Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Mikkelin Rantakylän yhtenäiskoulun oppilaiden kirjoittamia toiveita koulunuorisotyötekijän järjestämässä toivepuussa.

Mikkeli palkkasi kokeilumielessä nuorisotyöntekijöitä kouluihin – nyt käytännöstä halutaan pysyvä

Mikkeli aikoo vakinaistaa koulunuorisotyöntekijöiden tehtäviä. Oppilaat kiittävät koulunuorisotyöntekijöitä etenkin siitä, että heillä on aikaa jutella ja kysyä kuulumisia.

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamkin Kouvolan toimipisteen rakennus.

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakouluun voi hakea opiskelemaan neljän päivän ajan joulukuussa

Lisähaussa on tarjolla paikkoja metsätalousinsinöörin, merikapteenin ja esimerkiksi yhteisöpedagogin koulutuksiin.

Vegaanisia makkaroita kaupan kylmähyllyllä.

Kaikille maistuvan kasvisnakin salaisuutta etsitään Kouvolassa

Kouvolan uuden koulutusohjelman tavoitteena on kouluttaa insinöörejä, joiden tehtävänä olisi muuttaa ihmisten ruokatottumuksia ympäristöystävällisemmiksi.

Kahden kuvan yhdistelmässä vasemmalla opiskelija Sara Mäkinen etsii kirjaa kirjastossa, oikealla opiskelija Wendi Kivistö lukee kirjaa kirjaston nojatuolissa

Ilman huippupapereitakin voi kiilata korkeakouluun – kaksi ylioppilasta kertoo, miten

Uusien ylioppilaiden nimet julkaistaan tänään Ylen valmistuneiden koneessa. Vaatimatonkin ylioppilastodistus voi avata ovet korkeakouluopintoihin.

Kaksi sairaanhoitajaopiskelijaa iäkkään asukkaan syleilyssä.

Tähän palvelutaloon pääsee hoitajaksi kahden viikon opiskelun jälkeen

Turun ammattikorkeakoulun sairaanhoitajaopiskelijat opettelevat alaa Campuskoti Merihelmessä, jossa asuu kolmisenkymmentä muistisairasta vanhusta.

Kaivurit työssä rakennustontilla Kotkan keskustassa.

Tästä kaupungista opiskelijat voivat pian saada tuliterän keskustayksiön 460 eurolla – vuokra sisältää sähkön, veden ja netin

Kotkan kaupunkisuunnittelujohtaja toivoo näkevänsä opiskelijoiden myötä kaupungin keskustassa enemmän ”mukavaa kaupunkilaisaktiivisuutta”.

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun rakennus Mikkelissä

Valtiolta yli miljoona euroa Xamkin tutkimus- kehitys- ja innovaatiotoimintaan, tarkoitus vahvistaa Etelä-Savon ja Kymenlaakson elinvoimaa

Xamkin saama TKI-rahoitus on euromääräisesti suurin, minkä opetus- ja kulttuuriministeriö ammattikorkeakouluille myönsi.

Ammattikorkeakoulun hiljainen mielenosoitus 26.9.2023, Seinäjoki.

Pohjalaismaakunnissa suhtaudutaan positiivisesti opiskelijoiden mielenilmauksiin – erillistä ohjeistusta niiden varalle ei ole

Opiskelijoiden mielenilmauksia on järjestetty toimeentuloon liittyen Seinäjoella ja Kokkolassa. Ammattikorkeakouluista kerrotaan, että niiden suhteen noudatetaan normaaleja turvallisuus- ja varautumiskäytäntöjä.

Kaksi mikrofonia, joiden takana on lakana, jossa lukee "Vallattu"

Kajaanissa ja Oulussa korkeakoulut kehuvat opiskelijayhteistyötä myös mielenilmausten yhteydessä – erilliselle ohjeistukselle ei nähdä tarvetta

Muun muassa Helsingin yliopisto ja Åbo Akademi harkitsevat tarkentavansa tilojensa käytön ohjeistusta syyskuun kampusvaltauksien jälkeen.

Opiskelija harjoittelee hitsaamista.

Kielitaidoton ammattikoululainen saa töitä, mutta korkeakouluopiskelija vain harvoin – asenteiden muutos voisi helpottaa työvoimapulaa

Monet yritykset kertovat osaajapulasta. Silti esimerkiksi Itä-Suomessa ulkomaalaisten korkeakouluopiskelijoiden on vaikea saada harjoittelupaikkaa. Ammattitutkintoa suorittavilla tilanne on parempi.

ammattikorkeakoulun valtauksessa kyltti jossa lukee

Ruoka on jo niin kallista, että osa opiskelijoista päätyy jopa varastamaan: ”Aliravitun oman käden oikeus”

Tilastokeskuksen mukaan ruoka oli elokuussa vielä lähes seitsemän prosenttia kalliimpaa kuin vuosi sitten. Se näkyy myös opiskelijoiden ruokailutottumuksissa.

mielenosoittajat leikkaavat opiskelijan hiuksia koneella. Leikkaajilla on ministereiden Orpon ja Purran naamarin kasvoillaan.

Opiskelijat leiriytyivät mielenilmaukseen XAMKin Kouvolan kampukselle – erään opiskelijan hiuksetkin joutuivat ”Orpon leikkuriin”

Opiskelijat osoittavat mieltään hallituksen kaavailemia leikkauksia vastaan leiriytymällä korkeakoulurakennuksiin eri puolilla Suomea. Nyt vuorossa on Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Kouvolassa.

Opiskelijat osoittavat mieltään Helsingin yliopiston päärakennuksella.

Presidentti pysähtyi keskustelemaan valtaajien kanssa, toivotti menestystä opintoihin – näin päivä eteni vallatulla yliopistolla

Yliopiston johto ja mielenosoittajat kävivät päivän mittaan neuvotteluita valtauksen jatkosta. Osapuolet pääsivät sopuun, ja opiskelijat jatkavat valtaustaan Helsingin yliopistolla.

Opiskelijat istuvat pöytien ääressä ja pitävät iskulauseita sisältäviä kylttejä kädessään.

Leiriytyminen kampuksella jäi yhteen yöhön Metropoliassa – ”Protesti ei ole protesti, jos siihen kirjoitetaan lupalaput”

Metropolian opiskelijat joutuivat allekirjoittamaan sopimuksen yöpymisestä kampuksella.

Ihmisiä opiskelijahaalareissa osoittamassa mieltä.

Hiljainen mielenilmaus näkyi SAMKin Porin kampuksella: ”Ei ole hirveän hyvä lähtökohta elämään, että on tuhansia euroja lainaa”

Suomen opiskelijakuntien liiton Samokin järjestämiä mielenilmauksia nähdään tiistaina ammattikorkeakoulukampuksilla eri puolilla Suomea.

Kajaanin ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan puheenjohtaja Taneli Niskanen on Veteraanipuistossa.

Opiskelija Taneli Niskanen kerää välillä pulloja, jotta rahat riittäisivät ruokaan

Kajaanissa opiskelevan Taneli Niskasen mukaan monet opiskelijat joutuvat miettimään, kuinka moneen ruoka-annokseen rahat riittävät.

Ilmakuvaa Hämeen ammattikorkeakoulun Visamäen kampuksen rakennuksista.

Hämeen ammattikorkeakoulun opiskelijat liittyvät säästöjä vastustavaan mielenosoitusrintamaan

HAMKin opiskelijat osallistuvat tiistaina valtakunnalliseen Hiljainen hetki opiskelijan toimeentulolle -mielenosoitukseen.

Kuvassa ammattikorkeakouluopiskelija Alexandros Gallos

Kaikki opiskelijat eivät ole tilanvaltaajien kanssa samaa mieltä – ”Jos menisin jotain sanomaan, minut lynkattaisiin aika nopeasti”

Yle kysyi opiskelijoilta, miksi he eivät osallistu käynnissä oleviin mielenosoituksiin. Vastaajat vetosivat esimerkiksi kiireeseen tai siihen, etteivät he koe kuuluvansa mielenosoittajien joukkoon.

Turun amk:n logo ovessa

Turun Taideakatemia vallattiin – korkeakouluopiskelijoita kutsutaan tiistaina mielenilmaukseen ympäri maata

Suomen opiskelijakuntien liitto SAMOK kutsuu korkeakouluopiskelijoita mielenilmaukseen tiistaina. Turussa opiskelijat valtasivat Taideakatemian kampuksen jo maanantaina.

Kainuun ammattikoreakoulun Taito 1 -rakennus.

Opiskelijoiden mielenilmaukset laajenevat myös pohjoiseen Suomeen

Huomenna tiistaina opiskelijat järjestävät mielenosoituksen hallituksen kaavailemia leikkauksia vastaan Kajaanin ammattikorkeakoulun kampusalueella.

Kaksi mikrofonia, joiden takana on lakana, jossa lukee "Vallattu"

Opiskelijat vallanneet korkeakouluja eri puolilla maata – 15 000 euroa opintolainaa ottanut opiskelija: ”Opintotuella ei oikeasti eletä”

Mielenilmauksia on järjestetty maanantaina eri puolilla maata ja uusia on tulossa lähipäivinä. Paikalla on ollut vaihteleva määrä opiskelijoita.

Opiskelija Lauri Niemelä istuu opiskelija-asuntonsa sohvalla ja nojaa käteensä.

Lähes 24 000 euron opintolaina ahdistaa, mutta se on ollut pakko ottaa, sanoo Lauri Niemelä

Opiskelijat ottavat lainaa ja käyvät töissä, vaikka niillä on myös haittavaikutuksia. Asiantuntijan mielestä tukien pitäisi olla suurempia, jotta opiskelijat voisivat keskittyä opiskeluun.

Joukko nuoria kulkee kadulla.

Osa ulkomaalaisista korkeakouluopiskelijoista ei ehkä koskaan saavu Suomeen – näin ministeriö aikoo ratkoa tilanteen

Digitaaliset valintakokeet kasvattivat reippaasti ammattikorkeakouluihin hakevien määrää. Tästä on herännyt epäilyksiä, että osa hakisi opiskelemaan vain päästäkseen Suomeen.

Kaksi nuorta seisoo rappusissa ja katsoo vakavana kameraan. Taustalla muita nuoria makuupussien luona.

Opiskelijat valtasivat korkeakoulun Lahdessa – mielenilmaukset jatkuvat maanantaina eri puolilla Suomea

LAB-ammattikorkeakoulun opiskelijat liittyvät protestiin, jolla vastustetaan etenkin asumistukeen kohdistuvia heikennyksiä.

Seinäjoen ammattikorkeakoulun rakennus, Frami F.

Koulutuspaikkoja on vähemmän kuin missään muualla maassa suhteessa ikäluokkaan – Etelä-Pohjanmaa panee toivonsa hallituksen lupaamiin lisärahoihin

Etelä-Pohjanmaalla on laskettu, että tarvetta olisi sadoille uusille aloituspaikoille. Maakunnassa on liian vähän koulutuspaikkoja suhteessa työvoiman tarpeeseen.

Savonian ammattikorkeakoulun lippu Kuopion kamppuksen edustalla

Savonia-ammattikorkeakoululle Olympiakomitean laatutunnus opiskelevien urheilijoiden kaksoisuran edistämisestä

Korkeakoulut pyrkivät parantamaan urheilijoiden mahdollisuuksia sekä opiskeluun että urheiluun.

Haaga-Helia, ammattikorkeakoulu

Näin osa ulkomaalaisista opiskelijoista voi käyttää Suomen järjestelmää hyväkseen – maksavat jopa 10 000 euroa ilman aikomustakaan opiskella

Hakijamäärät Suomen ammattikorkeakoulujen vieraskielisille linjoille ovat kasvaneet voimakkaasti digitaalisen haun myötä. Silti kaikki opintolinjat eivät saavuta opiskelijamäärätavoitteita.

Opiskelijoita Helsingin yliopiston aulassa 19.9.2023.

Korkeakouluun pääsee pian yhä useampi, lupaa hallitus ja antaa rahaa – Akavan asiantuntija: ”Ei todellakaan riitä tavoitteeseen”

Ensi vuonna on luvassa yli tuhat uutta aloituspaikkaa. Tavoitteena on ohjata uudet aloituspaikat ensimmäisen tutkinnon opiskelijoille.

Kaksi kenialaisnaista ja siivouskärry koulun ruokasalissa.

Koulutusta Keniaan myynyt Tampereen ammattikorkeakoulu: järjestely ei ”vastaa periaatteitamme ja arvojamme”

Tampereella oppilaitokset selvittävät, miten pulaan joutuneita kenialaisopiskelijoita voitaisiin auttaa. Opetus- ja kulttuuriministeriön mukaan koulutusta on seurattava nykyistä järjestelmällisemmin.

Alina Koivuniemi istuu penkillä ja katsoo kohti kameraa.

Ammattikorkeakoulut kiinnostavat opiskelijoita, mutta pomopaikat jaetaan edelleen maistereille

Tilastojen perusteella maisterin tutkinnolla työllistyy työmarkkinoilla paremmin kuin ammattikorkeakoulututkinnolla.

Mies seisoo värikkään, kuvioiden seinän edessä.

Kokkolan Energiasta irtisanoutunut toimitusjohtaja Mikko Rintamäki jatkaa uraansa asiantuntijana ammattikorkeassa

Centriassa odotetaan, että energia-alan toimijat hyvin tunteva Rintamäki ohjaa koulun TKI-toiminnan uudelle tasolle.

Kajaanin ammattikorkeakoulun logon K-kirjain

Kajaanin AMK:n hakijamäärät räjähtivät viime syksystä: tuhannet aasialaiset haluavat Kainuuseen

Kajaanin ammattikorkeakoulun Global Business Management keräsi kaikkiaan 3 858 hakijaa. Viime syksynä koko ammattikorkeakouluun oli noin 400 hakijaa.

Efia Vainionpää laittaa ponnaria hiuksiin musta nahkatakki päällä. Aurinko paistaa kasvoihin ja taustalla sininen taivas.

Ammattikorkeakoulut jyräsivät syksyn yhteishaussa – katso täältä kilpailluimmat hakukohteet

Syksyn yhteishaun hakijamäärä on kasvanut. Katso täältä kilpailluimmat hakukohteet.

Oulun ammattikorkeakoulun kyltti Linnanmaan kampuksen ulkoseinässä.

Ammattikorkeakouluihin runsaasti hakijoita syksyn yhteishaussa

Ammattikorkeakoulujen opinnot kiinnostivat syksyn yhteishaussa ja hakijamäärät lisääntyivät. Oulun ammattikorkeassa hakijamäärä lisääntyi viime vuoteen verrattuna yli 60 prosenttia.

Rivi keltasipuleita pilkistämässä mullasta.

Oulun Likis-tapahtumassa tutustutaan lähiruokaan

Likiksen tarkotuksena on edistää ekologista ja kestävää ruoantuotantoa Oulun seudulla.

Koodausta Savonia-ammattikorkeakoulun Code Academy -koulutuksen oppitunnilla Kuopiossa.

Savonia-ammattikorkeakouluun hakijaryntäys syksyn yhteishaussa

Savonia yli kaksinkertaisti hakijamääränsä syksyn yhteishaussa. Hakeneita oli 3000 enemmän kuin vuotta aiemmin.

Tietokonenäyttöjä leveällä pöydällä isojen ikkunaruutujen äärellä.

Kotkaan rakennetaan merenkulun simulaattorikeskus, jossa voi opetella lähes kaikkia laivan töitä

Oikealla aluksella ei voi harjoitella turvallisesti monia tärkeitä töitä.

Vaasan ammattikorkeakoulu

Vaasan ammattikorkeakoulun energiatekniikan englanninkielinen koulutusohjelma herätti suurta kansainvälistä kiinnostusta

Torstaina päättyneessä yhteishaussa Energy Technology -koulutusohjelmaan tuli lähes 5000 hakemusta.

Uudet opiskelijat tutustuvat opiskelukaupunkiin Jyväskylässä.

Uusia opiskelijoita liikkuu ympäri Jyväskylää – ammattikorkeakoulu viettää fuksiaisia

Tällä kertaa liikenteessä ovat Jyväskylän ammattikorkeakoulun opiskelijat, joita on tutoreineen kaikkiaan noin 750 nuorta.

Suvi-Anna Salminen Oulun yliopiston ylioppilaskunnasta ja Jere Höyhtyä Diakonia-ammattikorkeakoulun opiskelijakunnasta.

Oulun korkeakouluopiskelijat päräyttävät lukuvuoden käyntiin festareilla – pääesiintyjinä nähdään Maija Vilkkumaa ja Benjamin

Perjantai-iltana Kuusisaaressa järjestettävässä Hurmoksessa nähdään yhteensä seitsemän esiintyjää. Tapahtuma kokoaa yhteen Oulun korkeakouluopiskelijat.

Riihimäen vanha voimala ja rautatieaseman seutua ilmasta kuvattuna.

Hämeen ammattikorkeakoulu selvittää mahdollisuuksia siirtää Riihimäen kampus Asemanseudulle

HAMKin mukaan koulu olisi aseman lähistöllä helpommin tavoitettavissa. Samalla siirron uskotaan lisäävän opinahjon kasvua ja kilpailukykyä.

Etualalla henkilö käyttää kannettavaa tietokonetta.

Syksyn yhteishaussa Centrialla on tarjolla noin 120 opiskelupaikkaa

Tänään käynnistyneessä yhteishaussa keskipohjalaisessa Centria-ammattikorkeakoulussa on avoinna paikkoja tammikuussa alkaviin koulutuksiin. Haku päättyy 14. syyskuuta.

Sakari Liukkonen kävelee koti Xamkin kampusta Mikkelissä.

Haku ammattikorkeakouluihin alkoi tänään – Mikkelissä ja Savonlinnassa on tarjolla lähes 350 aloituspaikkaa

Mikkelissä aloituspaikkoja on yhteensä 230 seitsemässä eri koulutusohjelmassa. Savonlinnassa on 118 aloituspaikkaa neljässä eri koulutusohjelmassa.

Kajaanin ammattikorkeakoulun logon K-kirjain

Syksyn yhteishaku alkoi tänään, Kajaanin ammattikorkeakoulussa on neljä hakuvaihtoehtoa

Suurin osa haettavista opiskelupaikoista on ammattikorkeakouluissa.

Pääkampuksen sisäänkäynti. Rappuset etualalla.

Syksyn yhteishaku alkaa tänään – Jyväskylän ammattikorkeakoulussa tarjolla aiempaa enemmän opintoja, suuri osa niistä verkossa

Ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen yhteishaku alkaa tänään. Jyväskylän ammattikorkeakoulussa syksyn haussa on tarjolla aiempaa enemmän opiskelupaikkoja ja koulutusohjelmia.

Anne Mäenpää, tutkintovastaava TAMK, Katri Maijanen, hoitotyönopettaja TAMK, Ella Kangas, sairaanhoitajaopiskelija TAMK.

Sairaanhoitajan työn vaatimukset kasvavat, kun terveysasemia korvataan digipalveluilla – opiskelija uskoo, että ammatin maine voi parantua

Sairaanhoitajien pitää tulevaisuudessa osata tehdä entistä paremmin yhteistyötä lääkäreiden kanssa sekä neuvoa potilaita puhelimen ja chatin välityksellä.

Ammattikorkeakouluopiskelijoiden haalarimerkkejä.

Syksyn yhteishaku alkaa – kaakossa voi hakea ammattikorkeakouluun

Hakuaika alkaa maanantaiaamuna kello 8 ja päättyy ensi viikon torstaina kello 15.

Rakennustelineitä Xamkin kampuksen ympärillä.

Tältä näyttää XAMK:in kampuksen työmaalla – LVI-alan yrityksen yllättävä konkurssi hankaloittaa töitä

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun opiskelijat pääsevat ensi syksynä uusiin moderneihin tiloihin, kun Kotkan Kantasatamaan nouseva kampusrakennus valmistuu.

Lotta Yli-Hukkala lukee kirjaa.

Lotta Yli-Hukkala-Siira, 23, teki kymmenen vuoden opinnot kasaan kolmessa – nyt hän jakaa viisi yksinkertaista vinkkiä opiskelijoille

Kaksi tutkintoa kolmessa vuodessa suorittanut neuvoo tekemään opinnot itse haluamassaan ajassa.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle