Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Näin voit viljellä sieniä kotona

Harmaa osterivinokas on hyvä sieni aloittelijalle.

Tiesitkö tämän suppilovahverosta?

Suppilovahvero on hyvä vitamiinin lähde.

Herkkutatti, kantarelli, suppilovahvero - aloittelijan sieniopas mukaan metsään

Näin tunnistat helpoimmat ja herkullisimmat ruokasienet

Innostu sienistä - Saimi Hoyerin vinkit sienestäjälle

Saimi Hoyerin vinkit sienestäjälle

Tietoa myrkkysienistä

Karta kärpässieniä ja seitikkejä.

Leppärousku ja ruisrouskupurilainen

Leppärousku on herkullisin rousku.

Haaparousku ja perinteinen sienisalaatti

Haaparouskun seuraksi voi kerätä muitakin rouskuja.

Suppilovahvero ja sienirieskat

Suppilovahvero on piiloutumisen mestari.

Vaaleaorakas ja mehevä orakasohratto

Orakkaan tuntee hyvin lakin alla olevista piikeistä.

Mustavahakas ja sienimunakasrulla

Mustavahakas on tyypillinen myöhäissyksyn sienilaji.

Mesisieni ja mesisienispagetti

Mesisieniä kasvaa lahokannoissa ja -puissa.

Lampaankääpä ja lampaankääpäpihvit

Lampaankääpä on kuusen seuralainen.

Punikkitatti ja tattipizza

Punikkitatit elävät yhteiselämää eri puulajien kanssa.

Mustatorvisieni ja värikäs torvisienivihannespata

Mustatorvisieni kasvaa heinäisessä maastossa.

Isohapero ja haperotäytteiset kesäkurpitsat

Haperot ovat hyviä kolmen tähden sieniä.

Männynherkkutatti ja tattimuikkupata

Herkkutatteja voi etsiä tiheistä kuusikoista.

Kantarelli ja kantarellijuureskeitto

Kanttarelleja kannattaa etsiä koivujen juurelta.

Sienikoulu: Mikä sieni on?

Sienet ovat oma eliöryhmänsä kuten kasvit ja eläimet.