Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Konsta Lehtonen poseeraa bussipysäkillä, jolla hän joutui pahoinpitelyn uhriksi.

Jäikö asiasi jumiin oikeuden rattaisiin? Vuoden viivästys on 1 500 euron arvoinen – korvausten määrä on kasvanut roimasti

Oikeudenkäynnin kohtuuton viivästyminen voidaan hyvittää val­tion maksamalla korvauksella. Valtiokonttori on maksanut hyvityksiä vajaat miljoona euroa seitsemän viime vuoden aikana.

Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeuden kyltti taivasta vasten.

Käräjäoikeuksien käsittelyajat pohjalaismaakunnissa ovat pääosin maan keskimääriä lyhyemmät

Käsittelyaikojen vertaileminen on kuitenkin vaikeaa, sillä alueellista vaihtelua on paljon. Pisimpiä käsittelyajat ovat pääkaupunkiseudulla.

Konsta Lehtonen aurinkoisessa metsässä toukokuussa 2022.

Konsta Lehtonen pahoinpideltiin 16-vuotiaana, rikosprosessi kesti kolme vuotta – katso Ylen koneesta, kauanko joudut odottamaan saadaksesi oikeutta

Ventovieras mies potkaisi Konsta Lehtosen ulos bussista neljä vuotta sitten. Lehtosen tapauksessa lähes kaikki meni pieleen. Hän ei ole ainoa, joka on odottanut oikeutta ja vahingonkorvauksia vuosia.

Lapin käräjäoikeus edestäpäin kuvattuna

Lapin käräjäoikeus tuomitsi isäpuolen törkeästä lapsenraiskauksesta kolmen vuoden vankeuteen

55-vuotias vastaaja tuomittiin 15 vuotta sitten Pohjois-Suomessa tapahtuneesta törkeästä lapsenraiskauksesta ja törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä yhteensä kolmen vuoden ehdottomaan vankeusrangaistukseen. Vastaaja oli uhrin isäpuoli.

En skylt som det står "Esbo rättshus" på. I bakgrunden syns en modern byggnad.

Mies ajoi jalkakäytävällä toisen päälle Kirkkonummella elokuussa 2020 – oikeus tuomitsi tapon yrityksestä

Oikeus katsoi, että syytetty kiihdytti ja yritti tahallaan ajaa miesten yli Kirkkonummella elokuussa 2020.

Uleåborgs tingsrätt.

Kaksi miestä tuomittiin viiden vuoden vankeusrangaistukseen törkeästä lapsenraiskauksesta Oulussa

Tuomion mukaan törkeät lapsenraiskaukset tapahtuivat helmikuussa 2022.

Laajan huumeoikeudenkäynnin syytettyjä ja heidän asianajajiaan istumassa selkä kameraan päin. Taaempana poliiseja.

Moottoripyöräkerho Cannonballin lakkauttamistuomiosta valitetaan hovioikeuteen

Päijät-Hämeen käräjäoikeus julisti Cannonballin ja sen alayhdistyksen lakkautetuiksi 8. kesäkuuta.

Juukan Käräjäoikeuden lautamiehet istuvat käräjiä vuonna 1907.

Lautamiehiä on istunut suomalaisilla käräjillä jakamassa tuomioita 1400-luvulta lähtien – nyt järjestelmälle vaaditaan loppua

Loppukeväästä Keski-Suomen käräjäoikeudessa tehtiin päätös, joka kuohautti. Raiskausoikeudenkäynnissä ammattituomari olisi tuominnut syytetyn raiskauksesta, mutta tuomion äänesti kumoon kaksi lautamiestä eli maallikkotuomaria.

Uutisvahdin läheltä-listan markkinointikuva, jossa kartta

Kajaanissa toimineelle thaihierontayrittäjälle ehdollista vankeutta parituksesta – kiistää tienneensä seksipalveluista

Kainuun käräjäoikeus tuomitsi thaimaalaissyntyisen yrittäjän viiden kuukauden ehdolliseen vankeuteen ja menettämään valtiolle rikoshyötynä 19 000 euroa.

Auton nastarengas.

Käräjäoikeus hylkäsi kaikki syytteet Nokian Renkaiden testivilppiä koskevassa pörssirikosjutussa

Syytteet koskivat muun muassa törkeitä sisäpiirintiedon väärinkäyttöjä ja arvopaperimarkkinoita koskevaa tiedottamisrikosta.

Lapin käräjäoikeuden rakennus, talon seinässä teksti OIKEUSTALO.

Rovaniemen perhesurman käsittely alkaa perjantaina – käräjäoikeus hylkäsi asianomistajan pyynnön salassapidosta

Perheenisää syytetään kahden alle kouluikäisen lapsensa murhasta elokuussa 2021. Käräjäoikeus hylkäsi asianomistajan pyynnön asian salassapidosta.

Tampereen oikeustalo.

Kaikki syytteet hylättiin: Sukulaiskokkia ei pakotettu tekemään työtä ilmaiseksi tamperelaisessa ravintolassa ilman vapaapäiviä

Oikeusjutussa oli kyse siitä, pakotettiinko Nepalista tullut kokki tekemään paljon töitä ilmaiseksi vai ei. Pirkanmaan käräjäoikeus hylkäsi kaikki syytteet.

Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeus edestä päin, portaat ja pääovi.

Mies puukotti toista Seinäjoella tammikuussa – käräjäoikeus tuomitsi 9 vuoden vankeuteen taposta

Tuomittu yritti vedota hätävarjelun liioitteluun, mutta Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeuden mukaan siitä ei ollut näyttöä. Vastaaja tuomittiin tapon lisäksi 10 muusta rikoksesta.

Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeuden kyltti taivasta vasten.

Hätävarjelun liioitteluna tehdystä taposta epäilty määrättiin vangittavaksi Seinäjoella

Perjantaina tapahtuneesta taposta epäilty mies vangittiin Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeuden päätöksellä.

Espoon Laaksolahden päiväkotissa, pehmolelunorsu makaa sohvalla.

Syyttäjä vaatii sakkoja päiväkodin ohjaajalle kolmevuotiaan lapsen vapaudenriistosta: syytteen mukaan nainen teippasi lapsen jalat tuoliin

Syyttäjä vaatii Pohjois-Savossa päiväkodin ohjaajalle sakkoja kolmevuotiaan lapsen vapaudenriistosta. Nainen kiistää syytteen.

Uroksen logo Oulun keskustassa.

Uroksen perustajien miljoonien eurojen omaisuustakavarikointi jatkuu – tutkinta Business Finlandin maksaman yritystuen ympärillä yhä kesken

Jyrki Hallikaisen ja Tommi Uharin omaisuutta on määrätty vakuustakavarikkoon yli kuusi miljoonaa euroa. Takavarikko liittyy epäiltyyn törkeään avustuspetokseen Uroksen toiminnassa.

Torihotellin keskeneräinen rakennustyömaa Oulussa

Vuosia veivatun Oulun torihotellin piti valmistua kuukauden päästä – nyt sille etsitään uutta omistajaa ulosoton kautta

Kaupungin keskustassa, parhaalla rakennuspaikalla sijaitseva torihotelli päätyi ulosottoon, koska rakennuttaja on velkaa rakentajalle SRV Yhtiöt Oyj:lle yhteensä reilu 12,6 miljoonaa euroa.

Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeus edestä päin, portaat ja pääovi.

Teräaseella neljästi uhria lyönyt mies tuomittiin tapon yrityksestä Seinäjoella

Uhria puukottanut mies tuomittiin neljän vuoden ja kahden kuukauden vankeuteen. Lisäksi hänen täytyy maksaa uhrille 15 500 euron korvaukset.

Niko Ranta-aho ja Hannu Kaitaluoma.

Katiska-vyyhdin Niko Ranta-ahon syyte oikeudenkäytössä kuultavan uhkaamisesta hylättiin

Käräjäoikeuden mukaan jäi näyttämättä, että viestit olisivat sisältäneet rikoksen tunnusmerkistön tarkoittamaa uhkausta.

Poliisin virkamerkki

Poliisi epäili yrittäjää koronarajoitusten rikkomisesta ja julkaisi tämän nimen – tutkinnanjohtaja sai syytteen virkarikoksesta

Yrittäjä vaatii nimen julkaisun vuoksi valtiolta merkittäviä vahingonkorvauksia. Rikoskomisario kiistää syyllistyneensä rikokseen.

Etelä-Karjalan käräjäoikeuden ovi sali 2:een Lappeenrannassa.

Tosi-tv-ohjelmassa esiintyneen miehen oikeudenkäynti alkoi – syytetään törkeästä raiskauksesta

Vireillä ollut syyte nousi julkisuuteen, kun mies esiintyi tv-ohjelmassa.

Niko Ranta-aho ja Hannu Kaitaluoma.

Katiska-huumevyyhdistä syytetty Niko Ranta-aho jälleen käräjillä – uutena syytteenä oikeudenkäytössä kuultavan uhkaaminen

Syytettyinä ovat myös Ranta-ahon lähisukulainen sekä Ranta-ahon oikeudenkäyntiavustajana toiminut nainen.

Oikeussalissa istuu takaapäin valokuvattu mustatakkinen mies, jolla on harmaa ponihäntänuttura. Vieressä istuu tummaan pukuun pukeutunut mies. Edessä istuvat käräjäoikeudentuomari ja kaksi virkamiestä, katsovat kameraan..

Päätös Cannonballin lakkauttamisesta annetaan kesäkuussa – käräjäoikeus ei määrännyt järjestöä väliaikaiseen toimintakieltoon

Syyttäjät vaativat moottoripyöräkerhon lakkauttamista, sillä heidän mukaansa järjestön pääasiallinen tarkoitus on rikosten tekeminen.

Vantaan vankilan sellisurman oikeudenkäynnissä toinen syytetty nousi ylös oikeudenkäynnin alussa ja poliisit rauhoittivat häntä.

Vantaan sellisurmaoikeudenkäynnissä riehuneen muoviveitsi oli viritetty vaaralliseksi – Riihimäen vankilan johtajan mukaan tilanne on ollut kriittinen

Murhasta ja törkeästä raiskauksesta syytetyllä vangilla oli jännitteiset välit toisen syytetyn kanssa. Syytettyjä ei päästetä enää samaan oikeussaliin turvallisuuden takaamiseksi.

Käräjäoikeuden nuija lakikirjan päällä Etelä-Savon käräjäoikeudessa.

Laajan petosvyyhdin käsittely alkoi Pohjanmaan käräjäoikeudessa – mieheltä huijattiin tekaistuilla bisneksillä yli puoli miljoonaa euroa

Vastaajia syytetään törkeistä petoksista. Kun uhri oli antanut huijareille koko omaisuutensa, häntä avustettiin ottamaan lainoja. 

Kaustisen taajaman liikennemerkki valtatie 13 :lla.

Kaustisen mönkijäturman oikeuskäsittely alkoi Kokkolassa – kahta syytetään kuolemantuottamuksesta

Kahden vuoden takaisessa onnettomuudessa kuoli kaustislainen mies. Syyttäjä vaatii kahdelle vastaajalle sakkorangaistusta.

Uros-yhtiön logo talon katolla.

Kaleva: Uroksen omistaja Jyrki Hallikainen ei ole vahvistanut pesäluetteloa – viivästystä konkurssikäsittelyyn luvassa, pakkokeinotkin mahdollisia

Pesänhoitajan, asianajaja Sami Uoti sanoo lehdelle, että on hyvin poikkeuksellista, ettei pesäluetteloa vahvisteta. Luettelo on toimitettu Hallikaiselle viikko sitten.

Eurosedlar i en hög.

Kokkolalaismiehelle ehdollista vankeutta törkeästä veropetoksesta – tuomiota lievensi rahojen käyttö hyväntekeväisyyteen

Mies sai syyttäjän mukaan reilut 350 000 euroa varoja, joita hän ei ilmoittanut verottajalle. Käräjäoikeuden mukaan tuomitun toiminta on ollut tietoista.

suboxone liuska

Viidelle henkilölle ehdotonta vankeutta laajasta huumekaupasta Vaasassa – tuomittuja kaikkiaan neljätoista

Tuomiot vaihtelivat huumausaineen käyttörikoksesta saaduista päiväsakoista päätekijän yli neljän vuoden ehdottomaan vankeustuomioon.

Grafiikka: Oletko harkinnut tuomioistuinalan vaihtoa?

"Menisin mieluummin Siwan kassalle kuin jatkaisin tuomioistuimessa" – into hakeutua tuomariksi ja pysyä alalla huolestuttaa Tuomariliittoa

Tuomariliiton kyselyyn vastanneista lähes 30 prosenttia harkitsee alanvaihtoa tai on jo lähdössä. Vastaajien mukaan töitä on liikaa ja palkka huono. Liiton mukaan kansalaisten oikeusturva on vaarassa.

Uroksen logo Oulun keskustassa.

Hovioikeus piti teknologiayhtiö Uros Oy:n perustajien omaisuuden takavarikointia koskevan tuomion voimassa

Aiemmin Oulun käräjäoikeus määräsi Uros Oy:n sekä sen perustajien Jyrki Hallikaisen ja Tuomas Uharin omaisuutta vakuustakavarikkoon yhteensä yli kuuden miljooonan euron edestä.

Poliisin hihamerkki

18-vuotias huumekauppias säikähti ostajan kädessä ollutta työkalua ja puukotti tämän kuoliaaksi Konalassa – sai kuusi vuotta vankeutta

Helsingin käräjäoikeuden mukaan uhri yritti ryöstää tuomitun huumekauppojen yhteydessä. Tuomittu oli puolustautunut lyömällä uhria veitsellä rintaan. Käräjäoikeus huomioi hätävarjelun, mutta piti sitä liioiteltuna.

Ilmajoen kunnantalo

Ilmajoella kuohuu jälleen: Kunta ei suostunut vahingonkorvauksiin – erotetun tarkastuslautakunnan puheenjohtaja valmis oikeustoimiin

Ilmajoen kunnanhallitus päätyi maanantaina äänin 9–2 hylkäämään erotetun tarkastuslautakunnan puheenjohtajan Hannu Akkasen korvausvaatimuksen.

Oulun oikeustalon sisäänkäynti Raksilassa.

Mies ampui haulikolla puolisonsa veljen Nivalassa – tuomittiin taposta yli 9 vuoden vankeuteen

Ravintolaillan jälkeiset tapahtumat johtivat surmanlaukaukseen Nivalassa marraskuussa 2021.

Elokapinan mielenosoitus Mannerheimintiellä 20. kesäkuuta 2021.

Elokapinan aktivistit saivat sakkoja niskoittelusta poliisia vastaan – oikeuden mukaan Mannerheimintien tukkiminen uudelleen oli laitonta

Elokapinan aktivistit harkitsevat valittavansa Helsingin käräoikeuden tuomiosta hovioikeuteen.

Jokilaakson sairaala Jämsässä.

Keski-Suomen käräjäoikeus: Jämsän Terveys Oy:n maksettava Jämsän kaupungille lähes miljoona euroa

Jämsän kaupungin ja Jämsän Terveys Oy:n välisiä erimielisyyksiä alettiin ratkoa käräjillä tammikuussa. 

Tero Lehterä och Tuomo Ropo coachar SaiPas spelare.

Tero Lehterä ja entiset apuvalmentajat voittivat palkkakiistan – SaiPa joutuu maksamaan entisille valmentajilleen kymmenien tuhansien vahingonkorvaukset

SaiPan entinen päävalmentaja Tero Lehterä ja entiset apuvalmentajat Tuomo Ropo ja Kari Martikainen pitivät viime kevään lomautuksia laittomina. Etelä-Karjalan käräjäoikeus päätyi samalle kannalle.

Mikko Punnala ja hänen asianajajansa Keski-Suomen käräjäoikeudessa.

Ilmasotakoulun entinen johtaja suosi läheistään valintakokeessa – hovioikeus piti sakkotuomion voimassa

Hovioikeuden mukaan eversti Mikko Punnala tavoitteli etua läheiselleen lentoreserviupseerikurssin haussa.

Helsingin käräjäoikeus Ruoholahdessa 19. helmikuuta.

Mies saapui naisen ovelle ja ampui tätä vatsaan Helsingissä – käräjäoikeuden mukaan motiivina kosto

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi miehelle yli kahdeksan vuotta vankeutta. Mies kertoi yrittäneensä ainoastaan uhkailla uhria. Ase oli hänen mukaansa lauennut vahingossa.

Uros Oy:n valomainos.

Teknologiayhtiön Uroksen konkurssipäätöksestä ei valitettu oikeuteen ajallaan – seuraavaksi selvitetään riittävätkö yhtiön varat edes konkurssiin

Uroksen omistaja Jyrki Hallikainen ilmoitti tyytymättömyytensä oikeuden konkurssipäätökseen, mutta ei jättänyt varsinaista valitusta määräaikaan mennessä. Uros on asetettu konkurssiin, jonka valmistelu alkaa välittömästi.

Vasa hovrätt.

Turkisyrittäjä vaatii hovioikeudesssa noin 450 000 euron korvauksia valtiolta kettukaupan estämisestä – ja jutun palauttamista takaisin käräjille

Yrittäjä oli sopinut kiinalaisen turkistarhaajan kanssa 2 600 elävän ketun toimittamisesta Kiinaan, mutta kauppa kariutui parvorokotusten puuttuessa. Yrittäjän vaatimusten käsittely alkoi tiistaina Itä-Suomen hovioikeudessa.

Helsingin hovioikeuden kyltti.

Hovioikeus kovensi Kannelmäen puukottajan tuomiota – sai 18-vuotiaan miehen taposta yhdeksän vuotta vankeutta

20-vuotias mies iski 18-vuotiasta uhria fileerausveitsellä Kannelmäen juna-asemalla huhtikuussa 2020. Uhri kuoli asemalle.

Lahden käräjäoikeuden sali, tuomarin pöytä, pöydällä näyttöruutu

Syyttäjät vaativat Cannonball-järjestön lakkauttamista – oikeuskäsittely käyntiin valmisteluistunnolla

Syyttäjien mukaan Cannonballin pääasiallinen tarkoitus on rikosten tekeminen. Cannonballin edustajat kiistävät väitteen.

Etelä-Savon käräjäoikeuden aula yleiskuvassa. Edustalla penkkejä.

Mies kuristi rappukäytävässä uhrin hengiltä Pieksämäellä – käräjäoikeus langetti 11 vuotta taposta

Syytetyllä on aiempaa rikoshistoriaa. Tuomioon tyytyessään vastaaja passitetaan suorittamaan rangaistusta Mikkelin vankilaan. Tuomio ei ole vielä lainvoimainen vaan siitä voi valittaa.

Sotarikoksista syytetyn Gibril Massaquoin oikeudenkäynti

Käräjäoikeus päästi Liberian sisällissodan aikaisista raakuuksista syytetyn Gibril Massaquoin vapaaksi – tuomio annetaan keväällä

Pirkanmaan käräjäoikeus katsoo, että Massaquoin pitäminen edelleen vangittuna olisi kohtuutonta. Oikeus pyrkii antamaan tuomion maalis–huhtikuun aikana.

Pohjanmaan käräjäoikeuden laamanni Daniel Allén

Pohjanmaan käräjäoikeus kärsii henkilöstöpulasta – laamannin mukaan uudella tuomioistuinvirastolla ei ole riittävää ymmärrystä Pohjanmaan erityistarpeista

Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan käräjäoikeudet yhdistettiin vuonna 2018. Maantieteellisesti laajalla alueella kaksikielisyys ja haastavat käsiteltävät aiheet luovat lisähaasteita.

Lahden käräjäoikeuden sali, tuomarin pöytä, pöydällä näyttöruutu

Käräjäoikeus tuomitsi Orimattilassa äitinsä murhanneen elinkautiseen vankeuteen

Tuomittu teki murhan erityisen raa'alla ja julmalla tavalla sekä yritti polttaa jäljet.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle