Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Wilma Murto Oregonin MM-kisoissa.

Wilma Murron, 24, timanttinen arvokisasaldo ällistyttää – kertoo neljän vuoden projektista, joka teki junioritähdestä piinkovan kilpailijan

Seiväshyppääjä Wilma Murto on kokenut arvokisakävijä nuoresta iästään huolimatta. Münchenin EM-kisoissa hän kuuluu Suomen joukkueen vahvimpiin menestyjäehdokkaisiin.

Juho Alasaari voitti seiväshypyn nuorten maailmanmestaruuden Nairobissa.

Juho Alasaarelle jo toinen nuorten MM-hopea

Alasaari paransi kilpailuissa myös omaa ennätystään. MM-kulta meni Ranskaan, kun Anthony Ammirati ylitti 575.

Oliver Helander heittämässä keihästä.

Pohjoispohjalaisia urheilijoita valittiin EM-kisoihin

Suomen urheiluliitto on täydentänyt Suomen joukkuetta Münchenin Euroopan mestaruuskisoissa elokuun puolessa välissä myös pohjoispohjalaisilla urheilijoilla.

Seiväshyppääjä Eemil Hallikainen seipään kanssa juoksuradalla.

Toukokuussa vakavasti loukkaantunut seiväshyppylupaus Eemil Hallikainen on palannut urheilukentälle – toipumista luonnehditaan uskomattoman nopeaksi

Seiväshyppypatjan ohi maahan pudonnut Eemil Hallikainen pystyy jo pyöräilemään urheilukentälle valmennustehtäviin.

Armand Duplantis tuulettamassa maailmanennätystään.

Kahden maailmanennätyksen päätöspäivä! Armand Duplantisin mieletön ME kruunasi MM-kisat – ruotsalainen villiintyi yleisön edessä

Katso Armand Duplantisin uusi seiväshypyn maailmanennätys 621 tämän jutun pääkuvana olevalta videolta. Kertaamme tässä jutussa yleisurheilun MM-kisojen viimeisen kisayön tapahtumat.

Armand Duplantis kuvassa.

Maailman paras seiväshyppääjä Armand Duplantis on kohdannut jopa vihaa valitessaan Ruotsin

Armand Duplantis on 22-vuotiaana maailmanennätysmies, Euroopan mestari ja olympiavoittaja, mutta maailmanmestaruus häneltä puuttuu. Se on ainoa asia, jota hän tavoittelee Eugenessa.

Juho Alasaari voitti seiväshypyn nuorten maailmanmestaruuden Nairobissa.

Nuorten MM-joukkue on valittu – mukana pohjalaisia

Viime kesänä Juho Alasaari saavutti hopeaa yleisurheilun nuorten MM-kisoissa Nairobissa ja on tästä syystä yksi Suomen mitalitoivoja.

Wilma Murto antaa suukon avopuolisolleen Jaakko Linkoheimolle MM-finaalin jälkeen.

Wilma Murto sai pitkän onnitteluhalauksen ja suukon MM-finaalin jälkeen – avopuoliso paljasti, mitä herkällä hetkellä puhuttiin

Wilma Murron läheiset jännittivät katsomossa, kun suomalaishyppääjä taisteli seiväshypyn MM-finaalissa. Sari-äidin mukaan Wilma on kasvanut kilpailijana ja saanut kokemusta kovista kisoista.

Wilma Murto ylitti 460 ensimmäisellään

Wilma Murrolta naisten paras suomalaissijoitus 17 vuoteen MM-finaalissa – vielä hurjempi temppu oli todella pienestä kiinni: "Hetken luulin"

Wilma Murto oli naisten seiväshypyn loppukilpailussa kuudes tuloksella 460 maanantaina. Suomi on saavuttanut nyt kaksi pistesijaa Oregonin MM-kisoissa. Tästä jutusta löydät kolmannen kisayön kohokohdat.

Wilma Murto.

Nyt on lupa odottaa! Murto, Kosonen ja Tervo mitalijahtiin, katso tästä kolmannen kisapäivän aikataulu

Yleisurheilun MM-kisojen kolmas päivä tarkoittaa myös kisojen ensimmäisiä kenttälajien suomalaisfinalisteja.

Krista Tervo kastar slägga.

Yllättävä mitalisauma! Tilastot kertovat, että Krista Tervolla on illalla MM-pronssiin hyvä mahdollisuus

Naisten moukarinheitossa Krista Tervolla on tilastojen valossa hyvät saumat taistella mitalista. Myös Wilma Murto on seiväshypyn finaalin yksi yllätyskorteista.

Wilma Murto ylittää riman Oregonin MM-kisojen seiväskarsinnassa.

Suomen MM-finaalikolmikko on pistämässä tilastoja uusiksi – asiantuntija kiinnitti huomion suomalaisten olemukseen: "Paha vastustaja"

Wilma Murto, Krista Tervo ja Silja Kosonen taistelevat finaaleissa vähintään pistesijasta. MM-mitalikaan ei ole utopiaa.

Fred Kerley 9,79 miesten 100 metrin alkuerissä!

USA:n sprinttitähdeltä hirmuaika, Wilma Murron kilpakumppanin seiväs katkesi vaarallisesti – katso MM-kisayön puhuttavimmat tapahtumat

Allyson Felixin huikea arvokisaura päättyi vielä yhteen mitaliin, kun Yhdysvallat otti pronssia sekaviestissä. Suomalaisista Wilma Murto eteni finaaliin, mutta Topi Raitanen ja Kristian Pulli joutuivat pettymään.

Mikko Paavola harjoittelemassa seiväshyppyä Botniahallissa

Etelä-Pohjanmaalta kaksi urheilijaa yleisurheilun MM-kisoissa Yhdysvalloissa

Paikan päällä ovat seiväshyppääjä Mikko Paavola ja moukarinheittäjä Suvi Koskinen. Toni Kuusela on kotona lajinsa varamiehenä.

Krista Tervo heittää moukaria Tokion olympialaisissa.

Tässä ovat Suomen menestystoivot yleisurheilun MM-kisoissa, merkitse ainakin nämä kisat kalenteriin

Yle Urheilun asiantuntija Jaakko Ojaniemi listaa kymmenen mielenkiintoista urheilijaa Suomen joukkueesta, joita kannattaa seurata Oregonin MM-kisoissa.

Keihäänheittäjä Oliver Helander tuulettaa heittoaan.

Katso tästä yleisurheilun MM-kisojen ohjelma ja lähetysajat

Yle Urheilu seuraa tiiviisti yleisurheilun Eugenen MM-kisoja, jotka alkavat 15. heinäkuuta. Yle Areenassa on kisojen aikana tarjolla useita erillisiä, selostamattomia lähetyksiä.

Eveliina Määttänen juoksee.

Tukholmassa ennätysten ilta – Määttänen juoksi Suomen kaikkien aikojen kolmanneksi: "Sain pidettyä juoksun kasassa"

Tukholman Timanttiliigassa suomalaisjuoksijat olivat jälleen kovassa iskussa, kun molemmat Eveliina Määttänen ja Viivi Lehikoinen rikkoivat ennätyksensä. Seiväshypyssä Ruotsin Armand Duplantis teki uuden ulkoratojen ME:n.

Armand Duplantis tuulettamassa.

Duplantis rikkoi seiväshypyn ulkoratojen maailman kärkituloksen

Seiväshyppääjä Armand Duplantis hyppäsi kotikisassaan Tukholman Timanttiliigassa uuden ulkoratojen ennätyksen 616.

Armand Duplantis.

Armand Duplantis joutui vaaratilanteeseen toimitsijan inhimillisen virheen takia – taivutti lopulta "järkyttävän kovan sadekelituloksen"

Jarno Koivunen sanoo, että Oslon Timanttiliigakisan toimitsijalle kävi inhimillinen erehdys. Kilpailun keskeyttäminen on harvoin vaihtoehto.

Eemil Hallikainen ja valmentaja Pasi Pitkänen

Seiväshyppyharjoituksissa vakavasti loukkaantuneen Eemil Hallikaisen toipuminen on edistynyt

Hallikainen on päässyt parin viikon tehohoidon jälkeen neurologiselle osastolle.

Elina Lampela istuu jalka nostettuna penkille. Hän saa hoitoa nilkkaansa.

Espoon GP:ssä loukkaantuneella Elina Lampelalla nilkkavamma – ainakin pari viikkoa sivussa ja MM-kisat vaarassa

Lampela loukkasi jalkansa epäonnisessa alastulossa yleisurheilun Espoon GP:ssä keskiviikkona. MM-rankingissa Lampela on vielä niukasti sisällä, mutta kaipaisi lisää näyttöjä kisalipun varmistamiseksi.

Wilma Murto hymyilee onnistuneen hypyn jälkeen.

Espoossa nähtiin kaikkien aikojen kotimainen seiväskisa – asiantuntija kertoo, miksi Wilma Murto onnistui jo kauden avauksessaan

Wilma Murron, Elina Lampelan ja Saga Anderssonin upean seiväskilpailun ohella Krista Tervon suoritusvarmuus säväytti asiantuntija Tuomas Rajaa.

Wilma Murto ylittää riman seiväshypyssä.

Wilma Murto oli talvella uransa parhaassa kunnossa, mutta putoaminen seiväskuoppaan pilasi kevään: "Siinä oli aikamoinen henkinen työ"

Seiväshyppääjä Wilma Murron edellinen ennätys kesti peräti viisi vuotta, kunnes hän rikkoi sen viime elokuun Kalevan kisoissa uudella SE:llä 472. Murto uskoo olevansa ennätyskunnossa vaikeuksista huolimatta.

Eemil Hallikainen ja valmentaja Pasi Pitkänen

Nuori seiväshyppylupaus Eemil Hallikainen on edelleen nukutettuna teholla vakavan onnettomuuden jälkeen – äiti: "Pahinta on epätietoisuus"

18-vuotias Eemil Hallikainen putosi tiistaina seiväshyppyharjoituksessa patjan ohi maahan Kaavilla ja sai päähänsä kovan iskun. Hän on hoidettavana Kuopion yliopistollisessa sairaalassa.

Sara Kuivisto juoksee kilpaa olympialaisissa.

Seitsemän urheilijaa nimettiin yleisurheilun MM-joukkueeseen – SE-tykki Sara Kuivisto juoksee jälleen kaksi matkaa

Joukkueeseen nimettiin muiden muassa moukarinheiton tuore suomenennätysnainen Krista Tervo. Moukarikollega Silja Kosonen ja kolmiloikkaaja Senni Salminen ovat MM-kisojen ensikertalaisia.

Armand Duplantis teki jälleen maailmanennätyksen

Armand Duplantis teki sen taas! Katso huima suoritus, jolla ruotsalainen rikkoi seiväshypyn maailmanennätyksen

Duplantis hyppäsi Belgradissa yleisurheilun MM-hallikilpailuissa uuden maailmanennätyksen korkeuteen 620.

Armand Duplantis hoppar stav.

Armand Duplantiksella on rahkeita hypätä jopa kymmenen senttiä korkeammalta – lajivalmentaja kertoo, mikä erottaa hyppyihmeen muista

Uuden ME:n tehnyt Armand Duplantis on hypännyt viime vuosina parhaat tuloksensa hallissa. Lajivalmentaja näkee, että ulkona sopivassa takatuulessa ruotsalainen voi saavuttaa jopa korkeuden 630.

Juho Alasaari voitti seiväshypyn nuorten maailmanmestaruuden Nairobissa.

Alle 20-vuotiaiden MM-mitalisti Alasaari taivutti Suomen halliennätyksen – Andersson, Baas, Pulkkinen ja Huntington ennätysvireessä

Suomalaisilla yleisurheilijoilla oli ennätyksellinen sunnuntai. Lisäksi Ilona Mononen juoksi Euroopan cupin voittoon Portugalissa.

Petra Olli ja Kaisa Mäkäräinen kuvattuna seiväshyppyharjoituksissa.

Rajut vastoinkäymiset muokkasivat Matti Monosesta positiivisemman ihmisen – Kaisa Mäkäräinen ja Petra Olli samaistuivat seiväshyppääjän ankaraan itsekritiikkiin

Kaisa Mäkäräinen ja Petra Olli kokeilivat seiväshyppyä Matti Monosen opissa. Jatkoerä-sarjan jaksossa Mononen haastoi maailmanmestarit juoksemaan 400 metrin asenneharjoituksen seipään kanssa.

Elmo Lakan (kuvassa) lisäksi Simo Lipsanen ja Samuel Purola olivat avauspäivänä Suomen miesten lajivoittajat henkilökohtaisilla matkoilla.

Yleisurheilumaaottelun avauspäivä jätti kovasti kurottavaa – pikamatkat tarjosivat ilonaiheita Suomelle

Suomen miehet ja naiset ovat takaa-ajajina ensimmäisen päivän jälkeen perinteisessä yleisurheilumaaottelussa Tukholmassa.

Samuel Purola poseeraa miesten 100 metrin juoksun jälkeen Kalevan kisoissa Tampereella lauantaina 28. elokuuta 2021.

Urakkamies Samuel Purola haluaa hyödyntää momentumin Tukholmassa – Wilma Murto ei aio hävitä nytkään ruotsalaisille

Suomen yleisurheilumaajoukkuetta tähdittävät Ruotsi-ottelussa muun muassa seiväshyppääjä Wilma Murto, miesten urakkasprintteri Samuel Purola sekä moukarilahjakkuus Silja Kosonen.

Armand Duplantis

Duplantis ylitti jälleen kuusi metriä, ME-korkeus jäi haaveeksi Brysselin illassa

Ruotsin seiväshyppyihme Armand Duplantis oli jälleen omilla lukemillaan perjantai-iltana Timanttiliigan kilpailussa Brysselissä.

Wilma Murto hyppäsi seipään Suomen ennätyksen

Suomen naisilla pitkästä aikaa loistosaumat voittaa Ruotsi maaottelussa – nämä asiat ratkaisevat viikonloppuna

Yle Urheilun asiantuntija Tuomas Raja perkasi lähtökohdat viikonloppuna Tukholmassa kilpailtavaan yleisurheilun Ruotsi-otteluun. Suomen naisilla on tilastojen valossa hyvät mahdollisuudet katkaista kuuden vuoden tappioputki.

Oliver Helander voitti sunnuntaina uransa toisen Suomen mestaruuden.

Kommentti: Kalevan kisoissa nähtiin Oliver Helanderin uskonpalautus, seuraavaksi olisi pystyttävä samaan kuin Wilma Murto

Väläytys ja taso ovat kaksi täysin eri asiaa. Suomalaisen huippuyleisurheilun lähihistoriasta tästä käyvät esimerkkeinä eritoten Wilma Murto ja Oliver Helander, kirjoittaa Atte Husu.

Wilma Murto.

Kalevan kisoissa paljon huippuhetkiä ja hyviä kilpailuja – suomalaiset pääsevät Ruotsi-otteluun positiivisessa vireessä

Kalevan kisoissa Tampereella nähtiin viikonloppuna kovia tuloksia ja hienoja kilpailuja. Alla joitakin erityisesti mieleen jääneitä. Ensi viikonloppuna edessä on Ruotsi-ottelu.

Wilma Murto.

Wilma Murto hyppäsi Suomen ennätyksen Kalevan kisoissa – sanoo hyppäämisen olevan "juuri nyt todella kivaa"

Wilma Murto voitti Suomen mestaruuden ja laittoi uusiksi Suomen ennätyksen. Uusi seiväshypyn Suomen ennätys on 472.

Janne Läspä voitti nuorten MM-kultaa Nairobissa.

Suomen mitalijuhlat jatkuvat! Janne Läspä kiskaisi keihäässä nuorten MM-kultaa: "Onhan se mahtavaa olla maailmanmestari"

Läspän 76,46 metrin voittoheitto tuli kolmannella kierroksella. Suomen 19-vuotias keihäslupaus voitti Ukrainan Arthur Felfnerin 14 sentillä.

Juho Alasaari voitti seiväshypyn nuorten maailmanmestaruuden Nairobissa.

Suomelle toinen mitali alle 20-vuotiaiden MM-yleisurheilusta – Alasaari taivutti MM-hopeaa!

Juho Alasaari otti hopeaa alle 20-vuotiaiden MM-kisojen seiväshypyssä tuloksella 535. 17-vuotiaalle seiväslupaukselle mitali oli helpotus Tallinnan EM-kisojen karvaan pettymyksen jälkeen.

Senni Salminen i OS i Tokyo.

Senni Salminen karisti Tokion olympiapettymyksen valmentajalleen uskolliseen tyyliin heti karsinnan jälkeisenä päivänä: “Oli vähän kolistelua”

Kolmiloikkaaja Senni Salminen on niellyt Tokion olympiakisojen pettymyksen ja lähtee loppukauden kisoihin ennätys mielessä.

Armand Duplantis osoittaa rimaan.

Armand Duplantis, 21, kertoo Yle Urheilulle, miltä kuuden metrin ylitys tuntuu ja kuinka hän sai 3-vuotiaana naapurinsa ällistymään

Ruotsin seiväshyppytähti, tuore olympiavoittaja Armand Duplantis kertoo Yle Urheilulle lapsuusvuosistaan seiväshypyn parissa. Duplantis sai muita lapsia kotipihalleen kokeilemaan lajia, mutta moni piti sitä liian vaarallisena.

Emma Terho kuvassa

Finnish Olympian elected chair of IOC Athletes' Commission

Emma Terho was a member of Finland's bronze-winning ice hockey teams in 1998 and 2010, and has since held several high profile roles within the IOC.

Wilma Murto hoppar.

Kommentti: Riskipeli onnistui kerran, mutta kostautui pahimmalla mahdollisella hetkellä – seiväshyppääjät maksoivat karmean hinnan yleisurheilupomojen toiminnasta

Kansainvälisessä yleisurheilussa peli pyörii juoksulajien ehdoilla. Kenttälajit ovat täysin sivuroolissa. Seiväshyppääjänaiset saivat kokea sen karvaimmalla mahdollisella tavalla, kirjoittaa Atte Husu Tokion olympiastadionilta.

Wilma Murto olympiafinaalissa

Wilma Murrolle hieno viides sija ylityksellä aloituskorkeudestaan – 470 oli valtaosalle seiväsnaisista liian kova pala: "Kilpailu oli pedattu kärkinelikolle"

Wilma Murto, 23, sijoittui uransa toisissa olympiakisoissa jaetulle viidennelle sijalle tuloksella 450. Olympiakulta meni Yhdysvaltoihin Katie Nageottelle.

Armand Duplantis osoittaa rimaan.

Katso kuinka lähellä Armand Duplantis oli maailmanennätystä – olympiavoittaja uhrasi yrityksillään toisen ennätyksen

Ruotsalainen oli seipään loppukilpailussa odotetun ylivoimainen. Voiton varmistuttua hän yritti kolmesti uutta maailmanennätystä 619. Ensimmäisellä ja kolmannella kerralla Duplantis pääsikin riman päälle.

Sandi Morris poistuu pettyneenä.

Seiväshypyn supertähti Sandi Morris loukkantui ja karsiutui finaalista – "Minulla ei ollut mitään mahdollisuutta selvitä juoksuradan päähän"

Yhdysvaltojen seiväshypyn supertähti Sandi Morris kertoo hänen lonkankoukistajansa yliojentuneen, kun seiväs rikkoutui. Kipu säteili lonkankoukistajasta koko jalkaan.

Laurel Hubbard lyfter tungt i Tokyo.

Sukupuoltaan korjannut uusiseelantilainen Laurel Hubbard teki olympiahistoriaa – jäi kuitenkin ilman tulosta naisten tempauksessa

Uusiseelantilaisesta tuli tiettävästi ensimmäinen transsukupuolinen henkilö, joka kilpaili olympialaisissa naisten sarjassa sukupuolenkorjauksen jälkeen. Saman sarjan kultaa tempasi olympiaennätyksellä Kiinan Li Wenwen.

Viktor Axelsen juhli tunteikkaasti olympiakultaa

Katso, miten olympiavoittaja puhkesi epäuskoisiin kyyneliin – "Tämä on liian hullua"

Tanskan Viktor Axelsenille olympiavoitto oli tunteikas paikka. Axelsen voitti sulkapallon kaksinpelin olympiafinaalissa Kiinan Chen Longin 21–15, 21–12. Katso Axelsenin reaktio olympiavoittoon oheiselta videolta.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle