Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Taiwanilainen nuorisotyöntekijä Candy meni ensiapukurssille, koska hän pelkää Kiinan hyökkäävän

Ukrainan sota järkyttää taiwanilaisia, mutta heillä on yksi etu, joka huojentaa ison naapurin uhatessa

Taiwanilaiset seuraavat tarkasti Ukrainan tapahtumia. Suuri osa kansasta uskoo, että pikkuinen Taiwan voi pitää pintansa, jos Kiina päättäisi hyökätä sinne.

Kuvassa näkyy hävittäjä -lentokone. Kuva on otettu Baana22 -ilmasotaharjoituksesta.

Päiväkotilapset pitävät kuulosuojaimia ja Arto Nurminen pelkää ikkunoidensa särkyvän – ilmasotaharjoitus saa silti lämpimän vastaanoton Joutsassa

Nelostien sulkeminen ilmasotaharjoituksen ajaksi herättää Joutsassa enemmän mielenkiintoa kuin kiukkua. Joutsasta pääsee Jyväskyläänkin tarvittaessa ilman pitkiä kiertoreittejä, sillä joutsalaisilla on puheidensa mukaan tiedossaan "agenttireittejä".

Ilmakuva Nelostien varalaskupaikasta Joutsassa.

Bussiliikenne menee ensi viikoksi uusiksi, kun Nelostie suljetaan Joutsassa

Ilmasotakoulun harjoituksen vuoksi liikenne kulkee kiertotietä, joka pidentää matkaa noin 40 kilometriä. Matkaan on syytä varata normaaliin verrattuna noin tunti lisäaikaa.

OnniBusin linja-autoja Lahden matkakeskuksessa.

Tavalliset bussivuorot ohittavat ensi viikolla Hartolan puolustusharjoituksen vuoksi – kunta järjestää kyytejä Lahteen ja takaisin

Onnibussin linja-autot eivät kulje ensi viikon alkupäivinä Hartolan kautta. Kunnan järjestämät varakyydit ovat maksuttomia, mutta ne pitää varata ennakkoon.

Kolme sotilasta on maastoutunut mäntymetsään.

Historiallinen sotaharjoitus Lapissa: Ruotsi luovutti ensimmäistä kertaa joukkonsa Suomen maavoimien komentoon

Harjoituksen tavoitteena on ollut lisätä taktista ja teknistä yhteensopivuutta. Samalla parannetaan kykyä ottaa vastaan Ruotsin maavoimien joukkoja Pohjois-Suomeen ja järjestää näiden joukkojen tarvitsema isäntämaatuki.

Sotilaat vartiossa Päijät-Häme 20 -paikallispuolustusharjoituksessa

Puolustusvoimat harjoittelee Hämeessä reilun viikon verran – joukkoja liikkuu myös asutuskeskuksissa

Harjoitukseen osallistuu Puolustusvoimien väen lisäksi viranomaisia, kuten poliisi ja pelastuslaitos. Hätilän ja Hälvälän alueilla asuvien on syytä varautua paukkeeseen.

Ilmakuva Nelostien varalaskupaikasta Joutsassa.

Nelostiellä jylisevät hävittäjät syyskuussa – suuri ilmasotaharjoitus pakottaa autoilijat ajamaan viikon ajan pitkää kiertotietä

Ilmasotakoulun BAANA 22 -harjoituksen takia Nelostie suljetaan osittain Joutsassa siviililiikenteenteeltä syyskuun lopussa. Jyväskylän ja Lahden välillä matkatessa kiertotie lisää matka-aikaa noin tunnilla.

Sotilaat harjoittelivat etelärannikolla

Jos Suomeen hyökättäisiin, Nato nousisi ehkä täällä maihin – näin onnistuivat Suomen ja Yhdysvaltain suuret sotaharjoitukset

USS Kearsargen kalustolla testattiin, miten Suomen Puolustusvoimat ja Yhdysvaltain merijalkaväki toimivat yhdessä. Opittavaa on vielä.

Suomalaiset rannikkojoukot harjoittelivat USA:n merijalkaväen kanssa Upinniemessä

Amerikkalainen merijalkaväen eversti ihailee Suomen Puolustusvoimien nopeaa reagointikykyä

USA:n ja Suomen suurta yhteisharjoitusta ei ollut alkukesästä olemassa edes paperilla. Suomalaisreserviläinen on harjoituksesta innoissaan: "Elämysmatkalla ollaan".

Taiwanilaiset ovat tottuneet Kiinan uhkaan

Yle Taiwanissa: Ihmisten on vaikea uskoa, että Kiina todellakin hyökkäisi saarelle – moni luottaa Yhdysvaltojen tukeen tiukassa paikassa

Ylen Aasian-kirjeenvaihtaja Kirsi Crowley selvitti, mitä tavalliset Taipein asukkaat ajattelevat Kiinan uhkailusta ja amerikkalaisten poliitikkojen vierailuista.

Upseeriliiton puheenjohtaja, everstiluutnantti (evl) Ville Viita kuvattuna Ylen ulkopuolella olevassa puistossa, Helsinki, 12.8.2022.

Kertausharjoitusten määrän kaksinkertaistuessa Upseeriliitto on huolissaan henkilökunnan jaksamisesta – työntekijäpula tunnistetaan Puolustusvoimissa

Puolustusvoimien pääesikunnasta todetaan myös, että Puolustusvoimien tehtävät ovat luonteeltaan sellaisia, että yleiset työaikalain säädökset eivät ole sellaisenaan toimivia.

Taiwanilaiset katselivat sotaharjoituksia Pingtungin piirikunnassa

Taiwan aloitti omat sotaharjoituksensa vastauksena Kiinalle – ulkoministeri Wu: Kiina valmistautuu hyökkäämään Taiwaniin

Taiwanin ulkoministerin mukaan Kiina on valmistellut uusinta sotaharjoitustaan jo pitkään, sillä kyberhyökkäyksiä ja misinformaatiokampanjoita ei olisi saatu aikaan näin nopeasti tyhjästä. 

Ihmisiä selin katsomassa Hernesaaressa Yhdysvaltain maihinnousutukialus Kearsargea.

Tältä näyttää Yhdysvaltain suurimman maihinnousutukialuksen kannella ja kannen alla – Yle pääsi tutustumaan USS Kearsargeen

Alus komennettiin Suomeen harjoitukseen vain kuukauden varoitusajalla, kun tavallisesti valmistelu kestää puoli vuotta.

Puolustusvoimien NH-90 kuljetushelikopteri lentää matalalla Utin lentokentän yläpuolella Kouvolassa.

Älä säikähdä, jos näet sotilaita ja kuulet pamauksia lähiviikkoina Kouvolassa – Utin ja Yhdysvaltojen erikoisjoukot aloittavat uuden yhteisharjoituksen

Utin jääkärirykmentti ja yhdysvaltalaissotilaat ovat harjoitelleet yhdessä jo pitkin kesää. Uusi yhteisharjoitus voi aiheuttaa meluhaittaa Kouvolan taajamissa.

Kuvassa norjalaisia sotilaita Lapissa sotaharjoituksessa

Kansainvälinen sotaharjoitus kokoaa yhteen joukkoja kolmesta eri maasta – keskiyön aurinko on häirinnyt ulkomaalaisia sotilaita

Ryske-sotaharjoitukseen osallistuu sotilaita Suomesta, Norjasta ja Yhdysvalloista.

Brittijoukkojen kuljetushelikopteri laskeutuu

Suomessa harjoittelee parhaillaan satoja amerikkalaisia ja brittiläisiä sotilaita – tutkija: "Fokus on Suomen puolustamisessa"

Puolustusvoimien lisääntynyt kansainvälinen harjoittelu tarkoittaa käytännössä sitä, että Suomessa on läpi kesän läsnä Naton joukkoja.

Maavoimien kuljetushelikopteri laskeutuneena pellolle.

Lapissa alkaa tänään kansainvälinen RYSKE-sotaharjoitus – mukana joukkoja myös Norjasta ja Yhdysvalloista

Puolustusvoimissa on ilmennyt heinäkuussa satoja koronatartuntoja, mutta Lapissa tilanne on rauhallisempi. Koronatilanteen ei uskota vaikeuttavan sotaharjoitusta.

Heikkadyynin päällä olevan panssarivaunun tykistä tulee laukauksen johdosta tulta, runsaasti savua.

Puolustusvoimien harjoitusmääriiin Vattajalla ei ole näköpiirissä lisäyksiä, vaikka kertausharjoitukset lisääntyvät ja Suomi liittyy Natoon

Kansainvälisiä joukkoja nähdään tulevaisuudessa kuitenkin Lohtajan hietikoilla aiempaa enemmän.

Ulkoministeri Pekka Haavisto juttelee maastopukuisten rauhanturvaajien kanssa. Taustalla mäntymetsä.

Satakunnan maastot houkuttelevat kansainvälisiä joukkoja – Nato-jäsenyyden odotetaan lisäävän yhteisiä sotaharjoituksia

Talviset ja metsäiset harjoitteluolosuhteet kiinnostavat muiden valtioiden puolustusvoimia. Ulkoministeri Pekka Haavisto uskoo, että Nato-jäsenyys lisää kansainvälistä koulutusta.

Ukrainan sota on lisännyt vaatimuksia Suomen puolustuksen vahvistamisesta.

Maavoimat harjoittelee Pohjois-Suomessa – mukana joukkoja USA:sta, Norjasta ja Ruotsista

Elokuun loppuun saakka jatkuviin harjoituksiin osallistuu enimmillään seitsemän ja puolisataa sotilasta.

Puolustusvoimien NH-90 kuljetushelikopteri ja Utin jääkärirykmentin erikoisjoukkojen sotilaita kopterin vierellä Utin lentokentällä toimintanäytöksessä Kouvolassa.

Utin jääkärirykmentti harjoittelee yhdysvaltalaissotilaiden kanssa Etelä-Suomessa

Yhdysvaltalaissotilaat harjoittelevat yhdessä Utin jääkärirykmentin sotilaiden kanssa 27. kesäkuuta – 31. heinäkuuta. Harjoittelu tapahtuu eteläisessä Suomessa maalla, merellä ja ilmassa.

Taistelija makaa maassa ja tähtää rynnäkkökiväärillä.

Porin prikaatin johtamassa kansainvälisessä harjoituksessa mukana yhdysvaltalaisia sotilaita

Harjoituksen tavoitteena on kehittää ja parantaa joukkojen ja menetelmien yhteensopivuutta sekä yhteistoimintaa.

Suomalaiset ja ruotsalaiset rannikkojääkärit harjoittelevat yhdessä

Itämerellä on nyt kymmeniä sota-aluksia Naton ja Venäjän sotaharjoitusten takia – suomalaiset harjoittelivat maihinnousua Ruotsissa

Suureen Baltops-harjoitukseen osallistuu noin 7 000 sotilasta, yli 45 alusta ja yli 75 lentokonetta tai helikopteria Suomesta, Ruotsista ja 14 Nato-maasta.

Varusmies valmistautuu puolustamaan asemiaan konekiväärin kanssa.

Varusmiesten loppusotaharjoitus järjestetään tällä viikolla Sodankylässä

Harjoitukseen osallistuu yhteensä noin 1 000 henkilöä muun muassa Jääkäriprikaatista ja Lapin rajavartiostosta.

Sotaharjoitus leviää sosiaaliseen mediaan viestintävarusmiesten kautta

Viestintävarusmies Veikka Suni taistelee totuuden puolesta: “Aseeni on järjestelmäkamera”

Viestintävarusmiesten aseena ei ole rynnäkkökivääri, vaan järjestelmäkamera. Sotaharjoitukseen osallistuneet viestintävarusmiehet vannovat totuuteen pohjautuvaan viestintään.

Anita Korva gör sin militärtjänstgöring i Kajanalands brigad.

Kuutostiellä runsaasti prikaatin ajoneuvoja Kajaanin ja Nurmeksen välillä maanantaiaamuna: harjoituksessa mukana kaikkiaan 500 ajoneuvoa

Harjoitukseen osallistuu Kainuun ja Pohjois-Karjalan alueella noin 2 000 henkilöä. Heistä asepalvelustaan suorittavia on noin 1 700 sekä reserviläisiä 200.

USS Gunston Hall -alus.

Helsinkiin saapui neljä Nato-maiden sotalaivaa – On hyvä, että meillä on ystäviä, sanoo puolustusministeri Kaikkonen

Kansainvälisistä laivastovierailuista on sovittu vain muutama viikko sitten. Vierailut antavat vahvan viestin tuesta Suomelle harmaana aikana, arvioivat puolustusministeri ja puolustusvaliokunnan puheenjohtaja.

Televisio toimittaja ja kuvaaja haastattelevat sotamiestä.

Kiinnostus Suomen Nato-jäsenyyttä kohtaan näkyi suuressa sotaharjoituksessa Lapissa – ulkomaalaista mediaa oli paikalla enemmän kuin koskaan

Rovajärven sotaharjoitusten yli 70-vuotisessa historiassa nähtiin ennätysmäärä ulkomaista mediaa tällä viikolla. Lehdistöpäivään saapui parikymmentä toimittajaa ja kuvaajaa Euroopasta, Japanista ja Yhdysvalloista.

Varusmiehet seisovat rivissä. Paukkupanokset näkyvät lippaassa.

Maavoimien taisteluharjoitus näkyy Kouvolassa viikon ajan – noin 5000 henkilöä ja 1000 ajoneuvoa mukana vuosisuunnitelman mukaisessa harjoituksessa

Lähipäivinä maavoimien taisteluharjoitus näkyy Kouvolassa. Harjoitukseen sisältyy lentotoimintaa kaikkina vuorokauden aikoina.

Marinens minröjare detonerar en mina till havs.

Merivoimien perjantaina alkava pääsotaharjoitus tuo laivastojoukot ja Ilmavoimat Saaristomerelle

Uudenmaan rannikolle ulottuvaan harjoitukseen osallistuu yli 2 000 henkilöä.

Ylen Rikhard Husu raportoi Naton Neptune Shield -harjoituksesta lentotukialuksen kannelta.

Yle seurasi Naton harjoitusta Yhdysvaltain lentotukialuksella – "Tarkkailemme Venäjän sukellusveneiden liikkeitä"

Ydinkäyttöinen Harry S. Truman lentotukialus työllistää 5 000 ihmistä ja toimii hermokeskuksena Naton Välimerellä järjestettävässä valmiusharjoituksessa. Toimittajamme pääsi seuraamaan harjoitusta paikan päälle.

Sinisten tarkka-ampuja Rovajärven harjoituksessa 28.5.2018

Maavoimien harjoituksen paluuliikenne kulkee Etelä-Lapin läpi torstaina ja perjantaina

Joukkojen ja sotilasajoneuvojen siirtymiset voivat aiheuttaa ajoittain häiriötä ja hidastusta muulle liikenteelle.

Ohjus lähtee lavetilta, jokna takana savupilvi. Merelle kohti taivasta kiihdyttävästä ohjuksesta lähtee tuliset vanat taakse. kun

Merivoimat on harjoitellut poikkeuksellisen laajasti Suomenlahdella – Komentaja: "Saimme yhdysvaltalaisista kirsikan kakkuun"

Merivoimien harjoitukseen osallistui myös kaksi isoa Yhdysvaltain maihinnousutukialusta. Yle pääsi ensimmäisenä mediana kuvaamaan ohjusammuntaa.

Kaksi Viron merivoimien tummansiniseen asepukuun pukeutunutta nuorta miestä seisoo laivan kannella.

Virossa alkaa maan historian laajin sotaharjoitus – Suomesta mukana 240 hengen osasto

Siili 2022 -sotaharjoitukseen osallistuu lähes 16 000 sotilasta ja yksitoista maata. Ukrainan sota ei muuttanut harjoituksen sisältöä, mutta kasvatti mukaan halunneiden maiden määrää.

svensk militär personal vadar i vatten från båt

Merivoimat käynnistää tänään useita harjoituksia Itämerellä – mukaan liittyy myös joukkoja Ruotsin ja Yhdysvaltojen merivoimista

Harjoitukset jatkuvat ensi viikon loppuun asti. Laajat harjoitukset ovat keväällä yleisiä.

Raskas raketinheitin Ps529-16 ajaa hiekkatiellä Rovajärven harjoitusalueella. Vaunun luukussa seisoo patterin esimies reservin alikersantti Juha Kinnari.

Maavoimien joukkojen harjoitukseen siirtyminen voi ruuhkauttaa Lapin teitä sunnuntaina ja alkuviikosta

Maavoimat järjestää kansallisen taistelu- ja ampumaharjoituksen Rovajärvellä ensi ja seuraavalla viikolla.

Ulkoministeri Pekka Haavisto 29. huhtikuuta Säätytalolla Helsingissä.

Suomi toivoo Nato-mailta turvallisuustukea jäsenyyshakemuksen käsittelyajalle – sotaharjoitukset ja laivastovierailut tärkeä viesti

Ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.) ei ole havainnut todellista eroa Suomelle ja Ruotsille annettujen turvallisuuslupausten välillä.

Kaksi vihreän kasvovärin avulla naamioitunutta sotilasta seisoo rinnkkain. Toisella rinnalla rynnäkkökivääri.

Poikkeuksellinen mediahuomio sävyttää Arrow 22 -sotaharjoitusta, vaikka sen sisältö on suunniteltu rutiinilla jo ajat sitten

Maavoimien Arrow 22 -harjoitukseen Niinisalossa Satakunnassa osallistuu suomalaisten lisäksi kansainvälisiä joukkoja Isosta-Britanniasta, Latviasta, Yhdysvalloista ja Virosta.

Sotilasjuna kulkemassa läpi Tampereen Pispalan.

Tampereella maanantaina kulkenut sotilasjuna kirvoittaa maailmalla perättömiä väitteitä – puolustusministeri Kaikkonen: "Ei pidä paikkaansa"

Panssarivaunuja ja muuta kalustoa sisältänyt junakuljetus liittyi maavoimien maanantaina alkaneeseen Arrow 22 -sotaharjoitukseen.

Britannian puolustusministeri kertoo Britannian avusta Suomelle

Britannian puolustusministeri: Olisi käsittämätöntä, jos emme auttaisi Suomea Venäjän uhan edessä – konkreettista tietoa turvatakuiden sisällöstä ei kuitenkaan saatu

Britannia ei jäisi toimeettomaksi, mikäli Venäjä uhkaisi Suomea tai Ruotsia Nato-prosessin aikana, mutta yksityiskohtia turvatakuista ei tullut.

Uutsivahti-sovelluksen Läheltä-toiminnon esittelykuva

Maavoimien kansainvälinen sotaharjoitus käynnistyy Kankaanpäässä ja Säkylässä

Harjoitus näkyy myös liikenteessä ja tielläliikkujien on hyvä varautua ruuhkiin.

Naton miinantorjunta-alusosasto harjoittelee Turussa Merivoimien kanssa

Naton miinantorjunta-alusosasto harjoittelee Turussa Merivoimien kanssa

Yhteistä harjoitusta johtaa Rannikkolaivasto. Harjoitus järjestetään Saaristomerellä. Naton miinantorjunta-alusosasto vierailee Turussa maanantaista keskiviikkoon. 

Ukrainan sota on lisännyt vaatimuksia Suomen puolustuksen vahvistamisesta.

Satakunnassa pidetään suuri kansainvälinen sotaharjoitus toukokuussa

Arrow 22 -harjoitukseen osallistuu noin 3400 henkilöä ja 450 ajoneuvoa. Joukkoja on useista eri joukko-osastoista ja myös Isosta-Britanniasta, Latviasta, USA:sta ja Virosta.

Suomalaisia sotilaita Naton sotaharjoituksessa.

Norjan sotaharjoituksen päättyminen voi ruuhkauttaa Lapin teitä

Paluumarssit kulkevat perjantaina Kilpisjärveltä Kittilän kautta Rovaniemelle ja Sodankylään.

Suomalaiset Naton suurharjoituksessa Pohjois-Norjassa

Suomalaiset Naton suurharjoituksessa Pohjois-Norjassa – prikaatikenraali Manu Tuominen: "Harjoitusolot haastavat"

Cold Response 2022 kokoaa yli 30 000 osallistujaa kymmenistä eri maista. Suomi ja Ruotsi ovat mukana Naton kumppanimaina. Yle seurasi harjoitusta paikan päällä Norjassa.

Kuormuri sisältä

Maavoimien ajoneuvot kulkevat Lapin läpi Norjaan

Joukkojen siirtyminen Norjassa pidettävään harjoitukseen voi ruuhkauttaa liikennettä.

Talvikuvassa sotilas ja ajoneuvoja

Pohjois-Norjassa on alkamassa iso Nato-maiden sotaharjoitus –mukana ovat myös Suomi ja Ruotsi

Pohjois-Norjassa liikkuu torstaista lähtien näkyvästi sotilaita suuren Cold Response 2022 -sotaharjoituksen vuoksi. Myös Suomi on mukana harjoituksessa yhdessä Ruotsin joukkojen kanssa.

Uutsivahti-sovelluksen Läheltä-toiminnon esittelykuva

Uudellamaalla harjoitellaan tällä viikolla paikallispuolustusta

Noin 740 henkilön suuruinen joukko harjoittelee tällä viikolla viranomaisyhteistyötä Helsingin kaupungin, Itä-Uudenmaan poliisin ja pelastuslaitoksen sekä säteilyturvakeskuksen kanssa.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle