Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Hylätyn sairaalarakennuksen ullakko paloi Kouvolassa – poliisi epäilee tulipaloa tahallaan sytytetyksi

Poliisi on aloittanut vanhan sairaalarakennuksen ullakkopalon teknisen tutkinnan Kouvolassa. Tällä hetkellä poliisi lähtee siitä, että tulipalo olisi sytytetty tahallaan. Rakennus on ollut vuosia tyhjillään.

Poliisi kaipaa vihjeitä alaikäisen tytön Kuopiossa puukolla uhaten ryöstäneestä miehestä

Ryöstö tapahtui maanantaina Itkonniemenkadulla. Osa ryöstetystä omaisuudesta löytyi tapahtumapaikan läheisyydestä, osa jäi kateisiin. Ryöstetty tyttö ei loukkaantunut. Poliisi kaipaa vihjeitä ryöstäjästä.

Poliisin epäily vahvistunut selvästi: Porin taidemuseoon levinnyt palo sytytettiin tahallaan

Tekninen tutkinta on vahvistanut poliisin epäilyä siitä, että Porin taidemuseon taakse parkkeerattu kuorma-auto sytytettiin tahallaan palamaan. Palo levisi museon kattorakenteisiin. Tutkintanimike on lieventynyt perusmuotoiseksi tuhotyöksi.

Katalysaattorivarkaudet Tykkimäen pysäköintialueella jatkuvat – viikonloppuna jo neljäs varkaus samalla paikalla

Katalysaattorivarkaudet ovat valtakunnallinen nouseva ilmiö. Kaakossa varkauksia on jo nyt tehty enemmän kuin viime vuonna yhteensä. Poliisi kehottaa autolla kulkevia tarkkaavaisuuteen.

Poliisi muistuttaa: Pyörävarkaita liikkeellä Meri-Lapissa

Pitkäkyntisten mukaan on heinäkuussa lähtenyt polkupyörien lisäksi myös henkilöauto.

Useita kiinniottoja Prisman Telia-murtoon liittyen – poliisi pyytää vihjeitä: Ostitko yksityishenkilöltä mobiililaitteen?

Osa anastetusta omaisuudesta on saatu takaisin.  Poliisi pyytää yhteydenottoa, mikäli joku on ostanut tiistain jälkeen yksityishenkilön myymän uuden tai uudenveroisen, mahdollisesti vielä myyntipakkauksessa olevan, Apple- tai Samsung-merkkisen puhelimen tai mobiilaitteen.

Nainen tunkeutui olohuoneen ikkunasta ja vei käsilaukun, toinen kerta tyssäsi hyttysverkkoon – Itä-Suomen poliisi pyytää havaintoja

Itä-Suomen poliisi pyytää havaintoja nuoresta naisesta, joka onnistui tunkeutumaan asuntoon lauantaina Myllykadulla Kuopiossa. Myöhemmin sama henkilö yritti tunkeutua naapurihuoneistoon. Kuopiossa murtauduttiin myös parturiliikkeeseen.

Poliisi ymmällään – Kotkaan tuli ruotsalainen vene, mutta kukaan ei tiedä miten: "Ei mitään havaintoa, miten se on tänne joutunut"

Kotkan Kantasatamasta on löytynyt Ruotsista varastettu huvivene. Vene löytyi, kun Kotkan merivartioaseman partio alkoi selvittää väärään paikkaan pysäköidyn veneen omistajaa. Poliisi on tapauksesta ymmällään.

Maaninkajärven koululla on tehty kesän aikana huomattavan paljon ilkivaltaa – vahingot tuhansien eurojen luokkaa

Koulua on esimerkiksi töhritty graffitein ja sinne on kenties yritetty murtautua. Ilkivallan aiheuttamat korjauskustannukset ovat tuhansia euroja, eikä kaikkea välttämättä ehditä korjata ennen koulujen alkua.

Ulkomaalaisten rikollisten tekemät asuntomurrot vähentyneet selvästi – mutta tee silti nämä kolme asiaa ennen kuin lähdet lomamatkalle

Maan rajat ylittävä ammattirikollisuus on yleistä myös asuntomurroissa, mutta ulkomaalaisten rikoksesta epäiltyjen määrä on vähentynyt.

Kuopiossa tapahtunut kolme ajoneuvovarkautta – poliisi kaipaa vihjeitä anasteluun liittyen

Kuopiossa on eilen ja tänään varastettu sekä traktorimönkijä, moottoripyörä että pakettiauto. Poliisi kaipaa havaintoja varastetuista ajoneuvoista.

Kaskisten yöllistä paloa tutkitaan vahingontekona – kaupunki teki rikosilmoituksen: "Meillä on ollut toistuva ilkivallan ketju"

Kaskisten kaupunginpuistossa sijaitseva puistolava kärsi palovahinkoja tiistain ja keskiviikon välisenä yönä. Lavaan tuli ainakin puolen metrin reikä ja myös kaupunkilaisten virkkaustöitä vahingoittui.

Autojen katalysaattorit kiinnostavat varkaita – Kaakkois-Suomessa tänä vuonna noin 30 varkaustapausta, joista viisi heinäkuussa

Viime viikolla Kouvolassa varastettiin katalysaattoreita Tykkimäen huvipuiston parkkipaikalta ja Sairaalanmäeltä. Myös Luumäellä varastettiin katalysaattori. Varkaat myyvät katalysaattoreita eteen päin.

Lemillä murtauduttiin ravintolaan – poliisi pyytää havaintoja

Ravintolaan murtauduttiin maanantaiyönä rikkomalla ikkuna.

Mönkijävarkaat piinaavat Rovaniemellä

Rovaniemellä on tapahtunut kesän aikana useita mönkijävarkauksia. Lapin poliisi puhuu jo ilmiöstä.

Vantaalla sijaitsevaan kierrätyskeskukseen tunkeuduttu jo kuusi kertaa tänä vuonna – poliisi muistuttaa, ettei tavaraa saa viedä luvatta

Itä-Uudenmaan poliisin mukaan yleisimpänä selityksenä poliisi on kuullut, että ihmiset ovat luulleet, että keskukseen viedyt tavarat ovat vapaasti otettavissa.

Poliisi kaipaa vihjeitä kuparivarkaudesta Lappeenrannassa – kuparisia kattolevyjä irrotettu Tiuruniemen sairaalan alueella

Lappeenrannassa Tiuruniemen sairaalan alueella kattorakenteista on irrotettu noin 80 neliömetrin alueelta kuparisia kattolevyjä. Poliisi toivoo ihmisiltä vihjeitä varkaudesta.

Viinavaras möläytti kaverinsa nimen valvontakameralle – tekijät jäljitettiin somessa, mutta poliisikaan ei voinut estää kaupantekoa Snapchatissa

Kotkassa vietiin yön pimeydessä ravintolasta kaksi repullista väkeviä juomia ja yksi kori miedompia alkoholijuomia. Varomattomat varkaat eivät huomanneet, että valvontakamera nauhoitti sekä kuvaa että ääntä.

Sähköpotkulautojen raju lisääntyminen katukuvassa puhuttaa, lieveilmiönä skuuttien tärvely – yrittäjä: "Ihan sabotaasia"

Vuokrattavia sähköpotkulautoja tuhotaan ja varastetaan vähemmän kuin ennen, mutta paikoin yhä laajalti. Esimerkiksi Joensuussa ilkivalta on aiheuttanut tuoreelle alan yrittäjälle yli 10 000 euron tappiot.

Tulipalo riehui rivitalossa Vantaalla – poliisi epäilee tahallaan sytytetyksi

Keskiviikkona syttyneessä palossa vältyttiin henkilövahingoilta, mutta rivitalon huoneistot kärsivät mittavia vahinkoja.

Vorojen mukaan lähti kuparia useiden tuhansien eurojen arvosta – poliisi pyytää havaintoja liittyen kuopiolaiselta työmaalta anasteluun

Kuopion Kettulanlahdessa sijaitsevalta työmaalta on anastettu kuparia yhteensä useita satoja kiloja. Työmaalta on viety kuparia useampaan otteeseen reilun viikon aikana. Poliisi tutkii rikosta varkautena ja kaipaa kansalaisilta havaintoja.

Huittisissa rötöstelee autolla ovia rikkova murtohenkilö tai -henkilöitä

Huittisissa tapahtui viime yönä kaksi murtoa, joista molemmissa käytettiin autoa oven rikkomiseen. Toinen murto kohdistui kauppaliikkeeseen ja toinen autokorjaamoon. Poliisi tutkii tapahtumia.

Vuosikymmen sitten varastettu Picasso palautettiin Kreikan Kansallisgalleriaan – katso videolta, miten nolosti sitten kävi

Pablo Picasson maalaus anastettiin Kreikan Kansallisgalleriasta Ateenasta vuonna 2012. Picasso lahjoitti Naisen pää -teoksen Kreikan valtiolle vuonna 1949 kiitoksena taistelusta natsi-Saksaa vastaan. 

Kreikassa löytyi liki vuosikymmen sitten varastettu Picasson työ – ”vuosisadan ryöstöstä” epäillään intohimoista taideharrastajaa

Pablo Picasson ja Piet Mondrianin maalaukset anastettiin Kreikan Kansallisgalleriasta Ateenasta vuonna 2012. Tähän mennessä on ajateltu, että kylmäpäisen ryöstän takana olisi ollut ammattimainen rikollisjengi.

Kolmelle miehelle tuomio Porin kaupungin kassan varastamisesta

Kolme miestä on tuomittu vankeusrangaistuksiin Porin kaupungin kassan varastamisesta. Yksi syytetty todettiin syyttömäksi Satakunnan käräjäoikeudessa. Tuomitut varastivat kaupungin kassan vuoden 2016 tapaninpäivänä.

Rattijuoppoja, omaisuusrikoksia ja mopo-onnettomuus – Rovaniemen poliisilla riitti töitä viikonloppuna

Katajarannalta anastettiin venetraileri veneineen lauantain vastaisena yönä. Samana yönä kello kahden jälkeen sattui Ounasrinteellä mopo-onnettomuus, jossa loukkaantui kaksi ihmistä.

Kuhmoisissa Papinsaaren hautausmaalta varastettiin työkaluja 20 000 euron edestä

Varastosta on viety muun muassa kaksi päältä ajettavaa ruohonleikkuria, moottorisaha, lehtipuhallin, trimmeri ja painepesuri.  Poliisi pyytää vihjeitä tapaukseen liittyen.

Syyttäjä: 15 pesäpallomailoin ja asein varustautunutta nuorta miestä pahoinpiteli kahta alaikäistä Pikku Huopalahdessa – vaaditaan ehdotonta vankeutta

Syyttäjän mukaan 15 naamioitunutta miestä hyökkäsi alaikäisten poikien kimppuun Helsingin Pikku Huopalahdessa maaliskuun lopussa. Syytetyillä oli mukanaan pesäpallomailoja, teräaseita ja ampuma-ase.

Kolme tonnia painava kivimurskaimen osa varastettiin Inarissa

Lapin poliisilaitoksen mukaan murskaimen kartioakseli anastettiin Inarissa Angelintiellä Konesjärven alueella sijaitsevalta kiviainestyömaalta 22. maaliskuuta ja 10. toukokuuta välisenä aikana.

KRP:n rikostutkija Niko Rantsi on kokenut kollegojen murhan ja tsunamin uhrien omaisten tuskan – uudessa dekkarissaan hän kuvaa poliisin työn armottomia uhrauksia

Keskusrikospoliisin rikosylikonstaapelin Niko Rantsin dekkareissa poliisin työn hinta voi olla kova. Poliisien vertaistukena toimiva Rantsi tietää kokemuksesta, että traumaattiset asiat on syytä käsitellä.

Lapset väijyvät frisbeegolfradoilla ja vievät kiekkoja jopa kesken pelin – kuin keräilykorttikulttuuria, vertaa liiton toiminnanjohtaja

Kiekkoja on kadonnut ainakin Jyväskylässä ja Turun seudulla. Pelaajat ovat nähneet, kuinka frisbeitä on napattu radoilta. Kiekot maksavat yleensä alle parikymppiä, mutta käyttäjilleen ne ovat rahallista arvoaan tärkeämpiä.

Ylivieskan ja Raahen keväinen myymäläryöstösarja on nyt selvitetty – kolmekymppinen mies on tunnustanut teot

Yhteensä kuuteen myymälään maalis-huhtikuun vaihteessa tunkeutunutta miestä epäillään kahdesta törkeästä ryöstöstä ja neljästä ryöstön yrityksestä. Mies on ollut vangittuna sen jälkeen, kun hänet saatiin Ylivieskassa kiinni itse teossa 8. huhtikuuta.

Kirkkojen keräysveistoksiin murtauduttu Pohjanmaalla sekä Etelä- ja Keski-Pohjanmaalla – poliisi toivoo vihjeitä silminnäkijöiltä

Kohteena on kahdeksan vaivaisukko-veistosta eri pitäjissä. Poliisi ei kommentoi murtautumistapaa tai varkaiden mahdollista saalista tässä vaiheessa.

Tiktokin hittileluilla ikävä lieveilmiö: jopa alakouluikäiset lapset näpistelevät kaupoista muutaman euron hintaisia hypistelyleluja

Lasten suosikiksi nousseet hypistely- ja stressilelut päätyvät myös näpistelijöiden taskuihin. Lelukauppias on huolissaan ilmiöstä, sillä hän epäilee asialla olevan useimmiten alakouluikäisiä. Leluja katoaa paketeistaan ja joskus niitä myös tuhotaan.

Tuleeko Riossa aina ryöstetyksi? Paikallisilla on taitava katusilmä, ja sosiaalinen tilannetaju erottaa heidät suomalaisista

Arkea maailmalta: Turvattomuus ja uhkakuvat ovat joskus suurempia mielikuvissa kuin käytännön arjessa, kirjoittaa Ylen Latinalaisen Amerikan -toimittaja Johanna Pohjola.

Pyörävarkaudet kasvavat Etelä-Savossa – vorot entistä röyhkeämpiä

Poliisi kertoo, että tänä keväänä polkupyörävarkauksia on poikkeuksellisesti tehty myös murtautumalla varastoihin ja muihin säilytystiloihin.

Useita autoja vahingoitettu Järvenpään keskustassa

Itä-Uudenmaan poliisille on tehty parikymmentä ilmoitusta autoihin kohdistuneista vahingonteoista. Järvenpään keskustassa useista autoista on puhkottu renkaita, vaurioitettu maalipintoja sekä rikottu ikkunoita.

Kuntapoliitikko pyysi lisätutkintaa, oikeudenkäynti siirtyy kuntavaalien yli – Teemu Torssosta syytetään törkeästä pahoinpitelystä

Keski-Suomen käräjäoikeuden piti käsitellä Teemu Torssosta vastaan nostettuja syytteitä huomenna keskiviikkona. Torssosta syytetään laittomasta uhkauksesta, törkeästä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta.

Nelikko oikeuden edessä Porin kaupungin kassan varastamisesta

Porin kaupungin kassa varastettiin vuoden 2016 lopussa palvelupiste Porinasta torin läheltä. Neljä miestä on syytteessä teosta. Yksi miehistä on syytteen mukaan päätekijä ja kolme muuta avustivat teossa.

Vastaamon tietomurto näkyy huimana nousuna viime vuoden rikostilastoissa – yksityiselämää loukkaavasta tiedon levittämisestä yli 21 000 ilmoitusta

Myös liikenne-, huumausaine- ja omaisuusrikosten määrä kasvoi merkittävästi viime vuonna edellisvuodesta. Tiedot selviävät Tilastokeskuksen tänään julkistamasta vuoden 2020 rikostilastosta.

Neljä alaikäistä ryösti miehen väkivaltaisesti huumeiden vuoksi Espoossa – kaikille ehdollista vankeutta

Neljä teon aikaan alle 18-vuotiasta nuorta tuomittiin ehdollisiin vankeusrangaistuksiin ryöstöstä Espoossa. Oikeuden mukaan nuoret olivat vieneet mieheltä laukun väkivaltaa käyttäen viime kesänä. Nuorten tavoitteena oli saada laukussa olleet huumeet itselleen.

Imatralaisesta autoliikkeestä varastettiin farmariauto – poliisi pyytää ilmoittamaan havainnoista

Tummansininen BMW on nähty perjantaina aamuyöllä ja aamulla liikenteessä Pohjois-Karjalan puolella.

Hämeen poliisi epäilee Lopella tapahtuneita tulipaloja tahallaan sytytetyiksi

Poliisi pyytää ilmoittamaan pienetkin vihjeet asiasta vihjesähköpostiin osoitteeseen vihjeet.hame@poliisi.fi..

Kaakkois-Suomen poliisi selvitti rakennustyömaamurtojen sarjan – osa anastetuista työkaluista saatu takaisin

Varkaudet olivat pääasiassa vuosina 2020–2021 Lappeenrannan alueella tapahtuneita rakennustyömaamurtoja.

Murtovarkaita liikkeellä Etelä-Karjalassa

Valvontakamera osoitti tarpeellisuutensa Aholassa, Rautjärvellä asunnosta vietiin rahaa.

Jyväskylässä rikottu kymmeniä bussipysäkkien laseja – sen ja muun ilkivallan jäljistä kovat kustannukset kansalaisille

Ilkivalta aiheuttaa kaupungille tuhansien eurojen kulut vuosittain. Tuhotöistä on myös paljon harmia asukkaille ja poliisille.

Poliisi selvitti kahden arvoauton varkauden Salossa – myyntihinta yhteensä 200 000 euroa

Autoliikkeestä viedyt autot on saatu takaisin ja tapaus siirtyy nyt syyteharkintaan. Rikoksista epäillään neljää henkilöä.

Lounais-Suomen poliisi tutkii pimeää pyöräkauppaa – jopa kymmenentuhatta ammattimaisesti myytyä pyörää

Ilmi on tullut tapauksia, joissa pyöräkauppaa on jatkettu vuosien ajan. Suurimmissa tapauksissa kyse on jopa kymmenentuhannen polkupyörän jälleenmyynnistä. Lisäksi poliisin tietoon on tullut tapauksia, joissa pyöriä on myyty muutamia kymmeniä vuosittain.

Varastorakennus asuntovaunuineen roihusi Kotkassa lauantaina – kolmea alakouluikäistä epäillään törkeästä vahingonteosta

Poliisi sai kiinni kolme poikaa silminnäkijähavainnon ansiosta. Varastossa oli arviolta 5 000 euron edestä omaisuutta. Asiaa tutkitaan törkeänä vahingontekona.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle