Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Sotkamolaismies kokoaa kekripukkia heinästä, jotta se voidaan polttaa perinteiden mukaisesti – katso, miltä jättiläismäinen rakennusurakka näyttää

Sadonkorjuujuhlaa eli kekriä juhlistetaan jälleen Kajaanijoen varressa marraskuussa. Lähes 20 vuoden ajan perinteenä on ollut polttaa kekripukki kelluvalla lautalla. Lokakuun lopussa pukkia rakennetaan Sotkamossa.

Kuhmon Kamarimusiikin taiteelliseen johtoon Minna Pensola ja Antti Tikkanen – kaksikolla ylittämättömän laajat verkostot ja kokemus

Ensimmäinen Pensolan ja Tikkasen suunnittelema ohjelma on vuorossa vuonna 2023, sillä ensi kesän festivaali perustuu edesmenneen taiteellisen johtajan, Vladimir Mendelssohnin suunnittelemaan teemaan.

Maskisuositus loppuu keskiyöllä Kainuussa: syyslomaltaan palaavat koululaiset pääsevät jatkamaan lähiopetuksessa ilman maskeja

Esimerkiksi normaaliin kauppa-asiointiin ei tarvita maskia. Jos taas mennään korkeariskisiin paikkoihin kuten festareille, maski kannattaa laittaa.

Visuaalinen kaupunkifestivaali sai aikaan positiivisen palautevyöryn – nyt järjestäjät miettivät tuleeko tapahtumasta jokavuotinen

Ensi kertaa Kotkassa järjestetty Aaltoja, valoa ja ääntä - festivaali sai kaupunkilaisilta hyvän vastaanoton. Valaistuja rakennuksia sekä ääni- ja valotaidetöitä kävi ihastelemassa noin 20 000 ihmistä.

Tällainen on hirviön työpäivä – näin Jessica Koskiranta muuntautuu läheisyyttä kaipaavaksi pelleksi, joka haluaa saada ihmisen pelkäämään

Pellet, zombit ja tulennielijät valtasivat Särkänniemen. Kävimme seuraamassa Circus Hysterian hirviöiden harjoituksia ja ensimmäistä esiintymistä.

Two world premieres at FRSO’s Thomas Adès Festival

Adès will conduct three of the concerts himself.

Koronan kurittama Pori Jazz -festivaali ei etsi uutta toimitusjohtajaa

Pori Jazz -festivaalien edellinen toimitusjohtaja Miika Ranne jätti paikkansa keväällä. Pori Jazz 66 ry:n hallituksen puheenjohtaja Kristian Vainio on ottanut hoitaakseen toiminnanjohtajan tehtävät.

Hip hop -festivaali Blockfestin perustaja rikoksia tekevistä räppäreistä: Kilpaillaan mieluummin musiikissa kuin tappelussa

Blockfestin perustajan Kalle Kallosen mukaan katujengien välinen nokittelu voi aiheuttaa väkivallan uhkaa joillain gangsta rap -keikoilla.

Nykytaiteen festivaali Anti sai huomattavan apurahan: "Tämä tuki merkitsee poikkeuksellisen paljon viimeaikaisten kulttuurialaa järkyttäneiden uutisten valossa"

Kuopiolainen Anti-yhdistys sai Suomen kulttuurirahastolta 300 000 euron suuruisen apurahan esitystaiteen festivaalien yhteistuotanto- ja kiertuetoimintamallin kehittämiseen.

Kotkansaari heräsi valaistuun aamuun uuden kaupunkifestivaalin vuoksi – valolaitteita on vahdittu yötä päivää

Aaltoja! Valoa ja ääntä -festivaali alkaa Kotkassa tänään. Uusi tapahtuma järjestetään pääosin ulkosalla valojen keskellä.

Keikkoja on pian ruuhkaksi asti, mutta samalla pääsyliput voivat kallistua

Koronajärjestelyt lisäävät konserttien ja festivaalien järjestäjien kuluja, mikä voi pian nostaa pääsylippujen hintoja. Näin on käynyt jo esimerkiksi Saksassa.

Lost in Music alkaa Tampereella ilman rajoituksia – promoottori: "Tekisi mieli samaan aikaan tuulettaa, soittaa ilmakitaraa ja vähän itkeä"

Elävän musiikin ystävät pääsevät kymmenille keikoille Tampereella viikonlopun festivaaleilla. Pirkanmaalla on voimassa enää joitain suosituksia koronapandemian takia, mutta rajoituksia esimerkiksi yleisömäärästä ei ole.

Linnajazz saattaa loppua Hämeenlinnassa

Perinteisen Linnajazzin toteutuminen ensi kesänä on epävarmaa. Musiikkifestivaalin jatko näyttää mahdottomalta ellei kaupungin tuki nouse.

Kehä-festivaalin yleisö on yksi ihminen kerrallaan – intiimeihin esityksiin keskittyvä tapahtuma viedään myös palvelutaloon ja koulukotiin

Kahdenkeskisiin kohtaamisiin keskittyvä Kehä-festivaali järjestetään Oulussa perjantaina ja lauantaina. Kuudetta kertaa järjestettävän tapahtuman teemana on rakkaus.

Ilomantsilaisia pyydetään auttamaan karhut talviunille

Karhun korjuu on tempaus, jossa kylän raitilla tönöttävät mesikämmenet kuljetetaan autokyydillä talveksi suojaan kylän raitilta. Kannettavaa riittää noin 80 puuveistoksen verran.

Salon uusin musiikkifestari siirtyy taas – Bruks palaa alkuperäiseen paikkaan ulkotiloihin

Bruks Festivaali siirtyi koronarajoitusten takia kesältä lokakuuksi Salohalliin. Nyt festari palaa taas ulos Salon keskustaan.

Työväen näyttämöpäivät järjestetään jälleen tammikuussa Mikkelissä

Koronan vuoksi tältä vuodelta peruttu Työväen näyttömäpäivtä järjestetään jälleen tammikuussa. Festivaalille valitaan esiintymään 10-13 kotimaista teatteriryhmää.

"Viimeisenä iltana oli aikaa paksulle sikarille, konjakille ja uimiselle" – näyttelijä Petri Poikolaisella piti kiirettä Venetsian elokuvajuhlilla

Teemu Nikin ohjaama Sokea mies joka ei halunnut nähdä Titanicia -elokuva sai maailmanensi-iltansa Venetsian filmifestivaaleilla, jossa elokuva voitti festivaalin uuden Orizzonti Extra -kilpasarjan. Näyttelijä Petri Poikolainen esittää elokuvassa MS-tautia sairastavaa sokeaa Jaakkoa, joka tekee yksin uhkarohkean matkan rakkaansa luo.

Nykytaiteen festivaali Anti Kuopiossa 20. kerran – vastamainoksissa pohditaan asioita, joita mainostajat eivät halua tuoda esille

Juhlavuottaan viettävä tapahtuma vie osallistujat muun muassa vastamainosten äärelle sekä maisemoidulle jätemäelle.

Suomalaiselokuva Sokea mies joka ei halunnut nähdä Titanicia voitti Venetsian elokuvajuhlien yleisöpalkinnon

Elokuva oli seitsemän muun elokuvan kanssa ehdolla uudessa Orizzonti Extra -kilpasarjassa.

Torniossa etsitään valopilkkuja uuteen valofestivaaliin

Valotapahtuma järjestetään marraskuun pimeydessä.

Kotkan uusi elokuvafestivaali alkaa tänään – kuka tahansa voi katsoa elokuvia ilmaiseksi netissä

Uusi festivaali oli tarkoitus järjestää ensimmäistä kertaa kesäkuussa, mutta koronatilanteen takia sitä jouduttiin siirtämään. Korona näkyy edelleen tapahtuman järjestelyissä, sillä festivaali järjestetään verkon välityksellä.

Hiphop-festivaalin järjestäjä poliisin tehovalvonnasta: "Mikäli kaikkialle tehtäisiin valvontaa tällä tasolla, tapauksia tulisi esiin samassa suhteessa"

Seinäjoen Hiphop-festivaalin järjestäjien mukaan on erikoista, että alueella on muitakin nuorille suunnattuja kesätapahtumia, mutta niissä ei ole samanlaista huumausaineiden tehovalvontaa. Poliisin mukaan tehovalvonnalle on syy.

Simerock ehdolla Vuoden festivaaliksi musiikin ammattilaisten vuotuisessa tapahtumassa

Vuoden festivaali -tittelistä kisaavat myös muun muassa Oulussa järjestettävä Qstock sekä Tampereella järjestettävä Tammerfest.

Napapiiri–Jukola ja Simerock: tartuntoja nolla

Tapahtumista on kulunut nyt reilu viikko. Lapin sairaanhoitopiirin mukaan tapahtumiin ei voida edelleenkään liittää yhtäkään koronatartuntatapausta. Kaikkiaan tapahtumaviikonloppu houkutteli Rovaniemelle yli 30 000 henkeä.

Savonlinnan luontoelokuvafestivaali onnistui koronasta huolimatta – kävijöitä 2 500

Koronatilanteen johdosta odotukset tämän vuoden festivaaleille eivät olleet korkealla. Festivaali onnistui järjestäjien mukaan hyvin ja festivaali tullaan järjestämään myös ensi vuoden elokuussa.

Rovaniemen Simerockissa yksi koronatartunta, altistuneiden määrää selvitetään – Napapiiri-Jukolassa ei todettuja tartuntoja

Kaikkiaan kolmipäiväisessä Simerockissa kävi arviolta 17 500 katsojaa. Tähän mennessä kävijöiden joukosta on todettu yksi positiivinen koronatartunta. Napapiiri-Jukolasta ei ole kerrottu positiivisia tartuntalukuja, vaikka kävijöitä oli noin 15 000.

Raptähti Yeboyah: "Ei voi kuvata, miten tärkeä on päästä bailaamaan" – Koronatappioista huolimatta Jukolassa ja Simerockissa "pidetään kovat bileet"

Tapahtumien superviikonloppu kokoaa Rovaniemelle Simerockiin festariväkeä ja Jukolan viestiin suunnistajia kymmenin tuhansin. Järjestäjien tavoitteet olivat vieläkin suuremmat, mutta sen ei anneta lannistaa, sillä tapahtumia on odotettu pitkään ja hartaasti.

Hämeen Keskiaikafestivaali tuo yhteen ritarit, rahvaan, viikingit, käsityöläiset ja musikantit – katso tunnelmia festivaaleilta

Hämeen Keskiaikafestivaali on maan suurimpia ellei suurin historiafestivaali. Parhaimmillaan kolmipäiväinen tapahtuma houkuttelee Hämeenlinnaan 25 000 kävijää. Festivaalitunnelmaan pääset Yle Areenan suorassa lähetyksessä perjantaina kello 12.

Savonlinnassa alkaa nelipäiväinen kansainvälinen luontoelokuvafestivaali, tällä kertaa teemana on matka

Festivaali järjestetään jo yhdettätoista kertaa. Matkan teemaa käsitellään paitsi elokuvan myös taiteen, musiikin ja keskustelun kautta.

Julkisuudessa spekuloitua Savonlinnan oopperajuhlien siirtämistä elokuulle pidetään mahdottomana – festivaalijohtaja: työvoimaa ei riittäisi

Savonlinnan kaupungin tuoreessa kaupunkistrategialuonnoksessa on esitetty yleisellä tasolla ajatus juhlien ajankohdan siirtämisestä. Kaupungin mukaan keskustelua halutaan herätellä joustovarasta, ei festivaalin siirtämisestä useilla viikoilla.

Kaarinassa järjestettävä Saaristo Open -festivaali peruuntuu

Tapahtuma siirtyy ensi vuoteen ja perinteiselle paikalleen kesäkuun alkuun. Tänä vuonna Saaristo Open oli määrä järjestetää elokuun viimeisenä viikonloppuna.

Anniskelualueita koskevat säädökset saivat Simerockin järjestäjän Sime Yliaskan hiiltymään: "Viime vuonna lohkot olivat muotia, nyt halutaan ajaa kaikki samaan paikkaan"

Festareiden perjantain ja lauantain aikatauluja aikaistetaan tunnilla, jotta yleisön siirtelyltä vältytään. Sunnuntain aikataulut pysyvät ennallaan.

Koronatilanne aavistuksen rauhoittumaan päin Pohjois-Savossa – Kuopiorockista kaupunkiin nyt kolmisenkymmentä tartuntaa

Vielä ei voida puhua epidemian taantumisesta, vaikka tartuntaluvut ovatkin kääntyneet edullisempaan suuntaan. Pohjois-Savo säilyy epidemian kiihtymisvaiheessa. Koronatyöryhmä ei aio esittää aville toivetta tiukemmista kokoontumisrajoituksista.

Kuopion komediafestivaali peruttu, yritysten varovaisuus koronan varalta vei ryhmävaraukset

Suuri osa tapahtuman lipuista myydään yrityksille, jotka ovat peruneet varauksiaan.

Aura Festissä juhli 9 000 festarivierasta – tapahtuma poiki poliisille töitä

Tapahtuma järjestettiin Turun Kupittaalla perjantain ja lauantain aikana.

Tällaisia tyyliniekkoja löytyy Turusta: katso riehakkaat kuvat Aura Festiltä, jossa pääesiintyjänä oli Alan Walker

Perjantaina ja lauantaina järjestetyllä Aura Festillä oli yhteensä 9000 kävijää. Festivaalilla esiintyivät muun muassa Elastinen, Sanni, Behm ja Gettomasa. Pääesiintyjänä oli norjalainen DJ ja tuottaja Alan Walker. Kuvagallerian kuvat ovat lauantailta.

Kuhmon Kamarimusiikin taiteellinen johtaja menehtyi sairauteen – sai tietää tilanteen vakavuudesta kesken festivaalin

Tämän kesän festivaalilla Vladimir Mendelssohnin sairaus jo näkyi. Hän sai tiedon sairautensa vakavuudesta kesken festivaalin, mutta hän soitti festivaalilla vielä Schubertin Forelli-kvintetossa, jota hän oli esittänyt Kuhmossa vuodesta 1983 lähtien.

Vaasan sairaanhoitopiirissä uusia koronatartuntoja jälleen paljon – festivaalitartuntoja tullut ilmi Satakunnassakin

Sairaanhoitopiirin ilmaantuvuusluku kahden viikon ajalta on pompannut jo 76:een.

Taas yksi musiikkifestari peruuntui Tampereella koronan vuoksi: Festivaali 2021 ei toteudu Pyynikillä elokuun lopulla

Loppuunmyyty Festivaali 2021 peruuntuu viranomaispäätöksellä. Tapahtuma siirtyy ensi vuoden elokuulle.

Koria Roll -festari jatkaa tänään 13 vuoden tauon jälkeen – Blind Channel saapui saunanraikkaana Ylen haastatteluun

Kouvolan Korialla järjestettävä festivaali palaa takaisin tunnettujen artistien ja bändien kera. Yle haastatteli Euroviisuista tutun Blind Channelin jäseniä suorassa lähetyksessä.

Ijahis idja -festivaali järjestetään jälleen Inarissa, tuottaja on luottavaisin mielin: lauantaina tullaan juhlimaan turvavälit huomioiden

Inarissa kasataan pitkästä aikaa festivaalialuetta, kun alkuperäiskansojen musiikkifestivaali Ijahis idja pidetään lauantaina 14.8. Yle kertoi perjantain suorassa verkkolähetyksessä muun muassa tapahtuman koronaohjeistuksista ja alueen rakentumisesta poikkeuksellisessa tilanteessa.

Koiteli elää -festivaali täyttää kymmenen vuotta ja soi juhlan kunniaksi kaksipäiväisenä

Koitelinkosken maisemissa järjestettävä festivaali on jo useana vuonna ollut loppuunmyyty, niin nytkin. Järjestäjät tekevät kaikkensa terveysturvallisen tapahtuman toteutumiseksi.

Oulun taiteiden yötä vietetään tänään – Oulun juhlaviikkojen muitakin tapahtumia pystytään epidemiatilanteesta huolimatta järjestämään

Oulun juhlaviikot on suurfestari, mutta järjestelyt luonnistuvat korona-aikanakin, kun tapahtumat ulottuvat eri päiville kuukauden ajalle.

Lasten taidefestivaali Hippalot peruuntuu jo toistamiseen – uusi yritys ensi vuonna

Kulttuurikeskus ARXin järjestämä lasten taidefestivaali on peruttu jo kahdesti. Vuonna 2020 ja 2021. Ennen koronavirusta festivaali on järjestetty Hämeenlinnassa ilman keskeytyksiä vuodesta 1978 saakka.

We Love To Festival perutaan Loimaalla koronatilanteen takia

Kaksipäiväinen festivaali olisi järjestetty Loimaalla ensimmäistä kertaa. Esiintyjinä olisivat olleet muun muassa Pandora ja Stig.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle