Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Poliisin virkamerkki roikkuu kaulassa. Poliisilla on raitainen neulepaita.

Poliisi kehottaa ampumaharrastajia valppauteen, sillä harjoituksia on tarkkailtu rikollisissa tarkoituksissa

Poliisi pyytää harrastajilta tietoja mahdollisista asiaankuulumattomista ihmisistä, jotka käyvät seuraamassa ampumaharjoituksia. Myös aseiden turvallinen säilytys kannattaa varmistaa.

Ruotsissa Klarälvsgårdenin nuorisokodin portti.

Ruotsin pahimmat nuoret jengirikolliset asuvat näiden aitojen sisällä – joukossa on Liam, 20, ja tämä on hänen tarinansa

Klarälvsgårdenin nuorisokodissa elävät Ruotsin raaimmat nuoret. Täällä heitä autetaan irti rikollisjengeistä.

Voimakas räjähdys rikkonut kerrostaloasunnon oven ja ikkunan Hässelbyssä.

Ruotsalaistoimittaja syyttää koulua ja keveitä rangaistuksia väkivallasta: ”Nuorisorikolliset kutsuvat nuorisokoteja Playstation-leireiksi”

Ruotsissa kiihtynyttä jengiväkivaltaa ja nuorten lisäänyttä raakaa väkivaltaa ruodittiin Svenska Ylen Slaget efter tolv -keskusteluohjelmassa.

En polis går på en gräsmatta och håller i polistejp. Hon har ryggen mot kameran och tittar mot sidan så att hennes ansikte delvis syns.

Ruotsin jengimurhia tutkinut poliisi kertoo, miksi Dödspatrullen kiinnostui Suomesta

Ruotsalaispoliisin mukaan pahamaineinen ruotsalaisjengi on pyrkinyt Suomeen jo vuosien ajan. Nyt Suomessa huumerikoksista epäillyt miehet kuuluvat järjestön kovaan, väkivaltaiseen ytimeen.

Kuvamanipulaatio thaihierontapaikan julisteesta.

Jussi etsi seksiä ja asteli thaihierontaan – poliisin puhelu vei hänet keskelle painajaista

Seksin ostaja järkyttyi kuultuaan hierojien taustasta. Poliisi ja ihmiskaupparaportoinnin erityisasiantuntija pohtivat, saadaanko paritus loppumaan rankaisemalla seksin ostajia vai päätekijöitä.

Ukrainalaissotilaat laukaisevat Javelin-panssarintorjuntaohjuksen.

Ukrainan sodasta katoaa rikollisjärjestöjen himoitsemia ja kalliita panssarintorjuntaohjuksia, pelkää asiantuntija

Laittomien aseiden leviäminen on ongelma, joka toistuu konfliktista toiseen. Aseita voi päätyä Ukrainasta järjestäytyneen rikollisuuden käsiin Suomeenkin.

Poliisin hihamerkki

Huijarit soittavat perintätoimiston nimissä tai esittäytyvät pankkitoimihenkilöiksi – poliisi muistuttaa varovaisuudesta

Viimeisimmissä tapauksissa rikollisten pankkitileille on lähtenyt muutamia tuhansia euroja. Poliisi muistuttaa, että ”turvasiirtoja” ei tule tehdä, eikä pankkitunnuksia antaa ulkopuolisille.

Aleksis Salusjärvi, Helsinki, 9.10.2018

Aleksis Salusjärven kolumni: Roadmanien myötä nuoriso on taas pilalla, ja tälläkin kertaa se pitää osittain paikkansa

Roadman-kulttuuri on uusi vanha ilmiö, joka tekee sukupolvien välisen kuilun lisäksi maailman muuttumisen näkyväksi, kirjoittaa Salusjärvi.

Kuvakollaasi: Janne "Nacci" Tranberg, Lauri Johansson, Keijo Vilhunen, Jari Aarnio, Mika "Immu" Ilmén ja Niko Ranta-aho.

Niko Ranta-ahon kirja herätti keskustelun siitä, miksi rikolliset pääsevät ääneen – näin WSOY ja asiantuntijat vastaavat

Tutkija arvelee, että rikokset saavat paljon huomiota, koska ne myyvät. Kustantajan mukaan rikoskirjat ovat parhaimmillaan osa yhteiskunnallista keskustelua.

Matteo Messina Denaro kuvattuna nuorena vasemmalla. Oikealla on poliisin tekemä tunnistuskuva hänestä vanhempana.

Italia pidätti 30 vuotta etsimänsä Cosa Nostra -mafian pomon

Matteo Messina Denaro oli pakosalla vuosikausia. Hänet on aikaisemmin tuomittu poissaolevana kahden syyttäjän murhista.

Ihmisiä kävelemässä Hämeenkadulla. Tien yläpuolella on jouluvaloja, ja ympäristö on pimeä ja märkä.

Katuryöstöjen määrä Tampereella väheni – poliisi on tunnistanut epäiltyjä

Poliisi on edistynyt syksyn aikana tapahtuneiden katuryöstöjen esitutkinnassa. Marraskuun puolivälin jälkeen on tullut ilmi vain kaksi uutta tapausta.

12-vuotias menehtyi harhalaukaukseen kesällä 2020 Botkyrkassa, Tukholman eteläpuolella. Yksi neljästä epäillystä on paennut Turkkiin.

Ruotsin TV: rikollisia pakenee Ruotsista Turkkiin, Turkki ei luovuta heitä

Ruotsin TV:n tietojen mukaan ruotsalaisia rikollisia oleskelee Turkissa, jossa he ovat voineet ostaa kansalaisuuden rahalla. Turkki kieltäytyy luovuttamasta heitä Ruotsiin oikeuden eteen.

Ukrainalainen sotilas pitää kädessään konekivääriä. Taustalla tuhoutunut panssarivaunu.

Ukraina kiistää väitteet aseiden salakuljetuksesta Suomeen

Keskusrikospoliisilla on tiedustelutietoihin perustuvia viitteitä aseiden päätymisestä Suomeen rikollisille.

Sotilaat kantavat aseita metsikössä.

KRP:n tiedustelutiedot: Ukrainalle toimitettuja aseita on päätynyt rikollisille Suomessa

Järjestäytynyt rikollisuus kasvaa Suomessa ja aseista on kova kysyntä. Reitit ja yhteydet Ukrainasta Suomeen ovat jo valmiina. Poliisi toivoo resursseja Ukrainan sodan vuoksi kasvavaan työmäärään.

Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa alettiin maanantaina 10. lokakuuta 2022 käsitellä helsinkiläisen ja espoolaisen katujengin ammuskelua. Kuvassa helsinkiläisjengin johtohahmona pidetty Milan Jaff, joka on aiemmin tuomittu kymmeneksi vuodeksi ehdottomaan vankeuteen.

Analyysi: Julkisuuteen pyrkinyt someräppäri Milan Jaff saa huomiota rikoksillaan, mutta sillä on seurauksensa

Rikollisten nimien julkaisemista harkitaan mediassa tarkasti. Lähtökohtana on, että kaikki oleellinen kerrotaan.

Rikosseuraamuskeskuksen johtaja Kaisa Tammi Puoli seitsemän -ohjelman studiossa.

Pitkän uran vankilanjohtajana tehnyt Kaisa Tammi: Naisvankien kanssa ei voi toimia samalla tavalla kuin miesvankien kanssa

Kaisa Tammi johtaa tällä hetkellä Hämeenlinnan Rikosseuraamuskeskusta ja vankiloiden naisosastoja myös muualla Suomessa.

Sähköjohtoja pistorasiassa.

Huijauskirjeitä, laskun näköisiä tarjouskirjeitä ja perusteettomia laskuja – poliisi varoittaa sähkönmyyntiin liittyvistä petoksista

Oman alueen sähköä myyvät viralliset yritykset kannattaa tarkistaa esimerkiksi Energiaviraston verkkosivuilta, eikä liian houkutteleviin tarjouksiin kannata tarttua.

Murtoyrityksen kohteeksi joutunut ovi

TS: Rikolliset ovat saaneet haltuunsa lähes kaikkien kerrostaloyhtiöiden putkilukkojen avaimen Turussa

Turun Sanomien tietojen mukaan rikollisilla on pääsy ainakin kyseisten taloyhtiöiden yleisiin tiloihin ja huoltotiloihin, mutta ei ilmeisesti asuntoihin.

Käsi operoimassa tietokoneen hiirtä.

Netissä lapsia uhkaavat pedofiilit voidaan jakaa neljään eri tyyppiin – näin toimii vaarallinen rikosyhteisö pimeässä verkossa

Pedofiilit toimivat verkossa kuin ammattirikollisten ryhmät. Sisäpiireihin päästäkseen pitää tehdä lapsiin kohdistuvia rikoksia.

Takaa sivusta otettu kuva naisesta, joka ottaa puhelimellaan kuvaa yleisön keskellä.

Jätä nämä esineet somekuvien ulkopuolelle – tietoturva-asiantuntija: "Kännykällä otetusta kuvasta voi jäljentää kotiavaimen"

Sosiaaliseen mediaan saattaa huomaamattaan julkaista arkisesta tilanteesta kuvan, jota voidaan käyttää rikoksentekovälineenä. Tietoturva-asiantuntija ja nettipoliisi kertovat, mitä esineitä ei pitäisi näkyä julkaistavissa kuvissa.

Pekka Seppänen sitter i rättssalen med en grön jacka och huvan framför ansiktet.

True crime -podcast esittää uusia väitteitä Pohjois-Karjalan sarjahukuttajasta – poliisi selvittää yhtä uutta johtolankaa

Uusi podcast-sarja paljastaa väitetysti uutta tietoa sarjahukuttaja Pekka Seppäsestä ja tämän uhreista. Poliisi selvittää, voisiko yksi väitteistä pitää paikkaansa.

Nuori mies kuuntelee keskustelua. Taustalla televisiosarjan kuvausrekvisiittaa.

Aikuiset-sarjan Arttua esittävä Elias Salonen teki muodonmuutoksen palkkamurhaaja Ilpo Larhaksi – ohjaaja: "Hän on aika näköispatsas"

Hämeenlinnan vankilamuseo on tällä viikolla ollut TV-sarjan kulissina. Piiritys-sarja kertoo murhasta tuomitun Ilpo Larhan tarinaan. Larhaa tarinassa näyttelee Aikuiset-sarjasta tuttu Elias Salonen.

Poliisitunnus hihamerkkinä.

15-vuotiasta poikaa epäillään kahdesta ryöstöstä Vantaalla – vei uhreilta rahat tappamisella uhkaamalla, epäilee poliisi

Poliisin mukaan poika on syyllistynyt vastaviin rikoksiin aiemminkin. Häntä esitetään vangittavaksi rikoskierteen katkaisemiseksi.

Joukko miehiä aseita käsissään.

Ukrainaan annetuista aseista osa voi päätyä lopulta rikollisten käsiin – Jugoslavian sotien aseita käytetään Ruotsin jengiammuskeluissa

Interpol varoittaa järjestäytyneen rikollisuuden seuraavan asetoimituksia kiinnostuneena. Useissa maissa on tehostettu valvontaa mahdollisilla salakuljetusreiteillä.

Näyttelijä Romy Schneider lähikuvassa. Kuva elokuvasta Likainen ansa (Max et les ferrailleurs).

Paha poliisi virittää ansaa Claude Sautet'n elokuvassa, joka on samalla intiimi draama

Romy Schneider ja Michel Piccoli rikoselokuvan pääosissa.

Kandidaattikeskus, Otakaari 1 Otaniemi

Rosvot tuhoavat Alvar Aallon arvorakennuksia – Otaniemen kampuksen taloista on varastettu jo yli 1 000 kiloa kuparia

Aalto-yliopiston rakennuksista on ryövätty kuparia jo pari vuotta eikä ilmiö ota loppuakseen.

Ihminen istuu puistonpenkillä

Parikymppinen Heidi päätyi vankilaan, mutta pääsi rikoskierteestä kannustavien ihmisten tuella: "Olen alkanut uskoa itseeni"

Nuoren rikoskierre on vaikea pysäyttää, mutta Rovaniemellä on löydetty onnistumisen avaimia. Hyvään tulokseen päästään, kun joustetaan ja annetaan nuorelle aikaa rakentaa luottamuksellinen suhde auttajiin.

Pohjanmaan poliisilaitoksen Kaustisen yksikön ulko-ovi.

Pohjanmaan poliisi Närpiön kiskontavyyhdistä: “Rikollinen toiminta on jatkunut pitkään, puhutaan kymmenistä vuosista"

Meneillään on useita tutkintoja, mutta poliisi vahvistaa että kyseessä on sama vyyhti, jonka toiminta on jatkunut pitkään. Seuraava vangitsemisvaatimus esitetään perjantaina.

Helsingin käräjäoikeus

Kotkalainen mies vei it-laitteita Ikean parkkipaikalle ja joutui osaksi petosvyyhtiä – käräjäoikeus hylkäsi syytteen

Helsingin käräjäoikeus uskoo olevan mahdollista, että vuosia it-laitteita toimittanut mies ei tiennyt, että kyse on petosrikoksesta.

Esitutkinnan aikana takavarikoitu kassi, joka sisälsi huumausaineita.

Päätekijöille vaaditaan yli 10 vuotta vankeutta – syyttäjä ajaa kovia tuomioita Greenlight-operaatioon liittyvässä huumejutussa Jyväskylässä

Keski-Suomen käräjäoikeudessa tänään alkaneessa oikeudenkäynnissä vaaditaan viidelle syytetylle vuosien vankeusrangaistuksia ja kahdelle ehdollista vankeutta.

Ihmisiä lentokentällä.

Liikematkustajille neuvotellaan ohituskaistaa Yhdysvaltoihin – aukeaako samalla rikollisille tieto, milloin poliisi on kintereillä?

Uusi sopimus vähentäisi säännöllisesti Yhdysvaltoihin matkustavien jonotusta maahantulotarkastuksissa. Joidenkin virkahenkilöiden huolena on, että rikolliset voisivat saada samalla tietoa salaisista rekisterimerkinnöistä.

Jalkapallokenkä ja jalkapallo kuvattuna Pyynikin tekonurmikentällä. Takana kajastaa kentän valonheittimen valo.

Korona-aika lisäsi ottelutulosten järjestämisen riskiä urheilussa: rahavaikeuksiin joutuneet pelaajat ovat houkutteleva kohde rikollisille

Jalkapalloilija saattaa tienata esimerkiksi 300 euroa kuussa. Rikolliset voivat lähestyä pelaajaa ja tarjota hänelle 3 000 euroa yhdestä pelistä.

Sähköpostin suodatusappi kännykän näytöllä

Rikolliset pyrkivät nyt kaappaamaan koko älypuhelimen – pahimmillaan tunkeutuja voi äänittää puhelimellasi huoneessa käymääsi keskustelua

Tietoturva-ammattilaisten mukaan pankkihuijaukset ja henkilön tunnistamistietojen kalasteluyritykset ovat lisääntyneet selvästi. Erilaiset huijausyritykset keskittyvät jatkossa yhä enemmän mobiiliin.

Jari Aarnio kuiskii avustajallee oikeussalissa.

Jari Aarnio haluaa jouluksi kotiin – hovioikeus päättää, pääseekö hän vai onko edessä elinkautinen vankeus 18 vuoden takaisesta murhasta

Jari Aarniolla on edessään joko pikainen vapautuminen tai elinkautinen vankeus. Murhaoikeudenkäynti Helsingin hovioikeudessa päättyi tänään.

Lähikuva tietokoneen ruudulta Kelan Omakanta verkkosivuilta.

Kela varoittaa rikollisten lähettämistä Omakannan nimissä olevista sähköposteista – viestin linkkiä ei kannata klikata

Viesteissä on viitattu muun muassa covid-19-sertifikaattiin ja koronarokotustodistukseen. Kyseessä on huijaus, jonka tarkoituksena on tietojenkalastelu.

Maineikas huumeruhtinas jäi kiinni Kolumbiassa

Kolumbiassa kiinniotetulla huumekartellin pomolla oli laajat verkostot, presidentti vertasi huumeparoni Pablo Escobariin

50-vuotias Dairo Antonio Usuga "Otoniel" otettiin kiinni Uraban alueella. Usuga on yksi Kolumbian pelätyimmistä rikollisista ja Yhdysvaltain etsintäkuuluttama huumepomo.

nainen istuu lattialla ja katselee kerrostalon ikkunasta alas.

Helsinki rape support centre reports record number of victims

In July of 2021 alone, 80 victims – two to three visitors a day – sought help from the HUS Women's Clinic's Support Centre, Seri.

kaksi nuorta miestä

Suomessa keskustellaan nyt gangsta rapin väkivaltaisuudesta – genren nuoret tekijät eivät usko alkuunkaan, että musiikki tekisi kenestäkään rikollista

Myös Suomessa nuoret musiikintekijät ottavat yhä enemmän vaikutteita gangsta rapista, jonka kuvastoon kuuluu myös rikollinen elämäntyyli ja jengielämän ihannointi.

Cannonball MC:n liiviin pukeutunut moottoripyöräilijä kadulla moottoripyörällään

Syyttäjän mukaan Cannonball MC on rikollinen ja sotilaallinen järjestö: "pakottava yhteiskunnallinen tarve" vaatii yhdistyksen lakkauttamista

Cannonball MC on painottanut olevansa moottoripyöräkerho ja edistävänsä moottoripyöräkulttuuria. Syyttäjän mukaan Cannonball ei ole aatteellinen yhdistys vaan sotilaallinen ja rikollinen järjestö.

vartija Helsingin vankilan käytävällä

High cost of incarceration spurs more alternatives to prison

A day in a Finnish prison costs the same as a stay in a top hotel. Officials now favour cheaper ways for offenders to serve their sentences.

Poliisin takavarikoimaa marihuanaa.

Kolme miestä sai käräjäoikeudessa tuomion FBI-jättioperaatioon kytkeytyvässä huumejutussa

Suomeen oli määrä levittää suuri määrä marihuanaa, mutta huume-eriä levittämään lähtenyt kaksikko jäi pian kiinni.

Ote Pandoran papereiden vuodosta löytyneestä asiakirjasta.

Finnish criminals identified in Pandora papers data leak

More than 200 Finnish citizens were named in the largest data leak in history, 20 of whom have criminal convictions.

Hihamerkki auton vierelläseisovan poliisin haalarissa.

Yritys siirsi 50 000 euroa huijaustilille ja 100 000 euroa oli jo maksussa, kun petos huomattiin – rikolliset lähettivät laskuja johtajan nimissä

Poliisi varoittaa yrityksiä niin sanotuista toimitusjohtajapetoksista, joissa rikolliset lähettävät yrityksen johtohenkilöiden nimissä työntekijöille kehotuksia siirtää rahaa tai maksaa lasku.

Pietro Saari

Nuorten rikollisuus on muuttunut, sanoo entinen nuorisorikollinen – ja ongelmaan pitäisi puuttua, ennen kuin se karkaa käsistä

Pietro Saari auttaa työkseen rikoskierteessä olevia nuoria. Hänen mielestään rötöstelevissä nuorissa on tapahtunut muutos: monia heistä ajaa rikollisen elämäntavan ihailu.

Nuori käyttää puhelinta.

Yle investigates: Online sexual exploitation of children alarmingly prevalent

Nearly 90 percent of children in one survey had received sexually explicit messages from an adult, but cases very rarely reach the awareness of parents or authorities.

Jari Aarnio Helsingin hovioikeudessa

Hovioikeus pui Jari Aarnion murhatuomiota – syyttäjän mukaan elinkautisen saanut ex-poliisipäällikkö hyötyi siitä, että ei estänyt murhaa

Käräjäoikeus tuomitsi huumepoliisin ex-päällikön Jari Aarnion elinkautiseen vankeuteen liki 18 vuoden takaisessa murhassa. Ex-rikollispomo Keijo Vilhunen vapautui syytteistä. Aarnio haluaa syytteen nurin ja syyttäjä elinkautisen myös Vilhuselle.

Poliisin taltioimaa valvontakamerakuvaa epäillystä huumerikollisesta.

Tampereella takavarikoitiin lähes 100 kiloa amfetamiinia – katso kuinka huumekoira kaivaa kätkön lumen alta

Poliisi takavarikoi 90 kiloa amfetamiinia. Osa 1990-luvun lopussa syntyneistä epällyistä yritti jatkaa huumekauppaa vielä kiinniottojen jälkeen. Epäillyt jäivät rikollisjärjestöille velkaa puoli miljoonaa euroa.

Liettualaiskopla teki ison murtosarjan kesällä 2012 Etelä-Suomessa. He etsivät erityisesti kultakoruja ja rahaa.

Ulkomaalaisten rikollisten tekemät asuntomurrot vähentyneet selvästi – mutta tee silti nämä kolme asiaa ennen kuin lähdet lomamatkalle

Maan rajat ylittävä ammattirikollisuus on yleistä myös asuntomurroissa, mutta ulkomaalaisten rikoksesta epäiltyjen määrä on vähentynyt.

Tyska medlemmar av motorcykelklubben Bandidos

Saksan sisäministeriö lakkautti Bandidos-jengin toiminnan useissa osavaltioissa

Kieltopäätöstä edelsi Bandidosin tiloihin tehty suuroperaatio. Lakkautetuksi julistautuneen järjestön tiloista takavarikoitiin aseita, ampumatarvikkeita, huumeita sekä käteistä.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle