Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Radio Suomi kuuluu Kokkolassa hetken aikaa eri taajuudella tänään

Kokkolassa joutuu virittämään radiovastaanottimen uudelle taajuudelle.

Aikamerkki! Radio täyttää Suomessa 100 vuotta ja kuuluu yhä kaikille – kerro oma muistosi

Kansanvalistuksesta nettiaikaan taivaltanutta satavuotiasta kuuntelee viikottain yli 90 prosenttia suomalaisista.

Kahvikuppi kaatui ohjaamossa – Airbus-kone joutui tekemään hätälaskun

Frankfurtista Meksikoon matkalla ollut kone laskeutui ilman ongelmia Irlantiin.

Radio still popular in Finnish media market

Around one-third of people under the age of 45 - but only a tenth of those older than that - regularly listen to radio streams on mobile devices.

Radio pitää pintansa - kännykällä kuuntelijat ovat edelleen vähemmistössä

Tutkimuksen mukaan radion kuunnelluin hetki oli arkiaamuisin kello kahdeksalta, jolloin radio tavoitti keskimäärin 1,2 miljoonaa kuulijaa.

Video: Mittava palo Vantaalla elektroniikkayrityksen pihalla – Tilanne ohi ja alueella voi jälleen liikkua

Pienelektroniikkayrityksen piha-alueella paloi jätekontti. Tulipalo alkoi yrittäjän arvion mukaan litiumakuista. Palo saatiin nopeasti hallintaan.

Radio Suomen Ajantasa on nyt kolmen tunnin suora lähetys – "Reagoinnissa on radion tulevaisuus"

Radio Suomen Ajantasa-ohjelma on historiaa, kun sama sisältö tarjotaan nyt kolmen tunnin suorassa lähetyksessä nimellä Radio Suomen Päivä.

Mies perusti rivitaloasuntoon oman radioaseman – haluaa värvätä kuuntelijat tekemään ohjelmaa

Lappeenrantalaisen Lasse Hyytisen radioasemalta kajahtivat tänä aamuna ensimmäiset juonnot.

Oletteko jo hankkineet radiovastaanottimen? – Olympiaradion matka Pyeongchangiin alkoi torstaina

Olympiaradio kuullaan aina torstaisin Yle Puheen taajuudella klo 10.00.

Norjalaiset joutuvat radiokauppaan – perinteiset radiot vaikenevat tästä päivästä alkaen

Muutos koskee eniten miljoonia autoilijoita, jotka joutuvat uusimaan autoradionsa. Myös ikäihmiset joutuvat hankkimaan digiradioita.

Love FM -twitter-tili sekoili ja suljettiin – Kanavan päätoimittajasta vieläkin epäselvyyttä

Radiokanavan omistaja kommentoi Ylelle, ettei tiedä kuka Twitter-tiliä hallinnoi.

Salaperäinen Venäjä-mielinen radiokanava kertoo yllättäen lopettaneensa uutislähetykset

Tampereen alueella toimiva Venäjä-mielinen Love FM -radiokanava kertoo lopettavansa uutistoimintansa. Kanava aloitti lähetykset muutama päivä sitten. Kanavan taustoihin liittyy useita epäselviä seikkoja.

Kun tietoverkot pimenevät, radioharrastajat pitävät viestit liikkeessä

Radioamatööreillä on yhä tärkeä rooli hätätilanteen sattuessa. He pystyvät turvamaan viestiliikenteen tilanteessa, jossa kaikki muut yhteydet katkeavat. Viestintä ilman sähkö- ja tietoverkkoa on radioamatööreille tuttua puuhaa.

Viestintävirasto: Osa radio-ohjattavista lennokeista ja koptereista puutteellisia

Viestintävirasto on kieltänyt neljän radio-ohjattavan laitemallin myynnin ja maahantuonnin. Laitteissa saattaa olla esimerkiksi liian suuri lähetysteho.

Viestintävirastolta löytyi 22 toimilupaa radioille - uusia kanavia Helsinkiin ja Jämsään

Viestintävirasto on julistanut haettavaksi kaksi uutta radiolupaa Helsinkiin ja yhden Jämsään. Ohjelmistotoimiluvat kattavat kesän 2015 kierroksella vapaaksi jääneet parikymmentä taajuutta sekä kaksi uutta taajuutta Helsinkiin ja yhden Jämsän seudulle. Ohjelmistotoimilupien hakuaika päättyy tammikuun 28. päivänä 2016.

Korkalovaarassa useita tihutöitä

Rovaniemen Korkalovaarassa on alkuviikosta tehty ilkivaltaa. Poliisin tietoon on tullut automurtoja ja moottorikelkan runtelua.

Uusi suomalaislöytö voi mullistaa langattomat verkot – "Jopa satojen miljardien eurojen arvoinen"

Suomalaisen tutkijan yksinkertainen oivallus saattaa ratkaista langattoman tiedonsiirron ruuhkat. Tekniikan alan järjestöt ennakoivat, että tutkimustulos saattaa vielä osoittautua satojen miljardien eurojen arvoiseksi innovaatioksi uusissa 5G-verkoissa.

Järvipelastajat päivystävät pitkälle syksyyn

Veneilykausi on jo hiljentynyt, mutta järvipelastajat ovat valmiuksissa jäiden tuloon asti. Päivystys pyörii edelleen ja tarvittaessa vesilläliikkujat saavat apua.

Venäläisviranomainen: Laki mahdollistaa minkä tahansa verkkosivun sulkemisen

Venäjän mediaa valvovan viraston edustajan mukaan Facebookia, Twitteriä tai Googlea ei uhkaa sulkeminen ainakaan tänä vuonna. Taustalla on laki, joka panee yhtiöt tallentamaan käyttäjien tiedot Venäjälle.

Norja lopettaa radion FM-lähetykset

Kahden vuoden päästä Norja alkaa siirtyä asteittain online-radioon. Vuoden lopussa vanhat radiot vaikenevat, ellei niihin ole ostettu digitaaliadapteria.

Radio Sputnik suurremonttiin – Venäjänkielinen ohjelmisto englanninkieliseksi?

Moscow FM -radioaseman edustaja on saapunut Helsinkiin värvätäkseen englanninkielistä henkilökuntaa Radio Sputnikin seuraajalle. Täydellinen kielenvaihdos olisi kuitenkin Radio Sputnikin nykyisten toimilupaehtojen vastaista.

Aurinkoenergiaa kerrostalossa: Kahvinkeitin syö akun nopeasti, televisiota voi katsoa pitkäänkin

Kuhmolainen radioamatööri Teemu Salminen on yli vuoden ajan ottanut radiolaitteidensa virran kahdesta aurinkopaneelista. Aurinkoenergialla on Salmisen mukaan useita hyviä puolia.

Kerrostaloasuntoja peilaava antenniauto ihmetytti turkulaislähiön asukkaita

Viestintävirasto voi tulla paikan päälle tutkimaan verkkohäiriön syytä, mikäli matkapuhelinoperaattori epäilee sen johtuvan ulkoisesta tekijästä. Usein häiriöt ovat tahattomia ja johtuvat rikkoutuneista laitteista.

Suomen radiotiedustelu oli sota-aikana maailman huipputasoa: "Saksalaiset ihmeissään"

Radioiden kehittäminen armeijan tarpeisiin alkoi 1930-luvun puolivälissä. Niiden kautta tulleilla sanomilla oli valtava merkitys jatkosodan kululle. Sanomista saadut tiedot johtivat sodan loppuvaiheessa jopa ratkaiseviin torjuntataisteluihin.

Maailmancup on talkoolaisten voimannäyte Kontiolahdella

Kontiolahdella järjestettävien ampumahiihdon maailmancupin taustalla töitä tekee valtava määrä ihmisiä. Vapaaehtoisia on arviolta 800 - 900. Lisäksi esimerkiksi kisojen tekniikkaa hoitaa suuri joukko ammattilaisia.

Viestiä voi muuallakin kuin verkossa – radioamatöörit pitävät yhteyttä sähköttämällä

Vaikka elämmekin internetin ja kännyköiden aikakautta, riittää radioviestinnän harrastajia silti ympäri maailmaa. Lappeenrantalaiset Heikki Launis ja John Ahlbom ovat toimineet radioamatööreinä jo kymmeniä vuosia ja nähneet harrastustoiminnan muutoksen vuosien aikana.

Internet ei tappanut radioamatööriharrastusta

Oululainen radioharrastaja Marko Juuso löysi radion ja radiolaitteet 1980-luvun lopulla. Sen jälkeen radioharrastus on vienyt miehen mukanaan.

Radiota kuunnellaan yhtä paljon kuin tv:tä katsellaan

Radio tavoittaa 4,6 miljoonaa suomalaisista viikoittain. Päivittäin radiota kuunnellaan noin kolme tuntia eli saman verran kuin tv:tä päivittäin katsellaan. Kuunnelluin radioasema on edelleen Yle Radio Suomi. Tiedot selviävät Finnpanelin vuotta 2013 koskevasta Kansallisesta radiotutkimuksesta.

Radio- ja televisiolähetykset poikki läntisellä Uudellamaalla

Radio Suomen saa kuuluviin Fiskarin kuuluvuusalueella virittämällä radiolähettimen Espoon, Turun tai Tammelan taajuudelle.

Näkökulma: Radio on massojen intiimi väline

Tampereen Radiossa ja Yle Tampereen nettisivuilla puhutaan lokakuun viimeisellä viikolla paljon radiosta. Yle Tampereen vt. päällikkö Elina Nieminen selittää, miksi.

Entinen kreikkalaisministeri: Vakoilimme Yhdysvaltojen suurlähettiläitä

Entinen ulkoministeri Theodoros Pangalos kertoo, että Yhdysvaltojen Ateenan ja Ankaran suurlähettiläitä salakuunneltiin 1990-luvulla.

Yle Puheen Urheiluilta: Kuinka käy Suomen Cupin finaalissa?

Yle Puheen taajuuksilla tarjoillaan lauantaina runsas kattaus urheilua. Suora lähetys jalkapallon Suomen Cupin loppuottelussa alkaa kello 15.25.

Radiohistoriaa Tohmajärvellä: Intialaiskanava yllätti harrastajan

Tohmajärveläinen radiokuuntelun harrastaja Markku Sollo sai kuulla elokuun alussa eksoottisen radioaseman lähetystä. Intialaisen FM-radioaseman signaali oli matkannut radioasemalta Pohjois-Karjalaan arviolta 4 400 kilometriä. Vastaavia kuunteluhavaintoja on Suomessa tehty aiemmin vain pari kappaletta.

Kun Goebbels radion keksi – "kansanvastaanotin" täyttää 80

Radion sanotaan olevan natsien propagandaministeri Joseph Goebbelsin paras idea. Goebbels ei radiovastaanotinta keksinyt, mutta keksi valmistuttaa ensimmäisen radion, johon kaikilla olisi varaa. Radiota tarvittiin, koska Goebbelsillä oli 80 vuotta sitten saksalaisille paljon asiaa.

Radioamatöörit perustavat tilapäisen leiriaseman Evolle

Suomen Radioamatööriliiton heinäkuun leirille Hämeenlinnan Evolle on tulossa noin tuhat radioamatööriä pitämään yhteyksiä ympäri maailmaa. EvoHami 2013 -leiri pystyttää leirialueelle sata metriä korkean tilapäisen maston lyhytaalto-, VHF- ja UHF-antenneilleen.

Finland’s largest radio telescope looks near and far

The largest radio telescope in Finland was formally inaugurated this past week at Kilpisjärvi in Finnish Lapland. Known as KAIRA (Kilpisjärvi Imaging Radio Receiver Array), it is a new generation radio observatory. Research targets include various layers of the Earth’s atmosphere and space from near-Earth to deep space.

Kreml: Putin suhtautuu KRP:n mustalle listalle joutumiseensa ironialla

Tämä ei vaadi minkäänlaista vastausta, sanoi Putinin lehdistösihteeri venäläisradiolle.

Suomalaiskeksintö selventää maailmankaikkeuden ikää

Tänään julkaistun alkuräjähdyskuvan perusteella maailmankaikkeus on noin 13,8 miljardia vuotta vanha. Euroopan avaruusjärjestön tuoreiden havaintojen mukaan universumi laajenee hitaammin kuin aiemmin arvioitiin.

Legenda ei ihmetellyt perintöä: "Radio edelleen tärkeä väline"

Arto Teronen sanoo radion nostaneen tasoaan viime vuosikymmenten aikana. Yksityshenkilön jättämää perintöä toimittajalegenda ei hämmästellyt.

Kuka tahtoisi vanhan autoradion?

Ensimmäiset autoradiot olivat tavallisia matkaradioita, joille oli tehty erilaisia telineitä autoihin. Kanavat suhisivat ja niitä piti säätää usein. Etelä-Karjalan Radion kuuntelija kertoo, että 60-luvulla poliisi sakotti häntä matkaradion luvattomasta käytöstä autossa.

Porin lyhytaaltoasema välitti ohjelmat maailmalle sekä porilaisten uuneihin

Vuonna 1948 avattu asema lähetti ohjelmaa Amerikkaan asti.

Ota varaslähtö Urheilugaalaan Yle Areenassa!

Suora nettilähetys Helsingin Areenassa pidettävästä Urheilugaalasta alkaa Yle Areenassa jo kello 18.40.

Radiokanavan huijaaman brittihoitajan kuolema varmistumassa itsemurhaksi

Hoitaja löytyi hirttäytyneenä ja hän oli jättänyt jälkeensä kolme viestiä, poliisi kertoo. Kolme päivää aiemmin kuninkaallisiksi tekeytyneet australialaisen radiokanavan juontajat olivat onnistuneet huijaamaan hoitajaa.

Australialaisen radiokanavan jymäyttämä brittihoitaja löytyi kuolleena

Australialaisen radiokanavan Elisabeth ja Charles -huijauksen nielaissut hoitaja on löydetty kuolleena.

Tuonti Kiinasta kasvoi 15 prosenttia

Vaatteiden tuonti Kiinasta Suomeen sen sijaan väheni tammi-elokuussa viime vuodesta. Kiinasta tuotiin Suomeen vaatteita 386 miljoonalla eurolla.

Tättärä-tättärä alkaa olla katoavaa kansanperinnettä

Kehittynyt matkapuhelintekniikka ja radiovastaanottimien suojaus on vähentänyt sähkömagneettisten häiriöiden määrää. Uusia riskejä syntyy tosin koko ajan.

DX-kuuntelija surffaa maailman radioaalloilla

Dx-radiokuuntelun aloittamiseen ei kummoisia välineitä tarvita. "Distant X", eli kaukainen tuntematon on kiehtonut radiokuuntelijoita ympäri maailmaa jo vuosikymmenten ajan.

Kysely: Suurin osa romanialaisista valmiita erottamaan presidentin

Presidentti Traian Basescu hyllytettiin perjantaina. Basescua on syytetty siitä, että hän ylitti valtuutensa päättäessään talouskurin tiukentamisesta.

Tuotepalkintojen voittajat Kajaanin markkinakadulla

Markkinakatu muuttuu takaisin Kauppakaduksi lauantaina iltapäivällä. Ylen kojulla kävi vipinä ja vilske kolmen markkinapäivän aikana.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle