Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Vaasan ammattikorkeakoulun auditointi läpi

Auditoinnin tarkoitus on paitsi taata korkeakoulun laadukas toiminta, myös antaa arvokasta tietoa vahvuuksista ja kehittämisen paikoista. Auditoinnissa VAMKille myönnettiin laatuleima, joka on voimassa kuusi vuotta.

Yksinäisyys tuli etäopintojen mukana kutsumattomana vieraana – Emma Vihinen: "Minä olen varmaan ainoa yksinäinen ja kaikki muut jaksavat"

Jopa kolme neljästä 18–22-vuotiaasta yliopistossa opiskelevasta naisesta kokee, että yksinäisyys on lisääntynyt, selviää korkeakouluopiskelijoiden terveys- ja hyvinvointitutkimuksesta. Valtaosa kyselyyn vastanneista kokee opiskelun vaikeutuneen korona-aikana. Myös taloudellisessa tilanteessa on haasteita.

Nuoria on Lapin valtuustoissa vain muutama – 18-vuotias Iida Vahtola on nuorin valittu: "Nyt on pidettävä katse jyrkästi tulevaisuudessa"

Nuoret ovat heikosti edustettuina Lapin uusissa valtuustoissa. Parhaiten nuoret menestyivät Inarissa ja Rovaniemellä, joissa valtuustoihin nousee neljä alle 30-vuotiasta ehdokasta. Nuorin valtuustoon valittu on kemiläinen opiskelija Iida Vahtola.

Hämeenlinnassa tutkitaan torin liikennettä tekoälyn avulla

Tekoälyn ja konenäön avulla kerätään tietoa torin käytöstä ja käyttäjien liikkumisreiteistä. Liikkujista kerätty data on anonyymia.

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu on Suomen paras useilla mittareilla – vertailussa huonoiten pärjäsivät Vaasa ja Metropolia

Kaakossa ollaan ylivertaisia esimerkiksi tutkintojen ja avoimen ammattikorkeakoulun opintopisteiden määrässä. Koulu on ollut useilla mittareilla kokoaan suurempi.

TAMKin valintakokeet ohi – jättiurakka onnistui ilman ongelmia koronarajoituksista huolimatta

Noin 300 tamkilaista oli mukana talkoissa varmistamassa hakijoiden terveysturvalliset olosuhteet. Kokelaat olivat hyvin tietoisia erikoisjärjestelyistä.

Diak aloittaa yt-neuvottelut – taustalla kampusuudistus, jossa tulkkikoulutus on siirtymässä Turusta Helsinkiin

Neuvotteluiden piirissä on koko Diakin henkilöstö eli 249 henkilöä. Diakin mukaan ensisijaisena tavoitteena ei ole vähentää henkilöstöä, mutta neuvottelut käydään kampusten määrän supistamisen ja vähenevän rahoituksen vuoksi.

Tampereen yliopisto toiseksi halutuin yliopisto kevään yhteishaussa, TAMK oli ammattikorkeakouluista kolmanneksi suosituin

Yliopistoihin ja ammattikorkeakouluihin hakeneet saivat viime viikolla tiedon yhteishaun tuloksista. Opiskelupaikka tulee vastaanottaa viimeistään 16. heinäkuuta.

Skinnarilan hovin remontti alkaa ensi vuoden alussa – LAB-ammattikorkeakoulu etsii kunnostusta varten rahoitusta

Lappeenrannassa sijaitseva Skinnarilan hovi remontoidaan seuraavien kolmen vuoden aikana. Sekä yksityistä että julkista rahoitusta tarvitaan runsaasti, sillä korjaus maksaa useita satoja tuhansia euroja.

Hämeen ammattikorkeakoulun englanninkielisiin koulutuksiin ennätysmäärä hakijoita

Hakijamäärä englanninkielisiin koulutuksiin jatkoi kasvuaan koronapandemiasta huolimatta.

Ammattikorkeakoulu rakentaa Lahteen kiertotalouslaboratorion

LAB-ammattikorkeakoulun laboratoriossa yritykset, tutkijat ja opiskelijat voivat testata kierrätysmateriaalien ominaisuuksia ja käyttömahdollisuuksia.

Valintakoeruljanssi käydään läpi tällä viikolla koronaturvallisesti Seinäjoen ammattikorkeakoulussa

Ammattikorkeakoulujen valintakokeet pidetään tänä vuonna lähikokeina. Koronaturvallisuus on kuitenkin tärkeää, sillä hakijoita voi tulla eri puolilta Suomea.

Vaasan ammattikorkeakoulussa jännitetään pääsykokeissa tällä viikolla

Koetilaisuudet on järjestetty turvallisesti ja koronaohjeistusta noudattaen.

Voisitko sinäkin olla säkkiviljelijä? – Hämeenlinnassa alkaa kesän kestävä kaupunkiviljelykokeilu

Säkkiviljely on yksi tapa viljellä kaupunkiolosuhteissa. Hämeenlinnassa asiasta järjestetään myös kokeilu. Parisen kymmentä säkkiä muuttaa kesäksi Hämeensaareen. Kaupunkilaisista toivotaan niille viljelijöitä.

Kajaanin ammatikorkeakoulu jakaa sähköiset tutkintotodistukset – tuntuuko valmistuminen enää miltään?

Paperisia tutkintotodistuksia ei jaeta, vaan KAMKin tänään valmistuvat 61 opiskelijaa saavat ainoastaan sähköisen tutkintotodistuksen ensimmäisenä Suomessa. Valmistujaistilaisuus pidetään myös etätapahtumana.

Kajaanin ammattikorkeakoulun opiskelijatiimi voitti valtakunnallisen pelialan kilpailun – voitto tuli pulmia ratkomalla

Kilpailun osakilpailut järjestettiin viime vuosista poiketen verkossa. Valtakunnallisen palkinnon voittaneen pulmanratkontapelin kehitys aloitettiin keväällä 2020. Pelissä pelaaja ratkoo pelimaailmasta löytyviä ongelmia ohjelmoimalla ympäristöään. 

LAB-ammattikorkeakoulun valintakokeissa tarkat koronajärjestelyt – arvokasta kokemusta karttui jo viime vuonna

Koronaan liittyvien turvajärjestelyjen organisoimisessa tarvitaan tavallista enemmän valvojia.

Uusi tarjouskilpailu lykkää opintojen alkua Kotkan Kantasatamassa – uuden kampuksen hintalappu voi vielä nousta

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun uuden kampuksen pääurakka pilkotaan pienempiin osiin ja kilpailutetaan uudelleen. Rakentaminen pääsisi alkamaan lokakuussa. Kampus valmistuisi arviolta loppuvuonna 2023 ja opinnot alkaisivat syksyllä 2024.

Virtuaalinen pakopeli Mysteeri opettaa nuorille kuntoutujille niin taloustaitoja kuin siivoamista – katso video

Kajaanin Ammattikorkeakoulu on mukana kehittämässä peliä, joka tuo elämänhallintataidot nuorten keskuuteen pelillisellä tavalla. Virtuaalinen pakopeli tehdään Kelan ammatillisessa kuntoutuksessa oleville nuorille ja nuorille aikuisille.

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun rakennusurakka kilpailutetaan uudelleen – jaetaan osiin, jotta pienemmät toimijat voivat tehdä tarjouksen

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun Kotkan Kantasatamaan suunnitellun kampuksen pääurakka sai vain yhden tarjouksen. Nyt urakka on päätetty jakaa niin, että pienemmätkin toimijat voivat osallistua tarjouskilpailuun.

Valtaosa kuntavaaliehdokkaista panostaisi Kantasatamaan Kotkassa – aluetta halutaan kehittää tuntuvasti

Kotkan Kantasatamaan aiotaan rakentaa lähivuosina esimerkiksi kaupungin tapahtumakeskus Satama Areena ja Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun uusi kampus.

Kaupunginjohtajan valintapäätöstä on arvosteltu jo kuukausi Imatralla – kysyimme tehtävään valitulta Ari Lindemanilta, miltä se tuntuu

Haastatteluissa ja esittäytymisissä vallinnut miellyttävä tunnelma on Lindemanin mukaan sittemmin hieman lässähtänyt poliitikkojen erimielisyyksien takia.

Kajaanin ammattikorkeakoulu sai ministeriöltä hyvän todistuksen: ammattikorkeakoulujen välisessä vertailussa toinen sija

Tulokset suhteutettiin koulujen kokoon. Kamkin vahvuutena ovat olleet muun muassa valmistuneet. Vuonna 2020 valmistuneita oli 379 ja ylemmän ammattikokeakoulu tutkinnon suoritti 48.

Biovaaka-järjestelmän kokeilu alkaa Imatran Vuoksenniskan koulussa – rahoitus otetaan kaupunginhallituksen projektirahoista

Imatran kaupunginhallitus vahvisti maanantaina Vuoksenniskan kouluun suunnitellun biovaaka-projektin aloituksen. Biovaaka auttaa torjumaan ruokahävikkiä.

Suomen valtavaan hoitajapulaan keksittiin yksi uusi ratkaisu – suomen kielen opettaja: "Olemme valmistautuneet lähtemään ihan alkeista"

Suomeen tarvitaan tällä vuosikymmenellä arviolta 30 000 uutta hoitajaa. Hoitajia jää eläkkeelle ja vanhusten määrä kasvaa. Tampereella ja pääkaupunkiseudulla aletaan opettaa sairaanhoitajille suomen kieltä alkeista.

Imatran Vuoksenniskan koulu aikoo kokeilla Biovaakaa – tavoitteena valmistaa sopivasti ruokaa ja vähentää ruokahävikkiä

LAB-ammattikorkeakoulun ja LUT-yliopiston yhteistyössä kehittämä Biovaaka on tulossa kokeiluluonteisesti Imatran Vuoksenniskan kouluun. Jos kokeilu toimii, se saattaa laajentua myös muihin Imatran kaupungin ruokapalveluihin.

Kainuussa kehitetään saattohoidon koulutusta – tarve kasvaa tulevaisuudessa

Kajaanin ammattikorkeakoulu vetää opetus- ja kulttuuriministeriön kärkihanketta, EduPalia, jonka tavoitteena on palliatiivisen hoidon ja saattohoidon koulutuksen kehittäminen.

Kokkola tukee rahallisesti akkualan koulutusta Centriassa

Kaupungilla on kehittämisrahasto muun muassa tällaiseen tarkoitukseen. Tulevat akkuteollisuuden hankkeet lisäävät osaajatarvetta myös Kokkolan seudulla, uskoo kaupunki.

Pieksämäki valmis panostamaan 200 000 euroa Diakin osaamiskeskukseen

Pieksämäen kampukselle suunnitellaan vanhus- ja vammaispalvelun osaamiskeskusta, jolla on kasassa jo iso rahoituspotti. Rahoituksen ehtona kuitenkin on, että Diak säilyttää kampuksen Pieksämäellä. Päätös kampuksen tulevaisuudesta tehdään lähiviikkoina.

Ideakilpailu taiteilijoille avautui: Lappeenrannan Paasikivenpuistoon halutaan ilmastonmuutoksen torjumista kuvaava taideteos

Ympäristöystävällisenä kaupunkina mielikuvaansa nostava Lappeenrannan kaupunki etsii Paasikivenpuistoon taideteosta, joka voisi olla ainakin osittain kiertotalouden materiaaleista tehty.

Diakonia-ammattikorkeakoulun kampuskarsinta vielä auki – hallituksella useita vaihtoehtoja koulutuksen järjestämiseen

Diak ilmoitti runsas vuosi sitten vähentävänsä kampustensa määrän viidestä kolmeen. Sulkemispäätöksiä piti tehdä viimeistään tässä kuussa, nyt koulun hallitus on kuitenkin tekemässä vasta alustavia linjauksia.

"Epäreilua niille, joita matikka ei kiinnosta" – Oona Marttinen ja suuri osa korkeakoulujen rehtoreista arvostelee opiskelijavalintaa

Kiireessä valmisteltu haku-uudistus on saanut lukiolaiset pänttäämään pitkää matematiikkaa ja fysiikkaa ja uusimaan kokeita aiempaa enemmän. Osa korkeakoulujen rehtoreista on alkanut miettiä, pitäisikö sääntöjä muuttaa.

Sähköinsinöörikoulutus pysyväksi osaksi Xamkin Savonlinnan tarjontaa – rehtori: "On varsin poikkeuksellista, että joku ei työllistyisi"

Sähköinsinöörejä koulutettiin aluksi kokeiluna ja kovan kysynnän vuoksi koulutus päätettiin ottaa pysyväksi osaksi Xamkin koulutuskattausta. Yritysyhteistyö nostaa myös työllistymismahdollisuuksia.

Diakin Pieksämäen kampuksen osaamiskeskushanke askeleen eteenpäin – Essote on valmis rahoittamaan

Diakonia-ammattikorkeakoulun Pieksämäen kampukselle suunnitellaan vanhus- ja vammaistyön osaamiskeskusta. Tähän mennessä myös Opetus ja kulttuuriministeriö on luvannut rahoitusta hankkeelle, mutta ehtona molemmissa rahoituksissa on se, että Pieksämäen kampus säilyy.

Uusi korkeakoulukampus Kotkassa kiinnosti rakentajia – hintalappu täsmentyy parin viikon sisällä

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun kampuksen rakennustyöt alkavat ensi kesänä. Seuraavaksi kampukselle valitaan urakoitsijat, joista tehdään päätökset kahden viikon päästä.

Yliopistot selvittävät pääsykokeiden myöhentämistä – Lukiolaisten liiton puheenjohtaja: “Tämä olisi varteenotettava diili”

Valintakokeiden myöhentäminen olisi mahdollista vasta muutaman vuoden kuluttua. Muutos vaatii yliopistoilta yksimielisyyttä ja siirtymistä sähköisiin kokeisiin. Myöhentäminen voisi vaikuttaa myös ammattikorkeakoulujen valintakokeiden aikatauluihin.

Päättäjät avasivat lompakon kiistellylle jättihankkeelle Kotkassa – nyt halutaan selvittää, mistä 10 miljoonan lisälasku tosiasiassa putkahti

Tapahtumakeskus Satama Areenan hintalappu nousi yllättäen tänä keväänä lähes puolella alkuperäisestä arviosta. Kotkan kaupunginvaltuusto päätti maanantai-iltana myöntää kiistellyt lisärahat, mutta asia ei ole vielä loppuunkäsitelty.

Korkeakoulujen todistusvalinnan hitaus harmittaa hakijoita – katso, milloin yliopistojen kilpailtujen alojen valinnat valmistuvat

Yliopistoihin hakevat pänttäävät taas pääsykokeisiin vaikka valtaosa valitaan todistuksilla. Selvitimme, milloin todistusvalinnat valmistuvat aloilla, joissa opiskelupaikan saaminen on vaikeinta. Tieto voi tulla vain päivää ennen pääsykoetta.

Kainuulaiset ikäihmiset kohtaavat toisensa virtuaalisesti – Kunnon Kevätpäivä järjestetään tänä vuonna ensimmäistä kertaa etänä

Kunnon Kevätpäivä -tapahtumalla on ollut ikäihmisille varsin suuri sosiaalinen vaikutus, kertoo Kainuun liikunnan asiantuntija Matias Ronkainen. Tänä vuonna se järjestetään ensimmäistä kertaa virtuaalisesti.

Ammattikorkeakoulu Xamk keksi yhden ratkaisun sairaanhoitajapulaan – ulkomaalaisia opiskelijoita kalasteleva Nursing-koulutus opettaa ammatin ja kielen

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakouluun avataan kahdeksan uutta opintomahdollisuutta. Nursing-koulutuksella halutaan edistää työperäistä maahanmuuttoa ja helpottaa sairaanhoitajapulaa. Muut opinnot auttavat valmistautumaan nykyisiin ja tulevaisuuden vaatimuksiin.

Kajaanin ammattikorkeakoulu otti digiloikan ja antaa todistukset sähköisenä

Sähköiset tutkintotodistukset on kirjattu korkeakoulujen Digivisio 2030 -hankkeen tavoitteisiin. KAMK oli ensimmäinen ammattikorkeakoulu, joka otti sähköisen tutkintotodistuksen käyttöön.

Suuryrityksen johtaja kyllästyi pienessä kopissa istumiseen ja päätti opiskella myös metsuriksi – yhä useampi haluaa metsäalan koulutuksen

Metsäalan koulutusten hakijamäärät kasvavat sekä ammattikorkeakouluissa että yliopistoissa. Hämeen AMK:ssa metsälinjalle halusi viime vuonna enemmän opiskelijoita kuin vuosikymmeniin. Monilla on takanaan uraa toisaalla.

Ylivieskassa valmennetaan uusia nuoria teollisuusyrittäjiä – Centria ammattikorkeakoulun koulutukseen osallistuu myös 27-vuotias Juha Valkola

Alle 30-vuotiaille suunnatussa valmennuksessa kehitetään yrittäjyystaitoja sekä tutustutaan uusien teknologioiden tarjoamiin mahdollisuuksiin. Mukana ovat myös alueen yrittäjät.

Mikkelissä koulutetaan jälleen digitoinnin ammattilaisia – Kysyntä työelämässä kasvaa jatkuvasti

Haku Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun digitoijakoulutukseen aukeaa toukokuun lopussa. Digitoijien lisäksi hankkeessa koulutetaan digitoinnin asiantuntijoita suunnittelu- ja esimiestehtäviin.

Akkualan osaajien insinöörikoulutus alkaa Centriassa reilun vuoden päästä

Koulutuksella vastataan akkuteollisuuden työvoimatarpeeseen.

Naisyrittäjät kaipaavat verkostoitumista – se toisi lisävirtaa liiketoimintaan

Kajaanissa tarpeeseen vastataan ammattikorkeakoulun järjestämässä valmennusohjelmassa. Ohjelma on kahden vuoden mittainen ja pyrkii saattamaan Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan naisyrittäjiä samoihin verkostoihin.

Ylioppilaskunta: Oulun yliopiston Raksila-selvityksestä puuttuu pitkän ajan visio – koko kampuksen muutto pois Linnanmaalta kartoitettava

Oulun yliopiston ylioppilaskunnan mukaan myös ammattikorkeakoulun toiminnot olisi siirrettävä Raksila–Kontinkangas-alueelle vuoteen 2040 mennessä. Opiskelijajärjestö näkee Raksilan muuttokaavailut positiivisena asiana.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle