Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Koulujen toiveruokapäivät tulevat taas

Joensuun koululaiset ja päiväkotien lapset saavat jälleen äänestää toiveruokapäivien suosikit.

Koululaiset kyllästyivät ylikypsään spagettiin: "Kysyttäisiin kunnolla oppilailta, että mistä ne tykkää"

Hämeenlinnalaiskoululaiset ryhtyivät ruokakapinaan ja keräävät adressia. Liian moni oppilas syö vain vähän kouluruokaa.

Vegaanivalmisruuista seuraava ilmiö – Ruokajätit taistelevat pahaa makua vastaan

Vegaaniset pizzat ja laatikot ilmestyvät pian ruokakauppoihin. Vegaanieineksiin on saatava mahtava maku, sillä harva ostaja on vegaani.

Jäätynyt kurttusieni on pysäyttävä näky kuvaajalle

Orimattilalainen harrastekuvaaja Pekka Nisula taltioi Virenojan Myllykoskella näyttävän jäämuodostelman. Se sai hydrologinkin pään pyörälle ja ajatukset sienimetsään.

"Hysteria on tosi ahdistavaa" – Satu halusi jouluksi töihin, työnantaja joutui venymään

Elokuvateatterityöntekijä Satu Söderholm vitsailee, että joulua on mahdollista viettää vain kapakassa tai sairaalassa, jos ei halua joulua juhlistaa perinteisesti. Tänä jouluna hän pitää elokuvateatteria auki.

Pieni koulu onnistui kampanjaviikolla: oppilaat söivät lautaset tyhjiksi joka päivä

Pohjalaisen jäteyhtiö Ekoroskin haasteeseen jätteen vähentämisestä tarttui viikoksi 52 alueen alakoulua. Pedersöreläinen Forsbyn koulu vei kisan voiton huippusuorituksella: tähteitä ei jäänyt viikon aikana lainkaan.

Makupaloissa syntyy euroruokaa lenkkimakkarasta, mozzarellasta ja pestosta

Makupaloissa yhdistyi Italia ja härmäläinen makkara.

Syksyn kurpitsasato taipuu vaikka spagetiksi

Vanhan perinteen mukaan mikkelinpäivänä pitäisi perunat, juurekset ja muut kasvikset olla kellarissa tai muuten säilöttynä talvea varten. Jalasjärveläinen Helena Mäntyniemi aikoo kuitenkin pitää ainakin juurisellerit maassa lähes lumentuloon saakka. Kurpitsasadosta hän valmistaa jo spagettia.

Koko joukkue ruokamyrkytyksen kourissa – EM-karsintaottelu siirretään?

Spagetti bolognese koitui Luxembugin jalkapallomaajoukkueen kohtaloksi.

Wasa Royals ei enää pakita: Vaahteraliiga tähtäimessä

Amerikkalaisen jalkapallon I-divisioonan mestaruuden viime vuonna voittanut Wasa Royals ei tuolloin katsonut seuran olevan vielä kypsä ylimmälle sarjatasolle. Pelaajisto ja organisaatio on vuodessa koulittu siihen kuntoon, että nyt tavoitteena on sekä uusia Spagettimaljan voitto että nousta Vaahteraliigaan.

F1-legenda selittelee Ferrarin herjaamista: "Se ei voi olla oikein"

Mercedeksen F1-tallin puheenjohtaja Niki Lauda on pahoitellut Ferrarin herjaamista spagettisekoilijoiksi.

250 000 kahvikuppia ja 400 000 jäätelöä – Suviseurojen keittiössä eivät pienet määrät riitä

Lihakeittoa, lohikeittoa, spagettia, pitsaa ja riisipuuroa. Niistä on suviseurojen ruokalista tehty. 80 000 seuravieraan ruokapalveluista vastaa suuri vapaaehtoisten joukko.

Euroviisujen suosikki Italia: Suomi on tuttu lentosimulaattorista

Laulukilpailun yhdeksi voittajaehdokkaaksi veikatun Italian laulajat lupaavat spagettia ja pizzaa kaikille, jos Euroviisut järjestetään ensi vuonna Italiassa.

Yhden naisen vastaisku tylsälle arkiruualle – nakeista ja jauhelihasta syntyy uskomattomia taideteoksia

Kati Heino näpertää spagetin sekä lihapullat linnunpesäksi ja riisikeon lettupeittoon kääriytyväksi jänikseksi. Ruoka-annosten asettelussa hurahtaa helposti puolikin tuntia, joten eväät kulkevat suuhun lähes poikkeuksetta mikron kautta.

Suomi on sadan uskonnollisen yhdyskunnan maa – näin perustat omasi

Tammikuussa 2015 Suomessa oli 111 rekisteröityä uskonnollista yhdyskuntaa. Niiden määrä on kaksinkertaistunut 15 vuodessa. Oman yhdyskunnan perustaminen ei silti ole helppoa. Yle selvitti kuinka se tehdään.

Näkökulma: Taiteilija päätyy vankilaan

Hyvinvointitaiteesta on tullut kutkuttava vaihtoehto rahapulassa kärvistelevälle taiteilijalle, kirjoittaa Ylen kulttuuritoimittaja Jonni Aromaa.

Yle Hämeen satatonnarit: SCC, lasten nimet ja mopoteinit keräsivät eniten lukijoita

Sunny Car Centerin oudot kuviot, "Älä anna tällaista nimeä lapselle" ja mopoteinit olivat Yle Hämeen vuoden 2014 luetuimpia nettijuttuja. Kympin luetuimman sakkiin mahtui aiheita muun muassa erikoisesta "spagetti" luonnonilmiöstä, sossuissa kukkivasta syrjinnästä ja arkihaasteesta.

Näkökulma: Halusin auttaa, mutta päädyin korruption mädättämään orpokotiin

Avustusrahat uppoavat pomon taskuun, kun lapset näkevät nälkää. Toimittajaksi opiskeleva Meeri Niinistö lähti vapaaehtoistyöhön Afrikkaan ja järkyttyi.

Wasa Royals puntaroi nyt Vaahteraliigan plussat ja miinukset

Amerikkalaisen jalkapallon I-divisioonan voittaja Wasa Royalsille aukeaa voiton myötä mahdollisuus pelata ensi kaudella Vaahteraliigassa. Kahden sarjan nousu kahdessa vuodessa olisi taloudellisesti ja pelillisesti suuri ponnistus seuralle. Syyskuun aikana tulevasta sarjasta on kuitenkin päätettävä.

Pastaruokien maailmanmestaruus Sveitsin kokin mojito-spagetille

Italian Parmassa kolmatta kertaa järjestetyt MM-kisat houkuttelivat kokkeja muun muassa Kiinasta, Etelä-Afrikasta ja Maltasta.

Lentävän spagettihirviön kirkko voi hakea uskonnon asemaa Puolassa

Varsovalainen oikeus kumosi alemman oikeusasteen viime vuonna antaman kiellon.

Luomuruokakaupan hihaässät ovat neuvonta ja räätälöity palvelu

Vesalan lähi- ja luomuruokakauppa Rovaniemellä alkaa uutena palveluna tarjota viikonlopun luomuruokakassia. Paketti sisältää ainekset ja reseptit kolmeen viikonloppuruokaan.

Spagettisuppojärvi laitettiin kuntoon porkkanarahoilla

Tuuloksen Suolijärven rannalla lähes 60 vuotta asunut Vesa Kaloinen yllättyi tammikuun alkupuolella, kun vapaana vellovan veden pintaan tuli ihastuttavia kuvioita. Jääspagetti hämmästytti tutkijoita ja luontoihmisiä. Kapean pitkulaisesta ”suolesta” tuli kuuluisuus, jonka perään ovat kyselleet asiantuntijat ympäri maailman.

Teinipoika hiihti Etelänavalle – teki uuden ennätyksen

18-vuotias kanadalainen Sarah Ann McNair-Landry pitää hallussaan nuorimman Etelänavalle ilman moottoriajoneuvoja vaeltaneen ihmisen titteliä.

Kokenut hydrologi tunnisti järven spagetti-ilmiön supoksi, mutta kuka antoi käskyn jonoon järjesty?

Nauhaspagetin näköiseksi muuttunut jääkiteinen lumi järvivedessä loksautti suun auki myös Suomen ykköshydrologilta Esko Kuusistolta. Pintaveden alijäähtymisestä johtuva ilmiö on hänelle tuttu, mutta lumen asettautumista jonoon spagettimaiseksi massaksi ei ole aiemmin havaittu.

Erikoinen luonnonilmiö: Järveen nauhaspagetiksi hyytynyt lumi hämmästyttää asiantuntijoitakin

Järvivedessä nauhaspagetin tai pumpulin näköiseksi muuttunut jääkiteinen lumi hämmästyttää asiantuntijoita. Selvä syytä ilmiölle ei ole tiedossa. Etelä-Hämeessä pienessä Suolijärvessä havaittu harvinainen luonnonilmiö on herättänyt niin sosiaalisen median kuin toimittajienkin huomion.

Näe spagettihimmeli ja tapaa julkkissika - Koiramäen joulu alkaa lauantaina

Särkänniemen Koiramäessä ei lasketa säiden haltian varaan joulukauden avajaispäivänä. Lauantaina Koiramäen sisätilat pursuavat toimintaa ja tuttuja hahmoja, kun lapsille halutaan tarjota perinteisen suomalaisen joulun tuntua tapoineen ja uskomuksineen.

Gallery: Hawk owls descend on Finland as food in northern Russia runs out

Thousands of hawk owls have made their annual trip to southern Finland after frosts have made food in their breeding grounds hard to find. This year, birdwatchers believe the birds might stay here to nest.

Hiiripöllö nautiskelee myyrän sisäelimiä kuin spagettia

Tuhannet hiiripöllöt ovat vaeltaneet ruokailemaan Etelä-Suomeen, kun eväät Venäjän pohjoisosissa ovat loppuneet. On mahdollista, että hiiripöllöjä jää eteläiseen Suomeen jopa pesimään.

WSJ: Pastan kulutus vähenee rajusti Italiassa

Uusi sukupolvi syö neljänneksen vähemmän spagettia, lasagnea, makaronia ja muuta pastaa. Wall Street Journalin mukaan pastanvalmistajat ja keittokirjakustantajat ovat selvästi reagoineet kansallisevään hiipuvaan maineeseen.

FC Lahden Hertsi toimii spagetilla

FC Lahden linkki, parikymppinen Loorents Hertsi yllättyi itsekin menestyksestään. Päävalmentaja kehuu nuorta pelaajaa energiseksi. Mies itse toteaa vaatimattomasti, että energia tulee ruoasta.

Tässä ovat suomalaisten suosituimmat arkiruoat

Uuniruoat ja keitot pitävät pintansa suomalaisten ruokapöydässä. Yle kysyi netissä kymmentä suosituinta arkiruokaa. Kyselyssä menestyivät erityisesti jauheliharuoat. Kärkeen kiilasi makaronilaatikko. Puuroja suosituimpien joukosta ei löydy.

Selvitä solmusi kiitollisena ihminen

Vaikka taskussa olevan kuulokepiuhan toistuva sotkeutuminen harmittaakin, saattavat seuraavat vastaukset helpottaa solmujen setvimistä. Rihmojen, johtojen ja piuhojen epäjärjestys loi ihmisenkin.

Katso kartasta, mistä syömäsi eineksen liha on peräisin

Yle Uutiset selvitti suomalaisten syömien einesten liharaaka-aineen alkuperää.

Tuuli Petäjän hopeamitali kiertää tilaisuudesta toiseen

Olympiamitalisti Tuuli Petäjää on viety Lontoon kisojen jälkeen paikasta toiseen. Keskiviikkona hän ehti piipahtaa Puoli seitsemän -ohjelman studiovieraana.

Kouvola Indians kurottelee SM-sarjaan

Viime vuonna ykkösdivarin voitto jäi saavuttamatta, mutta nyt amerikkalaisen jalkapallon joukkueella on taas mahdollisuus nousta SM-sarjaan. Kouvola Indians pelaa kauden viimeisen pelin lauantaina Helsingissä.

Indians lähtee voittamaan voittamatonta

Kouvola Indians taistelee lauantaina pääsystä amerikkalaisen jalkapallon Vaahteraliigaan. Vastaan asettuu Vantaan Taft, joka ei ole hävinnyt kauden aikana otteluakaan.

Sanavaloa kansalle - lasten runot radioon Hippaloissa

Mitä tapahtuisi, jos tapaisit auringon? Mistä valo ja pimeys juttelisivat keskenään? Torstaina alkaneen lasten taidefestivaalin Hippaloiden sanataidepajan lapset ja nuoret kirjoittivat teemoista runoja, ja lukivat ne itse YLE Radio Hämeen studiossa nauhalle. Hippalot tuikkii tänä vuonna valoteemalla.

Suomenuskoiset haluavat virallistaa uskonsa

Hakemus muinaissuomalaista uskontoa tunnustavan yhdyskunnan rekisteröimisestä jätetään kesän aikana. Suomenuskoa tunnustavat eivät odota kirkosta eronneiden ryntäystä.

Kouvolalainen jenkkifutis täyttää 25 vuotta

Kouvolalainen amerikkalaisen jalkapallon seura Indians juhlii lauantaina 25-vuotista taivaltaan. Indians pelaa juhlaottelun Kuusankoskella Vantaan Taftia vastaan.

Lihapullapasta

Maria jokelan ateriakokonaisuuden teemana on illanistujaiset. Pääruuaksi hän valmistaa herkullista lihapullapastaa, joka valmistuu nopeasti eikä sido illan isäntää tai emäntää keittiöön koko illaksi. Ohje on neljälle.

Koskela: Nyt jäänyt spagettistroganoffia reisiinkin

Pekka Koskela on pari viimeistä vuotta taistellut loukkaantumisten kanssa, mutta nyt ongelmat tuntuvat olevan taaksejäänyttä elämää. Koskela myöntääkin, että tunne on sanoinkuvaamattoman hyvä, kun voi taas taistella voitosta jokaisessa kilpailussa.

AMERIKKALAINEN JALKAPALLO: Northern Lights palaa Vaahteraliigaan

Oululainen Northern Lights tekee paluun Vaahteraliigaan yhdeksän vuoden tauon jälkeen. SAJL:n liittohallitus myönsi torstain kokouksessaan ensi kauden liigalisenssit, ja Tampere Saintsin luovuttua sarjapaikastaan liigaa täydennettiin Northern Lightsilla.

Mauro tykkää ihmisistä

Italialaisravintoloitsija Mauro Pranovin mielestä ruuan pitää olla täyttävää ja maukasta, tärkeää on myös ravintolan palvelu ja ilmapiiri. Näitä kriteereitä on hänen ravintolansa pitänyt johtotähtenään Lahdessa jo 15 vuotta.

Vehnäsiedätys alkaa millimetristä spagettia

Suomessa on aloitettu merkittävä tutkimus, jossa kokeillaan siedätystä vehnäallergian hoitamiseksi. Mukana on kymmeniä vehnälle allergisia lapsia eri puolilla Suomea. Tavoitteena on parantaa allergialasten ja heidän perheidensä elämänlaatua.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle