Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Five-month suspended sentence for university restroom voyeur

Over a period of nearly six months in 2018, the man gathered a total of 443 videos showing 478 people.

Verottaja suostui salaamaan verolistalta 70:n yli 100 000 euroa tienaavan tulotiedot – taustalla ”henkilökohtainen erityinen tilanne”

Verottaja käsittelee jokaisen kieltopyynnön erikseen. Toistaiseksi kaikki pyynnöt on hyväksytty. Käytäntö alkoi tänä vuonna.

Jääkiekkoliiton toimihenkilö tirkisteli tuoreen selvityksen mukaan toistuvasti nuorten maajoukkuepelaajia – liiton toimitusjohtaja: ”Emme kommentoi yhtään yksittäistapausta”

Suomen urheilun eettinen keskus (SUEK) julkaisi maanantaina selvityksen häirinnästä jalkapallo- ja jääkiekkomaajoukkueissa. Selvityksen mukaan Jääkiekkoliiton toimihenkilö syyllistyi poikapelaajien tirkistelyyn.

In Finland, all it takes is a phone call to find out how much your neighbour earned last year

As part of Finland’s celebrated transparency, any member of the public can call up the local tax office to enquire about a total stranger’s annual income and tax contributions. The annual orgy of financial voyeurism might raise eyebrows in other parts of the world, but it remains an important national event in Finland.

Vieras talossa

Psykologinen draama äidinkielenopettajan voyeurismista

Saako uhria todellakin kuvata onnettomuuspaikalla? – Suomessa poliisi ei saa ottaa tirkistelijältä edes kännykkää

Kuvaamisen yleistyminen onnettomuus- ja rikospaikoilla on saanut ensimmäiset maat reagoimaan kuvaamisen kieltävillä lainmuutoksilla. Suomessa yleisellä paikalla saa kuvata. Poliisi voi korkeintaan kauniisti pyytää "raatokärpäsiä" siirtymään kauemmaksi.

Wednesday’s papers: Aid waste, desirable leftovers, asylum seeker IDs, busy Gaga and tropical garden for sale

The midweek front pages feature now-perpetual asylum seeker stories as well as an array of other domestic and international topics.

Syyttäjä: Valvonta täysin laiminlyöty epri-rekisterissä – Syytetyt: väärät miehet käräjillä

Kaikki kolme poliisin salaisen epri-rekisterijutun syytteessä olevaa poliisia kiistävät jyrkästi syyllistyneensä mihinkään rikokseen. Syyttäjän mukaan ”näiden herrojen olisi pitänyt reagoida” jopa tirkistelytietoa sisältävän rekisterin merkintöihin. Tarra, lippalakki tai vaikkapa väärissä juhlissa olo on voinut olla syy joutua salaiseen rekisteriin.

Näkökulma: Kauna myy kansankodissakin ja veroporno vuonoilla

Suomen kaltainen verotietojen julkisuus on harvinaista. Myös Norja ja Ruotsi pitävät avoimuutta arvossa. Sen sijaan Keski-Euroopassa yksilön tietosuoja voittaa rahvaan kaunan ja tarpeen tirkistellä, Ylen toimittaja Sampo Vaarakallio arvioi.

Vuorineuvos veroista: "Ihmiset eivät halua työskennellä, jos siitä ei jää itselle kovin paljon"

Luja-yhtiöiden hallituksen puheenjohtaja Hannu Isotalon mielestä veropakolaisiksi lähtevien yritysjohtajien henkilöihin kohdistuva arvostelu on liiallista, koska laki mahdollistaa verojen pakenemisen ulkomaille. Verotietojen julkaiseminen on hänestä yhdistelmä avoimuutta ja tirkistelyä.

"Potkitun" NHL-eskimopelaajan traagisesta elämästä kirja

NHL-seura New Jersey Devilsia edustavan Jordin Tootoon rosoinen elämä on saatu kirjan kansien sisälle.

Tuomion saaneen tirkistelijän tilanne puhuttaa Ylivieskan seudulla

Ehdoton vankeustuomio ei automaattisesti tarkoita tuomitun passittamista vankilaan. Asia on herättänyt voimakasta keskustelua tänä syksynä, kun asukkaita pitkään piinannut häirikkö tuomittiin vankeuteen syyskuun lopulla.

Asukkaita piinannut tirkistelijä sai yli vuoden tuomion

Kala- ja Pyhäjokilaaksossa vuosia häiriköinyt mies on tuomittu perjantaina Ylivieska-Raahen käräjäoikeudessa useista rikoksista ehdottomaan vankeuteen. Mies on syyllistynyt toistuvasti 2000-luvulla muun muassa kotirauhan rikkomisiin ja varkauksiin.

Facebook on ihana ja kamala – Ylen kysely kirvoitti kipakat kommentit

Ylen ja Turun yliopiston koostama Facebook-testi laittoi näppikset laulamaan ja testin tekijät saivat sen suorittaneilta monenlaista palautetta jo ensimmäisen vuorokauden aikana.

Oletko Facebookissa huomionkipeä, tirkistelijä vai molempia? Testaa ja osallistu tutkimukseen

Millaisia hyviä tai huonoja tunteita Facebookin käyttö sinussa herättää? Vastaa Ylen ja Turun yliopiston koostamaan, suuntaa antavaan Facebook-testiin ja osallistu alan tutkimukseen.

"Onko Facebook narsistien ja tirkistelijöiden leikkikenttä?" Tutkijan mukaan tirkistely voi olla koukuttavaa

Sosiaalisen median palvelut rakennetaan koukuttamaan käyttäjiä. Tutkijat pitävät palveluita mahdollisuutena henkisen hyvinvoinnin kasvulle, mutta väärinkäytettynä ne voivat johtaa psykologisiin ongelmiin. Luonteeltaan ihminen hakee aina hyväksyntää, ja Facebookin kaltaiset palvelut tehostavat hyväksynnän tavoittelua.

Sissi-elokuvien keisari, näyttelijä Karlheinz Böhm kuoli

50-luvun suosikkielokuvasarjan jälkeen Böhm työskenteli enimmäkseen televisiossa. Hänet tunnettiin kuuluisan roolinsa lisäksi uutterasta työstään kehitysmaiden hyväksi.

Mourinhon pilkka osui omaan nilkkaan

Jose Mourinhon kommentit Arsene Wengeristä ovat nostattaneet myrskyn brittimediassa.

Wenger ei ole koskaan voittanut Mourinhoa

Arsenalin ja Chelsean kohtaaminen tarkoittaa myös kahden huippumanagerin kohtaamista. Tällä hetkellä Jose Mourinholla on tukeva niskalenkki Arsene Wengeristä keskinäisissä kamppailuissa.

Tirkistelijät ja taistelijat huomioitu paidan napituksessa

Miesten ja naisten paidat ovat iät ja ajat napitettu eri puolille. Miehillä napit ovat vasemmalla puolella, jotta oikealla kädellä saa vedettyä tikarin tai pyssyn nopeasti paidan tai takin alta. Naisilla taas napit on aikoinaan ommeltu paidan oikealle puolelle häveliäisyyssyistä.

Ylen Poliisi-tv torstaina viimeisen kerran

Poliisi-aiheisten tv-ohjelmien veteraani, Ylen Poliisi-tv nähdään torstai-iltana viimeisen kerran. Se ehti pyöriä ruudussa 24 vuotta.

Äly-TV mahdollistaa tirkistelyn

"Näkeeköhän se Kahilan Heikki meidän huusholliin, kun lukee televisiossa uutisia?", kysyttiin aivan vakavissaan silloin kun televisio teki tuloaan Suomeen. Nykyään kysymys ei pelkästään naurata. Uutistenlukija ei edelleenkään studiostaan koteihin näe, mutta joku muu, joka tekniikan hallitsee voi nähdä. Tosin se on rikos.

Nuoran talon nurkilla riittää tirkistelijöitä

Usko ja Taina Paanasen omistaman talon kuva löytyy monen turistin albumista ympäri maailmaa. Erityisesti elo-syyskuussa kamerat räpsyvät tiuhaan tahtiin, kun Nuoran talon nurkilla pyörii turisteja jopa bussilasteittain.

Nimimerkin suojasta on helppo huudella

Tuore nuorille suunnattu kyselytutkimus vahvistaa, että nimimerkin käyttäminen heikentää nuorten harkintakykyä netissä. Kolmannes vastaajista myönsi loukanneensa muita anonyymeillä kommenteillaan.

Riistakamerat eivät ole lisänneet tirkistelyä

Riistakameroiden yleistymisestä huolimatta poliisi törmää hyvin harvoin väärinkäytöksiin. Salakatseluun tai -kuunteluun liittyviä rikosnimikkeitä on tutkinnassa vähän.

Britanniassa potilaitaan hyväksikäyttänyttä lääkäriä uhkaa vankila

Seksuaalisen väkivallan lisäksi lääkäri kuvasi salaa uhrejaan rannekelloon piilotetulla kameralla.

Röyhkeä tirkistelijä herättää pelkoa Oulun eteläisessä

Kala- ja Pyhäjokilaaksossa liikuskelevan häirikön epäillään muun muassa tunkeutuneen ihmisten asuntoihin. Tilanne on kiristynyt äärimmilleen, ja paikallisten asukkaiden pinna alkaa olla katkeamispisteessä.

Potilastietojen tirkistely -juttu jatkuu

Potilastietojen tirkistelystä syytetyn sairaanhoitajan juttu jatkuu vielä Lapin käräjäoikeudessa. Oikeus on pyytänyt vielä yhden lausunnon hoitajan työnantajalta.

Potilastietojen tirkistelijä oikeudessa

Rovaniemeläinen sairaanhoitaja on joutunut oikeuteen potilastietojen laittomasta katselusta. Syyttäjän mukaan naishoitaja oli katsellut laittomasti potilastietoja noin sata kertaa vuosina 2008-2010.

Ruben Stiller: Aika kutsua pahaa pahaksi?

Aluksi yritin selittää pahan pois. Joten toimin niin kuin moni teistäkin: surffailin netissä ja yritin hahmottaa Hyvinkään murhaajan luonnekuvaa.

Missä menee verkkoshokeerauksen raja?

Eläinaktivistit julkaisevat raakoja kuvia ja videoita kärsivistä eläimistä. Myös verkon viihdesivustot levittävät tirkistelyhengessä väkivaltaisia videoita joissa sattuu niin eläimiin kuin ihmisiinkin. Milloin raakuuksien näyttäminen on perusteltua? Ovatko väkivaltavideot tirkistelyä ja kauhistelua vai paljastavatko ne maailman pahuuden?

Webbikameravakoilija voi yllättää

Tirkistelynhaluinen hakkeri voi murtautua toisen ihmisen tietokoneeseen ja kaapata webbikameran haltuunsa. Salakatselun pelko ei ole vainoharhaista – tietokirjailija Petteri Järvinen uskoo webbikameravakoilun yleistyvän tulevaisuudessa. Salakatselun voi torjua helposti esimerkiksi teippaamalla kameran piiloon.

Nupe, nuuska ja nolous

Kiekkopelit on pelattu ja on jälkipyykin aika. Pelisuoritukset ovat ainakin lyhyellä tähtäimelle jääneet taka-alalle kun huomio on kiinnittynyt niin sanottuihin vapaa-ajan ilmaveiveihin. Moraalinenkin myrsky on ollut kaukalon ulkopuolella paikoin ankara, ihmettelee Lahden Radion toimittaja Juha-Petri Koponen.

Ars 74 kuvasi todellisuutta maallikoille

Taiteilijoiden käsityksiä todellisuuden kuvaamisesta

Netinkäytön opastus kuuluu lapsen kasvattamiseen

Lapsella on internetissä monta vaaranpaikkaa edessään. On niin sanottuja tuhmia setiä, kaikenmaailman kaupustelusivustoja ja tirkistelijöiden paratiiseja. Lahtelainen Mannerheimin Lastensuojeluliiton mediakasvattaja Tiina Rintala-Siira tietää, kuinka vanhemmat voivat opastaa jälkikasvuaan netin turvallisempaan käyttöön. Kuinka tarkkaan vanhempien valvovan silmän tulisi seurata lapsen internetissä roikkumista?

Rakennusala haluaa liiketoimintakiellot nettiin

Rakennusteollisuus vaatii liiketoimintakieltoja näkyville internetiin, kertovat Sanoman maakuntalehdet. Rakennusteollisuus ehdottaa verkkoon avointa, ajantasaista ja ilmaista rekisteriä liiketoimintakielloista.

Heartmix: Episode one

Suomalaisten nuorten elämää San Franciscossa.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle