Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Katoamistempulla julkisuutta saanut käärmeen poikanen ja se kiltimpi sisarus saivat nimet: Houdini se on!

Poikanen oli kaksi viikkoa karkuteillä, kunnes se löytyi hyväkuntoisena akvaariorakennuksesta.

Lost and found: Amusement park's Anaconda snake went missing for 2 weeks

An amusement park worker says 'Houdini' would be a good name for the snake, which was found on Wednesday.

Katoamistempun Särkänniemessä tehnyt anakonda toipuu seikkailustaan, seuraavaksi se tarvitsee nimen – "Houdini on vahvoilla"

Karkulaiskäärmeen terraario purettiin täysin etsintöjen takia, joten menee todennäköisesti syksyyn ennen kuin käärmeet pääsevät jälleen ihmisten nähtäville.

Kuningasboa Tuure ei ole helppo asiakas palomiehelle – kuopiolaiset pelastajat saivat kädestä pitäen oppia käärmeiden käsittelyssä

Kuka tahansa saa pitää lemmikkinä myrkkykäärmettä. Eläinten hyvinvointilakiin suunnitellaan lajilistaa.

Särkänniemessä kadonnutta anakondaa houkutellaan esiin lämpölampuilla ja hiirillä

Särkänniemen Akvaario on auki perjantaina käärmeen katoamisesta huolimatta.

Metrinmittainen käärmeenpoikanen katosi terraariostaan Särkänniemessä

Karkulainen on todennäköisesti päässyt ulos somisteiden rei'istä.

Palomiehet pelastivat käärmeen pinteestä Porissa

Pytonin pää oli juuttunut terraarion tuuletusaukkoon.

Limaisia käärmeitä, ällöttäviä gekkoja – matelija-ennakkoluuloista pääsee eroon tutustumalla

Läpi elämänsä muun muassa käärmeiden pitoa harrastanut Suvi Holopainen kehoittaa tuomitsemisen sijaan tutustumaan terraarioeläimiin.

Eläinpuiston uusi kesäasukas on ainoa Suomessa – turkulaiskyy lomailee kesän Ähtärissä

Toni Beckmanin harrastus ovat myrkkykäärmeet. Hän kasvattaa ja lisäännyttää käärmeitä kotonaan. Yhden myrkkykäärmeen mies toi kesäksi lainaan Ähtärin eläinpuistoon.

Lemmikki on monelle tärkeä seuralainen – "On edes joku, jolle voi höpöttää"

Lemmikki pitää huolen siitä, että ihminen ei koe itseään yksinäiseksi. Lapsista voi olla mukava tulla kotiin, jos vastassa on vaikka häntäänsä heiluttava koira. Vanhukset taas voivat tuntea itsensä tarpeelliseksi, jos heillä on lemmikki hoidettavanaan.

Maastopalo terraariossa, jänis kaivossa ja muita ikimuistettavia eläinpelastustehtäviä

Kangasalla selvittiin säikähdyksellä tiistaina, kun jäihin pudonneen koiran ulkoiluttaja humpsahti kylmään veteen itsekin lemmikkiä pelastaessaan. Neuvokkaat nuoret hälyttivät apua ja auttoivat naisen jäästä. Koirakin pelastui. Pelastuslaitos muistuttaa, että eläinten pelastaminen on heidän hommiaan. Ja ikimuistoisia hetkiä ne ovatkin.

Tampereella karkuteillä olleet skorpionit löytyivät

Hätäkeskus sai maanantai-iltana ilmoituksen Tampereen Tohlopissa karkuun päässeistä kahdesta myrkyllisestä skorpionista.

Joensuun tiedetapahtumassa musta skorpioni onkin vihreä

Uhkaavan musta skorpioni voikin olla vihreä. Salaisuus piilee siinä, millaista valoa eliöön suunnataan, jotta ihmissilmä havaitsee skorpionin suojareaktion. Eliöiden valontuottoa käytetään hyväksi myös tutkittaessa DNA:n rakennetta.

Saksalaisen catering-yrittäjän harrastuksena on esitellä hämähäkkejä ympäri Eurooppaa

Hampurissa asuva Anton Bohnstedt on niin innostunut hämähäkeistä, että hänen näyttelynsä käy säännöllisesti myös Suomessa.

Eläimen vierailu voi olla päivän paras hetki

Neljä vuotta sitten perustetun Suomen Karva-Kaverit ry:n toiminta laajenee Rovaniemelle. Yhdistyksen tavoitteena on viedä iloa ja tukea arkeen esimerkiksi vanhusten ja vammaisten palveluyksiköihin. Eläimen omistajalta edellytetään vain suurta sydäntä, eläinvieraaksi sopii yhtä hyvin minihevonen kuin koirakin.

Floridalainen Saini salamatkusti kuoriutumaan Rajamäelle

Floristiopiskelijat löysivät kukkalähetyksen mukana todennäköisesti Floridasta matkanneen toukan, josta kuoriutui näyttävä perhonen. On ihme, että toukka säilyi matkasta hengissä.

Eläinkaupan omistajalla ei ollut lupaa lapset kuristaneeseen käärmeeseen

Kanadan 45-kiloista tappajakäärmettä olikin pidetty asunnossa eikä alakerran eläinkaupassa.

Harvinainen varaani munii Helsingissä

Mustavesivaraani on lisääntynyt eläintarhaolosuhteissa aiemmin vain kahdesti.

Seikkailijakäärme pääsi turvallisesti kotiin

Viljakäärme Puntti säikytti retkellään paitsi omistajansa myös alakerran naapurin. Omistaja toivoo, että katoamisepisodi jää viimeiseksi. Pelastuslaitokselle käärmeen pelastaminen oli harvinainen tapaus.

Puntti-käärme löytyi viemäristä

Lappeenrannan Valtakadulla kylpyhuoneesta löytyi jännittävä yllätys, kun lavuaarissa vilkkui käärmeen häntä.

Kaltoin kohdeltu Maija-boa löysi uuden kodin Tampereelta

Kuningasboa Maijalle koittivat vihdoin kauan kaivatut onnenpäivät, kun se pääsi uuteen hyvään kotiin. Luksusterraario korkattiin pitkällä kylvyllä, ja nyt parimetrinen hoikka rouva noudattaa lihottavaa rottaruokavaliota.

Eläviä pääsiäistipuja ei saa enää myydä

Parikymmentä vuotta sitten joidenkin akvaario- ja lemmikkikauppojen hitti oli elävät pääsiäistiput. Kymmenkunta vuotta sitten tipujen myynti kuitenkin kiellettiin, eikä oikeita pääsiäistipuja voi enää ostaa lasten riemuksi.

Eläviä pääsiäistipuja ei saa enää myydä

Parikymmentä vuotta sitten joidenkin akvaario- ja lemmikkikauppojen hitti oli elävät pääsiäistiput. Kymmenkunta vuotta sitten tipujen myynti kuitenkin kiellettiin, eikä oikeita pääsiäistipuja voi enää ostaa lasten riemuksi.

Eläintarhoissa syytä varautua poikkeusoloihin

Alligaattori ei välitä viileästä. Niinpä sähkökatkojen varalle on eläintarhoissakin omat suunnitelmansa.

Rumaakin lemmikkiä voi rakastaa

Kuopiolainen Virve Dahl on jo pienestä tytöstä lähtien elänyt rinta rinnan harvinaisempien lemmikkien kanssa. Matelijoista ensimmäisenä Dahlien perheeseen asettuivat asumaan kaksi punakorvakilpikonnaa.

Kuningasboa ei kosketusta kaipaa

Jos tykkää rapsutella eläintä ja leikkiä sen kanssa, lemmikiksi ei kannata ottaa kuningasboaa. Jopa nelimetriseksi kasvava kuristajakäärme on nimittäin onnellisimmillaan omissa oloissaan. Yksi parivuotias lajin edustaja köllöttelee jättiterraariossa kuopiolaisessa kerrostaloasunnossa.

Käärmepelkoinen mies puukotti tatuoijaa

Lahden huhtikuisesta tatuointiyrittäjän puukotuksesta tuomittu mies oli käärmekammoinen. Mies selitti Kouvolan hovioikeudelle tekoaan pelolla joutua käärmevitriiniin. Hovioikeus lievensi puukottajalle tapon yrityksestä langetettua tuomiota yhdellä vuodella.

Kodittomalle kuningasboalle riittää sijaiskoteja

Oulusta Toppilan asuinalueelta löydetty kuningasboa on edelleen vailla omistajaa Oulun Eläinkodissa. Käärmeelle on kuitenkin löytynyt jo useita uusia sijoituspaikkoja, mikäli sen omistajaa ei löydy pikapuoliin.

Pieneläinhoitajan täytyy tuntea myös torakan sielunelämä

Pieneläinhoitajien ammattikuva on monipuolistunut suomalaisten yhä eksotisoituvan lemmikkieläinharrastuksen myötä. Koirien, kissojen ja marsujen ohella uran varrella saattaa tulla vastaan muun muassa maaoravia ja torakoita.

Ötökkäfarmi ruokkii Korkeasaaren nälkäiset suut

Korkeasaaren eläintarhan Africasia-talon yläkerrassa muhii kasvatuspurkeissa kymmeniä ravinnoksi kasvatettavia eläimiä. Tuoreita sirkkoja, torakoita ja matoja kaipaavat ruoakseen ainakin liskot ja mangustit.

Erikoinen ulkonäkö ja käytös viehättävät

Järvenpääläinen Joonas Gustafsson on harrastanut terraarioeläimiä 1980-luvun lopulta lähtien. Erityisesti hän pitää sammakoista, joita hän on puolisonsa Niinan kanssa myös kasvattanut.

Matelijoita suomalaiskoteihin väärillä papereilla

Terraarioeläintä hankkiva saa Suomessakin olla tarkkana. Ulkomailta tuotujen eläinten taustoista on harvoin saatavilla luotettavaa tietoa. Luonnosta kerätyt ja usein uhanalaiset eläimet saattavat päätyä myyntiin myös väärennetyin paperein.

Lihansyöjäkasvi nielee kiusalliset kärpäset

Kärpäset ja muut sisällä asunnossa lentelevät pikku höttiäiset ärsyttävät ihmisiä. Tuttava tuskastui pörisijöihin ja hankki lihansyöjäkasvin siinä toivossa, että se nielee kitaansa kiusankappaleet.

Peltojen metsitysinto laantuu Kainuussa

Peltoja metsitetään murto-osa takavuosien määrästä. Syy innon laantumiseen löytyy metsitystuloksen epävarmuudesta ja rahan puutteesta. Myyrien lisäksi metsitettyjen peltojen puuntaimia tuhoavat hirvet.

Käärme pelastettiin palavasta asunnosta Lahdessa

Pelastuslaitos on sammuttanut Lahdessa Takojankadulla pienkerrostalon paloa. Palo oli saanut alkunsa saunasta ja se tuhosi 40-luvulla rakennetun kaksikerroksien talon toisenpään asunnon.

Turun muurahaiset tosi-tv-tähtinä

Kevät etenee hitaasti mutta varmasti Turun seudulla. Korkeista hangista ja kylmästä kelistä huolimatta muurahaisten liikehdintää on jo bongattu muun muassa Turun Koivulassa. Turun muurahaiset heräävät tänä keväänä erityisen kultturellisti, sillä ne ovat osa kulttuuripääkaupunkivuoden hanketta nimeltään Bongaa Turun murkut.

Rango on harvinaisen onnistunut animaatio

Ohjaus: Gore Verbinski Alkuperämaa: Yhdysvallat 2011 Suomalaiset äänet: Reino Nordin, Elena Leeve, Ella Haartti, Jarmo Mäkinen, Jukka-Pekka Palo, Ossi Ahlapuro K-11

Käärmeetkin kärsivät stressistä

Kiertävässä käärmenäyttelyssä saattaa yleisöllä herätä matelijoita katsellessa kysymyksiä niiden hyvinvoinnista. Tutkijan mukaan käärmeet stressaantuvat helposti, vaikka se ei näy päällepäin.

Uhanalaiselle liskolle perheenlisäystä Korkeasaaressa

Korkeasaareen viime vuonna saadut harvinaiset hondurasinpiikkihäntäiguaanit saivat ensimmäistä kertaa poikasia eläintarhaoloissa. Ikää pilteillä on nyt runsas viikko ja pesueessa 13 liskolasta.

Terraarioiden rakentaminen on tarkkaa puuhaa

Ähtärin eläinpuiston keväällä avattu uusi vesilintutalo on täysin valmis ensi vuoden lopulla vaiheittaisen rakentamisen vuoksi. Tällä hetkellä eläinpuisto tekee yhteistyötä Sea Lifen kanssa ja hyödyntää sieltä saamaansa tietotaitoa rakenteilla oleviin terraarioihin.

Lihansyöjäkasvin kasvattaja saa pitää sormensa

Jarkko Peltoniemi innostui lihansyöjäkasvien kasvattamisesta nähtyään erikoisen kasvin Jyväskylän matkallaan. Nyt nuoren miehen kotona kukoistaa jo viitisenkymmentä kasvia.

Kilpikonnaterraario sytytti tulipalon Koivukylässä

Ilmeisesti terraarion lämpölampusta alkanut tulipalo aiheutti mittavat savu- ja nokivahingot Hoasin yksiössä Koivukylässä. Asukkaat eivät olleet paikalla, mutta naapuri havaitsi asunnosta leviävän savun.

Ötökät tutuiksi Turussa

Trooppisten hyönteisten eksoottinen maailma sekä kotimaisten pienten mönkijöitten elämä ovat kohteina biologisen museon perheviikonlopun aikana Turussa. Museoon on tuotu terraarioita, joissa voi seurata heinäsirkkojen ja hepokattien elämää sekä kovakuoriasten ja juoksujalkaisten puuhia.

Kiukkuinen anakonda tainnutettiin Lohjalla

Kiukkuinen anakonda aiheutti poliisille harmia keskiviikkoiltana Lohjalla. Nelisen kuukautta syömättä ollut käärme yritti hyökätä omistajansa kimppuun, jolloin tämä pyysi poliisia ottamaan matelijan kiinni.

Kesäötököitä

Ilkka Koivisto ja käsinukke Matti tutustuvat kesäötököihin.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle