Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Nuorisoporukka altistuu säteilylle Mikkelissä – tämä ei ole totta, mutta voisi olla, ja siksi pelastajat varautuvat siihen: "Haemme rusinat pullasta"

Varuskunta-alueella Mikkelissä kuhisi harjoituksissa, joihin saapui osallistujia eri puolilta Eurooppaa. Paikalla oli asiantuntijoita fyysikoista psykologeihin, sillä säteilyonnettomuus vaatii monen alan asiantuntemusta.

Alkusammutus pelasti omakotitalon suuremmilta vahingoilta Alavudella

Öinen tulipalo saatiin rajattua talon sauna- ja suihkutiloihin.

Metsä Fibren tehtaan kattorakenteissa syttyi tulipalo

Lapin pelastuslaitoksen päivystävän palomestarin mukaan peltirakenteissa syttynyt ja korkealla sijainnut tulipalo oli vaikea sammuttaa.

50 hoitajaa ja lääkäriä ympäri maata leiriytyi Repoveden kansallispuistoon treenaamaan hengenpelastamista: "Ei harjoitella Lidlin takapihalla"

Repoveden kansallispuistossa Kouvolassa harjoitellaan tällä viikolla retkeilyonnettomuuksien varalta. Lavastetuissa tilanteissa opetellaan auttamaan loukkaantunutta maastopyöräilijää, melojaa ja kalliokiipeilijää.

Alaikäiset vievät vanhempien autonavaimet yöllä ja kaahaavat kortitta kaupungilla – poliisi huolissaan: "Erittäin vakava ja vaarallinen ilmiö"

Alaikäiset ovat joutuneet kahteen vakavaan kolariin Savonlinnassa viimeisen viikon aikana. Kaikkiaan poliisin tietoon on tullut 19 alle 18-vuotiasta kortitonta kuskia kaupungissa tänä vuonna.

Syyskuun keskelle osunut lumimyräkkä työllisti pelastuslaitosta Meri-Lapissa

Pelastuslaitos sai runsaasti tehtäviä yllättävän lumentulon vuoksi, mutta liikenteessä selvittiin peltivaurioin erittäin huonosta ajokelistä huolimatta.

Keuruulla Ähtärintielle on valunut öljyä

Keski-Suomen pelastuslaitos sai tiedon öljyvahingosta tiistaina iltapäivällä.

Vaasan paloaseman tilalle esitetään kokonaan uutta rakennusta – pelastuslaitoksen uusien rakennusten maksajaa ei vielä tiedetä

Uuden paloaseman lisäksi pelastuslaitokselle kaavaillaan toista uutta rakennusta Vaasan Liisanlehtoon. Niin sanottu sivutoimipiste on etenemässä hankesuunnitteluun. Pelastuslaitos toivoo, että uudisrakennusten suunnitelmat saataisiin mahdollisimman pitkälle ennen kuin päätökset niistä siirtyvät uusille toimielimille Pohjanmaan hyvinvointialueelle.

Orimattilan vanha paloasema laitetaan myyntiin – uusi pelastusasema saadaan käyttöön keväällä 2022

Palokunnan henkilöstö on joutunut työskentelemään väistötiloissa jo useiden vuosien ajan.

Poliisi etsi lauantaina kadonnutta miestä Vimpelissä, löytyi samana päivänä

Poliisi pyysi lauantaina havaintoja kadonneesta miehestä.

Pyykinpesukone syttyi palamaan rivitaloasunnossa Viitasaarella

Palo oli sammunut palokunnan saavuttua kohteeseen. Pelastuslaitos varmisti lämpökameran avulla, ettei palo levinnyt talon rakenteisiin.

"Sisu pelasti minut" – suomalainen palomies selvisi kuin ihmeen kaupalla hengissä New Yorkin terrori-iskusta vuonna 2001

Terry Rivera joutui jättämään palomiehen ammatin hengitystiesairauden takia. Hän on luonut uutta uraa humanitäärisessä työssä, pokerinpelaajana, Hollywood-näyttelijänä ja dokumenttiohjaajana.

Aleksis Salusjärven kolumni: Suomen ensimmäinen terrori-isku päättyi sankaritekoon, mutta emme tiedä kenen

Suomen ensimmäinen terrori-isku päättyi sankaritekoon, josta ei tehty numeroa. Viranomaisten työhön ei kuulu julkisuudessa paistattelu. Emme tiedä ketä kiittää, ja se kertoo meistä paljon, kirjoittaa Salusjärvi. Kolumnin voi myös kuunnella.

Kainuun uusi evakuointisuunnitelma pelastaa onnettomuuden tai myrskyn silmään joutuneet

Kainuun evakuointisuunnitelma on valmistunut. Suunnitelmaa on tehty vuosi eri viranomaisten kesken. Mukana ovat olleet muun muassa Kainuun kunnat, soten edustajat ja pelastusviranomaiset.

Varastohalli tuhoutui tulipalossa Valkealassa – jälkivartiointi jatkuu aamulla

Palo saatiin taltutettua kolmen aikaan aamuyöstä.

Jokilaaksojen pelastuslaitos vaatii valtiota osallistumaan Kalajoen maastopalon kustannuksiin

Suuronnettomuuden sammuttamisen arvioidaan maksavan lähes 1,6 miljoonaa euroa. Jokilaaksojen pelastuslaitoksen mielestä summa on kohtuuton yhden pelastuslaitoksen ja alueen kuntien kustannettavaksi.

Venäjän hätätilaministeri kuoli tapaturmassa Norilskissa – yritti pelastaa kalliolta pudonnutta dokumentaristia

Venäjän median mukaan ministeri Jevgeni Zinitšev yritti pelastaa jyrkänteen reunalta veteen pudonnutta dokumenttielokuvien ohjaajaa Aleksandr Melnikiä. Molemmat kuolivat saamiinsa vammoihin.

Tulipalo teki vahinkoja Binderholzin Lieksan sahan höyläämössä

Pohjois-Karjalan pelastuslaitos sai hälytyksen Kevätniementiellä sijaitsevalle sahalle puolen yön jälkeen. Tuli oli irti höyläämön päädyssä ja yläpohjarakenteissa.

Savonlinnassa etsitään veden varaan joutunutta – poliisi kaipaa vihjeitä tapaukseen liittyen

Pelastuslaitos sai hälytyksen veden varaan joutuneesta henkilöstä Savonlinnan Riihisaaren laiturialueella tiistai-iltapäivänä. Henkilöä etsitään edelleen. 

Poliisi joutunut eristämään karanteenirikkojia eri puolilla Suomea – yleisimmät syyt rikkomuksiin ovat tiedonpuute ja välinpitämättömyys

Koronakaranteenin ja -eristyksen rikkomisiin on tarvittu poliisilta virka-apua eri puolella Suomea. Myös rikosilmoituksia on kirjattu. Kentällä työtehtävä tarkoittaa tartuntavaaraa, sillä pahimmillaan haettava puree ja sylkee.

Vesitaso teki hätälaskun mereen Jollaksen eteläpuolella

Merivartiosto pelasti koneesta kaksi ihmistä. Heillä ei ole hätää.

Määrärahojen supistaminen vähentäisi poliisin näkyvyyttä Sisä-Suomessa, arvoi poliisipäällikkö – Keski-Suomen kansanedustajat myöntäisivät poliisitoimintaan lisää rahoitusta

Perusteluissa korostuivat muun muassa poliisin toiminnan turvaaminen harvaan asutuilla seuduilla sekä määrärahojen kohdistaminen kenttätoimintaan. Kaavaillut säästöt vähentäisivät noin 30–40 poliisia Sisä-Suomesta.

Kahden auton talli paloi Valkeakoskella

Kahden auton talli on palanut aamulla Valkeakosken Jyräänmäessä. Kukaan ei ole tiettävästi loukkaantunut.

Kauppojen yö piti poliisin kiireisenä Ylivieskassa: pahoinpitelyjä, rattijuopumuksia ja kotihälytyksiä

Poliisi kirjasi sekä rikos- että lastensuojeluilmoituksia, A-kiireellisyysluojan tehtäviä oli useita.

Kontulassa huoneisto tuhoutui pienkerrostalon palossa, henkilövahingoilta vältyttiin

Helsingin pelastuslaitoksen mukaan huoneisto tuhoutui asuinkelvottomaksi Poliisi tutkii palon syttymissyytä.

Oulun Linnanmaan uusi paloasema otettiin käyttöön – parantaa erityisesti Oulun pohjoisten kaupunginosien nopeaa saavutettavuutta

Oulun Linnanmaan paloasema on Suomen moderneimpia paloasemia. Rakentamisessa on otettu uudella tavalla huomioon esimerkiksi puhtausvyöhykkeet.

Taloyhtiön ulkorakennus roihahti tuleen pihapiirissä Oulun Hiirosessa – rakennus tuhoutui käyttökelvottomaksi, tuli uhkasi myös parkkipaikalla olevia autoja

Pelastuslaitos sai hieman ennen puolta yötä syttyneen tulipalon nopeasti hallintaan. Oulu-Koillismaan pelastuslaitoksen mukaan noin 160 neliömetrin kokoisessa irtaimisto- ja pyörävarastossa ollut palo oli voimakas ja siitä muodostui runsaasti savua.

Luoteisen Keski-Suomen ambulanssit siirtyvät yksityisiltä pelastuslaitoksen pyöritettäväksi

Jatkossa pelastuslaitos vastaa Saarijärven, Kinnulan ja Pihtiputaan ensihoidosta. Aikaisemmin palveluista ovat vastanneet yksityiset ambulanssiyrittäjät.

Raju ulosajo Äänekoskella – Kaksi ihmistä sinkoutui ulos autosta

Auton sisällä olleesta kolmesta ihmisestä kaksi sinkoutui törmäyksessä ulos autosta.

Ilmaliikenneonnettomuudesta hälytys Forssassa – pelastuslaitos selvitti tilannetta, etsinnät lopetettu

Kanta-Hämeen pelastuslaitos sai hälytyksen keskisuuresta ilmaliikenneonnettomuudesta Forssassa. Pudonneesta lentokoneesta ei kuitenkaan löytynyt jälkeäkään.

Ratikka ja pakettiauto törmäsivät Tampereen Hervannassa

Onnettomuus sattui tasoristeyksessä Sirrinkujan ja Makkarajärvenkadun risteyksessä maanantaina aamupäivällä.

Sivullinen pelasti kuljettajan palamaan syttyneestä autosta Harjavallassa

Loukkaantunut kuljettaja saatiin ulos autosta ennen kuin auto syttyi tuleen.

Vene ajautui karille Jämsässä, mutta ei ollut vaarassa upota

Veneen kyydissä oli kolme ihmistä, joista kukaan ei loukkaantunut.

Kuljettaja väisti monttua, auto päätyi ojaan Savonlinnassa

Autossa olleet kaksi henkilöä eivät loukkaantuneet.

Grillikatos tuhoutui tulipalossa Savonlinnassa

Palo ei aiheuttanut henkilövahinkoja.

Metsäpaloja sammutetaan puutteellisissa varusteissa – tutkijat yllättyivät syöpää aiheuttavien palokaasujen määrästä

Metsäpalojen sammutustöissä altistuu luultua voimakkaammin myrkyllisille palokaasuille ja muille yhdisteille. Tarjolla olevien suojavarusteiden taso vaihtelee. Usein sammuttajat työskentelevät paitahihasillaan ja ilman hengityssuojaimia.

Itä-Suomeen myönnetyt hengenpelastusmitalit luovutettiin saajilleen tänään

Hengenpelastusmitalin myöntää tasavallan presidentti. Itä-Suomen aluehallintoviraston ylijohtaja luovuttaa mitalit Itä-Suomen alueella. Luovutustilaisuus oli tänään.

Nokian Lintuniemenkadun suuri rakennuspalo osoittautui nuotioksi

Pirkanmaan pelastuslaitos sai kello 15.08 tehtävän keskisuuresta rakennuspalosta Nokian Lintuniemenkadulla. Tapahtumalaji muuttui suureksi ja sitten takaisin keskisuureksi. Palo osoittautui ensitietoa pienemmäksi.

Venetsialaisviikonloppu alkaa – Pohjois-Pohjanmaalla ilotulittaminen sallittua yksityishenkilöille lauantai-iltana taajamien ulkopuolella

Ilotulitteita voi käyttää kello 18–24 lauantaina 28. elokuuta turvallisuusohjeet huomioiden. Oulunsalossa ilotulitteiden käyttö on kuitenkin poikkeusluvan varassa lentokentän läheisyyden vuoksi, samoin Kuusamon lentokentän lähellä.

Henkilöauto ajautui katon kautta ojaan Pieksämäellä

Paikalle lähetettiin poliisipartio ja ambulanssi.

Kaavaillut säästöt vähentäisivät 40 poliisia Itä-Suomesta – poliisipäällikkö: "Ikäväähän tämä on"

Valtion budjettiehdotuksessa poliisin rahoitus vähenisi noin 40 miljoonan verran koko Suomen tasolla. Mikäli säästöt tulevat voimaan se tarkoittaisi selviä muutoksia poliisin toimintaan Itä-Suomessa.

Liipolan ja Patomäen tunnelit Lahden eteläisellä kehätiellä suljetaan pelastusharjoituksen ajaksi

Harjoituksen aikana kiertoteinä toimivat alueen muut maantiet ja katuverkko.

Tampereen rantatunneliin suurpalohälytys: liikennevälinepaloa epäiltiin, syy oli vikaantunut kaivinkone

Tunneli suljettiin ja rantaväylällä oli pitkiä jonoja itään päin. Pian kuitenkin selvisi, että kaivinkoneesta oli tullut öljyt asfaltille.

Työtehtävässä haavoittunut poliisi Heidi Foxell tietää, miltä tuntuu maata sairaalassa ammuttuna: "Jokainen laukaus jättää ikuiset jäljet"

Ruskolla sattunut poliisin ampumistapaus on nostanut Heidi Foxellin muistot omasta haavoittumisestaan Hyvinkäällä taas pintaan.

Kalajoella riehunut suurpalo synnytti kipinän vapaaehtoiseen palokuntatyöhön – sopimuspalokuntiin on saatu uusia jäseniä

Kalajoen suuri maastopalo lisäsi kiinnostusta vapaaehtoiseen palokuntatyöhön. Myös palokuntaharrastusta jäähdytelleet ovat ainakin paloalueen lähistöllä aktivoituneet uudestaan. Samanlaista viestiä kuuluu muualtakin.

Kaatunut soutuvene aiheutti mittavan pelastusoperaation Mikkelin Haukivuorella

Laajaan tehtävään osallistui useita pelastuslaitoksen yksiköitä: kaksi venettä, pintapelastajia ja pelastussukellusyksikkö. Pelastustoimintaan osallistui myös pelastuselikopteri joka avusti pelastuslaitoksen henkilöstöä kohteen paikantamisessa.

Pakettiauto romuttui ojaan pyörähtäessään Kärsämäellä maanantai-iltana – autossa neljä matkustajaa

Ajoneuvo kärsi huomattavia vahinkoja, ja siksi pelastuslaitos arvioi sen tehneen täyspyörähdyksen ojaan. Kolme autossa ollutta henkilöä poistui omin voimin ulos ajoneuvosta, neljättä pelastuslaitos joutui avustamaan.

Rivitalon päätyasunto tuhoutui tulipalossa Mäntsälässä

Rivitalon päätyhuoneisto tuhoutui täysin Mäntsälässä. Muut asunnot kärsivät savuvahinkoja. Poliisi tutkii palon syttymissyytä.

Rankkasateet sitoivat Helsingin pelastuslaitoksen kaikki resurssit vedenpumppaustehtäviin – vesi valui taloihin ja liiketiloihin

Rankkasateet aiheuttivat yli kaksikymmentä työtehtävää lauantaiaamupäivän aikana. Helsingin pelastuslaitos joutui pumppaamaan vettä muun muassa Itäkeskuksen Finnkinossa ja Kallion virastotalolla. Tilanne rauhoittui puoleltapäivin.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle