Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Historiavisa: Miten kuppari yritti auttaa potilasta? Entä miten hammassärkyä ennen hoidettiin?

Lääketieteen kehityksen myötä monet taudit on kukistettu.

12-varpainen seitsenottelija voitti Aasian kisoissa ja vaati uusia kenkiä

Swapna Barman kärsi jalkakipujen lisäksi hammassärystä.

Dental patients in Vantaa to tell AI computers 'where it hurts'

People in Vantaa with a toothache or other dental problem may now receive their first consultation from an artificially intelligent computer rather than a dentist's receptionist or hygienist. One of Finland's first AI-based preliminary patient care systems just opened to the public in the capital region city.

Naurista vatsantäytteeksi, hermomyrkkyä hammassärkyyn – kasviarkeologi selvittää vuosisatoja vanhojen puutarhojen saloja

Teija Alanko penkoo maanäytteitä ja etsii merkkejä kauan sitten kadonneiden puutarhojen kasveista.

Tykyttääkö poskessa? Hammas saattaa tulehduttaa poskiontelon tai toisin päin

Tuntuuko siltä kuin olisi poskiontelotulehdus? Vierailu lääkärillä saattaa vaihtua reissuksi hammaslääkärille. Sama saattaa tapahtua toisin päin, sillä tulehdus takahampaassa voi kuljettaa bakteerit poskionteloon ja tulehduttaa sen.

Finland cuts cash support for asylum seekers

As Finland grapples with a wave of asylum seekers, authorities have moved to reduce the level of direct financial support they pay to incoming families. The Finnish Immigration Service told Yle it’s now giving families 10 percent less cash than in 2009.

Satoja vuosia vanha huumekasvi voi vaania pihallasi – "Ihminen saattaa riisua itsensä alasti eikä muista mitään"

Hullukaali saattaa odottaa jopa tuhat vuotta maan sisällä ennen kuin se puhkeaa kukkaan vain kuollakseen taas pois. Harvinainen, myrkyllinen, hermomyrkkyjä sisältävä kasvi on tuotu mitä luultavammin Suomeen rohdoskasviksi.

Kandit-sarjan uudet jaksot Yle TV2 joulukuussa 2015

Kandit-sarjan 3. kaudella hammaslääkäreiden kandikesä

Merirosvo Mustaparran laivasta löytyi välineitä kupan ja muiden sairauksien hoitoon

Yhdysvaltain rannikolta löytynyt hylky on paljastanut arviolta kolme viidesosaa salaisuuksistaan. Viimeisimpien joukossa on runsaasti välineitä, joilla merirosvot yritettiin pitää taistelukunnossa.

Hampaat – hoidettiin niitä ennenkin

Hammashoitajat pappi, lukkari, talonpoika, kuppari

Hammaspäivystys paranee – kunnissa tuskaillaan kustannuksia

Hammassäryt hoidetaan jatkossa nykyistä nopeammin. Nytkin suurissa kaupungeissa on päässyt julkisen terveydenhuollon järjestämään hammashuollon päivystykseen myös iltaisin ja viikonloppuisin. Harvaan asutuilla alueilla päivystys on saattanut toimia viikonloppuna vain aamupäivällä. Kasvukeskusten ulkopuolella mietitään nyt, mistä lisäresurssit kaivetaan.

3D-tekniikka antoi kasvot roomalaisajan Britannian mustalle naiselle

Eastbournen museo pyrkii selvittämään mahdollisimman paljon muistakin muinaisista vainajista, jotka ovat luina museon kokoelmissa. Nykytekniikalla voidaan saada selville muun muassa se, mitä he eläissään pääasiassa söivät.

Raumalla suun terveydenhuolto toimii lainvastaisesti

Aluehallintovirasto on todennut, että Rauma ei ole järjestänyt kiireellistä suun terveydenhuoltoa lainmukaisesti. Virasto kehottaa Raumaa pikaisiin toimenpiteisiin.

Liika istuminen on yhtä vaarallista kuin tupakointi

Yli puolet naisten niska-hartiaongelmista johtuu huonosta lihaskunnosta.

Blogi: Voitoton viikonloppu

Mennyt kevät on ehkä ollut jopa paras sitten hurjien nuoruusvuosien. Pyörä on kulkenut hyvin, voittoja on kertynyt ja olen ollut aika vetreä. Pyörällä on ollut melko mukava ajaa lukuun ottamatta muutamia ikäviä särkyviikkoja.

Hammashoitolakia rikotaan kunnissa

Sosiaali- ja terveysministeriö painostaa kuntia takaamaan lainmukaisen, ympärivuorokautisen hammashoitopäivystyksen. Kunnissa pidetään uudistusta taloudellisesti raskaana ja lääketieteellisesti turhana.

Blogi: Hevoskategorian kolmonen

Gardan voitosta seurannut viikko ei ollut niin ruusuinen kuin toivoin. Maanantain sain vielä nauttia hyvästä mielestä ja hymyillä. Tiistaina alkoivat kuitenkin kamalat hammassäryt, jotka pakottivat miehen makaamaan sängyssä pipo syvällä päässä. Oli todella tuskaista ja lenkit jäivät tunnin mittaisiksi väkisin ajeluiksi.

Hammaslääketieteen historiaa

Omien hampaiden säilyttämisestä tärkeää vasta 60-70-luvuilla

Äidin ksylitoli suojaa lasta hammassäryiltä

Kun äiti käyttää säännöllisesti ksylitolia, lapsi saa pitkäkestoista suojaa kariesbakteereja vastaan. Ensimmäinen reikä lapsen maitohampaisiin ilmestyy useita vuosia myöhemmin kuin verrokkiryhmässä.

Satasen olympiavoittaja kiinni kielletystä aineesta

Naisten sadan metrin pikajuoksun hallitseva olympiavoittaja Shelly-Ann Fraser on jäänyt kiinni kielletyn aineen käytöstä. Jamaikalaisen dopingnäytteestä löydettiin kiellettyä kipulääkettä Timanttiliigan Shanghain osakilpailun jälkeen toukokuussa.

Espoo karsii terveyspalvelujaan tuntuvasti

Espoo aikoo supistaa tuntuvasti terveys- ja sosiaalipalvelujaan. Kukkaron nyörejä pitää kiristää 150 miljoonalla eurolla. Hoitoa saa jatkossa nykyistä suuremmissa yksiköissä.

Terveysruokaa suoraan kuusesta

Alkukevään lämpimät säät ovat saaneet kuusen nuoret versot eli kuusenkerkät hyvälle alulle. Ennusteiden mukaan niiden pitäisi olla ensi viikolla keräilykokoisia Keski-Suomessa. Kerkistä voi valmistaa monenlaista terveellistä syötävää ja juotavaa.

Lastenlaulufinalistit valittu

Salossa pidettävän Vuoden Lastenlaulu -sävellyskilpailun tämän vuoden finalistit on valittu lähes sadan ehdotuksen joukosta. Laulujen aiheet ulottuvat kottikärryistä vahtikoiran vapaapäivään.

Lapin hammaslääkäripäivystys selvisi ilman ongelmia

Lapin kuntien yhteinen hammaslääkäripäivystys on osoittanut toimivuutensa. Arkipyhinä ja viikonloppuisin järjestetty yhteinen hammaslääkäripäivystys on hanketta koordinoivan hammaslääkärin Aino Paanasen mukaan onnistunut hyvin. Yhteispäivystyksen ensimmäisen vuoden aikana päivystyksessä on kaynyt enimmillään viisi potilasta päivystyspäivänä.

Hammassäryt piinasivat muinaisia egyptiläisiä

Hammassärky oli mitä tavallisin piina muinaisessa Egyptissä, kertoo tuhansien egyptiläisen muumioiden terveydentilan kartoitus, joka oli samalla yritys selvittää heidän kuolinsyynsä. Muinaisista vainajista ei ole aiemmin tehty yhtä järjestelmällistä terveystutkimusta.

Kipupotilaat kaipaavat lisää ryhmäterapiaa

Kivun lievitykseen etsitään jatkuvasti uusia keinoja. Kasvavan kipupotilasmäärän takia erityisesti kivunhallintaryhmiin on koko ajan enemmän tulijoita kuin niihin mahtuu.

Ulkomaanloman kolhuistakin korvauksia Kelasta

Kymmenettuhannet suomalaiset tarvitsevat vuosittain sairaanhoitoa ulkomailla. Heidän Kela-korvauksensa käsitellään Kuusankoskella.

Hammaslääkäripäivystys keskittyy

Äkillinen kova hammassärky saattaa johtaa pitkiin ajomatkoihin päivystävälle lääkärille. Hammaslääkäripäivystyksen siirtyessä Kotkaan maakunnan pohjoisimmasta kolkasta matkaa kertyy yli 100 kilometriä.

Hermanni tekee hammastaikoja

Avuksi löytyy äitiliinin hammastaikaresepti.

Kunnista tukea kesämökkiläisten palvelujen parantamiselle

Valtaosa YLE Uutisten tekemään selvitykseen osallistuneista kunnista kannattaa kesämökkiläisten palvelujen ja oikeuksien parantamista.

Poliisi: Knut-pennun uhkaus perätön

Saksan poliisi pitää jääkarhunpentu Knutia kohtaan tehtyä tappouhkausta perättömänä.