Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Suomen ulkoministeri Pekka Haavisto, Turkin ulkoministeri Mevlut Cavusoglu, Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg, Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan, Suomen presidentti Sauli Niinisto, Ruotsin pääministeri Magdalena Andersson ja Ruotsin ulkoministeri Ann Linde poseeraavat yhteiskuvassa.

Professorien näkemykset Madridin paperista jakautuvat: Sitooko Nato-polun avannut sopimus Suomea kiristämään lainsäädäntöä terrorismista?

Suomen, Ruotsin ja Turkin allekirjoittama paperi sai vaatimattoman nimen, mutta Martti Koskenniemen ja Tuomas Ojasen mukaan kyse on valtiosopimuksesta. Heidän näkemyksensä jakautuvat siinä, sitooko Madridin paperin sisältö suomalaisen lainsäätäjän valtaa.

Tuulivoimala lähikuvassa.

Korsnäsin merituulivoimapuisto työllistää toteutuessaan tuhansia ja tuo miljardien verotulot – Metsähallitus hakee kumppania kehittämiseen ja rakentamiseen

Korsnäsiin avattiin toimisto merituulivoimapuistohanketta varten. Metsähallitus toimii Korsnäsissä hankekehittäjänä, kaupallisen tuotannon arvioidaan alkavan aikaisintaan vuonna 2028.

Stefan Mynttinen talvimaisemassa.

Venäjä muutti kansalaisuutta koskevia kriteerejään – Stefan Mynttinen, 33, kertoo, miksei missään nimessä halua venäläiseksi: "Ei ole käynyt mielessäkään"

Suojelupoliisi ei näe, että Suomelle olisi uhkaa Suomen ja Venäjän kansoiskansalaisista. Lappeenrantalainen Stefan Mynttinen ei aio hakea Venäjän kansalaisuutta, vaikka saisi sen todennäköisesti helposti.

Otavan Opiston sisäänkäynti.

Mikkeli ei saanut valituslupaa korkeimpaan hallinto-oikeuteen Otavan Opiston tapauksessa – perinnässä valtionosuuksia yli 13 miljoonaa euroa

Kaupunki kertoo tiedotteessaan jatkavansa neuvotteluja Opetus- ja kulttuuriministeriön kanssa takaisinmaksun ehdoista ja aikataulusta.

Erkka Mikkonen

Erkka Mikkonen: Venäjä täyttyy voimaväestä – Murmanskin-matkalla vartijat kysyivät yhä uudestaan: “Onko teillä luvat kunnossa?”

Turvallisuuspalvelutaustainen Putin kasvattaa maansa joukkoja ulkoiseen ja sisäiseen uhkaan vedoten. Jo joka 57. venäläinen tekee töitä valtion turvallisuusorganisaatioille, kirjoittaa Mikkonen blogissaan.

Nyxairin Saab 2000 matkustajakone lähdössä reittilennolle Jyväskylän lentoasemalta

Valtion tukemat lennot Jyväskylän ja Helsingin välillä jatkuvat ensi vuonna

Lentoliikenne viidelle maakuntakentälle jatkuu, mikäli rahoitus hyväksytään valtion lisätalousarviossa.

Ympäristöministeri Krista Mikkonen.

Climate Minister highlights financial support for climate loss

Krista Mikkonen (Green) said rich countries should do more to help nations coping with the effects of climate change.

Rajavartijat ja koira partioimassa Suomen ja Venäjän raja-alueella.

"No sense in building a fence," border official says

Finland is party to international agreements ratified to ensure the humane treatment of migrants.

Voimalaitos tuprutti savua ilmaan New Yorkissa keväällä.

Kiina ja Yhdysvallat julkistivat yhteisen ilmastohankkeen – Bidenin ja Xin on määrä tavata virtuaalisesti maanantaina

Yhdysvaltain ilmastolähettiläs John Kerry luonnehti maiden julistusta uudeksi askeleeksi.

Solidiumin kyltti.

Valtion oma Solidium on suurin yksittäinen yhteisöveron maksaja – katso, mikä yritys maksaa muhkeimman veropotin sinun kunnassasi

Koronavuosi oli monelle yritykselle takkuinen, mutta kaikkiaan vuosi 2020 meni yrityksillä pelättyä paremmin.

Latvian ulkoministeri Edgars Rinkevics ja suomen ulkoministeri Pekka Haavisto.

Minister: Finland could close border over migrant situation at Belarus borders

Thousands of migrants are at Belarus' border with Poland. The EU has blamed Belarusian leader Alexander Lukashenko of bringing the third-country migrants to the borders of member states.

Latvian ulkoministeri Edgars Rinkevics ja suomen ulkoministeri Pekka Haavisto.

Haavisto tilanteesta Puolan rajalla: Suomi voisi sulkea rajansa väliaikaisesti hybridiuhkan vuoksi

Valko-Venäjän Puolan vastaiselle rajalle on kerääntynyt maanantaista suuria määriä siirtolaisia. Euroopan unioni on syyttänyt Valko-Venäjän johtajaa Aljaksandr Lukašenkaa siirtolaisten usuttamisesta EU-maiden rajoille.

grafiikkakuva, jossa suurennuslasin alla näkyy palloja, jotka tarkoittavat henkilöitä.

Paljonko tienaat verrattuna muihin? Katso, mikä on oma vaikutuksesi valtion veropottiin ja mistä koko kakku koostuu

Keskiviikkona tuoreet verotiedot tulevat taas julki, mutta mistä valtion jättimäinen veropotti kokonaisuutena muodostuu? Vertaa omia tulojasi muihin suomalaisiin ja katso, mikä on vaikutuksesi kokonaispottiin.

Marc Gassot, Helsinki, 03.01.2019

Kulttuurin rahoitusuudistus saatiin päätökseen – ovet aukenivat yli kymmenelle uudelle ryhmälle

Valtionrahoitusta myönnettiin yhteensä sadalle esittävän taiteen toimijalle. Ensimmäistä kertaa myös sirkuksen alan toimijoita pääsi mukaan.

 Työministeri Tuula Haatainen (SDP) Työkanava Oy:ta käsittelevässä tiedotustilaisuudessa Helsingissä 21. lokakuuta 2021.

Uuden valtionyhtiön on tarkoitus työllistää 1  000 osatyökykyistä – hallitus antoi esityksensä eduskunnalle

Tarkoituksena on työllistää työnhakijoita, joiden on esimerkiksi sairauden tai vamman takia vaikea saada työtä avoimilla työmarkkinoilla. Yhtiön nimeksi on tulossa Työkanava Oy.

Afrikan tähden pelilauta.

Afrikan tähden loi 19-vuotias Tarzan-kirjojen fani kolonialismin kulta-aikana – miten peliin pitäisi nyt suhtautua?

Keskustelu Afrikan tähti -pelin kolonialismista on viime päivinä ryöpsähtänyt käyntiin. Tutkijat pitävät keskustelua hyvänä asiana mutta näkevät myös, että peliä voi hyvin pelata, kun ymmärtää sen olevan aikansa tuote.

Indonesian Bali avautuu varovasti turismille

Kaakkois-Aasia avaa hiljalleen ovia turisteille – Phuketin lomasaarella vieraillut muutamassa kuukaudessa jo yli 40 000 rokotettua lomailijaa

Koronapandemian takia asetetut rajoitukset iskivät ison loven suosittujen matkailukohteiden talouteen.

Teeriä ruokailemassa koivussa

Kanalintulupia on ollut myynnissä Kainuuseen valtion maille kymmenia tuhansia – erätalousjohtajan mukaan metsästäjien käytös on ollut asiallista

Vaikka Lapissa kansanedustajat huolehtivat ulkopaikkakuntalaisista metsästäjistä, lupien myyjän mukaan toiminta on asiallista.

Fanit juhlivat Newcastle Unitedin omistajanvaihdosta.

Toimittajan murhan tilaamisesta epäilty kruununprinssi on Newcastlen uuden omistuksen taustalla – tästä huippujalkapallon kyseenalaisessa ilmiössä on kyse

Manchester City, PSG ja viimeisimpänä Newcastle. Useita huippuseuroja on siirtynyt kyseenalaiseen omistukseen, joita yhdistää omistajamaissa tapahtuvat ihmisoikeusloukkaukset.

Länsisataman terminaali 2

Coast Guard: People smugglers charge up to $15,000 for illicit transport into Finland

The Coast Guard says there are about 10 suspects linked to smuggling in migrants via Belarus. All are permanent residents of Finland.

Traktori aumaa turvetta.

Pohjois-Karjalan EU-rahapotti kasvoi 15 miljoonalla eurolla

Pohjois-Karjala saa rahoitusta EU:lta ja valtiolta yhteensä 214 miljoonaa euroa. Seitsemälle vuodelle jakaantuva summa kasvoi ensiuutisoinnin jälkeen siten 15 miljoonalla eurolla.

Länsiterminaali sumuisena aamuna.

Helsinki ports switch to spot-checking arrivals' Covid status

The new arrangement is reliant on the personal responsibility of passengers, according to a city official.

Otavan Opiston sisäänkäynti.

Mikkeli ei aio taipua Otavan Opistoon liittyvässä jupakassa – on mahdollista, että tulkintaero opetuksen järjestämisluvasta päätyy Korkeimman hallinto-oikeuden ratkottavaksi

Mikkelin kaupunki ei hyväksy opetus- ja kulttuuriministeriön vaatimusta valtiontukien takaisinperinnästä. Näkemysero kiteytyy Otavan Opiston opetuksen järjestämislupaan.

Ihmisiä rokotuskesksuksessa Hongkongissa.

Jo yli kuusi miljardia rokoteannosta on annettu ympäri maailmaa – näissä maissa rokotetahti on ollut kiivainta

Koronarokotteita on jaettu maailmalla jo kuusi miljardia, mutta erot koronakattavuudessa valtioiden ja alueiden välillä ovat edelleen suuria.

Biden peräänkuulutti yhteistyötä YK:ssa

YK:n yleiskokous: USA tuplaa rahoituksensa ilmastonmuutoksen vastaiseen taisteluun – Kiina lopettaa hiiliprojektien rahoittamisen maailmalla

Yle seurasi valtionjohtajien puheenvuoroja YK:n yleiskokouksessa. Tiistaina puhuivat muun muassa Yhdysvaltojen Joe Biden, Brasilian Jair Bolsonaro, Kiinan Xi Jinping ja Suomen Sauli Niinistö.

Läheltä

Parikkalan rajanylityspaikan avaamisella Etelä-Savoon työvoimaa, elinvoimaa ja miljoonia? – paikalliset toimijat uskovat raja-aseman avautuvan vielä tällä hallituskaudella

Parikkalan raja-aseman avaaminen kansainväliselle liikenteelle on ollut valmisteilla jo vuosia ja se kuuluu myös nykyiseen hallitusohjelmaan. Etelä-Savossa odotetaan rajanylityspaikan avaamista monista syistä.

Kasarmitorin jättiterassilla vietettiin kesäpäivää 14. kesäkuuta.

Verotuloja ropisee yllätysvauhdilla, mutta sekään ei taita velanottoa – Etla: Velkaantumista "ei ole mitään järkeä" lopettaa äkisti

Valtion velkaantuminen jatkuu vielä vuosia, Etla ennustaa. Sen mukaan velka ei ole juuri nyt ongelma, mutta velan kasvun taittaminen vaatii toimia, jotka olisi helpointa tehdä nyt, kun talous kasvaa.

Rajavartiosto kuljettaa pelastusveneellä siirtolaisia Englannin kanaalissa.

Britannia alkaa käännyttää siirtolaisten veneitä takaisin Ranskaan – taustalla kesällä lisääntyneet venematkat Englannin kanaalin yli

Britannian medioiden mukaan sisäministeri Priti Patel on hyväksynyt uuden toimintamallin, jolla rajaviranomaiset alkavat käännyttää veneitä entistä aggressiivisemmin. Ranska ilmoitti vastustavansa Britannian aikeita ja pelkää onnettomuuksien lisääntyvän.

Laite ruiskuttaa vettä metsään.

Jokilaaksojen pelastuslaitos vaatii valtiota osallistumaan Kalajoen maastopalon kustannuksiin

Suuronnettomuuden sammuttamisen arvioidaan maksavan lähes 1,6 miljoonaa euroa. Jokilaaksojen pelastuslaitoksen mielestä summa on kohtuuton yhden pelastuslaitoksen ja alueen kuntien kustannettavaksi.

Oulu pääsi jatkoon kisassa Euroopan kulttuuripääkaupungiksi vuonna 2026.

Oulu hyväksyi 20 miljoonan euron sijoittamisen kulttuuripääkaupunkihankkeeseen

Oulun kaupunginvaltuusto hyväksyi rahoituksen kokouksessaan maanantaina vuosille 2021–2027. Kaikkiaan Ouluun kulttuuripääkaupunkihankkeeseen arvioidaan kuluvan 50 miljoonaa euroa rahaa. Valtion arvioidaan sijoittavan juhlavuoteen ja sen valmisteluihin myös 20 miljoonaa euroa.

Uutisvahdin läheltä-listan markkinointikuva, jossa kartta

Vesitaso teki hätälaskun mereen Jollaksen eteläpuolella

Merivartiosto pelasti koneesta kaksi ihmistä. Heillä ei ole hätää.

FinnHEMSin Vantaan tukikohdan lääkärihelikopteri

Lääkintähelikoptereiden lentotoiminta siirtyy pohjoisessa valtionyhtiö FinnHEMSille ensi helmikuussa

FinnHEMSin omistus siirtyi valtiolle keväällä 2020. Varsinaisesta ensihoidosta vastaavat yliopistolliset sairaanhoitopiirit ja Lapin sairaanhoitopiiri.

Oppilaita Länsi-Bengalissa.

Pelastakaa Lapset: Koulutus romahduksen partaalla useissa maailman maissa

Meneillään oleva koulutuskriisi on keskeyttänyt tai häirinnyt lähes 1,6 miljardin lapsen ja nuoren opintoja.

Marjastaja kaataa mustikoita sankoon.

Marjastajat työllistivät rajavartiostoa itärajalla elokuussa

Lapin rajavartiosto havaitsi elokuussa luvattomasti rajavyöhykkeellä liikkuvia Sallassa. Kyseessä olivat seurueina liikkuvat ulkomaiset marjanpoimijat.

Konecranes kranar flyttar på fraktcontainrar.

Valtion sijoitusyhtiö kartuttaa lähes 400 miljoonalla valtion kassaa

Valtion sijoitusyhtiö Solidium siirtää yhtiöiltä saatuja osinkorahoja reilut 200 miljoonaa euroa tämän vuoden tuloksestaan, mikä on jonkin verran vähemmän kuin edellisenä vuonna yhtiö sai kasaan osinkoja. Koronan takia osa yhtiöistä, jossa valtio on mukana, ei maksa osinkoja.

Toni Piispanen kelasi paralympiakultaa ratakelauksen T51 200m finaalissa.

Yle selvitti: Asukaslukuun suhteutettuna Suomi on yhä huippu-urheilun supervalta – Nyt myös paraurheilun parhaat vuodet ovat kuitenkin jo takanapäin

Olympialaisten ja paralympialaisten mitalitilastojen kärkipaikkoja pitävät pienet ja vauraat maat. Väkirikkailla mailla ei ole mitään mahdollisuutta nousta Suomen edelle. Mutta mistä asukaslukuun suhteutetut mitalitilastot oikeastaan kertovat?

Rovaniemen kaupungintalon edusta, seinässä on kiinni vaakuna ja kaupungin nimikyltti.

Rovaniemi aikoo hakea harkinnanvaraista korotusta valtionosuuksiin

Kaupunginhallitus päätti maanantaisessa kokouksessaan hakea korotusta vuodelle 2021 kaupungin vaikean taloustilanteen vuoksi. 

Lähikuva kuusenoksasta Rovaniemen Ounasvaaralla

Havaintoja Lapin luonnontilaisista metsistä ehtii jättää vielä tiistaina – Metsähallitus kartoittaa hakkaamattomia alueita

Metsähallitus kartoittaa valtion metsämailla sijaitsevia luonnontilaisia metsiä. Karttapalvelu, johon havainnot luonnontilaisista metsistä voi jättää, on tiistaina auki viimeistä päivää.

Heikki Hiilamo

Heikki Hiilamon kolumni: Tuloerot voivat koronan jälkeen jopa kaventua, jos uskalletaan nostaa varakkaimpien veroja 

Helposti voisi ajatella, että koronapandemia kasvattaa tuloeroja kun pienipalkaiset menettävät tulojaan. Mutta tuloerot kaventuvat, jos koronavelkoja maksetaan verottamalla enemmän niitä, joilla on enemmän varoja, kirjoittaa Hiilamo.

Kabulin lentokentällä evukuoidaan ihmisiä.

Jo yksi pykälämuutos selkeyttäisi sotilaiden lähettämistä ulkomaille – neljä vastausta, milloin joukot voisivat toimia vieraalla maaperällä

Yle kysyi asiantuntijoilta, missä tilanteissa suomalaiset saattaisivat tarvita omien sotilaiden apua ulkomailla: kaappaustapauksissa, luonnonkatastrofeissa ja ydinvoimalaonnettomuuksissa – kaoottisissa ja vaarallisissa tilanteissa, joissa on paljon suomalaisia.

Janne Tolvanen

Janne Tolvanen keksi tempun, jolla saisi ääniä kuntavaaleissa – toteuttaa nyt lupauksensa ja ottaa tatuoinnin Virolahden vaakunasta

Kunnanvaltuutettu Janne Tolvanen haluaa tatuoida ihoonsa Virolahden kunnan vaakunan. Hän kysyi lupaa vaakunan käyttöön kunnanhallitukselta, jonka tehtävä on valvoa heraldisen tunnuksen käyttöä. Yksityishenkilön ei tarvitsisi lupaa kysyä, mutta se on kohteliasta.

 Pakistanissa äärijärjestöt iloitsevat Talibanin voitosta

Pakistanissa äärijärjestöt iloitsevat Talibanin voitosta – Yle vieraili pahamaineisen Punaisen moskeijan ulkopuolella Islamabadissa

Pakistanin äärijärjestöjen on pelätty vahvistuvan Talibanin tultua valtaan naapurimaassa. Näin ei kuitenkaan välttämättä tule käymään, arvioi paikallinen asiantuntija. Hänen mukaansa on silti selvää, että Pakistanin äärijärjestöt tukevat aattellisesti Talibania.

Ihmisiä lautalla Nauvossa matkalle Seilin saarelle.

Torstai 26.8.2021 (radio)

Kabulissa on räjähtänyt. Uusia koronatartuntoja on vähemmän kuin aikaisemmin. Suomalaiset matkustivat kesällä paljon kotimaassa. Sää on huomenna aurinkoinen.

Lasta nostetaan muurin yli.

“Amerikan aika on loppu” – professori Martti Koskenniemi arvioi, että lännen ylimielisyys vei Afganistan-operaation karille

Kansainvälisen oikeuden professorin mukaan Afganistan näytti karulla tavalla, että emme elä maailmassa, jossa kaikki haluavat perustuslaillista demokratiaa ja ihmisoikeuksia samalla tavalla.

Koronanäytteenotto Mikkelin keskussairaalalla (Essote)

Essote, Mikkeli ja Pieksämäki eivät hyväksy valtion koronakorvausten laskemista – Mikkelin kaupunginjohtaja: "Varsin kohtuuton tilanne"

Alunperin luvattiin, että valtio korvaisi koronasta aiheutuneet kustannukset kunnille kokonaan. Nyt tehdyssä asetusluonnoksessa määrä on kuitenkin kymmeniä prosentteja vähemmän.

Afganistanilainen nyrkkeilijä Shirahmad Hassani

Suomessa asuvat urheilijat kertovat Afganistanissa olevien perheidensä epätoivoisesta tilanteesta – "Välillä mietin, olisinko siellä edes elossa"

Yle Urheilun haastattelemia urheilijoita piinaa epätietoisuus Afganistanissa olevien läheisten voinnista. Maasta jatkuvasti kantautuvat synkät uutiset ovat lisänneet nuorten urheilijoiden huolta.

Naisia istumassa

Vahva valtio on ollut vain unelma Afganistanissa – Talibanille ilmoittautui jo vastustaja

Afganistanissa on toistakymmentä etnistä ryhmää, ja etniset siteet ovat usein vahvempia kuin side valtioon. Osa tarkkailijoista uskoo, että paštujen hallitseman Talibanin valtaannousu johtaa uuteen etniseen konfliktiin.

Ryhmä laittomia siirtolaisia pidätettynä Vorzovassa, Latviassa, 11. elokuuta.

Latvia varautuu irakilaisiin rajanylittäjiin – satakunta siirtolaista on käännytetty takaisin rajalta

Latvia on määrännyt maahan hätätilan, jolla rajavalvontaa saadaan tehostettua Valko-Venäjän vastaisella rajalla. Latvian noin kahden sadan kilometrin Valko-Venäjän rajalla partioi hätätilan nojalla rajavartioiden lisäksi armeija ja poliisi. Tilanne on ollut ensimmäisen hätätilaviikon aikana rauhallinen.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle