Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Sanna Marin haastateltavana Pride-tapahtumassa.

Marin at Pride march: New trans law to Parliament in September

Police estimated that 70-80,000 people took part in the Helsinki Pride march on Saturday.

Juho Kautto eduskunnassa 24.10.2019

Juho Kautto ei halua enää ehdolle eduskuntaan – perustelee päätöstään työn ikävillä puolilla ja näkemyseroilla Äänekosken kunnallisjärjestön kanssa

Poliittisen keskustelun ilmapiiri on Kauton mielestä koventunut. Hän haluaa jatkossa antaa myös aikaa enemmän itselleen ja läheisilleen.

Kansanedustaja Wille Rydman näkyy hartioista ylöspäin puku päällä.

Wille Rydman Ylelle: "Viime päivät ovat olleet elämäni hirveimpiä" – tutkintapyyntö Helsingin Sanomien jutusta jätettäneen ensi viikolla

Kokoomuksen eduskuntaryhmästä toistaiseksi eronnut Wille Rydman valmistelee asianajajansa kanssa tutkintapyyntöä Helsingin Sanomien jutusta, jossa hänen väitettiin käyttäytyneen ahdistavasti nuoria naisia kohtaan.

Iiris Suomela osallistui Ylen aluevaalitenttiin tammikuussa.

Jarno Vähäkainun porttikielto eduskunnasta hyvin harvinainen: eduskunnan viestintäjohtaja ei muista yhtään vastaavaa tapausta

VKK:n Jarno Vähäkainulle maanantaina annettu porttikielto on eduskunnan historiassa harvinainen. Eduskunnan viestintäjohtaja Reiner Hindsberg ei muista kohdanneensa vastaavaa tapausta uransa aikana.

Iiris suomela

Eduskunta antaa porttikiellon kansanedustaja Iiris Suomelaa salakuvanneelle VKK-puolueen varapuheenjohtajalle

Kansanedustaja Iiris Suomelasta otettiin salakuva viime viikolla eduskunnassa. Kuvaa jaettiin sosiaalisessa mediassa halventavalla saatetekstillä.

Iiris suomela

Kuva Iiris Suomelasta käynnisti keskustelun eduskunnan pelisäännöistä ja nyt kuvaajaa uhkaa porttikielto – tästä se johtuu

Yli 20 vuotta talossa työskennellyt tieto- ja viestintäjohtaja Rainer Hindsberg ei muista vastaavaa tapausta koko uransa ajalta.

Sanna Koskenranta istuu maski yllään Lappeenrannan valtuustosalissa.

SDP:n Anneli Kiljusen luopuminen kansanedustajan tehtävistä jättää ääniä vapaaksi kaakossa – "Se on iso menetys"

Viime eduskuntavaaleissa Anneli Kiljunen sai yli 6 400 ääntä. Seuraavat eduskuntavaalit järjestetään huhtikuussa.

Pysäytysmerkki tyhjällä Niiralan rajanylityspaikalla.

Suomen varautumista koskevat lait pyritään saamaan voimaan kesän aikana – näin poliittisesti herkät lait rajan turvallisuudesta etenevät

Eduskunta venyttää kevään istuntokauttaan heinäkuulle, jotta hybridioperaatioihin varautumista koskevat lait saadaan mahdollisimman nopeasti voimaan.

Puhemies Vanhanen olisi valmis antamaan porttikiellon kansanedustajan salakuvaajalle

Puhemies Vanhanen olisi valmis antamaan porttikiellon kansanedustajan salakuvaajalle – "Tässä on selvästi harkinta pettänyt totaalisesti"

Vihreiden kansanedustaja Iiris Suomela joutui alkuviikosta Valta kuuluu kansalle -puolueen toisen puheenjohtajan salakuvaamaksi. Puhemies Vanhasen mukaan normaaliin järjenkäyttöön ja tapoihin kuuluu, että näin ei toimita.

En midsommarbrasa i mörket på en klippa.

Thursday’s papers: Guts and resilience, forest fire warnings, Parliament protocol

Check for forest fire warnings in your area before lighting a Midsummer bonfire, Ilta-Sanomat advises ahead of this weekend’s holiday.

Kansanedustaja ja Eksoten hallituksen puheenjohtaja Anneli Kiljunen.

SDP:n kansanedustaja Anneli Kiljunen ei asetu enää ehdolle eduskuntaan – keskittyy tehtäviinsä Etelä-Karjalan hyvinvointialueella

Eduskunnan jättävä SDP:n lappeenrantalainen kansanedustaja Anneli Kiljunen aikoo keskittyä Eksoten ja Etelä-Karjalan hyvinvointialueen hallitusten puheenjohtajan tehtäviin.

Kokoomuksen kansanedustaja Wille Rydman perustuslakivaliokunnan tiedotustilaisuudessa Helsingissä 17. kesäkuuta 2020.

Kansanedustaja Wille Rydmanin kujanjuoksu – näin tapahtumat etenivät kuudessa päivässä

Tapahtumat lähtivät liikkeelle Rydmanin erikoisesta Facebook-päivityksestä.

Iiris Suomela saapumassa puoluevaltuuston kokoukseen.

Eduskunta tutkii kansanedustaja Iiris Suomelan salakuvaustapausta

Suomela viittaa ilmeisesti Valta kuuluu kansalle -puolueen jäsenen jakamaan kuvaan. Ano Turtiainen väittää kuvan olevan eduskunnan sääntöjen mukainen ja kutsui Suomelan tviittiä "turhaksi ulinaksi".

Petteri Orpo puhuu.

Wille Rydman eroaa kokoomuksen eduskuntaryhmästä toistaiseksi – Petteri Orpo Ylelle: "Tässä on iso luottamuspula"

Kokoomuksen mukaan asiaa voidaan käsitellä uudelleen, mikäli mahdolliset jatkoselvitykset palauttavat luottamuksen.

Kokoomuksen kansanedustaja Wille Rydman.

Tutkija toivoo, että Wille Rydmanin tapauksesta alkaisi "politiikan oma me too"

Politiikassa häirintä jää usein piiloon, sanoo nykykultuurin tutkimuksen dosentti Tuija Saresma. Tutkija Markku Jokisipilän mukaan hyvän käytöksen rajat on voitu ylittää, vaikka rikosta ei olisi tapahtunut.

Nainen ajaa autoa

Kiistelty lakiesitys 17-vuotiaiden ajokortista vaatii aikalisän – liikennevaliokunta haluaa odottaa selvitystä nuorten onnettomuusalttiudesta

Liikenne- ja viestintäministeriö haluaa antaa päätösvallan 17-vuotiaan ajokortin hankkimisesta huoltajalle. Tällä hetkellä siitä päättää liikenne- ja viestintävirasto Traficom, joka on myöntänyt poikkeusluvan lähes kaikille hakijoille.

Säätytalo sisältä

Eduskuntaa ja ministeriöitä lobbaavat tahot pitää alkaa julkistaa – tutkija: Hallitus valitsi lobbarien kannattaman vaihtoehdon

Suomeen on tulossa Pohjoismaiden ensimmäinen lobbarirekisteri. Osa hallituspuolueista olisi ulottanut lobbauksesta raportoinnin koskemaan myös valtion virastoja, osa kannatti nyt etenevää suppeampaa vaihtoehtoa.

Sanna Marin pyytää puheenvuoroa eduskunnan kyselytunnilla

Marin ei sulje pois veronkevennyksiä: "Inflaatio on riesanamme vielä pitkään"

Marinin mukaan samaan aikaan Suomen pitää huolehtia siitä, ettei se omilla päätöksillään kiihdytä inflaatiota. Se kiihtyi toukokuussa jo seitsemään prosenttiin.

Kuvassa puoluesihteerit: Antton Rönnholm, Arto Luukkainen, Kristiina Kokko, Riikka Pirkkalainen, Veli Liikanen, Mikko Koikkalainen

Venäjän vakoiluyritysten on ennakoitu lisääntyvän, mutta vain osa puolueista ohjeistaa poliitikkojaan – kysyimme puolueiden kokemuksia

Puolueet ovat opastaneet toimijoitaan suhtautumaan terveellä epäluulolla epäilyttäviin yhteydenottoihin ja olemaan tarvittaessa yhteydessä suojelupoliisiin.

Riikka Purra eduskunnassa.

Eduskunta keskusteli kiistellystä rajavartiolaista – perussuomalaiset: Kaikissa tilanteissa täytyy olla keinot suojata Suomen koskemattomuutta

Perussuomalaiset ja kokoomus ovat katsoneet, että joko uudistettavaan valmiuslakiin tai rajavartiolakiin tulisi kirjata mahdollisuus sulkea itäraja kokonaan turvapaikanhaulta, jos tilanne vaatii.

Parlamentaarinen ryhmä kokoontui eduskunnan auditoriossa 8. kesäkuuta.

Keskustelut rajaturvallisuudesta jatkuvat – rajavartiolain muutokset pikaisesti eduskuntaan, valmiuslain kiireellinen käsittely epävarmaa

Hallitus ja oppositio ovat keskustelleet rajaturvallisuuden vahvistamisesta. Hallitus on luvannut tuoda rajavartiolain muutosesitykset huomenna eduskuntaan.

Rajamerkki Suomen valtakunnanrajalla.

Analyysi: Oppositio vaatii tiukkoja rajapykäliä – hallitus torjuu Venäjän ilkeyksiä 

Hallitus on esittänyt valmiuslakiin pikaisia muutoksia, joilla voitaisiin vastata esimerkiksi Venäjältä mahdollisesti tuleviin erilaisiin ilkeyksiin. Muutoksiin tarvitaan tukea oppositiolta, joka vaatii nyt tiukempia rajalakeja, kirjoittaa politiikan toimittaja Pekka Kinnunen.

Ambrosius Wollsten, Markus Himanen ja Sanna Valtonen luovuttavat kansalaisaloitteen eduskunnalle.

Eduskunta vastaanotti Lupa elää -kansalaisaloitteen – aloite antaisi oleskeluluvan pitkään Suomessa turvapaikkaa hakeneille

Kansalaisaloite ehdottaa nelivuotista oleskelulupaa ihmisille, jotka ovat hakeneet turvapaikkaa ennen vuotta 2017. Aloitteen tekijöiden mukaan oleskelulupa vähentäisi hyväksikäyttötapauksia Suomessa.

Eduskuntatalo aurinkoisena päivänä 24. marraskuuta 2021 Helsingissä.

Kaksi Pirkanmaan edustajaa jättää eduskunnan, muut hakevat jatkokautta – Satu Hassi: "Mielelläni jäisin elävänä eläkkeelle"

Vain Satu Hassi ja Veikko Vallin jättäytyvät varmuudella pois ensi kevään eduskuntavaaleista.

Pohjoiskarjalaiset kansanedustajat Seppo Eskelinen (sd.), Anu Vehviläinen (kesk.), Hannu Hoskonen (kesk.), Hanna Huttunen (kesk.) ja Merja Mäkisalo-Ropponen (sd.).

Maakunnan kansanedustajista yli puolet pyrkii jatkoon, yksi ei kerro vielä ja kaksi lopettaa

Pohjois-Karjala saanee uusia edustajia eduskuntavaaleissa ensi keväänä, sillä varmat luopujat jättävät jakoon lähes 14000 äänen potin.

Pyrittekö ehdolle ensi kevään eduskuntavaaleihin? Kyllä: 96, Ei: 7, En osaa sanoa: 21, Ei vastausta: 87

Kourallinen kokeneita poliitikkoja jättää eduskunnan – katso Ylen kyselystä, ketkä lähtevät ehdolle ensi kevään vaaleihin

Jo lähes puolet kansanedustajista kertoo haluavansa jatkaa eduskunnassa. Parikymmentä edustajaa sanoo vielä pohtivansa asiaa. Moni edustaja ei ole vielä paljastanut aikeitaan.

Rajavartijat valvomassa itärajaa Lappeenrannassa Suomen ja Venäjän välisellä rajalla

Ylen kysely kansanedustajille: Suuri enemmistö vastaajista kannattaa järeämpien aitojen rakentamista itärajalle

Koko itärajan aitaaminen ei ole kansanedustajien mielestä realistinen vaihtoehto. Vankemmilla aidoilla kriittisissä kohdissa rajaa voitaisiin kuitenkin hallita nykyistä tehokkaammin mahdollisia hybridioperaatioita.

Äänestystulos kansanedustajien istumapaikkojen mukaan.

Paula Sihto ehdolle jälleen eduskuntavaaleihin

Paula Sihto on ollut Vaasan vaalipiirin kansanedustajana kaudella 2007–2011.

Mikko Kärnä eduskunnassa 24.10.2019

Mikko Kärnän kanta pysyy: Ei lähde ehdolle Lapista, jos Väyrysen ehdokkuus toteutuu

Väyrysen ehdokkuudesta ei vielä päätetty virallisesti, mutta keskustan Lapin piirin toiminnanjohtajan Antti Mularin mukaan sitä voi pitää varmana, koska hänellä on niin laaja kannatus.

Eduskunta kunnioittaa Ilkka Suomisen muistoa

Eduskunta piti hiljaisen hetken ministeri Ilkka Suomisen muistolle – Matti Vanhanen: "Elämä ja aika kulkevat omaa rataansa"

Ilkka Suominen oli pitkäaikaisin kokoomuksen puheenjohtaja. Suominen muistetaan harkitsevana, sovittelevana ja määrätietoisena, sanoi eduskunnan puhemies Matti Vanhanen.

Liisa Jaakonsaari Oulun torilla aurinkoisena päivänä.

Liisa Jaakonsaari puhui Naton puolesta parikymmentä vuotta, vaikka muut harasivat vastaan – salarakkaasta tuli vihdoin julkinen

Parikymmentä vuotta Naton puolesta puhunut demaripoliitikko pitää Suomen Nato-päätöksen syntyä prosessina, jossa eduskunta ja presidentti toimivat hyvin yhdessä.

Maatalousministeri Kurvinen vaatii kauppoja maksamaan tuottajille korkeampia hintoja

Maatalousministeri Kurvinen uhkaa kauppoja lakimuutoksella, mikäli tuottajille ei makseta tarpeeksi

Eduskunnan kyselytunnilla puitiin suomalaisen maatalouden kriisiä ja ruoan hintojen nousua.

Riitta Saastamoinen siivosi ruokasalia eduskunnassa 16. toukokuuta.

Eduskuntatalon kansainvälinen kuhina vaihtui yön hiljaiseen historiankirjoitukseen – nämä 26 kuvaa kertovat historiallisesta Nato-keskustelusta

Lounaspöydässä oli tarjolla bolognesea ja borssia, täysistuntosalissa kiiteltiin valtiojohtoa ja tuomittiin sotatoimet. Ylen kuvareportaasi tiivistää eduskunnan historiallisen Nato-keskustelun.

Juha Mäenpää (Sannf), Mikko Ollikainen (SFP), Anders Norrback (SFP), Paula Risikko (Saml), Pasi Kivisaari (C), Mikko Savola (C), Antti Kurvinen (C) och Janne Sankelo (Saml).

Vaasan vaalipiirin kansanedustajat Nato-hakemuksen takana

Natoon hakemista kannattaa 188 ja vastustaa kahdeksan kansanedustajaa. Poissa äänestyksestä oli kolme edustajaa.

Kansanedustaja Matti Semi, Vasemmistoliitto.

Vasemmistoliiton Matti Semi joutui jäämään pois Nato-äänestyksestä koronatartunnan vuoksi: "Harmittaa todella paljon"

Vasemmistoliiton varkautelainen kansanedustaja Matti Semi kertoo, että olisi äänestänyt tänään tiistaina Natoon hakemista vastaan, jos olisi päässyt äänestykseen.

Riksdagen har röstat för en finländsk Natoansökan. Rösterna 188 mot 8 samt 3 frånvarande syns på tavlan i plenisalen.

Kaikki Hämeen vaalipiirin kansanedustajat kannattivat Nato-jäsenyyden hakemista äänestyksessä

Jokainen 14:stä Hämeen vaalipiirin kansanedustajasta osallistui historialliseen äänestykseen, jossa vastassa olivat Nato-jäsenyyden hakeminen ja sotilaallinen liittoutumattomuus.

Kansanedustajia eduskuntasalissa.

Etelä-Karjalan ja Kymenlaakson kansanedustajat äänestivät Natoon liittymisen puolesta – yksi oli poissa koronan takia

Eduskunnan selvä enemmistö äänesti tänään tiistaina Natoon liittymisen puolesta äänin 188–8.

Kansanedustajia eduskuntasalissa.

Katso tästä, miten kansanedustajien äänet jakautuivat historiallisessa Nato-äänestyksessä

Ylivoimainen enemmistö kansanedustajista äänesti Natoon hakemisen puolesta. Tästä jutusta näet, miten yksittäiset kansanedustajat äänestivät.

MArkus Mustajärvi.

Mustajärvi teki Natoon liittymisestä vastaesityksen – esittää Suomen pysymistä sotilasliittojen ulkopuolella

Markus Mustajärven (vas.) vastaesitystä kannattivat vasemmistoliiton Johannes Yrttiaho ja Katja Hänninen. Eduskunta äänestää iltapäivällä vastaesityksen ja ulkoasiainvaliokunnan jäsenyyttä puoltavan mietinnön välillä.

Merja Kyllönen puhuu eduskunnan täysistuntosalissa 20. huhtikuuta 2022.

Nato-keskustelu jatkui pitkälle yöhön: Natoa vastustava Kyllönen ei usko, että Suomi voi jatkossa valita omaehtoisesti

Eduskunnan odotetaan äänestävän tänään Suomen hakemisesta sotilasliitto Natoon.

Pääministeri Marin Turkin Nato-reaktiosta: Miksi viestit ovat muuttuneet?

Pääministeri Marin ihmettelee Turkin muuttunutta mielipidettä Suomen Nato-jäsenyydestä

Turkin presidentti vastustaa Suomen ja Ruotsin Nato-hakemuksia.

Sanna Marin puhuu eduskunnassa 16. toukokuuta.

Finnish MPs debate Nato membership in marathon session

As lawmakers discussed military alliance matters, Sweden confirmed it was officially planning to join Nato and Vladimir Putin said that Finland's joining Nato was not a threat to Russia.

Sanna Marin puhuu eduskunnassa 16. toukokuuta.

Analyysi: Eduskunnassa puhutaan Natosta yöhön asti – ja puhemaratoniin on hyvä syy

Kansanedustajille on nyt syytä antaa aikaa puhua, ettei synny jälkipuheita hoputtamisesta, politiikan erikoistoimittaja Ari Hakahuhta kirjoittaa.

Markus Mustajärvi istuu nahkapenkillä.

Mustajärven kanta Natoon liittymiseen selvä – "Kielteinen kantani on vain vahvistunut"

Eduskunnan keskustelu Nato-jäsenyydestä on käynnissä. Lappilaisista kansanedustajista ensimmäisen puheenvuoron piti Natoa vastustava vasemmistoliiton Markus Mustajärvi.

Varusmies valmistautuu puolustamaan asemiaan rynnäkkökiväärin kanssa.

Kansanedustaja Mikko Savola Nato-jäsenyydestä: "Ei täältä varusmiehiä lähetetä maailmalle"

Jos Suomi Nato-jäsenenä joutuisi puolustamaan toista jäsenmaata, tehtävän hoitaisivat ammattisotilaat ja niin sanotut sopimussotilaat, sanoo kansanedustaja Mikko Savola.

Merja Kyllönen puhuu eduskunnan täysistuntosalissa 20. huhtikuuta 2022.

Historiallinen Nato-keskustelu alkoi eduskunnassa: Kainuun kaikki kansanedustajat ovat pyytäneet puheenvuoron

Puheenvuoropyyntöjä on 154. Kainuun kaikki kolme kansanedustajaa ovat pyytäneet puheenvuoron keskusteluun.

Eduskunnan täysistuntosali 20. huhtikuuta 2022.

Kansanedustajat aloittivat Nato-keskustelun eduskunnassa: osa eteläsavolaisista kansanedustajista vielä pohtii kantaansa

Valtiojohto linjasi sunnuntaina virallisesti, että Suomi hakee Naton jäsenyyttä, kun eduskuntaa on kuultu. Päätöksen teki tasavallan presidentin ja hallituksen ulko- ja turvallisuuspoliittisen ministerivaliokunnan yhteiskokous.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle