Uusimmat artikkelit
Syksy tulee, tässä neljä hyvää syytä nauttia siitä
Omaan kotiin saa uutta ilmettä yksinkertaisillakin sisustusratkaisuilla tai lähde luontoon virkistäytymään.
Janette Lepistö herkuttelee huoletta, kun mieli tekee – ”Meidän yhteiskuntamme on todella laihdutuskeskeinen”
Pesäpallon tähtiin kuuluva Janette Lepistö ohjaa urheilijoita ravitsemusasioissa Kuortaneen urheiluopistossa. Hän toivoo, että syömiseen liittyisi rennompi ilmapiiri.
Viljatuotteiden suosio jatkuu, mutta lihankulutus laskee ja maitoa juodaan yhä vähemmän – näin suomalaiset söivät viime vuonna
Hintojen nousu näkyy ihmisten ruokatottumuksissa. Asiantuntijan mukaan lihan kulutukseen on vaikuttanut myös keskustelu ympäristöstä ja terveydestä.
Siitepölyä tuotetaan syötäväksi myös Suomessa – katso, miten raepalleroita voi käyttää ruuassa ja juomassa
Siitepölyä voi käyttää myös siedätyshoitona. Allergia-asiantuntija ei tyrmää käyttöä, mutta kehottaa allergikkoa varovaisuuteen.
Ministeri Kurvinen: ”Lähes mystiset mittasuhteet” saanut ilmastoruokaohjelma ei valmistu
Ilmastoruokaohjelma on hiertänyt hallituspuolueiden välejä. Ohjelman tarkoituksena on ollut muun muassa vähentää liha- ja maitotuotteiden käyttöä.
Miksi lääkejodia myydään isoissa purkeissa, vaikka yksi tabletti riittää? Selvitimme tämän ja 3 muuta faktaa syksyn puhutuimmasta alkuaineesta
Jodi on esillä mediassa usein kahdessa yhteydessä: lääkejodina ja ravinnon hivenaineena. Lääkejodia ja ravintolisäjodia ei kuitenkaan kannata sekoittaa, koska tablettien jodimäärässä on tuhatkertainen ero.
Painonnostaja Teemu Roininen ryhtyi vegaaniksi ja yllättyi positiivisista vaikutuksista urheilemiseen – "Itselläni oli ennakkoluuloja"
Painonnostaja Teemu Roininen ja ultrajuoksija Juuso Simpanen ovat olleet jo vuosia vegaaneja. Samaan aikaan he ovat olleet myös huippu-urheilijoita.
Urheilijat ja kuntoilijat syövät usein liian vähän – tässä ovat vinkit aktiivisen liikkujan terveelliseen ruokavalioon
Keho tarvitsee ravintoa, ja jos kuntoilee tai urheilee, niin silloin sitä tarvitaan vielä enemmän. Asiantuntija Laura Manner kertoo tärkeimmät tärpit harjoittelijan ravintoasioihin.
Kahden lapsen äiti laski, kuinka paljon perheen kauppakassin hinta on noussut – ostoskuitit yllättivät, ja personal trainer sai mennä
Hintojen nousu tuntuu ihmisten arjessa. Laura Viiliäinen alkoi kiinnittää huomiota hintoihin ruokakaupassa kolme kuukautta sitten. Hän perkasi koko arkensa läpi ja etsi säästökohteita.

Ylittyikö raja tammikuussa? Meitä on nyt maapallolla kahdeksan miljardia – listasimme seitsemän väestönkasvun vaikutusta
Ihmiskunnan täsmällistä kokoa ei tiedetä, ja tämän vuosisadan ennusteissa on miljardien ero. Väkimäärän lisääntyminen voi näkyä niin ruuan hinnoissa, siirtolaisuuden lisääntymisenä kuin luontokadon kiihtymisenäkin.
Gusaguobbariid borret bohccot ja eará guopparváibmilat – guopparjahki orru leamen earálágan iešguđet guovlluin Sámis
Oarjin Neahkkelis orrot leamen unnánláhkai guobbarat, nuortelabbos UK-luonddumeahci duoddariin fas valjibut ja de Deatnogáttis lea gaskamearálaš guopparjahki.
Voiko kalaa enää syödä hyvällä omallatunnolla?
Kestävän kulutuksen ystävä käyttää kalaostoksilla harkintaa.
Hirvivisa – testaa tietosi metsiemme kuninkaasta!
Kuinka hyvin tunnet metsiemme kruunupään?
Miksi ruokatottumusten muuttaminen on niin vaikeaa? Voit olla tietämättäsi supermaistaja, jumissa lapsuudenkodin ruokapöydässä tai lounasseurueen miellyttäjä
Ruoka ei maistu samalta kaikkien suussa.
“Mielitekoja ei kannata ohittaa, ne voivat olla kehon viesti nälästä” – Näin opettelet tekemään syömiseen liittyviä päätöksiä kehosi ehdoilla
Intuitiivinen syöminen on “normaali” tapa syödä.
Avara luonto: Lumen eläimet – talvisen luonnon selviytyjät uhmaavat jäätä ja pakkasta
Luonto on kehittänyt eläimille keinoja selviytyä talvesta.
Historia: Kivikauden keksinnöt – käsikirves ja tuli mullistivat ihmisen kehityksen
Dokumentti ihmisen sivilisaatiosta.
Avara luonto: Matsalun hirvet – Viron kansallispuiston kosteikko kuhisee elämää
Matsalun kosteikko on kansainvälisesti merkittävä paikka.
Historiavisa: Mitä olivat penkkivelli ja piispanviini?
Juomia menneiltä ajoilta.
Hirvelä – norjalainen luontosarja metsän kuninkaasta ja kohtaamisista ihmisen kanssa
Luontosarja pohjoisen uljaasta eläimestä.
Prisma: Miten välttää syöpä?
Kirurgi Richard Babor perehtyy syöpäsairauksien ehkäisyyn.
Treeni voi valua hukkaan, jos tinkii unesta ja kehonhuollosta – Joskus ainoaksi kuntoiluksi riittää simppeli liikkuvuusharjoittelu, sanoo valmentaja Oona Tolppanen
Jokaisen treenin pitäisi vähän hymyilyttää.
Prisma: Terveyden salaisuudet – yksinkertaisilla ratkaisuilla lisää terveitä elinvuosia ja elämänlaatua
Tutkijat etsivät uusia näkökulmia terveyden edistämiseen.
Kauppoihin tarvitaan lisää suomalaista koiranruokaa, sanoo huippuvirkamies – nyt markkinoita hallitsevat kansainväliset suuryritykset
Suomalaiskoirille 50 miljoonaa kiloa tuontiruokaa vuodessa.
Osoitatko rakkautta kokkaamalla tai leipomalla?
Paljasta lohturuokasi!
Maista nyt edes! Vanhemmat kertovat, millä kikoilla lapsen saa syömään – Asiantuntija ei puhuisi nirsoilusta, lapsi ei jätä tahallaan ruokaa lautaselle
Miten lasten ruokapulmia kannattaa lähteä ratkomaan?
Mikä neuvoksi, jos ruokapöydästä tulee taistelutanner? "Ei ole hyvä, että minä vain pidän periaatteista kiinni, eikä lapseni syö"
Mikä neuvoksi, kun lapsi kieltäytyy syömästä?
Siilit heräävät – saako auttaa? Asiantuntija vastaa
Auta siiliä, jos sen henki on vaarassa.
Avara luonto: Serengeti – uusi luontosarja Afrikan valtavilla savanneilla
Minkälaista on elämä Serengetin savanneilla?
Prisma: Voiko sisäistä kelloa siirtää? – Kehon rytmiä kannattaa kuunnella
Miten kehon rytmi vaikuttaa arkeemme?
Historia: Leipää kansalle – tutkija, valekeksijä ja Stalin
Kaksi miestä yritti ratkaista Neuvostoliiton nälänhädän.
Avara luonto: Pieni, suuri tunturisopuli – ilmastonmuutos vaikuttaa värikkään jyrsijän vaelluksiin
Tunturisopulilla on suuri merkitys pohjoisen luonnolle.
Muutoksen matkaopas: Arvosta itseäsi myös ruokapöydässä – syö säännöllisesti, monipuolisesti ja värikkäästi
Syö kunnolla, jotta jaksat johtaa elämääsi!
Ulkolinja: Norjan öljymiljoonat – maailman suurin valtion rahasto haluaa sijoittaa eettisesti
Miten Norjan kansan sijoitusrahasto pärjää Wall Streetillä?
Kuha vai hauki – testaa, miten hyvin tunnet arvostetut petokalamme
Tunnetko hauen ja kuhan erot – testaa kalatietosi!
Nyt on hirviä liikenteessä – löysää kaasujalkaa! Hirvi luulee autosi liikkuvan suden nopeudella
Hirvi rynnistää tielle mennessään ruokailemaan.
Avara luonto: Pedoista suurimmat – eläinmaailman jättiläiset huikeita selviytyjiä
Onko suuresta koosta eläimelle vain hyötyä?
Villiyrtit – pihapiirin vihreät voimavihannekset
Villiyrtit ovat täynnä ravintoa.
Avara luonto: Eläinvauvat – tarinoita sisukkaista eläinpienokaisista
Miten poikaset varttuvat vaativissä elinympäristöissä?
Karhupentueet ovat heränneet talviuniltaan – pennuilla on edessään vaaran vuosi, mutta emo suojelee niitä henkensä uhalla
Pentujen ainut turva on oma karhuemo.
Avara luonto: Luonnon pienet ihmeet – Miten viidakon ja savannin minikokoiset selviytyvät?
Joskus pienimpien olentojen takana on suurimpia tarinoita.
Lintukalliolla – Hornøyan saarella kasvavat maailman rohkeimmat poikaset
Merilinnut pesivät joka vuosi Hornøyan saarella.
Avara luonto: Luonnon parhaat tanssijat – eläimet taitavat rytmin ja sulavat liikkeet
Eläimen jokaisella liikkeellä on tarkoituksensa.
Maija, 19, kärsi vuosia oudoista vatsaoireista ennen kuin aiheuttaja löytyi – "Minua luultiin nirsoksi ja syömishäiriöiseksi"
Suolistosairaus Crohnin tauti yleistyy myös nuorilla.
Siiri Kinnari kehitti äitinsä kanssa vatsaystävällisiä ruokia – uudet reseptit palauttivat syömisen ilon
Herkkävatsaisen ruuan ei tarvitse olla pahaa
Millaiset ovat hyvät yo-eväät? – Lue vinkit onnistuneeseen eväslaatikkoon
Näillä eväillä jaksat läpi kuuden tunnin yo-koerupeaman.
Onko lempihedelmäsi tai -marjasi sokeripommi? Pitäisikö hedelmiä ja marjoja vältellä sokerin takia?
Onko hedelmissä ja marjoissa liikaa sokeria?
Help! Nenäpäivä goes Beatles
Nenäpäivä-konsertissa soivat legendaariset sävelet.
Maistuisiko torakka?
Torakat, sirkat ja jauhomadot ovat tulevaisuuden arkiruokaa.
Tiedätkö millaista ravintoa kehosi tarvitsee? Tietoisessa syömisessä ruokia ei jaotella kiellettyihin ja sallittuihin
Opettele kuuntelemaan oman kehosi tarpeita ja merkkejä.