Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Joonas Konstigin kolumni: Kun arvot on hylätty, kaikkeen voi suhtautua ironisesti

Kaikkea pilkkaavan nykyviihteen keskellä Pieni talo preerialla on raikas tuulahdus, kirjoittaa kirjailija Joonas Konstig.

Aalto-yliopiston professori nimitti yliopistoa kritisoineita opiskelijoita "kaheleiksi" ja "dissidenteiksi" – kutsuu kommentteja ironiaksi

Yliopiston provostin mukaan yliopistolla on "tarve tarkastella kriittisesti toimintakulttuuria"

Asta Lepän kolumni: Eikö millekään saa enää nauraa?

Onko huumori kuollut, jos ei saa enää hekottaa itseään heikommille? Voitaisiinko huumorissa mennä jo eteenpäin, pohtii tietokirjailija Asta Leppä.

Tekoälyä käytetään yhä enemmän nettikeskustelujen moderoinnissa: "Tekoäly on demokraattisempi kuin ihminen"

Tekoäly pystyy käsittelemään suuria viestimääriä ja sen hyviin puoliin kuuluu nopeus ja puolueettomuus. Liian nopealla moderoinnilla voi tosin olla myös haittapuolensa.

Sean Ricks: Aikuinen, on tuhmaa vaatia lasta olemaan kiltti

Joulun alla herää houkutus vedota lasta olemaan kiltti. Älä tee sitä, kirjoittaa Sean Ricks.

Huumorintajua vaaditaan monilla työpaikoilla jo työnhakuilmoituksissa – "Kukapa lähtisi Marsiin saakka umpitosikon kanssa?"

Vitsien kerronnalla ei välttämättä pärjää, pitää osata nauraa myös itselleen. Työyhteisöön on vaikea väkisin tuoda huumoria, sen pitäisi syntyä porukan sisällä.

Lähteet BBC:lle ja WP:lle: USA:n apulaisoikeusministerin puheet Trumpin salaäänittämisestä olivat sarkasmia

The New York Timesin mukaan Yhdysvaltain apulaisoikeusministeri olisi halunnut salaäänittää presidentin puheita paljastaakseen Valkoisen talon sekasortoisen tilanteen.

Känniviestejä, epäsopivia hymiöitä ja väärälle ihmiselle lähetettyjä viestejä – katso vinkit työpaikan chattiin

Mitä tehdä, kun lemmenviesti meneekin kumppanin sijaan työkaverille? Kysyimme lukijoilta, millaisia mokia on sattunut työpaikan chatissa ja kokosimme parhaat.

Ysäribuumi vetelee viimeisiään – Ilmiön radioääni, DJ Matti Airaksinen: "Vihaan sitä musiikkia"

DJ Matti Airaksinen ansaitsee ysärikuninkaan tittelin. Hänen "sarkastisilla liekeillään" rakennettiin 1990-luvun musiikin nostalgiabuumia ja ysärijyystön nimeen vannovaa Parasta ennen -yhteisöä. Nyt liekki on hiipumassa.

Perjantai-illan kännipäivitys voi levitä laajalle – huumori somessa voi aueta yhdelle mutta ei toiselle

Somepäivitys kannattaisi ajatella tarkasti, ennen kuin jaat sen kavereillesi. Julkisuus on laajempaa kuin tulet ajatelleeksi, muistuttaa viestinnän professori Erkki Karvonen.

Horoskooppi koleerisille ja muille. Ja/tai paljon muuta. Eikä siinä vielä kaikki!

Hippokrateellisia horoskooppimietteitä Kajolta.Pitkä! (Sori)

Asennetutkijat: Naisviha kasvaa "pukuhuonepuheen" ja huumorin varjossa

Brittitutkimukset osoittivat, että suoran seksismin ja huumoriksi väitettyjen lohkaisujen välillä ei ole eroa.

Sarkasmi, niin helppo huumorin laji!

Psykologi Henri Olkoniemi tutkii sarkasmia.

Näkökulma: Veikkaan, ettet jaa tätä kirjoitusta

Mies kaatui keskelle suojatietä ja jäi niille sijoilleen. Elielinaukio Helsingin keskustassa oli täynnä ihmisiä kuten aina keskellä päivää. Arvaatkin varmaan jo, mitä seuraavaksi tapahtui.

Ironian ainekset koossa: "Kehtaako Lahti itse kaataa hyvinvointiyhtymän?"

Päijät-Hämeen kuntien yhteisen hyvinvointiyhtymän synnyttäminen on poikkeuksellisen hankalaa. Tilanne muistuttaa jo valtakunnallisen soten vatkaamista. Aiemmin yhtymää on vastustettu Lahden naapurikunnissa, nyt Lahden omat rivit rakoilevat.

"Ketä kiinnostavat EU:n pakotteet?" – Valokuvareportaasi Venäjän Karjalan arjesta

Sortavala, Salmi, Vieljärvi ja Petroskoi. Ironiaa ja ylpeyttä, sinnittelyä ja perunan kasvatusta. Venäjän talouslama ja EU:n pakotteet koskettavat asukkaita eri tavoin maaseudulla ja kaupungissa. Toimittaja Pasi Peiponen kiersi kameran kanssa Venäjän Karjalassa.

Suomalaisvalokuvaaja pääsi kurkistamaan Venetsian aatelisten kulissien taakse – "Tämän päivän rikkaus on kovaa ja julmaa"

Valokuvaaja Jaakko Heikkilä pääsi kuvaamaan Venetsian yksityispalatseja ja niiden aatelisia asukkaita. Heikkilä kertoi aamu-tv:n haastattelussa, että luottamuksen saaminen aatelisten kanssa ei syntynyt hetkessä.

Lauri Meri: Tuntematon tähti Jussi Jurkka

Liekö kirjoittajan ironiaa nimetä Jussi Jurkka Tuntemattomaksi tähdeksi, koska hän jos kuka oli tunnettu sekä teatteri- että elokuvanäyttelijänä, kirjoittaa Juha Pikkarainen kirja-arviossaan.

Kulttuurivieras Lotta Kaihua kammoaa some-ajan yksilönpalvontaa: "Meneillään on tyhjä onnen esitys"

Kun Lotta Kaihua oli pikkutyttö, hän ei halunnut pitää synttäreitä. Se, että kaikki tulivat varta vasten kylään juhlimaan juuri häntä, oli jotenkin kamalan kiusallista. Huomio on kiusallista edelleen, vaikka takana ja tekeillä on näkyviä rooleja televisiossa ja elokuvissa. Kaihualle näyttelijän kuninkuuslaji on teatteri, sillä se on joukkuepeliä. Tapaamme joka sunnuntai kulttuurivieraan, jolla on ajankohtaista asiaa.

Kaikki ajoi Ladalla -kirjan kannessa onkin Mosse – moka huomattiin liian myöhään

Kirjan nimi on Kaikki ajoi Ladalla, mutta kannessa on selvästi Moskvitš. Onko kyseessä älykäs vitsi, vai eikö kannen tekijä ole erottanut Ladaa Mossesta?

Kasvokkain: Henrika Franck on kyllästynyt siihen, että vika on aina muissa

Asiat olisivat paljon paremmin, jos ihmiset käyttäytyisivät töissä samalla tavalla kuin kotona, uskoo Suomen ainoa yritysetiikkaa yritysten sisällä katsova tutkija. Kasvokkain on juttusarja, jossa esitellään joka lauantai ajankohtaiseen teemaan liittyvä henkilö.

Automainoksen keksijä: "Toivottavasti hyväntahtoinen ironia välittyy"

Automaailman kohuilla vitsailevan automainoksen keksijä Miikka Lännistö kertoo, että mainos on saanut vain hyvää palautetta. Tarkoituksena ei ole irvailla kohuyhtiöille.

Legendaarinen huumorilehti Pahkasika on jo museokamaa – ”Kaikelle voi ja pitää nauraa”

Pahkasika-lehden julkaisu lopetettiin jo vuosituhannen vaihteessa, mutta Peräsmies ja muut hahmot seikkailevat nyt näyttelyssä Tampereen Vapriikissa.

Kypäräpäiset gladiaattorit tanssivat kentällä ilman musiikkia

Ready-set-GO! Amerikkalaisessa jalkapallossa sovitaan vasta viime hetkellä, minkä sanan kohdalla pelaajat lähtevät liikkeelle. Teemu Lahti sanoo lajin olevan kuin tanssia ilman musiikkia. Rytmi ratkaisee ja sarkasmilla viihdytetään vastapuolen pelaajaa. Amerikkalainen jalkapallo tekee lajina uutta nousuaan.

Bluesin kultakypärä kuvaili sarkastisesti joukkueen menoa - "Väki vähenee ja pidot paranee"

Sinnikäs Blues nousi 4-1 -voitollaan HPK:sta jo pudotuspeliviivan tuntumaan.

Ulosajo kuohahdutti katsomoissa: Pestäänkö seuraavaksi suu saippualla?

Salibandyliigan ottelussa Viikingit-Happee nähtiin ulosajo, joka herätti tunteita myös katsomon puolella.

Keski-Suomen vastaanottokeskus ratkeaa parin viikon sisällä – SPR: Yhteydenottoja tiloista tullut

Keuruun torpattua turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskuksen Suomen Punainen Risti on jatkanut mahdollisten tilojen kartoittamista. SPR arvioi, että parin viikon sisällä tiedetään tuleeko Keski-Suomeen vastaanottokeskus ja minne se tulee.

Skeittarit suuttuivat – kaupunkilehti sulki kommentoinnin

Sarkastinen kritiikki kaupungin liikuntapaikkarakentamisesta Hei skeittari, ala hiihtämään! sai aikaan kommenttivyöryn Uusi Rovaniemi -lehden nettisivuilla.

Ironiaa ja kompakysymyksiä ymmärtävä supertietokone Watson sujahtaa pilvestä Suomeen

Jyväskylän yliopisto on ottanut käyttöön uuden aikakauden tietokoneen, joka ymmärtää jopa sarkastista puhetta. Ihmisen tavoin päättelemään pystyvä Watson on New Yorkissa pilvipalvelun kautta toimiva superälykäs ja –nopea tietojärjestelmä. Se on ensimmäinen tietokone, joka on päihittänyt ihmisen suorassa tv-visassa.

Työttömyys kasvaa Etelä-Karjalassa

Etelä-Karjalassa oli kesäkuun lopussa 9 271 työtöntä. Työttömyys kasvoi maakunnassa, joskin koko maan tilanteeseen verrattuna hieman maltillisemmin.

Tennistähden kuva Mourinhon kanssa aiheutti "veljesriidan"

Andy ja Jamie Murray sanailivat Instagramissa.

Real Madridin managerille panna loppukaudeksi – Taputti sarkastisesti tuomarille

Real Madrid on neljä pistettä jäljessä Barcelonaa, kun liigakautta on jäljellä on kaksi kierrosta.

TOMM¥ €A$H – supertähti Virosta

Virossa kohistaan nyt Tommy Cashistä. Moniulotteista hip hoppia tekevä muusikko tekee satuja ihmisille, on kotoisin slummista ja leikittelee androgynialla.

Turun toriparkki selätti vastustajansa yhden äänen enemmistöllä

Kaupunki ei valmistele uudelleen kauppatorin asemakaavaa. Valtuuston päätös mahdollistaa maanalaisen pysäköintilaitoksen rakentamisen. Ratkaisu syntyi lukemin 34–33.

Yleisö hermostutti tennisässän: ”Heillä on oikeus kannustaa ketä haluavat”

Tasaista ottelua toivonut tennisyleisö iloitsi Novak Djokovicin vaikeuksista.

KTP:n fanit suhtautuivat pettymykseen kaksijakoisesti

KTP:n liiganousun kariutuminen hiljensi 4200-päisen kotiyleisön. Fanien joukossa pettymykseen päättyneeseen kauteen suhtauduttiin varsin kaksijakoisesti.

Jeppis Priden jälkeen kuohuttanut toimittajan Facebook-kirjoitus ei johda oikeustoimiin

Valtakunnansyyttäjänviraston mukaan pohjalaisen paikallislehden toimittaja ei rikkonut lakia Facebook-päivityksessään. Kirjoitus herätti loppukesästä kohun ja kymmeniä lehden tilauksia irtisanottiin. Osa katsoi toimittajan ehdottaneen kristittyjen vainoamista.

Onko uusi sääntökirja hukassa? - "Englanninkielinen versio on jo olemassa"

Jääkiekkotuomarien yhdistyksen puheenjohtaja Mikko Pitkänen myöntää, että SM-liigan tuomarilinjan kanssa on vielä tekemistä. Tälle kaudelle uudistettujen sääntöjen suomenkielinen versiokin on vielä julkaisematta.

Faneja vuolaasti kiitellyt Dettmann Ukraina-pelistä: "Tavoitteemme on pelata susikoripalloa"

Suomen kannattajat tekivät päävalmentaja Henrik Dettmanniin ison vaikutuksen lauantai-iltana. Susijengin luotsin ajatukset kääntyivät kuitenkin nopeasti sunnuntai-illan Ukraina-peliin.

Simeone pyysi anteeksi tuoreinta kilahdustaan

Atletico Madrdin päävalmentaja Diego Simeone seurasi toisen jakson tapahtumia katsomosta, kun hänen joukkueensa kukisti Real Madridin Espanjan supercupin toisessa osassa 1-0.

Hirvoselta sarkastinen lohkaisu: "Miikka, hei, suomalainen voittaa kohta asfalttirallin"

Mikko Hirvonen lähtee lauantain erikoiskokeille kuudennelta sijalta, eikä matkaa ylemmille sijoille ole paljon. Kärjessä ajaa Jari-Matti Latvala.

Toimittajan Facebook-päivitys suututti lehden tilaajia – katsovat loukkaavan kristittyjä

Pohjalainen ruotsinkielinen paikallislehti on menettänyt tilauksia osan lukijoista suututtua lehden toimittajan Facebook-päivityksestä. Toimittajan katsotaan ehdottaneen sivullaan kristittyjen vainoamista sateenkaarivärisiä vaatteita ripustamalla. Toimittajan mukaan kyse oli ironiasta.

Luuliko kukaan oikeasti Spielbergin tappaneen dinosauruksen? – Sarkasmi on vaikeaa somessa

Viestinnän tutkija Mikko Villi ja himotwiittaajana tunnettu Tuomas Enbuske pohtivat, miksi sarkasmia on välillä niin vaikea ymmärtää sosiaalisessa mediassa.

F1-moguli selitti lahjusväitteitä: "Auttaisiko 50 miljoonaa?"

Bernie Ecclestone myöntää maksaneensa saksalaispankkiirille, mutta kieltää rahojen olleen lahjus. Kyse oli britin mukaan eräänlaisesta vakuutussopimuksesta.

Suomessa asuva irakilaiskirjailija: Seksistä ja uskonnosta on mahdotonta kirjoittaa arabimaissa

"Arabimaailmassa on mahdotonta suomia tai ironisoida jumalaa. Siksi minä asun Suomessa", kertoo Irakista paennut Hassan Blasim Yle Uutisten haastattelussa. Blasim on ehdolla torstaina jaettavan Independentin ulkomaisen kirjallisuuspalkinnon saajaksi.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle