Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

poika istuu kärryissä jotka lastattu ostoskasseilla

Tänään on myös Älä osta mitään -päivä – Black Fridayn hankintojen hiilijalanjälki voi olla suuri, ja tavarasta tulee usein nopeasti jätettä

Erityisen paljon Black Fridayn päästöistä kertyy tuotteiden kotiinkuljetuksesta. Ostospäivänä kotiin päätyvien tuotteiden elinkaari on usein lyhyt.

Lahtelainen Anni Lehikoinen katsoo kameraan Gigantin myymälässä, talvitakki yllään, ruskeat hiukset, vahvat kulmakarvat.

Hintojen nousu hillitsee Black Friday -hulinaa – ”Kohta ei uskalla ostaa muuta kuin kaurahiutaleita”, sanoo Anni Lehikoinen

Black Friday ja muut marraskuun alennuskampanjat saavat taas ihmiset liikkeelle sankoin joukoin. Kuluttajien ostovoima on heikentynyt, joten rahaa kulutetaan nyt aiempaa nihkeämmin.

Ristiinan Urheilutalo Kisakaari

Kisakaaren urheiluhallille ja Pellosniemen entiselle koululle on löytynyt ostaja – Vielä ei tiedetä, jatkuuko nykyinen toiminta kohteissa

Mikkelin kaupunki myy kiinteistöt huutokaupassa eniten tarjonneelle yksityishenkilölle. Kohde vaihtaa omistajaa vielä tämän vuoden puolella.

Poliisin logo

Poliisi epäilee halvan Marimekon myyjää kymmenistä rikoksista – valokuvat vakuuttivat ostajat

Asianomistajat ovat todenneet, että tuotteiden hinnat olivat ”liian hyviä”.

Hakanimen kauppahlli remontin alla.

Tältä näyttää nyt Hakaniemen vanhassa kauppahallissa – remontti viivästyi vuosia, mutta uudet perunat sieltä voinee jo ostaa

Maanalainen huoltotunneli, koronapandemia ja Venäjän hyökkäyssota Ukrainaan ovat hidastaneet Hakaniemen kauppahallin remonttia, jonka piti olla valmis jo jouluna kaksi vuotta sitten.

Pirita Huikuri pitää Moccamasteria hyvän maineensa veroisena kahvinkeittimenä.

Mies tekeytyi ”Aino Kaivolaksi” ja huijasi ostajia toistuvasti netissä – oikeus antoi sarjahuiputtajalle kovennetun tuomion

Mies myi keksityllä nimellä esimerkiksi Tori.fi-palvelussa kahvinkeitintä, jota ei aikonutkaan postittaa ostajalle.

Robert Kykkänen

Suomen Pankki kehottaa hankkimaan rahaa varastoon – 19-vuotias Robert Kykkänen kertoo, ettei mene minnekään ilman käteistä

Asiantuntija muistuttaa, että käteinen raha on tärkeä osa kotivaraa. Sitä olisi hyvä olla esimerkiksi sen varalta, että maksujärjestelmissä ilmenisi häiriöitä.

Zsar Outlet Village -kauppakeskus Virolahdella Vaalimaalla.

Itärajalla sijaitseva Zsar on hakeutunut konkurssiin – venäläisille tarkoitetun hulppean ostoskylän velat paisuivat yli 20 miljoonaan

Zsar jätti konkurssihakemuksen Helsingin käräjäoikeuteen tänään. Myös Zsarin tytäryhtiö jätti tänään konkurssihakemuksen.

Ylen kolumnisti Roopen Lipasti henkilökuvassa.

Roope Lipastin kolumni: Asiakas on aina väärässä

Kun laturi ei kuulu kännykkäpaketin hintaan, ollaan menty liian pitkälle, kirjoittaa Roope Lipasti.

Sokos Hotellin logo rakennuksen katolla.

S-ryhmä myy hotellinsa Pietarista

SOK kertoi maaliskuun alussa vetäytyvänsä Venäjän markkinoilta. Aiemmin tässä kuussa se sai Pietarin Prismat myytyä, ja nyt on Sokos-hotellien vuoro.

Egentliga Finlands tingsrätt den 19.4.2022.

Salon kaupungin entiselle työntekijälle lahjussyyte – epäillään ottaneen kymmenien tuhansien eurojen lahjukset

Syytteen mukaan lahjonnan avulla tavaroita saatiin kaupaksi merkittävään ylihintaan.

Helsinkiläinen Kaija Blom ja keravalainen Liisa Sahi istuskelevat kahvilassa Helsingin kauppatorilla.

Yhä useampi joutuu nyt muuttamaan kulutustottumuksiaan tai lykkäämään isoja hankintoja hintojen nousun takia

Uusimman Kansalaispulssi-kyselyn mukaan 44 prosenttia suomalaisista on joutunut muuttamaan kulutustottumuksiaan ainakin jonkin verran ja lähes puolet aikoo lykätä isompien hankintojen tekemistä.

Henkilö katsoo ylähyllyltä juustoja ruokakaupassa.

Pienituloiset ostivat ruokaa ilmastoystävällisimmin, kertoo tutkimus

Tutkimustulokset perustuvat S-ryhmän ostosdataan vuosilta 2016–2018. Tutkijan mukaan seuraavaksi tutkitaan ihmisten ruokaostoskäyttäytymistä koronapandemian aikana.

Tori.fi ilmoituksia matkapuhelimen näytöllä

Poliisille useita ilmoituksia huijauksista: ostajilta viety rahat tekaistun kuriiripalvelun linkin kautta, näin vältät huijauksia

Ostaja tarjoutuu maksamaan lähetyskulut kuljetuspalvelun kautta ja jakaa myyjälle linkin aidohkolta näyttävään palveluun, jonne tulee syöttää tietoja palvelun käyttöön saamiseksi. 

Eläkeläinen vedettävän ostoskassin kanssa suojatien edessä.

Varkauden kaupunki ja paikalliset kaupat aloittavat Hyvän mielen apukassi –kampanjan: tarkoituksena auttaa sotaa paenneita ukrainalaisia

Varkauteen paenneiden ukrainalaisten avuksi järjestettävä kampanja toteutetaan sekä järjestämisen että kassien jakelun osalta pääpiirteittäin samalla mallilla kuin viimeksi Hyvän mielen joulukassi –kampanja.

Torimyyjä Niko Naappi esittelee myymiänsä kalatuotteita aamuaurinkoisella torilla.

Torimyyjä: "Antamisen ilosta, ei rahanhimosta" – Maalismarkkinat toi markkinatunnelman Mikkeliin vuoden tauon jälkeen

Koronapandemia perui perinteiset Maalismarkkinat Mikkelistä viime vuonna, mutta tänä keväänä markkinahumua taas on.

Mikkelin Laajalammen Salen myymäläpäällikkö Sari Nurminen oli kassalla kun kauppa edellisen kerran yritettiin ryöstää aseella uhaten.

Neljä ryöstöä vuodessa saa lähikaupan luopumaan käteisestä – aseilla uhkailut tulevat usein myyjien uniin

Kaupan liiton mukaan vakavat uhkatilanteet ovat kaupoissa yhä yleisempiä. Mikkelin Laajalammen Salen päätös lopua käteismaksusta on poikkeuksellinen turvatoimi.

Noora Forsbom pitää kädellä kiinni vaaterekistä, jossa roikkuu tyhjiä hengareita.

"Kotimme ei ole varasto" – viisi oivallusta, joilla saa pidettyä kaapit väljinä

Kuluttamisen vähentäminen tuo tunteen kontrollista.

Rakennusmies työskentelee uudiskohteessa

"Järjestelmä on pettänyt asunnonostajat" – rakenteilla olevien kotien purkaminen kohteissa, joissa vakuudet suojaavat ostajaa, on poikkeuksellista

Porvoossa purettiin kokonainen asuntokohde ja taloyhtiö ajautui konkurssiin. Asuntojen ostajat kärsivät jopa kymmenien tuhansien eurojen tappiot onnettomasti päättyneessä projektissa.

kanansiipiä

Kansainväliset pikaruokaketjut tunnustelleet mahdollisuuksia hankkia lihaa myös Suomesta – "Suomessahan on erittäin laadukkaita raaka-aineita"

Muun muassa hampurilaisistaan tunnettu McDonald´s on käynyt suomalaisten tavarantoimittajien kanssa neuvotteluja, mutta päätynyt tuomaan naudanlihapihvinsä Italiasta. Vastikään Suomessa aloittanut Kentucky fried chicken on kertonut tuovansa kananlihan Puolasta.

Mikkelin Urpolan koulun purkutyö käynnissä tiistaina 24.11.2020

Mikkelin eteläisen aluekoulun hankinnasta valitettiin markkinaoikeuteen – koulun valmistumisen uskotaan viivästyvän jopa vuodella

Mikkelin kaupunki arvelee, että valituksella tulee olemaan aikataulullisia sekä kustannusvaikutuksia eteläisen aluekoulun hankkeelle. Markkinaoikeuden käsittelyaikojen kerrotaan tavallisesti kestävän vuodesta kahteen vuotta.

Kuvassa älypuhelimia.

Joulun suosikkilahja voi tänä vuonna jäädä ostamatta, toimitusongelmat kurittavat kauppaa myös Etelä-Savossa

Globaalit ongelmat maailmankaupan toimitusketjuissa ovat jatkuneet koko kuluvan vuoden, eikä niiden ennakoida lähiaikoina helpottavan. Sirupula iskee erityisesti elektroniikkatuotteisiin.

Muumimuki 3

Tyypillisessä nettihuijauksessa raha vaihtaa omistajaa, mutta ostaja ei koskaan näe tavaraa, josta teki kaupat

Keräilyastiat, pelikonsolit ja puhelimet ovat tyypillisiä nettihuijauksen kohteita. Huijatuksi tuleminen saattaa hävettää niin paljon, ettei uhri tee rikosilmoitusta.

Muuramen vaakuna kunnantalon edustalla

Kilpailu- ja kuluttajavirasto antoi Muuramelle huomautuksen hankintalain vastaisesta toiminnasta

Muuramen kunnan saama huomautus koskee kunnan vuosien 2020 ja 2021 maa-aineshankintoja. Muurame on tänä vuonna ryhdistäytynyt ja kilpailuttanut viimeisimmät maa-aineshankintansa.

Kerrostalon lasitettuja parvekkeita.

Näin isännöitsijät rahastavat taloyhtiöitä – osa sopimuksista lähentelee professorin mukaan jopa lahjontaa

Isännöintialan hinnoittelu on sekavaa ja palveluja hankitaan lähipiirin yhtiöiltä, ilmenee Ylen MOT-toimituksen laajasta selvityksestä.

Ihmisiä kauppakeskuksessa.

Mitä enemmän lapsia, sitä pienemmät perheiden väliset tuloerot – tutkijat laskevat työssäkäyvien perheiden pärjäävän parhaiten

Palkansaajien tutkimuslaitoksen talousennusteen mukaan tulot kasvavat lähivuosina eniten hyvätuloisilla perheillä . Noususuhdanne lisää palkkatuloja nauttivien ostovoimaa, samalla kun etuuksia saavien ostovoima heikkenee. Lapset kuitenkin kaventavat kotitalouksien tuloeroja.

Kotkan Satama Areenan- ja Kotkan kampuksen työmaa-alue.

Jättihankkeiden yllätyslaskut kertovat ongelmasta, jonka laajuutta ei tiedä kukaan – hintoja arvioidaan tietoisesti alakanttiin, sanoo taloustieteen professori

Kunnallisten rakennushankkeiden lopullisista kustannuksista ei kerätä Suomessa tietoa. Näin ollen ei ole olemassa tietoa, miten moni kunnallinen rakennushanke pysyy budjetissaan, ja miten moni ei.

Tenho Palm, Henna Törmikoski ja Veera Korpela koettavat ostaa lippuja Savonlinnan ja Helsingin väliselle lennolle.

Mistä niitä lippuja löytyy? Tätä kummastelee moni Savonlinnan-lennoille aikova, eikä suotta – yhtiö lupaa parannuksia

Savonlinnan reittilentojen lipunostokokemuksia on jaettu sosiaalisessa mediassa. Ensimmäinen linkki ei monesti toimi, ja oikeat sivut ovat viroksi tai huonolla suomen kielellä.

Oulun kaupunki myy Nallikarin monitoimikeskusta huutokauppasivustolla – myynti ei ole läpihuutojuttu muun muassa korkeiden kustannusten vuoksi

Oulun kaupunki haluaa eroon Nallikarin monitoimikeskuksesta, koska ylläpito on kallista ja omaa tarvetta ei ole

Nallikarissa sijaitseva rakennuskompleksi on tällä hetkellä liki tyhjillään. Ylläpito on kallista ja se vaatii remonttia. Kaupunki huutokauppaa tiloja, koska sillä ei ole niille käyttöä.

R-Paketti

Posti nosti pakettien hintoja eurolla, ja se iskee suoraan kauppoihin nettikirppiksillä: "Kauppa on kaatunut monta kertaa liian suuriin postikuluihin"

Pakettien lähetyskustannukset ovat alkaneet nakertaa kuluttajien välillä käytävän vertaiskaupan kannattavuutta. Posti korotti yksittäin ostettavien pakettien hintoja viime viikolla. Moni verkossa tavaroitaan myyvä pitää euron korotusta paketin lähetysmaksussa iskuna kirpparikauppaan.

Sairaala Novan uudisrakennus Jyväskylässä.

Keski-Suomen kunnat vaativat: "Potilastietojärjestelmä Asterin hankinta on keskeytettävä välittömästi"

Lisäksi kuntien mukaan sairaanhoitopiirin johto ei tällä hetkellä nauti kuntien luottamusta. Sen vuoksi kunnat vaativat, että sairaanhoitopiirin on käynnistettävä toimenpiteet luottamuksen palauttamiseksi.

Pankalammen uimaranta Mikkelissä

Mikkelin Pankalammelle kaivataan rakentajaa – tarjouskilpailu auki jo toiseen kertaan

Pankalammelle on kaavailtu yhteisöasumista, mutta ensimmäisestä tarjouskilapilusta ei saatu yhtään tarjousta.

Gastrokirurgi Ville Väyrynen endoskopiayksikössä.

Neljä aluetta on hankkimassa satojenmiljoonien eurojen potilastietojärjestelmää, jota ei ole testattu – kirurgi ihmettelee, mitä ollaan ostamassa

Aster-potilastietojärjestelmä on neljän alueen yhteinen hanke. Osa alueista on sen jo hyväksynyt, mutta hankintaan tarvitaan kaikkien alueiden myönteinen kanta. Keski-Suomessa hanke on vastatuulessa, erityisesti kohonneiden kustannusten vuoksi.

Taksikyltti auton katolla.

Kela-taksipalvelut tuottavat Etelä-Karjalassa jatkossa Taksi Saimaa ja Taksi Päijänne – Kela ostaa yrityksiltä kokonaispalvelun

Ensi vuoden alusta alkaen Taksi Saimaa ja Taksi Päijänne vastaavat Etelä-karjalassa siitä, että kaikki Kela-kyydit hoidetaan tilauksen mukaisesti ja tarkoitukseen sopivalla kulkuneuvolla.

Kuvassa kolumnisti Pekka Seppänen.

Pekka Seppäsen kolumni: Hanki henkilökohtainen erityisavustaja

Personal shopper olisi loistava ajatus kaikilla elämänalueilla. Miltä kuulostaisi personal elintarvikkeidenostaja tai personal autonostaja, kysyy Seppänen

Två röda träbyggnader vid vatten, somrigt.

Historiallinen Strömforsin ruukki löysi ostajan – kahdeksan rakennusta käsittävän alueen hinta on noin 150 000 euroa

Uusi omistajaehdokas haluaa Strömforsin ruukista nykyistä vetovoimaisemman matkailukohteen. Alueella jo toimiva kiinteistösijoitusyhtiö oli ainoa, joka jätti ostotarjouksen historiallisen ruukkialueen vanhoista rakennuksista. Kokonaisuus on menossa kaupaksi noin 150 000 eurolla.

Ilmakuvassa on Helsingin Kalasatama toukokuussa 2021.

Covid pushed house buyers to the suburbs - but city housing costs remain high

June saw record numbers of mortgage applications in Finland as people put their pandemic savings into the housing market.

Savonlinnan  Seudun Matkailun toimitusjohtaja Jaana Komi iloitsee kaikkien aikojen matkailukesästä.

Savonlinnan matkailussa huippukesä jopa ilman oopperaa – matkailijamäärä kasvoi kymmenillä prosenteilla

Yksi Suomen kesäpääkaupungeista Savonlinna jäi jo toisena kesänä perättäin ilman oopperajuhlia. Silti Savonlinnassa on nähty kaikkien aikojen vilkkain turismikesä. 

Kouvolan Veden konttori Kouvolan Kauppalankadulla.

Kouvola haluaa tarkkuutta yhtiöidensä hankintoihin ja niiden dokumentointiin – vesiyhtiön hankintoja jäi kirjaamatta 80 miljoonan edestä

Kouvolan kaupunki ohjeistaa kaikkia tytäryhtiöitään olemaan tarkempia hankintoja tehtäessä. Erityistilintarkastus paljasti puutteita Kouvolan Veden tekemien hankintojen kilpailutuksessa ja dokumentoinnissa. Kaupunginhallitus käsitteli maanantaina erityistilintarkastuksen täsmennettyä raporttia.

Kaupanliiton toimitusjohtaja (2019-) Mari Kiviniemi.

Finland's Covid pass will bolster retail sales, commerce lobby says

The federation's managing director urged policymakers to reduce tax burdens that she said limited consumers' purchasing powers.

työntekijät teippaavat laminaattipaperirullia Kotkamillsin tehtaassa

Kotkamillsin myynti ulkomaille varmistui – itävaltalainen kartonkijätti ostaa metsäyhtiön 425 miljoonalla eurolla

Metsäyhtiö Kotkamills ja Euroopan suurin kartongin ja pakkauskartongin tuottaja Mayr-Melnhof sopivat yrityskaupasta viime vuoden joulukuussa. Nyt kilpailuviranomaiset ovat hyväksyneet kaupan.

Taidelainaamo.

Pandemia synnytti kotien taidebuumin, ja monelle taulu on myös sijoitus – nousukausi voi kuitenkin muuttaa suuren yleisön taidemakua nopeasti

Taidesijoittamisesta kiinnostuneen kannattaa varautua siihen, että useimpien teosten hinnat laskevat ajan myötä. Jutussa taidesijoittamisen asiantuntija vinkkaa, miten saa tehtyä arvonsa pitäviä sijoituksia ja mitä nyt kannattaa ostaa.

Passi, jossa leimoja ja viisumi Venäjälle.

Police charge MP, city councillor over Russian visa procurement

A Blue Reform politician is accused of breaching official duties when he ordered a visa that was to expire nearly four years after he was due to step down from the council.

Katri Kulmuni

Ex-minister did not 'review or approve' orders when €50k in state funds paid for her training

Katri Kulmuni resigned as Finance Minister last year after questions arose over the procurement of services from a consultancy firm.

Läheltä

Inarin kunta varautuu ostamaan Kalottikeskuksen kiinteistön

Jo kertaalleen sovittu kauppa uhkaa peruuntua, joten Inarin kunta varautuu ostamaan Kalottikeskuksen kiinteistön ja pistämään sen myyntiin uudestaan.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle