Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Hattula Golfin yrittäjä Reijo Riihimäki

Hattulan kunnalle moitteita hitaasta lupakäsittelystä ja selvityspyyntöön vastaamisen viipymisestä

Eduskunnan apulaisoikeusasiamies moittii Hattulan kuntaa golfyrittäjän toimenpidelupahakemuksen hitaasta käsittelystä. Myös kunnalle tehtyyn selvityspyyntöön vastaaminen viipyi.

Velssin asfalttiasema.

HäSa: Oikeusasiamies ei aio tutkia Hämeenlinnan kaupungin toimintaa Velssin asfalttiasemaan liittyen

Siiri-Velssi-Kankainen asukasyhdistys teki oikeusasiamiehelle kantelun asfalttiasemaa koskevassa poikkeamislupapäätöksessä. Kantelussa yhdistys valitti siitä, että asfalttiaseman sijoittamista ei ratkaistu asemakaavalla, vaan Hämeenlinnan kaupunginhallitus antoi asemalle poikkeamisluvan yleiskaavasta kesällä 2018.

Kiinteistötahkolan toimitilat oulussa, talon julkisivu kuvassa

Iso isännöitsijätoimisto sai jo toisen varoituksen epäeettisestä toiminnasta – seurauksia ei kuitenkaan luvassa

Isännöintiala vahtii alan yritysten toimintaa. Pelisääntöjen rikkomisesta ei kuitenkaan seuraa käytännössä mitään seurauksia ja varoitusten saaneiden yritysten nimet salataan.

Kirkkoherranviraston kyltti syksyisessä ruskassa.

Tuomiokapituli ohjeisti Kokemäen vs. kirkkoherraa sosiaalisessa mediassa käyttäytymisestä

Turun tuomiokapituli käsitteli kirkkoherran päivityksiä kirkkoneuvoston varapuheenjohtajan tekemän kantelun vuoksi. Kapituli sanoo jatkavansa myös Kokemäen seurakunnassa ilmenneen eripuran selvittelyä.

Hattulan kunnan viiri

Hattulan kunta selvittää, miksi tietopyyntöihin vastaaminen kangertelee

Toimittajien on ollut vaikea saada tarvitsemaansa tietoa Hattulan kunnasta. Kunta selvittää, miksi viranhaltijoilta ei ole saanut julkista tietoa lain vaatimalla tavalla.

Vaalipaikalla viimeinen äänestäjä luovuttaa äänestyslappunsa.

Apulaisoikeuskansleri nuhtelee oikeusministeriötä: kuntavaalien siirrosta olisi pitänyt tiedottaa täsmällisemmin – eduskunnan rooli unohtui

Kuntavaalit siirrettiin huhtikuulta kesäkuulle koronapandemian vuoksi. Apulaisoikeuskansleri korostaa, että poikkeusoloissa viranomaisilla on erityinen velvollisuus antaa oikeaa tietoa.

Mikkelin Urpolan koulun purkutyö käynnissä tiistaina 24.11.2020

Mikkelin eteläisen aluekoulun rakentaminen saa alkaa – markkinaoikeus teki välipäätöksen kilpailutuskiistassa

Valituksen käsittelyyn voi mennä vielä pitkään, mutta välipäätöksen turvin rakentaminen voidaan silti aloittaa. Mikäli kiista hävitään, voi edessä olla hyvitysmaksujen maksaminen.

Sanna Marin piti tiedotustilaisuun Valtioneuvoston linnassa illalla 15. lokakuuta.

Marinin yökerhoillasta tehty kaksi kantelua oikeuskanslerille

Kanteluiden aiheina ovat pääministerin virkapuhelimen käyttö ja se, miten korona-altistumisesta on tiedotettu Marinille.

Bild av en matlinje som är tom. I bakgrundne skolelever som äter.

Turun koulujen ja päiväkotien ruokailut lamauttaneesta lakosta useita valituksia

Turun kaupungin omistamaa ruoka- ja siivouspalveluita tuottavaa Arkeaa vastaan lakkoiltiin yli kaksi viikkoa ennen kuin ammattiliitot JHL ja Jyty saavuttivat sovun Arkean kanssa. Ruokailujen puuttumisesta on valitettu nyt aluehallintovirastoon ja Eduskunnan oikeusasiamiehen kansliaan.

Luomukauran korsi viljelijän kädessä

Elintarviketeollisuusliitto kanteli EU-komissioon – Rauman uuden kauramyllyn pelätään vaarantavan kilpailua

Kauramyllyä Rauman satamaan rakentaa valtio-omisteinen Viljava Oy. Myllyn on määrä valmistua ensi vuoden loppupuolella.

En elev sitter med huvan uppdragen på sin mörkblå munkjacka, långt borta från den övriga klassen.

Kun koti ja koulu ajautuvat tukkanuottasille, seuraa ongelmia – tutkimuksen mukaan oppilaan oikeudet eivät toteudu nykymallissa, jossa koulu valvoo itse itseään

Jos kodin ja koulun keskustelu ei vie asiaa eteenpäin, vanhemmat voivat olla yhteydessä kuntaan ja vielä edelleen aluehallintoviranomaiseen. Näin toimittiin Ilmajoella autistisen pojan pilkkaamistapauksessa. Prosessi on monen mielestä hankala.

Uudenkaupungin uusi uimahalli ulkoa.

Korkein hallinto-oikeus hylkäsi valituslupahakemuksen Uudenkaupungin sivistys- ja hyvinvointikeskuksen asemakaavassa – rakentaminen aloitetaan mahdollisimman pian

Jo aikaisemmin hallinto-oikeus hylkäsi valitukset koskien SiHy-keskuksen asemakaavaan tämän vuoden maaliskuussa. Uusikaupunki aikoo nyt edistää hanketta.

Mikkelin Urpolan koulun purkutyö käynnissä tiistaina 24.11.2020

Mikkelin eteläisen aluekoulun hankinnasta valitettiin markkinaoikeuteen – koulun valmistumisen uskotaan viivästyvän jopa vuodella

Mikkelin kaupunki arvelee, että valituksella tulee olemaan aikataulullisia sekä kustannusvaikutuksia eteläisen aluekoulun hankkeelle. Markkinaoikeuden käsittelyaikojen kerrotaan tavallisesti kestävän vuodesta kahteen vuotta.

Meilahden kaupunginosaa ilmakuva

Meilahden huvila-alueen rakennustyöt voi aloittaa – Korkein hallinto-oikeus hylkäsi valitukset alueen kaavasta

KHO hylkäsi asiassa tulleet valitukset ja katsoi myös, että apulaispormestari Anni Sinnemäki ei ole ollut esteellinen osallistuessaan paljon julkisuutta saaneen rakennushankkeen päätöksentekoon.

Tekonurmirullia Hattulan golfkentän laidalla

Hattulan kunta sivuuttanut oikeusasiamiehen vastinepyynnön jo kahdesti – tarkastuslautakunta pyytää selvitystä

Hattulan elinvoimalautakunnan jäsen ihmettelee, miksi kunta ei ole antanut vastinettaan eduskunnan oikeusasiamiehelle tehtyyn kanteluun. Vastinetta on pyydetty kunnalta jo kaksi kertaa.

Pudasjärvi Rimmin ryhmäkoti

Yksi valitus vei uuden kodin vammaisilta ihmisiltä, edessä on muutto terveysasemalle – 36-vuotiaan kehitysvammaisen äiti: "Pistää niin vihaksi"

Pudasjärvellä Pohjois-Pohjanmaalla kehitysvammaiset ihmiset tarvitsisivat uutta ryhmäkotia. Sen rakentaminen on jäissä valituksen takia. Joukko vammaisia joutuu nyt muuttamaan väistötiloihin vanhalle terveysasemalle.

Pirkkalan terveyskeskuksen julkisivu ja kyltti

Perussuomalaisten Tuomas Jukkola menettää Pirkkalan valtuustopaikkansa – ylilääkärin virka tekee jääviksi

Hallinto-oikeuden päätös tehtiin Pirkkalan vasemmistoliiton varavaltuutettu Senni Almusan valituksen perusteella.

yleiskuva - Humppilan tuulivoimapuiston työmaalla perustuksia katselevat Pertti Pelto-Huikko ja Timo Pehkkuri

Suomen ennennäkemätön tuulivoimabuumi on tuonut mukanaan myös paljon valituksia kansalaisilta, mutta vain harva niistä menestyy oikeudessa

Yle sai hallinto-oikeuksien päätökset tuulivoimalavalituksista vuosilta 2016–2021. Useimmiten ihmiset valittavat melusta ja tutun maiseman muuttumisesta sekä pelkäävät asuntonsa arvon romahdusta.

Läheltä

Otto Mannisen koulu lakkautetaan Kangasniemellä – hallinto-oikeus hylkäsi valituksen

Asiasta voi vielä valittaa korkeimpaan hallinto-oikeuteen mikäli valituslupa myönnetään.

Meilahden kaupunginosaa ilmakuva

Court clears Helsinki deputy mayor of influencing zoning decision

Local residents had complained that veteran Green Party politician Anni Sinnemäki influenced the decision to grant a special building permit to an acquaintance.

Meilahden kaupunginosaa ilmakuva

Korkein hallinto-oikeus: Apulaispormestari Anni Sinnemäki ei ollut esteellinen Meilahden kaavapäätöksissä, suhde Pihla Viitalaan ei ollut läheinen

Useiden valitusten mukaan apulaispormestari oli vaikuttanut läheisen ystävänsä talon rakennusoikeutta koskevaan asemakaavaan Helsingin Meilahdessa. Korkeimman hallinto-oikeuden mukaan kysymys ei ollut niin läheisestä ystävyydestä, että se olisi tehnyt Sinnemäen esteelliseksi.

Uroksen Oulun konttorin valokilpi Niittyarossa 1.10.2021

Business Finland: Uros sai miljoonien eurojen kehityslainat ja avustukset väärillä ja salailluilla tiedoilla

Business Finlandin mukaan Uros salasi sopimukset, jolla rahoitettujen projektien tulokset siirrettiin luxemburgilaiselle tytäryhtiölle. Uroksen mukaan järjestely ei ole rikkonut lainaehtoja.

Uutsivahti-sovelluksen Läheltä-toiminnon esittelykuva

Kanta-Hämeen maakuntakaavasta ei voi valittaa korkeimpaan hallinto-oikeuteen

Kanta-Hämeen maakuntakaava 2040 on lainvoimainen, koska hallinto-oikeus hylkäsi valituslupahakemukset.

Raitiotien rakennustyömaa Tampereen Sepänkadulla aurinkoisena aamuna.

Kampaamoon vaikea tulla, ravintola menetti parkkipaikat – Tampereen ratikkatyömaa sotkee taas liikennettä

Tampereen raitiotiehanke etenee länteen. Rakentaminen on aiheuttanut hankaluuksia alueen yrittäjille ja asukkaille. Viimeisen vaiheen Santalahden saaren valitus on korkeimmassa hallinto-oikeudessa.

Keski-Porin kirkko, sankarihauta-alueen muistomerkki Aimo Tukiainen, muistomerkki 1952.

Valitus kirkkoherran valinnasta saa usein ison julkisuuden – niitä tehdään kuitenkin varsin vähän hallinto-oikeuksiin

Kirkkoherranvaaleista on valitettu yllättävän vähän verrattuna yksittäistapausten saamaan näkyvyyteen. Useimmiten valittajana on ollut viratta jäänyt hakija, mutta muitakin syitä on.

Huvudingången till Ähtäri zoo

Viranomaisten toiminta Ähtärin eläinpuiston kettututkinnassa johti kanteluihin – "Poliisi ei tehnyt tutkimusta lainkaan"

Tutkinnan taustat juontavat kevääseen, jolloin aluehallintovirasto teki tarkastuksen eläinpuistoon ja hallintopäätös toimitettiin eläinsuojelulain mukaisesti myös poliisille. Poliisi on arvioinut keväällä, ettei asiassa ole syytä epäillä rikosta. Nyt asiaa ryhdyttiin kantelun jälkeen tutkimaan.

Ravintola baaritiskillä oluthanoja.

Hospitality union: Bars, restaurants pay the price of the unvaccinated

The Finnish Hospitality Association is filing an official complaint over the tightening of restaurant restrictions in Päijät-Häme and continuing restrictions in the Helsinki region.

Susipartion jäsenet Tobias Peura ja Kimmo Örn

Susipartio ei rikkonut lakia viime talvena tekemissään tarkastuksissa

Helmikuussa oikeusasiamiehelle tehdyssä kantelussa susipartiolaisten kerrottiin kohdelleen paikallisia ihmisiä epäasiallisesti. Tapaukset koskivat autojen, hirvenmetsästyksen ja luonnossa liikkujien tarkastuksia.

Tyhjä tontti ja takana rakennuksia Seinäjoen Kirkkokadulla.

Sedun Kirkkokadun tonttiasiassa tehtiin virhe: lainvoimaisuus jäi tarkistamatta hallinto-oikeudesta

Seinäjoen kaupunki ja koulutuskuntayhtymä Sedu pettyivät pahasti, kun Kirkkokadun tontin rakentaminen ei pääsekään alkamaan. Miten voi olla mahdollista, että kuukausia sitten hallinto-oikeuteen jätetty valitus tuli yllätyksenä osapuolille?

Ravintola baaritiskillä oluthanoja.

Valtioneuvosto veivasi taas ravintolarajoituksia uusiksi – Mara: yrittäjät maksavat rokottamattomuuden hinnan

Matkailu- ja Ravintolapalvelut ry Mara tekee Päijät-Hämeen ravintolarajoitusten kiristämisestä ja pääkaupunkiseudun rajoitusten säilyttämisestä kantelun oikeuskanslerille.

Tyhjä tontti odottamassa rakentamista Seinäjoen Kirkkokadulla, takana virastotalo ja Lakeuden risti.

Sedun Kirkkokadun rakennushanke viivästyy pahasti – kaupunki, koulutuskuntayhtymä ja kotiseutuyhdistys napit vastakkain

Valitus ja ruuhka hallinto-oikeudessa viivästyttää Sedun Kirkkokadun rakennushanketta Seinäjoella. Kaupunki ja koulutuskuntayhtymä moittivat yhdistystä kovin sanoin tiedotteessaan.

Oulun yliopistonsairaalassa tutkitaan vauvaa.

Kätilöt kyseenalaistivat äitejä ja vauvoja hoitavan osaston turvallisuuden – alkoi liki kahden vuoden syyni, joka osoittautui tarpeelliseksi

Aluehallintoviraston mukaan Oulun yliopistollisessa sairaalassa on saatu vajaassa kahdessa vuodessa tehtyä riittäviä toimenpiteitä vierihoito-osaston potilasturvallisuuden varmistamiseksi.

Vaalimainostauluja Mikkelin torilla 2021

Mikkelin kuntavaalitulos sai vihdoin lainvoiman – asiasta hallinto-oikeuteen valittanut vaaliehdokas perääntyi asiassa

Mikkelin kaupunginlakimies Tarja Poikolainen vahvistaa sähköpostitse, että Itä-Suomen hallinto-oikeuden käsittelyn rauettua vaalitulos on saanut lainvoiman.

Kuva Pitkäsillankadulta kohti Donnerin taloa.

Kokkolan keskustassa alkaa iso katuremontti – yksi korttelinpätkä uhkaa kuitenkin jäädä murskeelle kuukausiksi, sillä suunnitelmista on valitettu hallinto-oikeuteen

Valittajana on yhtiö, joka omistaa kaksi vanhaa rakennusta korttelista. Yhtiö pelkää rakennusten kärsivän katutöistä.

Porin kaupungintalon pääovi

Pori myöntää tehneensä asiakirjajulkisuudessa virheitä

Kaupunginhallitus sanoo asiasta tehtyyn kanteluun vastatessaan, että kaupunki on jo tehnyt parannuksia käytäntöihinsä.

Kari Kola

Itä-Suomen hallinto-oikeus hylkäsi valotaiteilija Kari Kolan valitukset tapahtumarajoituksista – aikoo valittaa korkeimpaan hallinto-oikeuteen

Hallinto-oikeus pitää aluehallintoviraston viime syksynä tekemiä tapahtumarajoituksia välttämättöminä koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi. Kola voi hakea valitusoikeutta korkeimpaan hallinto-oikeuteen ja sen hän aikoo myös tehdä.

Uutisvahdin läheltä-listan markkinointikuva, jossa kartta

Kainuun sote kumosi Kajaanin koronasulut välittömästi

Kainuun soten yhtymähallitus kumosi tänään torstaina Kajaanin kaupungin alueella tartuntatautilain pykälien 58 d ja g mukaiset rajoitukset välittömästi, koska päätösten perusteista kaikki eivät enää täyty kaikilta osin.

Havainnekuva Kariniemenmäen puisista kuntoportaista.

Mikäli jatkovalituksia ei tule, päästään Kariniemenmäen kuntoportaita rakentamaan ensi vuonna

Lahdessa satamaraitilta Kariniemenmäkeen nousevien kuntoportaiden rakentamiselle ei ole estettä, katsoo Hämeenlinnan hallinto-oikeus.

Ylen toimitusjohtaja Merja Ylä-Anttila

"Yle on virkeä ysivitonen" – toimitusjohtaja Merja Ylä-Anttila iloitsee Ylen vahvasta brändistä ja paljastaa, mihin mediayhtiö nyt keskittyy

Yle täyttää tänään torstaina 95 vuotta. Toimitusjohtaja Merja Ylä-Anttilan mielestä syntymäpäiväsankari on virkeä ja hyvässä kunnossa. Tulevaisuudessa yhtiö aikoo kuulla entistä enemmän nuoria.

Vanha tiilitalo Kouvolan Kasarminmäellä

Kouvola joutuu pyytämään hallinto-oikeudelta lisäaikaa – puuttuvat liitteet estivät kaupunginjohtajan talokauppoja koskevan lausunnon käsittelyn

Itä-Suomen hallinto-oikeus on pyytänyt Kouvolan kaupungilta lausuntoa kaupunginjohtajan talokauppaa koskevasta päätöksenteosta. Lausunnon toimittaminen viivästyy, koska asiaa ei pystytty maanantaina käsittelemään kaupunginhallituksen kokouksessa.

Vanha tiilitalo Kouvolan Kasarminmäellä

Kouvolan kaupunki kiistää virheet kaupunginjohtajan talokauppaa koskevassa päätöksenteossa – pyytää hallinto-oikeudelta valituksen hylkäämistä

Itä-Suomen hallinto-oikeus on pyytänyt Kouvolan kaupungilta lausunnon kaupunginjohtajan talokauppaa koskevasta päätöksenteosta. Kaupunginvaltuutettu Vesa Vainio teki asiasta kunnallisvalituksen viime kesänä.

Havainnekuva Pohjois-Karjalan Nurmeksessa sijaitsevaan Bomban kylpylän laajennuksesta.

Nurmeksen kaupungilta kiirehtimispyyntö Itä-Suomen hallinto-oikeuteen Bomban laajennuksen valitusjupakassa

Kiirehtimispyynnön mukaan viivästyminen aiheuttaa kohtuutonta taloudellista haittaa sekä kaupungille että hanketta toteuttavalle Pohjois-Karjalan Osuuskaupalle. Rakennustyöt oli määrä aloittaa jo viime keväänä.

Imatran tuleva kaupunginjohtaja Ari Lindeman.

Imatran tuleva kaupunginjohtaja Ari Lindeman: "Kun on oma itsensä, niin hyvin pärjää."

Perehdytysjaksollaan Lindeman haluaa tutustua kaupungin henkilökuntaan.

Rajavartiolaitoksen auto Suomen ja Ruotsin rajalla Torniossa.

Eduskunnan oikeusasiamies ei ryhdy toimenpiteisiin saamelaisten rajavalvonnasta tehtyjen kanteluiden johdosta

Oikeusasiamiehen mukaan on kuitenkin selvää, että rajanylityksiä koskeneet rajoittamistoimenpiteet ovat vaikuttaneet saamelaisyhteisöön ja -kulttuuriin ja haitanneet erityisesti saamelaisten elinkeinojen harjoittamista.

Terveysyhtiö Pihlajalinnan kyltti Helsingissä.

Kuortaneen ja Pihlajalinnan kaupat Kuusiolinnan osakkeista päätökseen

Kaupat tehtiin alunperin jo vuonna 2019, mutta valitus viivästytti kaupan toteutumista.

Puhelin nuoren kädessä

Avi on saanut parikymmentä kantelua Turun perusterveydenhuollon ongelmista

Turun terveyskeskuksen ajanvarauspuhelin on ruuhkaantunut pahoin. Myöskään takaisinsoitto ei ole toiminut.

Havainnekuva kelluvasta vesipuistosta

Hietasaaren uuden vesipuiston avaaminen siirtyy ensi kesälle – valitukset ja oikaisuvaatimukset viivästyttivät hanketta

Hietasaareen suunniteltu vesipuisto viivästyy, ja avaamisajankohtaa on siirretty ensi kesään. Taustalla on sekä valituksia että viivästyksiä tavarantoimituksessa. Nyt konseptia hiotaan ajan kanssa vielä entisestään.

Ampumahiihtäjä silhuetti

KHO hylkäsi Ampumahiihtoliiton valituksen apurahapäätöksestä – 240 000 euron avustus jäi saamatta

Ampumahiihtoliiton mukaan hakemuksen tiedot olivat tallentuneet ministeriön järjestelmiin jo ennen hakemuksen lähettämistä.

Johannes Yrttiaho eduskunnassa 12.9.2019

Turun terveyspalvelujen ajanvarauksen ongelmista kantelu oikeusasiamiehelle

Kantelun tehnyt vasemmistoliiton kansanedustaja Johannes Yrttiaho katsoo, että potilaiden yhteydenottoihin ei vastata eikä aikaa lääkärille ja hoitajille pystytä antamaan. 

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle