Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Ulkomaanmatkoille kovaa kysyntää ja kotimaan vuokramökit menevät kuumille kiville – kotimaan hotellivarauksissa matkaa vuoteen 2019

Lomamökkejä on varattu syyslomaviikoille kaksinkertainen määrä, kerrotaan Lomarenkaasta. Aurinkomatkat kertoo kysynnän olevan kovaa myös vuoden lopulle ja tammikuulle.

Ulkomaille ensimmäistä kertaa sitten pandemian? Maskit ja todistukset mukaan, vakuutus kuntoon – katso lista eri maiden koronakäytännöistä

THL muistuttaa, että on erityisen tärkeää perehtyä kohdemaan koronatilanteeseen. Käytännöt voivat vaihtua nopeasti. Ruotsiin voi matkustaa ilman rajoituksia, eikä siellä ole yleistä suositusta käyttää kasvomaskia.

Tanssilavatoiminta on kärsinyt koronapandemiasta – harrastusta pyritään tekemään tutuksi matkailuhankkeella

Syvälahden Viihdekeskuksen koordinoimassa hankkeessa tarkoituksena on yhteistyössä eri tanssilavojen sekä matkatoimistojen ja -toimijoiden kanssa markkinoida tanssilavakulttuuria kotimaan ja ulkomaan matkailijoille.

Tuhannet haluavat nyt ulkomaille, ja matkatoimistot takovat jopa korona-ajan ennätyksiä – reissuun lähtijän kannattaa huomioida nämä kuusi asiaa

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen asiantuntija kehottaa matkailijoita olemaan tarkkana siitä, millä edellytyksillä kohdemaa päästää matkailijoita sisään. Käytännöt vaihtelevat ja myös muuttuvat nopeasti.

Länsi-Pohjassa muistutetaan, että kuntien koronatestausta ei ole tarkoitettu oireettomille tai ulkomaille lähtijöille

Mikäli ulkomaille matkustavan täytyy käydä ennen matkaa koronatestissä, on koronanäytteeseen varattava aika yksityissektorilta, todetaan sairaanhoitopiirin tiedotteessa.

Lähi-Tapiola: Koronasta matkavakuutuksiin vain pieni notkahdus

Vakuutusyhtiöstä muistutetaan, että ulkomaan matkailun tyrehtymisestä huolimatta matkavakuutus kannattaa pitää voimassa, koska vakuutus on voimassa myös kotimaan matkoilla.

Kati Kelolan kolumni: Haluaako kukaan enää tulevaisuudessa kesälomalla ”etelän lämpöön”?

​​Ennen pandemiaa totuimme siihen, että voimme matkustaa kaikkialle. Ilmastokriisi pakottaa ajattelemaan uusiksi, millaisia matkakohteita pidämme näkemisen ja kokemisen arvoisina, kirjoittaa Kelola.

Minkälaisia rajoituksia Kainuuseen nyt tulee, kun koronaviruksen ilmaantuvuusluku on noussut? Katso haastattelu

Kainuulaiset ovat viime aikoina ottaneet terveysviranomaisiin yhteyttä ja kysyneet, ovatko koronan torjumiseen käytettävät keinot tällä hetkellä riittäviä. Tartuntojen lisääntyessä on esitetty myös vaatimuksia tiukemmista rajoituksista.

Kanta-Häme siirtyy epidemian perusvaiheesta kiihtymisvaiheeseen – yleisötilaisuuksien ja tapahtumien osallistujamäärää ei rajoiteta

Torstaina kokoontunut Kanta-Hämeen maakunnallinen pandemiaryhmä totesi, että Kanta-Hämeellä ei ole edellytyksiä jäädä perustasolle. Kanta-Häme siirtyy koronaepidemian kiihtymisvaiheeseen. Testaus- ja koronajäljitystä kuormittavat tällä hetkellä ulkomaanmatkailijat.

Myös Pohjois-Savosta ulkomaille matkaavan täytyy käydä koronatestissä yksityisellä puolella

Ulkomaille matkustettaessa saatetaan vaatia negatiivista koronatestitulosta. Testiin täytyy hakeutua yksityisen terveydenhuollon puolelle, sillä julkisella puolella testejä ei oteta vain matkustukseen tarvittavia todistuksia varten.

Osa puutteellisista koronarokotustiedoista korjattu Rovaniemellä

Osa rovaniemeläisten koronarokotustiedoista on saatu näkyviin Omakanta-järjestelmään. Ulkomaille mielivä voi saada epävirallisen rokotustodistuksen vaikka tiedot eivät olisikaan päivittyneet Omakantaan.

Ulkomaille matkustavan pitää käydä maksullisessa korona­testissä – käytännössä on kuitenkin vaikea valvoa, ettei testiä haeta ilmaiseksi julkiselta puolelta

Sosiaali- ja terveysministeriön kansliapäällikkö Kirsi Varhila sanoo, että testaaminen on kallista ja siihen kuluu paljon terveydenhuollon henkilökunnan aikaa.

Ulkomaille matkaavien koronatestejä saa nyt vain yksityisestä terveyshuollosta – maksullisista testeistä ei saa Kela-korvausta

Päijät-Soten näytteenottopisteistä saa edelleen maksuttoman testin ulkomailta Suomeen palattaessa.

Kainuun koronakoordinaatioryhmä pitää suositukset ennallaan: kaikki maakunnan tartunnat ovat jäljitettävissä

Kainuussa tilanne on vakiintunut tasolle, jossa tartuntoja esiintyy viikoittain noin 15. Tällä hetkellä kaikki tartunnat ovat jäljitettävissä. Sairaalahoidossa on yksi koronapotilas.

Korona-aika paisutti suomalaisten säästöt: Yle selvitti, mihin kaikkeen rahat käytetään – ja nousevatko matkakuumeen lisäksi myös hinnat

Suomalaisille on kertynyt korona-aikana noin yhdeksän miljardin euron säästöt. Matkailu, kulttuuri ja ravintolat saavat osansa, kun kuluttaminen tänä vuonna viriää. Matkojen hinnoittelussa seurataan nyt tarkasti kysynnän kehitystä.

Korona ja heinäkuun helteet pitävät Keski-Suomen lomalaiset kotimaassa – alueelliset epidemiaerot vaikuttavat matkailuun myös maan rajojen sisällä

Helteinen sää ja deltamuunnoksen muuttama koronatilanne ovat hillinneet ihmisten matkustusintoa tänä kesänä. Rokotekattavuuden kasvu tuo matkailualalle "valoa tunnelin päähän", mutta viranomaisohjeiden monimutkaisuus askarruttaa.

Epidemian kiihtymisvaiheeseen siirtyminen on ollut Essotessa hilkulla, viikonloppuna kuusi uutta tartuntaa

Viime päivinä taudin ilmaantuvuus on tasaantunut. Tilanne jatkuu kuitenkin yhä melko vilkkaana.

Asuntovaunuja on rekisteröity 60 prosenttia enemmän kuin ennen koronaa, matkailuautojakin runsaasti – karavaanaribuumi näkyy leirintäalueilla

Kotimaan matkailun elpyminen näkyy leirintäalueilla. Suomalaisia matkustajia on liikkeellä enemmän kuin ennen koronaa, ja viime vuodesta yöpymiset ovat kasvaneet peräti neljänneksellä.

THL kehottaa välttämään kaikkea Venäjälle matkustamista – suositus voimassa toistaiseksi

Suositus johtuu Venäjän heikentyneestä koronatilanteesta ja muuntuneesta viruksesta.

Juhannusviikonloppuna 12 koronavirustartuntaa Essoten alueella

Lisääntynyt matkailijoiden määrä heijastuu kasvuna Etelä-Savon koronailmaantuvuudessa. Juhannusviikonlopun aikana Essoten alueella todetuista tartunnoista valtaosa on peräisin matkailusta.

Ulkomaan matkalta voi tuoda tuliaisena koronatartunnan

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiristä muistutetaan, että nopeat muutokset koronaepidemiatilanteessa ovat edelleen mahdollisia. Tästä syystä THL kehottaa noudattamaan erityistä varovaisuutta, kun matkustetaan EU- ja Schengen alueelle.

Ulla Järven kolumni: Metsäläisestä kosmopoliitiksi

”Sääli tulee ilmaiseksi, mutta kateus pitää ansaita”, sanoo moderni sananlasku. Kateus herää helposti, ja Suomessa ulkomaanmatkailua on perinteisesti pidetty enemmän hupina kuin velvollisuutena. Metsäläisen tie kosmopoliitiksi on kateuden kiveämä, kirjoittaa Järvi.

Venäjältä kotiin palanneilta EM-kisaturisteilta on löytynyt useita koronatartuntoja – johtajaylilääkäri: "Toivottavasti busseissa on ilmastointi kunnossa"

Koronatilanne on pahentunut Venäjällä virusmuunnosten levitessä. Kymsote pyytää välttämään kaikkea tarpeetonta matkustamista ulkomaille, myös Venäjälle. Kymenlaaksossa kaikilla viikonlopun tartunnoilla oli yhteys ulkomaanmatkailuun.

Koronatilanne on rauhoittunut Oulussa, mutta juhannuksen juhlinnassa kannattaa muistaa tutut ohjeet, eikä terveysjohtaja lähtisi ulkomaillekaan vielä

Viime viikolla Oulussa todettiin uusia tartuntoja vain parina päivänä, ja myös nuoremmat ikäluokat ovat nyt hakeutuneet rokotuksiin aiempaa aktiivisemmin. Kaupungin terveysjohtaja Jorma Mäkitalon mukaan koronaohjeita ei kuitenkaan kannata unohtaa.

Myanmarin sotilasjuntan johtaja lähti konferenssimatkalle Moskovaan

Kenraali Min Aung Hlaing tekee toisen ulkomaanmatkan vallankaappauksen jälkeen. Myanmarin sotilasjuntalla on vähän ystäviä maailmalla.

Putositko kärryiltä, saako taas matkustaa? Nämä koronarajoitukset muuttuvat: Rokotettu saa liikkua vapaasti, testauksesta kieltäytyjälle rangaistus

Jos on sairastanut koronataudin puolen vuoden sisällä, pääsee Suomeen ilman testejä. Eurooppaan voi matkustaa erityistä varovaisutta noudattaen. Vaatimukset eivät koske alle 16-vuotiaita. Listasimme kymmenen asiaa, jotka muuttuvat.

Yli puolet Pohjois-Karjalan koronatartunnoista peräisin ulkomailta – tilanne kuitenkin rauhallinen

Kuluvalla viikolla maakunnassa on todettu kymmenen tartuntaa, joista kuusi Kiteellä. Tartuntojen alkuperä on ulkomailla. Yksittäisiä tartuntoja on todettu myös Joensuussa ja Rääkkylässä.

Rajojen avautuminen on matkailualalle valtava helpotus sekä hienoinen pettymys – työmatkaliikenne on pelastus varustamoille jättitappioiden jälkeen

Suomalaisilla matkailuyrityksillä voi olla aluksi vaikeuksia löytää työntekijöitä, koska yritysten kassat ovat lopussa. Monet matkailualan työntekijät ovat olleet lomautettuna jopa 15 kuukautta.

"On aika ottaa laskelmoitu riski" – Thaimaa aikoo avautua täysin matkailulle neljän kuukauden sisällä

Thaimaan pääministeri sanoi televisiopuheessa, ettei turismista riippuvaisella maalla ole varaa odottaa avautumista pidempään. Jatkossa maahan pääsisivät rokotetut ulkomaiset matkailijat ilman karanteenivaatimusta.

Aluehallintovirasto poistaa kokoontumisrajoitukset Varsinais-Suomesta

Tapahtumajärjestäjien on yhä noudatettava tartuntatautilain mukaisia hygieniamääräyksiä.

Pula turisteista iskee kesällä erityisesti pääkaupunkiseutuun – hotellien työntekijöistä osa on edelleen lomautettuna

Kotimaan matkailu kannattelee koronaviruksesta kärsinyttä hotellialaa. Vaikka tilanne on valoisampi kuin vuosi sitten, ulkomailta saapuvien turistien puuttuminen vaikuttaa edelleen merkittävästi alan yritysten liiketoimintaan.

Kymenlaakso siirtyy koronaepidemian perustasolle – johtajaylilääkäri huolissaan EM-kisamatkoista Pietariin: "Taatusti kaikkia virusvariantteja tarjolla"

Kymenlaakson parantuneen koronatilanteen taustalla on monia tekijöitä kuten rokotukset ja kesä, jolloin ihmiset ovat vähemmän sisätiloissa. Parantuneesta tilanteesta huolimatta johtajaylilääkäri suosittelee edelleen maskin käyttöä.

Kesäloma alkaa rauhallisessa koronatilanteessa, ja ylilääkärin mukaan siitä kannattaa ottaa ilo irti: "Nyt kesäaikana pitäisi uskaltaa taas elää"

Viime vuoteen verrattuna kesän tautitilanne on Suomessa hyvin samankaltainen, sanoo ylilääkäri Tuija Leino. Koululaiset toivovat stressitöntä kesälomaa ja aikaa tavata kavereita ja isovanhempia.

Mika Salminen kehottaa suunnittelemaan lomamatkat rokotusten ehdoilla: "Ettei käy niin, että olette mökillä ja menee mahdollisuus ohi"

Ulkomaanmatkailu avautunee viimeistään heinä-elokuussa kaksi rokoteannosta saaneille. Matkailualan mielestä pelkän ennakkotestin pitäisi jo nyt riittää maahantuloon, mutta STM haluaa pitää kiinni kahdesta testistä tai kahdesta rokotteesta.

Kannattaako suunnitella ulkomaanmatkaa, järjestetäänkö festareita, miten käy juhlien? 9 kysymystä ja vastausta toisesta koronakesästä

Yleisötilaisuuksien koronarajoituksia höllennetään. Mitä muuta kesällä voi tehdä? Selvitimme vastauksia siihen, millainen kesä meitä odottaa.

Rajalla varaudutaan jalkapallon EM-kisaturistien aiheuttamiin ruuhkiin – Vaalimaalla annetaan kisojen aikana koronaneuvontaa myös öisin

Terveysviranomaisten mukaan Vaalimaan raja-asemalle on odotettavissa ruuhkia ja pitkiä odotusaikoja Pietarissa pelattavien EM-kisojen aikana.

Kymsote toivoo kaikilta tarkkuutta koronaviruksen torjunnassa – ylilääkäri: "Olemme nyt veitsenterällä"

Nyt on mahdollisuus vaikuttaa siihen, millainen heinäkuu Kymenlaaksoon tulee, tiedottaa Kymsote. Ihmisten huolettomampi käyttäytyminen on todennäköisesti yksi syy siihen, että tartuntaluvut ovat taas suuremmat.

Kainuun koronatilanne jatkuu nollilla – nyt näyttää, että kevään valmistautujaisjuhlia uskaltaa ryhtyä valmistelemaan

Kainuussa ei ole todettu yhtään koronavirustartuntaa kahteen ja puoleen viikkoon. Edellinen tartunta todettiin 25. huhtikuuta. Kainuun soten arvion mukaan erilaisia kesätapahtumia voidaan valmistella ohjeiden ja rajoitusten puitteissa. 

Matkailuinto kasvaa myös Keski-Suomessa – alkukesä näyttää kuitenkin vielä hiljaiselta

Koronaepidemian lieventyminen saa ihmiset varaamaan kaukomatkoja, mutta kesällä kotimaa on vielä suosituin matkakohde.

Ensi talven lomamatkoja myydään jo täyttä häkää – kesän reissusuunnitelmien kanssa vielä emmitään

Ennen pandemiaa matkoja varattiin usein viime tingassa, nyt suunnitelmia tehdään jopa vuoden päähän.

Suomalaiset säästivät miljardeja, kun koronarajoitukset estivät kuluttamasta – ekonomistit arvioivat, että talletukset alkavat purkautua loppuvuoden aikana

Säästyneitä rahoja aiotaan käyttää esimerkiksi ulkomaan matkoihin, vapaa-ajan harrastuksiin ja ravintoloissa syömiseen, mutta osa säästänee niitä edelleen pahan päivän varalle.

Koronavuosi pudotti suomalaisten alkoholin kulutuksen alimmilleen koko 2000-luvulla – tuonti ulkomailta puolittui

Alkoholin myynti kotimaassa kasvoi hieman. THL tilastoi nykyään myös netin kautta ulkomailta ostetun alkoholin.

Miten Viron koronatilanne äityi niin pahaksi? 4 mahdollista selitystä

Selitykset vaihtelevat hallituksen päättämättömyydestä maan olosuhteisiin, kirjoittaa Viron-toimittajamme Rain Kooli.

Matkailun epävarmuus mietityttää Puolangan Paljakassa

Muun muassa viranomaisten säännökset ovat olleet yrittäjän mielestä vaikeasti tulkittavia.

Paavi Franciscus historialliselle vierailulle Irakiin

Yksikään Franciscuksen edeltäjistä ei ole vieraillut maassa

Korona levinnyt ennätyslukemiin Uudellamaalla – HUS vaatii tiukempia kokoontumisrajoituksia

Lisänäytteistä lähes kaikki helpommin tarttuvia koronamuunnoksia, jotka lähes yksinomaan kotimaantuliaisia.

Naisten oikeudet ottivat takapakkia Gazassa: Matkustamiseen tarvitaan jatkossa miehen lupa

Islamilainen tuomioistuin tyrmää määräyksen nostattaman arvostelun "epäoikeudenmukaisena hälynä".

Matkailu- ja lentobuumi alkaakin vasta selvästi ennakoitua myöhemmin – jos rokotustahti ei parane ensi kesä voi olla kuolinisku monelle yritykselle

Koronarokotteiden jakelun viivästyminen on lykkäämässä ulkomaanmatkailun käynnistymistä loppukesään.

Kauppakamarit vaativat kansainvälistä rokotustodistusta – Etelä-Savon yrityksiltä vahva tuki

Etelä-Savossa kauppakamarin koronakyselyyn vastanneista 70 yrityksestä 70 prosenttia on rokotustodistuksen kannalla.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle