Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Erikokoisia metallikulhoja pöydällä.

Järki päähän vaihtoehtohoitojen kanssa – "Kurssilla mentiin rytinällä kohti traumoja, minulle se oli rikkovaa"

Vaihtoehtohoitoihin hurahtanut Padma Vuorenmaa vaatii hoitajia kantamaan vastuun, kun ihmisen psyykeä ohjaillaan.

Kalevalainen jäsenkorjaaja hieromassa

Lääkärin lähetteellä vaihtoehtohoitoon? Vaatii paljon tutkimustietoa

Vaihtoehtoisten hoitojen kirjo on laaja, mutta yhdenkään tie osaksi terveydenhoitoa ei ole helppo ja nopea.

Kaksi akupuntioneulaa kämmensyrjässä.

Huuhaa-palkinnon saanut kansanopisto puolustautuu: "Kansa saa, mitä haluaa"

Skepsis-yhdistys on myöntänyt Keski-Pohjanmaan kansanopistolle Huuhaa-palkinnon näennäistieteellisten kurssien järjestämisestä. Opisto itse määrittelee kurssit täydentäviksi hoitomuodoiksi.

Hevosshiatsua saamassa Vilinän Voitto

Shiatsun uskotaan hoitavan niin hevosta kuin ihmistä

Tampereella viikonvaihteessa järjestettävillä Hevosmessuilla esitellään esimerkiksi hevosshiatsua. Kangasalainen Maarit Ahola innostui shiatsusta aiemmilla hevosmessuilla ja on kouluttanut tämän jälkeen itseään alalle. Hevosshiautsu jakaa hevosmaailmaa. Toisaalla ollaan innostuneita, mutta epäilijöitäkin löytyy.

Unesco haluaa elävän perinnön talteen: Kerro ja talleta mikä on itsellesi tärkeää ja säilytettävää perinnettä

Jokainen pitää yllä tai siirtää eteenpäin jonkinlaista kulttuuriperintöä. Taiteen, rakennusten ja ympäristöjen lisäksi arvoonsa on nousemassa myös aineeton ihmisten arjessa elävä perintö. Unesco haluaa sen talteen. Suomessa Museovirasto avasi wikin, johon kerätään esimerkkejä elävästä suomalaisesta perinnöstä.

Daith-lävistys tehdään korvan rustoon. Kuvan koru ei aito.

Lävistyksestä apua migreeniin? Voi antaa hetken avun, mutta ei tieteellistä näyttöä

Niin sanottuna migreenilävistyksenä tunnettu daith-lävistys on herättänyt mielenkiintoa migreenistä kärsivien keskuudessa. Jotkut kokevat korvan akupunkiopisteessä olevan lävistyksen helpottavan oireita. Tieteellistä näyttöä lävistyksen vaikutuksesta ei ole.

Akupunktioneuloja korvalehdessä kiinni.

Vaihtoehtohoidot saavat tiedemaailman kiihtymään – oikeita parannuskeinoja vai täyttä petosta?

Tampereen yliopisto nostaa kissan pöydälle ja järjestää seminaarin vaihtoehtoisista sekä täydentävistä hoitomenetelmistä. Aihe on kuuma peruna tiedemaailmassa ja saa dosentit kiihtymään. Osa asiantuntijoista pitää hoitoja täysin turhina, mutta toiset näkevät niissä mahdollisuuksia parempaan terveydenhuoltoon.

Ultrapäivillä ufot kiinnostivat varsinkin 1990-luvulla.

Ufoista henkiseen kasvuun - Ultrapäivät 40 vuotta

Ensimmäisillä Ultrapäivillä käsiteltiin muun muassa valoilmiöitä ja ufoja. Nyt huomio on kääntynyt yksilöön päin eli kehoon, mieleen ja henkiseen kasvuun. Rajatietoon keskittyviä Ultrapäiviä on järjestetty jo 40 vuotta. Suurimmaksi osaksi ne on järjestetty Etelä-Pohjanmaalla Kuortaneella.

Vastasyntynyt vauva.

Yksityishuone ja varpajaistarjotin perheille mieluisia – Kätilöiden myyntityö tuotti tulosta

Kainuulaiskätilöt ovat mielissään synnytysten myyntikampanjan tuloksista. Kainuun ulkopuolelta Kajaaniin tulleet synnyttäjät ovat olleet erityisen tyytyväisiä rauhalliseen ympäristöön, akupunktioon kivunlievityksessä sekä perheille tarjoiltavaan varpajaistarjottimeen.

Akupunktioneulaa laitetaan käteen.

Akupunktiosta haetaan helpotusta kivunlievitykseen synnytysosastolla

Seinäjoen keskussairaalan synnytysosastolla sekä kätilöt että äidit ovat kaivanneet lisää lääkkeettömiä kivunlievityskeinoja. Nyt apua haettiin kätilöiden akupunktiokoulutuksesta.

Esa Laasanen

Onnettomuus katkaisi muusikon 30-vuotisen uran – sello vaihtui shiatsuun ilman katkeruutta

Sellisti Esa Laasasen elämä muuttui kertaheitolla pyöräilyonnettomuuden seurauksena. 30 vuoden ura ammattimuusikkona päättyi petolliseen jäätikköön kaatumiseen. Uusi ura urkeni Esa Laasasen harrastamasta itämaisesta terveysliikunnasta.

Jäämies Ötzin luonnollisesti muumioitunut ruumis Etelä-Tirolin arkeologisen museon kylmähuoneessa.

Uusi tutkimusmenetelmä paljasti lisää Alppijäätikön muinaismiehen salaisuuksia

5 300 vuotta sitten elänyt Ötzi oli tatuoidumpi kuin aiemmin on tiedettykään. Uusimmatkin tatuoinnit tuntuvat liittyvän terveydenhoitoyrityksiin.

Minervanpöllö akupuntioneula päässään.

Espanjassa hoidetaan loukkaantuneita pöllöjä akupunktiolla

Akupunktiohoitoja antavan Edurne Cornejon mukaan akupunktiohoito kiihdyttää kehon omia paranemismekanismeja eikä aiheuta sivuoireita kuten jotkin lääkkeet saattavat aiheuttaa.

Tutkimus: Akupunktio ei auta krooniseen polvikipuun

Akupunktiota tai laserakupunktiota saaneet eivät kokeneet kipujensa vähentyneen tai toimintakykynsä parantuneen yhtään enempää kuin lumehoitoa saaneet.

Nainen laittaa akupunktioneuloja hevoselle

Akupunktio ei ole hevoselle uskonasia

Akupunktio rentouttaa yhtä hyvin hevosen kuin ihmisenkin. Näin väittää hämeenkyröläinen Sari Välimaa, joka opiskeli kiinalaista lääketiedettä eläinten hoitamiseksi.

China Liangtse Wellness hoitohuone Lappeenrannassa

Lappeenrannassa tarjotaan hyvinvointia kiinalaiseen tapaan

Kiinan suurimpiin terveydenhoitoketjuihin kuuluva China Liangtse Wellness on avannut toimipisteen Lappeenrannassa. Hoitomuodot pohjautuvat kiinalaiseen lääketieteeseen. Lappeenrannan vihreiden arvojen politiikka vetosi kiinalaisiin.

Korva-akupunktiohoito, hoitaja

Kemi luopuu lääkkeettömästä hoitomuodosta päihdetyössä

Korva-akupunktiota käytetään päihdekuntoutuksessa ympäri Suomen. Kemissä akupunktiohoidon antaminen on kuitenkin päätetty lopettaa, vaikka se on ollut helppo, halpa ja lääkkeetön vaihtoehto päihteettömän elämän tueksi.

Minna Jokinen moottoripyöränsä selässä Ukrainan maaseudulla

Moottoripyörällä maailman ympäri – Kanttori päätti selvittää voiko sadassa päivässä ajaa 27 000 kilometriä

Minna Jokinen on tiukan paikan edessä. Maanantaina starttaa hänen matkansa maailman ympäri moottoripyörällä. Siperian, Kanadan ja Portugalin kautta kurvaavalle matkalle lähtee mukaan mahdollisimman vähän tavaraa, mutta akupunktiotyyny on ns. "must".

Akupunktiolääkäri Yugin Qiu ja poikansa Han Lei

Kiinalaisia Lapissa yhä enemmän

Kiinalaisia ihmisiä nähdään Lapissakin vuosi vuodelta enemmän. Kiinalaisia saapuu Lappiin paitsi matkailijoina, niin myös elinkeinoelämän ja työn houkuttelemina. Kuusi vuotta sitten Rovaniemelle tulivat Yugin Qiu ja Han Lei - äiti ja poika. He tulivat Lappiin yrittäjiksi ja pyörittävät nyt akupunktiohoitoa antavaa yritystään. Ja työtä riittää, he kiittelevät.

Roope Tonteri kuvassa

Slopestylen maailmanmestarilla erikoinen hoitokonsti - "Pitää mennä roskisavantoon"

Roope Tonterin polvet olivat kovilla perjantain slopestylen harjoituksissa. Kouvolalainen odottaa erittäin kovatasoista kisaa.

Roope Tonteri.

Tonterin kisakokemuksia: Kylmä huone, jumittuva hissi ja aamuinen palohälytys

Lumilautailija Roope Tonteri on ehtinyt kokea jo erinäisiä asioita ennen Sotshin olympialaisten alkamista. Esimerkiksi hotellihuone oli niin kylmä, että parvekkeen ovi piti tilkitä ilmastointiteipillä.

Mikä auttaa, kun migreeni iskee?

Jopa puoli miljoonaa suomalaista sairastaa migreeniä. Oikeanlaisen lääkehoidon löytäminen voi olla hankalaa ja monet ovat turvautuneet vaihtoehtohoitoihin. Kuinka sinä selätät migreenin?

Lääketutkijoille uutta tietoa lumehoidoista – tehoissa isot erot

Lääkkeiden tehosta voi saada hyvin erilaisen kuvan riippuen siitä, mitä lumehoitoa tutkimuksessa käytetään vertailukohtana.

Roope Tonteri makaa loukkaantuneena asvaltin pinnassa.

Olympialaisten mitalitoivo toipuu hyvää vauhtia - "Näette minut Sotshissa"

Roope Tonteri sai Manchesterissä erikoishoitoa marraskuussa murtuneeseen olkaluuhunsa. Lumilautailijan kohtalon hetki koittaa tammikuun puolivälissä.

Sanni Utriainen

Utriainen ei huolissaan jalkavammastaan – ”Nyt sarjatykitystä hoidoilla”

Sanni Utriainen joutui jättämään kaksi heittokierrosta väliin Pihtiputaan Keihäskarnevaaleilla. Utriainen vakuuttaa olevansa jälleen kunnossa, kun Tampereella kisataan nuorten EM-mitaleista.

Jalkaan pistetään akupunktioneulaa.

Lääkäreiden suhtautuminen vaihtoehtohoitoihin lieventynyt – professori pitää silti puoskarointina

Lääkäriliiton ja Itä-Suomen yliopiston yhteistyössä tekemän tutkimuksen mukaan yli kolmannes lääkäreistä voisi harkita esimerkiksi akupunktion käyttöä lääkärin työssä. Kuopiolainen professori Markku Myllykangas tyrmää vaihtoehtohoidot hyödyttöminä.

"Parantaja" tartutti HIV-infektiota Sveitsissä

16 ihmistä sai HI-viruksen akupunktioneuloista.

Lääkärit vaihtoehtohoidoista: Ei tieteellistä todistetta

Lääkäriliiton toiminnanjohtajan Heikki Pälveen mukaan ns. vaihtoehtohoidoilla ei ole tieteellisesti todistettavaa vaikutusta ihmisten terveyteen.

CT-kuva päästä, jossa näkyy kallon luita ja mm. aivot.

Mielikuvista ja aivojen stimulaatiosta ratkaisu kipuun?

Käsitykset kivusta muuttuvat vauhdilla tutkimustiedon lisääntyessä. Mielikuvaharjoittelu ja aivostimulaatio ovat apuna, kun kartoitetaan aivojen sisäistä tiedon siirtoa ja muuntuvuutta. Neurologi toivoo, että voimakkaimpien kipulääkkeiden käyttöä harkittaisiin kriittisesti.

BLOGI: Kolmas Afrikan leiri

Kolmas Afrikan leiri on puolivälissä. Tein siis päätökseni lähteä leirille vasta lähtöä edeltävänä päivänä. Portugalin leirin keskeyttäminen osoittautui hyväksi ratkaisuksi.

Bordercollie testaa juoksumaton.

Koiranpäivät täyttyvät akupunktiosta ja älypeleistä

Koirille tarjottavien palveluiden kirjo on kasvanut. Esimerkiksi Etelä-Karjalassa tarjotaan nykyisin koirille perinteisen hieronnan lisäksi myös muun muassa akupunktiota ja terapeuttista koulutusta ongelmakoirien vastaanotolla.

Kaksi akupuntioneulaa kämmensyrjässä.

Vaihtoehtoisista hoidoista työhyvinvointia

Keski-Pohjanmaalla kannustetaan työterveysasemia huomioimaan myös vaihtoehtoiset hoitomuodot. Täydentävistä hoitomuodoista on löytynyt apua esimerkiksi kivun lievitykseen. Kokemusten mukaan luonnonmukaiset hoidot voivat osaltaan parantaa työhyvinvointia.

Hoku-piste

Hoku pistää älähtämään

Ihmisen kropasta löytyy useita kipupisteitä. Tutuin niistä lienee kiukkusuoni, joka aiheuttaa viiltävää kipua kyynärpäässä. Myös Hoku-piste saa parkaisemaan kivusta.

Raketti räjähtää taivaalla.

Chinese New Year Comes to Helsinki

Helsinki has celebrated Chinese New Year on Wednesday in an event at the Lasipalatsi (Glass Palace) Square on Mannerheimintie. The event included dragon dancing, Chinese food, fireworks and acupuncture.

Akupunktio halutaan tuoda yliopistosairaalaan

Oulun yliopistolliseen sairaalaan halutaan kiinalaiseen lääketieteeseen perustuvaa akupunktiohoitoa. Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirille on jätetty tätä tarkoittava valtuustoaloite.

Devy Nagalingam

Kerran vielä!

Ajatuksen siirtäminen paperille ja sitä kautta lukijalle ei aina ole ihan helpoin tehtävä. Devy Nagalingam myöntää, että on eräänkin kerran hampaat irvessä kirjoittanut Ajatuskuplaansa myöhään illalla yrittäen tiivistää jotain ylevää ajatusta pariin minuuttiin. Voi luomisen tuskaa!

Alkupalat katettuna ranskalaisen ravintolan pöydässä

YK otti flamencon ja ranskalaisen keittiön kulttuuriperintökohteiksi

Espanjalainen flamenco, ranskalainen ja meksikolainen ruokakulttuuri sekä kiinalainen akupunktio on hyväksytty YK:n aineettomien kulttuuriperintökohteiden listalle. Kaikkiaan YK:n koulutus-, tiede- ja kulttuurijärjestö Unesco on hyväksynyt listalleen 51 uutta kohdetta.

Eläinhieroja hieroo koiraa

Koira tarvitsee hierontaa siinä missä ihminenkin

Marianne Rissanen hieroo eläimiä ja ihmisiä, mutta pääasiassa eläimiä. Eläinten lihasvaivat ovat usein samoja kuin ihmisillä.

Muovisia piikkejä koskeva käsi.

Piikkimatto ja akupunktio kulkevat samoilla apajilla

Viime joulun hittilahja piikkimatto passaa käyttöön siinä missä akupunktiokin. Kaikille nämä rentoutus- ja hoitokeinot eivät sovi.

Kauden paras vei Laxin EM-finaaliin

Petteri Lax hyppäsi Barcelonan pituuskarsinnassa kauden parhaan tuloksensa 798 ja raivasi tiensä loppukilpailuun. Karsintaraja oli tasan kahdeksan metriä, mutta Lax pääsi mukaan 12:ntena hyppääjänä. Lax oli paras hyppääjä siitä porukasta, joka ei selvittänyt karsintarajaa.

Akupunktiossa

Neuloilla kivun kimppuun

Vanhimmat tunnetut maininnat kiinalaisen lääketieteen opeista ovat peräisin 400-luvulta eKr. Vanhimmat, luiset akupunktioneulat ovat peräisin neoliittiselta kaudelta. Ikivanha hoitomuoto elää edelleen myös Suomessa, länsimaisen lääketieteen rinnalla.

Kiinalaiset opit toivat terveyden

Lahtelainen kiinalaisen lääketieteen asiantuntija, akupunktiohoitaja Nina Haavisto muutti elämäntapojaan, kun tunsi, että vaikka söi näennäisen hyvin ja terveellisesti, hän voi huonosti. Takavuosien fitnessmestari kärsi mm. pahoista allergioista. Monien sairauksien ja oireiden taustalla saattaa olla vääränlainen ruokavalio, sanoo Nina Haavisto.

Piikkimatot viedään käsistä

Rentouttaa, lievittää kipuja, auttaa nukahtamaan paremmin. Näin markkinoidaan tämän hetken ehdotonta hittituotetta, piikkimattoa. Maton suosiosta kertoo se, että kaupan hyllyiltä ne viedään käytännössä käsistä.

Onko ongelmia? Vuokraa keksijä keksintömessuilta

Kun Aku Ankalle tulee tekninen ongelma, hän suuntaa kulkunsa keksijä Pelle Pelottoman pajalle. Ja apu löytyy yleensä aina. Viitasaarella on viikonloppuna tarjolla keksijöiden apua kaikelle kansalle.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle