Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Susi Nousiaisen kolumni: Lopetetaan “näistä asioista” puhuminen ja puhutaan näistä asioista

Yhteinen sukupolvihäpeä on meidän jokaisen asia, kirjoittaa Susi Nousiainen.

Hallitseva Euroopan mestari Elina Gustafsson putosi yllättäen jo puolivälierissä Euroopan kisoissa

Gustafsson hävisi turnauksen ensimmäisessä ottelussaan Irlannin Grainen Walshille lukemin 0–5 ja karsiutui jatkosta.

Isoisä auttoi, kun Kerttu Haapasalmi, 23, tuli ulos kaapista – tällaisia ennakkoluuloja lesbot joutuvat kohtaamaan

Lähihoitajaksi opiskeleva Kerttu Haapasalmi puhuu kehitysvammaisten ja seksuaalivähemmistöjen oikeuksien puolesta.

Chicagolaiset valitsivat poikkeuksellisen pormestarin – perhedynastioiden miesten aikakausi päättyi

Lori Lightfoot on tummaihoisena naisena poikkeus Yhdysvaltain suurkaupunkien pormestarien miesvaltaisessa joukossa.

Nyrkkeilijä Elina Gustafsson kamppailee syömishäiriön ja liian treenaamisen kanssa: ”Olen käynyt monta kertaa rotkon pohjalla”

Gustafsson toivoo, että urheilijoiden syömishäiriöistä puhuttaisiin enemmän ja suoremmin.

Wednesday’s papers: Tele-marketing fraud, gender inequality, lesbianism and foreign-born crickets

A telemarketing scam targets the elderly, the origins of lesbianism, policies that favour men, and a growing appetite for crickets.

Tutkija Tuula Juvonen on viihtynyt kodissaan niin vanhassa kulkutautisairaalassa kuin Manhattanilla

Arkkitehtuurin opiskelu Saksassa herätti sisäisen feministin

Suomalainen MM-mitalisti ahdistui kotikaupunkinsa ilmapiiriin – "Minulle sanottiin suoraan, etten saa olla julkisesti lesbo"

Nyrkkeilyn MM-pronssimitalisti Elina Gustafsson olisi itse kaivannut roolimallia nuorena seksuaalivähemmistön urheilijana.

Tadžikistan laati rekisterin seksuaalivähemmistöistä "testejä varten"

Lehtitietojen mukaan rekisterissä on satoja homomiehiä ja kymmeniä lesbonaisia.

Toinen lähtee, toinen jää – Kazakstanin nuoret aikuiset valitsevat tiensä

Kazakstanin talous kasvaa hyvin, mutta yhteiskunta on edelleen vanhakantainen. Yrittäjä haluaa jäädä kotimaahan, kun taas tv-juontaja tuntee itsensä ahdistuneeksi.

Natsi-Saksan lesbojen suopea kohtelu yllätti tutkijan

Homous vei Natsi-Saksassa keskitysleirille, mutta laki ei kieltänyt lesboutta. Historioitsijan mukaan se kertoo autoritääristen valtioiden hajota ja hallitse -politiikasta.

Seksuaalisuus kuuluu kaikille: "Vanhustenhoidossa pitää varautua transpappoihin"

Seksuaalisuus ymmärretään edelleen liikaa vain seksiksi, sanoo tuleva seksuaalineuvoja. Vanhusten seksuaalisuus halutaan yhä vain kieltää, arvioi emeritaprofessori.

Iranilainen homo uskoi paratiisiin, kun hän haki turvapaikkaa Suomesta

Ali on homo ja Risa on lesbo – molemmat pelkäsivät kotimaissaan kuolemaa, mutta eivät pääse vainoa pakoon Suomessakaan. Nyt kumpikin on kaapissa vastaanottokeskuksessa ja odottaa. He luulivat tulleensa paratiisin porteille mutta ovat päätyneet tuskalliseen välitilaan.

Cate Blanchett Ylelle: Murhaajaa voin näytellä olematta murhaaja, mutta lesboa näytellessä pitäisikin olla lesbo

Kaksinkertainen Oscar-voittaja Cate Blanchett ihmettelee Ylen haastattelussa, miksi näyttelijän oma seksuaalinen suuntautuminen nousee tapetille homoseksuaalia näytellessä. Blanchett näyttelee pääosaa Carol-elokuvassa, joka kertoo naisten rakkaussuhteesta. Suomen ensi-iltaan saapuva elokuva on ehdolla kuuden Oscar-palkinnon saajaksi.

Saksa avasi vastaanottokeskuksen homoseksuaaleille

Nürnbergin lisäksi myös Berliiniin on tulossa keskus seksuaalivähemmistöjen jäsenille, jotka pelkäävät vainoa muiden turvapaikanhakijoiden joukossa.

Dokumenttielokuva pohtii kuinka naisrakkaus sopii Saamenmaalle

Utsjokelaislähtöisen ohjaajan Suvi Westin tuore dokumenttielokuva pohtii saamelaisuuden ja lesbouden suhdetta. Sparrooabbán-dokumentin ristiriitainen aihe veti salin täyteen Inarin Skábmagovat-festivaaleilla, mutta katsoja jäi pohtimaan onko lesbous sittenkään niin suuri tabu Saamenmaalla.

Britannian tiedustelupalvelu on paras työpaikka seksuaalivähemmistöille

Tiedustelupalvelun johtaja Andrew Parker painottaa moninaisuuden tärkeyttä virastolle.

Lesbian mums seek legal reforms

Women in same-sex relationships want the right to be recognised as the parent of their children without going through the adoption process—even if they are not the birth mother. Activists are hoping a citizens’ initiative will prompt parliament to make the change.

Veteraani-ikäiset yllättävän homomyönteisiä – Tutkija: "Ovat seuranneet aikaansa" – video

Kolmannes veteraaneista ja lotista sallisi, ainakin osittain, samaa sukupuolta oleville pareille heteroparien oikeudet. Tutkija pitää tulosta yllättävänä, sillä veteraanien nuoruudessa homous oli sekä rikos että sairaus. Katso videolta, miten aika on muovannut homoasenteita.

Seksuaalivähemmistöjen EuroGames ensi kertaa Suomessa – "Jotkut eivät voi olla omassa lajissaan avoimesti ulkona"

Jopa 3000 seksuaalivähemmistöihin kuuluvaa urheilijaa kerääntyy ensi kesänä Helsinkiin EuroGames-tapahtuman merkeissä. Kisat ovat joillekin urheilijoille erityisen tärkeät siksi, etteivät he vieläkään voi olla avoimesti ulkona kaapista omassa lajissaaan, kertoo Juha Meronen, yksi tapahtuman järjestäjistä.

Pride march in Turku gathers 3,000

Police estimate that over three thousand participants took part in a Pride parade in the southwest city of Turku on Saturday. The march proceeded in good spirits and without incident; despite what some observed to be a more anxious atmosphere.

Kalifornian oikeusministeri yrittää pysäyttää homojen teloittamiseen tähtäävän aloitteen

Asianajaja Matt McLaughlin haluaa osavaltioonsa lain, joka mahdollistaisi homojen ja lesbojen vangitsemisen ja teloituksen "päähän ampumalla".

Venäjän uusi huoli YK:ssa: Ei puolisoetuja homo- ja lesbotyöntekijöille

Venäjä ei sulata sitä, että YK:n työntekijät, jotka ovat liitossa samaa sukupuolta olevan henkilön kanssa, saavat puolisoilleen samat edut kuin heteroliitoissa olevat.

Aamusydämellä: Sateenkaariarkea

Sinikka Kaperi ja Lili Pakalén rakastuivat naiseen

"Homoja on olemassa, mutta ei tässä luokassa"

Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöt jäävät edelleen helposti paitsioon koulujen käytävillä ja oppikirjoissa. Tuoreen tutkimuksen mukaan moni sateenkaarinuori kokee olevansa näkymätön koulussa. Tilanne on kuitenkin parantunut viime vuosikymmeninä.

Näkökulma: Oikeus ja rakkaus voittivat

Olen Laura. Olen kainuulainen toimittaja. Olen lesbo. Ja tänään olen ylpeä voidessani kutsua itseäni suomalaiseksi. Kiitos kyllä-äänen antaneille kansanedustajille.

Kansanedustajille rajua palautetta: "Eläkää kuin ihmiset eikä kuten homot"

Eduskunnan sähköpostipalvelin on tiukoilla uuden avioliittolain käsittelyn kynnyksellä. Osa kansanedustajien saamista viesteistä on alatyylisiä ja painokelvottomia.

Näkökulma: Normihetero ei ole enää mitään

Kuinka moni tietää, mitä tarkoitetaan hlbti-ihmisillä? Hankalan lyhenteen ovat ainakin kansanedustajat saaneet oppia, sillä pian he äänestävät tätä ryhmää koskettavasta, mutta koko kansaa jakavasta lakimuutoksesta, kirjoittaa Yle Pohjois-Karjalan uutispäällikkö Marja-Liisa Kämppi.

Ministry proposes stronger rights for non-biological lesbian mums

Non-biological mothers in same-sex partnerships will get stronger parental rights when their partner conceives after receiving fertility treatment. At present the non-biological mother can only be recognised as a parent by adopting the child.

Homoja ja lesboja puolustanut seurakuntavaaliehdokas äänestettiin kirkkovaltuustoon

Homojen ja lesbojen oikeudet vaaliteemakseen ottanut seurakuntavaaliehdokas Pirkko Kuvamo valittiin luottamushenkilöksi Janakkalan kirkkovaltuustoon sunnuntain vaaleissa. Ennen vaaleja Janakkalassa syntyi kohu, kun ehdokkaan esittelyteksti sensuroitiin joka kotiin jaettavasta vaalilehdestä. Vaalilehden päätoimittaja ei sen sijaan tullut valituksi.

Janakkalan kohutun vaalilehden päätoimittaja vastaa: ”Se ei ollut uhkaussoitto”

Homoja ja lesboja puolustanut seurakuntavaaliehdokas olisi Janakkalassa jaetussa vaalilehdessä saanut nimensä ja kuvansa esille, jos hänen esittelytekstistä olisi homoavioliittoja koskettavat ”ongelmakohdat jätetty pois”. Lehden päätoimittaja katsoo, ettei hän vaatinut ehdokkaan muuttamaan mielipidettään.

Homojen oikeuksia puolustanut seurakuntavaaliehdokas sensuroitiin vaalilehdestä Janakkalassa

Homojen ja lesbojen oikeudet vaaliteemakseen ottanut seurakuntavaaliehdokas on sensuroitu pois Seurakuntaväki-nimisen ehdokaslistan kustantamasta vaalilehdestä. Ehdokas ei suostunut muuttamaan esittelytekstiään, joten hänet jätettiin kokonaan pois joka talouteen Janakkalassa jaetusta vaalilehdestä.

Homoseksuaalit pakenevat Venäjältä Eurooppaan

Viime vuonna Venäjällä astui voimaan alaikäisille suunnatun "homopropagandan" kieltävä laki. Tämän jälkeen jo ennestään epäileväinen suhtautuminen seksuaalivähemmistöihin venäläisten keskuudessa huononi rajusti. Tilanne on kärjistynyt niin, että tänä päivänä monet seksuaalivähemmistöjen edustajat lähtevät Venäjältä ja hakevat turvapaikkaa muun muassa Suomesta.

Homoliittojen kannatus Yhdysvalloissa historiallisen suurta

Homoliittojen kannatus Yhdysvalloissa on suurempaa kuin koskaan ennen. 55 prosenttia amerikkalaisista hyväksyy samaa sukupuolta olevien avioliitot.

Batmanin lapset pohtivat birakkautta

Nuortenohjelma Batmanin lapset vuonna 1986

"Miehet kokevat homouden suurempana uhkana kuin lesbouden"

Lappeenrantalainen Jinka Perhiö on parisuhteessa naisen kanssa. Hän tuli kaapista teini-iässä, eikä tämän jälkeen ole kokenut tarvetta sinne palata.

Tabu vammaisten seksistä häviää vähitellen

Kehitysvammaisten ja autistien seksuaalisuudesta puhutaan yhä enemmän. Asiantuntijan mukaan vammaisten voi kuitenkin olla muita vaikeampaa saada tietoa seksistä tai tunnustaa homoseksuaalisuutensa.

"Ei kaksi miestä voi mennä oopperaan", sanoi taksikuski

Yle Uutisten julkaisemaan syrjintäkarttaan tuli satakunta merkintää seksuaalisen suuntautumisen perusteella.

Suosittu Hollywood-näyttelijä tuli kaapista – kertoi kärsineensä salailusta

26-vuotias Ellen Page sanoi toivovansa, että hänen uutisensa auttaa muita seksuaalisuutensa kanssa kamppailevia ihmisiä.

Ympäristön ahdasmielisyys estää homourheilijoita olemasta avoimia

Urheilupiirit ovat muuta yhteiskuntaa ahdasmielisempiä

Ranska marssii perinteisten perhearvojen puolesta

Kymmenien tuhansien odotetaan osallistuvan mielenosoitukseeen, joka vastustaa lesbojen keinohedelmöitystä. Aiemmin "Kaikkien protesti" on vastustanut homojen avio-oikeutta.

Homojen oikeuksia puolustava puolue ehdolle Etelä-Afrikan vaaleihin

Homoavioliitto on tunnustettu Etelä-Afrikassa jo vuodesta 2006 eteenpän, mutta homoja ja lesboja tapetaan edelleen elämäntapansa takia. Lesbot joutuvat usein "parantavien raiskausten" uhreiksi.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle