Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Tekstiiliartesaani Mia Holm ja juontaja Elin Skagersten-Ström poseeraavat kameralle käsissään vaateharjat.

Pidennä lempivaatteiden käyttöikää – harjaaminen, nukanpoisto ja höyryttäminen auttaa

Tekstiiliartesaani antaa vinkkejä vaatteiden huoltamiseen.

Jade ja Elisa Salko.

Kun korona tuli perheeseen, äiti ja tytär ponnistelivat kahdestaan virushuuruiset viikot – "Nyt hakisin apua"

Jos korona kaataa alaikäisten lasten vanhemmat petiin, eikä turvaverkko kanna, avunpyynnön osoite on kunnalliset sosiaalipalvelut.

Kaksi naista ja ompelukone

Ompelujamit elvyttävät kadotetut ompelutaidot

Ompelujamit pyrkivät nostamaan tekstiiliarvostusta ja samalla vähentämään jätettä.

Kuivausrummun mittaristo.

Kutistuiko lempipaitasi? Nyrkkisääntö: Älä kuivata rutikuivaksi kuivausrummussa

Vaatteiden kutistumisen voi estää jättämällä ne hiukan kosteiksi. Asiantuntijat ohjeistavat hyödyntämään kuivausrummun kanssa esimerkiksi kuivaustelinettä.

Vaatteen pesumerkinnät, erilaisia symboleja.

Globalisaatio näkyy vaatteiden pesuohjeissa – ymmärtääkö kuluttaja valmistajan ohjeet?

Vaatteiden pesumerkinnät tuntuvat vuosi vuodelta sisältävän yhä enemmän erilaisia symboleja ja tekstiä usealla kielellä. Onko kaikki tieto kuluttajalle tarpeen? Mitkä symbolit vähintään kannattaa opetella? Kuinka paljon kuluttajan oletetaan lukemastaan/näkemästään ymmärtävän?

Comforta irtisanoo pelättyä vähemmän Sodankylässä

Puolustusvoimien vaatehuollon siirtyminen pois Sodankylästä johtaa pelättyä harvemman työntekijän irtisanomiseen. Comforta Oy arvioi huhtikuussa, että se saattaa irtisanoa jopa 16 henkilöä. YT-neuvottelujen päätyttyä työ loppuu 12 henkilöltä, joista osalle löytyy kuitenkin osa-aikaista työtä.

Eeva-Maria Maijala

Maijala: Valtio petti taas sodankyläläiset

Kansanedustaja Eeva-Maria Maijala (kesk.) paheksuu syvästi Puolustusvoimien päätöstä lopettaa yhteistyö Comfortan kanssa Sodankylässä. Sopimuksen loppuminen uhkaa tuoda potkut jopa 18 työntekijälle. Jatkossa Puolustusvoimat aikoo hoitaa vaatetushuoltonsa Mikkelin ja Säkylän vaatetuskorjaamolla.

Kuva kotitalouden opetuksesta.

Köksänluokassa kohtaavat huippukokit ja perunankuorijat

Yleisestä mielikuvasta huolimatta kotitalous on nykyään paljon enemmän kuin ruoanvalmistusta, ravitsemusoppia, vaatehuoltoa ja siivoamista. Opetus on monipuolistunut, mutta nyt joudutaan keskittymään entistä enemmän perusasioihin. Myös oppilaiden väliset tasoerot ovat aikaisempaa jyrkemmät.

Nainen tiskaamassa.

Jamie Oliver -ilmiö ravistelee kotityörooleja: Nuoret miehet kokkaavat ja hoitavat lapsia

Naiset tekevät edelleen valtaosan kotitöistä, mutta etenkin nuoret miehet ovat lisänneet osallistumistaan kodin yhteisiin töihin.

Nainen tiskaamassa.

Suomalaiset tekevät aiempaa vähemmän kotitöitä

Suomalaiset tekevät aiempaa vähemmän kotitöitä, kertoo Kuluttajatutkimuskeskus. Esimerkiksi vaatehuoltoon ja asiointiin käytettävä aika on vähentynyt. Sen sijaan pikkulasten ja lemmikkien hoitoon käytetään entistä enemmän aikaa.

Patricia Cornwell

Dekkaristi Patricia Cornwell sai oikeudessa lähes 40 miljoonaa euroa

Suosittu kirjailija voitti käräjillä varainhoitofirman, jota hän syytti rahojensa katoamisesta. Yritys vieritti syyn Cornwellin luksuselämäntyylille.

Veteraanien joukko puolittuu kolmessa vuodessa -grafiikka.

Viimeinen veteraani on nainen

Sotaveteraanien keski-ikä lähestyy 90 vuotta. Heitä on edelleen lähes 40 000, mutta määrä romahtaa puoleen seuraavien kolmen vuoden aikana.

Kuvassa Kälviän musiikkileirille osallistuvat Alina Matilainen, aada Puutio, Venla Suni ja Iida Laine

Musiikkileiriläisten salaiset paljastukset

Erilaisilla kesäleireillä ei ehdi tulla tylsää. Tiivisti yhdessä vietetty leiriviikko yhdistää nopeasti ja uusia tuttavuuksia tulee joskus vähän kauempaakin. Siivoaminenkin saa väistyä hauskanpidon tieltä leirin loppuun asti.

Pesulan rekki

Talvivaatteista luovutaan - pesulan ovi käy tiuhaan

Monissa perheissä pesukone käy kuumana, kun talvisempia tamineita pestään ennen säilöön panemista. Kevät näkyy myös pesulassa. Lue ammattilaisen neuvot!

Maija Saarenpää Tornion Sairaskotisäätiöstä

Yrityksiltä autoja sotainvalidien avustajille

Lappilaiset yritykset luovuttivat perjantaina Torniossa Lapin Sotainvalidien ja -veteraanien avustajatoiminnan käyttöön henkilöautoja. Avustajatoiminnan vastaanottamista yhdeksästä autosta kahdeksan jää eri puolille lappia ja yksi päätyy Poriin.

Kuvassa makuuhuone Kannustalon Aarre-kohteessa Asuntomessuilla

Työtehoseura kiittelee Kokkolan messutalojen ekologisuutta

Kokkolan Asuntomessualueen taloista kolme saa Työtehoseuralta kiitosta muun muassa ympäristöystävällisyydestä ja hyvistä arkea helpottavista ratkaisuista. Työtehoseura on valinnut kolme talokohdetta, joissa esimerkiksi vaatehuolto ja peseytymistilat toimivat.

Hopealusikoita kattilassa.

Pula-ajan nikseillä säästää rahaa ja luontoa

Helsingin koulumuseossa tutustutaan torstaina pula-ajan nikseihin. Museolehtori Marjukka Sihvolan mukaan monet ruuanlaittoon, kauneudenhoitoon, vaatehuoltoon ja hygieniaan liittyvät neuvot ovat käyttökelpoisia myös tänä päivänä.

Anna Kumpulainen pitää syyskuussa vain kuutta eri vaatetta. Näistä kuvassa päällä kolme vaatetta, toiset kolme rekissä.

Pärjäsikö nainen kuukauden kuudella vaatteella?

Radio Savon juontaja Anna Kumpulainen lähti mukaan Uusi Musta -blogin Kuuden vaatteen haaste -nimiseen kampanjaan. Kampanjan mukaisesti Anna käytti syyskuun ajan vain kuutta vaatekappaletta. Nyt kuukausi on kulunut, mitä jäi käteen?

Mikkelin vaatetuskorjaamo.

Puolustusministeriö torppasi pääesikunnan vaatetuskorjaamosuunnitelmat

Puolustusministeriö jarruttelee armeijan vaatehuollon keskittämistä yksinomaan Mikkeliin ja Säkylään. Pääesikunta haluaisi siirtää Pohjois-Suomen vaatehuollon ja korjaukset Mikkeliin ja Säkylään vuodesta 2015 lähtien.

Maastopukuisia sotilaita jonossa.

Ministeriö: Armeijan vaatehuolto jatkossakin Sodankylässä

Puolustusministeriö jarruttelee armeijan vaatehuollon keskittämistä yksinomaan Säkylään ja Mikkeliin. Ministeriö haluaa säilyttää mahdollisuuden hankkia vaatetushuoltoa jatkossa myös Sodankylästä kumppanuusyritykseltä.

Espoon päiväkodeissa kaivataan laitosapulaisia

Espoo luopui tämän vuoden alussa laitosapulaisista suurimmassa osassa eli noin 70 päiväkodissa. Lasten vanhempia huolettaa aikuisten määrän väheneminen päiväkodeissa.

Barona alkaa hoivata Kajaanin seudulla

Kainuun maakunnan uusi kotihoidon tuottaja Barona Hoiva vastaa Paltamossa aluksi vain varsinaisesta kotihoidosta. Baronalle eivät kuulu tukipalvelut kuten siivous, vaatehuolto tai asiointiapu.

Martti ja Terttu Häkkinen

Isovanhempien päivänä juhlitaan läheisyyttä

Läheisyyden merkitystä painotetaan lauantaina isovanhempien päivänä. Eri-ikäisten yhteistyö ja perinteiden levittäminen on tärkeää. Lastenlasten kanssa yhdessäolo on isovanhemmille mieluista puuhaa.

Rusaselle suurtilaus Metsäliitolta

Pieksämäellä toimiva Rusanen Tekstiilipalvelut on saanut suurtilauksen Metsäliitolta. Valtakunnallinen sopimus kattaa M-realin ja Finnforestin kotimaan toimipisteissä työskentelevien noin 4 000 työntekijän työvaatepalvelut.

Mikkelin Pankalammen terveysasema

Mikkeliläiset laittaisivat nuoret senioreiden oppiin

Mikkeliläiset uudistaisivat kaupunkinsa palveluita perusteellisesti. Erityisesti sosiaali- ja terveyspalveluita toivotaan parannettavan toisaalta lasten ja toisaalta iäkkäämpien asukkaiden näkökulmasta.

Pelle Harmanni pyykkää

Hermannin pyykkipäivä

Taikuri Max kaipaa Hermannilta psyykkaus- ja pyykkäysapua.

Hämeenlinnan asuntomessutaloissa korostuu käytännöllisyys

Työtehoseura kiittelee Hämeenlinnan asuntomessutaloja käytännöllisiksi. Työtehoseura tutki Hämeenlinnan asuntomessukohteet juhannusviikolla arkisen elämisen näkökulmasta.

Kodit miljardiluokan työllistäjiä

Kotitalouksien tekemä työ kasvattaa Suomen kansantaloutta vuosittain kymmenillä miljardeilla euroilla. Kotitaloudet tuottavat palveluja siinä missä yrityksetkin, kertoo tuore tutkimus.

Etenkin suurperheiden lapset tekevät kotitöitä

Yli kymmenvuotiaat lapset tekevät sitä enemmän kotitöitä mitä suurempi talous on, kertoo Tilastokeskuksen selvitys. Lapset käyvät varsinkin ostoksilla ja asioilla.