Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Britney Spears pyysi tuomaria lopettamaan 13 vuotta jatkuneen holhouksen – "Haluan elämäni takaisin"

– Olen sanonut olevani iloinen ja ok. Olen traumatisoitunut. En ole iloinen, en pysty nukkumaan, Spears sanoi tuomarille

Finentry-koronatestipalvelu Suomeen tuleville otetaan käyttöön myös Varsinais-Suomessa

Sovelluksen avulla pystyy varaamaan etukäteen ajan koronatestiin. Sen tarkoitus on nopeuttaa rajamuodollisuuksia.

Uudet maahantulomääräykset voimaan tänään Lapin rajoilla – yhden rokotteen saaneelle rajanylittäjälle suositellaan testiä kolmen vuorokauden kuluttua

Tästä päivästä lähtien kaksi rokotusta saaneiden ei tarvitse käydä koronatestissä, jos viimeisimmästä rokotteesta on vähintään kaksi viikkoa. Testiin ei ohjata myöskään niitä, joilla on todistus yhdestä vähintään kaksi viikkoa sitten saadusta rokotteesta tai todistus puolen vuoden sisällä sairastetusta koronataudista.

Maahan tulevien pakollisiin terveystarkastuksiin muutoksia Lapissa: kahden viikon takaisella koronarokotteella vapautuu testistä

Lapin aluehallintovirasto on muuttanut määräystään Suomeen tulevien pakollisesta terveystarkastuksesta. Koronarokotteen saaneen ei enää jatkossa tarvitse mennä koronatestiin, jos rokotuksesta on aikaa vähintään kaksi viikkoa.

Turistin tie Norjaan silottuu entisestään: Näätämökin on nyt auki

Norja on avannut Näätämön rajanylityspaikan. Norjaan pääsee nyt lähes vapaasti, Suomeen tulijoille tehdään koronatesti.

Muutama suomalainen matkailija on kieltäytynyt koronatestistä Ruotsin rajalla: yksi kieltäytyjä työllistää viranomaisia tuntikausia

Pakollisesta terveystarkastuksesta kieltäytyminen työllistää esimerkiksi tartuntatautilääkäriä ja siihen käytetty aika on pois esimerkiksi tartunnanjäljityksestä.

Joku ohittaa päivittäin pakolliset koronatestit Turun satamassa – Turku tekee karkurista aina ilmoituksen poliisille

Koronatestit ovat pakollisia tällä hetkellä Suomeen tuleville matkustajille, jotka eivät ole esittäneet lähtöselvityksessä negatiivista koronatestitodistusta aluehallintoviraston päätöksellä.

Viruksen kulkua hillitsevät poliisit lähtivät rajalta – ostosmatkailun Ruotsiin pelätään kasvavan, samoin lännestä tulevien tartuntojen

Ruotsi ei vaadi enää maahantulijoilta negatiivista koronatestitulosta. Esimerkiksi Oulussa pelätään suomalaisten pyrkivän nyt Norrbotteniin, jossa tartuntatilanne on yhä huono, vaikka maanantaina kohenemisesta saatiin ensimmäisiä toivon merkkejä.

Poliisikouluun hakeva voi nyt tarkistaa, mitkä sairaudet estävät poliisiksi pääsyn – esimerkiksi hoidettu masennus ei ole este

Poliisikoulutukseen valituille tehdään ennen lopullista valintaa muun muassa terveystarkastus ja huumausainetestaus. Valinta voi tyssätä tiettyihin sairauksiin, jotka on lueteltu lääkäreille tarkoitetussa terveystarkastusohjeessa.

Jalkapallon EM-kisat huomioidaan Nuijamaan raja-asemalla – terveystarkastuksia tehdään Suomen ottelupäivinä myös yöllä

Suomi pelaa Pietarissa kesäkuun 16. ja 21. päivänä. Terveysneuvonta ja koronatestaus ovat Nuijamaalla avoinna otteluja seuraavina öinä.

Pakolliset terveystarkastukset Suomeen tulijoille kaikilla Lapin rajanylityspaikoilla

Lapin aluehallintoviraston määräys on voimassa 1. kesäkuuta alkaen. Avi määräsi terveystarkastukset pakollisiksi, koska vapaaehtoisesti niihin osallistui vain kolmasosa maahantulijoista.

Pakolliset koronatestaukset jatkuvat Varsinais-Suomen rajanylityspaikoilla

Lounais-Suomen aluehallintovirasto jatkaa pakollisia terveystarkastuksia kesäkuun ajan. Turussa ja Naantalissa Suomeen tulevat matkustajat on määrätty avin päätöksellä pakolliseen terveystarkastukseen, eli käytännössä koronatestiin jo useiden viikkojen ajan. 

Suomen kiintiö täyttymässä Kreikan alaikäisten pakolaisten osalta – Suomeen tulleet lähes kaikki sovitut alaikäiset hakijat

Suomi on luvannut sijoittaa 175 alaikäistä Välimeren vaikean turvapaikkatilanteen takia. Suurin osa saapuneista on Afganistanista ja Somaliasta.

Terveystarkastukset jatkuvat raja-asemilla kesäkuun loppuun asti – eivät koske raskaan liikenteen henkilöstöä

Vaalimaan ja Nuijamaan rajanylityspaikkojen henkilöliikenteessä tehdään jatkossakin terveystarkastuksia.

Rajanylittäjät eivät ole vielä löytäneet toista reittiä Tornion ja Haaparannan välillä

Mehiläisen testausryhmä odottelee Krannikadun varrella valmiudessa - Vain muutamia testattavia lauantaina aamupäivällä

Pakolliset terveystarkastukset alkoivat Torniossa, rajalle tulossa toinen testauspiste

Lapin aluehalintoviraston päätöksellä Torniossa maahantulevat ihmiset testataan toukokuun loppuun asti. Testiin ei tarvitse mennä, mikäli voi esittää testistä vapauttavan todistuksen. Rajan ylitse töissä käyviä koskevat määräykset jatkuvat entisellään.

Lapin rajoilla aletaan kerätä Suomeen tulijoista tietoja sähköiseen järjestelmään – paperilomakkeet jäävät historiaan

Järjestelmä on käytössä kaikilla muilla 12 Lapin raja-asemalla paitsi Torniossa ja Ylitorniolla.

Ruotsista Tornioon tuleville pakollinen terveystarkastus perjantaista lähtien – tarkastuksesta kieltäytyminen voi johtaa seuraamuksiin

Avin päätöksen taustalla on Pohjois-Ruotsin yhä pahentunut koronatilanne. Jos maahantulija kehoituksesta huolimatta kieltäytyy menemästä koronatestiin, voi kunnan tartuntataudeista vastaava lääkäri määrätä hänet karanteeniin tai eristykseen.

Lapin avi harkitsee pakollisia terveystarkastuksia Tornion rajalle ensi viikosta lähtien

Päätöksellä määrättäisiin kaikki maahantulijat osallistumaan pakolliseen terveystarkastukseen Tornion rajalla, koska viime aikoina Tornion rajanylityspaikalla moni rajanylittäjä on kieltäytynyt terveystarkastuksesta.

Pirkkalassa valmistaudutaan rajojen avautumiseen – kunta ostaa lentokentän koronatarkastukset ulkoa

Pirkkalassa varaudutaan siihen, että reittilennot ulkomailta voivat alkaa jo kesäkuussa. Kunta on kilpailuttanut maahantulevien terveystarkastukset. Kaupunginhallitus päättää hankinnasta ensi maanantaina.

Suomi saattaa vaatia jo kesällä negatiivisen korona­testin maahan saapuvilta – nykyinen maahantulomalli voisi ajaa satamat kaaokseen

Sosiaali- ja terveysministeriö valmistelee uutta maahantulomallia, joka tiukentaisi rajakontrollia. Suomi ei nyt edellytä maahan saapuvilta negatiivista koronatestitodistusta. Sen sijaan matkajärjestäjät, varustamot ja lentoyhtiöt saattavat vaatia negatiivista testitulosta.

Koronan takia rästiin jääneitä koululaisten terveystarkastuksia jatketaan mahdollisesti vielä syksylläkin

Viime viikolla Turun sosiaali- ja terveyslautakunta päätti lisätyöntekijöiden rekrytoinnista lasten ja nuorten mielenterveystyöhön. Samalla päätöksellä rekrytoidaan myös neljä kouluterveydenhoitajaa.

Eksote kehottaa 55 täyttäneitä eteläkarjalaisia tekemään itse terveystarkastuksen

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri lähettää 55 vuotta täyttäneille eteläkarjalaisille sähköisen tai oikean kirjeen, jossa vastaanottajaa kehotetaan tekemään terveystarkastus Omaolo-digipalvelussa.

Rajavartiolaitos: Ilmeisen väärennettyjä koronatestitodistuksia liikkeellä kymmenittäin

Todistuksilla on pyritty välttämään pakolliset terveystarkastukset rajanylityspaikoilla.

Avin määräys pikaisesti käytäntöön: satojen työntekijöiden koronatestaus aloitetaan Länsi-Suomen tuulivoimatyömailla heti alkuviikosta

Testattavat työskentelevät Teuvalla, Kurikassa, Kauhajoella, Kristiinankaupungissa ja Porin seudulla.

Tuulivoimatyöntekijät määrättiin pakolliseen terveystarkastukseen Etelä-Pohjanmaalla

Koronavirustartunnat leviävät tuulivoimatyömailla ulkomaisen työvoiman keskuudessa. Paikalliset terveysviranomaiset pyysivät aluehallintoviraston apuun, jotta tilanne saataisiin hallintaan.

Vancouver Canucksin paluu lykkääntyi NHL:ssä

Koronaa sairastaneet pelaajat tarvitsevat lisää aikaa toipumiseen ja valmistautumiseen.

Kainuun koronatilanne on rauhoittumassa – ilmaantuvuusluku pudonnut puoleen viikontakaisesta

Pääsiäisenä ei kirjattu yhtään uutta koronatartuntaa.

Jokainen maahantulija ohjataan pakolliseen koronatestiin Varsinais-Suomen rajanylityspaikoilla – avin määräys voimaan perjantaina

Lounais-Suomen aluehallintovirasto on tehnyt päätöksen matkustajien pakollisista terveystarkastuksista Turun ja Naantalin satamissa sekä Turun lentokentällä.

Rajanylityspaikkojen koronatestaus jatkuu toukokuun loppuun saakka – Vartiuksessa ei ole todettu tartuntoja lähes kahteen kuukauteen

Kaikkien maahantulijoiden edellytetään osallistuvan koronatestiin, ellei henkilöllä ole esittää luotettavaa testistä vapauttavaa selitystä. 

AVI: Rajanylityspaikoilla jatketaan koronatestausta

Määräys koskee Oulun kaupunkia, Kuusamon kaupunkia ja Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymää ja se on voimassa toukokuun loppuun saakka.

Pakolliset terveystarkastukset alkavat Nuijamaan raja-asemalla huhtikuun alussa – muiden rajanylityspaikkojen terveystarkastuksille jatkoaikaa

Etelä-Suomen aluehallintoviraston määräyksestä pakollisia terveystarkastuksia on tehty matkustajille Helsinki-Vantaan lentoasemalla, Helsingin matkustajasatamissa sekä Vaalimaan rajanylityspaikalla.

Turun lentokentän matkustajille pakolliset koronatestaukset

Turun lentokentälle on saapunut korona-aikana vain yksi lento viikossa.

Opiskelija-asuntolaan terveystarkastuksia ja ruoka-apua, poliisi valvoo karanteenia – näin korona kiristi otettaan Turussa tällä viikolla

Pahasti vaikeutunut koronatilanne toi Turussa maskisuosituksen kaikille koululaisille, pienimmistä lähtien.

Eduskunta hyväksyi koronapakkotestausta selventävän lain

Pakkotestauksia on jo määrätty, viimeksi perjantaina Turussa opiskelija-asuntolaan.

Avi ei toistaiseksi määrää lisää opiskelija-asuntoloita pakolliseen terveystarkastukseen Turussa

Lounais-Suomen aluehallintovirasto on Turun kaupungin pyynnöstä määrännyt pakollisen terveystarkastuksen yhteen opiskelija-asuntolaan.

Avi määräsi turkulaisen opiskelija-asuntolan asukkaat pakolliseen terveystarkastukseen – käytännössä koronatesteihin

Tarkastukseen määrätyssä asuntolassa asuu 65 ihmistä, joista yhdeksän on antanut positiivisen tuloksen koronavirustestissä.

Lounais-Suomen aluehallintovirasto keskustelee perjantaina mahdollisista pakollisista rajatarkastuksista Varsinais-Suomessa

Avi kokoontuu käsittelemään mahdollista laajaa terveystarkastuspakkoa Turun, Naantalin, rajavartiolaitoksen ja muiden edustajien kanssa perjantaina puolilta päivin. 

Pakolliset terveystarkastukset alkoivat rajoilla – yksi sote-yhtymä sai vapautuksen

Kymsoten mukaan toimintaohjeet pakollisissa tarkastuksissa ovat selvät, mutta se ei estä koronaviruksen leviämistä rajan yli.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto: Rajoille pakollinen terveystarkastus riskimaista saapuville – kieltäytymisestä voidaan rangaista

Päätös koskee Helsingin satamiin, Helsinki-Vantaalle ja Vaalimaalle saapuvia rajanylittäjiä. Vaalimaalla testeistä kieltäytyneitä on ollut viime aikoina vain vähän, kertoo johtajaylilääkäri.

Länsirajan tiukennukset ovat helpottaneet Tornion koronatilannetta, lieveilmöinä ovat väärennetyt koronatestitulokset ja testien välttelijät

Torniossa on selvitty vaikeasta koronatilanteesta, pariin päivään ei ole tavattu uusia tapauksia.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle