Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Viestejä vuosisatojen takaa: vanhoja kirjeitä voidaan nyt lukea avaamattomina uuden tekniikan avulla

1600 - 1700-lukujen vaihteen taidokkaasti taiteltuja kirjeitä on pystytty ensimmäistä kertaa lukemaan kerros kerrokselta uuden tietokonealgoritmin avulla. Kirjeet kertovat valistusajan alun elämästä sekä jo unohtuneesta taitteluperinteestä.

Sisäministeri Ohisalo ei pidä valmiuslain käyttöönottoa nyt perusteltuna: “Tällä hetkellä Uudenmaan sulkemisen kaltaiset toimenpiteet eivät tulisi kyseeseen”

Ohisalon mukaan viranomaisten resurssit ohjautuisivat vääriin asioihin, jos nyt suljettaisiin maakuntien rajoja.

Kirje häviää nopeudessa, mutta voittaa tunteessa – 90-vuotias Alma Räisänen ilahdutti kirjeellä: "Mummon mussukka, Jussi-kultani!”

Tänä vuonna Posti kuljettaa noin 500 miljoonaa kirjettä. Kymmenen vuoden kuluttua määrä laskee 100 miljoonaan.

Valkoisessa talossa esiintynyt yhdysvaltalainen huippupianisti hurahti Suomeen – asuu nyt kirjekaverinsa lapsuuden huoneessa Maskussa

Kulttuurivieras, Mackenzie Melemed voitti Maj Lind -pianokilpailun Suomessa 2017. Nyt hän aikoo muuttaa tänne pysyvästi.

Salaiset kirjeet julki: Kuningatarta ei varoitettu etukäteen Australian pääministerin historiallisista potkuista

Asiakirjojen mukaan hovin edustaja ja Australian kenraalikuvernööri olivat tosin keskustelleet mahdollisuudesta kaataa hallitus.

Maria Niskanen, 31, syttyi kirjeenvaihdosta vuosien jälkeen uudelleen: "Kirjeissä halutaan päästä pintaa syvemmälle"

Paperituotteiden erikoisliikkessä on pantu merkille kirjepapereiden vilkastunut kysyntä. Kirjeiden kirjoittaminen nostaa jälleen päätään harrastuksena.

Trumpin ja Kimin kirjeenvaihto jatkuu – presidentti sai kutsun Pohjois-Koreaan

Pohjois-Korean johtajan elokuussa lähettämästä kirjeestä kertoivat Etelä-Korean tiedotusvälineet diplomaattilähteitä lainaten.

Teatterineuvos Tuija Vuolle kysyi nuorena tyttönä uraneuvoja päätoimittaja Aatos Erkolta: "Hän aina kauniisti vastasi minulle"

Lähes 60:n vuoden näyttelijänuran tehnyt Tuija Vuolle valmistautuu kahteen uuteen teatteriproduktioon.

Pohjois-Korean Kim sai henkilökohtaisen viestin Trumpilta – kertoo pohtivansa sen "mielenkiintoista sisältöä"

Pohjois-Korean johtajan ja Yhdysvaltain presidentin kirjeenvaihto sai jatkoa.

Suomalaisperhe on ollut vuosikymmeniä kirjeenvaihdossa Japanin keisarinnan kanssa – "Sydämellisempää henkilöä en ole tavannut"

Ensi viikolla keisari Akihito luopuu vallasta ja häntä seuraa tehtävässä kruununprinssi Naruhito.

Trump siirtää puhettaan hallinnon sulun takia – päätös Pelosin kanssa käydyn kirjeenvaihdon jälkeen

Yhdysvaltain presidentti ilmoitti, ettei aio pitää tavallisesti tammikuussa pidettävää puhetta ennen kuin hallinnon sulku on ohi.

Käsinkirjoitettu kirje on kuin ystävän vierailu – Beritin ja Birgitan kirjeenvaihto on jatkunut jo 69 vuotta

Nykyään postimerkillä lähetettävää postia liikkuu harvakseltaan, mutta kirjeenvaihtokulttuuri elää silti.

Lied-guru Gerald Mooresta tuli myös hyvä ystävä – pianisti Meri Louhos muistelee

Mooren kurssi Helsingissä johti Merin juontajaksi Yleen.

BBC: Länsi-Australian rannikolta on löytynyt lähes 132 vuotta vanha pullopostiviesti

Aiempi tähän mennessä löydetty vanhin pullopostiviesti on 24 vuotta nuorempi.

Rintamakirjeissä riideltiin ja rakastettiin: "Olin niin onnenhurmiossa, että vaikka kranaattia putoili en sitä huomannutkaan"

Sota-aikana suomalaiset pariskunnat pitivät yhteyttä kirjeitse. Kynällä käsiteltiin arjen pyörittämisen lisäksi niin katkerat riidat kuin eroottinen kaipauskin.

Poliisien viestejä putkahti oululaisopettajalle – Putinin vierailua käsittelevissä sähköposteissa puitiin myös kollegan paitaostoksia

Poliisien viestejä presidentti Vladimir Putinin heinäkuun vierailun turvajärjestelyistä päätyi myös oululaiselle äidinkielenopettajalle. Hän aikoo ottaa asian esille koulussa ja kertoa siitä oppilailleen.

"Rakas tuntematon" – Paula kirjoittaa 100 kirjettä ihmisille, joita ei tunne

Vahingossa väärään postilaatikkoon päätynyt kirje käynnisti tempauksen, joka ilahduttaa tuntemattomia.

Suomalaisrouvat tarjoilevat nettihuijareille heidän omaa lääkettään – "Uskomatonta, että hälytyskellot eivät soi!"

Suonenjokinen Tiina Laukkanen piti kuukausikaupalla hauskaa olemattomia rikkauksia kärkkyneen nettihuijarin kustannuksella. Hänenkaltaistensa huijarinmetsästäjien toiminnasta on tullut Suomessa jo pieni ilmiö.

Joukkomurhaaja Breivik sanoo radikalisoituneensa vankilassa

Anders Behring Breivik katsoo, että hänen ihmisoikeutensa eivät toteudu vankilassa. Norjan valtion mukaan Breivik on yhä vaarallinen.

Vanhat Mustanaamio-lehdet viedään nyt käsistä – entisestä riesasta tuli haluttu keräilykohde

1980-luvulla antikvariaatit olivat hukkua Mustanaamio-lehtiin. Nyt arvo nousee ja keräilijät himoavat uudempiankin numeroita.

Arkistolöydös valaisee Suomen itsenäistymistä

Aineistot saapuivat Kansallisarkistoon digitoitavaksi

Ainakin täällä kirje pitää pintansa: Joulupukki vastannut yli miljoonaan kirjeeseen

Perinteinen, oikea kirje pitää joulupukille edelleen pintansa. Joulupukin pääpostista Rovaniemeltä kerrotaan, että vanha valkoparta on vuosien saatossa vastannut yli miljoonaan kirjeeseen. Pukki ei ole ehtinyt vastata kaikille, sillä hän on saanut yli 17 miljoonaa kirjettä 1930-luvulta lähtien.

Panaman paperit julkistetaan toukokuun alussa

Tutkivien journalistien kansainvälinen järjestö ICIJ sanoo, että järjestö ei julkaise alkuperäisiä dokumentteja sellaisenaan, vaan kyse on vuodettujen asiakirjojen sisältämän informaation harkitusta julkistamisesta.

Rakkaimmat terveiseni täältä juoksuhaudasta – Sulon ja Lyydin kirjeet koottiin kirjaksi

Sota erotti urjalalaisen nuoren parin toisistaan, mutta lähes päivittäin kirjoitetut kirjeet pitivät toivoa yllä. Lyydi ja Sulo Porttikiven sodanaikainen kirjeenvaihto on nyt koottu kirjaksi. Kirjeet kertovat arjesta, rakkaudesta ja toivosta sodan keskellä.

Iltakävelyllä Lontoossa Erkki Toivasen seurassa

Suositut radiokuunnelmat tutustuttivat ihmiset Lontooseen

"Koska jälleen nähdään?" – Hellyttävä kirje merimies-isälle sadan vuoden takaa

Porin Rosenlew-museossa avautuu huomenna näyttely, joka esittelee kahden merimiesperheen kirjeenvaihtoa edellisen vuosisadan taitteessa

Sata Korean sodan erottamaa perhettä pääsee tapaamaan toisiaan

Sodan erottamat perheenjäsenet eivät ole nähneet toisiaan sitten 1950-luvun alun. Vaikka sopimus tapaamisesta nyt on saatu, tapaaminen voidaan vielä perua, jos maiden suhteet äkkiä huononevat.

Rääkkylän sote-palveluita hoitavan Attendon toiminnasta ei löydy tarkkoja lukuja

Attendo ei tee Suomessa alakonsernitilinpäätöstä, ja siksi yhtiön Suomen toiminnoista ei saa tarkkoja lukuja. Tämä yhteenveto on tehty Ajankohtaisen kakkosen käyttämän tilinpäätös- ja veroasiantuntijan Reijo Kostiaisen sekä Attendon viestintä- ja yhteiskuntasuhdejohtaja Lauri Korkeaojan välisestä kirjeenvaihdosta.

Murre istuu lujassa pohjoisen tytössä

Maija Ruokojärvi ei kaihda puhua hoon päältä. Nuoren naisen puhe suorastaan solisee korvissa. Se on niin herkullista. Ja toivottavasti esimerkkinä myös muille nuorille tinkimättömästä tyylistä.

Brittiasiakirjat 1980-luvulta: "Siirretään Hongkongin asukkaat Pohjois-Irlantiin"

Toinen ehdotusta pallotelleista brittidiplomaateista sanoo, että pitkälle kehitelty suunnitelma 5,5 miljoonan kiinalaisen kaupungista Pohjois-Irlannissa oli vitsi. Enää vitsailu ei onnistuisi, sillä diplomaattikunnalta on mennyt huumorintaju, hän sanoo.

Kuivakäymälän ostamista harkitaan useamman käynnin verran: ”Auton osto on helpompi kuin käymälän osto”

Kuivakäymäläkauppiaalta menee ulkohuusseja jopa Etelä-Koreaan. Tosin aluksi tilaukset pantiin epämääräisen lähettäjänimen takia suoraan roskapostilaatikkoon.

Kuvanveistäjä Eva Ryynäsestä piirtyy juhlakirjassa vankka väkivallan vastustaja

Eva Ryynäsen syntymän satavuotisjuhlallisuudet ovat käynnistyneet Lieksassa. Maanantaina taiteilijan syntymäpäivänä Paaterin taiteiljakodissa julkaistaan juhlakirja, jonka tarinoiden kautta Ryynäsestä piirtyy kauneutta rakastava, väkivaltaa kaihtava ihminen.

Viranomaistietoja lähetetään yhä faksilla – salattuja sähköpostiyhteyksiä puuttuu

Espoossa fakseja lähetetään sosiaalitoimesta poliisille useita kertoja päivässä. Kuntaliiton mukaan Espoon tilanne on poikkeuksellinen.

"Kuva ois kiva" – miehet etsivät rakkautta yhä lehtien seuranhakupalstoilta

Sanomalehtien seuranhakupalveluita käytetään edelleen, vaikka netti onkin syönyt osuutensa deitti-ilmoituksista. Naiset saavat enemmän yhteydenottoja kuin miehet, ja joutuvat joskus poistamaan ilmoituksensa heilaehdokkaiden ylitarjonnan takia.

Heidillä on ollut sata kirjekaveria: "Kirjoittaminen on hiukan kuin päiväkirjan pitämistä"

Heidi Wahlman on ollut innokas kirjeenvaihtoharrastuksessaan. Vuosien saatossa kirjekavereita on ollut satakunta. Hienoa harrastuksessa on postiluukun kolahduksesta tuleva lämmin tunne, kun tietää, että posti tuo muutakin kuin laskuja.

Elämä törmää sattumiin

Selja Ahava kirjoittaa paljon sattumien vaikutuksesta ihmiseen. Hänen uudessa romaanissaan erilaiset sattumat muuttavat ihmisten elämää hyvässä ja pahassa.

Jokereille kieltopäätös ja uhkasakko lain rikkomisesta

Poliisihallituksen mukaan Jokereiden ja NordicBetin yhteistyö on arpajaislain vastaista. 100 000 euron uhkasakko tulee voimaan, mikäli kieltopäätöstä ei noudateta.

Armas löytyi 70 vuoden etsinnän jälkeen – sodanaikaisen kirjeenvaihtoystävän jäljille päästiin Facebookin avulla

Hanna Keino pääsi isotätinsä kirjetoverin jäljille sosiaalisessa mediassa saamiensa vihjeiden avulla. Täti ei koskaan lakannut ajattelemasta Armasta, kertoo Keino.

Minne katosi Armas? Tunteikkaat kenttäpostikirjeet viimeinen johtolanka nuoresta sotilaasta

1940-luvulla kaksi toisilleen tuntematonta suomalaisnuorta, sotilas ja nuori nainen, ryhtyivät kirjeenvaihtoon ja suunnittelivat yhteistä tulevaisuuttakin. Syystä tai toisesta pari ei koskaan tavannut. Mysteerin kiehtoma sukulainen yrittää nyt selvittää, mitä nuorelle sotilaalle tapahtui.

Customs chief's behaviour “unbefitting”, nepotism inquiry finds

Antti Hartikainen did not directly involve himself in the decision to recruit his wife into the organisation, report concludes, but investigators rule the newly appointed boss created a “climate of confusion” by appearing to meddle in management affairs while on sabbatical.

Kirjeilijä kirjoittaa kirjeitä tuntemattomille

Oululainen Katja Törmänen pitää blogia, johon hän kirjoittaa kirjeitä käsin. Ihmiset voivat tilata häneltä kirjeitä, joihin ei tarvitse välttämättä vastata.

VHS-kasetti pyörii edelleen – näyttelijällä satoja nauhoja

Kemin kaupunginteatterin näyttelijä Pekka ”Peetu” Johansson on kerännyt vuosien saatossa laajan kokoelman VHS-nauhoja.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle