Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Talonmiehet tulevat takaisin – Imatran vuokra-asunnot nimeää kiinteistöille tiettyjä huoltohenkilöitä

Imatran Vuokra-asunnot ottaa lokakuun alussa käyttöön aluetalonmiesmallin, jossa tietyt henkilöt huolehtivat tietyistä kiinteistöistä.

Pihtipudas hakee hengenpelastusmitalia kiinteistönhoitajalle – pelasti viime tingassa miehen rivitalopalosta

Kiinteistönhoitaja Juhani Logrén riskeerasi oman henkensä pelastaessaan varttunutta miestä palavasta rivitalosta.

Ravintola Kaivohuoneen henkilökunta ei nähnyt narikassa alkanutta, kuolemaan johtanutta pahoinpitelyä – Toimitusjohtaja: "Yökerho on turvallisempi paikka kuin kodin keittiö"

Ravintola Kaivohuoneen toimitusjohtaja ja henkilökunta ovat pohtineet, olisiko nuoren miehen kuolemaan johtanut pahoinpitely voitu estää.

Suomussalmen yt-neuvottelut päättyivät lomautuksiin ja palkanmaksun keskeytyksiin

Neuvottelut koskivat työntekijöitä, joiden tehtäviin koronatilanteella on välillisiä tai välittömiä vaikutuksia.

Talonmies Veikko Toivonen harjaa kesäkelit talven keskelle – turkulaistaloyhtiö ylpeilee työn jäljellä Twitterissä

Turkulaisen talonmiehen kadunhoito-osuuksilla kulkee vain tyytyväisiä ihmisiä. Siihen ei kuulemma taikoja tarvita.

Kotitalkkarikaksikko huhkii hiki hatussa päästääkseen lumivallien saartamat vanhukset pois kodeistaan: ”Hätähuutosoittoja on tullut”

Kotitalkkaripalvelu on tänä talvena ollut esimerkiksi Pyhtäällä niin kysyttyä, ettei tekijöitä tahdo riittää.

Ylen A-studio marssi vahtimestarien ohi virastoihin ja yhtiöihin – palkittiin vuoden turvallisuusteosta

A-studion testissä toimittaja pääsi kulunvalvonnan ohi kymmenessä kohteessa 11:stä.

Poliisi tutkii ortodoksikirkon tulipaloa Mikkelissä – konservaattori: Vahinkojen arvioinnissa menee aikaa

Mikkelissä Ylienkeli Mikaelin ortodoksinen kirkko vaurioitui sunnuntaisessa tulipalossa. Poliisi ei tässä vaiheessa epäile rikosta.

Uspenskin katedraali pääkirkkona, työpaikkana ja toisena kotina

Mikael Perovuo kertoo katedraalista ja elämästään 1978.

”Minua pidetään miehuuden uhkana” – mökkitalkkari tarvitsee kädentaitojen lisäksi myös diplomatiaa

Aimo Särkijärvi on tehnyt lähes 20 vuotta mökkitalkkarin työtä. Vuosien aikana niin mökit kuin mökkeilijätkin ovat muuttuneet paljon.

Imatra suunnittelee kulunvalvojia kouluihin

Imatran kaupunginvaltuuston pöydällä on ehdotus alkaa kouluttaa kulunvalvojia koulujen turvallisuuden lisäämiseksi.

PAM laajentaa työtaistelutoimia – uusi lakkovaroitus kiinteistöpalvelualalle

Lakon piirissä olisi noin 2 000 työntekijää, muun muassa siivoojia, kiinteistönhoitajia ja talonmiehiä.

Utsjoen seurakunnan naispappi herättää tunteita – suntio irtisanoutui

Utsjoen seurakunnan kirkkoherran sijaisena toimii naispappi. Tämä oli liikaa seurakunnan pitkäaikaiselle suntiolle ja lukkarille. Oulun hiippakunnan tuomiokapitulin piispa Samuel Salmi sanoo, että virat kirkossa kuuluvat yhtälailla naisille kuin miehille.

Papista ja suntiosta tuli arkunkantajia, koska vainajilla ei enää ole saattajia – vapaaehtoisille tarjotaan jo mustia pukuja lainaksi

Seurakunnissa on havahduttu siihen, että saattoväet pienenevät. Ajoittain suntio ja siunaava pappi ovat joutuneet auttamaan arkunkannossa.

Tarkkis ja Kaatis näyttävät koulun pahojen poikien haavoittuvuuden

Ilmassa on huomionkipeyttä, haistattelua ja huumoriakin.

Vessailkivalta riistäytyi käsistä – Laihialla tuotiin bajamajat koulun pihalle

Poikien wc-tilat on jouduttu sulkemaan Laihian Keskuskoulussa. Syynä on jatkuva ilkivalta, joka on aiheuttanut koulussa mm. tulipalon vaaran.

Kaksi pappia kidnapattiin kirkosta ja tapettiin Meksikossa

Maassa on tapettu vuoden 2012 jälkeen jo 14 katolista pappia.

Islam-vastaiset lappuset hävisivät Itä-Suomen yliopiston Joensuun kampukselta

Itä-Suomen yliopiston Joensuun kampuksen turvallisuudesta huolehtiva henkilökunta on pitänyt silmänsä auki, mutta lappujen alkuperä ei ole selvinnyt. Myöskään uusia lappusia ei ole ilmestynyt kampukselle. Hallintojohtaja toivoo tilanteen olevan ohi.

Rallikansan jäljet jynssätään piiloon – katso tapahtumat nopeutettuna

Juhlijoiden sotkujen siivous työllistää MM-ralliviikonlopun aikana. Esimerkiksi Jyväskylän kävelykatu pestään joka yö. Siivouksen maksaa aina tapahtuman järjestäjä.

52-vuotias vahtimestari osti seksiä koululaisilta – sai tuomion liki 30 rikoksesta

Kotkassa työskennellyt vahtimestari osti nuorilta seksiä ja käytti seksuaalisesti hyväkseen 12–15-vuotiaita lapsia ja nuoria. Mies ei enää ole töissä kaupungin palveluksessa.

Pyhtään seurakunta osa-aikaistaa neljä työntekijää – "kipeä asia, johon ei ole kirkossa totuttu"

Seurakuntapastorin, kahden lastenohjaajan ja vahtimestarin työaika vähenee puoleen Pyhtään seurakunnan yt-neuvottelujen tuloksena. Lisäksi työntekijöitä kannustetaan vaihtamaan lomarahoja vapaiksi.

"Talonmiehet kouluihin ja pimitys pois" – Yle jatkaa hometietojen keräämistä

Ylen lukijat vaativat riuskempaa tarttumista koulujen sisäilmaongelmiin. Yle jatkaa asiasta kirjoittamista lähiviikkoina ja toivoo homekoulukoneeseen lisää vastauksia rehtoreilta.

Pääministerin vierailu Joensuussa kuumensi tunteet – katso, miten mielenilmaus yltyi käsirysyksi

Pääministeri Juha Sipilä saapui maanantaina Joensuuhun pääpuhujaksi biotalousseminaariin. Pääministeriä oli toivottamassa tervetulleeksi arviolta toistasataa mielenosoittajaa, joista osa riehaantui niin, että tilanne meni poliisin ja vahtimestareiden kanssa käsirysyksi.

Suntion aavistus esti tulipalon, kansa uhmasi piispan käskyä – Kirkko seisoo yhä paikoillaan

Jos eivät tulipalo ja sodat pystyneet tuhoamaan Kajaanin kirkkoa, kirkkovaltuusto melkein pystyi. Hätiin riensi kansa, ja kirkko korjattiin. Torni yritettiin oikaista, mutta se on yhä vinossa. 120-vuotiasta kirkkoa on vaalittu rakkaudella.

Vapaaehtoinen aulavahti rauhoittaa koulun hälinää: "Nyt voin keskittyä opiskeluun"

Ruovedellä on noin 300 turvapaikanhakijaa. Heidän keskuudestaan löytyisi Ruoveden sivistystoimenjohtaja Riitta Juusenahon mukaan vaikka minkälaista osaajaa. Entinen poliisi Hoshyar Khalil pääsi aulavahdiksi rauhoittamaan aulakoululaisten melua musiikkiopiston tuntien ajaksi.

Valopilkku liian aikaisin – pullo mukaan baaritiskiltä

Kaksi nuorta miestä anasti täyden alkoholipullon baaritiskiltä valomerkin jälkeen Kauppakadun ravintolassa Jyväskylässä. 22-vuotiaat miehenalut menivät asioimaan baaritiskille kello 3.30 aikaan.

Valtio toi taidetta kaupunkiin: Päät kääntyvät, kun poliisitalon päädyssä pyörii nainen

Valtion taideteostoimikunnan videotaidetta esittelevä kiertue on edennyt Vaasaan. Tuomalla taidetta julkisiin kaupunkitiloihin taideteostoimikunta haluaa edistää media- ja videotaiteen näkyvyyttä. Ulkoilmanäyttelyssä satunnainen kulkijakin saattaa kiinnostua taiteesta.

Koululaisia ei muksita – koulutalkkari Simo pärjää puhumalla

Liekö mielenterveyshoitajan koulutuksesta hyötyä, Suolahden Telakkakadun koulun talonmies Simo Holopaisen ei ole tarvinnut kovistella murrosikäisiä koululaisia. Simoa jännitti kymmenen vuotta sitten aloittaa kiintesitönhoitajan työt. Olihan kyseessä hänen nuoruutensa opinahjo. Vanhoja opettajiakin oli vielä töissä.

Helsingin yliopiston Porthanian valtaus päättyy tänään

Järjestäjien mukaan kyseessä oli Suomen historian pisin yliopistovaltaus. Valtaajat lähtevät rakennuksesta iltakuudelta.

Porthanian valtaus jatkuu ainakin lauantaihin asti

Yliopiston valtaajat vastustavat koulutusjärjestelmään kohdistuvia leikkauksia ja vaativat, ettei korkeakouluja ohjata yritysten ja kaupallisuuden ehdoilla.

Yläkoulu kehitti uuden tavan palkita: hyvästä käytöksestä papukaijamerkki ja lakua

Kokkolassa Hakalahden koulun oppilaat saavat hyvästä toiminnasta ja käytöksestä pienen palkinnon. Opettaja antavat harkintansa mukaan oppilaalle papukaijamerkin, jolla palkinnon voi lunastaa.

Entinen esimies pääsi vuorotteluvapaan sijaiseksi – palkkatukityöpaikka vaihtui vahtimestarin pestiin

Kolme vuotta työttömänä ollut Jarmo Kekki sai ensin palkkatukityöpaikan vahtimestarina. Sen jälkeen sama työnantaja palkkasi hänet vuorotteluvapaan sijaiseksi.

Lahdessa luisteltiin toppatakeissa, vaikka kesä on kuumimmillaan

Suljetun maauimalan ja uimahallin jättämän tyhjiön on voinut täyttää Lahdessa luistelulla. Kaikille avoimet yleisövuorot harjoitushallilla ovat pyörineet elokuun alusta kolmesti viikossa.

Pitkäaikaistyöttömät työllistävät itseään osuuskunnissa – lait jääneet jälkeen kehityksestä

Osuuskunnan perustaminen ei suju aina ilman ongelmia. Esimerkiksi lakisääteisten verojen ja maksujen määrä tuntuu monista suhteettoman suurelta ja tulee usein yllätyksenä.

Teinit terrorisoivat kirjastoa – Heinola palautti rauhan järein keinoin

Heinolan kaupunginkirjastolle palkattiin viime keväänä vartija, koska nuorten paimentaminen kävi henkilökunnalle mahdottomaksi. Kyse ei ole vain yhdestä kirjastosta: vartiointiliikkeen mukaan kunnat ovat lisänneet vartiointia toimipisteissään.

Harvinainen näky – Vaasan kirkon aikakellot pysähtyivät

Vaasassa kaupungilla asioivat ovat hätkähtäneet näkemäänsä. Pääkirkon tornin aikanäytöt näyttävät väärää aikaa. Kellot ovat pysähtyneet, mikä on perin harvinaista.

Kirkonkellot sekosivat keskellä yötä – soitto hämmensi lähiympäristössä

Kylmäkosken kirkonkellojen kieliä heiluttavaan automatiikkaan tuli sähkötekninen vika. Kelloja täytyy nyt soittaa käsin siihen saakka, kunnes automatiikka on korjattu.

Viikkosiivous kirkossa – pari sataa neliötä puhdistuu parissa tunnissa

Suntio Eetu Raittila hoitaa tottuneesti yli 200-neliöisen kirkon lattian viikkosiivouksen. Työssä kuluu tavallisesti parisen tuntia. Haasteellisia ovat kevään ja syksyn sadesäät. Jaloissa kulkeutuvaa hiekkaa ja ruohoa joutuu poistamaan useana päivänä.

Simon kouluverkko kutistuu kahteen? Ylikärpän kyläkoulu lakkautusuhan alla

Simossa kunnan taloustilanne ja hupeneva oppilasmäärä uhkaavat Ylikärpän koulua. Viimeisen kyläkoulun lakkauttaminen on nostettu valmisteluun kunnan päätöksenteossa.

Kirkkoherra, seurakuntaemäntä ja erikoisammattimies – sukupuolineutraalius ei yllä kaikkiin kirkon virkanimikkeisiin

Suomen kielen lautakunta on suositellut sukupuolineutraalia kielenkäyttöä ammattinimikkeissä, mutta seurakunnissa on yhä kirkkoherroja, erityisammattimiehiä ja seurakuntaemäntiä. Hämeenlinnan seurakuntayhtymä on päättänyt luopua perinteikkäästä suntion virkanimikkeestä.

"Minä voin siihen päälle sitten möykätä" – Klamydia ja Vaasan kaupunginorkesteri yhdistävät voimansa Punksinfoniassa

Vaasan kaupunginorkesteri ja Klamydia soittavat kahden konsertin verran punkrockia ensi viikolla. Yleisö saa olla turvallisin mielin, sillä luvassa ei ole sekamelskaa eikä musiikki soi liian lujaa. "Tämä on erikoisin, haastavin ja mielenkiintoisin projekti, mitä olen koskaan tehnyt", sanoo Klamydian Vesku Jokinen.

Lauha sää tuo kiinteistönhoitajille pudotteluhommia

Kattojen reunoille muodostunutta jäätä ja pakkautunutta lunta tiputetaan jalankulkijoiden turvallisuuden takaamiseksi.

Krisse raatoi vuosia 12 euron päiväpalkalla: ”Koin itseni lapsityövoimaksi”

Turkulainen kiinteistönhoitaja Krisse Pääskynen, 36, on nykyään iloinen mies uudessa työpaikassa. Toisin oli vielä viime syksynä. Silloin Krisse lähti Huiskulan Puutarha Oy:stä, jossa hän oli avotyössä yhdeksän ja puoli vuotta 12 euron päiväpalkalla. Kehitysvammaisilta avotyöntekijöiltä puuttuu paitsi kunnon palkka myös työsuhteen turva.

Elokuvaankin päässyt kyläkoulu etsii uutta käyttäjää

Keminmaan kunta huutokauppaa keskiviikkona tyhjillään olevan Maulan koulun lisärakennuksineen ja tontteineen. 60-luvulla koulu oli todella moderni, sillä luokkahuoneita pystyi muokkaamaan taittuvilla seinillä. Muutama vuosi sitten koulu oli myös yksi Tumman veden päällä -elokuvan kuvauskohteista.

ABC-asemien porttikielto on nuorille tuttua – kimpparangaistusta pidetään epäreiluna

Eri puolilta Suomea kuuluu tämän tästä uutisia nuorten ABC-asemille saamista porttikielloista. Kieltoja tulee, vaikka nuorten kanssa on laadittu yhteiset käyttäytymissäännötkin. Parhaillaan jonkinasteisia pääsyrajoituksia on päällä esimerkiksi Haapajärvellä ja Pietarsaaressa. Kiellot koskevat kaikkia alle 18-vuotiaita, mikä harmittaa nuoria.

Väärä siivoaminen saattaa pilata rakennuksen sisäilman

Rahapulassa kertyvä korjausvelka, rakennus- ja korjaustöissä tehdyt virheet ja väärät siivoustavat ovat syitä koulujen ja muiden kiinteistöjen sisäilmaongelmiin, katsoo Hausjärven kunnan tekninen johtaja Paavo Vuori. Joka koululla ei ole varaa omaan talonmieheen, mutta huollosta tinkiminen saattaa tulla kalliiksi.

Löytötavaroiden vuori kasvaa kouluissa – nuoret hukkaavat huoletta

Länsi-Porin koulun entisessä pannuhuoneessa lojuu parikymmentä jätesäkillistä tavaraa. Tavaravuori kasvaa jatkuvasti. Kiinteistönhoitajan mukaan löytötavarat eivät löydä omistajiaan, vaikka niitä kuinka yritettäisiin tarjota oppilaille.

Kiinalaissairaalassa verilöyly – kuusi hoitajaa ja vahtimestari puukotettiin

Uutistoimisto Xinhuan mukaan hyökkääjä on sairaalan työntekijä, joka on ollut aiemmin hoidossa mielenterveysongelmien takia.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle