Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kaksi alokasta seisoo asennossa. Kaksi laivastouniformuun pukeutunutta sotilasta puhuttelee kolmatta alokasta.

Yhdysvalloissa herättiin hälyttävään tietoon: harvempi kuin joka neljäs kelpaa asepalvelukseen

Viime vuonna armeija jäi neljänneksen jälkeen rekrytointikiintiöstä. Ongelmaan ei ole nopeaa ratkaisua, arvioi Ylen haastattelema amerikkalaiskenraali.

Hävittäjälentäjän ja Pilatus-yhteyskoneen pelastuslautat sekä puolustusvoimien henkilökuntaa ponttoonisillalla.

Ilmavoimat järjestää vesipelastautumisharjoituksen Kajaanissa Rehjan saaren ympäristössä – veneilyä vältettävä harjoituksen aikana

Harjoituksessa lentäjä nostetaan hinausvarjolla ilmaan ja pudotetaan veteen kaikkine varusteineen. Tavoite on, että lentäjä pysyy toimintakykyisenä paikantamiseen ja pelastukseen saakka.

Sam Leijonanmieli kunnanjohtaja Vimpeli

Suomen puuttumista Natosta ihmeteltiin jo kymmenisen vuotta sitten, kun Sam Leijonanmieli haki sotilasoppia Yhdysvalloista

Vimpelin kunnanjohtaja Sam Leijonanmieli on entinen ammattisotilas. Hänen mukaansa Nato-jäsenyys lisää Suomen turvallisuutta.

Kaksi ukrainalaista sotilasta valmistelee droonin lähettämistä matkaan.

Tomi Hiltunen opettaa rynnäkkökiväärin käyttöä rojun ja sementtimurskan keskellä Ukrainassa eikä ole aikeissa lähteä pois – ”Sota jatkuu”

Vapaaehtoiset suomalaiset reserviläiset antavat yhä enemmän sotilaskoulutusta ukrainalaisille, sillä valtioiden tarjoama koulutus on liian vähäistä ja liian hidasta.

Ukrainan sotilaat ampuivat kranaatinheittimellä Venäjän asemaa kohti lähellä Bahmutia 20. helmikuuta.

Brittiasiantuntija kirjoitti murskaraportin Ukrainan asevoimista – ukrainalaiseversti on samaa mieltä vain yhdestä asiasta

Ukrainan asevoimat hyvin tunteva britannialainen sotilasasiantuntija Glen Grant sanoo, että upseerien huonon osaamisen takia ukrainalaisia sotilaita kuolee turhaan.

Ukrainalaisia sotilaita.

Suomalaisten koulutusapu Ukrainan armeijalle kasvamassa merkittävästi alkukesästä

Suomalaisupseeri ei sulje pois mahdollisuutta, että koulutusta voitaisiin tulevaisuudessa antaa myös Suomessa.

Ukrainalaisia sotilaita sotaharjoituksessa Tšernobylin alueella Ukrainassa 20.2.2023.

Suomalaisupseeri haukkui Ukrainan sotataidot – näin Toveri ja Käihkö kommentoivat

Ukrainalla ei ole tarpeeksi osaamista liikkuvaan sodankäyntiin, mutta ei sitä ole Venäjälläkään, arvioi sotilasasiantuntija Pekka Toveri.

Naamioitunut suomalainen upseeri istuu nojatuolissa hotellin aulassa Kiovassa.

Suomalaisupseerin mielestä Ukrainalta puuttuu taito hyökätä ja siksi sota päättyy katkeraan yllätykseen – ”Venäjä ei tätä sotaa häviä”

Ylen haastattelemat suomalaissotilaat pitävät Suomen puolustusvoimien koulutusta maailman parhaana juuri Venäjää vastaan. Sitä oppia Ukrainan asevoimat tarvitsisivat nyt kipeästi.

Kartalla näkyvät Oulu, Kajaani, Kuhmo ja Vuosanka.

Poliisi ja puolustusvoimat tutkivat Vuosangan ampumaonnettomuutta

Maanpuolustuskorkeakoulun harjoituksessa kadetti sai ampumahaavan olkapäähänsä. Poliisi tutkii tapahtunutta, myös Maanpuolustuskorkeakoulu on aloittanut oman selvityksensä.

Lumipukuinen kadetti hyppää 360-hypyn metsäsuksilla hyppyristä.

Näin onnistuu kadetilta 360 inttisuksilla – temppuja saa tehdä varusmieskin, mutta harvan taidot niihin riittävät

Kuhmon Vuosangan harjoitusalueella on nähty metsäsukset hieman erilaisessa käytössä kuin yleensä.

Viisi nuorta asevelvollista miestä seisoo rivissä varuskunnan lumisella pihalla esikuntarakennuksen edessä aamuhämärässä.

Alkuviikot intissä voivat olla kova paikka – ilmasotakoulu aikoo tukea asepalveluksen aloittavia entistä enemmän

Ilmasotakoulussa on aloittamassa toinen sosiaalikuraattori. Armeijan riveihin astuvien jaksamista halutaan lisäksi edistää kehittämällä uusia tukitapoja.

Brittiska och danska soldater presenterar sin stridsvagnar för gäster på militärbasen Tapa i Estland.

Asiantuntija ukrainalaisten sotilaskoulutuksesta Suomessa: Olisi maamme etu että Ukraina pärjää

Presidentti Sauli Niinistö sanoi tiistaina pitävänsä kouluttamista perusteltuna etenkin, jos kyse on suomalaisesta asekaluston käytön kouluttamisesta.

Venäläisnuoria osallistumassa sotillalliseen leirikouluun Moskovassa.

Britannian puolustusministeriö: Venäjä palauttaa sotilaskoulutuksen kouluihin

Brittitiedustelun mukaan Neuvostoliitolla oli käytössä ohjelma, jossa oppilaat joutuivat osallistumaan pakolliseen sotilaskoulutukseen.

Puolustusvoimien NH-90 kuljetushelikopteri lentää matalalla Utin lentokentän yläpuolella Kouvolassa.

Älä säikähdä, jos näet sotilaita ja kuulet pamauksia lähiviikkoina Kouvolassa – Utin ja Yhdysvaltojen erikoisjoukot aloittavat uuden yhteisharjoituksen

Utin jääkärirykmentti ja yhdysvaltalaissotilaat ovat harjoitelleet yhdessä jo pitkin kesää. Uusi yhteisharjoitus voi aiheuttaa meluhaittaa Kouvolan taajamissa.

Puolustusvoimien NH-90 kuljetushelikopteri ja Utin jääkärirykmentin erikoisjoukkojen sotilaita kopterin vierellä Utin lentokentällä toimintanäytöksessä Kouvolassa.

Utin jääkärirykmentti harjoittelee yhdysvaltalaissotilaiden kanssa Etelä-Suomessa

Yhdysvaltalaissotilaat harjoittelevat yhdessä Utin jääkärirykmentin sotilaiden kanssa 27. kesäkuuta – 31. heinäkuuta. Harjoittelu tapahtuu eteläisessä Suomessa maalla, merellä ja ilmassa.

Suihkukoneiden tiivistysvanoja.

Hävittäjät kiitävät nyt Helsingin yllä osana lentosotakoulutusta – Hawk-koneet ovat herättäneet ihmetystä kaupunkilaisissa

Maa- ja Merivoimat järjestävät touko-kesäkuun vaihteessa Uudellamaalla, Saaristomerellä ja Kaakkois-Suomessa useita harjoituksia, joihin liittyy myös vilkasta Ilmavoimien lentotoimintaa.

Raskas raketinheitin Ps529-16 ajaa hiekkatiellä Rovajärven harjoitusalueella. Vaunun luukussa seisoo patterin esimies reservin alikersantti Juha Kinnari.

Maavoimien joukkojen harjoitukseen siirtyminen voi ruuhkauttaa Lapin teitä sunnuntaina ja alkuviikosta

Maavoimat järjestää kansallisen taistelu- ja ampumaharjoituksen Rovajärvellä ensi ja seuraavalla viikolla.

Naiset ampuvat erikoisjoukkojen valintokokeessa

Joukko yhdysvaltalaissotilaita saapuu huomenna Suomeen harjoituksiin – tavoitteena parantaa erikoisjoukkojen kykyä toimia yhdessä

Harjoituksessa syvennetään yhteistoimintakykyä Yhdysvaltojen erikoisjoukkojen kanssa. Yhteisharjoitusta on valmisteltu jo pitkään.

Suomalainen kouluttaja opettaa Ukrainassa siviileille aseenkäyttöä

Yle Ukrainassa: Näin suomalainen Tomi Hiltunen opettaa tavallisia siviileitä puolustautumaan Kalashnikovilla venäläisiä vastaan

Joka päivä sata tavallista ukrainalaista oppii salaisessa paikassa Lvivin kaupungissa aseenkäytön ja ensiavun perusteet. Heitä opettavat suomalainen Tomi Hiltunen ja hänen liettualaiset työtoverinsa.

Valmet Vinka Kauhava Airshow 29.8.2020

Ilmasotakoulun hävittäjälentolaivue harjoittelee Tampereen ja Kuopion ympäristössä

Karjalan lennostossa Siilinjärvellä ja Satakunnan lennostossa Pirkkalassa on käynnissä harjoitus, jossa lennetään päivittäin koulutuskoneilla. Harjoitus kestää 25. maaliskuuta asti.

Varushenkilöitä kävelemässä lumisessa metsässä.

Panssarivaunuharjoitus on armeijan käyneille tuttu, eikä edes rankimpia: kokemuksiaan jakaneiden mielestä eniten jaksamista testaavat marssit

Armeijan käyneitä yhdistävät muistot rankoista ja koettelevista koulutuksista, mutta ainakin Ylen kyselyn perusteella monille on jäänyt kotiin viemisiksi hyviä muistoja ja jopa oppia elämään.

Asevelvollisuutta suorittavia nuoria rivissä maastopuvuissa, naamioituneina ja aseet kädessä

Tuttujen kokemukset ja tv-sarja viitoittavat tietä: vapaaehtoinen asepalvelus ja puolustuskoulutus kiinnostavat naisia enemmän kuin ennen

Vapaaehtoiseen asepalvelukseen hakevien naisten määrä on viime vuosina harpannut ennätysmäisen korkoeaksi. Myös muu puolustuskoulutus kiinnostaa naisia. Puolustusvoimissa tavoitteet ovat vieläkin korkeammalla.

Varusmiehet kävelevät.

Neljälle syytteet virkarikoksesta Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen toiminnassa – syyttäjän mukaan kursseille osallistui alaikäisiä

Syytetyt ovat kiistäneet syyllistyneensä rikokseen. Tapausta käsitellään aikanaan Keski-Suomen käräjäoikeudessa.

Suomalaiset kriisinhallintajoukot antavat taistelulääkintäkoulutusta peshmerga-sotilaille Erbilin lähettyvillä Irakissa loppuvuodesta 2019.

Finland to join EU military training mission in Mozambique, send more troops to Mali

President Sauli Niinistö and the Ministerial Committee on Foreign and Security Policy made the decision on Thursday.

Ilmavoimien Lakeus21-lentotoimintaharjoitus Kauhavalla elokuussa 2021

Kauhavan taivaalla lennetään taas, kun Lakeus21 -harjoitus toi hornetit lentosotakoululle – ilmavoimille jokainen kiitorata on tärkeä

Ilmavoimien Lakeus 21 -lentotoimintaharjoituksessa lennetään Jyväskylä–Oulu–Vaasa -akselilla ja tukikohtana on Kauhavan entinen lentosotakoulu. Lentosotakoulun lentokoulutus loppui itsenäisyyspäivänä 2014. Ilmavoimien paluuseen kentälle meni lähes seitsemän vuotta.

Kaartinjääkäri Okko Ailio ohjeisti kusuntoihin osallistuvia, etualalla Saku Sormunen.

Defence Forces calls on tens of thousands of young men for conscription

This year's intake includes men, as well as women volunteers, who were born in 2003.

Lentäjä valmiina hinausvarjokoulutukseen.

Sotilaslentäjät putoavat taivaalta tarkoituksella Kajaanissa, harjoitus käynnissä

Ilmasotakoulun lentävää henkilökuntaa harjoitetaan pelastautumaan vedesta heittoistuinhypyn jälkeen. Nuasjärven Rehjan alueella oleva harjoitus kestää reilun viikon.

Ukrainan sota on lisännyt vaatimuksia Suomen puolustuksen vahvistamisesta.

Aseistetut sotilaat voivat hätkähdyttää Tikkakosken ja Puuppolan kaduilla ensi viikolla – kyseessä on Ilmasotakoulun harjoitus

Ilmasotakoulun asutuskeskustaisteluharjoitus tuo maastopukuisia, rynnäkkökiväärein aseistettuja varusmiehiä Jyväskylän taajamiin.

Yhdysvaltojen Hornet hävittäjiä Rissalan varuskuntaalueella

Ilmasotakoulun Hawkit harjoittelevat Rissalassa – meluhaittoja pyritään minimoimaan

Ilmasotakoulun Pihti 21 -lentotoimintaharjoitus Rissalan tukikohdassa kestää viisi päivää, maanantaista perjantaihin. Lennot ajoittuvat aamukahdeksan ja iltayhdeksän välille. Ilmasotakoulu pyrkii välttämään asutuskeskusten yllä lentämistä.

Mikko Punnala ja hänen asianajajansa Keski-Suomen käräjäoikeudessa.

Ilmasotakoulun entinen johtaja tuomittiin sakkoihin läheisensä suosimisesta

Käräjäoikeuden mukaan Mikko Punnala oli suosinut läheistään lentoreserviupseerikurssin lisähaussa. Punnala oli aktiivisesti vaikuttanut siihen, että hänen läheisensä valittaisiin mukaan koulutukseen.

Mikko Punnala ja hänen asianajajansa Keski-Suomen käräjäoikeudessa.

Syyttäjä vaatii ilmasotakoulun entiselle johtajalle "ankaraa sakkorangaistusta" virka-aseman väärinkäyttämisestä

Keski-Suomen käräjäoikeus on aloittanut ilmasotakoulun entisen johtajan Mikko Punnalan virkarikossyytteen käsittelyn. Punnalan epäillään suosineen lähisukulaistaan lentoreserviupseerikurssin lisähaussa. Punnala on kiistänyt suosimisen.

Mikko Punnala ja hänen asianajajansa Keski-Suomen käräjäoikeudessa.

Ilmasotakoulun entistä johtajaa syytetään sukulaistensa suosimisesta oppilasvalinnoissa, käsittely alkaa käräjäoikeudessa

Eversti Mikko Punnalaa vastaan on nostettu syyte virka-aseman väärinkäyttämisestä. Hän on kiistänyt rikosepäilyt.

Suomalaisia rauhanturvajoukkoja Afganistanissa.

Finnish troops leaving Afghanistan ahead of schedule

Finland has had a military presence in Afghanistan for two decades.

Parolannummella Panssariprikaatin harjoitus

Two tanks collide during military training exercise in Finland

One Finnish Defence Forces crew member was hospitalised while others received minor injuries.

MPK:n vapaaehtoiset inventoivat välineitä.

Puolustusministeriö pani jäihin MPK:n avustuksen toukokuulta – yhdistys ihmettelee päätöstä: "Lyödään kärpästä lekalla"

Valtionavustuksen keskeyttäminen liittyy epäselvyyksiin ja puutteisiin, joita ministeriö havaitsi Maanpuolustuskoulutusyhdistykseen (MPK) tehdyssä laillisuusvalvontatarkastuksessa.

Haminan reserviupseerikoulu.

Maasotakoulun ja Karjalan prikaatin koronatilanne paranee tasaisesti – RUK:ssa kymmenien tapausten ero kahdessa viikossa

Myös Karjalan prikaatin tilanne on everstiluutnantin mukaan vakaa ja hallinnassa.

Haminan reserviupseerikoulu.

Maasotakoulussa paljastui 42 koronatartuntaa – yli sata oireetonta kävi joukkotestissä

Valtaosa tartunnoista on todettu Reserviupseerikoulun varusmiehillä. Kaikki mahdollisesti altistuneet on nyt testattu.

Vääpeli tuvan ovella.

Korona-ajan intin käyneet kotiutuvat: "Yksikössä pantiin väliovet kiinni, ja kiinni ne ovat pysyneet", sanoo lentosotamies Tinka Asikainen

Viime kesänä astui palvelukseen ikäluokka, jonka varusteisiin kuului koko palveluksen ajan myös kasvomaski

Kadetit valmistautuvat Linnan juhlien ovien avautumiseen.

Suomen kadettikunta täyttää tänään 100 vuotta

Kadettikunnassa on tällä hetkellä 5 400 jäsentä, joista naisia on 104.

Varusmiehiä tuvassa

Ilmasotakoulu mukaan yhteistupakokeiluun – miesten ja naisten wc- ja pesutilat pysyvät jatkossakin erillisinä

Yhteistupia on kokeiltu kuluvan vuoden aikana jo kolmessa eri joukko-osastossa.

Rovajärvi utprickat på en karta.

Maasotakoulun masinoimaan harjoitukseen osallistuu Kainuun Prikaatilta yli tuhat henkilöä

Kajaanista Rovajärven harjoitukseen siirrytään pääosin linja-autolla ja junalla.

Puolustusvoimien virkapukuja roikkumassa rekissä.

Ilmasotakoulun entiselle johtajalle syyte virka-aseman väärinkäyttämisestä

Eversti Mikko Punnalan on epäilty suosineen sukulaisiaan oppilasvalinnoissa. Hän on kiistänyt epäilyt.

Ukrainan sota on lisännyt vaatimuksia Suomen puolustuksen vahvistamisesta.

Vapaaehtoiset reserviläiset harjoittelevat Etelä-Karjalassa – ammunnat ja räjäytysharjoitukset kuuluvat Imatran Immolassa ja Taipalsaarella

Maasotakoulu järjestää 50 vapaaehtoiselle reserviläiselle harjoituksen, johon liittyy esimerkiksi ammuntoja ja räjäytysharjoituksia.

Yhdysvaltain laivaston lentotukikohdan portti Pensacolassa Floiridassa

Floridan lentotukikohdassa amerikkalaisia ampuneella saudilla oli ollut vuosien ajan kytkökset al-Qaidaan

Ampuja oli saapunut Yhdysvaltoihin osana Saudi-Arabian kanssa tehtävää sotilaskoulutusyhteistyötä.

Hawk Mk 51, Hawk 51A sekä Hawk Mk 66

Ilmasotakoulu lentää matalalla suunnistuslentoja

Hawk -suihkuharjoituskoneet lentävät alimmillaan 50 metrin korkeudella.

Kaupunkisotaharjoitus Lappeenrannassa

Vapaaehtoisen maanpuolustuksen valvontaa tiukennetaan – Alaikäisiä mukana aseellisessa koulutuksessa, poliisia pyydetty tutkimaan havainnot

Lisäksi Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen valtionavustuksen käsittelyssä on havaittu puutteita.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle