Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Leivo hedelmäinen mausteleipä – se kruunaa joulunpyhien hitaat aamiaiset

Tätä leipää maustavat pomeranssinkuori ja aprikoosit.

Bienni-Juhán lei diehtti - su ádjut muitala

Marku Syväjärvi máinnasta

31.3. Teeman Elävä arkisto: Pääsiäisruokia

Tv-kokit Vanamo ja Kolmonen pääiäismeiningeissä.

23.6. Teeman Elävä arkisto: Vanamo ja Kolmonen

Mutkatonta kesäruokaa suoraan 1970-luvulta.

Alkupaloja espanjalaisittain

Kertomuksia espanjalaisen alkupalaperinteen synnystä.

Ravut herrojen herkusta koko kansan pöytään

Rapujuhlat kuuluvat suomalaiseen loppukesään.

Kesäkeittiö: Poronkäristys ja hillaohukaiset

Kolmonen ja Vanamo käristävät poroa ja poimivat lakkoja.

Tarina: dialogit ja sanasto

9. Una scelta difficile

Kulttuuria

Espanjalainen keittiö

Laskiaisen perinteitä

Laskiaiseen on liittynyt paljon tapoja ja uskomuksia.

Velipuolikuun pääsiäishanukas

Pesty ja ajeltu hanu voidellaan voisulalla.

Loppiaisen ruokia

Asia on pihvi: Joulun rääppiäisruokia

Joulun perinneruokia ja -leikkejä Vanamon ja Kolmosen opeilla

"Kun joulusahtia juo kunnolla, niin tulee hyvä ohravuosi."

Pikkukinkku ja uuniperunoita

Kiireeltä välttyy, kun aloittaa valmistelut ajoissa

Lanttu- ja porkkanalaatikko

Vanamo ja Kolmonen hyödyntävät silavaa joulukaalin teossa

Joulusilliä ja lipeäkalaa

Vanamo ja Kolmonen valmistavat myös terveellisiä karamellejä

Salaatteja ja riisiluumuvanukasta

Vanamo ja Kolmonen valmistavat jouluruokia.