Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Koronarokotteita kaarimaljassa

Oulussa 18 vuotta täyttäneet ja vanhemmat voivat varata ajan kolmanteen koronarokotukseen

Koronarokotuksen voi saada ajan varaamalla paitsi Oulun kaupungin rokotuspisteistä myös työterveydenhuollosta.

Rokottaja laittaa laastaria henkilön rokotuskohtaan olkapäähän.

Moni kaksi rokotetta ottanut pohtii sairastavansa omikronin, jotta saisi superimmuniteetin – mutta siinä on asiantuntijan mukaan omat riskinsä

THL:n rokotetutkija ja ylilääkäri Hanna Nohynekin mukaan helmikuun loppuun mennessä omikron on käynyt yhteiskunnan läpi ja pahin tilanne alkaa helpottaa.

Ihmiset jonottamassa Jätkäsaaren koronarokotuspisteelle.

Neljänsiä koronarokotuksia jaetaan nyt vakavasti immuunivajavaisille – Hanna Nohynekin mukaan omikron voi ratkaista sen, tarvitaanko nelosannos muillekin

Neljänsiä koronarokoteannoksia jaetaan nyt vakavasti immuunivajavaisille eli esimerkiksi syöpä- ja elinsiirtopotilaille. THL:n Nohynekin mukaan väestön tarve tehosteannoksille tulee selviämään muun muassa omikronin leviämisen mittaan.

Pfizer-rokotetta valmistava sairaanhoitajat Vantaan Energia Areena rokotuskeskuksessa. 26.5.2021.

Yli vuosi sitten koronan sairastanut ei saanut kolmatta rokotusta Helsingissä – syynä linjaus, jota pohditaan nyt uudelleen

THL:n mukaan kahdesti rokotettu ja koronan sairastanut ei tarvitse kolmatta rokotusta. Kolmansien annosten jakaminen taudin sairastaneille saattaa kuitenkin tulla pian ajankohtaiseksi.

Päijät-Soten koronarokotuspisteen sisäänkäynti Lahdessa. Rokotuskoppeja, verhot edessä, opastekyltit.

Päijät-Sote suosittelee voimakkaasti immuunipuutteisille neljättä koronarokotusta

Neljäs annos pidentää rokotesuojan kestoa ja vahvistaa immuniteettia viruksen omikron-muunnosta vastaan.

Keravalta kotoisin oleva Veera Laiho sai ensimmäisen rokotteensa.

Miksi kolmatta rokotusannosta suositellaan ja miten se eroaa aiemmista? THL:n ylilääkäri Hanna Nohynek vastaa

Kolmannen rokoteannoksen antamista vauhditetaan. Kysyimme THL:n ylilääkäriltä, mikä on kolmannen rokoteannoksen idea, miksi sitä annetaan ja joudutaanko tulevaisuudessa ottamaan aina uusi rokoteannos.

Sairaanhoitaja antaa rokotteen Jätkäsaaressa.

Lauantain rokotustapahtumassa 1800 kävijää Vaasassa –pääasiassa nyt haettiin kolmansia koronarokoteannoksia

Vaasassa valtaosa tällä hetkellä rokotettavista saa kolmannen rokoteannoksensa. Käytännön syistä kaikille annetaan tehosteena samaa rokotetta kuin kaksi aiempaakin annosta.

Koronarokotetta annostellaan valmiiksi koronarokotustapahtumassa Seinäjoella.

Peruspalvelukuntayhtymä Kallion alueella on tiedossa tapauksia, joissa on tarkoituksellisesti hakeuduttu altistumistilanteeseen

Tartunnanjäljitystyön yhteydessä on tullut esille tilanteita, joissa henkilö on ilmoittanut, että sairastaa mieluummin koronavirusinfektion kuin ottaa koronarokotteen. Lääkäri varoittaa koronan sairastamiseen liittyvistä riskeistä.

Opiskelijoita rokotetaan Tampereen ammattikorkeakoulun pop up -rokotuspisteessä 7.9.2021

Nohynek: Lähipäivinä pohdinnassa, onko koronarokotusväliä syytä lyhentää kolmeen kuukauteen

Suojateho saattaa parantua, jos saa eri laadun rokotteen kullakin rokotuskerralla. Suomessa koronan toisen ja kolmannen piikin rokotusvälinä suositeltiin joulukuun alkuun asti vähintään kuutta kuukautta.

Novavax rokote.

Suomeen varaudutaan hankkimaan koronarokotteita, joita ei ole aiemmin ollut saatavilla – niiden toivotaan lisäävän rokoteintoa

Perinteistä teknologiaa hyödyntäen valmistetut Novavaxin ja Valnevan koronavirusrokotteet tarvitsevat vielä Euroopan lääkeviraston myyntiluvan, ennen kuin niitä voisi saada Suomeen.

Koronarokotus

Koronatartunnat kasvussa Essoten alueella – kolmansia rokotteita annetaan nyt kaikille täysi-ikäisille

Kolmas rokotuskierros laajennettiin koskemaan kaikkia täysi-ikäisiä. Etelä-Savossa ryhdyttiin välittömästi toimeen.

Juha Paloneva katsoo kameraan.

"Rokotusmäärät tulevat kasvamaan aika voimakkaasti", sanoo johtajaylilääkäri – koronapassi ajaa ensimmäisille piikeille, aikuisille kolmansia annoksia

Riskiryhmiin kuuluvia 5–11-vuotiaita päästään rokottamaan ennen joulua, mikäli lasten rokotteet saapuvat Suomeen ajallaan.

Todennäköistä – epätodennäköistä – mahdotonta arvioida -tekstit

Selvitimme, mitä omikronista nyt tiedetään ja miten vaarallinen nopeasti leviävä virusmuunnos on

Omikronissa on enemmän mutaatioita kuin aikaisemmissa koronavirusmuunnoksissa. Tunnistatko sinä, mitkä väitteet muunnoksesta ovat totta, mitkä huhupuhetta? Voit kokeilla Ylen testissä.

Hoitaja valmistaa rokotepiikkiä.

Kolmannet koronavirusrokotukset ovat Etelä-Karjalassa nyt tarjolla kaikille yli 18-vuotiaille – 5–11-vuotiaita riskiryhmäläisiä aletaan rokottaa joulun alla

Etelä-Karjalassa kolmas koronavirusrokote on nyt tarjolla kaikille yli 18-vuotiaille, kun kakkosrokotteesta on kulunut 5–6 kuukautta.

Pfizer rokotus ruiskuja.

Oulussa 60 vuotta täyttäneet ja sitä vanhemmat saavat nyt kolmannen koronarokotteen

Rokotteen voi käydä ottamassa Limingantullin rokotuspisteen walk in -linjoilla ilman ajanvarausta. Joidenkin muiden nyt rokotettavien kohderyhmien on varattava aika.

Pfizer-rokotetta valmistava sairaanhoitajat Vantaan Energia Areena rokotuskeskuksessa. 26.5.2021.

Kolmas koronarokotus kiinnostaa Pohjanmaalla – THL:n päätöksen viipyminen hidastaa rokotustahtia

Pietarsaaren alueella noin 1500 henkilöä on jo saanut kolmannen koronarokoteannoksen. Myös Vaasassa kolmannet rokotukset etenevät hyvin, mutta varaa olisi tehostaa tahtia mikäli THL näyttäisi vihreää valoa.

Nainen käytti kasvomaskia Helsingissä Tripla-kauppakeskuksessa 7. joulukuuta 2020.

Koronapandemian kesto jakaa asiantuntijoita: "Voi mennä kuukausia", "Sitä ei pysty sanomaan"

Kesälläkin ajateltiin, että ollaan epidemian loppusuoralla, mutta sitten ilmaantui koronaviruksen deltamuunnos, eivätkä rokotukset edenneet odotetusti.

Tarkastamme koronapassin -kyltti.

Onko rokottamattomuus syy rajoittaa elämää vai onko se syrjintää? Näin vastaavat eettisyyteen perehtynyt filosofi ja yhdenvertaisuusvaltuutettu

Filosofian professori Antti Kauppinen pitää Uudellemaalle annettuja uusia koronarajoituksia hyvin perusteltuina, koska ne liittyvät muille aiheutuvan riskin ja yhteiskunnallisen haitan vähentämiseen.

Planetary Health -lääkäri Hanna Haveri seisoo lammen rannalla ja katsoo kameraan. Sumuinen syyssää.

Ilmastokriisiä ja kansantauteja voi torjua samoilla keinoilla – Suomen ensimmäisen Planetary Health -lääkärin työhön kuuluvat myös ympäristöasiat

Planetary Health -ajattelussa ihmisten ja ympäristön terveyttä tarkastellaan kokonaisuutena. Molemmat ovat riippuvaisia toisistaan. Usein arkiset ympäristöteot ovat myös terveystekoja.

Sirkusohjaaja Maiski Tiainen näyttää miten nuoralla kävellään.

Keskiviikko 17.11.2021 (tv)

Koronapassi. Senioreiden sirkuskurssi. Suomi–Ranska-ottelu. Sääennuste.

Suuri kyltti, jossa lukee vihreällä "rokotus".

Rovaniemellä tarjolla ilmaisia influenssarokotuksia vakavalle influenssalle alttiiden läheisille

Ilmaiseen rokotukseen ovat oikeutettuja he, jotka asuvat samassa asunnossa suojattavan henkilön kanssa, tai jotka tapaavat heitä kasvotusten viikoittain.

Sairaanhoitaja Antti Laitinen antaa rokotteen Jätkäsaaressa.

Mitä tiedämme koronarokotussuojan kestosta tällä hetkellä? Asiantuntija vastaa

Kysyimme Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ylilääkäriltä Hanna Nohynekilta rokotettujen läpäisytartuntojen määrästä ja rokotteen tarjoaman suojan kestosta.

Koronapassi puhelimen ruudulla.

Pohjois-Pohjanmaan koronanyrkki esittää koronapassia ravintoloihin sekä yleisötilaisuuksiin

Alueella ei ole tällä hetkellä voimassa varsinaista etätyösuositusta, mutta koordinaatioryhmä esittää, että työpaikoilla edistetään sellaisia järjestelyjä, joilla vähennetään lähikontakteja ja muita riskitekijöitä.

Ravintolan baaritiskin oluthanoja.

Pohjois-Pohjanmaalle asetettiin ravintolarajoituksia – ravintola välttyy uusilta määräyksiltä tarkastamalla asiakkaiden koronapassit

Keskiviikkona ravintoloiden aukioloaikoja rajoitetaan kello yhteen, ja asiakasmääriä pienennetään. Rajoitukset ovat voimassa vuoden loppuun saakka. Koronapassin käytöllä niiltä voi kuitenkin välttyä.

Ihmisiä messukeskuksen hallissa kävelemässä kojujen välissä. Osalla maskit namalla.

Etelä- ja Keski-Pohjanmaalla messujärjestäjät ottavat koronapassin käyttöön – toiveissa on, että käytäntö jäisi pysyväksi

Koronapassin käyttöönotto messuilla on ainoa taloudellisesti ja terveydellisesti kestävä vaihtoehto, arvioivat messujärjestäjät. Keski-Pohjanmaalla päätös tehtiin näytteilleasettajien kritiikistä huolimatta.

Yle Uutiset selkosuomeksi

Perjantai 12.11.2021 (tv)

Koronapassi. Ammattilukio. Avustajakoirat. Sää.

Kasvomaskia käyttävä henkilö aurinkoisena syyspäivänä Pasilassa 15. syyskuuta.

Rokotteen teho, maskisuositukset, kasvavat tartuntaluvut – koronatilanteen monimutkaisuus hämmentää, tässä kahdeksan kysymystä ja vastausta

Vaikka koko väestö olisi tuplarokotettu, osa saa silti koronan vakavan tautimuodon. Kolmas rokote toisi lisäsuojaa, mutta vielä ei ole varmaa, rokotetaanko muita kuin riskiryhmiä kolmannen kerran.

Mikkelin keskussairaala kuvattuna Pirttiniemenkadulta. Tästä kohdasta kävellään päivystykseen koronaviruspandemian aikana.

Koronavirustilanne pahenee entisestään Essoten alueella – sairaalahoidossa olevien määrä kasvussa, myös yksi menehtyminen

Kuntayhtymästä suositellaan rokottamattomia aikuisia välttämään väkijoukkoja ja ravintoloita, sekä kontakteja immuunipuutteisiin ja muihin riskiryhmiin kuuluviin.

Koronarokotuksiin johtava opaste Kainuun keskussairaalan pihalla

Tavoiteltu koronarokotekattavuus saavutettiin Kainuussa: kaikissa kunnissa 80 prosenttia asukkaista on ottanut kaksi annosta

Kaksitoista vuotta täyttäneistä kainuulaisista ensimmäisen rokotusannoksen on saanut 86,9 prosenttia ja toisen rokotteen 81,5 prosenttia. Rokotukset jatkuvat kuntien rokotuspisteillä.

Koronarokotusta annetaan käsivarteen.

Suomi saavutti rokotustavoitteen, mutta epidemia jatkuu – HUSin ylilääkäri: "Meidän pitää oppia elämään taudin kanssa"

Jos rokotuskattavuus jää 80 prosenttiin, koronan vaikeat tapaukset jatkuvat vielä ainakin vuoden loppuun, arvioi HUSin Asko Järvinen.

Sikainfluenssarokotetta valmistellaan.

Savo-Karjalan kansanedustajat ovat jyrkästi eri mieltä, pitäisikö hoitohenkilöstöllä olla rokotepakko koronaa vastaan

Kuusi vastaan, viisi puolesta, yksi epävarma, kolme tyhjää. Näin suhtautuvat Ylen kyselyssä rokotepakkoon Savo-Karjalan vaalipiirin kansanedustajat.

Jen Psaki

Rokotettujen julkkisten koronatartunnat lietsovat väärää tietoa rokotteiden tehosta

Terveyden ja tieteen disinformaation asiantuntijan mukaan ihmiset eivät oikein osaa ajatella numeroissa ja tilastoissa, vaan yleensä ihmiset ajattelevat tarinoissa ja hyvissä kertomuksissa.

Sairaanhoitaja pistää influenssarokotteen ikääntyneen miehen olkavarteen.

Riskiryhmien läheisistä aiempaa harvempi saa nyt ilmaisen influenssarokotteen – astmaatikko: "Minusta tämä tuntuu pahalta"

Uudet ohjeet vaikean koronatilanteen lisäksi ovat aiheuttaneet sekaannusta, hämmennystä ja pelkoa riskiryhmissä.

Nuori tyttö saa koronavirusrokotteen hoitajalta.

Tautikeskukselta vihreää valoa: Yhdysvalloissa voidaan aloittaa 5-11-vuotiaiden koronarokotukset

Pfizerin ja Biontechin kehittämällä rokotteella voidaan jatkossa rokottaa maassa jopa 28 miljoonaa lasta.

Wallis' Karaoke Bar -ravintolassa tarkastettiin asiakkaiden koronapassit tartuntatautilain muutoksen tultua voimaan perjantain ja lauantain välisenä yönä Helsingissä 16. lokakuuta 2021.

Oikeusoppineet ovat erimielisiä siitä, voisiko koronapassia laajentaa jo nyt – HUSin Lehtonen: On perusteltua asettaa rokotetut ja rokottamattomat eri asemaan

Terveysoikeuden professorin Lasse Lehtosen mielestä koronapassi pitäisi ottaa laajempaan käyttöön välittömästi. Julkisoikeuden professorin Tomi Voutilaisen mukaan nykyinen laki ei tätä sallisi.

Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru.

Ministeri Krista Kiuru: Koronapassin käytön laajentaminen on mahdollista

Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiurun mukaan selvittelyn alla on, voitaisiinko koronapassia käyttää, vaikka voimassa ei olisi alueellisia koronarajoituksia.

Influenssarokotuspiikki

Suomeen odotetaan tavallista voimakkaampaa influenssakautta – HUSin apulaisylilääkäri: "Nyt on juuri oikea hetki hakea rokote"

Influenssa vie HUSin alueella tehohoitoon tavallisena kautena myös kymmeniä työikäisiä potilaita. Rokote antaa ikäryhmälle 70–90-prosenttisen suojan sairastumiselta.

Kuohuviiniä laseissa.

Pikkujoulukaudesta ennakoidaan vilkasta – ravintola-ala kiittelee koronapassia ja tuskailee työvoimapulaa

Lokakuun puolivälissä käyttöön otettu koronapassi mahdollistaa myös Päijät-Hämeessä normaalit asiakasmäärät ja yöravintoloiden aukiolon. Ainoa jarruttava tekijä pikkujoulujen järjestämisessä on ravintola-alaa vaivaava työvoimapula.

Sairaanhoitaja antoi nuorelle naiselle Pfizerin koronavirusrokotteen.

Koronarokotteen ykkösannoksia menee nyt kiihtyvään tahtiin Keski-Pohjanmaalla – "Market-rokotukset ovat olleet menestys ja niitä jatketaan"

Koronapassi ja maakunnan huono koronatilanne ovat innostaneet ihmiset piikin hakuun, arvellaan Soitesta.

STM:n johtaja Pasi Pohjola ja strategiajohtaja Liisa-Maria Voipio-Pulkki sekä THL:n ylilääkäri Otto Helve.

Covid passport boosts vaccinations among young adults, coverage nearly 78%

The introduction of the Covid passport seems to have spurred people under 35 to take their first dose of vaccine.

Närbild av en arm. En sjukskötare sticker coronavaccin i armen.

Kolmas rokotuskierros on lähtenyt lähti hyvin käyntiin Etelä-Savossa

Etelä-Savon molemmissa saiaranhoitopiireissä on annettu jo iso määrä kolmansia rokoteannoksia. Rokotukset koskevat yli 60-vuotiaita, hoitolaitosten asukkaita ja riskiryhmiä.

Irlannin joukkueen Jamie Finn (vas.) ja Helmarien Emmi Alanen väänsivät pallosta Helsingin olympiastadionilla pelattavassa naisten MM-karsintaottelussa.

Keskiviikko 27.10.2021 (tv)

Hoitajien rokotukset. Metsäfirma UPM. Helmarit. Sääennuste.

Koronarokotepisteitä Hämeenlinnan Verkatehtaalla.

Kolmannet koronarokotukset alkavat Kanta-Hämeessä ensi viikolla

60 vuotta täyttäneille sekä ykkös- ja kakkosriskiryhmäläisille tarkoitetut rokotukset alkavat ensi viikolla. Heille ajanvaraus on avattu Hämeenlinnassa, Hattulassa, Janakkalassa ja Forssassa.

Pfizer rokotus ruiskuja.

Sosterikin saavutti 80 prosentin rokotekattavuuden – epidemiatilannetta seurataan silti tarkoin

Molemmissa Etelä-Savon sairaanhoitopiireissä on nyt rokotettu 80 prosenttia rokotusikäisistä. Epidemiatilanne on koko maakunnassa rauhallinen.

Terveydenhoitaja Johanna Repo antaa koronarokotteen Jyrki Similälle.

Päijät-Hämeessä tavoitellaan 90 prosentin koronarokotekattavuutta

Tällä hetkellä kaksi rokotetta on ottanut yli 12-vuotiaista vasta 76,5 prosenttia, yhden rokotteen on ottanut 84 prosenttia.

Pop up -koronarokotuksesta kertova juliste kauppakeskus Forumin ikkunassa Jyväskylän Asemakadulla.

Yli kuusikymppisten kolmas koronarokotuskierros alkaa Jyväskylässä tänään, 80 prosentin rokotuskattavuuteen tällä viikolla?

Toisesta rokoteannoksesta pitää olla kulunut vähintään kuusi kuukautta ennen kolmatta annosta. Jyväskylässä pyritään 80 prosentin rokotuskattavuuteen viikon lokakuun loppuun mennessä.

Sairaanhoitaja pistää koronarokotteen potilaalle Energia Areenalla Vantaalla. 26.5.2021.

Helsingissä aletaan antaa kolmansia koronarokotteita 60 vuotta täyttäneille ensi viikolla

Helsinki aloittaa koronavirusrokotuksen kolmansien annosten antamisen 60 vuotta täyttäneille ja vakavalle koronavirustaudille alttiiden ryhmille näillä näkymin ensi viikolla. Myös laitoksissa ja hoivakodeissa asuvat saavat kolmannen annoksen.

Päijät-Soten mainos seinässä, ovet auki koronarokotushuoneistoon

Päijät-Hämeessä käynnistyy kolmas rokotekierros 60 vuotta täyttäneille

Ajan varaaminen kolmanteen rokotukseen onnistuu viikosta 43 alkaen. Kolmannen rokotteen voi ottaa aikaisintaan puoli vuotta toisen rokotteen saamisesta.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle