantaa"

Tamperelaisjoukkue voimisteli Vantaalla huippupisteet.

Suomen maailmanmestarivoimistelijoilla riitaisa seuranvaihto takana, mutta yhä vain menestys mielessä: "Urheilijoihin tämä muutos ei ole vaikuttanut millään lailla"

Joukkuevoimistelun hallitseva maailmanmestari Minetit viimeistelee kuvioitaan uuteen kilpailukauteen. Yle Urheilu kävi katsomassa, mitä hallilla tapahtuu aamulla puoli kahdekselta.

"Selviytyneet soturisiskot" näyttivät voimansa – jo yli 120 voimistelijaa todistanut USA:n voimistelujoukkueen lääkäriä vastaan

Yhdysvaltalaisvoimistelijoiden seksuaalisesta ahdistelusta syytetyn lääkärin oikeudenkäynnissä yhä useammat tytöt ja naiset ovat kertoneet kammottavista kokemuksistaan.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle