Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Korvaavatko second hand -putiikit keskustoista lähtevät vaateketjut? Ekonomisti ja kirpputorinpitäjä uskovat, että elämme murrosvaihetta

Kirpputoreja ja erikoistuneita käytetyn tavaran kauppoja perustetaan kaupunkeihin tiuhaan tahtiin. Second handissa on kyse monesta asiasta: kestävästä kehityksestä, vaatekaupan muutoksesta ja taloudellisten riskien minimoinnista.

Keski-Pohjanmaalle määrätyt turvavälivaatimukset ovat pikkuliikkeessä hankala, mutta ei mahdoton toteuttaa

Länsi-ja Sisä-Suomen Avi on määrännyt, että hankalan koronatilanteen Keski-Pohjanmaalla esimerkiksi vaatekauppojen on katsottava, että asiakkaat voivat asioida koronaturvallisesti kahden metrin turvavälejä noudattaen. Käytäntö voi olla hankalaa.

Helsingin keskusta ei ole kuolemassa, vaikka kaupunkilaiset niin pelkäävät – Maailmaa nähnyt huippujohtaja: "Ihana ihmisen kokoinen kaupunki"

Suurin osa helsinkiläisistä on Ylen kyselyn mukaan huolissaan kantakaupungin autioitumisesta ja palveluiden katoamisesta. Pian avautuvan Glass House Helsingin toimitusjohtaja ja kaupungin johtava arkkitehti pitävät tilannetta ohimenevänä välivaiheena.

Rajakauppa elää Lapissa vaikeita aikoja – näätämöläinen kauppias ei silti laske tappioita, koska "siitä menee vain yöunet"

Aniharva lappilainen kaupan alan yritys on hakenut tai saanut kustannustukea toisella hakukierroksella.

Hallitus sorvaa uutta tukea liikkumisrajoituksista kärsiville yrityksille – tukipaketin loppusummaksi arvioidaan satoja miljoonia euroja

Työ- ja elinkeinoministeriö on laskenut, että pääkaupunkiseudun kaupat menettäisivät miljardi euroa viikossa liikkumisrajoitusten takia.

Liikkumisrajoituksista voisi koitua yrityksille jopa miljardiluokan tappiot – kampaaja Lan Kaijasilta: "Takana on jo rankka vuosi"

Suomen Yrittäjät edellyttää hallitukselta pikaisia kompensaatioista yrityksille, jotta pian ei nähtäisi konkursseja ja työttömyyttä.

Miesten pukujen kysyntä romahti, kun korona perui juhlat – 122-vuotias vaatetusliike Jääskeläinen panee ovet säppiin Vaasassa

Yrittäjä Tuomas Koskisen mukaan tavoitteena on, että yritys jatkaa jossakin vaiheessa uudella konseptilla.

Perheyrityksen kurimus: Tuhansien eurojen laskut ja vaateputiikissa 1–3 asiakasta päivässä – yhä useampi yrittäjä perustaa nyt verkkokaupan

Poikkeusolojen aikana verkko-ostaminen on kasvattanut suosiotaan. Myös moni yrittäjä on laittanut nopealla aikataululla oman verkkokaupan pystyyn.

Suomalaisfirma on kehittänyt muovitonta kahvikuppia jo vuosia – nyt avautui ovi maailmalle: "Iso, globaali putiikki"

Kotkalainen metsäyhtiö Kotkamills on tehnyt kansainvälisen ketjun kanssa merkittävän sopimuksen muovittoman kuppikartongin toimittamisesta.

Kolme luontais- ja ekotuotteiden putiikkia sulkee ovensa Kuopiossa tänä keväänä – Ruohonjuuri tähtää kaupunkiin jo joulumarkkinoille

Sulkemisien taustalla ovat muun muassa kaupan siirtyminen verkkoon, keskustan kalliit vuokrat ja henkilökohtaiset syyt.

Lelujätti ajautui konkurssiin, mutta pikkuliikkeet palvelevat persoonallisesti – kauppiaan ompelemat nuket ilostuttavat päiväkotilapsia ja pikkupotilaita

Tässäkö ovat pienten lelukauppojen selviytymiskeinot? Yksi myy hyllymetreittäin Legoja ja toinen valmistaa uniikkeja nukkeja.

Erikoisliike pärjää pienelläkin paikkakunnalla

45 vuotta täyttävän Ilomantsin Kesportin juuret ovat Kortelaisten 60 vuotta sitten perustamassa Urheilu- ja kalastuskaupassa.

Outo minipuoti ihastuttaa: aina auki, ei henkilökuntaa, ei hintoja – ”Matkalla Cheekin keikalta poikkesimme maailman suloisimpaan kauppaan!”

Keskellä ei mitään, soratien päässä seistä nököttää nähtävyydeksi noussut merkillinen kyläpuoti, joka on aina auki - ilman myyjiä ja hintalappuja.

100-vuotisjuhlavuottaan viettävä Putiikki avaa kesäkauden Vanhan Suurtorin Makasiineilla

Työkeskuksen tarina alkoi pula-aikaan hätäaputöistä ja tallukoiden valmistuksesta vuonna 1918.

Pariisin Ritz-hotellista ryöstetyt jalokivet löytyivät

Kolme kirvein aseistautunutta pitkäkyntistä on pidätetty, kaksi edelleen karkuteillä poikkeuksellisen jalokiviryöstön jäljiltä.

Älä jää nakkipaketin kanssa yksin kotiin – Tässä parhaat vinkit Helsingin juhannukseen

Keskikesän juhlijoille tarjotaan yhä enemmän tekemistä ja nähtävää läpi viikonlopun.

Ihana näyteikkuna syntyy ideasta ja valosta

Monella pienellä kivijalkamyymälällä on jo omat nettisivut, some-kanavat ja verkkokaupatkin. Näyteikkuna on kuitenkin yhä tärkeä markkinointikanava, joka on auki ympäri vuorokauden. Onnistunut ikkuna pysäyttää persoonallisuudellaan ja kutsuu poikkeamaan sisään.

Hiipuvia keskustoja ja pannukakkukaupunkeja? Kauppojen lipuminen laita-alueille halutaan pysäyttää

Muun muassa kävelykatujen ja korkeiden rakennusten uskotaan lisäävän keskustojen vetovoimaa. Tavaratalo Tokmanni vuorostaan houkutteli asiakkaita Oulun keskustan liikkeeseen ilmaisin ämpärein.

Joulu tuo pop-upit Hämeenlinnan kävelykadulle

Pop-up Hämeenlinna -hanke haluaa elävöittää kaupungin keskustaa ja lisätä sen vetovoimaa.

Black Friday sales quickly gaining foothold in Finland

Many shops in Finland -- both bricks and mortar and online -- are offering Black Friday discounts today and through the weekend. The popularity of the event has rapidly grown in Finland, with some retailers offering discounts of up to 95 percent.

Yövieraat pelkäsivät, asiakkaat katosivat – Moni huokaisee helpotuksesta, kun Tampereen Rantatunneli avautuu

Maanantain ja tiistain välisenä yönä aukeavan Tampereen rantatunnelin rakentaminen on ollut lähialueen asukkaille ja yrittäjille pitkä piina.

75-vuotias kemikalioyrittäjä jää eläkkeelle – nähnyt "mösjööt", muotinäytökset ja nousukauden huuman

Joensuussa kemikaliota kolmekymmentäviisi vuotta pyörittänyt Maija Ollila toivoisi pienten kivijalkaputiikkien säilyvän.

Sananen – Minulla on tänään anttila

Kotikaupunkini Anttila lopetti. Jotenkin tuntuu, että se jatkaa elämäänsä nimenä ja käsitteenä. Minulla saattaa jopa olla se.

Pidennetty aukiolo torstaisin jouluun asti, keksivät naisyrittäjät Varkaudessa

Toiveikkain mielin ja asiakkaiden toiveita edelleen kuunnellen. Niin lähtivät Keski-Savon yrittäjänaiset Varkaudessa kokeilemaan torstai-iltaisin liikkeiden aukioloa klo 19:ään saakka. Mukana on yrittäjiä laidasta laitaan ja myös miehiä.

Kameroiden viat yleensä käyttäjälähtöisiä ja helposti korjattavissa – älä heitä vioittunutta järkkäriä suoraan romukoppaan

Yhä useampi omistaa perinteisen taskukameran sijaan suuremman ja arvokkaamman järjestelmäkameran. Kameran vioittuessa monet ostavat korjauskustannusten pelossa suoraan uuden. Vioittuneen kameran tilanne kannattaa kuitenkin arvioida alan erikoisliikkeessä, sillä huolto saattaa olla uuden ostamista parempi vaihtoehto.

Saman tiskin takana jo 63 vuotta eikä ajatustakaan eläkkeestä: "Mieluummin töissä kuin melonina sängynpohjalla"

Esittelemme kesän aikana erilaisia helsinkiläisiä kivijalkayrityksiä. Sarjan aloittaa 4. linjalla Kalliossa sijaitseva Tekstiili Selma Palmu, joka on yksi maamme viimeisistä vanhan ajan lyhyttavaraliikkeistä. Kauppias Raili Häkkisen ammattitaidon ja tilannetajun avulla myös moni mies on saanut ostettua sopivat rintaliivit – itselleen.

Eikö ruohonleikkuri käynnisty talven jälkeen? Nykybensa pilaantuu talven aikana

Kaikki eivät pidä huolta laitteistaan vuodenaikojen vaihtuessa. Moottorikelkka odottaa kesän ajan ensilunta pihan nurkassa ilman suojausta, ja ruohonleikkurit ja muut kesälaitteet jäävät talven tullessa lumen alle. Väärä säilytys on pahimmillaan laitteen tuho.

Kymenlaaksossa teollisuudella suotuisat, palvelualalla kehnot näkymät

Teollisuuden ja rakennusalan yritykset arvioivat suhdannetilanteen huhtikuussa normaalia suotuisammiksi. Palvelualalla näkymät Kymenlaaksossa ovat sen sijaan hieman tavanomaista heikommat.

Keminmaan pienteollisuusaluetta laajennetaan ajan kanssa

Keminmaa aikoo laajentaa harkiten nykyistä palvelualuetta lähivuosina ja -vuosikymmeninä. Nykyinen pienteollisuusalue kasvaa kaksi kertaa suuremmaksi, kun viereen tulee aikojen saatossa Rajakankaan palvelualue. Muun muassa kaavoituspäätösten tueksi Keminmaa selvittää kyselyllä kuluttajien ja yrittäjien uuteen palvelualueeseen liittyviä näkemyksiä.

Pariskunta aikoo värittää harmaan Kouvolan eloon kahvilla: "Päätimme taistella tuulimyllyjä vastaan"

Tiia ja Kimmo Kero halusivat muuttaa takaisin Kouvolaan vuosien tauon jälkeen. Pariskunta päätti ryhtyä yrittäjiksi ja perustaa kahviputiikin Kouvolan keskustaan vastoin yleistä trendiä. Nyt suunnitelmissa on laajentaa toimintaa.

Asiantuntija: "Puolella suomalaisnaisista on väärän kokoiset rintaliivit"

Suomalaisnaiset aliarvioivat alusvaatteiden merkitystä, vaikka nykyajan vaatteet vaatisivat juuri oikean kokoiset rintaliivit alleen. Kohta 50 vuotta naisten alusvaateliikkeessä työskennellyt Inkeri Gyldén kertoo videolla, mitä kannattaa ottaa huomioon liiviä valitessa.

Lähiruoka kiinnostaa – kysyntään vastataan lähiruokatehtaalla Mikkelissä

Vähittäiskauppojen mukaan luomu- ja lähiruokatuotteiden menekki on lisääntynyt. Sama on nähtävillä myös erikoisliikkeissä.

Hintz kuului Nuorten Leijonien sankareihin -"Mahtava maali"

Suomen 1-1-tasoituksen Ruotsin verkkoon laukonut Roope Hintz iloitsee Nuorten Leijonien pelin kehittymisestä MM-kisat huipentavissa pudotuspeleissä.

Kaupunki veisi kotiseutuyhdistyksen päin Brinkkalaa – yhdistys itse tahtoo ydinkeskustaan

Kotiseutuyhdistys Turkuseura tahtoisi toimia jatkossa Turun ydinkeskustan Fortuna-korttelissa. Kaupunki sen sijaan toivoo, että yhdistyksestä tulisi Vanhan Suurtorin alueen elävöittäjä.

Eräliikkeeseen murtauduttiin Imatralla

Liikkeestä anastettiin muun muassa teräaseita keskiviikon vastaisena yönä. Poliisi pyytää tapahtuneesta vihjeitä.

Porin halal-lihakaupan uusi omistaja: Pakolaiset muuttivat tilanteen

Mohamed Batisha ryhtyi Satakunnassa lihakauppiaaksi juuri ennen pakolaiskriisin alkua. Nyt kaupan asiakkaista iso osa on turvapaikanhakijoita.

Ryöstöt pelottavat yksinyrittäviä – parturit laittavat oviaan lukkoon

Poliisin tilastoissa ei näy ryöstöjen kasvua, mutta pikkuliikkeissä koetaan turvattomuuden kasvaneen. Esimerkiksi Lahden keskustassa ei enää pääse kaikkiin partureihin vain ovea vetämällä.

Ryöstäjät hakkasivat putiikin pitäjän sairaalakuntoon Turussa

Tekijät anastivat puhelimia, rahaa ja salkun. Uhri loukkaantui ja hänet vietiin sairaalahoitoon. Vammat eivät ole vakavia.

Kauppojen vaakamerkinnöissä puutteita Rovaniemellä

Osalla kaupoista oli puutteita vaakamerkinnöissä Rovaniemellä, kertoo Lapin aluehallintovirasto. Virasto tarkasti Rovaniemen erikoisliikkeiden vaaka- ja hintamerkintöjä.

Pääseekö kohta yöllä kauppaan? Tuskin

Hallituksen aikeet vapauttaa kauppojen aukioloajat ovat herättäneet keskustelua muun muassa työaikamuutoksiin liittyvistä pulmista. Kaupan liiton mukaan muutokset eivät todennäköisesti olisi kovin suuria.

Kivijalkakauppa ei ole kadonnut mihinkään Lappeenrannasta

Kauppakadun ja Oksasenkadun kulmauksessa sijaitsevan Karjalankulman kaikki katutason liikehuoneistot ovat käytössä.

Viiden miljoonan asiakkaan avausvuosi – Puuvillan kauppakeskuksessa vielä tilaa

Porilainen Puuvillan kauppakeskus ylsi tavoitteeseensa houkutellen ensimmäisenä vuonnaan viisi miljoonaa kävijää. Keskukseen halajavat uudet yritykset suosivat tällä hetkellä isoja toimitiloja.

Kivisydämessä ajeltiin väärään suuntaan – ensimmäinen peltikolhukin nähtiin

Ensimmäisenä päivänä Oulun Kallioparkissa opeteltiin sääntöjä. Hermostunut katumaasturin kuljettaja kokeili peruuttamalla kallioseinän kestävyyttä. Siitä selvittiin pienin naarmuin, niin auto kuin kalliokin.

Ostaisitko tuunattua? Vanhasta uudeksi tehdyt tuotteet testimyyntiin Kemissä

Tuunattujen tavaroiden kauppaaminen ja ostaminen on Kemissä vielä uutta. Viikoksi perustetun putiikin taustalla on paitsi ajatus jätteen ja kulutuksen vähentämisestä, myös tavoite työttömien työllistämisestä.

Hattukauppias jatkaa sinnikkäästi työtään: "Ainoa tapa pärjätä on tehdä itse suunniteltuja"

Perinteiset hattukaupat ovat käyneet vähiin koko maassa. Lahdessa oli aikoinaan yli kymmenen hattukauppaa, mutta nyt niitä on jäljellä enää kaksi. Airi Siitari on Lahden viimeinen hattukauppias, joka tekee itse myymänsä hatut.

SOK:n yt-neuvottelut sijoittuvat Helsingin pääkonttoriin – "Pukeutumis- ja tavaratalokauppa aikamoisissa haasteissa Suomessa"

Kenttäjohtaja Arttu Laineen mukaan SOK:n aiemmin tekemät strategiset linjaukset ovat olleet oikeita, mutta yhtiö haluaa tehostaa pääkonttoritoimintoja yleisen heikon taloustilanteen vuoksi. Kaikki SOK:n yt-neuvottelujen piirissä olevat sata työpaikkaa ovat Helsingissä pääkonttoritoiminnoissa.

SOK aloittaa yt-neuvottelut, varoittaa parinkymmenen työpaikan katoavan

Neuvottelut koskevat tavaratalo- ja erikoisliikekaupan ketjuohjauksen henkilöstöä. Alueosuuskauppojen henkilöstöön neuvotteluilla ei ole vaikutusta.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle