Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Yliopistotutkimus: Kotihoidon palvelujen puutteet kaatuvat iäkkäiden omaishoitajien niskaan

Samalla muita palveluita, kuten ensihoitoa, kuormitetaan tehtävillä, joista selvittäisiin vähemmälläkin. Tämä tulee ajan mittaan kalliiksi.

Anniina Liedes, 25, synnytti olohuoneessa, ja tuleva isä sai puhelimessa ohjeen katsoa, näkyykö pää – "Tuli vähän epätodellinen olo: tapahtuiko todella näin?"

Suunnittelemattomia sairaalan ulkopuolisia synnytyksiä tapahtuu vuosittain korkeintaan satakunta. Vielä sitäkin harvempi vauva syntyy matkalla sairaalaan.

Lääkärihelikopterin sijoituspaikasta on väännetty Kaakkois-Suomessa jo vuosia – Kouvola puolustaa tukikohdan rakentamista Uttiin, vaikka se onkin viivästynyt

Kouvolan kaupungin mielestä lääkärihelikopterin tukikohdan perustamisessa Uttiin ei ole mitään epäselvää. Valmistelutyö on kuitenkin vienyt luultua enemmän aikaa, eikä tukikohta valmistu vielä ensi vuonna. Sen vuoksi Etelä-Karjalassa on yhä elätelty toiveita kopterin sijoituspaikan vaihtumisesta Lappeenrantaan.

Hailuodon aamuseitsemän lautta myöhästyi tiistaina yli puoli tuntia – sotkee aikatauluja alkuiltapäivään asti

Lautta odotti Hailuodosta tulevaa ambulanssikyytiä, ja siksi sen lähtöaika viivästyi. Tämä on myöhästyttänyt lauttaliikennettä aamupäivän ajan. Hailuodon kunnasta arvioidaan, että Oulunsalosta puoli kahden aikaan lähtevä lautta on normaaliaikataulussaan.

Aleksis Salusjärven kolumni: Suomen ensimmäinen terrori-isku päättyi sankaritekoon, mutta emme tiedä kenen

Suomen ensimmäinen terrori-isku päättyi sankaritekoon, josta ei tehty numeroa. Viranomaisten työhön ei kuulu julkisuudessa paistattelu. Emme tiedä ketä kiittää, ja se kertoo meistä paljon, kirjoittaa Salusjärvi. Kolumnin voi myös kuunnella.

Eteläkarjalaiset kirjelmöivät valtioneuvostolle: "Lääkärihelikopteri sijoitettava Lappeenrantaan"

Tänään lähetetyssä kirjelmässä vaaditaan aiemman helikopteripäätöksen pyörtämistä.

Henkilöauto törmäsi puuhun Mikkelissä – kaksi loukkaantui vakavasti

Paikalle lähetettiin kaksi ambulanssia ja poliisipartio. Loukkaantuneet henkilöt on kuljetettu jatkohoitoon.

Lääkintähelikoptereiden lentotoiminta siirtyy pohjoisessa valtionyhtiö FinnHEMSille ensi helmikuussa

FinnHEMSin omistus siirtyi valtiolle keväällä 2020. Varsinaisesta ensihoidosta vastaavat yliopistolliset sairaanhoitopiirit ja Lapin sairaanhoitopiiri.

Luoteisen Keski-Suomen ambulanssit siirtyvät yksityisiltä pelastuslaitoksen pyöritettäväksi

Jatkossa pelastuslaitos vastaa Saarijärven, Kinnulan ja Pihtiputaan ensihoidosta. Aikaisemmin palveluista ovat vastanneet yksityiset ambulanssiyrittäjät.

Henkilöauto ajautui katon kautta ojaan Pieksämäellä

Paikalle lähetettiin poliisipartio ja ambulanssi.

Makwan Amirkhani palaa UFC-kehään lokakuussa – kohtaa kanadalaisottelijan Abu Dhabissa

Suomalaisvapaaottelija kamppailee seuraavaksi kanadalaista Tristan Connellya vastaan 30. lokakuuta.

Lääkärihelikopteri alkoi kuljettaa vakavan aivoinfarktin saaneita sairaalaan – tulokset hämmästyttävät, ja nyt toiminta halutaan koko maahan

Tampereen lääkärihelikopteri on kuljettanut vuoden aikana kymmeniä ison aivovaltimotukoksen saaneita potilaita yliopistosairaalaan. Nopeutuneen hoitoonpääsyn ansiosta jopa puolet lentäen kuljetetuista potilaista on palannut itsenäiseen elämään.

Helikopteritukikohdan rakentaminen alkoi Rengonharjulla – Seinäjoki saa lääkärihelikopterin ensi vuoden lopulla

Pohjanmaan lääkärihelikopteritukikohdan rakentaminen on alkanut Ilmajoen Rengonharjulla. Kaksikerroksinen toimistorakennus kopterihalleineen nousee vuoden sisällä ja alue saa oman lääkärihelikopterin vuoden 2022 lopulla.

Pietarsaaren ajanvaraukseton koronatestaus on suosittu – testiin jonottajia pyydetään jättämään tilaa ambulansseille

Pietarsaaressa on kesän aikana voinut käydä tekemässä koronatestin ilman ajanvarausta. Palvelu on niin suosittu, että testauspaikalle päivystyksen tiloihin jonottavat ovat tukkineet ambulanssien kulkuväylän.

Ambulanssi saattaa huristella kiireettömän potilaan ohi – "Työnantaja ei voi velvoittaa ylitöihin", perustelee ensihoitopäällikkö

Kiireelliset tehtävät määritellään eri tavoin Keski-Suomessa ja Etelä-Savossa. Ensihoitajien työajoista käydään keskustelua koko ajan valtakunnallisesti, sanoo Etelä-Savon pelastuslaitoksen ensihoitopäällikkö Jari Kalin.

Pirkanmaan käräjäoikeus tuomitsi 29-vuotiaan naisen yhdeksän vuoden vankeuteen taposta – löi uhria keittiöveitsellä yksityisasunnossa Valkeakoskella

Tekijä löi miestä kerran veitsellä asunnon keittiössä. Mies kuoli vammoihin pian tapahtumapaikalla ambulanssissa. Oikeudessa nainen kiisti syytteen ja vaati sen hylkäämistä. Hänen mukaansa kysymys on ollut hätävarjelusta tai sen liioittelusta.

Tanskalaispelaaja Eriksenin sydänpysähdys vavahdutti jalkapallonuoria – seuroissa luvassa ensiapukoulutusta, Palloliitto pohtii ohjeistusta

Poikkeukselinen tapaus on herättänyt keskustelua siitä, ovatko seurojen ohjeistukset ja toimintatavat ajan tasalla. Pääsarjoissa pelaavien terveyttä seurataan vuosittain, mutta juniori- ja amatööriotteluissa samanlaisia käytäntöjä ei ole.

Joensuulaisessa pizzeriassa syttyi perjantaina tulipalo – paikalla kymmenen pelastuslaitoksen yksikköä

Yläsatamakadulla toimivassa Ravintola Darassa havaittiin savua ja liekkejä, ja paikalle hälytettiin kymmenen pelastuslaitoksen yksikköä sekä ambulansseja ja poliiseja.  Pelastuslaitos sai kuitenkin palon nopeasti sammutettua. Syttymissyy ei vielä ole tiedossa.

Makwan Amirkhani joutui ambulanssiin erikoisesta syystä – joi liikaa vettä

Vapaaottelija Makwan Amirkhani teki erikoisen virheen nestetankkauksen suhteen ottelun alla. Liiallinen veden hörppinen pilasi suorituksen ja päättyi sairaalareissuun.

Ambulanssi löytyy jatkossa myös pyörän selästä – pyöräilevä ensihoito käyttöön Pohjois-Savossa

Ensimmäinen fillarienskan, eli pyöräilevän ensihoidon partio lähtee viikonloppuna mukaan koulujen päättäjäisjuhlintaan Kuopiossa. Fillarienskoja nähdään kesällä yleisötapahtumissa eri puolilla Pohjois-Savoa.

Lapissa 6–10 lasta syntyy ambulanssissa tai terveyskeskuksessa joka vuosi: nyt ensihoitajia koulutetaan matkasynnytykseen

Tänä vuonna jo kolme lasta on syntynyt tien päällä matkalla Lapin keskussairaalaan. Koulutuksella turvataan se, että ensihoitajat osaavat auttaa synnyttämisessä, sillä matkasynnytykset ovat ensihoitajan työssä harvinaisia tilanteita.

Valtava tieremontti myllää liikenteen Kotkassa – saaressa sijaitsevaan keskustaan johtava päätie menee poikki koko loppuvuodeksi

Kotkassa on alkanut kaksi vuotta kestävä tieremontti, jolla halutaan sujuvoittaa liikennettä keskussairaalaan ja satamiin. Mylläyksen kohteena on pääväylä saaressa sijaitsevaan kaupungin keskustaan. Kiertotiet otetaan käyttöön ensi viikolla.

Unelma-ammatissa

Ensihoitaja Leevi Marjanen työskentelee unelma-ammatissaan.

Raili Venäläisen koskettava tarina – Mitä tehdä, kun 112:sta ei saa apua?

Ambulanssia ei haluttu lähettää noutamaan koronapotilasta.

Taksiautoilija altistui koronavirukselle potilassiirron aikana Kanta-Hämeessä

Kanta-Hämeen keskussairaala tarkistaa nyt koronapotilaiden siirtoon liittyvät ohjeistukset ja käytännöt, jotka laadittiin viime keväänä.

Perjantai 5.3.2021 (tv)

Ravintoloiden koronarajoitukset. Ambulanssin kuljettajat. Pronssimitali. Sääennuste.

Kati Kinnunen makasi tuskissaan, kylmissään ja peloissaan lumihangessa puolitoista tuntia – nyt hän kutsuu pelastajiaan supersankareiksi

Kati Kinnusen lonkan tekonivel meni sijoiltaan mökin pihassa metsän keskellä viime viikon lauantaina.

Puolangalla ja Vuolijoella onnettomuuspaikalle kurvaa jatkossa ensimmäisenä ambulanssi

Vastaavanlaista ensihoidon ja pelastustoimen yhteistyömallia ei ole kokeiltu aiemmin Suomessa.

Kaksi henkilöautoa kolaroi Mäntyharjulla Virransalmentiellä

Paikalle lähetettiin ambulanssi ja poliisipartio.

Tulevat ensihoitajat harjoittelevat ambulanssilla jäisellä ajoradalla – ajatus, että ihmishenki on vaarassa luo paineita tuoreelle kuskille

Pian valmistuvien ensihoitajien mielestä koulutukseen voisi sisältyä enemmän ajoharjoittelua.

Etelä-Pohjanmaan lääkärihelikopteri saa tukikohdan Rengonharjulta – apu on entistä lähempänä ensi vuoden lopulla

Etelä-Pohjanmaa saa lääkärihelikopterin ensi vuoden lopulla. Kopteri tulee lentämään koko pohjalaismaakuntien alueella ja laajemminkin yli maakuntarajojen.

Nyt lunta putoaa ja pudotetaan katoilta – Sairaalaan tikattavaksi joutunut nainen: Varoittakaa lumen pudottamisesta, ettei muille käy näin

Kiinteistöliitto neuvoo taloyhtiöitä vaatimaan lunta pudottavilta yhtiöiltä riittävät suojaustoimet eli puomitukset, kyltit ja kadulla päivystävän huutajan.

Hälytysajoneuvojen vihreän aallon satelliittiohjaus etenee – ajoa helpottava Hali-järjestelmä voi olla käytössä valtakunnallisesti jo parin vuoden kuluttua

Kaupungit ja kunnat käyttävät nyt omia järjestelmiään liikennevalojen ohjaamiseen. Kokkola on yksi uuden järjestelmän pilottipaikkakunnista.

Rajavartiolaitoksen ensimmäinen ambulanssi otetaan käyttöön Kuhmossa

Kainuun rajavartioston ensivasteauto parantaa rajaseudun turvallisuutta.

Dramaattinen tilanne ampumahiihdossa: Tandrevold jäi makaamaan ladun varteen toisen ammunnan jälkeen ja säikäytti voittaja-Eckhoffin – norjalaisvalmentaja avasi tilannetta NRK:lle

Kärkisijoista Oberhofin pikakilpailuissa kamppaillut Ingrid Landmark Tandrevold joutui keskeyttämän toisen ammunnan jälkeen.

Hälytysajoneuvoille vihreä aalto – Kokkolan kaupunki ottaa käyttöön liikennevalo-ohjausjärjestelmän

Satelliittipaikannukseen perustuva järjestelmä nopeuttaa esimerkiksi ambulanssin pääsyä potilaan luo.

Patikoija tippui jäihin Mäntyharjulla – kaveri veti koiranhihnoilla kuiville

Yksi ihminen tipahti jään läpi lähellä rantaa.

Ensihoitajien työvuorot lyhenevät ja yöajan ambulanssien lähtövalmius paranee Lapin sairaanhoitopiirissä

Päivävalmiudessa olevien ambulanssien väheneminen voi näkyä siten, että siirtokuljetuksia odotellaan entistä pidempään.

Sulkavan monitoimiambulanssi säntää matkaan raivaus- ja sammutusvalmiina – ensihoitajan ja pelastajan työpari taipuu moneen

Sulkava on edelläkävijä moniammatillisessa työparitoiminnassa Etelä-Savossa. Toimintaa on tarkoitus laajentaa seuraavaksi Puumalaan.

Keski-Suomen pelastuslaitoksella uusi potilastietojärjestelmä

Uuden järjestelmän pitäisi nopeuttaa hoitotoimintaa muun muassa ambulansseissa ja sairaaloissa.

Koronapotilaiden siirto Helsingin seudulta Kuopioon ja Turkuun alkaa – huonokuntoiset potilaat siirretään ambulanssilla

Helsingin seudulta siirretään kaksi koronapotilasta Turkuun ja kolme Kuopioon kuluvan viikon aikana.

Diego Maradonan lääkärin toimia syynätään Argentiinassa – "Minulla ei ole mitään salattavaa"

Diego Maradonan aivoleikkauksen tehneen lääkärin Leopoldo Luquen toimia on alettu tutkia Argentiinassa liittyen jalkapallolegendan kuolemaan.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle