Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Salaattia kulhossa pöydällä

Järjestä grillijuhlat välimerellisellä teemalla – näin valmistat ruokaa isolle porukalle

Pihlajanmarjakaprikset ja pohjoismaiset oliivit yllättävät.

Valkoiseen takkiin ja siniseen muoviessuun pukeutunut silmälasipäinen mies pitelee käsissään kahta metallitankoa, joissa roikkuu kymmeniä vaaleita makkarapötköjä. Taustalla teräksenharmaita hyllyjä, ovia ja laitteita.

Suomalaisten makkaramaku muuttuu hitaasti, mutta se näkyy jo pakettien koossa – myös lähimakkara kiinnostaa kesägrillaajia

Suomalaiset syövät yli puolet koko vuoden grillimakkaroistaan kesällä. Grillaaja on voinut ihmetellä makkaroita valitessaan pakkauskokoja, joihin vaikuttaa mm. sinkkutalouksien kasvava määrä.

Läheltä

Grillauksesta lähteneet kipinät sytyttivät maastopalon omakotitalon takapihalla Imatralla

Pelastuslaitos muistuttaa, että Etelä-Karjalassa on annettu jälleen maastopalovaroitus. Avotulen teko on kielletty varoituksen ollessa voimassa.

Rene Kuukkanen leikkaa naudanlihaa. Taustalla roikkumassa ruho.

Juhannus on miljoonien kilojen lihajuhla: Vaikka lihaa syödään yhä vähemmän, grillissä se tirisee lähes aina

Lihan ja lihatuotteiden kulutus pienenee Suomessa vuosittain. Siitä huolimatta kesä on lihansyönnin kulta-aikaa ja grillissä valmistuvan aterian pääraaka-aine on lähes aina liha.

Lämmin kesäsää ja juhannus 2022. Laiturilla pöytä ja suuri pihlaja varjostaa rantaa.

Mikä on juhannusmietteesi tälle vuodelle? Kerro meille! Mehevimmät luetaan juhannusaattona Yle Radio 1:n aamussa

Mistä aineksista syntyy juhannuksen kielikukkanen? Rantasaunasta ja räntäsateesta vai paljaista varpaista asfaltin kuumuudessa? Kastuneista tulitikuista grillin äärellä? Kerro oma mietteesi, parhaat luetaan radiossa!

Olli Ahola-Luttila paistaa muurikalla ankan filettä ja kasviksia.

Master Chefissä kokkaava Nokian insinööri vannoo hiiligrillien nimeen: "Kaasugrilli on höyrykeitin"

Parhaillaan MTV:llä Master Chef Suomi -ohjelman kärkinelikossa kilpaileva insinööri Olli Ahola-Luttila antaa kesän parhaat grillivinkkinsä.

Innokas ruonlaittaja Master Chef -kokkiohjelmassa mukana oleva Olli Ahola-Luttila valmistaa sorbettia omassa keittiössään.

Kuuntele kesän grillivinkit Yle Kaakkois-Suomen iltapäivälähetyksestä

Koko perjantai-iItapäivän radiolähetys tulee tirisevän grillin ja siinä valmistuvien herkkujen ääreltä.

Hymyilevä nainen kurkistaa kioskin luukusta. Naisella on päällä punainen takki ja päässä punainen huivi.

Asiakkaat palasivat nakkikioskien luukuille – yrittäjä: "On ihanaa, että vanhemmat ovat opettaneet lapset käymään grilleillä"

Grillikioskit ovat pitäneet pintansa Suomessa, vaikka korona-aikana osa nakkikioskeista olikin pulassa. Ravintoloiden sulkeuduttua myös grillien asiakkaat kaikkosivat. Toisaalta osa grilleistä jopa lisäsi myyntiään pandemia-aikana.

seikkailupuisto kupittaalla, lapsia leikkimässä

Turun Seikkailupuiston grillin savusta valitettiin – kaupunki katsoo, ettei savu aiheuta terveyshaittoja

Seikkailupuiston grillin savusta on valitettu aiemminkin. Turku katsoo, että grilli on osa Seikkailupuiston toimintaa.

jesse söderrlund grillaa kanaa

Jos grilliruoka alkaa maistua puulta, vaihda reseptiä – keittiömestari Jesse Söderlund vinkkaa kokeilemaan kanapekonia

Uutta kirjaa tekevä keittiömestari Jesse Söderlund kannustaa grillaamaan läpi vuoden. Homman ei tarvitse olla yhden grillimestarin hallussa, vaan useampikin kokki saa maukasta aikaan yhdessä tekemällä.

Mökki palaa Mikkelin Ristiinassa.

Tuli karkaa kesämökeillä etenkin alkukesästä – juhannuksen riskihetket liittyvät ruuanlaittoon ja grillaamiseen

Ruuanlaittoon liittyvät tilanteet lisäävät riskejä tulipaloihin juhannuspyhinä niin kesämökeillä kuin retkeilykohteissa. Mökeillä tuli karkaa grillauspaikoilta ja retkeilykohteissa laittomista tulipaikoista maastossa. Tilasrojen mukaan suurin osa mökkipaloista osuu alkukesään.

Makkaraa grillataan

Meat industry gears up for hot sausage demand on Midsummer holiday weekend

Sausage makers are preparing for tripled demand this Midsummer, with plant-based options still lagging behind in popularity.

Tamperelainen Ossi Pappinen

Juhannuksena nautitaan auringon lämmöstä ja grilliherkuista

Juhannuksen viettoon lähdetään perinteisesti kaupan kautta. Pirkanmaalaisten kauppakasseista löytyi torstaina ainakin olutta ja jotain grillatavaa. Juhannusta vietetään tänä vuonna lämpimässä ja kosteassa säässä.

Makkaraa grillataan

Tirisevä grillimakkara on joka juhannuksen horjumaton suosikki – tänäkin juhannuksena myynti kolminkertaistuu, kertovat lihatalot

Suomalaiset lihatalot alkavat valmistautua juhannukseen jo hyvissä ajoin, sillä se on selkeästi kesän kiireisin myyntiviikko. Broileri- ja kasvisvaihtoehtojen kysyntä on kasvanut vuosien varrella, mutta lihamakkara on edelleen juhannuksen myyntitykki. Myös pekoni ja luullinen liha maistuvat kuluttajille.

Automarketin makkarahylly.

Atrian grillaussesonki onnistui hyvin

Atrian myynti palautui kesällä kevään pudotuksesta ja sekä liikevoitto että liikevaihto kasvoivat.

Grillatuja vihanneksia lautasella.

Espanjalainen vihannespaistos escalivada korostaa grillattujen kasvisten makua

Kasvikset grillataan, ja marinoidaan vasta sen jälkeen.

Ruokaa grillissä

Isompia lihapaloja ja hitaampaa kypsyttämistä – hifistely on hiipinyt suomalaisten grillaukseen, mutta makkaraa ostetaan yhä 500 000 pakettia päivässä

Elintarvikekehityksen professori Anu Hopian mukaan ruoan voi saada meheväksi ja maistuvaksi millaisessa grillissä tahansa.

Veli-Matti Väliaho seisoo Halsualla Masala Caravanin leirintäalueella.

Leirintäalueilla vilkastuu juhannuksena – "On täällä sateessakin grillattu"

Karavaanarien liikkeet ovat usein arvoitus, eivätkä kaikki alueet edes ota ennakkovarauksia.

Paul Svenssons stuvade purjolök med getost

Grillattua ja muhennettua purjoa vuohenjuuston ja yrttien kera

Maukas kasvisruokalaji maistuu parhaalta alkukesällä.

Muffins bakade på grillen

Paista muffineja ja leipää grillissä

Leipä kutsutaan ficelleksi, ja se on pitkä ja ohut patonki.

Kuvassa Nadia, Liliya, Rayan ja Mathias istuvat yhdessä sohvalla juhlavaatteissaan.

Muslimien ramadan on ohi – itähelsinkiläinen Hellstenin perhe päättää paaston ja avaa grillikauden

Id al-Fitr -juhlaa vietetään perhepiirissä, koska moskeijat ovat kiinni koronaviruksen vuoksi.

Vandrare  i skogen.

Korona voi levitä myös retkipaikoilla – Metsähallitus varoittaa ruuhkista ja ruohikkopaloista

Ulkoilijoiden on syytä muistaa turvallisuus myös luonnossa.

Kuvassa on lapsi pulkkamäessä.

Tammikuulta siirretty Pakkasjuhla pidetään suunnitellusti sunnuntaina Kuopiossa

Brahenpuistossa oli tammikuussa vaarallisen liukasta ja lumetonta.

Ulkokuntosali.

Kokkolan Meripuisto ehostetaan juhlakuntoon lähes 400 000 eurolla: ulkokuntosali, grillauspaikkoja ja valotaideteoksia

Suosittu puisto saa kunnon kasvojen kohotuksen Kokkolan 400-vuotisjuhlan ansiosta.

Tsahkaljärven laavupaikka 20.9.2019

Epäily: Kilpisjärvellä on poltettu Tsahkaljärven grillikota ja kaksi muuta rakennusta

Palaneet rakennukset olivat melko etäällä toisistaan, joten paikalliset yrittäjät epäilevät palojen syyksi tuhopolttoa.

KAsvispihvejä grillissä.

Lihaton burgerpihvi nosti uudet kasviproteiinit kaikkien huulille – myynti kasvaa, mutta lihaa uutuustuotteet eivät syrjäytä, kertovat ruokakaupat

Erilaiset makkarat pitävät edelleen kärkeä myydyimpien grillituotteiden listalla, kertoo K-ryhmä.

Grilling sausages.

Grillausta sisällä, mikro savutti - ruuanlaittovirheet työllistivät Pirkanmaan pelastuslaitosta

Henkilövahingoilta vältyttiin, mutta savusukeltajaa tarvittiin mikroaaltouuniin unohtuneen aterian takia.

Grillissä valmistettavien ruokien ongelma on eläinlääkäreiden mukaan korkea rasvapitoisuus ja mausteet, jotka etenkin suurina määrinä yhdessä aiheuttavat koirille huonovointisuutta.

Grillikausi näkyy eläinlääkäreiden vastaanotoilla – "Muutama lusikallinen rasvaista ruokaa mullistaa pienen koiran ruoansulatusjärjestelmän hetkessä"

Pahimmillaan rasvainen ruoka voi laukaista jopa haimatulehduksen, mutta tyypillisempiä ongelmia ovat suolistovaivat.

Janne Pekkala grillaus

Parvekegrillaus herättää kysymyksiä ja huolestuttaa palokuntaa

Avotulen käyttö on kiellettyä parvekkeella. Hiiligrillin tuhkat ovat palovaarallisia vielä vuorokausia grillauksen jälkeen.

Grillikylkeä grillataan pallogrillissä.

Luulitko, että grillaus on kuulunut pitkään suomalaiseen keittiöön? Tutkija: Suomalaiset ovat olleet enemmän keittäjä- kuin paistajakansaa

Avotulta on käytetty Suomessa ruoan paahtamiseen lähinnä erä- ja metsäretkillä. Ensimmäisissä grillausohjeissa suositeltiin käyttämään varrastikkuina pyöränpinnoja.

Raakamakkaroita ja grillimakkaroita grillissä.

Ihmiset panostavat juhannuksena ruokaan – "Soijanakki ei ole vielä korvannut grillimakkaraa"

Uudet perunat, punainen liha ja grillimakkara ovat juhannuspöydän kunkkuja.

Kokko syttyi Laihian Ylipään nuorisoseuralla.

Brush fire warnings could douse Easter bonfire plans in many parts of Finland

Fire officials in parts of Ostrobothnia have ruled out traditional Easter bonfires due to the tinder box conditions.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle