Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Nuori mies kuuntelee keskustelua. Taustalla televisiosarjan kuvausrekvisiittaa.

Aikuiset-sarjan Arttua esittävä Elias Salonen teki muodonmuutoksen palkkamurhaaja Ilpo Larhaksi – ohjaaja: "Hän on aika näköispatsas"

Hämeenlinnan vankilamuseo on tällä viikolla ollut TV-sarjan kulissina. Piiritys-sarja kertoo murhasta tuomitun Ilpo Larhan tarinaan. Larhaa tarinassa näyttelee Aikuiset-sarjasta tuttu Elias Salonen.

Poliisitunnus hihamerkkinä.

15-vuotiasta poikaa epäillään kahdesta ryöstöstä Vantaalla – vei uhreilta rahat tappamisella uhkaamalla, epäilee poliisi

Poliisin mukaan poika on syyllistynyt vastaviin rikoksiin aiemminkin. Häntä esitetään vangittavaksi rikoskierteen katkaisemiseksi.

Joukko miehiä aseita käsissään.

Ukrainaan annetuista aseista osa voi päätyä lopulta rikollisten käsiin – Jugoslavian sotien aseita käytetään Ruotsin jengiammuskeluissa

Interpol varoittaa järjestäytyneen rikollisuuden seuraavan asetoimituksia kiinnostuneena. Useissa maissa on tehostettu valvontaa mahdollisilla salakuljetusreiteillä.

Näyttelijä Romy Schneider lähikuvassa. Kuva elokuvasta Likainen ansa (Max et les ferrailleurs).

Paha poliisi virittää ansaa Claude Sautet'n elokuvassa, joka on samalla intiimi draama

Romy Schneider ja Michel Piccoli rikoselokuvan pääosissa.

Kandidaattikeskus, Otakaari 1 Otaniemi

Rosvot tuhoavat Alvar Aallon arvorakennuksia – Otaniemen kampuksen taloista on varastettu jo yli 1 000 kiloa kuparia

Aalto-yliopiston rakennuksista on ryövätty kuparia jo pari vuotta eikä ilmiö ota loppuakseen.

Ihminen istuu puistonpenkillä

Parikymppinen Heidi päätyi vankilaan, mutta pääsi rikoskierteestä kannustavien ihmisten tuella: "Olen alkanut uskoa itseeni"

Nuoren rikoskierre on vaikea pysäyttää, mutta Rovaniemellä on löydetty onnistumisen avaimia. Hyvään tulokseen päästään, kun joustetaan ja annetaan nuorelle aikaa rakentaa luottamuksellinen suhde auttajiin.

Pohjanmaan poliisilaitoksen Kaustisen yksikön ulko-ovi.

Pohjanmaan poliisi Närpiön kiskontavyyhdistä: “Rikollinen toiminta on jatkunut pitkään, puhutaan kymmenistä vuosista"

Meneillään on useita tutkintoja, mutta poliisi vahvistaa että kyseessä on sama vyyhti, jonka toiminta on jatkunut pitkään. Seuraava vangitsemisvaatimus esitetään perjantaina.

Helsingin käräjäoikeus

Kotkalainen mies vei it-laitteita Ikean parkkipaikalle ja joutui osaksi petosvyyhtiä – käräjäoikeus hylkäsi syytteen

Helsingin käräjäoikeus uskoo olevan mahdollista, että vuosia it-laitteita toimittanut mies ei tiennyt, että kyse on petosrikoksesta.

Esitutkinnan aikana takavarikoitu kassi, joka sisälsi huumausaineita.

Päätekijöille vaaditaan yli 10 vuotta vankeutta – syyttäjä ajaa kovia tuomioita Greenlight-operaatioon liittyvässä huumejutussa Jyväskylässä

Keski-Suomen käräjäoikeudessa tänään alkaneessa oikeudenkäynnissä vaaditaan viidelle syytetylle vuosien vankeusrangaistuksia ja kahdelle ehdollista vankeutta.

Ihmisiä lentokentällä.

Liikematkustajille neuvotellaan ohituskaistaa Yhdysvaltoihin – aukeaako samalla rikollisille tieto, milloin poliisi on kintereillä?

Uusi sopimus vähentäisi säännöllisesti Yhdysvaltoihin matkustavien jonotusta maahantulotarkastuksissa. Joidenkin virkahenkilöiden huolena on, että rikolliset voisivat saada samalla tietoa salaisista rekisterimerkinnöistä.

Jalkapallokenkä ja jalkapallo kuvattuna Pyynikin tekonurmikentällä. Takana kajastaa kentän valonheittimen valo.

Korona-aika lisäsi ottelutulosten järjestämisen riskiä urheilussa: rahavaikeuksiin joutuneet pelaajat ovat houkutteleva kohde rikollisille

Jalkapalloilija saattaa tienata esimerkiksi 300 euroa kuussa. Rikolliset voivat lähestyä pelaajaa ja tarjota hänelle 3 000 euroa yhdestä pelistä.

Sähköpostin suodatusappi kännykän näytöllä

Rikolliset pyrkivät nyt kaappaamaan koko älypuhelimen – pahimmillaan tunkeutuja voi äänittää puhelimellasi huoneessa käymääsi keskustelua

Tietoturva-ammattilaisten mukaan pankkihuijaukset ja henkilön tunnistamistietojen kalasteluyritykset ovat lisääntyneet selvästi. Erilaiset huijausyritykset keskittyvät jatkossa yhä enemmän mobiiliin.

Jari Aarnio kuiskii avustajallee oikeussalissa.

Jari Aarnio haluaa jouluksi kotiin – hovioikeus päättää, pääseekö hän vai onko edessä elinkautinen vankeus 18 vuoden takaisesta murhasta

Jari Aarniolla on edessään joko pikainen vapautuminen tai elinkautinen vankeus. Murhaoikeudenkäynti Helsingin hovioikeudessa päättyi tänään.

Lähikuva tietokoneen ruudulta Kelan Omakanta verkkosivuilta.

Kela varoittaa rikollisten lähettämistä Omakannan nimissä olevista sähköposteista – viestin linkkiä ei kannata klikata

Viesteissä on viitattu muun muassa covid-19-sertifikaattiin ja koronarokotustodistukseen. Kyseessä on huijaus, jonka tarkoituksena on tietojenkalastelu.

Maineikas huumeruhtinas jäi kiinni Kolumbiassa

Kolumbiassa kiinniotetulla huumekartellin pomolla oli laajat verkostot, presidentti vertasi huumeparoni Pablo Escobariin

50-vuotias Dairo Antonio Usuga "Otoniel" otettiin kiinni Uraban alueella. Usuga on yksi Kolumbian pelätyimmistä rikollisista ja Yhdysvaltain etsintäkuuluttama huumepomo.

nainen istuu lattialla ja katselee kerrostalon ikkunasta alas.

Helsinki rape support centre reports record number of victims

In July of 2021 alone, 80 victims – two to three visitors a day – sought help from the HUS Women's Clinic's Support Centre, Seri.

kaksi nuorta miestä

Suomessa keskustellaan nyt gangsta rapin väkivaltaisuudesta – genren nuoret tekijät eivät usko alkuunkaan, että musiikki tekisi kenestäkään rikollista

Myös Suomessa nuoret musiikintekijät ottavat yhä enemmän vaikutteita gangsta rapista, jonka kuvastoon kuuluu myös rikollinen elämäntyyli ja jengielämän ihannointi.

Cannonball MC:n liiviin pukeutunut moottoripyöräilijä kadulla moottoripyörällään

Syyttäjän mukaan Cannonball MC on rikollinen ja sotilaallinen järjestö: "pakottava yhteiskunnallinen tarve" vaatii yhdistyksen lakkauttamista

Cannonball MC on painottanut olevansa moottoripyöräkerho ja edistävänsä moottoripyöräkulttuuria. Syyttäjän mukaan Cannonball ei ole aatteellinen yhdistys vaan sotilaallinen ja rikollinen järjestö.

vartija Helsingin vankilan käytävällä

High cost of incarceration spurs more alternatives to prison

A day in a Finnish prison costs the same as a stay in a top hotel. Officials now favour cheaper ways for offenders to serve their sentences.

Poliisin takavarikoimaa marihuanaa.

Kolme miestä sai käräjäoikeudessa tuomion FBI-jättioperaatioon kytkeytyvässä huumejutussa

Suomeen oli määrä levittää suuri määrä marihuanaa, mutta huume-eriä levittämään lähtenyt kaksikko jäi pian kiinni.

Ote Pandoran papereiden vuodosta löytyneestä asiakirjasta.

Finnish criminals identified in Pandora papers data leak

More than 200 Finnish citizens were named in the largest data leak in history, 20 of whom have criminal convictions.

Hihamerkki auton vierelläseisovan poliisin haalarissa.

Yritys siirsi 50 000 euroa huijaustilille ja 100 000 euroa oli jo maksussa, kun petos huomattiin – rikolliset lähettivät laskuja johtajan nimissä

Poliisi varoittaa yrityksiä niin sanotuista toimitusjohtajapetoksista, joissa rikolliset lähettävät yrityksen johtohenkilöiden nimissä työntekijöille kehotuksia siirtää rahaa tai maksaa lasku.

Pietro Saari

Nuorten rikollisuus on muuttunut, sanoo entinen nuorisorikollinen – ja ongelmaan pitäisi puuttua, ennen kuin se karkaa käsistä

Pietro Saari auttaa työkseen rikoskierteessä olevia nuoria. Hänen mielestään rötöstelevissä nuorissa on tapahtunut muutos: monia heistä ajaa rikollisen elämäntavan ihailu.

Nuori käyttää puhelinta.

Yle investigates: Online sexual exploitation of children alarmingly prevalent

Nearly 90 percent of children in one survey had received sexually explicit messages from an adult, but cases very rarely reach the awareness of parents or authorities.

Jari Aarnio Helsingin hovioikeudessa

Hovioikeus pui Jari Aarnion murhatuomiota – syyttäjän mukaan elinkautisen saanut ex-poliisipäällikkö hyötyi siitä, että ei estänyt murhaa

Käräjäoikeus tuomitsi huumepoliisin ex-päällikön Jari Aarnion elinkautiseen vankeuteen liki 18 vuoden takaisessa murhassa. Ex-rikollispomo Keijo Vilhunen vapautui syytteistä. Aarnio haluaa syytteen nurin ja syyttäjä elinkautisen myös Vilhuselle.

Poliisin taltioimaa valvontakamerakuvaa epäillystä huumerikollisesta.

Tampereella takavarikoitiin lähes 100 kiloa amfetamiinia – katso kuinka huumekoira kaivaa kätkön lumen alta

Poliisi takavarikoi 90 kiloa amfetamiinia. Osa 1990-luvun lopussa syntyneistä epällyistä yritti jatkaa huumekauppaa vielä kiinniottojen jälkeen. Epäillyt jäivät rikollisjärjestöille velkaa puoli miljoonaa euroa.

Liettualaiskopla teki ison murtosarjan kesällä 2012 Etelä-Suomessa. He etsivät erityisesti kultakoruja ja rahaa.

Ulkomaalaisten rikollisten tekemät asuntomurrot vähentyneet selvästi – mutta tee silti nämä kolme asiaa ennen kuin lähdet lomamatkalle

Maan rajat ylittävä ammattirikollisuus on yleistä myös asuntomurroissa, mutta ulkomaalaisten rikoksesta epäiltyjen määrä on vähentynyt.

Tyska medlemmar av motorcykelklubben Bandidos

Saksan sisäministeriö lakkautti Bandidos-jengin toiminnan useissa osavaltioissa

Kieltopäätöstä edelsi Bandidosin tiloihin tehty suuroperaatio. Lakkautetuksi julistautuneen järjestön tiloista takavarikoitiin aseita, ampumatarvikkeita, huumeita sekä käteistä.

Kuva kahvila-ravintola Tulikukon julkisivusta. Ravintolan logo, vihreä kukko, näkyy kuvassa. Taustalla sininen taivas.

Viinavaras möläytti kaverinsa nimen valvontakameralle – tekijät jäljitettiin somessa, mutta poliisikaan ei voinut estää kaupantekoa Snapchatissa

Kotkassa vietiin yön pimeydessä ravintolasta kaksi repullista väkeviä juomia ja yksi kori miedompia alkoholijuomia. Varomattomat varkaat eivät huomanneet, että valvontakamera nauhoitti sekä kuvaa että ääntä.

Britannian lipun kehystämä valokuva Dianasta.

Viisi yleisön suosikkijuttua sunnuntaiaamuusi: näistä kuvista Diana muistetaan ja suomiräpissä raikaa rikollinen elämä

Luitko jo nämä? Kokosimme sinulle viikon parhaita juttuja, jotka saatoit arjen kiireessä ohittaa.

Helsingin käräjäoikeus Ruoholahdessa 19. helmikuuta.

Helsinki Central Station fatal stabbing trial begins

The 16-year-old accused denies the young offender manslaughter charge that he faces.

Poliisin virkamerkki tietokoneen näppäimistön päällä.

Itä-Suomen poliisin tietoon tullut useita pankin nimissä tehtyjä verkkohuijauksia

Poliisin tietoon on tullut tämän viikon aikana useampi tapaus, joissa ihmisiä on jälleen huijattu pankin valesivuille. Rikolliset ovat aiheuttaneet yhteensä jo useiden miljoonien eurojen vahingot eri tavoin tehtyjen huijausten kautta tänä vuonna.

3d-tulosmia hyllyssä

Mitä tamperelaisesta 3D-asetehtaasta tiedetään nyt? Tullin valvontajohtaja: "Valtaosan aseesta pystyy printtaamaan"

Suomen poliisi on tehnyt lähes sata kiinniottoa osana kansainvälistä suuroperaatiota. Osana operaatiota Tulli suoritti etsinnän tamperelaiseen varastoon, josta paljastui rikollisten 3D-tulostamia aseita ja aseenosia. Tullin valvontajohtaja kertoo, miten viranomaiset puuttuvat rikollisten uusiin tapoihin toimia.

poliisi suojavarusteet päällä

Moni rikollinen tarttui FBI:n valesovellukseen myös Suomessa – Tampereelta löytyi varasto, jossa tehtailtiin aseen osia 3D-tulostimella

Vastaavaa tutkintakeinoa ei ole Suomessa koskaan käytetty. Suomen tutkintakokonaisuuden yleisjohtajan mukaan tutkinnassa on noudatettu tarkoin Suomen lakia. Taustalla on FBI:n kehittämä valeviestintäalusta, jolla se pystyi salakuuntelemaan rikollisia.

Niko Rantsi, rikosylikonstaapeli, KRP.

KRP:n rikostutkija Niko Rantsi on kokenut kollegojen murhan ja tsunamin uhrien omaisten tuskan – uudessa dekkarissaan hän kuvaa poliisin työn armottomia uhrauksia

Keskusrikospoliisin rikosylikonstaapelin Niko Rantsin dekkareissa poliisin työn hinta voi olla kova. Poliisien vertaistukena toimiva Rantsi tietää kokemuksesta, että traumaattiset asiat on syytä käsitellä.

Poliisia 7 vuotta pakoillut Arman Alinko kiistää olleensa huumeliigan pomo

Poliisia 7 vuotta pakoillut Arman Alinko kiistää olleensa huumeliigan pomo – takavarikoitu amfetamiinierä olisi riittänyt 170 000 annokseen

Poliisia seitsemän vuotta vältelleelle Arman Alinkolle vaaditaan vähintään 12 vuoden vankeustuomiota törkeistä huumausainerikoksista, törkeistä petoksista ja törkeistä kavalluksista. Syytteet liittyvät vuonna 2014 paljastuneeseen huumeiden salakuljetusliigaan. Mies myönsi syytteet pääosin oikeudessa.

Amfetamiinia pussissa. Kemisti ottaa pussista näytettä putkiloon.

Yksi Suomen etsityimmistä rikollisista saa syytteet vanhoista rikoksista – pakoili vuosia ulkomailla, kun kumppanit istuivat vankilassa

Irakilaista miestä syytetään kahdesta törkeästä huumausainerikoksista sekä useista talousrikoksista. Tapaus liittyy vuonna 2014 paljastuneeseen laajaan huumeiden maahantuontirinkiin, joka oli aikoinaan TV-sarjan jakson aiheena.

Poliisin virkamerkki tietokoneen näppäimistön päällä.

KRP selvittää nuorisojoukoissa epäiltyä järjestäytynyttä rikollisuutta pääkaupunkiseudulla – rikostarkastaja: "Tämä on koko yhteiskunnan asia"

Itä-Uudenmaan poliisi tiedotti eilen, että se epäilee alueella liikkuvissa nuorisojoukossa olevan järjestäytyneen rikollisuuden piirteitä. Ryhmissä on vakaviin rikoksiin syyllistyneitä henkilöitä, ja niissä vaikuttaa olevan hierarkkisuutta.

Kuopion koulusurma syytetty

Kuopio school sword attack appeal set for September

The perpetrator has demanded a lesser sentence but six victims asked for more compensation for injuries they suffered.

Poliisin kuva tapauksessa löytyneestä kokaiinipaketista.

Ammattimaiset rikolliset toivat Suomeen kahdeksan kiloa kokaiinia piilotettuna auton istuimen alle

Huumeet tuotiin Suomeen rekan sisällä kuljetetuissa autoissa.

Ystävät istuvat poratilla ja tutkivat sosiaalista mediaa.

Tutkimus: Vanhempien rakkaus suojaa lasta rikollisuudelta ja psykopaattisilta piirteiltä vielä 14–19-vuotiaanakin

Vanhempien lämmin käytös voi muuttaa nuoren piirteitä ja käytöstä, vaikka kehitys olisi aiemmin mennyt huonoon suuntaan.

Sotarikoksen kokenut Vasfije Krasniqi-Goodman auttaa nyt muita Kosovon parlamentissa

Kosovossa valta vaihtuu hiljalleen: Sotarikollisia oikeudessa, uhreja parlamenttiin – katso raiskatun kansanedustajan rohkea puhe

1990-luvun Balkanin sotien raunioilta Kosovon johtoon on nousemassa uusi sukupolvi.

Hakaristi ja teksti Satakunnan Vasemmistoliiton toimiston ikkunassa

Left Alliance, Green Party offices vandalised in Pori

The same two parties were targeted by similar acts of vandalism in Oulu in January.

David Stephensin käsi laittamassa pulloa palautusautomaattiin. Automaatin näyttö kertoo, että hän on palauttanut pulloja yli kaksi sataa ja rajaa on melkein 40 euroa.

Lauantai 20.3.2021 (radio)

Suomalaisten mielestä oma sairaanhoitopiiri on onnistunut parhaiten koronan torjunnassa. Rikolliset ovat yrittäneet kaupitella olemattomia koronarokotuksia. Turkki on eronnut kansainvälisestä sopimuksesta, jolla torjutaan naisiin kohdistuvaa väkivaltaa. Suomi kierrättää juomapakkauksia tehokkaimmin. Saimaannorpan pesintä on onnistunut. Kevätpäiväntasaus.

Poliisiauto Helsingissä. 3.3.2021.

Kallion raa'asta henkirikoksesta epäilty mies paatunut väkivaltarikollinen – taustalla vankilatuomioita ja päihdehuuruista elämää

Murhasta epäillyn miehen rikoshistoriassa toistuvat väkivaltarikokset Helsinginkadun asuntolassa.

Ihmisiä terassilla auringonlaskun aikaan.

Huijarit vetoavat nyt ihmisten matkustushaluun: Matkailijoille kaupataan väärennettyjä todistuksia negatiivisesta koronatestistä

Pandemian aikana rikolliset ovat huijanneet ihmisiä kauppaamalla sitä, mistä kulloinkin on kysyntää: suojavarusteita, rokotteita, tietoja, rakkautta.

Lähikuva: mies kirjoittaa kannettavalla tietokoneella.

Several Finnish banks targeted in online banking scam

Criminals have flooded Google search results with fake online banking links.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle