Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Perjantai 13.12.2019 (radio)

Konservatiivipuolue voitti Britannian vaalit. Sähköauto on edullinen käyttää. Sairaanhoitajien oikeus määrätä lääkkeitä laajenee. Lucia tuo valon pimeään talveen.

Tänään vietetään Lucian päivää

Suomen Lucia-neito Sara Ray Pohjanmaan Ähtävältä kruunataan tänään Helsingin Tuomiokirkossa

Liisa Ijäs on Kokkolan historian toinen Lucia-mummo

Kokkolassa Lucia-mummoperinne aloitettiin viime vuonna. Tänä vuonna kynttiläkruunun sai 84-vuotias Liisa Ijäs Lohtajalta.

Sunnuntai 13.12.2015 ilta

Maailman johtajat ovat tyytyväisiä uuteen ilmastosopimukseen. Sunnuntaina on vietetty Lucian päivää. Suomessa vieraalle tarjotaan kahvia.

Lucia-mummon kynttiläkruunu aseteltiin tänä vuonna Elvi Pekkarisen kutreille

Lucia-mummoksi on kruunattu tänään Lapinlahdella 91-vuotias Elvi Pekkarinen.

Video: Yhteensä 600 vuotta kauneutta kisaa Lucia-mummon tittelistä – "Fantastista, että meitä muistetaan"

Lucia tuo valkoisine vaatteineen ja kynttiläkruunuineen valoa talven pimeyteen. Lucia-mummotempaus puolestaan tuo iloa ja piristystä vanhusten arkeen. Videolla 80- ja 90-vuotiaat Lucia-kandidaatit kertovat ajatuksiaan.

Lucia ilahdutti vanhuksia ja kaupunginsairaalan potilaita Lahdessa

Lucia toi tänään valoa Lahden vanhuksille ja kaupunginsairaalan potilaille. Viime vuonna perinnettä kokeiltiin sairaalassa pienimuotoisesti, mutta tänä vuonna Lucia-kulkueita kiersi jokaisessa yksikössä. Valon juhla sykähdytti niin katsojia kuin esiintyjiäkin.

Perinteinen Lucia-kulkue toi valon myrskyn jälkeen

Lucian päivää vietetään 13. joulukuuta sokeiden ja näkövammaisten pyhimyksen Lucian muistoksi. Lucian päivää on vietetty Suomessa pitkään erityisesti ruotsinkielissä piireissä. Nykyään päivää vietetään myös suomenkielisissä kouluissa ja päiväkodeissa. Tänä vuonna Lucia-neidot saivat pitää kynttiläkruunuistaan kiinni Seija-myrskyssä.

Suomen Lucia haluaa tuoda iloa

Julia Hanhikoski on valittu Suomen Lucia-neidoksi. Vuonna 2010 Kokkolan Lucian kynttiläkruunua kantanut 18-vuotias abiturientti on huomannut ilon, jota Lucia-neito välittää ympärilleen.

Lucia-neidot valaisivat sairaalan

Keski-Pohjanmaan keskussairaalassa henkilökunnan lapset ovat jo yli 30 vuoden ajan tuoneet valoa ja toivoa osastoille. Pienimmät Luciat ovat vain 3-4 vuoden ikäisiä.

Lucia tuo valoa jouluun

Maanantaina vietetään Lucian päivää. Lucia-neito tuo kynttiläkruunuineen valoa joulunalusaikaan. Tämän vuoden Lucia-neito on 23-vuotias Mirella Uddström.

Lucia-neito johdattaa jouluun

Salon Keskustan koulun musiikkiluokkien Lucia-juhlasta on tullut monelle joulunaloitusperinne. Uskelan kirkko täyttyi torstaina ääriään myöten täyteen. Tämänvuotinen Lucia on Roosa Toivanen.

Mirella Uddström on vuoden 2010 Lucia-neito

Suomen tämän vuoden Lucia-neidoksi on valittu 23-vuotias Mirella Uddström Porvoosta. Uddström opiskelee neljättä vuotta luokanopettajaksi ja erityisopettajaksi. Lucia-keräyksen varat menevät tänä vuonna lasten tukemiseen.

Lucia-neito tuo valoa vuoden pimeimpään aikaan

Sunnuntaina on vietetty perinteistä Lucian päivää. Kynttiläkruunua päässään kantava ja valkoiseen pukeutunut Lucia-neito tuo valoa pimeään joulunalusaikaan.

Lucia tuo valon pimeyteen

Lucian päivä osuu sopivasti pimeään kaamosaikaan. Seinäjoella Valkiavuoren koululla Lucian päivän esitys on kuudesluokkalaisten taidonnäyte ruotsinkieln taidosta.

Lucia-kulkue tuo bussilla iloa ja valoa talven keskelle

Lahden ruotsinkielinen ja Lotilan koulu saivat tänä vuonna Opetushallitukselta tukea Lucia-kiertueen bussikuljetuksiin. Sen myötä koululaiset kiertävät ennen viikonlopun suurta juhlaa eri puolilla kaupunkia tuomassa iloa ja valoa talven keskelle.

Lucian päivä tuo valoa pimeyteen

Perinteistä Lucian päivää vietetään lauantaina. Turussa perinteinen Lucia-neidon johdattama kulkue lähtee Tuomiokirkossa järjestetyn hartaustilaisuuden jälkeen kohti Yliopistonkatua noin kello 16.00.

Lucia-neito toi valoa pimeään

Lauantaina on vietetty Lucian päivää. Perinteen mukaan kynttiläkruunua päässään kantava ja valkoiseen pukeutunut Lucia-neito tuo valoa synkkään vuodenaikaan. Päivää vietetään noin vuonna 304 jKr. kuolleen Pyhän Lucian muistoksi, joskin päivä osuu yksiin myös esikristillisen valon juhlan kanssa.

Lucia-neito toi jälleen valoa pimeyteen - Katso video

Torstaina on vietetty Lucian päivää. Perinteen mukaan kynttiläkruunua päässään kantava ja valkoiseen pukeutunut Lucia-neito tuo valoa synkkään vuodenaikaan. Päivää vietetään noin vuonna 304 jKr. kuolleen Pyhän Lucian muistoksi, joskin päivä osuu yksiin myös esikristillisen valon juhlan kanssa.

Kylli-täti piirtää Lucian

Vuonna 1981 Kylli-täti piirsi joulukalenterissa Lucia-neidon