Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Paperinen lampunvarjostin

Valaise paperivarjostimella!

Itse tehty valaisin tuo säästöä ja persoonallista valoa – katso ideoita

Sisustuskäsitöistä tulee helposti mieleen torkkupeitot, liinat ja matot, mutta myös valaisimia voi tehdä itse. Siinä voi säästää sievoisen summan. Oman persoonallisen leiman saanti sisustukseen on itse tehden erittäin helppoa. Tarvikkeita löytyy ja vain mielikuvitus on rajana.

"En ole nähnyt vastaavaa missään" – lahtelaiset kiinnittävät satoja suksia nippusiteillä Salpausselän aitoihin

Hiihdon 2017 MM-kisojen järjestäjät keräsivät kansalaisilta vanhoja suksia kisasomisteiksi. Keräys onnistui yli odotusten – suksiröykkiö on valtava. Hiihtimet pannaan näytille jo Salpausselän kisoihin, mutta ei aivan perinteisellä tavalla.

Hikilankut hyötykäyttöön – vanhoista suksista lampunvarjostimia ja penkkejä MM-hiihtoihin

Suksien tuotekehittely nousee uuteen ulottuvuuteen Lahden MM-hiihdoissa. Kansan lahjoittamilla hiihtimillä somistetaan yleisötiloja jo kahden viikon kuluttua alkavissa esikisoissa.

Vintille vuosikymmeniksi jemmatut tapettikääröt saavat uuden elämän kellotaulussa

Käsityöyrittäjä Marja Köpän käsissä vanhat tapetit antavat uuden ilmeen kellolle tai lampunvarjostimelle. 1950–70-lukujen tapetteja käsityöläinen etsii muun muassa mummolanvintiltä. Menneiden vuosikymmenten värimaailma vie lapsuuden tunnelmiin.

Näin syntyy sydän juomatölkin nipsusta – video

Juomatölkkien avausrenkaat kiertävät kätevissä käsissä koruiksi ja laukuiksi.

Radio Suomi on Kaakamossa

Kesälauantaisin Radio Suomessa kuultava Kylillä -ohjelmasarja vierailee Kaakamossa elokuun ensimmäisenä lauantaina.

Onko sinulla ufo kaapissa?

Kutomatta jäänyt villasukka tai puolikas joulukranssi, 70-luvulla ompelematta jääneet housut. Ufoja eli keskeneräisiä käsitöitä on vaihdettu syksyn mittaan ufo-tapahtumissa ympäri Suomea. Ajatuksena on kesken jääneiden käsitöiden valmistuminen jonkun toisen käsissä.

Matonkuteista syntyy lampunvarjostimia Strömsön tapaan

Kierrattämällä uniikkeja lampunvarjostimia.

"Liberaalien vanhemmista lampunvarjostimia" – toimittajan puheista syntyi skandaali Venäjällä

Neuvonantaja vertasi Stalinin Smersh -joukkoja Natsi-Saksan SS-joukkoihin ja toimittaja sanoi säälivänsä sitä, etteivät fasistit tehneet tällaisia mielipiteitä esittävien liberaalien vanhemmista lampunvarjostimia.

Romusta syntyy trash designia

Vastuullisuutta korostavan trash design -muotoilun raaka-aineina ovat käytetyt materiaalit. Materiaali löytyy vaikka lenkkipolulta.

Poimulehti muodostaa kastehelmensä itse

Alkukesän aikana villivihannekset ovat parhaimmillaan, niin myös salaattivihanneksena käytettävä poimulehti.

Valaisin sai muotonsa lumikiteestä

Lapualainen muotoilija Henna Mantere on pitkään työstänyt lumikiteitä muistuttavia varjostimiaan. Nyt koko lamppusarja alkaa olla valmis. Frost -nimisen valaisinsarjan ensimmäiset tuotteet ovat jo päätyneet muun muassa sisustusliikkeiden valikoimiin.

Kalannahka loistaa jopa lampunvarjostimena

Monen yllätykseksi kalannahka taipuu moneen käyttöön. Monivaiheisen käsittelyn kautta kalannahasta syntyy vaatteita, koreja, päähineitä, lompakoita, koruja, laukkuja, lampunvarjostimia ja voi sillä päällystää kengätkin.

Lentokenttäbaarien pikkolopullojen elämä jatkuu lampunvarjostimina

Jokainen Helsinki-Vantaan lentokentällä pikkolopullosta nautittu olut tai samppanja menee kierrätykseen. Pullojen elämä jatkuu juomalaseina tai lampunvarjostimina lasinpuhaltaja Jan Torstessonin käsissä.

I-Klubi oli klubien isä Tampereella

Insinööriksi opiskeltiin ennen vanhaan Tampereella TEKU:ssa. Insinööriopiskelijat pitivät myös klubia. Se tuli tunnetuksi muillekin kuin inssikoulukkaille. Tuo I-Klubi toimi Tampereella monessakin paikassa, viimeksi entisen elokuvateatteri Ilveksen tiloissa.

Arkkipiispan talo avautuu päiväksi - tutustu näkymiin jo etukäteen

Vastikään Turussa remontoitu arkkipiispan virka-asunto avaa sunnuntaina ovensa. Arkkipiispa Kari Mäkinen järjestää kaikille avoimen vastaanoton.

Hauskat huonekalut kierrätysmateriaalista

Vanha jääkaappi muuttuu sohvaksi ja pesukoneen rumpu lampunvarjostimeksi. Tällainen on Ready Mind -ryhmän näkemys kierrätyksestä.

Tommi Liimatta: Muovikorvo

Kirjailija Tommi Liimatan Muovikorvo kertoo autioituvasta koillissuomalaisesta maaseudusta. Omalaatuisia ihmisiä Liimatta kuvaa vierestä vedetyllä huumorilla ja lämmöllä. Keskeisiä henkilöitä ovat Gunnar ja hänen veljenpoikansa Aksel, kirjoja ahminut Eetvi sekä naapurin Huuskos-Eki. Viimeksi mainittu on omaperäinen taiteilija, joka elelee turkki päällä kesät talvet kuin Kalevi Keihänen aikoinaan.