Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Pohjanmaan Kokoomuksella kiireinen marraskuu

Seinäjoella järjestetään kaksi valtakunnallista kokousta, joissa on ehdolla pohjalaisia puoluejärjestöjen johtotehtäviin. Pohjanmaan Kokoomuksen oma syyspiirikokous pidetään puolestaan Kristiinankaupungissa.

Stubb Ylen uutuussarjassa: Kokoomus halusi halata perussuomalaiset "kuoliaaksi" hallitusneuvotteluissa 2015 – “Ajattelimme, että se on tässä”

Keskusta otti perussuomalaiset samaan hallitukseen kokoomuksen kanssa kevään eduskuntavaalien jälkeen 2015. Kokoomuksen silloinen puheenjohtaja Alexander Stubb sanoo, että puolue pyrki "halaamaan perussuomalaiset hallituksessa kuoliaaksi".

Hallitus selvitti perussuomalaisten välikysymyksen maahanmuutosta – eduskunnalta luottamus äänin 89–68

Perussuomalaiset ja Liike Nyt kyseenalaistivat hallituksen maahanmuuttopolitiikan ja sen, onko Suomella varaa humanitaariseen maahanmuuttoon. Hallitus selviytyi välikysymyksestä odotetusti.

"Kyyti on kylmää pienille kunnille" – Kristillisdemokraatit varoittaa vallan keskittymisestä tammikuun aluevaaleissa

Aluevaaliteemojaan esitellyt KD herättelee myös sote-uudistuksen ratkaisemattomasta palkkaongelmasta. Kysymys palkkojen harmonisoinnista voi johtaa puolueen mukaan arviolta 750 miljoonan kustannuksiin.

Luodon kunta ei allekirjoita eurooppalaista tasa-arvokirjaa – allekirjoitus kaatui kunnanvaltuustossa Kristillisdemokraattien äänin

Luodon kunnanvaltuusto äänesti eurooppalaisen tasa-arvokirjan allekirjoittamista vastaan. Kristillisdemokraatien äänestyslinja ratkaisi tuloksen. Heidän mielestään erilliselle tasa-arvojulistukselle ei ole Luodossa tarvetta.

Kokoomus ja Kristillisdemokraatit solmivat Lapissa vaaliliiton alue- ja eduskuntavaaleihin

Vaaliliitot ovat teknisiä eli puolueet eivät laadi yhteisiä ohjelmia.

Kansanedustajien usko aluevaalien vetovoimaan vaihtelee: “Toivon olevani väärässä”

Tammikuussa valittavat hyvinvointialueiden valtuustot päättävät monista kansalaisten kannalta tärkeistä lähipalveluista, kuten terveysasemien ja sairaaloiden palveluista sekä palo- ja pelastusalasta.

Onko median, tutkijoiden ja perussuomalaisten suhde vinoutunut? Päätoimittajat ja tutkijat tyrmäävät tuoreen kirjan väitteet jopa provokatiivisina

Eduskuntatutkimuksen keskuksen johtaja Markku Jokisipilä kritisoi torstaina julkaistussa teoksessa voimakkaasti median ja tutkijoiden suhtautumista perussuomalaisiin.

Palkittu näytelmä syyttää kulttuurieliittiä muiden väheksymisestä – ohjaaja: “Meillä on taipumus olla näkemättä omaa ylimielisyyttämme”

Rocky! Return of the Loser -monologi kertaa aluksi tutun elokuvan tarinaa. Hiljalleen esitys alkaa kuoria esiin ennakkoluuloja ja pelkoja, joita moni tiedostavaan vasemmistolaiseen sivistyneistöön lukeutuva tuntee toisin ajattelevia kohtaan.

Eduskunta väittelee talouspolitiikasta: Oppositio moittii velan kasvua, hallituspuolueet vaativat oppositiolta listaa menojen leikkauksista

Valtion ensi vuoden talousarvion käsittely alkaa eduskunnassa koko viikon kestävällä lähetekeskustelulla. Oikeisto-oppositio on arvostellut hallitusta menojen holtittomasta lisäämisestä.

Sosiaalidemokraatit voittivat täpärästi Saksan vaalit, Merkelin puolueen tulos jäi historiallisen alhaiseksi – tässä kolme kiinnostavaa asiaa vaaleista

Alustavien tulosten perusteella Angela Merkelin kristillisdemokraattipuolueiden unionin tulos olisi sen historian huonoin. Puolestaan sosiaalidemokraatit ja vihreät ovat nousemassa vaalivoittoihin.

Lauantai 25.9.2021 (radio)

Petteri Orpo. Vanhusten lääkkeet. Hämeenlinnassa ammuttiin poliisia. Saksan vaalit.

Kokoomuksen Orpo lyttää valtiovarainministeri Saarikon veronalennuspuheet: "Näen tämän falskina temppuna"

Ykkösaamussa vieraillut kokoomuksen Petteri Orpo ei vakuuttunut valtiovarainministeri Annika Saarikon (kesk.) ansiotuloverojen keventämistä koskevasta avauksesta. Piristyneestä talouskasvusta Orpo kiittelee edellisen hallituksen toimia.

”Liian vasemmistolainen”, moittii AfD:n paikallispoliitikko Angela Merkelin puoluetta – oikeistopopulistit odottavat Itä-Saksassa vaalimenestystä

Radikaali Vaihtoehto Saksalle -oikeistopuolue saa todennäköisesti Saksan vaaleissa sunnuntaina yli kymmenen prosentin kannatuksen. Silti yksikään puolue ei ole edelleenkään valmis yhteistyöhön sen kanssa.

Suomessa pelätään puhua EU:n yhteisistä taloussäännöistä populistien ja perussuomalaisten pelossa, meppi Sirpa Pietikäinen sanoo

Pietikäisen mielestä Suomen ei kannata suhtautua talouden uudistusideoihin "hyi ei" -asenteella. Pelisääntöjä pitää arvioida tulevaisuudessa, mutta vasta huolellisen analyysin jälkeen, Eurooppaministeri Tytti Tuppurainen kommentoi.

Essoten taloutta varjostaa koronapandemian aiheuttama epävarmuus – kuntayhtymä valtuusto nimitti myös viimeiset puheenjohtajansa

Koronapandemia heijastuu kuntayhtymän talousnäkymiin, mutta talousennusteen arvioidaan kallistuvan silti kohtuullisen puolelle.

Oppositiojohtajat Orpo ja Purra kohtasivat väittelyssä – suurimmat erimielisyydet EU-politiikasta ja työperäisestä maahanmuutosta

Suurimpien oppositiopuolueiden puheenjohtajat uskovat, että seuraava hallitus joutuu tekemään vaikeita päätöksiä. Orpon mukaan odotettavissa on leikkauksia.

Analyysi: Hallituspuolueiden keskinäinen nokittelu sataa oppositiopuolue kokoomuksen laariin

Hallituspuolueilla on ensi viikon budjettiriihessä tilaisuus näyttää, miten ne käyttävät poliittista valtaansa.

Malminetsintälennot jatkuvat Peräpohjolan alueella syyskuussa

Malminetsintäyhtiö Latitude 66 Cobalt jatkaa malminetsintälentoja Peräpohjolan alueella taas syyskuussa.

Kokoomus erotti Lyly Ralajan valtuustoryhmästään Oulussa yhdeksäksi kuukaudeksi

Valtuustoryhmä päätti asiasta lähes yksimielisesti, vain kokoontumisessa mukana ollut Rajala ei tätä kannattanut. Syynä määräaikaiselle erottamiselle kerrottiin toistuva yhteisten pelisääntöjen rikkominen ja toimiminen luottamushenkilölle sopimattomalla tavalla.

Kemijärveläinen Pirkka Aalto valittiin kristillisdemokraattien puheenjohtajistoon

Kristillisdemokraattien puoluekokous valitsi kemijärveläisen Pirkka Aallon puolueen kolmanneksi varapuheenjohtajaksi viikonloppuna etänä järjestetyssä puoluekokouksessa.

Vaasalainen Hermanni Sankelo ehdolle Kokoomuksen Nuorten Liiton puheenjohtajakisaan

Hermanni Sankelo kertoo saaneensa paljon pyyntöjä asettua ehdolle puheenjohtajaksi.

Timo Soinin muistelmat piirtävät kuvan elämyshakuisesta nautiskelijasta, jolle politiikka on ollut "tämänpuoleista gospelia"

Kepu petti vain kerran, kokoomuksen "kirppusirkus" tyri soten. Näin kuvailee perussuomalaisten ex-puheenjohtaja uudessa kirjassa entisiä hallituskumppaneitaan. "Äijän" eli Sauli Niinistön kanssa räjähdys vältettiin, kun aborttikantaa ei otettu puheeksi.

Kemijärvellä valtuusto ja hallitus järjestäytyivät maanantaina

Valtuuston ehdokaslistoja laadittiin kaksi. Äänestyksen jälkeen puheenjohtajaksi nousi kokoomuksen Matti Torvinen. Hallitus koostettiin suhteellisen vaalin pohjalta.

Hermanni Sankelo nosteessa kokoomuksen nuorisojärjestön johtoon

Pohjanmaan kokoomusnuorten mukaan 25-vuotiaalla Hermanni Sankelolla on eri puolilla Suomea kannatusta puolueen nuorisojärjestön puheenjohtajaksi.

Pohjalaisia pyrkii KD:n johtopaikoille

Kristillisdemokraattien johtotehtäviin pyrkivät muun muassa Peter Östman Luodosta, Ville Heikkilä Teuvalta ja Kimmo Rantanen Seinäjoelta.

Tuusulan uudeksi pormestariksi valittiin kokoomuksen Kalle Ikkelä

Ikkelä on vasta kunnan historian toinen pormestari. Viime kauden pormestari Arto Lindberg valittiin valtuuston puheenjohtajaksi.

Kokoomuksen Juha Hänninen jatkaa Oulun kaupunginvaltuuston puheenjohtajana, keskustan Mirja Vehkaperä johtaa kaupunginhallitusta

Uusi Oulun kaupunginvaltuusto nimesi ensimmäisessä kokouksessaan maanantaina valtuuston puheenjohtajiston sekä kaupunginhallituksen puheenjohtajat ja jäsenet. Lisäksi valittiin edustajat lautakuntiin ja muihin toimielimiin.

Perussuomalaisten linjasta A-studiossa: "On ilmiselvää, ettei talouspolitiikka ole enää siellä, missä se Soinin aikana oli"

Eduskuntatutkimuksen keskuksen johtaja Markku Jokisipilä arvioi perussuomalaisten löytävän Riikka Purran johdolla yhteisen sävelen kokoomuksen kanssa. Muuten puolueen linja jatkaa todennäköisesti Halla-ahon politiikan jalanjäljissä.

Oulun kaupunginvaltuustolla on edessään isoja ja kiperiäkin päätöksiä: talous, mahdolliset veronkorotukset, hyvinvointialueet, investoinnit..

Oululla on edessään isoja päätöksiä. Talous pitäisi saada kuntoon ja vahvistaa kaupungin vetovoimaa. Soteuudistus tuo mukanaan uudet hyvinvointialueet vuonna 2023. Oulussa ns. porvaripuolueilla on enemmistö.

Testaa, erotatko Riikka Purran Jussi Halla-ahosta: tässä pelissä voit vertailla Purran ja Halla-ahon mielipiteitä

Riikka Purra nousi muutamassa vuodessa perussuomalaisten johtoon. Hänen ajatuksensa ovat hyvin lähellä Jussi Halla-ahoa, mutta kuinka lähellä? Testaa.

Analyysi: Riikka Purra hyökkää oikealta punavihreän hallituksen kimppuun

Riikka Purran nousu perussuomalaisten johtoon on ollut suoraviivainen ja nopea. Perussuomalaisten poliittisille vastustajille voi tulla Purran kyydissä vielä ikävä Jussi Halla-ahon (ps.) yksitotista tyyliä.

Analyysi: Mitä tapahtui perussuomalaisten “ihmiskäsitykselle”? Puolue saa uuden puheenjohtajan ja kelpaakin ehkä taas kokoomukselle hallitukseen

Kokoomus ja keskusta heittivät vuonna 2017 perussuomalaiset ulos hallituksesta “ihmiskäsityksen” vuoksi, mutta nyt yhteistyö voisi kelvata. Jussi Halla-ahon siirtyminen sivuun poistaa kiusallisia ongelmia, kirjoittaa A-studion toimittaja Riku Roslund.

Rovaniemen kaupunginvaltuuston luottamuspaikat jaettiin – Autto ja Junttila jatkavat odotetusti puheenjohtajina

Rovaniemen uusi kaupunginvaltuusto jakoi eilen maanantaina luottamuspaikat kaudelle 2021–2025. Kaupunginhallituksen ja kaupunginvaltuuston puheenjohtajuuksien lisäksi valittiin myös kuuden lautakunnan puheenjohtajat ja jäsenet.

Kansanedustaja Paula Risikkoa ei huoleta kaupunginhallituksen puheenjohtajan työmäärä: "Olen tehokas ajankäyttäjä"

Kokoomuksen kansanedustaja Paula Risikko aikoo hyödyntää valtakunnallisia verkostojaan ja hankkia Seinäjoelle nykyistä enemmän valtakunnallista näkyvyyttä.

Kuka on perussuomalaisten puheenjohtajaehdokas Riikka Purra? Aloitti työnsä puolueessa keskellä kaaosta, teini-iän kokemukset vaikuttivat ajatuksiin maahanmuutosta

Puheenjohtajakisan ennakkosuosikki näkee tarpeen perussuomalaisten talouspolitiikan linjojen selkeyttämiselle. Maahanmuuttopolitiikka pysyisi kuitenkin puolueen toiminnan ytimessä myös Purran valtakaudella.

Sairauslomalta palannut Petteri Orpo muisteli sairaalaan lähtöään – Farmaseutin sanat pelastivat hengen: "sinulla on käynnissä sydänkohtaus"

Petteri Orpo haluaa koronapassin käyttöön ja nuorten koronarokotukset käyntiin. Kokoomuksen puheenjohtaja tukee eduskuntaryhmän linjausta puuttua maahanmuuttajien sosiaaliturvaan.

"Melko yksimielinen" linjaus ei tyydytä kaikkia kokoomuksessa – esitys maahanmuuttajien sosiaaliturvan alentamisesta nosti esiin linjaerot

Kokoomuksen eduskuntaryhmä esitteli linjapaperin, jossa se nostaa esiin ajatuksen Suomeen tulevien alemmasta sosiaaliturvasta. Aloite saa kannatusta eduskuntaryhmässä, mutta moni ei halua ottaa asiaan lainkaan kantaa.

Ylen kysely perussuomalaisten vaikuttajille: Riikka Purra ylivoimainen suosikki uudeksi puheenjohtajaksi

Selvä enemmistö Ylen kyselyyn vastanneista perussuomalaisista vaikuttajista kannattaa Riikka Purraa uudeksi puoluejohtajaksi. Mieluisin hallituskumppani olisi kokoomus, kun taas vihreitä karsastetaan. Kyselyyn vastasi noin 90 perussuomalaista.

Torstai 8.7.2021

Koronarokotteet. Kokoomus on Ylen mittauksessa suosituin. Riikka Purra pyrkii perussuomalaisten puheenjohtajaksi. Teitä päällystetään aiempaa vähemmän. Lämmin sää on lisännyt sinilevien kasvua.

Analyysi: Ylen kannatusmittaus on huono uutinen vihreiden Ohisalolle, kokoomuksen Orpon murhe taas vaihtui hymyyn

Hallitusta voi helpottaa, että keskusta on noussut pahimmasta kannatuskuopastaan, politiikan toimittaja Antti Pilke analysoi.

Ylen eduskuntavaalimittaus: kokoomus ja SDP kärjessä, perussuomalaiset kolmosena – kuntavaalit piristivät hieman keskustaa

Yle selvitti puolueiden eduskuntavaalikannatusta ensimmäisen kerran puoleen vuoteen. Kuntavaalien tulos heijastuu puolueiden suosioon.

Latinalaisen Amerikan politiikka on murroksessa pandemian ja talouskriisin keskellä

Laajat protestiliikkeet ovat ravistelleet useita alueen maita. Epävakaissa oloissa on vaarana, että poliitikot kääntyvät yhä enemmän asevoimien puoleen kriisien ratkomisessa. Maailmanpolitiikan arkipäivää -ohjelman kesäsarjassa heinäkuussa tarkastellaan Latinalaisen Amerikan kehityskulkuja.

Imatran uuden valtuuston puheenjohtaja on kokoomuslainen, kaupunginhallituksen puheenjohtajaksi tulee demari

Lautakuntapaikat on Imatralla jaettu puolueitten kesken. Kaupunkiyhtiöiden luottamuspaikoista neuvotellaan edelleen.

Inarin kunnan uudet valtuustoryhmät sopivat paikkajaosta

Inarin kunnanvaltuusto tekee viralliset valinnat elokuussa ensimmäisessä kokouksessaan.

Tutkija: Halla-ahon seuraaja on se, jonka kannattajat aktivoituvat – "Neljä vuotta sitten Homma-foorumilla mobilisoitiin kyytejä Jyväskylään"

Politiikan tutkija Emilia Palonen arvioi, että Jussi Halla-ahon valitsema ajankohta perussuomalaisten puheenjohtajuudesta luopumiseen saattoi olla sopiva, mikäli puolue haluaa vakiinnuttaa asemansa yleispuolueena.

Bloggaajasta politiikan huipulle – näin puoluejohtajan tehtävät jättävän Jussi Halla-ahon ura on edennyt

Jussi Halla-aho kertoi maanantaina jättävänsä puoluejohtajan tehtävät. Hän nousi puheenjohtajaksi dramaattisessa Jyväskylän puoluekokouksessa vuonna 2017. Halla-aho on omiensa keskuudessa erittäin suosittu.

Analyysi: Vihreitä ei enää haukuta kokoomuksen puisto-osastoksi ja se voi selittää osan kuntavaalien tappiosta

Opposition puhetapa niputtaa kaikki hallituspuolueet vasemmistolaisiksi tai vihervasemmistolaisiksi on tuottanut vihreille saman ongelman kuin keskustalle. Vihreiden omat aloitteet, poliittinen linja ja saavutukset eivät kirkastu äänestäjille.

Ano Turtiainen tavoittelee uuden puolueen perustamista

Uuden puolueen perustajajäseniä on yhteensä neljä. Puolueen nimi olisi Valta kuuluu kansalle. Turtianen vaihtoi tänään eduskuntaryhmänsä nimen vastaamaan puoluehanketta.

Tarkastuslaskenta toi muutoksia viiteen valtuustoon Lapissa

Muoniossa muutoksia tuli sekä keskustan että kokoomuksen valtuustopaikkoihin.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle