Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Suurmarkkinat tuo Lappeenrantaan myyjiä ympäri maailmaa – tapahtumassa tiukat turvatoimet koronan takia

Ensi viikolla Lappeenrannan Satamatorilla järjestettävillä suurmarkkinoilla on myyjiä 25 eri maasta.

Kaskisten satamassa vilkas huhtikuu

Pakkausmateriaaleja ja puhdasta sellua laivataan nyt maailmalle kovaa tahtia.

Jyväskyläläisyritys iskee koronaa vastaan uudella luonnontuotteella – desinfioivasta suihkeesta odotetaan vientimenestystä

Koronapandemia innoittaa monia yrityksiä keksimään uusia tuotteita. Yksi niistä on jyväskyläläinen Woimet Oy.

Öljyn hinta sukelsi taas alhaisimmalle tasolleen pariinkymmeneen vuoteen

Öljymaiden tuotantoleikkaukset eivät ole pysäyttäneet hintojen laskua.

Wall Streetillä jälleen syöksypäivä – osakkeet ovat halvenneet kuukaudessa 20 prosenttia

Markkinoilla pelättiin keskiviikkona, että Yhdysvaltain hallinnon toimet talouden koronaviruksen taloudellisten vaikutusten lieventämiseksi ovat riittämättömiä.

Ulkolinja: Kiinan uusi silkkitie – idän talousmahti laajentaa vaikutusvaltaansa maailmalla

Kiina on investoinut miljardeja noustakseen talousmahdiksi.

Merilappilaiset yritykset perehtyvät Aasiaan – "Kun tulimme takaisin Kiinasta, tuntui kuin olisimme palanneet ajassa 20 vuotta takaisin päin"

Kemin Digipoliksen Asian Desk -hanke on jo osoittanut, että kulttuurieroihin pitää perehtyä, jos mielii Aasian markkinoille.

Kevitsan kaivoksen emoyhtiön tulos putosi metallien maailmanmarkkinahintojen mukana

Boliden teki Q2:lla liikevoittoa yli kolmanneksen vähemmän kuin vuosi sitten.

Liperiläinen yritys vie puisia kännykkämastoja maailmalle

30- ja 40-metristen mastojen osat valmistetaan Keski-Suomessa ja ne kuljetetaan pystytyspaikoille 10 metrin paloina.

Lappeenrantalainen Flowrox osti ruotsalaisen suodatinvalmistaja NovaTekin

Lappeenrantalaisyritys vahvistaa asemaansa teollisuusventtiileiden ja -pumppujen maailmanmarkkinoilla.

Tervakapitalismi alisti ja osallisti 1800-luvun kainuulaisia

Uuden tutkimuksen mukaan tervatalouden myötä kainuulaiset olivat yhä enemmän maailmantalouden armoilla, mutta myös sen osasina.

Food prices back on the rise after four years of markdowns

Food prices are going up again on world markets, and the increase is starting to be reflected in Finland's supermarkets.

Tilastokeskus: "Hyvästit halpuutukselle" – ruoan hinta kääntynyt nousuun

Tilastokeskuksen kehittämispäällikkö arvioi blogikirjoituksessaan, että elintarvikkeiden hintojen nousu tulee jatkumaan pitkään.

Outokummun toimitusjohtaja Trumpin terästulleista: "Ei suurta vaikutusta Suomeen"

Toimitusjohtaja Roeland Baanin mukaan tullit eivät vaikuttaisi Suomeen suuresti. Outokummun tuottavuus voi kuitenkin kärsiä muilla alueilla, mikä vaikuttaa myös kotiin päin.

Trumpin terästullit osuvat helposti omaan nilkkaan – voivat johtaa polkumyyntiin ja Yhdysvaltain tuotannon supistumiseen

Terässota kääntyy helposti Yhdysvaltoja itseään vastaan ja vaarantaa arviolta 200 000 terästeollisuuden työpaikkaa.

Voin kysyntä kasvaa kuin rasvattu – hinta yli kaksinkertaistui vuodessa

Voi maistuu nyt siihen malliin, että meijerit eivät pysy enää kasvavan kysynnän vauhdissa. Siksi maailmanmarkkinahinta on yli kaksinkertaistunut vuoden aikana.

Trumpin sana painaa Suomenkin bensapumpuilla – viisi syytä miksi luvassa on hintojen nousua

Viime kevään halvasta bensasta on vain muisto jäljellä. Tänä kesänä hintojen odotetaan nousevan, mutta Yhdysvaltojen politiikka ratkaisee paljon.

Analyysi: Vahvistunut rupla saa venäläiset taas Suomeen, mutta vain keskiluokan

Ulkomaille lähteminen tuntuu venäläisistä helpommalta, kun talousnäkymät eivät ole niin synkät, kirjoittaa Moskovan-toimittajamme Erkka Mikkonen.

Bank of Finland head: Recession over, but competitiveness drive must continue

Erkki Liikanen, Finland's seasoned central bank director, says the recession is officially over, but there is still much work to do to improve Finland's competitiveness on world markets.

Öljy siivittää Venäjän taloutta – jopa vararahastot alkavat täyttyä

Juuri kun valtion vararahastossa alkoi pohja häämöttää, öljy kallistuu ja alkaakin täyttää rahastoja uudelleen. Tosin maailmanmarkkinat voivat aina yllättää.

Analyysi: Nikkelin hinta romahti, ja se on karu muistutus Outokummulle – sekä Terrafamelle

Nikkelin hinta tuli tänään roimasti alas maailmanmarkkinoilla. Uutinen on erittäin huono suomalaisille Outokummulle ja Terrafamelle, taloustoimittaja Jari Järvinen kirjoittaa.

Opecin ulkopuoliset maat supistavat öljyntuotantoa

Yhdentoista maan tekemä sopimus on historiallinen. Mukana on yli puolet maailman öljyntuottajamaista.

Vapo etsii mahdollisuuksia vedenpuhdistuksesta – Uusi tehdas työllistää 200 ihmistä

Valtionyhtiö Vapo sijoittaa 50 miljoonaa euroa uuteen laitokseen, joka sijoitetaan yhtiön mukaan joko Haapavedelle, Ilomantsiin tai Seinäjoelle.

Meksikon valtiovarainministeri erosi - Trumpin vierailu viimeinen niitti

Meksikon hallituksen odotetaan lähipäivinä kertovan tiukoista säästötoimista. Luis Videgarayn kaudella maan talous on kääntynyt laskuun.

Venezuela valmistautuu levottomuuksiin – presidentti halutaan vaihtoon

Venezuelassa oppositio laajentaa presidentin vastaiset mielenosoitukset tänään maaseudulle. Vuosia jatkunut talouskriisi on romahduttanut sosialistipresidentti Nicolás Maduron kansansuosion.

Isot yritykset vievät pienempiä maailmalle – "Ovat toimineet veturina meille"

Kun yritys hakee kansainvälisiä yhteistyökumppaneita, erottuminen muista ja panostukset markkinointiin nousevat keskeisiksi. Yritykselle on myös merkittävää hyötyä, jos se onnistuu saamaan vetoapua isommalta toimijalta. Kotkalaisyritys haki vauhtia toiminnalleen tänään alkaneesta kasvutapahtumasta.

Nordea jatkaa synkistelyä: maailmantalous matelee ja Suomi ajautuu marginaaliin

Nordea ennustaa Suomelle prosentin talouskasvua täksi vuodeksi. Yksityiseen kulutukseen ja rakentamiseen nojaava kasvu ei kuitenkaan riitä pitkälle, pankki varoittaa.

Ikea haalii suuria määriä metsää Euroopassa

Ruotsalaisen ATL-lehden mukaan Ikea on noussut Romaniassa suurimmaksi yksityiseksi metsänomistajaksi.

Terrafamen toimitusjohtaja: "Tilanne näyttää paremmalta kuin uskalsimme suunnitella"

Valtion omistaman Terrafamen johto uskoo vakaasti nikkelikaivoksen tuotantoon ja yksityisen rahoituksen löytymiseen. Metallien maailmanmarkkinahinta on kehittynyt suotuisasti, ja kaivoksella on pystytty vähentämään ylimääräisiä vesiä.

Patria laajentaa lentäjäkoulutusta ja tähtää kansainvälistymiseen: "Maailmassa on iso lentäjätarve"

Patrian liikennelentäjäkoulutus muuttaa Helsingistä Pirkkalaan. Yhtiö tähtää muuton jälkeen entistä enemmän maailmanmarkkinoille.

Öljyn hinta laskussa Turkin kaappausyrityksen jälkeen

Turkin vallankaappausyrityksellä oli heijastusvaikutuksia myös öljyn maailmanmarkkinahintaan. Öljyn hinta laski, kun hermostuneisuus markkinoilla hiipui Turkin hallituksen selvittyä kaappausyrityksestä.

Suomalaisyhtiö toimittaa YK:lle oppimisalustan

Suomalainen teknologiayhtiö Claned Group toimittaa YK:lle tekoälyä sisältävän ohjelmiston. Ohjelmistokauppaa luonnehditaan merkittäväksi päänavaukseksi, koska koulutusteknologia on nopeasti kasvava ala maailman markkinoilla.

Suomi on kuminan mahtimaa – yli neljännes maailman kuminasta on suomalaista

Mausteena ja kosmetiikkateollisuudessa käytettävä kumina kasvaa Suomen valoisissa kesissä poikkeuksellisen aromikkaaksi. Suomi onkin noussut viime vuosina maailman suurimpien kuminan viejien joukkoon.

Luomutuottajat ennakoivat kovaa kasvua

Luomuelintarvikkeiden kysynnän ennustetaan kasvavan roimasti lähivuosina. Pro Luomu-yhdistyksen mukaan seuraavan viiden vuoden aikana luomutuotteiden kysyntä kasvaa peräti 70 prosenttia.

Metalworkers approve competitiveness pact, EK says 87% of labour on board

The Metalworkers’ Union reached a final decision Friday to support the government-proposed competitiveness agreement designed to reduce unit labour costs and improve Finland's competitiveness on the global market. As the last union to sign on to the deal, the pact now has the support of what some say is 87 percent of the workers in the country. Now that all systems appear to be go, Chair Riku Aalto said it is the Finland’s employers’ turn to deliver on their promises of increased investment and jobs.

Lihastreenin vaikutuksia voi seurata uudenlaisella laitteella

Oululainen startup-yritys tähtää maailmanmarkkinoille lihasten aktivaatiota mittaavalla laitteella. Fibrux Oy:n tuote mittaa lihasten voimaharjoittelun vaikutuksia langattomasti. Kesäkuun loppupuolella markkinoille tuleva mittalaite tehdään suurimmaksi osaksi Oulussa.

Venäläismatkailu elpyy hitaasti – talous nousuun vasta ensi vuonna

Venäläismatkalijoiden paluuta joudutaan odottamaan Kaakkois-Suomessa pitkälle ensi vuoteen. Bofit ennustaa Venäjän talouden kääntyvän nousuun vasta vuonna 2017, jolloin myös matkailussa voi odottaa käännettä parempaan.

Vuoden nuori yrittäjä on PaaPii Designin Anniina Isokangas – "Luonut pitkään laskussa olleelle alalle kannattavan yrityksen"

Värikkäistä kuoseistaan tutun PaaPii Designin Anniina Isokangas pokkasi Vuoden nuori yrittäjä -palkinnon perjantai-iltana. Toiseksi valtakunnallisessa kilpailussa sijoittui Suomen Saneerauspalvelu Oy:n Sami Takkula ja kolmanneksi Biancaneve Oy:n Elina Loueranta.

Kuopiolaisyhtiö sai osteoporoosilaitteelleen myyntiluvan Yhdysvaltoihin: "Puolet maailman markkinoista"

Bone Index -yhtiön kehittämä taskukokoinen osteoporoosin diagnosointilaite sai myyntiluvan Yhdysvaltain elintarvike- ja lääkevirastolta. Lupa tietää yhtiön liiketoimintaan tuntuvaa kasvua, sillä USA:ssa on alan suurimmat markkinat. Bone Index tavoitteleekin tänä vuonna liikevaihtonsa kymmenkertaistamista puoleen miljoonaan euroon.

Venezuela siirtää kelloja energian säästämiseksi

Aiemmin öljyvarannollaan eläneen maan talous on kärsinyt raakaöljyn hinnan laskettua.

Valiolla ja maitotilayrittäjillä oli huono vuosi – Kansa alkoi syödä tuontijuustoa

Ylitarjonta painoi maailmanmarkkinahinnat laskuun, ja tämä koetteli Valiota sekä heikkoina vientihintoina että halpatuonnin kasvuna.

Video: Kuuban sikarifestivaaleilla kilpaillaan tuhkan pituudesta

Kauppasaarron ikeestä vapautuva Kuuba markkinoi merkkituotettaan sikaria festivaaleilla.

Energiajärjestö: Öljyn hinta pysyy alamaissa tämän vuoden

Öljyn hinta ei lähde nopeaan nousuun, ellei jotakin geopoliittisesti hyvin merkittävää tapahdu, arvioidaan viisivuotisraportissa.

Tulevaisuustutkija: Koulutus Suomen ydinasia, mutta sitäkin on uskallettava muuttaa

Onko maamme valttikorttina pidetystä koulutuksesta leikkaaminen järkevää? Tulevaisuustutkija Olli Hietanen ja eduskunnan tulevaisuusvaliokunnan varapuheenjohtaja Merja Mäkisalo-Ropponen kertovat mielipiteensä koulutuksen nykytilasta ja haasteista.

Kikattava Kakkiainen suuntaa sijoituspotin siivittämänä maailmanmarkkinoille

Lasten animaatiota tekevä suomalainen Gigglebug Entertainment sai puolen miljoonan euron sijoituksen toimintaansa. Luvassa on lisää Kikattava Kakkiainen -jaksoja ja uusia aluevaltauksia.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle