Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Uberin ruokalähetti Pariisissa huhtikuussa 2020.

Uberin kautta voi nyt tilata kannabista Kanadassa – jatkossa myös kotiinkuljetukset mahdollisia

Kanada laillisti kannabiksen 2018. Laillisten kannabistuotteiden helpommalla saatavuudella toivotaan olevan vaikutusta laittomien markkinoiden tyrehdyttämiseen.

Demonstranter bär flaggor med cannabis-symboler.

Saksan tuleva hallitus tukee kannabiksen myynnin ja hallussapidon laillistamista viihdekäyttöön – luvassa miljardien lisätulot valtiolle

Saksassa kannabista saa nykyisellään myydä ja pitää hallussa vain lääkekäyttöä varten. Kannabiksen viihdekäyttö ei ole rangaistava rikos, mutta sen hallussapito ja myynti ovat.

Ekstaasipillereitä.

Poliisi takavarikoi suuren määrän ekstaasia huumausainevalvonnassa

Tabletteja löytyi viime viikolla Lounais-Suomessa järjestetyn tehovalvonnan aikana 400. Lisäksi löytyi muun muassa marihuanaa ja kannabiskasveja.

Pientä näyte-erää amfetamiinia otetaan tikulla pussista laboratorioputkiloon Tullilaboratoriossa.

Mies myi hevosen nimellä kymmeniä kiloja marihuanaa ja välitti erittäin vaarallista huumausainetta – neljä tekijää vankeuteen

Eri puolilla Suomea asuneet miehet syyllistyivät yhteensä 20 syytekohtaan. Huumebisnes toi kahdelle miehelle voittoa yhteensä satoja tuhansia euroja.

Hannu Hyvönen ja Eero Eerikäinen kannabisviljelmällään.

Tältä näyttää sadonkorjuu suomalaisella kannabistilalla, joka ei saa myydä tuotteitaan – CBD-kannabiksen asema lain edessä on yhä epäselvä

Keskustelu kannabiksen ympärillä käy kuumana. Ilomantsissa jalostetaan ja kasvatetaan lääkekannabista – ja käydään samalla kamppailua viranomaisten ja lainsäädännön kanssa.

Jos kannabis laillistettaisiin Suomessa, myyntiin olisi tarjolla valtava määrä tuotteita.

Karkkeja, suklaata, teetä, limsaa – myytävien kannabistuotteiden lista maailmalla on pitkä, ja bisnes voisi kiinnostaa myös suomalaisyrityksiä

Maailmalla on satoja erilaisia kannabista sisältäviä tuotteita leivonnaisista deodoranttiin. Asiantuntijoiden mielestä Alko ei sopisi kannabiksen myyntipaikaksi, koska se voisi kannustaa sekakäyttöön.

Päihdetutkija laillistaisi yleisimmät huumeet: "Aivan kuten meillä on alkoholin käyttöhuoneita, meillä voisi olla kannabiskahviloita tai stimulanttihuoneita"

Päihdetutkija laillistaisi yleisimmät huumeet: "Aivan kuten meillä on alkoholin käyttöhuoneita, meillä voisi olla kannabiskahviloita tai stimulanttihuoneita"

Päihdetutkija Aleksi Hupli uskoo, että huumehaittoihin olisi mahdollista puuttua nykyistä paremmin päihdepolitiikkaa uudistamalla. Myös THL suosittaa huumeiden käytön rangaistavuudesta luopumista.

Roni Yildirim kahvila-olohuone Japsiksessa Haminassa.

Yli 750 nuorta oli mukana ratkaisemassa huumeongelmaa, joka velloo heidän kaveripiirissään – haluavat nyt apua entisiltä huumeidenkäyttäjiltä

Haminassa on ryhdytty ratkomaan nuorten päihteidenkäytöön liittyviä ongelmia heidän itsensä ehdottamilla tavoilla. Ratkaisuja haetaan esimerkiksi entisten huumeidenkäyttäjien eli kokemusasiantuntijoiden avulla.

Kruuna vai klaava? Kännit vai pilveä?

Marja Sannikka: Kauhistelemme kannabista, mutta kuolemme viinaan

Mitä me kieltäisimme ja mitä sallisimme nyt, jos päihdepolitiikka pitäisi rakentaa uusiksi, pohtii Marja Sannikka videoblogissaan.

Poliisin takavarikoimaa marihuanaa.

Kolme miestä sai käräjäoikeudessa tuomion FBI-jättioperaatioon kytkeytyvässä huumejutussa

Suomeen oli määrä levittää suuri määrä marihuanaa, mutta huume-eriä levittämään lähtenyt kaksikko jäi pian kiinni.

Riihimäen vankilan ikkuna sisältä ulospäin, kalterit.

Yle survey suggests MPs reluctant to decriminalise drugs

Current narcotics legislation has broad support in Parliament. 

Matti Mörttinen

Matti Mörttisen kolumni: Kannabis – aika valita pienemmän pahan tie 

Päätöksiä tehdään tutkitun tiedon pohjalta, paitsi silloin kun pinttyneet asenteet ja ennakkoluulot ajavat ohi. Tämä koskee myös kannabista, kirjoittaa Mörttinen.

Päivi Happonen

Päivi Happonen: Milloinkahan joku keksii ehdottaa, että heroiinia pitäisi saada lähikaupasta?

Vihreät haluaisivat, että kannabista voisi käyttää ja myydä vapaasti. Jotkut lääkärit sallisivat myös kovien huumeiden käytön ilman rangaistusta. Mikähän mahtaa olla seuraava heitto huumekeskustelussa, pohtii Happonen blogissaan.

Huumaako kannabis edelleen median?

Kannabis nousi otsikoihin, eikä uutisointi ollut taaskaan ihan neutraalia – jokin silti muuttui, sanoo nuorisotutkija Mikko Salasuo

Ennen ei ollut paremmin. Ainakaan kannabisuutisoinnin osalta. Näin arvioivat Viimeinen sana -ohjelman vieraat nuorisotutkija Mikko Salasuo ja toimittaja Anton Vanha-Majamaa.

Vihreiden kansanedustaja Mirka Soinikoski katsoo kameraan Hämeenlinnassa puistossa 20.9.2021 haastattelun yhteydessä.

Vihreiden kansanedustaja, lääkäri Mirka Soinikoski: "Olen oman työni kautta nähnyt, mitä haittoja huumeista aiheutuu"

Vihreiden hiljattain hyväksymä aloite kannabiksen laillistamisesta on jakanut puoluetta kahteen leiriin. Hämeen vaalipiirin vihreiden kansanedustaja Mirka Soinikoski ei kannata aineen laillistamista, mutta hän luopuisi käyttäjän rankaisemisesta.

Helsingin hovioikeuden kyltti.

Huumekauppias usutti nuorisojoukon perimään velkoja 16-vuotiaalta, poika ryöstettiin ja pahoinpideltiin rankasti – hovioikeus antoi vankeutta

Kolme parikymppistä nuorta saivat hovioikeudessa yli kahden vuoden vankeustuomiot 16-vuotiaan pojan törkeästä ryöstöstä edelliskesänä Laajasalossa. Myös velan perinnästä palkkion luvannut mies sai yli kahden vuoden vankeustuomion.

Usain Bolt ja Sha’Carri Richardson

Usain Boltilta viiltävää kuittailua kohusprintteri Sha'Carri Richardsonille: "Puhu vähemmän, treenaa enemmän"

Yhdysvaltain Sha'Carri Richardson on ollut yksi kauden puhutuimpia yleisurheilijoita. Hän juoksi 100 metrillä huippuajan 10,72, mutta jäi ulos olympiakisoista kannabiskäryn vuoksi. Richardson on herättänyt huomiota ja närää itsevarmoilla puheillaan.

Vihreiden kuntavaalitapahtuma kävelykadulla.

Yle Porin kysely: Vihreiden kaupunginvaltuutettujen kannabiskannoissa selkeitä eroja Satakunnassa

Vihreiden satakuntalaisvaltuutettujen kannabiskannoissa on hajontaa. Kannabisasia nousi valtakunnalliseen keskusteluun viime viikonlopun vihreiden puoluekokouksen jälkeen. Puoluekokouksessaan vihreät päätti tiukan äänestyksen jälkeen kannattaa kannabiksen laillistamista. 

yleiskuva

Friday's papers: Finland's electric cars, legalising cannabis, travel makes a comeback

Car manufacturers attempt to go green while holidaymakers jet off abroad in pre-pandemic numbers.

Otto Salminen ja Kalle Mäkelä nojaavat pingispöytään.

Huumekokeilut ovat teineillä lähes yhtä yleisiä kuin säännöllinen juopottelu

Nuorten alkoholin käyttö on vähentynyt, mutta huumekokeilujen määrä on pysynyt pitkällä aikavälillä ennallaan. Ylen tapaamat nuoret pitävät varsinkin kannabiksen hankkimista vaivattomana. Enemmistölle nuorista päihteiden käyttö ei kuitenkaan ole hyvä idea.

 Iiris Suomela (vas), Atte Harjanne ja Hanna Holopainen.

Analyysi: Vihreät perustelee kannabiksen laillistamista haittojen ehkäisyllä – aloite haiskahtaa eliitin ohituskaistalta suosikkipäihteelle

Vihreiden tavoiteohjelmassa on jo vuodesta 2018 ollut huumelinjaus, joka todennäköisesti johtaisi parempaan lopputulokseen päihdehaittojen ehkäisyssä.

Coel Thomas, Helsingin Vihreiden varapuheenjohtaja ja varavaltuutettu.

Tämä mies teki töitä vuosia, että sai vihreät kannattamaan kannabiksen laillistamista – nyt 27-vuotias Coel Thomas kertoo miksi

Vihreiden tuoreen kannabiskannan takana on helsinkiläisen Coel Thomasin vuosia kestänyt lobbaus. Hän kertoo Ylen haastattelussa, miksi ajaa kannabiksen laillistamista voimakkaasti.

Kannabis-kasveja

Greens lose dozens of members over call to end cannabis prohibition, news outlet reports

The Green Party voted in favour of an initiative calling for the legalisation of cannabis at a virtual party conference at the weekend.

Kannabis-kasveja

Uutissuomalainen: Vihreät menettänyt kymmeniä jäseniä puolueen kannabispäätöksen jälkeen

Puoluekokous asettui sunnuntaina kannattamaan kannabiksen laillistamista tiukan äänestyksen päätteeksi. Aloite hyväksyttiin äänin 183-181.

yleiskuva

Vähenisivätkö kannabiksen haitat, ja vapautuisiko poliisin resursseja? Näin asiantuntijat vastaavat kahdeksaan väitteeseen laillistamisen hyödyistä

Keskustelu kannabiksen laillistamisen hyödyistä ja haitoista nousi pintaan, kun vihreät ilmoitti sunnuntaina ajavansa aloitetta.

kannabiskasvi turun viljelmillä 2019

Suomessa alkoi kesällä kevytkannabistuotteen myynti – hampun kukintoa voinee kohta ostaa jopa kivijalkakaupoista, viranomaisen mukaan tuote on laiton

Suomalaisomistajien Virossa toimiva Halfway Crooks on myynyt verkkokauppansa kautta käsittelemätöntä teollisuushampun kukintoa kesästä lähtien Suomeen. Kuivattua kukintoa on tarkoitus ryhtyä myymään pian myös kivijalkakaupoissa. Valvovan viranomaisen Fimean mukaan myynti olisi laitonta.

En skylt som det står "Esbo rättshus" på. I bakgrunden syns en modern byggnad.

Vuosaaren sataman kautta salakuljetettiin 46 kiloa marihuanaa Suomeen – tekijät tuomittiin törkeistä huumausainerikoksista

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeuden mukaan marihuanaa on ollut tarkoitus välittää tai myydä eteenpäin.

Vihreiden puoluevaltuuskunnan puheenjohtaja Silja Keränen toivoo kannabispäätöksen synnyttävän keskustelua.

Vihreiden kannabiskannasta nousi kohu – puoluevaltuuskunnan puheenjohtaja, kajaanilainen Silja Keränen toivoo rakentavaa keskustelua päihdepolitiikasta

Keränen valittiin viikonvaihteen puoluekokouksessa vihreiden puoluevaltuuston puheenjohtajaksi. Hänen mukaansa puolueen kannabiskanta syntyi äärimmäisen tiukan äänestystuloksen seurauksena.

Hamppuparaati Berliinissä elokuussa 2021.

Kannabiksen viihdekäytön kielto säröilee Euroopassa – tällaisia uudistuksia eri maissa suunnitellaan

Saksassa kannabiksen asema on nousemassa politiikan asialistalle vaalien jälkeen. Alankomaat ja Sveitsi aikovat kokeilla laillista tuotantoa. Barcelonan kannabisklubien tulevaisuudesta väännetään kättä Espanjassa.

Kannabis sativa -kasvin lehtiä.

Eduskunnan neljä suurinta puoluetta eivät jaa vihreiden kantaa kannabiksen laillistamiseksi: "En pidä todennäköisenä, elleivät perusfaktat muutu"

Eduskunnan neljä suurinta puoluetta tyrmäävät vihreiden ehdotuksen kannabiksen laillistamiseksi. Tähän mennessä vain kokoomuksen ja vasemmistoliiton nuorisojärjestöt ovat asettuneet laillistamisen kannalle.

hamppukasvin lehti

Vihreiden kannabisaloite jakaa puolueen jäsenistöä: "Missään nimessä emme ole huumemyönteinen puolue", alleviivaavat vihreät Etelä-Pohjanmaalla

Vihreät vaatii kannabiksen käyttöä, hallussapitoa ja myyntiä lailliseksi, mutta pohjalaismaakunnissa aloite jakaa puolueen jäsenten mielipiteitä.

Kannabiskukkia Aurora Nordicilla Tanskassa

Debate on legal cannabis welcome, but cautious

Surveys indicate a minority of Finns are ready to see cannabis become legal, though many welcome the debate.

Kannabisviljelmiä Kanadan Markhamissa.

Monday's papers: Legal marijuana, labour shortage questioned, worries about threats in space

Newspapers look at reactions to a proposal to legalise marijuana and some of the political implications for the Greens.

Kannabisviljelmiä Kanadan Markhamissa.

Vihreät ajaa ensimmäisenä eduskuntapuolueena kannabiksen laillistamista – tutkimusprofessori: "Suomen väestö ei ole siihen vielä valmis"

THL:n tutkimusprofessori Pekka Hakkarainen suhtautuu kannabiksen laillistamiseen varauksella. Rikosoikeuden professori Kimmo Nuotio pitää vihreiden hyväksymää kannabisaloitetta tervetulleena keskustelunavauksena.

 Iiris Suomela (vas), Atte Harjanne ja Hanna Holopainen.

Greens call for end to cannabis 'prohibition'

The Greens have become the first party in the Finnish government – and Parliament – to call for legalisation of marijuana.

Vihreiden puoluekokous.

Vihreät kumoaisi kannabiksen "kieltolain" – Puoluekokous vaatii käyttöä, hallussapitoa ja myyntiä lailliseksi

Puoluekokous kannattaa myös kannabiksen käyttöön liittyvän vanhan rikosrekisterin poistoa ihmisen tiedoista.

Kannabissätkää pitelevä käsi.

Seinäjoen Hiphop-festivaalien tehovalvonnassa paljastui 30 huumerikosta

Poliisi etsi huumeita hiphop-festivaaleilla ja tapahtuma-alueen välittömässä läheisyydessä sekä Seinäjoen keskustassa. Poliisin haaviin jäi pääasiassa kannabista, mutta myös amfetamiinia, kokaiinia ja huumelääkkeitä.

Poliisin takavarikoimaa marihuanaa.

Police wrap up preliminary probe of major cannabis smuggling ring

The case was uncovered with help from an international organised crime fighting effort led by the FBI and Australian authorities.

Torsti Malila

Hyvin töissä pärjännyt Torsti Malila, 30, kertoo hetkestä, kun hän vihdoin tajusi olevansa alkoholisti: "Hiirikäsi ei enää liikkunut"

Torsti Malila yritti hakea apua päihdeongelmaan jo lukiossa, mutta kukaan ei ottanut koppia. Hän toivoo, että hänen tarinansa opettaisi ammattilaisia ja rohkaisisi muita avun tarpeessa olevia.

Poliisin takavarikoimaa marihuanaa.

Marihuanan salakuljetusta organisoitiin salatuilla puhelimilla – yksi kansainvälisen suuroperaation esitutkinnoista on valmistunut

Suuroperaatiossa oli mukana myös Yhdysvaltain liittovaltion poliisi eli FBI, joka luovutti tietoja Suomen viranomaisille.

Lääkekannabista lääkkeen käyttäjän kädessä

Lääkekannabis jakaa ammattilaisten mielipiteet jyrkästi – Markku Knuutila: Lääkärit vaarantavat urakehityksensä määrätessään sitä

Lääkärit ovat voineet määrätä lääkekannabista kokeellisena hoitona vuodesta 2008 saakka. Moni lääkäri jättää mahdollisuuden käyttämättä, koska sen reseptin kirjoittaminen on raskas prosessi.

Mies leikkaa osia irti kukkivista kannabiskasveista kasvihuoneessa.

Kannabiksesta voi tulla Afrikalle valtava tulonlähde – Ugandassa kannabista on syötetty sairaille eläimille, mutta nyt sitä viedään lääkkeeksi maailmalle

Jo seitsemän Afrikan maata on laillistanut lääkekannabiksen myyntiä. Uganda haluaa alalla maailman kärkeen. Vierailimme Ugandan ainoalla kannabismaatilalla, josta lähtee maailmalle yli kaksi tonnia kuivattua kukkaa joka vuosi.

Mies käärii marihuanasätkää.

Meksiko dekriminalisoi marihuanan viihdekäytön

Laillisuuden puolesta kampanjoivat järjestöt ovat sitä mieltä, ettei päätös ole riittävä. Lakien koetaan asettavan edelleen esteitä muun muassa hallussapidolle.

En påse cannabis i ett laboratorium.

Tehostettu valvonta paljasti viikossa kymmeniä huumerikoksia Kemi-Tornion alueella ja Rovaniemellä

Lapin poliisilaitos osallistui valtakunnalliseen huumerikostorjunnan tehostettuun valvontaan, jota tehtiin touko-kesäkuun vaihteessa sekä FBI:n johtamaan laajaan rikostorjuntaoperaatioon kesäkuun alussa.

Kannabiskukkia Aurora Nordicilla Tanskassa

Tanska jatkaa lääkekannabiskokeilua ja sallii viljelyn pysyvästi

Tanskassa toimivat kannabisyritykset haluavat viedä tuotteitaan Euroopan markkinoille. Yksi yhtiöistä on jo aloittanut viennin Saksaan.

Poliisin hiha, kuvituskuva.

Alaikäisten huumausainekaupat syyteharkintaan – Pohjanmaan poliisi: tutkinnan kohteena useampia alaikäisiä, tapahtumapaikat yleisiä paikkoja

Pohjanmaan poliisi on kevään aikana tutkinut huumausainerikosten sarjaa, jossa epäiltynä on useita alaikäisiä. Tapahtunutta on tutkittu törkeänä huumausainerikoksena. Poliisin mukaan aineita on välitetty sekä kadulla että verkossa.

Händer håller i tändare och marijuana

Etelä-Pohjanmaalla paljastui alaikäisten huumerinki – Poliisi on huolissaan lasten ja nuorten päihteiden käytöstä pohjalaismaakunnissa

Poliisi on takavarikoinut nuorilta kannabista ja huumaavia lääkkeitä. Huumausaineiden välitys paljastui poliisille kadulla tehdyn huumausaineiden kenttävalvonnan yhteydessä. Huumekauppaa on käyty myös verkossa.

Tulli tekemässä rekkaan tarkastusta Tornion ja Haaparannan välisellä rajalla

KRP epäilee: Latviasta tuli Suomeen yli 200 kiloa marihuanaa

Viranomaiset ovat takavarikoineet yli 110 kiloa marihuanaa. Epäiltyjä on ollut 15, kymmenen on yhä vangittuna.

Måneskin voitonhuumassa.

Italian viisuvoittaja kumartui sekunneiksi ja moni oli jo varma kokaiinista – tutkija kertoo, miksi huumesyytökset leimahtavat helposti

Jos juot tuopin olutta, siitä ei nouse kohu, mutta huumeet ovat otollinen aihe närkästykselle. Näin ajattelee tutkija Mikko Salasuo. Euroviisujen finaalilähetyksen jälkeen sosiaalinen media on ollut liekeissä huume-epäilystä.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle