Uusimmat artikkelit
Suomalainen naudanliha sai vientiluvan Japaniin – Atrialla jo suunnitelmat valmiina
Japani hyväksyi Suomen toimet hullun lehmän taudin ehkäisemiseksi. Maa- ja metsätalousministeriön mukaan lupa on tunnustus suomalaiselle elintarvikevalvonnalle.
Lihan hinta vaikuttaa jo suomalaisten ostokäyttäytymiseen – sianliha ja edullisemmat ruhon osat päätyvät ostoskärryyn yhä useammin
Maatilojen kriisi ajaa lukuisia sikatiloja lopettamaan toimintansa. Jäljelle jäävät sikatilat harkitsevat nyt tarkkaan, onko niiden mahdollista investoida ja laajentaa tuotantoaan vastaamaan kysyntää.
Itärajan kyljessä on rypäs maatiloja, joilla kasvatetaan useita erikoisia lihoja – sarvipäät painelevat välillä itsekseen kylillä, eikä kukaan ylläty
Etelä-Karjalan Parikkalassa riittää erikoislihan tuottajia. Noin 5 000 asukkaan kunnassa kasvatetaan biisonien lisäksi esimerkiksi villasikoja ja ylämaankarjaa.
Tiesitkö, että juustoa voi jo valmistaa ilman lehmää? Geenitekniikat pienentäisivät ruoan ympäristökuormaa, mutta ihmisten epäluulo hidastaa niiden yleistymistä
Onko geenimuuntelu mörkö vai mahdollisuus?
Kaikkensa antavat eläimet - kuinka eläinten tehokäyttö maataloudessa on muuttanut lehmää, kanaa ja sikaa?
Maatalouden muutos näkyy monin tavoin kotieläimissä.
Lauri Reuter: Jos voisit syödä mitä tahansa eläintä, ketä söisit? Aloitin itsestäni
Ihmisliha pakottaa esittämään kiinnostavia kysymyksiä.
Missä maassa syödään eniten lihaa? Miten kasvispihvin saa vuotamaan "verta"? Testaa tietosi
Mistä pihvi pihvin tilalle?
Kasvatatko tulevaisuudessa pihviä kotilaboratoriossa? Tämä japanilaistutkija haluaa tehdä solulihasta valtavirtaa, ja Tokiossa opiskelijat kasvattavat sitä jo kotonaan
Tutkijan tee se itse -opas näyttää, miten helppoa se on.
Prisma: Rehellinen ruokakauppa – Kuinka erilaista olisi ostosten teko, jos tuotteesta tietäisi enemmän?
Millä elintarvikkeita myydään ja mitä jäteään kertomatta?
Keskustele tässä kasvisruoasta!
Onko kasvisruokabuumi tulossa?
Tarjoa pääsiäisenä lähellä tuotettua lampaanlihaa yrteillä täytettynä
Kun toimit pian, ehdit valita lähituottajasi hyvissä ajoin.
Prisma: Totuus lihasta – Voiko syödä lihaa ja pysyä terveenä?
Vihanneskauppias Chris Bavin tutkii lihaa.
Synkeysmietteitä, lyhyitä ajatelmia elämän eri aloilta, sekä näkökohtia vaatimattomuuskilp. järjestämiseen
Elämänkoulun kovuudesta, vaatimattomuuskilpailusta ja muusta
Prisma: Ruokavaliolla pitkää ikää?
Voiko radikaaleilla ruokavalioilla pidentää elinikäänsä?
Tipusta broileriksi ja vakuumipakkaukseen – tällainen on broilerin matka kasvattamosta teurastamoon
Yhden teurastamon läpi kulkee päivittäin 110 000 lintua.
Kasviksia lihanhimoisille – tieteelliset vinkit lihanmakuisiin vegeruokiin
Lihaisaa kasvisruokaa voi kokata myös kotona.
Elikö joulukinkku hyvän elämän? Tutkijat tietävät, kuluttaja ei
Luomumerkki ei takaa onnellista joulukinkkua.
Ruokaa ilman peltoja – luonnollisesti
Maitoa ilman lehmiä, munia ilman kanaa, lihaa ilman sikoja.
Pitääkö liha poistaa lautaselta?
Ilmastonmuutosnäkökulmasta lihansyöntiä on syytä vähentää.
Prisma: Syömmekö pian keinolihaa?
Voiko synteettinen liha ratkaista ruokaongelmat?
Miksi fileetuotteessa on vain 49 prosenttia kalkkunaa?
Katsojaamme ihmetyttää Pirkka-tuotteen nimi. Pirkka Ohuen Ohut Kalkkunanfileeleikkeen nimestä syntyy mielikuva kokolihatuotteesta, sillä sanalla filee tarkoitetaan tavallisesti kokolihakappaletta.
Miksi meille tarjotaan aina vain sikaa ja broileria?
Ruokalistallamme toistuvat samat lihat vuodesta toiseen: possua ja broileria, broileria ja possua. Kiireisessä arkiruokailussa painottuu nopeus, helppous ja edullisuus. Miksei esimerkiksi lammas, - tai jopa strutsi, pääse suomalaisen arkiruokalistalle?
Lihaeläinten ominaisuudet eivät selitä kulutuseroja
Suomalainen syö lihaa vuodessa noin 75 kiloa. Siitä melkein puolet on sikaa, seuraavaksi eniten syömme broileria ja nautaa. Lammasta ja kalkkunaa meillä syödään vähän. Kuningaskuluttaja kokosi eri tuotantoeläinten plussat ja miinukset.
Urbaanilegenda pilaantumattomasta hampurilaisesta
Prisma Studio perusti hampurilaislaboratorion.
Prisma: Mistä liha ruuaksi?
Tohtori Michael Mosley tutkii, kannattaako lihansyöjän suosia lähituotteita vai hankkia lihansa globaaleilta markkinoilta. TV1 ma 13.10. klo 19.00
Prisma: Voinko syödä lihaa?
Tohtori Michael Mosley tuli tunnetuksi 5:2 paastodieetistä. Nyt mies haluaa ottaa selvää, mitä hyötyä ja haittaa on lihansyönnistä. TV1 ma 6.10. klo 19.00
Voita & Sokeria: Juuso Puustisen hiilaripommi
Voita & Sokeria -sarjassa tapaamme HIFK:n jääkiekkoilija Juuso Puustisen . Hän valmistaa lätkäpiireissä Pääkallo-nimellä tunnetun urheilijoiden hiilaripommin. Nyt on ruoka helppoa!
Onko S-ryhmän Kotimaista sika-nautajauheliha GM-vapaata?
Tarkkasilmäinen asiakas oli huomannut kauppareissulla, että S-ketjun Kotimaista sika-nautajauhelihan valmistaja on etiketin mukaan Snellmanin lihanjalostus. Snellman markkinoi omaa sika-nautajauhelihaansa GM-vapaana. Kaupassakävijä miettii, että onko myös Kotimaista sika-nautajauheliha GM-vapaata?
Suomalaisessa ja ulkomaisessa lihassa on eroja
Tutkimusten mukaan suomalainen kuluttaja haluaa syödä kotimaista lihaa. Mutta onko suomalainen liha jotenkin parempaa tai puhtaampaa kuin vaikkapa thaimaalainen broileri, brasilialainen nauta tai saksalainen possu? Kysyimme asiaa kotimaiselta viranomaiselta.
Mistä ravintolaketjujen lihat tulevat?
Kysyimme, onko tilanne muuttunut vuoden 2014 jälkeen.
Miksi pihvillä on monta kotimaata?
S-marketin Rainbow tuotemerkin maustamaton naudan sisäfileepihvi ilmoittaa pakkauksen etupuolella valmistusmaaksi Alankomaat. Paketin takapuolella kuitenkin kerrotaan, että liha on peräisin Brasiliasta. Kumpi on naudanfileepihvin oikea kotimaa?
Keinoliha tulee kauppoihin ehkä 10-20 vuodessa
Paljonko maksoi maailman kallein hampurilainen? Noin 300 000 euroa - eikä edes maistunut kovin kummalliselta, suolaa ja pippuria olisi kaivattu. Mutta ainutlaatuiseksi sen teki se, että pihvi oli kasvatettu laboratoriossa.
Hannu Taanila ja Perheradion kotikokit -ohjelma näyttelijän, kirjailijan ja ruokatoimittajan keittiöissä
Perheradion julkkiskotikokit.
Harva lihatila mainostaa suoramyyntiä - asiakkaita on jo liikaa
Vaikka kauppojen hyllyt notkuvat nykyään erilaisista lihatuotteista, lihansa voi myös ostaa vanhaan tapaan suoraan sen tuottajalta. Lihan kysyntä suoramyynnissä on niin suurta, että osa tiloista myy vain vakioasiakkaille, eikä halua mainostaa suoramyyntiään.
Tampereen kauppahalli on Pohjoismaiden suurin
Dokumentti näyttää Tampereen kauppahallin arkea 1971
Avoimuus vaihtelee pikaruokapaikoissa
Patonkipaikkojen avoimuudessa on vielä parannettavaa.
Hampurilaisia Makupalojen tapaan
Hampurilaisissa ei täytteitä säästellä.
Makupaloissa paljastuvat ruskean kastikkeen salat
TV-kokit lihakääryleiden ja ruskean kastikkeen parissa.
Mistä hampurilaisten raaka-aineet tulevat?
Tarkastelimme kolmea ketjua, joilla on eniten hampurilaisravintoloita ympäri Suomessa. Suurin on Hesburger, jolla on Suomessa jopa 253 hampurilaisravintolaa. Mukana vertailussa on myös toinen kotimainen ketju Scanburger sekä maailman tunnetuin hampurilaisketju McDonald's.
Rautaa ruokavaliosta
Anemia kuriin syömällä
Milkshake oli sarja, jossa saattoi tapahtua ihan mitä vain
Omalaatuinen Milkshake hämmensi tv-katsojia 1994.
Kasvissyönti jakaa mielipiteet
Ekoisti käsittelee kasvissyönnin motiiveja ja vaikutuksia.
Kesäkeittiö: Tirrilihaa telttaretkellä
Kolmonen ja Vanamo suuntaavat telttaretkelle.
Kaalipataa ja omenakääretorttua
Kesän sato otetaan talteen. Nyt valmistetaan kaalipataa ja omenakääretorttua.
Itämaista porsasta ja omenasosetta
Asia on pihvi hyödyntää syyssadon. Keittiömestari Jaakko Kolmonen ja Veijo Vanamo valmistavat porsasta itämaiseen tapaan ja omenasosetta.
Ruista ranteisiin
Raudan lähteet ravinnossa