Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Joka kymmenes nainen kärsii ulkosynnyttimien kroonisesta kiputilasta, vulvodyniasta – vaiettuun vaivaan voi saada lievitystä

Kipu voi tuntua jopa ilman kosketusta. Väitöstutkimuksen mukaan lääke- ja terapeuttisen hoidon yhdistelmä auttaa eniten.

Virtsatietulehdus on totuttu liittämään kylmettymiseen – Honeymoon-syndrooma syntyy seksin seurauksena

Vastarakastuneena ja runsaasti seksiä haluavana ei haluaisi törmätä kiusalliseen vaivaan: pissittää liikaa, kirvelee ja taitaa kuumekin nousta. Kyseessä on todennäköisesti virtsatietulehdus, joka on totuttu liittämään kylmettymiseen. Sen toinen nimi on kaunis: honeymoon-syndrooma.

Helppous ja ekologisuus ovat saaneet naiset hurahtamaan kuukautiskuppiin – "Kuukuppia käyttäessä kuukautiset voi välillä unohtaa"

Kuukuppi eli kuukautiskuppi on vanha keksintö, mutta vasta pikkuhiljaa vakiintumassa tasavertaiseksi kuukautissuojavaihtoehdoksi tamponin ja siteiden rinnalle.

Helsinki OKs expansion of free contraception programme for young women

Female Helsinki residents below the age of 25 will have free access to long-term contraceptive solutions, including birth control implants and intrauterine devices.

Kuukautisaktivistit ovat feministejä, jotka tahtovat poistaa häpeän menkoista: “Meille lyödään heti nipoleima päähän”

Kehitysmaissa jotkut laittavat kiven emättimeen, jotta kuukautisveri ei valuisi ulos, Lunette-kuukautiskupin kehittäjä Heli Kurjanen sanoo.

"Hiivatulehduslääkkeitä ei tulisi käyttää kuin leipää" – kutina alapäässä saa monet hakemaan hiivalääkkeen turhaan

Naistentautien ja synnytyksen erikoislääkärin mukaan vain neljäsosalla kutinasta ja lisääntyneestä valkovuodosta kärsivistä naisista on oikeasti hiivatulehdus.

Naiset koristelevat alapäätään yhä kummallisemmin keinoin – "Vaarallista hömppää" jyrähtää lääkäri

Intiimialueen karvoitusta on muotoiltu iät ja ajat. Nyt markkinoilla on yhä erikoisempia koristelutapoja.

Japanilainen vaginataiteilija jälleen oikeudessa – isot sakot uhkaavat

Vaginan muotoisen kajakin tehnyttä Megumi Igarashia syytetään säädyttömyydestä ja hänelle vaaditaan tuhansien eurojen sakkorangaistusta.

Veistos "kuningattaren vaginasta" tuhrittiin jo kolmannen kerran

Taiteilija Anish Kapoor on itse kuvannut veistosta valtaan astuvan kuningattaren vaginaksi, mutta ottanut myöhemmin etäisyyttä lausuntoonsa.

Liukastevoiteen mainos hermostutti lastenohjelman katsojat

Koko perheen musiikkiohjelman tauolla eilen esitetty mainos oli joillekin katsojille liikaa. Emättimen kosteuttamiseen tarkoitetun valmisteen mainostamista lastenohjelman yhteydessä ei pidetty soveliaana. Moni ottikin välittömästi tuohtuneena yhteyttä mainoksen lähettäneeseen televisioyhtiöön. Jatkossa kyseistä mainosta ei ohjelman tauoilla nähdä.

Tutkijat kasvattivat toimivia vaginoita tyttöjen omista soluista

Neljälle nuorelle naiselle laboratoriossa kasvatetut ja istutetut vaginat ovat osoittautuneet normaalisti toimiviksi. Kyseessä on läpimurto elinten istuttamisen alalla.

"Molemmat abortit olivat omalla tavallaan äärettömän kipeitä kokemuksia"

Viime vuonna tuhannet naiset tekivät Suomessa abortin osittain kotona lääkkeillä. Yle Uutiset kertoo neljän kotiabortin kokeneen tarinan.

”Abortin jälkeen en voinut enää asua kotonani”

Viime vuonna tuhannet naiset tekivät Suomessa abortin osittain kotona lääkkeillä. Yle Uutiset kertoo neljän kotiabortin kokeneen tarinan.

TS: Suomessa tehdään kymmeniä immenkalvon korjauksia

Leikkaustoiveen taustalla voi olla väkivallan uhka. Esimerkiksi järjestetyissä avioliitoissa morsiamen odotetaan usein olevan neitsyt, ja immenkalvon korjausleikkauksen avulla morsian voi salata aiemman seurustelun tai raiskauksen uhriksi joutumisen.

Sirpa Pietikäinen esittää vihaista vaginaa Euroopan parlamentissa

Suomen europarlamentaarikko Sirpa Pietikäinen (kok.) näyttelee roolin näytelmässä Vaginamonologit. Näytelmän esityspaikkana toimii Euroopan parlamentti Brysselissä 6. maaliskuuta. Naisten seksuaalisuutta ja väkivaltaa käsittelevä näytelmä on herättänyt parlamentaarikoissa vastustusta, kertoo Ilta-Sanomat.

Yhdysvallat laajensi raiskauksen määritelmää

Yhdysvaltain hallinto on laajentanut raiskauksen määritelmää. Uuden määritelmän mukaan myös mies voi olla raiskauksen uhri. Myös naisen raiskaus määritellään nyt aiempaa yksityiskohtaisemmin.

”Päänsärkyyn” makuukammarissa voi olla useita syitä

Naisten tuntemat kivut seksuaalisessa kanssakäymisessä ovat yllättävän tavallisia. Kipujen aiheuttaja täytyy aina selvittää, jotta saadaan tietää onko kyse infektiosta vai gynekologisesta sairaudesta.

KOMMENTOI: Kuuluuko tekopenis terveystiedon tunnille?

Nuorten seksuaaliterveyskasvatus on muuttunut yhä avoimemmaksi. Uusinta uutta on nyt seksuaaliterveyden työkalupakki, joka sisältää muun muassa tekopeniksen ja -emättimen.

Koulujen avoin seksuaalikasvatus pelottaa monia kommentoijia

Nuorten seksuaaliterveyskasvatus on muuttunut yhä avoimemmaksi. Uusinta uutta on nyt seksuaaliterveyden työkalupakki, joka sisältää muun muassa tekopeniksen ja -emättimen. Nettikommentoijat ovat keskustelleet sopivasta valistusiästä ja koulujen valistustuntien sisällöstä.

Tekopenikset ja -emättimet avuksi koululaisten seksuaalikasvatukseen

Nuorten seksuaaliterveyskasvatus on muuttunut yhä avoimemmaksi. Uusinta uutta on nyt seksuaaliterveyden työkalupakki, joka sisältää muun muassa tekopeniksen ja -emättimen. Nykyaikaisessa seksuaalikasvatuksessa halutaan ottaa aiempaa paremmin huomioon myös seksuaalivähemmistöt ja maahanmuuttajataustaiset oppilaat.

Naisen sukuelimessä iso amfetamiinilasti

Lappeenrantalaisnaisen liki sadan gramman amfetamiinilasti oli kondomissa, jonka hän oli asettanut emättimeensä. Viisikymppinen nainen otettiin lasteineen kiinni rautatieasemalla, kun hän oli aineen hankintamatkalla Lahdessa.

Uudesta geelistä lupaava ase aidsia vastaan

Tutkijat ovat raportoineet läpimurrosta aidsin vastaisessa taistelussa. Eteläafrikkalaisen tutkimuksen mukaan aids-lääkettä sisältävä emätingeeli vähensi naisten saamien HI-virustartuntojen määrää 39 prosenttia.

Arabinaiset kiinnostuivat neitsytleikkauksista

Pariisilaisella leikkausklinikalla tehdään viikoittain immenkalvo-operaatioita nuorille arabinaisille, kertoo yleisradioyhtiö BBC. Parin tuhannen euron leikkaus on lähes riskitön, ja moni nainen on valinnut sen salatakseen sukupuolielämänsä tulevalta mieheltä.

Ympärileikkaus voi ehkäistä sukupuoliteitse tarttuvia tauteja

Ympärileikatut miehet saattavat säästyä HIV:ltä ja monilta muilta sukupuoliteitse tarttuvilta taudeilta todennäköisemmin kuin muut miehet. Lisäksi heidän naispuoliset partnerinsa sairastuvat harvemmin emätintulehduksiin, ilmenee tuoreesta katsaustutkimuksesta.

Nuorisoteatteri nostaa seksin näyttämölle

Riihimäen Nuorisoteatteri nostaa rohkeasti seksin lavalle syksyn uutuusnäytelmässä, joka on suorasukaisesti nimetty Seksinäytelmäksi.

Trikomoniaasi ehkä eturauhassyövän riskitekijä

Tuoreen tutkimuksen mukaan vakavat ja kohtalokkaat eturauhassyövät saattavat kehittyä etenkin miehille, joilla on trikomoniaasi-sukupuolitulehdus. Jos yhdysvaltalaistutkijoiden havainto pitää paikkansa, voisi trikomoniaasin seulominen ja hoitaminen säästää monet miehet vakavalta eturauhassyövältä.

Estrogeeni-lääke ja rintasyöpä

Hormonimäärät ja syövän uusiutuminen