Uusimmat artikkelit
Järjestä grillijuhlat välimerellisellä teemalla – näin valmistat ruokaa isolle porukalle
Pihlajanmarjakaprikset ja pohjoismaiset oliivit yllättävät.
Suomalaisten makkaramaku muuttuu hitaasti, mutta se näkyy jo pakettien koossa – myös lähimakkara kiinnostaa kesägrillaajia
Suomalaiset syövät yli puolet koko vuoden grillimakkaroistaan kesällä. Grillaaja on voinut ihmetellä makkaroita valitessaan pakkauskokoja, joihin vaikuttaa mm. sinkkutalouksien kasvava määrä.
Grillauksesta lähteneet kipinät sytyttivät maastopalon omakotitalon takapihalla Imatralla
Pelastuslaitos muistuttaa, että Etelä-Karjalassa on annettu jälleen maastopalovaroitus. Avotulen teko on kielletty varoituksen ollessa voimassa.
Juhannus on miljoonien kilojen lihajuhla: Vaikka lihaa syödään yhä vähemmän, grillissä se tirisee lähes aina
Lihan ja lihatuotteiden kulutus pienenee Suomessa vuosittain. Siitä huolimatta kesä on lihansyönnin kulta-aikaa ja grillissä valmistuvan aterian pääraaka-aine on lähes aina liha.
Mikä on juhannusmietteesi tälle vuodelle? Kerro meille! Mehevimmät luetaan juhannusaattona Yle Radio 1:n aamussa
Mistä aineksista syntyy juhannuksen kielikukkanen? Rantasaunasta ja räntäsateesta vai paljaista varpaista asfaltin kuumuudessa? Kastuneista tulitikuista grillin äärellä? Kerro oma mietteesi, parhaat luetaan radiossa!
Tee suolainen juustokakku, jossa maistuu meri ja savuinen kerma – täydellinen tarjottava juhliin ja buffetpöytään
Opi maustamaan kerma hehkuvalla grillibriketillä.
Tee kuten espanjalaiset ja pidä grillijuhlat sipulin kunniaksi – tässä kokki Paul Svenssonin muunnelma katalonialaisesta klassikkoruoasta calçotista romescon kera
Vasta korjattu nippusipuli sopii hyvin grillattavaksi.
Muuta tiensä päähän tulleen pesukoneen rumpu hauskaksi ja toimivaksi grilliksi
Sekä päältä että edestä täytettävä käy.
Master Chefissä kokkaava Nokian insinööri vannoo hiiligrillien nimeen: "Kaasugrilli on höyrykeitin"
Parhaillaan MTV:llä Master Chef Suomi -ohjelman kärkinelikossa kilpaileva insinööri Olli Ahola-Luttila antaa kesän parhaat grillivinkkinsä.
Kuuntele kesän grillivinkit Yle Kaakkois-Suomen iltapäivälähetyksestä
Koko perjantai-iItapäivän radiolähetys tulee tirisevän grillin ja siinä valmistuvien herkkujen ääreltä.
Asiakkaat palasivat nakkikioskien luukuille – yrittäjä: "On ihanaa, että vanhemmat ovat opettaneet lapset käymään grilleillä"
Grillikioskit ovat pitäneet pintansa Suomessa, vaikka korona-aikana osa nakkikioskeista olikin pulassa. Ravintoloiden sulkeuduttua myös grillien asiakkaat kaikkosivat. Toisaalta osa grilleistä jopa lisäsi myyntiään pandemia-aikana.
Turun Seikkailupuiston grillin savusta valitettiin – kaupunki katsoo, ettei savu aiheuta terveyshaittoja
Seikkailupuiston grillin savusta on valitettu aiemminkin. Turku katsoo, että grilli on osa Seikkailupuiston toimintaa.
Jos grilliruoka alkaa maistua puulta, vaihda reseptiä – keittiömestari Jesse Söderlund vinkkaa kokeilemaan kanapekonia
Uutta kirjaa tekevä keittiömestari Jesse Söderlund kannustaa grillaamaan läpi vuoden. Homman ei tarvitse olla yhden grillimestarin hallussa, vaan useampikin kokki saa maukasta aikaan yhdessä tekemällä.
Tuli karkaa kesämökeillä etenkin alkukesästä – juhannuksen riskihetket liittyvät ruuanlaittoon ja grillaamiseen
Ruuanlaittoon liittyvät tilanteet lisäävät riskejä tulipaloihin juhannuspyhinä niin kesämökeillä kuin retkeilykohteissa. Mökeillä tuli karkaa grillauspaikoilta ja retkeilykohteissa laittomista tulipaikoista maastossa. Tilasrojen mukaan suurin osa mökkipaloista osuu alkukesään.
Meat industry gears up for hot sausage demand on Midsummer holiday weekend
Sausage makers are preparing for tripled demand this Midsummer, with plant-based options still lagging behind in popularity.
Juhannuksena nautitaan auringon lämmöstä ja grilliherkuista
Juhannuksen viettoon lähdetään perinteisesti kaupan kautta. Pirkanmaalaisten kauppakasseista löytyi torstaina ainakin olutta ja jotain grillatavaa. Juhannusta vietetään tänä vuonna lämpimässä ja kosteassa säässä.
Tirisevä grillimakkara on joka juhannuksen horjumaton suosikki – tänäkin juhannuksena myynti kolminkertaistuu, kertovat lihatalot
Suomalaiset lihatalot alkavat valmistautua juhannukseen jo hyvissä ajoin, sillä se on selkeästi kesän kiireisin myyntiviikko. Broileri- ja kasvisvaihtoehtojen kysyntä on kasvanut vuosien varrella, mutta lihamakkara on edelleen juhannuksen myyntitykki. Myös pekoni ja luullinen liha maistuvat kuluttajille.
”On huomattavasti helpompaa olla diabeetikko, jos pitää ruoanlaitosta” – vaasalainen Ebba Håkans valmistaa makunystyrät räjäyttävää grilliruokaa kasviksista
Kokeile kiivisalsaa ja grillattua munakoisoa.

Atrian grillaussesonki onnistui hyvin
Atrian myynti palautui kesällä kevään pudotuksesta ja sekä liikevoitto että liikevaihto kasvoivat.
Kokki Micke Björklund voitti Robinson-kilpailun olemalla kiltti ja laittamalla hyvää ruokaa – nyt voit kokeilla hänen kassavarisottoaan
Tässä ruokalajissa maistuvat Fidžin rannoilta tutut maut.
Espanjalainen vihannespaistos escalivada korostaa grillattujen kasvisten makua
Kasvikset grillataan, ja marinoidaan vasta sen jälkeen.
Kokonaisena grillattu punasipuli maa-artisokan ja salsiccian kanssa on kesän hitti
Sopii yksinkertaiseksi lounaaksi tai iltapalaksi.
Isompia lihapaloja ja hitaampaa kypsyttämistä – hifistely on hiipinyt suomalaisten grillaukseen, mutta makkaraa ostetaan yhä 500 000 pakettia päivässä
Elintarvikekehityksen professori Anu Hopian mukaan ruoan voi saada meheväksi ja maistuvaksi millaisessa grillissä tahansa.
Leirintäalueilla vilkastuu juhannuksena – "On täällä sateessakin grillattu"
Karavaanarien liikkeet ovat usein arvoitus, eivätkä kaikki alueet edes ota ennakkovarauksia.
Tässä Strömsön yllättävimmät ruokalajit himogrillaajille
Yllätä uudenlaisilla grilliruoilla.
Grillattua ja muhennettua purjoa vuohenjuuston ja yrttien kera
Maukas kasvisruokalaji maistuu parhaalta alkukesällä.
Anna tutuille raparperijälkiruoille uusi säväys grillatulla raparperilla
Keitto ja kiisselli saavat uutta puhtia.
Anna kesäkurpitsalle uutta puhtia – grillaa se ja tarjoa ricottan ja tomaattitäytteen kanssa
Maukkaan kesäkurpitsan salaisuus on suolaliuos.
Paista muffineja ja leipää grillissä
Leipä kutsutaan ficelleksi, ja se on pitkä ja ohut patonki.
Portobellosliderit ja kevätsalaattia – uuden ajan hampurilainen, jossa liha korvataan sienellä
Sopii grillirepertuaarin uusimiseen.
Muslimien ramadan on ohi – itähelsinkiläinen Hellstenin perhe päättää paaston ja avaa grillikauden
Id al-Fitr -juhlaa vietetään perhepiirissä, koska moskeijat ovat kiinni koronaviruksen vuoksi.
“Paras vappu on se, kun paloautot saavat pysyä tallissa” – katso pelastajien lämmin videotervehdys suomalaisille
Munkkirasvat kuumenevat tavallista useammassa kodissa.
Korona voi levitä myös retkipaikoilla – Metsähallitus varoittaa ruuhkista ja ruohikkopaloista
Ulkoilijoiden on syytä muistaa turvallisuus myös luonnossa.

Tammikuulta siirretty Pakkasjuhla pidetään suunnitellusti sunnuntaina Kuopiossa
Brahenpuistossa oli tammikuussa vaarallisen liukasta ja lumetonta.
Kokkaa herkkuja sipulista – tässä viisi erilaista sipuliruokaa, jotka saavat vieraat yllättymään
Ota vaikkapa varaslähtö grillikauteen sipuliöljyllä.

Kokkolan Meripuisto ehostetaan juhlakuntoon lähes 400 000 eurolla: ulkokuntosali, grillauspaikkoja ja valotaideteoksia
Suosittu puisto saa kunnon kasvojen kohotuksen Kokkolan 400-vuotisjuhlan ansiosta.

Epäily: Kilpisjärvellä on poltettu Tsahkaljärven grillikota ja kaksi muuta rakennusta
Palaneet rakennukset olivat melko etäällä toisistaan, joten paikalliset yrittäjät epäilevät palojen syyksi tuhopolttoa.

Lihaton burgerpihvi nosti uudet kasviproteiinit kaikkien huulille – myynti kasvaa, mutta lihaa uutuustuotteet eivät syrjäytä, kertovat ruokakaupat
Erilaiset makkarat pitävät edelleen kärkeä myydyimpien grillituotteiden listalla, kertoo K-ryhmä.

Grillausta sisällä, mikro savutti - ruuanlaittovirheet työllistivät Pirkanmaan pelastuslaitosta
Henkilövahingoilta vältyttiin, mutta savusukeltajaa tarvittiin mikroaaltouuniin unohtuneen aterian takia.

Grillikausi näkyy eläinlääkäreiden vastaanotoilla – "Muutama lusikallinen rasvaista ruokaa mullistaa pienen koiran ruoansulatusjärjestelmän hetkessä"
Pahimmillaan rasvainen ruoka voi laukaista jopa haimatulehduksen, mutta tyypillisempiä ongelmia ovat suolistovaivat.

Parvekegrillaus herättää kysymyksiä ja huolestuttaa palokuntaa
Avotulen käyttö on kiellettyä parvekkeella. Hiiligrillin tuhkat ovat palovaarallisia vielä vuorokausia grillauksen jälkeen.

Luulitko, että grillaus on kuulunut pitkään suomalaiseen keittiöön? Tutkija: Suomalaiset ovat olleet enemmän keittäjä- kuin paistajakansaa
Avotulta on käytetty Suomessa ruoan paahtamiseen lähinnä erä- ja metsäretkillä. Ensimmäisissä grillausohjeissa suositeltiin käyttämään varrastikkuina pyöränpinnoja.

Ihmiset panostavat juhannuksena ruokaan – "Soijanakki ei ole vielä korvannut grillimakkaraa"
Uudet perunat, punainen liha ja grillimakkara ovat juhannuspöydän kunkkuja.
Kesällä grillataan kasvimaan satoa – hiilloksella valmistuu koko ateria caesarsalaatista raparperikakkuun
Savu antaa kasviksille makua ja luonnetta.
Seuraa Strömsön puutarhailtaa suorana lähetyksenä torstaina 6. kesäkuuta klo 16-19:30 – tässä illan ohjelma
Monipuolista ohjelmaa puutarhan ystäville.

Legendaarinen kajaanilaisgrilli on myytävänä – "Tämä ei ole mikään lomaosake"
Kauppahinta on salaisuus.

Ruotsalaiset sytyttävät maastopaloja kertakäyttögrilleillään, joten kauppaketjut eivät pian myy niitä – Suomessa kaupat luottavat grillaajiin
Päätösten taustalla ovat Ruotsin valtavat metsäpalot viime kesänä.

Brush fire warnings could douse Easter bonfire plans in many parts of Finland
Fire officials in parts of Ostrobothnia have ruled out traditional Easter bonfires due to the tinder box conditions.